فهرست مطالب

پرستاری و مامایی ارومیه - سال نوزدهم شماره 6 (پیاپی 143، شهریور 1400)

نشریه پرستاری و مامایی ارومیه
سال نوزدهم شماره 6 (پیاپی 143، شهریور 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/09/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • منصور اطمانی، مدینه جاسمی خلیانی*، مولود رادفر، حمیدرضا خلخالی صفحات 427-436
    پیش زمینه و هدف

    آموزش بالینی، فرآیندی پویا و از بخش های ضروری آموزش پرستاری است، محیط یادگیری بالینی نقش موثری در شکل دهی مهارت حرفه ای دانشجویان پرستاری دارد. هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی ارتباط بین درک از محیط یادگیری بالینی با شایستگی بالینی در دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در سال 1398 بود.

    مواد و روش ها

     این مطالعه توصیفی همبستگی بر روی 150 نفر از دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی ارومیه انجام شد. روش نمونه گیری به صورت تصادفی بود. جمع آوری داده ها با استفاده از دو پرسشنامه درک از محیط بالینی و شایستگی بالینی انجام شد. تجزیه وتحلیل داده های جمع آوری شده، با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 16 انجام شد.

    یافته ها

    نتایج مطالعه نشان داد که میانگین نمره درک از محیط یادگیری بالینی و شایستگی بالینی دانشجویان پرستاری به ترتیب 42/16±06/196 و 71/21±46/135 بود. آزمون همبستگی پیرسون نشان داد که بین درک از محیط یادگیری بالینی با شایستگی بالینی، ارتباط آماری معنی داری وجود دارد (p<0.05, r=0.261).

    نتیجه گیری

    یافته ها بیانگر آن بود که درک دانشجویان نسبت به محیط یادگیری بالینی در سطح متوسط بود ولی شایستگی بالینی آن ها در سطح بالابود. بنابراین بر اساس نتایج این مطالعه و با شناسایی این عوامل، مدیران و مربیان پرستاری خواهند توانست با اتکا بر یافته های علمی، فعالیت های مدیریتی و آموزشی خود را به گونه ای طراحی و اجرا کنند که شرایط لازم برای کسب شایستگی های بالینی بیشتر پرستاران فراهم آید و درنهایت بتوان کیفیت مراقبت های پرستاری را ارتقاء داد.

    کلیدواژگان: محیط یادگیری بالینی، شایستگی بالینی، دانشجویان پرستاری
  • سمیرا خاشعی، مرضیه ضیائی راد* صفحات 437-448
    پیش زمینه و هدف

    صلاحیت بالینی یکی از شاخص های اصلی تعیین عملکرد در پرستاری است. پژوهشگران بر این باورند که برای حفظ استانداردهای مراقبتی پرستاری، شناخت عوامل مرتبط با ارتقاء صلاحیت بالینی الزامی است. مطالعه حاضر با هدف تعیین رابطه هوش اخلاقی و صلاحیت بالینی دانشجویان پرستاری در دوره کارآموزی عرصه انجام شد.

    مواد و روش ها

     این مطالعه توصیفی همبستگی بر روی 125 دانشجوی پرستاری در دوره کاراموزی عرصه مشغول به تحصیل در واحدهای منتخب دانشگاه های آزاد اسلامی استان اصفهان که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند؛ انجام گردید. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های استاندارد هوش اخلاقی و پرسشنامه ایرانی صلاحیت بالینی دانشجویان پرستاری استفاده شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیره به وسیله نرم افزار SPSS نسخه 16 تجزیه و تحلیل شد.

    یافته‏ ها

     بیشتر مشارکت کنندگان (2/91 درصد، 114 نفر) زن بوده و در رده سنی 25-22 سال (4/62 درصد، 78 نفر) قرار داشتند. میانگین امتیاز کل هوش اخلاقی مشارکت کنندگان، 25/12±46/83 و میانگین امتیاز کل صلاحیت بالینی آنان 36/26±72/193 بود. آزمون ضریب همبستگی پیرسون ارتباط مستقیم و معناداری بین هوش اخلاقی و صلاحیت بالینی دانشجویان نشان داد (001/0>p, 642/0=r). همچنین بر اساس نتایج تحلیل رگرسیون خطی چند متغیره، هوش اخلاقی و معدل دانشجویان توان پیش بینی امتیاز صلاحیت بالینی آنان را دارد.

    بحث و نتیجه ‏گیری

     با توجه به یافته های پژوهش مبنی بر وجود ارتباط بین هوش اخلاقی و صلاحیت بالینی دانشجویان پرستاری، به نظر می رسد توجه به این بعد از هوش به منظور ارتقاء صلاحیت بالینی دانشجویان پرستاری و در نتیجه ارتقاء کیفیت مراقبت از بیماران ضروری می باشد.

    کلیدواژگان: هوش اخلاقی، صلاحیت بالینی، پرستار
  • مریم طالبی* صفحات 449-458
    پیش زمینه و هدف

    یکی از حساس ترین دوران زندگی زنان، دوران بارداری است، که با توجه به تغییرات جسمانی، به لحاظ روانی نیز تحولاتی را به همراه خواهد داشت. هدف از پژوهش حاضر تعیین ارتباط ذهن آگاهی زنان باردار با سلامت روان شناختی در بارداری بود.

    مواد و روش ها

     پژوهش حاضر یک پژوهش توصیفی-همبستگی در زنان مراجعه کننده به کلینیک های زنان و زایمان شهر تهران در سال 1398 است که تعداد 193 نفر از آنان به صورت در دسترس انتخاب شدند. جهت تجزیه وتحلیل داده ها به روش تحلیل واریانس چندمتغیره، از نرم افزار SPSS 24 استفاده شد و داده ها به وسیله ی پرسشنامه های ذهن آگاهی براون و ریان، استرس ادراک شده کوهن و همکاران، پرسشنامه تجدیدنظر شده نگرانی های دوران بارداری و افسردگی ادینبورگ گردآوری شد.

    یافته ها

    بین ذهن آگاهی با استرس ادراک شده، اضطراب و افسردگی همبستگی منفی و معناداری وجود دارد. (001/0>P). اما بین ذهن آگاهی و سلامت روان شناختی زنان باردار در سه بازه زمانی تفاوت وجود نداشت. و مرحله بارداری در رابطه ذهن آگاهی و سلامت روان شناختی زنان باردار نقش تعدیل کننده ندارد.

    نتیجه گیری

     با توجه به ارتباط و همبستگی بین سطح استرس، اضطراب و افسردگی در بین زنان باردار و پایین بودن سطح ذهن آگاهی آنان می توان با تمهیداتی در رابطه با درمان های مبتنی بر ذهن آگاهی به کاهش مشکلات در جامعه مذکور کمک نمود.

    کلیدواژگان: استرس ادراک شده، اضطراب، افسردگی، بارداری، ذهن آگاهی
  • شیوا جگرگوشه، رویا نیکجو، امیرحسین مقری، لیلا رییسی* صفحات 459-469
    پیش زمینه و هدف

    بارداری دوره ای حساس در زندگی زنان است که به دلیل تغییرات آناتومیک و فیزیولوژیک ناشی از بارداری فعالیت های جنسی و رفتاری آنان تحت تاثیر قرار می گیرد. اطلاعات ناکافی در رابطه با رابطه جنسی در بارداری منجر به ایجاد تنش و عدم آرامش زوجین در زندگی می شود. لذا این مطالعه باهدف تعیین الگوی رابطه جنسی در دوران بارداری در قالب مطالعه مروری سیستماتیک انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مقاله یک مطالعه سیستماتیک هست؛ ابتدا کلمات کلیدی الگوی رابطه زناشویی، مقاربت جنسی، بارداری، مقاربت جنسی در بارداری، رابطه جنسی، عملکرد جنسی و کلیدواژه های انگلیسی Marital relationship pattern, sexual intercourse, sexual intercourse in pregnancy Marriages, در پایگاه های اطلاعاتی سیلویکا، pubmed,SID، Magiran، scopus,sciencedirect, womenhealth, و scholar google مورد جستجو قرار گرفت. از بین 59 مقاله درنهایت 21 مقاله مرتبط با موضوع بر اساس معیارهای ورود وارد مطالعه شدند.

    یافته ها

     نتایج حاصل از داده ها بیانگر این است که میل و عملکرد جنسی زنان باردار در دوران بارداری غیرقابل پیش بینی است و الگوی متغیر و بی ثباتی در هر یک از سه ماهه های بارداری وجود دارد. بطوریکه نتایج بیشتر مطالعات بیان کرد که اکثر زوجین در سه ماهه اول و سوم کاهش در روابط جنسی و در سه ماهه دوم افزایش را ذکر کردند.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده از مطالعات قبلی میزان رابطه جنسی در بارداری نسبت به قبل بارداری کاهش چشمگیری داشته است. می توان اقدامات موثری را در زمینه کاهش اختلالات رابطه جنسی در بارداری با حداکثر توانایی در 3 حوزه بهداشتی، اقدامات آموزشی و اقدامات حمایتی را مدنظر قرار داد.

    کلیدواژگان: الگوی رابطه زناشویی، مقاربت جنسی، مقاربت جنسی در بارداری، رابطه جنسی
  • وحید پاک پور، رقیه صادقی، صدیقه سلیمی، پروین سربخش، الهه ملک میرزایی* صفحات 470-482
    پیش زمینه و هدف

    با توجه به افزایش جمعیت سالمندی در کشور، این قشر با مشکلات فزاینده ای مواجه هستند. توجه به اهمیت ارتقای سلامت سالمندان و ضرورت توجه به مولفه های ارتقای سلامت ازجمله تاب آوری و خودارزشمندی ایجاب می کند که تا حد ممکن در این زمینه گام هایی برداشته شود. این مطالعه باهدف تعیین رفتارهای ارتقادهنده سلامت سالمندان و نقش پیشگویی کنندگی تاب آوری و خودارزشمندی در سالمندان انجام شده است.

    روش بررسی

    این پژوهش یک مطالعه ی توصیفی تحلیلی از نوع مقطعی است که در سال 1398 با مشارکت 427 نفر از سالمندان بالای 60 سال تحت پوشش مراکز سلامت شهر تبریز انجام گرفته است. نمونه ها با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی چندمرحله ای وارد مطالعه شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه بررسی رفتارهای ارتقای سلامت (HPAOAM)، پرسشنامه استاندارد خودارزشمندی (CSWS) و پرسشنامه تاب آوری (CD-RISC) استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی شامل آزمون رگرسیونی خطی چند متغیره در SPSS نسخه 15 انجام گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که رفتارهای ارتقای سلامت سالمندان با میزان خودارزشمندی و تاب آوری آن ها ارتباط آماری معناداری دارد (05/0<p). به طوری که متغیر خودارزشمندی و تاب آوری به ترتیب حدود 7/3 درصد و 1/24 درصد از واریانس رفتارهای ارتقای سلامت در سالمندان را پیش بینی می کنند.

    نتیجه گیری

     با توجه به میزان رفتارهای ارتقادهنده سلامت در سالمندان توجه بیشتر به عوامل موثر بر آن ضروری است. همچنین نظر به میزان پیش بینی رفتارهای ارتقاء سلامت سالمندان توسط خودارزشمندی و تاب آوری، لازم است که برنامه ریزی های لازم جهت افزایش سطح خودارزشمندی و تاب آوری در سالمندان جامعه و درنهایت بهبود رفتارهای ارتقادهنده سلامت آنان صورت گیرد.

    کلیدواژگان: رفتارهای ارتقای سلامت، خودارزشمندی، تاب آوری، سالمندی
  • احترام ابراهیمی، فاطمه محمدی شیرمحله، مجتبی حبیبی، مرجان مردانی حموله* صفحات 483-495
    پیش زمینه و هدف

    رفتار خوردن هیجانی نوعی رفتار خوردن بدون نیاز فیزیولوژیک است و به عنوان خوردن در پاسخ به استرس و هیجانات منفی تعریف شده است. شناخته شده ترین پیامد خوردن هیجانی افزایش وزن است. اما در مورد سایر پیامدهای خوردن هیجانی اطلاعات کافی در دسترس نیست. هدف این پژوهش، تبیین تجارب زیسته زنان جوان فزون وزن درباره پیامدهای خوردن هیجانی هست.

    مواد و روش کار

    این مطالعه به روش کیفی و با رویکرد پدیدارشناسی هرمنوتیک در سال 1399 انجام شد. مشارکت کنندگان در این مطالعه؛ 17 زن جوان ساکن در شهرهای کرمانشاه یا کرج بودند که تجربه خوردن هیجانی داشتند و دارای شاخص توده بدنی 30 و بالاتر بودند. این مشارکت کنندگان با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و با رویکرد حداکثر تنوع انتخاب گردیدند. داده ها از طریق مصاحبه های عمیق انفرادی و چهره به چهره گردآوری و با استفاده از روش هفت مرحله ای دیکلمن و همکاران، تحلیل گردید.

    یافته ها

    در این مطالعه؛ مضمونی اصلی با عنوان "پیامدهای آسیب زا" شناسایی شد. این مضمون از ترکیب 4 زیرمضمون به نام های "پیامدهای جسمی آسیب زا"، " تضعیف اعتمادبه نفس"، "تضعیف خودکارآمدی کنترل وزن" و " انگ پرخوری" به دست آمد.

    نتیجه گیری

    پیامدهای خوردن هیجانی، موجب افت کیفیت زندگی در ابعاد جسمی، روانی و اجتماعی می شوند و افراد را مستعد برخی بیماری های جسمی و اختلالات سلامت روان می کند. این موضوع اهمیت مداخلات درمانی در زمینه مدیریت پرخوری هیجانی را نشان می دهد.

    کلیدواژگان: پدیدارشناسی هرمنوتیک، خوردن هیجانی، زنان، فزون وزنی
  • مهدی شریفی * صفحات 496-506
    پیش‌ زمینه و هدف

    ترس از عود بیماری و کاهش سلامت روانی مبتلایان به سرطان سینه، یکی از نگرانی های اصلی بیماران سرطانی است که موجب افزایش پریشانی روان‌شناختی و کاهش کیفیت زندگی بیماران می گردد، ازاین‌رو تعیین عواملی که موجب ترس از عود بیماران گشته و بهزیستی آن‌ها را کاهش می دهد جهت افزایش کیفیت زندگی این نوع بیماران ضروری می نماید. بر این اساس مطالعه حاضر باهدف بررسی نقش پیش بینی کننده عوامل سبب ساز سرطان در رابطه بین ترس از عود سرطان و بهزیستی روان‌شناختی در زنان مبتلا به سرطان سینه شهر گرگان انجام شد.

    مواد و روش‌ها

    روش پژوهش همبستگی و جامعه آماری شامل کلیه بیماران مبتلا به سرطان سینه مراجعه کننده به بیمارستان ها و کلینیک های تخصصی شهر گرگان به تعداد 280 نفر بود که از این میان 162 نفر با روش نمونه گیری در دسترس به‌عنوان نمونه موردنظر پژوهش انتخاب و با استفاده از مقیاس ترس از عود سرطان ویکبرگ (2003)، پرسشنامه محقق ساخته عوامل سبب‌ساز سرطان سینه و نسخه ی کوتاه مقیاس بهزیستی روان‌شناختی ریف (1989) مورد آزمون قرار گرفتند. سپس داده ها با استفاده از ضریب همبستگی و تحلیل رگرسیون چندگانه تحلیل گردید.

    یافته‌ها

    نتایج نشان داد بین خرده مقیاس های عوامل شخصی، سبک زندگی و عوامل محیطی مسبب سرطان با ترس از عود سرطان رابطه مثبت ولی بین خرده مقیاس عوامل معنوی/ مذهبی با ترس از عود سرطان رابطه منفی وجود دارد. همچنین نتایج نشان داد بین خرده مقیاس های عوامل شخصی، سبک زندگی و عوامل محیطی مسبب سرطان با بهزیستی روان‌شناختی بیماران رابطه منفی ولی بین خرده مقیاس عوامل معنوی/ مذهبی با بهزیستی روان‌شناختی بیماران رابطه مثبت وجود دارد.

    نتیجه‌گیری

    با توجه به نتایج پژوهش حاضر و نقش عوامل سبب‌ساز سرطان در ترس از عود و بهزیستی روان‌شناختی، تشویق بیماران، به تغییر سبک زندگی، انجام فعالیت های بدنی و تقویت باورهای معنوی و مذهبی آن‌ها، در افزایش کیفیت زندگی به آن‌ها یاری رساند.

    کلیدواژگان: سرطان، عود سرطان، سلامت روان، سرطان سینه
  • شهناز شهرجردی*، مسعود گلپایگانی، هدی کریمی، سیمین کریمی صفحات 507-515
    پیش زمینه و هدف

    یکی از روش های انتخابی بیهوشی در عمل سزارین، بی حسی نخاعی است. کمردرد، دومین عارضه شایع بعد از سردرد، متعاقب بی حسی نخاعی در سزارین می باشد. هدف از این مطالعه تاثیر تمرینات پیلاتس بر شدت درد و ناتوانی زنان مبتلا به کمر درد متعاقب بی حسی نخاعی در سزارین می باشد.

    روش کار

    این مطالعه از نوع نیمه تجربی است، 40 زن با میانگین سن 75/4 ±4/29 سال مبتلا به کمردرد متعاقب بی حسی نخاعی بعد از سزارین در آن شرکت کرده اند. افراد شرکت کننده به طور تصادفی در دو گروه تمرینات پیلاتس (مدت 8 هفته، 3 بار در هفته، هر جلسه 60-45 دقیقه) و کنترل (هیچ گونه فعالیت منظم ورزشی نداشتند) قرار گرفتند. میزان درد و ناتوانی به ترتیب با استفاده از پرسشنامه های درد کیوبک و اسوستری قبل و بعد از مداخله انجام شده است. تحلیل آماری داده ها از طریق نرم افزار SPSS نسخه 25 و با استفاده از آزمون شاپیرو-ویلک آزمون t وابسته و آزمون t مستقل در سطح اطمینان 95 درصد (05/0 ≤p) انجام شد.

    یافته ها

    گروه های پژوهش از نظر سن، توده بدنی، پاریتی، سن بارداری و وزن نوزاد موقع تولد تفاوت آماری معنی داری با هم نداشتند. میانگین میزان درد به ترتیب در پیش و پس آزمون از 13/56 به 8/39 (013/0 =p) و ناتوانی از 27/40 به 13/26 (018/0= p) در گروه تمرینات پیلاتس نسبت به گروه کنترل، درد از 07/54 به 23/53 و ناتوانی از 7/48 به 6/49 (05/0>p) را نشان داده است.

    بحث و نتیجه گیری

     نتایج این مطالعه نشان داد که هشت هفته تمرینات پیلاتس می تواند سبب کاهش درد و بهبود ناتوانی در زنان مبتلا به کمر درد متعاقب بی حسی نخاعی بعد از سزارین شود. پیشنهاد می شود که ماماها در جلسات مشاوره قبل از زایمان بر اهمیت کمردرد تاکید و ورزش درمانی را توصیه کنند.

    کلیدواژگان: پیلاتس، کمر درد، ناتوانی، بی حسی نخاعی، سزارین
|
  • Mansour Atmani, Madine Jasemi Khalyani*, Moloud Radfar, Hamidreza Khalkhali Pages 427-436
    Background & Aims

    Clinical education is a dynamic process and an essential part of nursing education. The clinical learning environment plays a vital role in shaping the professional skills of nursing students. The aim of this study was to investigate the relationship between perception of clinical learning environment and clinical competence in nursing students of Urmia University of Medical Sciences in 2019.

    Materials & Methods

    This descriptive correlational study was conducted on 150 nursing students of Urmia University of Medical Sciences. The nurses were selected by random sampling method. Data were collected using the questionnaires of clinical learning environment and clinical competence. The collected data were analyzed using SPSS software version 16.

    Results

    The results showed that the mean scores of clinical learning environment and clinical competence of nursing students were 196.06 ± 16.42 and 135.46 ± 21.71, respectively. Pearson correlation test showed that there is a statistically significant relationship between perception of clinical learning environment and clinical competence (p <0.05, r = 0.261).

    Conclusion

    The findings indicated that students' perceptions of the clinical learning environment were at a moderate level but their clinical competencies were at a high level. Therefore, based on the results of this study and by identifying these factors, the nursing managers and educators will be able to design and implement their managerial and educational activities based on scientific findings in a way that provides the necessary conditions to acquire more clinical competencies for nurses.

    Keywords: clinical learning environment, clinical competence, nursing students
  • Samira Khashei, Marzieh Ziaeirad* Pages 437-448
    Background & Aims

    Clinical competence is one of the main indicators of performance in nursing. Researchers believe that to maintain nursing care standards, it is necessary to recognize the factors associated with the promotion of clinical competence. The aim of this study was to determine the relationship between moral intelligence and clinical competence of nursing students in the internship course.

    Materials & Methods

    This descriptive correlational study was performed on 125 nursing students in an internship course in selected branches of Islamic Azad Universities of Isfahan province. Participants were selected by purposive sampling. Data collection was done by standard questionnaires of moral intelligence and clinical competency of nursing students. The data were analyzed using descriptive statistics, Pearson’s correlation test, and multivariate regression in SPSS software version 16.

    Results

    Most of the participants (91.2%, 114 subjects) were women and were in the age group of 22-25 years (62.4%, 78 subjects). The mean total score of moral intelligence in the participants was 83.46±12.25 and the mean total score of their clinical competence was 193.72±26.36. Pearson correlation test showed a direct and significant relationship between moral intelligence and students' clinical competence (r =0/642, p<0/001). Also, based on the results of multivariate linear regression analysis, students' moral intelligence and grade point average can predict their clinical competency score.

    Conclusion

    According to the research findings on the relationship between moral intelligence and clinical competence of nursing students, it seems necessary to pay attention to this dimension of intelligence in order to improve students' clinical competence and thus improve the quality of patient care.

    Keywords: moral intelligence, clinical competency, nurse
  • Maryam Talebi* Pages 449-458
    Background and Aims

    One of the most sensitive periods of a women's life is pregnancy, which due to physical changes, will also bring psychological changes. The aim of this study was to determine the relationship between mindfulness and mental health in pregnant women.

    Materials & Methods

    The study population consisted of all women referring to gynecology and obstetrics clinics in Tehran in 2019, of which 193 were selected by convenience sampling. Data were analyzed using multivariate analysis of variance using SPSS 24 software. The data collection tool was the Brown and Ryan Mindfulness Questionnaire, Cohen et al. Edinburgh.

    Results

    There is a significant negative correlation between mindfulness and perceived stress, anxiety, and depression. There was no significant difference between mindfulness and mental health of pregnant women in three different periods. Birth of mindfulness and mental health of pregnant women have a moderating role.

    Conclusion

    Considering the relationship between the level of stress, anxiety, and depression among pregnant women and their low level of mindfulness, it is possible to help reduce the problems in this community by taking measures related to mindfulness-based therapies.

    Keywords: perceived stress, anxiety, depression, pregnancy, mindfulness
  • Shiva Jegargoosheh, Roya Nikjou, Amihossein Maghari, Leila Reisy* Pages 459-469
    Background & Aims

    Pregnancy is a sensitive period in a woman's life that is affected by woman's sexual and behavioral activities due to anatomical and physiological changes caused by pregnancy. Insufficient information about sex during pregnancy leads to stress and unrest. Therefore, this study was conducted to determine the pattern of sexual intercourse during pregnancy in the form of a systematic review study.

    Materials & Methods

    In this systematic review study, initially Marital relationship pattern, sexual intercourse, pregnancy, sexual intercourse, pregnancy, sex, sexual function keywords and the English keywords: Marital relationship pattern, sexual intercourse, sexual intercourse in pregnancy, Marriages were searched in databases. Out of 59 articles, 21 articles related to the subject were finally included in the study based on the inclusion criteria.

    Results

    The results of the data indicate that the sexual desire and function of pregnant women during pregnancy is unpredictable and there is a pattern of variability and instability in each trimester of pregnancy. The results of the studies showed that most of the couples in the first and third trimester reported a decrease in sexual intercourse while it increased in the second trimester.

    Conclusion

    According to the results of previous studies, the rate of sexual intercourse in pregnancy has decreased significantly compared to before pregnancy. Effective measures can be taken to reduce sexual dysfunction in pregnancy with maximum ability in three areas of health, educational measures, and supportive measures.

    Keywords: Pattern of marital relationship, Sexual intercourse, Pregnancy, Sexual intercourse during pregnancy, Sexual function
  • Vahid Pakpour, Roghayeh Sadeghi, Sedigheh Salimi, Parvin Sarbakhsh, Elahe Malek Mirzaei* Pages 470-482
    Background & Aims

    Due to the increase in the elderly population in the country, this group is facing increasing problems. Attention to the importance of promoting the health of the elderly and the need to pay attention to the components of health promotion, including resilience and self-worth, requires steps to be taken in this regard. The aim of this study was to determine the health-promoting behaviors of the elderly and the predictive role of resilience and self-worth among the elderly.

    Materials & Methods

    This study is a descriptive-analytical cross-sectional study. 427 elderly people over 60 years of age who were referred to the health centers in Tabriz in 2019 participated in the study. Samples were entered into the study using multi-stage random cluster sampling method. Health promotion behaviors questionnaire (HPAOAM), standard self-assessment questionnaire (CSWS), and resilience questionnaire (CD-RISC) were used to collect data. Data analysis was performed using descriptive and inferential statistics including multivariate linear regression test in SPSS version 15.

    Results

    The results showed that health promotion behaviors of the elderly had a statistically significant relationship with their self-esteem and resilience (p <0.05). The variables of self-esteem and resilience predict about 3.7% and 24.1% of the variance of health promotion behaviors in the elderly, respectively.

    Conclusion

    Considering the extent of health-promoting behaviors in the elderly, it is necessary to pay more attention to the factors affecting it. Also, considering the relationship between the health-promoting behaviors of the elderly and the level of self-worth and resilience, health managers and policy makers must take appropriate measures to promote the level of self-worth and resilience in the elderly.

    Keywords: Resilience, Self-Worth, Health-Promoting Behaviors, Older People
  • Ehteram Ebrahimi, Fatemeh Mohammadi Shirmahaleh, Mojtaba Habibi, Marjan Mardani Hamooleh* Pages 483-495
    Background & Aims

    Emotional eating behavior is a type of eating behavior without physiological need and is defined as eating in response to stress and negative emotions. The most well-known consequence of emotional eating is weight gain. Not enough information is available about other consequences of emotional eating. The aim of this study was to explain the lived experiences of obese young women about the consequences of emotional eating.

    Materials & Methods

    This study was performed by qualitative method with hermeneutic phenomenological approach in 2020. Participants in this study were 17 young women living in Kermanshah or Karaj. These participants had emotional eating and a body mass index of 30 or higher. They were selected using purposive sampling method with maximum diversity approach. Data were collected through in-depth individual and face-to-face interviews and analyzed using the seven-step method of Dickelman et al.

    Results

    In this study, the main theme was identified as "harmful consequences". This theme was obtained by combining 4 sub-themes called "harmful physical consequences", "undermining self-confidence", "undermining weight control self-efficacy", and "overeating stigma”.

    Conclusion

    The consequences of emotional eating cause a decline in quality of life in physical, psychological, and social dimensions and make people prone to some physical illnesses and mental health disorders. This highlights the importance of therapeutic interventions in the management of emotional overeating.

    Keywords: emotional eating, hermeneutic phenomenology, lived experiences, obesity
  • Mehdi Sharifi * Pages 496-506
    Background & Aims

    Fear of disease recurrence and decrease in the mental health of patients with breast cancer is one of the major concerns of patients that causes psychological distress and reduces the quality of life in patients. Therefore, determining factors that cause fear of recurrence in patients and reduce their well-being is crucial to improve their quality of life. Therefore, the present study aimed to investigate the predictive role of causal cancer attributions in the relationship between the fear of cancer recurrence and psychological well-being in women with breast cancer.

    Materials & Methods

    The research method was correlational and the statistical population included all patients with breast cancer referred to specialized hospitals and clinics in Gorgan. They were selected and tested using the Vickberg Cancer Recurrence Fear Scale (2003), a researcher-made questionnaire of Causal Cancer Attributions and a short version of the Ryff Psychological Well-being Scale (1989). Then data were analyzed using correlation coefficient and multiple regression analysis.

    Results

    The results showed a positive relationship between the subscales of personal factors, lifestyle, and environmental causal cancer attributions with fear of cancer recurrence and also there was a negative relationship between the subscales of spiritual/religious factors with fear of cancer recurrence. The results also showed that there is a negative relationship between the subscales of personal factors, lifestyle, and environmental with the psychological well-being of patients but there is a positive relationship between spiritual/religious factors subscale with patients' psychological well-being.

    Conclusion

    According to the results of this study and the role of causal cancer attributions in fear of recurrence and psychological well-being, encouraging patients to change their lifestyle, physical activity, and strengthening spiritual and religious practices can help them to improve their quality of life.

    Keywords: Cancer, Recrudescence, Mental health, Breast Cancer
  • Shahnaz Shahrjerdi*, Masoud Golpaegany, Hoda Karimi, Simin Karimi Pages 507-515
    Background & Aims

    One of the selected methods of anesthesia in cesarean is spinal anesthesia. Low Back pain is the second most common complication after headache following spinal anesthesia. The aim of this study was to investigate the effect of eight weeks of Pilates on pain and disability of women with low back pain following spinal anesthesia.

    Materials & Methods

    In this quasi-experimental study, 40 women with mean age of 29.4±4.75 years had low back pain following spinal anesthesia after cesarean section, and they were also randomly divided into two groups of Pilates (8 weeks, 3 times a week, 45-60 minutes each session) and control (no regular exercise). Pain and disability were assessed using the Quebec and Oswestry questionnaires before and after the intervention, respectively. Statistical analysis was performed using SPSS 25 software using Shapiro-Wilk test and dependent t-test at 95% confidence level (p <0.05).

    Results

    There was no significant difference between the study groups with regard to age, body mass, parity, gestational age, and birth weight. Mean pain in pre-and post-test from 56.13 to 39.8(p=0.013) and also disability from 40.27 to 26.13(p=0.018) in Pilates training group compared to control group, pain from 54.07 to 53.23 and disability from 48.7 to 49.6 (p>0.05), respectively.

    Conclusion

    The results of this study showed that eight weeks of Pilates exercises can reduce pain and improve disability in women with low back pain following spinal anesthesia after cesarean section. It is recommended that midwives emphasize the importance of low back pain and recommend exercise therapy in prenatal counseling sessions.

    Keywords: Pilates, Low Back Pain, Disability, Spinal Anesthesia, Cesarean Section