فهرست مطالب

نشریه پژوهش در ورزش تربیتی
پیاپی 24 (پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/09/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • لیلا مصلحی، محمود گودرزی*، ابراهیم علی دوست قهفرخی، آمنه خدیور صفحات 17-42
    یکی از راه های رسیدن به موفقیت در پیاده سازی مدیریت دانش، داشتن یک راهبرد مناسب، روشن و برنامه ریزی شده است؛ اما برای انتخاب راهبرد مناسب، عوامل سازمانی زیادی باید مورد توجه قرار بگیرد و از طرفی وضعیت فرآیندهای خلق و انتشار دانش، تاثیر مستقیمی بر راهبرد انتخابی دارد. لذا پژوهش حاضر با هدف شناسایی راهبرد مدیریت دانش با بهره گیری از رویکرد پویا در وزارت ورزش و جوانان انجام گردید. پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ ماهیت و روش، توصیفی-پیمایشی است. جامعه آماری شامل دو بخش بود. بخش اول شامل مدیران و مشاوران خبره وزارت ورزش و جوانان آگاه به حوزه مدیریت دانش و بخش دوم شامل معاونین مدیرکل، روسای گروه و روسای ادارات در این وزارتخانه بود. نمونه آماری در بخش اول به شیوه هدفمند و در بخش دوم به شیوه کل شمار گزینش شد. در اولین گام، محدوده کلان راهبرد مدیریت دانش در طیفی از سیستم محور تا انسان محور مشخص شد. در گام بعدی وضعیت فرآیندهای مدیریت دانش بر اساس مدل نوناکا و تاکوچی ارزیابی گردید و در نهایت راهبرد نهایی، با هدف ایجاد تعادل بین دانش پنهان و آشکار انتخاب شد. از آمار توصیفی و استنباطی شامل آزمون کالموگروف اسمیرنف و تی تک نمونه ای جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. بر اساس نتایج به دست آمده، راهبرد سیستم محور به عنوان راهبرد اصلی و فرآیندهای درونی سازی و برونی سازی به عنوان فرآیندهای دارای اولویت شناسایی گردید. در نتیجه تمرکز بر راهبردهای مبتنی بر سیستم های اطلاعاتی با هدف تقویت تبدیل دانش آشکار به پنهان و بالعکس در وزارت ورزش و جوانان، امری ضروری است
    کلیدواژگان: راهبرد، مدیریت دانش، وزارت ورزش و جوانان، سازمان دولتی، رویکرد پویا
  • صدیقه جمشیدی عینی، سید محمدحسین رضوی*، مرتضی دوستی صفحات 43-76

    افزایش فرصت های فعالیت بدنی در مدارس به عنوان یک اولویت جهانی در بین کودکان و نوجوانان در سنین مدرسه شناخته شده است. از آنجا که وضعیت فعالیت بدنی در برخی از کشورها هنوز به میزان توصیه های سازمان بهداشت جهانی نرسیده است، هدف این پژوهش توجه به نقش مدرسه در ایجاد فرصت های فعالیت بدنی و ترسیم چارچوبی تطبیقی از موضوعات مرتبط با ورزش مدارس از جمله بررسی کیفیت درس تربیت بدنی (زمان، محتوی و تخصص معلمان)، استراتژی های ملی کشورها و فوق برنامه ها با توجه به چارچوب برنامه جامع فعالیت بدنی مدرسه می باشد. این پژوهش از نوع مطالعات تطبیقی است و با استفاده از روش بردی انجام شده است. کاوش در شیوه های اجرایی بهترین سیستم های آموزشی دنیا (فنلاند، دانمارک، آلمان، بریتانیا، ایالات متحده) که دارای برنامه جامع در زمینه ی فعالیت بدنی در مدرسه بوده اند، نشان می دهد که بسیاری از کشورها ابتکار فعالیت های بدنی را طراحی و اجرا نموده اند که درصدد افزایش فرصت های فعالیت بدنی در دسترس کودکان قبل، حین و بعد از مدرسه می باشد و می تواند کمبود ساعات فعالیت بدنی در درس تربیت بدنی مدارس را نیز جبران نماید.

    کلیدواژگان: ورزش مدارس، برنامه جامع فعالیت بدنی مدرسه، فرصت فعالیت بدنی
  • مهدی محمدی*، رضا ناصری جهرمی، خاطره محمدجعفری، پرستو نبیئی، پریسا معارف، فاطمه میرغفاری، راحیل ناصری جهرمی، زهرا حسامپور صفحات 77-106
    هدف پژوهش حاضر، طراحی چارچوب شایستگی های سواد بدنی مورد نیاز دانشجویان بود. این پژوهش کیفی با استفاده از روش شش مرحله ای ساندلوسکی و باروسو (2007) انجام شده است. تیم فراترکیب متشکل از سه نفر متخصص برنامه ریزی درسی، یک نفر متخصص در حوزه تربیت بدنی و یک نفر متخصص در روش پژوهش فراترکیب بود. 27 منبع پژوهشی مرتبط، مبنای تحلیل قرار گرفت که نتیجه آن استخراج 11 شایستگی سواد بدنی دانشجویان و دسته بندی آنها در سه مضمون اصلی شایستگی های فردی (توانایی شناختی، توانایی عملی، توانایی عاطفی و مشارکت در فعالیت های بدنی)، شایستگی های دانشگاهی (امکانات آموزشی، ویژگی های اساتید، محیط آموزشی، خانواده و گروه همسالان) و شایستگی های اجتماعی (بافت فرهنگی جامعه، سیاست ها و رسانه های جمعی) است. اعتبار داده ها با استفاده از تکنیک های اعتبارپذیری، انتقال پذیری و هم سوسازی داده ها و اعتمادپذیری به داده ها نیز با هدایت دقیق جریان جمع آوری اطلاعات و هم سوسازی پژوهشگران تایید شد. پژوهش حاضر با ارایه چارچوب شایستگی های سواد بدنی مورد نیاز دانشجویان، اهمیت و ضرورت آموزش سواد بدنی را در نظام آموزش عالی نشان داده و آن را به عنوان عاملی مهم و ضروری برای مشارکت فعال در جوامع، توسعه و حفظ سلامت معرفی نموده است.
    کلیدواژگان: سلامت، فعالی های بدنی، مهارت های حرکتی، پیشرفت ورزشی
  • فرحناز شمس، محمد احسانی*، مرجان صفاری، شهرام عروفزاد صفحات 107-136

    هدف این مقاله تدوین عوامل سوق دهنده، تسریع کننده و بازدارنده مشارکت دانش آموزان در فوق برنامه های تربیت بدنی مدارس بود. پژوهشگر برای این منظور به خبرگان و متخصصان حوزه فوق برنامه و ورزش دانش آموزی مراجعه نمود و از طریق مصاحبه عمیقبه جمع آوری اطلاعات از آنها پرداخت. سپس داده های حاصل از مصاحبه ها، مقالات، مدارک و دستورالعمل های تربیت بدنی آموزش و پرورش، کتب و کلیپ های مرتبط را از طریق تکنیک مثلث سازی، جمع آوری کردند و سپس آنها را به روش تحلیل مضمون، کدگذاری و تجزیه و تحلیل کرد. نتیجه گروه بندی کدها، دو مولفه اصلی و هشت زیر مولفه بود که دانش آموزان جهت شرکت در فوق برنامه های تربیت بدنی در سطح ورودی با آن مواجه هستند. بر این اساس می توان عنوان کرد که عوامل سوق دهنده و بازدارنده که یکی از مولفه های اصلی است شامل؛ دانش آموزان و آموزش دهندگان به همراه محرک ها و بازدارنده ها است که نقش اصلی ایفا می کنند و نیاز به توجه ویژه ای دارند. همچنین تسریع کننده ها که مولفه اصلی دیگر است شامل منابع حمایتی و تشویقی، همکاری با ذینفعان، منابع مالی و بستر سیاسی هست که در سرعت بخشیدن به مشارکت ورزشی دانش آموزان جهت ورود به فوق برنامه های مدارس دخیل هستند. این پژوهش می تواند به عنوان ابزار تحلیلی مشارکت ورزشی دانش آموزان در فوق برنامه های مدارس ایران مبنای عمل قرار گیرد تا به گونه ای منطقی و اصولی به حل مشکلات این حوزه از ورزش دانش آموزی پرداخته شود.

    کلیدواژگان: مشارکت ورزشی، فوق برنامه، مدارس، دانش آموزان
  • فاطمه آزرم، پریوش نوریخش*، مهوش نوربخش، حسین سپاسی صفحات 137-160
    با توجه به مروری بر مدل های ارایه شده و پیشینه تحقیق تا کنون مدلی جامع در زمینه عوامل موثر در توسعه سرمایه انسانی در ورزش دانشگاهی ارایه نشده و نیاز است که این روند در آینده علمی تر رشد کند. لذا تحقیق حاضر با هدف طراحی الگوی توسعه سرمایه انسانی ورزش دانشگاهی کشور، انجام پذیرفت. تحقیق مورد مطالعه به لحاظ هدف و ماهیت از نوع روش تحلیل محتوا است که نوع داده های آن کیفی است. خبرگان تحقیق 19 نفر از اساتید و مدیران تربیت بدنی که از قهرمانان و مربیان تیم های ملی در رشته های مختلف و مدیران اجرایی ورزش دانشگاهی کشور بودند که از طریق نمونه گیری غیرتصادفی به شیوه هدفمند تا رسیدن به اشباع نظری انتخاب شدند. داده ها با استفاده از مصاحبه های عمیق و نیمه سازمان یافته گردآوری شد. داده ها پس از کدگذاری تحلیل شدند و برای تحلیل داده های پژوهش از نرم افزار مکس کیودا استفاده شد. نتایج نشان می دهد که عوامل مدل توسعه سرمایه انسانی ورزش دانشگاهی کشور را می توان در 8 مقوله اصلی و 134 مقوله فرعی طبقه بندی نمود. آموزش و یادگیری، مدیریت عملکرد، مدیریت حفظ و نگهداری، کارمندیابی، جبران خدمات، جانشین پروری، عوامل شایستگی و بستر اعتقادی و اخلاقی، به عنوان مضامین اصلی شناسایی شده توسعه سرمایه انسانی ورزش دانشگاهی کشور می باشند. لذا برای عملیاتی کردن توسعه سرمایه انسانی ورزش دانشگاهی، باید سرمایه گذاری مطلوبی بر اساس استعدادهای علمی - ورزشی در دانشگاه های کشور انجام پذیرد و بکارگیری قهرمانان ورزشی، می بایست در زمره راهبردهای توسعه سرمایه انسانی دانشگاه ها قرار گیرد.
    کلیدواژگان: تحلیل محتوا، توسعه ورزش، مدل سازی، نیروی انسانی
  • راضیه شیخی، ناصر ناستی زایی* صفحات 161-186

    پژوهش با هدف بررسی تاثیر طردشدگی در محیط کار بر بی نزاکتی سازمانی با نقش میانجی قصد ترک شغل انجام گرفت. روش پژوهش توصیفی-همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش کلیه معلمان تربیت بدنی منطقه سیستان (استان سیستان و بلوچستان) به حجم 256 نفر بود که به شیوه نمونه گیری تصادفی- طبقه ای تعداد 154 معلم از طریق سه پرسشنامه ی طردشدگی در محیط کار، قصد ترک شغل و بی نزاکتی در محل کار مورد مطالعه قرار گرفتند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و مدل معادلات ساختاری با کمک نرم افزارهای اس پی اس اس (نسخه 21) و لیزرل استفاده شد. بر اساس یافته ها رابطه ی مثبت و معناداری بین طردشدگی در محیط کار، بی نزاکتی سازمانی و قصد ترک شغل وجود داشت، طردشدگی در محیط کار بر بی نزاکتی سازمانی و قصد ترک شغل اثر مستقیم دارد و همچنین اثر میانجی گری قصد ترک شغل در رابطه ی بین طردشدگی در محیط کار و بی نزاکتی سازمانی مثبت و معنادار بود. بنابراین نتایج مدیران مدارس می توانند با ایجاد جوی صمیمی و همدلانه زمینه لازم را برای پذیرش معلمان و به تبع آن کاهش قصد ترک شغل و بی نزاکتی آنان فراهم کنند.

    کلیدواژگان: طردشدگی در محیط کار، رفتارهای انحرافی، بی نزاکتی سازمانی، قصد ترک شغل، معلمان تربیت بدنی
  • هادی عبداللهی فر، علی محمد صفانیا*، مهدی نمازی زاده، شیوا ازادفدا صفحات 187-212
    اتخاذ تدابیر مناسب برای جذب و مشارکت فعال دانشجویان در ورزش های تفریحی دانشگاه و تامین سلامتی و نشاط آنان، مستلزم شناخت عوامل موثر در این زمینه است. هدف از پژوهش حاضر شناسایی عوامل سازمانی موثر بر افزایش مشارکت دانشجویان در ورزش های تفریحی دانشگاه بود. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت داده ها، تحقیق آمیخته ازنوع آمیخته اکتشافی است. در مرحله کیفی، ابتدا با روش کتابخانه ای اطلاعات لازم جمعآوری شد. سپس با 22 نفر از خبرگان ذیربط، که به روش نمونه گیری غیرتصادفی هدفمند انتخاب شدند، مصاحبه نیمه ساختار یافته تا حد رسیدن به اشباع نظری انجام گرفت. در نهایت پرسش نامه ای با 5 مولفه و 24 گویه تهیه شد. روایی صوری آن توسط خبرگان تایید گردید. جامعه آماری بخش کمی، مسیولان تربیت بدنی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی به تعداد 381 نفر بودند. با توجه به شرط حجم نمونه قابل کفایت جهت تحلیل عاملی، تعداد 201 نفر از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. جهت تحلیل کیفی متغیرهای پژوهش از روش دلفی و برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی، نیکویی برازش، فریدمن و آلفای کرونباخ استفاده شد. نتایج نشان داد عوامل سازمانی موثر بر افزایش مشارکت دانشجویان در ورزش های تفریحی دانشگاه به ترتیب اولویت شامل پنج مولفه سازماندهی، امکانات و زیرساخت، منابع مالی، فناوری و رسانه و برنامه ریزی هستند. این نتایج می تواند به مسیولان در تدوین راهبردها و سیاست های ورزش تفریحی دانشگاه کمک نماید.
    کلیدواژگان: دانشگاه آزاد اسلامی، عوامل سازمانی، فعالیتهای ورزشی تفریحی، مشارکت ورزشی
  • شیرین محمدامینی، سیروس احمدی*، مجید سلیمانی صفحات 213-240
    هدف از پژوهش حاضر ارایه طراحی الگوی توسعه پایدار در ورزش زنان بود. روش تحقیق از نوع تحقیقات کیفی با رویکرد اکتشافی و سیستماتیک انتخاب شد. جامعه آماری شامل دو بخش جامعه انسانی (مدیران، اساتید، مربیان، و...) و جامعه اطلاعاتی (کتاب ها، مقالات، اسناد، رسانه ها، و...) بود. نمونه گیری به تعداد قابل کفایت بر مبنای رسیدن به اشباع نظری به صورت قضاوتی انجام شد (24 نفر و 76 نسخه). ابزار پژوهش شامل مطالعه کتابخانه ای و مصاحبه های اکتشافی چارچوب دار بود. روایی ابزار براساس اعتبار حقوقی و علمی نمونه آماری، نظر خبرگان و ضریب توافق بین مصححان کدگذار ارزیابی و تایید گردید. جهت تحلیل داده ها از روش کدگذاری چندمرحله ای استفاده شد. چارچوب پژوهش شناسایی شده در مدل شامل چهار سطح کلی و متوالی؛ اکوسیستم (2 منظر، 5 بعد و 20 مولفه)، راهبرد (3 منظر، 10 بعد و 29 مولفه)، عملکرد (3 منظر، 11 بعد و 43 مولفه) و پیامد (2 منظر و 8 مولفه) بود. ماهیت ارتباط بین متغیرها در مدل براساس روابط علی- معلولی و تحلیل سیستمی مشخص شده است. براساس یافته های پژوهش می توان گفت که توسعه پایدار ورزش زنان از تعامل نظامند و برآیند مولفه های در منظرهای شش گانه شکل می گیرد و هدف نهایی دستیابی به توسعه پایدار ورزش زنان جهت ارتقای کارکردهای آن است.
    کلیدواژگان: مدل توسعه، توسعه پایدار، توسعه ورزش، سیستم ورزش، ورزش زنان
  • سحر سهیلی پیشکناری، مهرعلی همتی نژاد*، محمدحسن قلیزاده صفحات 241-272

    هدف از این پژوهش بررسی عوامل اثرگذار بر مدیریت عملکرد در سازمان‏های ورزشی بود. این پژوهش توصیفی-همبستگی و از نظر هدف کاربردی بود. جامعه آماری پژوهش را روسای ادارات تربیت‏بدنی و فعالیت‏های ورزشی استان‏ها در حوزه آموزش و پرورش، معاونین و اعضای دفتر تربیت‏بدنی و فعالیت‏های ورزشی، روسای هیات‏ها، رییس انجمن‏های ورزشی و اعضای فدراسیون ورزش ‏دانش‏آموزی تشکیل می‏دادند که نمونه آماری برابر با جامعه آماری در نظر گرفته شد (147 نفر). ابزار پژوهش پرسشنامه محقق‏ساخته براساس مطالعه کتابخانه‏ای و مصاحبه‏ های نیمه هدایت‏ شده بود (4 عامل، 10 بعد، 50 گویه). روایی صوری و محتوایی پرسشنامه به وسیله متخصصان (10 نفر)، روایی همگرا با استفاده از میانگین واریانس استخراج شده (بالاتر از 5/0)، روایی واگرا با استفاده از ماتریس فورنل-لارکر، سنجش پایایی درونی با استفاده از ضرایب بارهای عاملی (بالاتر از 4/0)، آلفای کرونباخ (بیشتر از 7/0) و پایایی ترکیبی (بیشتر از 7/0) تایید شد. جهت آزمون فرضیات از نرم‏افزار اسمارت پی.ال.اس نسخه 3 استفاده شد. نتایج نشان داد مدل ارایه شده دارای برازش مناسبی بود. در تحلیل مسیر روابط، عوامل زمینه‏ای، سرمایه دانشی-روانشناختی و مهندسی سازمان به طور مستقیم اثر مثبت و معنی‏داری بر مدیریت عملکرد سازمانی دارند و هر کدام به ترتیب 26/0، 26/0، 28/0 درصد از تغییرات آن را تبیین می‏کند. طراحی، اصلاح و تقویت سازوکارهای عوامل اثرگذار بر مدیریت عملکرد در چارچوب مشخص و معین می‏تواند تضمین‏ کننده و اطمینان بخش تحقق ماموریت‏ها و اهداف سازمانی باشد.

    کلیدواژگان: ورزش دانش ‏آموزی، عملکرد سازمانی، سازمان ورزشی
  • جاوید پورعبدی، وحید ساعت چیان*، محمد کشتی دار صفحات 273-300

    هدف از پژوهش حاضر، تبیین جایگاه ورزش همگانی اندیشه رهبر معظم انقلاب (دام ضله) و ارایه این روشنگری به جامعه مدیریت کشور به منظور به کارگیری، ترویج و اجرایی کردن رهنمودهای ایشان در جامعه اسلامی بود. روش پژوهش بر مبنای رویکرد کیفی و با بهره گیری از روش تحلیل محتوا می باشد. همچنین، بنا به ماهیت اجرای کار، سخنان امام خامنه ای (مدظله العالی) به عنوان جامعه آماری معرفی شد. در این تحقیق کلیه سخنان بر اساس مرتبط بودن به مسئله و اهداف پژوهش به صورت هدفمند انتخاب شده است. داده های موردنیاز پژوهش، از مجموعه بیانات امام خامنه ای (مدظله العالی) نمایه در پایگاه اینترنتی دفتر حفظ و نشر معظم له به دست آمد. داده های حاصل با استفاده از نرم افزار مکس گیودا 10 و با روش کدگذاری تحلیل شدند و درنهایت نمودار حاصل با استفاده از نرم افزار مایند مپر 2012 ترسیم گردید. جهت همسو بودن یافته ها و نتایج با اهداف پژوهش، از روایی درونی استفاده شد که این روایی توسط 2 نفر از اساتید علوم ورزشی تایید و برای تعین پایایی یا تایید روش تجزیه تحلیل، از ضریب کاپای کوهن استفاده شد که این ضریب 8/0 به دست آمد. نتایج نشان داد که داده های حاصل از تجزیه تحلیل بیانات مقام معظم رهبری را می توان در 8 مقوله اصلی سلامتی، سازمانی، اجتماعی، راهبردی، معنوی، ولایی، حکومتی و قهرمانی عنوان نمود. ازاین رو، با توجه به جایگاه ولایت فقیه به عنوان نظریه پرداز انقلاب اسلامی، جا دارد که از منظومه ی فکری امام خامنه ای (مدضله العالی) برای تدوین راهبردها و چشم انداز های ورزش همگانی استفاده گردد.

    کلیدواژگان: ورزش همگانی، اندیشه رهبر معظم انقلاب، گفتمان انقلاب اسلامی، تحلیل محتوا
|
  • Leila Moslehi, Mahmood Goodarzi *, Ebrahim Alidoust Ghahfarokhi, Ameneh Khadivar Pages 17-42
    One of the ways to succeed in implementing knowledge management is to have the right, clear and planned strategy; But, in order to choose the right strategy, many organizational factors must be considered, and the status of knowledge creation and dissemination processes has a direct impact on the selected strategy; Therefore, the present study was conducted to identify the knowledge management strategy by using the dynamic approach in the Ministry of Sport and Youth. The research was applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of method. The statistical population was at the first part: managers and expert advisers of the organization that aware of the field and the second part: the deputy general managers, group leaders and department heads. The statistical sample was selected in the first and second part through purposive sampling and all-counting, respectively. The macro range of knowledge management strategy was determined in a range from system-oriented to human-oriented. The status of knowledge management processes was evaluated based on Nonaka and Takeuchi models and the final strategy with the aim of creating a balance between implicit and explicit knowledge was selected. Descriptive and inferential statistics including kalmogorov smiranov test and one sample T-test were used. Based on the results, the system-oriented strategy was identified as the main strategy and the internalization and externalization processes were identified as the priority processes; As a result, it is necessary to focus on information-based strategies in order to strengthen the transformation of explicit knowledge into implicit and conversely.
    Keywords: Strategy, Knowledge Management, Ministry of Sport, Youth, Government Organization, Dynamic Approach
  • Sedigheh Jamshidi Eini, Seyed MohammadHossein Razavi *, Morteza Doosti Pages 43-76

    Increasing opportunities for physical activity in schools is recognized as a global priority among school-age children and adolescents. Since the state of physical activity in some countries has not yet reached the recommended level of the World Health Organization, The purpose of this paper is to pay attention to the role of school in creating opportunities for physical activity and drawing a comparative framework of issues related to school sports, including assessing the quality of physical education (time, content and expertise of teachers), national strategies and extracurricular programs according to the Comprehensive School Physical Activity Program (CSPAP). This study is a comparative study using the Bereday method. Explore in the methods of execution in the best educational systems of the world (Finland, Denmark, Germany, the United Kingdom, the United States) that have a CSPAP shows that many countries have designed and implemented physical activity initiatives that seek to increase the physical activity opportunities available to children before, during, and after school And It can also compensate for the lack of physical activity hours in the school's physical education lesson.

    Keywords: School sports, Comprehensive school physical activity program, Physical activity opportunity
  • Mehdi Mohammadi *, Reza Naseri Jahromi, Khatere Mohamadjafari, Parastoo Nabiee, Parisa Maaref, Fatemeh Mirghafari, Rahil Naseri Jahromi, Zahra Hesampoor Pages 77-106
    The purpose of this study was to design a framework for physical literacy competencies required by students. This qualitative study was conducted using the six-step method of Sandlowski and Barroso (2007). The meta synthesis team consisted of three curriculum planning specialists, one physical education specialist and one meta-research expert. 27 related research sources were used as the basis for the analysis, which resulted in extracting 11 students 'physical literacy competencies and classifying them into three main themes: individual competencies (cognitive ability, practical ability, emotional ability and participation in physical activities), academic competencies (Educational facilities, characteristics of faculties, educational environment, family and peer group) and social competencies (cultural context of society, policies and mass media). Data validation was confirmed using data validation, transferability and data alignment and data reliability techniques with precise guidance of researchers' data collection and alignment. The present study, by providing a framework of physical literacy competencies required by students, has shown the importance and necessity of physical literacy education in the higher education system and has introduced it as an important and necessary factor for active participation in communities, development and health protectio n.
    Keywords: Health, Physical activities, motor skills, Athletic development
  • Farahnaz Shams, Mohammad Ehsani *, Marjan Saffari, Shahram Aroufzad Pages 107-136

    The purpose of this article was to identify the driving, accelerating, and inhibiting factors of students participation in physical education extracurricular activities of schools. To this end, the researcher referred to experts in the field of student sport and extracurricular programs and, through a deep interview, using purposeful sampling and snowball sampling technique, collected information from them. Then, data from interviews, articles, educational materials and guidelines, and related books and clips were collected through triangulation techniques, and coded and analyzed using thematic analysis method. The results of the code grouping suggested two main components and eight sub-components at the entrance level of the students into the extra-curricular programs. Accordingly, it can be stated that the driving and inhibiting factors of student participation in school's physical education extracurricular activities are students and educators, along with stimuli and inhibitors that play a central role and require special attention. Accelerators such as stakeholder cooperation, political context, sponsorship and incentive sources and financial resources are involved in accelerating the sport participation of students. This research can be used as an analytical tool for sports participation of students in school’s extracurricular activities in Iran in order to provide a logical and principal solution to the problems of this field of student sport.

    Keywords: Sport Participation, Extracurricular, Schools, Students
  • Fatemeh Azarm, Parivash Nourbakhsh *, Mahvash Noorbakhsh, Hossein Sepasi Pages 137-160
    According to the review of the proposed models and research background, so far a comprehensive model in the field of factors affecting the development of human capital in academic sports has not been presented and this trend needs to grow. Therefore, the study was conducted with the aim of designing a model for the development of human capital in university sports. In terms of purpose, the study is a content analysis method whose data type is qualitative. Research experts were 19 professors and directors of physical education who were champions and coaches of national teams in various fields and executives of university sports in the country who were selected through non-random sampling in a purposeful way to achieve theoretical saturation. Data were collected using in-depth and semi-organized interviews. Data were analyzed after coding and Maxqda software was used to analyze the research data. The results show that the factors of the human capital development model of university sports can be classified into 8 main categories and 134 sub-categories .Training and learning, performance management, maintenance management, recruitment, service compensation, succession , competency factors and belief and moral context, are the main identified themes of human capital development of university sports. Therefore, in order to implement the development of human capital of university sports, a desirable investment should be made based on scientific-sports talents in the country's universities, and the use of sports heroes should be among the strategies for the development of human capital of universities.
    Keywords: Content Analysis, Sport Development, Modeling, Human Force
  • Raziye Sheykhi, Naser Nastiezaie * Pages 161-186

    The purpose of this study was to investigate the effect of workplace ostracism on workplace incivility through the mediating role of turnover intention. The research method was descriptive-correlation. The statistical population of the study was all physical education teachers in Sistan region (Sistan and Baluchestan province) in the academic year 2020-2021 that it was 256 teachers. 154 teachers were studied by stratified random sampling based on Cochran's sampling formula. Data collection instruments were questionnaires of workplace ostracism, workplace incivility and turnover intention. For data analysis the Pearson correlation coefficient and structural equation modeling were used by SPSS21 and Lisrel software. Based on the results, there was a positive and significant relationship between workplace ostracism, workplace incivility and turnover intention. Workplace ostracism has a direct effect workplace incivility and turnover intention, and also the mediating effect of turnover intention in the relationship between workplace ostracism and workplace incivility was positive and significant. According to these results, school principals by creating an intimate and empathetic climate, can provide the necessary grounds for accepting teachers and, consequently, reduce their their turnover intention and workplace incivility.

    Keywords: workplace ostracism, deviant behaviors, workplace incivility, Turnover Intention, Physical Education Teachers
  • Hadi Abdollahi Far, Ali Mohammad Safania *, Mahdi Namazi Zadeh, Shiva Azadfada Pages 187-212
    Adopt appropriate measures for attracting students in active participating in recreational sports and to ensure their health needs a good command in knowing the effective factors in this regard. The aim of this study was to investigate the organizational factors involving in increasing students’ participation in recreational sport activities at the university. This study base on objective was of applied research, and with respect to nature was exploratory mixed method. In the qualitative, first a library research was done. Then, with 22 experts selected through purposive Non-random sampling were semi – structured interviewed based on saturation in data collection. In the second phase, the questionnaire with 5 components and 24 items was developed. Face validity was performed to confirm the questionnaire by experts. The statistical population of the quantitative phase consisted of 381 educational managers of Islamic Azad University in different branches was confirmed based on Morgan table and sample size requirement for factor analysis, 201 stratified random sampling methods were selected. Delphi method was used for qualitative analysis of research variables and factorial analysis (EFA) and confirmatory factorial analysis (CFA) then the goodness of fit indices (Freedman) to prove the validity of the questionnaires to examine the reliability of the scales, Cronbach’s Alfa. The results depicted that organizational factors influencing students' participation in university leisure activities can be classified into five components: organization, facilities and infrastructure, financial resources, technology and media, and planning, respectively. These results can help the authorities formulate sports university strategies and policies.
    Keywords: Islamic Azad University, Organizational Factors, Recreational Sport Activities, Sport’ participation
  • Shirin Mohammadamini, Sirus Ahmadi *, Majid Solymani Pages 213-240
    The aim of this research was designing a mo model for sustainable development in women's sport of Iran.The method of research was qualitative research with a systematic and explicit approach. The statistical population consisted of two parts of the human community (directors, professors, educators, etc.) and the information society (books, articles, documents, media, etc.). Sampling sufficient number based on theoretical saturation and the judgment was done (24 and 76 versions). The research tool was a library study and framework exploratory interviews. The validity of the tool was evaluated and confirmed by the legal and scientific credibility of the statistical sample, the opinion of the experts, and the coefficient of agreement between the codecs. Multi-stage coding method was used to analyze the data. The framework of the research identified in the model consists of four general and consecutive levels: ecosystem (2 perspectives, 5 dimensions and 20 components), strategy (3 perspectives, 10 dimensions and 29 components), performance (3 perspectives, 11 dimensions and 43 components) and outcome (2 perspectives and 8 components). The nature of the relationship between variables in the model is determined based on causal relationships and system analysis. According to the research findings, sustainable development of women's sports can be formed from systematic interaction and the emergence of components in six perspectives and the ultimate goal is to achieve sustainable development of women's sports to enhance its function.
    Keywords: Development model, Sustainable Development, Sports Development, sports system, women's sports
  • Sahar Soheili Pishkenari, Mehrali Hematinejhad *, MohammadHasan Gholizade Pages 241-272

    The present study aims to investigate the factors influencing performance management in executive sports organizations. This study was descriptive correlational and practical in terms of design and purpose. The statistical population consisted of provinces’ physical education and physical activity office heads, deputies and members of physical education and sports activities’ office, presidents of sports associations, boards’ chairmen and student sports federation members. And statistical sample considered as equal as a statistical population (147 individuals). The researcher-made questionnaire based on library studies as well as semi-structured interviews were used as a research tool for this study (four factors, ten aspects, 50 questions). Content and face validity (by 10 experts’ opinions), convergent validity via Average Variance Extracted (larger than 0.5), discriminant validity through Fornel-Larcker Matrix, internal consistency using factor loadings (larger than 0.4) and Cronbach`s Alpha (larger than 0.7), and composite reliability (larger than 0.7) were collectively confirmed. For hypothesis testing, SmartPLS software version 3 was utilized. The results showed presented model had an appropriate fitting. In the path analysis, relationships of contextual factors, knowledge, and psychological capital as well as organizational engineering have a direct and significant influence over organizational performance management and clarified 0.26, 0.26, and 0.28 percentage of changes, respectively. Designing, revising, and empowering the mechanisms of influencing factors on performance management in a certain framework can provide a guarantee and assurance for organizational missions and goals achievement.

    Keywords: Student sports, oOrganizational performance, Sports Organization
  • Javid Pourabdi, Vahid Saatchian *, Mohammad Kashtidar Pages 273-300

    The purpose of the present study is to describe the place of public exercise in the thought of Supreme Leader of the Revolution and to present this enlightenment to the country's management community in order to promote the implementation of their guidelines in Islamic society. The research method is based on qualitative approach and using content analysis method. Also, according to the nature of the work, Imam Khamenei's remarks should be introduced as a statistical population. The Khamenei profile was obtained on the website of the Office of the Supreme Leader. The data were analyzed using Maxqda10 software and coding method, and finally the charts were plotted using Mind Mapper 2012 software. Internal consistency was used to confirm the findings and results with the research goals. This validity was confirmed by two professors of sport science and Cohen’s Kappa coefficient was used to determine the reliability or confirmation of the analysis method. This coefficient was equal to 0.8. The results showed that the data obtained from the analysis of the statements of the Supreme Leader can be classified into eight main categories: Health, Organizational, Social, Strategic, Spiritual, Validity, Governance and Heroism.

    Keywords: sport for all, Supreme Revolutionary Leader, Islamic Revolution discourse, Content Analysis