فهرست مطالب

نشریه مطالعات مدیریت شهری
پیاپی 10 (تابستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/04/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حمید عرفانیان خان زاده* صفحات 1-14
     مقدمه و هدف پژوهش

     جهانی سازی، حکمرانی و مدیریت شهری، مفاهیمی هستند که در سرتاسر جهان معروف وشناخته شده اند و در نوشته های پژوهشی و علمی، در مباحثات سیاسی و مدیریتی، در رسانه های گروهی و تمامیسیستم های اجتماعی سراسر جهان به چشم می خورند. این کلمات، واکنش های فکری، عقیدتی، سیاسی، اقتصادی واجتماعی گسترده ای را به همراه داشته است، از جمله میزان تاثیری است که مدیریت دولتی، مدیریت شهری وحکمرانی تحت تاثیر جهانی سازی قرار می گیرند؟ به عبارتی، بحث در این مورد است که مدیران شهری و دولتی تا چهمیزان و به چه شکل به موضوع جهانی سازی واکنش نشان دهند، مناسب است؟ این مهم در این مقاله به صورتمبسوط مورد بحث قرار گرفته است.

    روش پژوهش

    این مقاله کیفی به روش تحلیل محتوا، تدوین شده، زیرا نوعی فن پژوهشی است کهه از رریهم منهابمعتبر و تکرار پذیری متون معتبر علمی، در یک زمینه خاص)حکمرانی، مدیریت شهری و جهانی سازی(بهه اسهتنباطنظریات می پردازد.

    یافته ها

    استراتژی تعقیب یک حکمرانی مناسب و اهداف رشد و توسعه به معنای یک نقش جدید و تغییریافته برایاداره امور شهری است و بدون شک هیچ رشدی بدون اداره امور شهری مناسب امکان پذیر نیست. به دور از کمک بهرشد و توسعه ی حکومت های محلی، اداره امور شهری به خودی خود می تواند منشا مقاومت در برابر تغییر باشد. حالاگر این رشد به صورت بوروکراتیک و تهاجمی باشد ممکن است به صورت یک مان بروز کند، لذا جهت کاهش مقاومتدر برابر تغییر، استمداد از الگوی حکمروایی شهری پیشنهاد گردیده است.

    نتیجه گیری

    مجموعه ی حاضر، گفتاری درباره حکمرانی به عنوان الگوی جدید توسعه است که در آن مدیریت شهریباید با مشارکت بخش خصوصی و مدنی به فعالیت در جهت دستیابی به توسعه پایدار بپردازد. بنابراین حکمرانی باویژگی هایی که دارد، در تنظیم روابط مدیریت شهری با سایر بخش ها به گونه ای عمل می کند که هر یک از بخش ها بااثربخشی بالا به اهداف تعیین شده دست یافته، بازدهی فعالیت را حداکثر نموده و با همکاری تعاملی حداکثر استفادهاز توان و ظرفیت های موجود را بنمایند. بر اساس این مفهوم محوری، به نقش تسهیل گری دولت تاکید نموده و در اینراستا الگویی از مدیرت شهری پیشنهاد می شود که ضمن کارایی و اثربخشی، بر متغیرهایی مانند؛ دموکراسی، مشارکت،پاسخگویی و عدالت به منظور فراهم سازی و تسهیل فعالیت سایر بخش ها در توسعه پایدار جامعه توجه گردد.

    کلیدواژگان: جهانی سازی، حکمرانی، حکمرانی خوب، اداره امور شهری
  • مهرداد نوابخش*، ابراهیم حاجیانی، سید محمدرضا بهلول صفحات 15-27
    مقدمه و هدف پژوهش

     هدف اصلی از پژوهش پیش روی، بررسی وضعیت هویت محله ای شهروندان تهرانی می باشد. هویت محله ای در گذشته های نه چندان دور تهران، در حد بالایی قرار داشته و گستردگی روابط محله ای از بسیاری از آسیب ها و ناهنجاری های محیطی جلوگیری می نموده است. احساس عمیق تعلق محله ای سبب می گردید علاوه بر ایفای نقش های فراوان اجتماعی، فضای موجود بین ساکنین بسیاری از نیازهای عاطفی و روانی آن ها را نیز شامل شود. اما با توجه به تغییرات عمده کالبدی و اجتماعی شهر تهران، بررسی مجدد و عمیق هویت محله ای شهروندان تهرانی لازم و ضروری به نظر می رسد. شناخت سازوکارهای جدید هویت محله ای، برنامه ریزی های بهتر در این زمینه را منجر خواهد شد.برای مبانی نظری این پژوهش از نظریه های نظریه پردازان کلاسیک، نظریه های هویت، نظریه های هویت مکانی و به طور خاص هویت محله ای استفاده شده است؛ لذا در این خصوص به نظریات زیمل، پارک، شامای، استرایکر و زایل توجه شده است.

    روش پژوهش

     روش انجام پژوهش، پیمایشی با ابزار پرسشنامه می باشد. جامعه آماری، کلیه افراد بالای 91 سال شهروندان شهر تهران است که به وسیله مراجعه به منازل شهروندان، داده ها گردآوری شده است.

    نتیجه گیری

    مهم ترین نتایج این پژوهش عبارتند از: متغیرهای زمینه ای تاثیر چندانی در هویت محله ای شهروندان تهرانی ندارند. میزان هویت محله ای شهروندان تهرانی در وضعیت متوسطی قرار دارد.

    کلیدواژگان: محله، هویت محله ای، احساس تعلق، تعهد، شهروندان تهرانی
  • علیرضا نظری*، غلامرضا کاظمیان صفحات 29-49
    مقدمه و هدف پژوهش

     قانون نظام تقسیمات کشوری، سطوح مختلف این تقسیمات را به شرح استان، شهرستان، بخش، شهر، دهستان و روستا معین نموده است. علاوه بر این مطالعات طرح کالبدی ملی ایران که توسط وزارت مسکن و شهرسازی تهیه و تصویب شده است، قلمرو کشور ایران را به 92 منطقه و 58 ناحیه برنامه ریزی و عملکردی تقسیم نموده است. با توجه به اینکه هر یک از سطوح نظام تقسیمات کشوری اعم از استان، شهرستان و بخش در وضعیت موجود از نهاد مدیریت مربوط به خود برخوردار می باشد، این موضوع در خصوص قلمرو ناحیه مصداق نداشته و قلمرو ناحیه فاقد متولی مدیریت می باشد. بر این اساس در تحقیق حاضر سعی بر آن است تا با شناخت مسایل و مشکلات حاکم بر مدیریت قلمرو نواحی در ایران و تجزیه و تحلیل آنها، به الگوی مناسبی از مدیریت این نواحی دست یافته و این الگو را در قلمرو نواحی کشور نهادینه نمود.

    روش پژوهش

    روش تحقیق روش توصیفی است. روش گردآوری داده ها نیز عبارت از پرسشنامه و استفاده از منابع کتابخانه ای است. جامعه آماری تحقیق حاضر نیز شامل گروه کارشناسان و صاحب نظران مدیریت و برنامه ریزی ناحیه ای و نیز اسناد مربوط به طرح های توسعه و عمران ناحیه ای است.

    یافته ها

    یافته های تحقیق در محورهای مطالعاتی عوامل و عناصر تاثیرگذار در مدیریت قلمرو ناحیه، روابط سازمانی میان عوامل و عناصر و سازمان های دخیل در مدیریت ناحیه و ابزارهای مورد نیاز مدیریت ناحیه در دو بخش یافته ی حاصل از پرسشنامه و یافته های حاصل از مطالعات اسنادی و طرح های توسعه و عمران ناحیه به دست آمده است. بر اساس این یافته ها، مدیریت قلمرو ناحیه به سازمان جدیدی نیاز داشته و عوامل و عناصر سازمانی مرتبط با بر قراری ارتباط سازمانی مطلوب، این مدیریت را به سرانجام خواهند رساند.

    نتیجه گیری

    بر مبنای محورهای مورد اشاره در فوق و بر اساس شناخت و مطالعه صورت گرفته در هر یک از این جداول مربوطه در هر یک از این محورها تهیه ،SWOT محورها، با به کارگیری روش تجزیه و تحلیل مبتنی بر روش شده و این جداول به عنوان مبنایی برای استخراج راهبردها به منظور استفاده در طراحی الگوی پیشنهادی مدیریت تهیه شده، ابتدا راهبردهای لازم به منظور مدیریت قلمرو ناحیه SWOT قلمرو ناحیه بوده است. منطبق بر جداول استخراج شده و بر اساس راهبردهای مستخرج از تجزیه و تحلیل یافته ها، الگوی مناسب مدیریت ناحیه در قلمرو کشور ارایه شده است.

    کلیدواژگان: منطقه، مدیریت منطقه ای، طرح توسعه و عمران ناحیه
  • سروش فتحی*، هاشم آرام، حبیب الله کریمیان صفحات 51-63
    مقدمه و هدف پژوهش

    هدف مقاله حاضر بررسی عوامل موثر بر رفتار وندالیستی جوانان به ویژه نقش حاشیه نشینیدر این رفتارها است. استدلال مقاله بر این است که حاشیه نشینی به عنوان یک عامل مستقیم و قوی بر رفتارهایوندالیستی اثر معنی داری دارد و در کنار آن متغیرهای آنومی، ارتباط با کج روها و پایگاه و جنسیت به عنوان عواملواسطه گر و مقوم حاشیه نشینی این تاثیر را تقویت می کنند.

    روش پژوهش

    مطالعه حاضر با استفاده از روش های اسنادی و پیمایشی و نیز تکنیک ها و ابزارهای فیش برداری وپرسشنامه، انجام شده است و نمونه 931 نفر با استفاده از شیوه نمونه گیری خوشه ای طبقه ای با حجم نامتناسب وتصادفی تعیین گردید، تجزیه و تحلیل داده ها و اطلاعات در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی و با بهره گیری ازآماره های پارامتریک و ناپارامتریک صورت گرفته است.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد بین پایگاه اقتصادی اجتماعی، میزان آنومی و میزان ارتباط افراد با کجروها با میزانرفتارهای وندالیستی جوانان رابطه معنی داری وجود دارد، و همچنین تفاوت معنی داری در رفتارهای وندالیستی دوگروه جوانان حاشیه نشین و غیر حاشیه نشین وجود دارد.

    نتیجه گیری

    نتایج بدست آمده نشان می دهد که رفتارهای وندالیستی جوانان در مناطق حاشیه نشین به نسبتمناطق غیر حاشیه نشین، بیشتر است و این امر با توجه به عوامل دیگری نظیر آنومی، ارتباط با کج روها و پایگاه پایینافراد تشدید می شود.

    کلیدواژگان: حاشیه نشینی، وندالیسم، رفتار وندالیستی، جوانان
  • علی نوری کرمانی*، علی اکبر رضائی، مهین بااوش صفحات 65-78
    مقدمه و هدف پژوهش

     در اواسط قرن بیستم جوامع بشری شاهد ایجاد تغییرات اساسی و شگرفی در نحوه زندگی ورفتار خود بودند در این میان بهره گیری از ارایه خدمات الکترونیکی پدیده ای نوین و در حال گسترش در جوامع ومشارکت شهروندان در اداره امور شهر و جلب رضایت آنان است که کشورهای پیشرفته دنیا توانسته اند در ایجادرضایت مندی شهروندان خود موفق باشند. بر اساس شواهد موجود در ایران و کلان شهر تهران به دلیل نادیده گرفتنعوامل اساسی و زیرساختی این امر موفق نبوده است. با توجه به بافت فرهنگی و اجتماعی، سیاسی، اقتصادی وجغرافیایی منطقه یک این دفاتر در ارایه خدمات نتوانسته اند رضایت و خشنودی مخاطبان خود را جلب نمایند. هدفاین مطالعه، عوامل موثر بر اثربخشی دفاتر خدمات الکترونیک منطقه یک شهرداری تهران در ایجاد رضایتمندیشهروندان منطقه است.

    روش پژوهش

     از روش کتابخانه ای و پرسشنامه در روش تحقیق مورد استفاده قرار گرفته است. این پژوهش از نوعمیدانی، توصیفی، پیمایشی و کاربردی است. جامعه آماری، 220 نفر و حجم نمونه 140 نفرمی باشد. مخاطبان ای نتحقیق مالکین ساکن در منطقه یک شهرداری است که به دفاتر مراجعه نموده اند.

    یافته ها

    بر اساس مدل پیشنهادی، نتایج نشان داد که 5 عامل از مدل (کیفیت خدمات و عملکرد مدیران) در دفاترخدمات الکترونیک منطقه یک شهرداری تهران وجود دارد ولی عدم وجود 2 عامل، ویوگی خدمات، دسترسی بهخدمات، عملکرد کارکنان، دسترسی به مدیران و عوامل ظاهری در دفاتر موجب نارضایتی شهروندان شده است.

    کلیدواژگان: دفاتر خدمات الکترونیک شهر، اثربخشی، رضایت مندی، شهروندان
  • نرگس منصوری*، اسماعیل شیعه صفحات 79-90
    مقدمه و هدف پژوهش

    طبق ترازنامه انرژی 88 تامین می شود. این در حالی است که بر اساس آمار بانک جهانی، خسارت ناشی از آلودگی هوا در ایران؛ در ده سال آینده به 21 میلیارد دلار خواهد رسید. در چنین شرایطی و به خصوص با توجه به قابلیت های بالقوه سرزمین برای استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر؛ بهره گیری از این منابع خدادادی راه حلی مناسب محسوب می شود. استفاده از انرژی خورشیدی به صورت فتوولتاییک در ابعاد یک نیروگاه برای تامین برق شهر یکی از راه های نوین و کارامد در مناطق با تابش مناسب نور خورشید است. هدف پژوهش حاضر یافتن معیارها و زیر معیارهای موثر بر ایجاد مزارع فتوولتاییک در حوزه شهری گرمسار است. 1 به وزن دهی معیارها و زیر » تجزیه و تحلیل سلسله مراتبی « .

    روش پژوهش

     این پژوهش که با استفاده از روش است. گردآوری اطلاعات از راه پرسشنامه » توصیفی-تحلیلی « ، معیارهای مکان یابی نیروگاه فتوولتاییک پرداخته است مربوط به فرایند تحلیل سلسله مراتبی انجام شده است.

    یافته ها

    2(در میان معیارهای مختلف برای ایجاد مزارع فتوولتاییک، اقتصاد و از میان زیر معیارهای موجود، قیمت نهایی برق از وزن بالاتری نسبت به سایر عوامل برخوردار است. 1(مکان های مناسب برای احداث نیروگاه فتوولتاییک در حوزه شهری گرمسار؛ به عنوان یکی از مناطق مرکزی ایران، قابلیت بهره برداری به منظور تولید برق شهر را دارد. برای تعیین عوامل موثر بر امکان سنجی و مکان یابی » تجزیه و تحلیل سلسله مراتبی «

    نتیجه گیری

    استفاده از روش 2 را فراهم می کند؛ و » سیستم اطلاعات جغرافیایی « نیروگاه فتوولتاییک، شرایط لازم برای وزن دهی لایه های گوناگون در بر اساس روی هم گذاری لایه های گوناگون می توان مناطق بهینه جهت احداث نیروگاه های فتوولتاییک را شناسایی نمود

    کلیدواژگان: امکان سنجی، انرژی فتوولتائیک، حوزه شهری، منابع انرژی تجدیدپذیر
  • زهرا حجازی زاده*، فرح مرادی خانی، هدی کنعانی مقدم صفحات 91-105
    مقدمه و هدف پژوهش

     به منظور برآورد لرزه خیزی شهرستان شهریار، ابتدا ویژگی های زمین شناختی و لرزه زمینساختی منطقه مورد مطالعه قرار گرفته، گسل های لرزه زا در داخل و اطراف شهرستان تا شعاع 13 کیلومتری شناساییگردید و با استفاده از لرزه های ثبت شده در منطقه، نقشه لرزه خیزی شهرستان تهیه شده و به روش گوتنبرگ بیشترپارامترهای لرزه خیزی تعیین شد. هدف از پژوهش حاضر، بررسی آسیب پذیری مدارس بخش مرکزی آموزش و پرورش شهریار، در مقابل زلزله با توجه به موقعیت قرارگیری شهرستان که در پهنه ای با خطر نسبی خیلی زیاد قرار گرفتهاست، می باشد.

    روش پژوهش

    پژوهش حاضر از نوع کاربردی بوده و روش تحقیق آن به صورت توصیفی- تحلیلی می باشد که از روشکتابخانه ای و میدانی استفاده شده و از روش گوتنبرگ نیز بهره گرفته شده است.

    یافته ها

    این نتیجه بدست آمد که: 30 درصد از ساختمان های مدارس این منطقه فاقد سیستم مقاوم جانبی بوده ونیاز به مقاوم سازی یا نوسازی دارند. در مطالعه موردی نیز وضعیت 8 مدرسه به طور ویژه بررسی گردید. جهت کاهش تلفات و خسارات، تشکیل ستادهای مدیریت بحران فعال در مدارس برای تعیین وظایف گروه های دانش آموزی وافزایش سطح آگاهی و مهارت آنان در مواجهه با زلزله پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: شهرستان شهریار، لرزه خیزی، خرد لرزه ها، مقاوم سازی، مدیریت بحران
  • حسن کامران*، مرتضی مرادی، حسن حسینی امینی، ثنا کنعانی مقدم صفحات 107-118
    مقدمه و هدف پژوهش

    در سلسله اقدامات پدافند غیرعامل حوزه های حیاتی، حساس و مهم واقع در مراکز شهری ازجایگاه مهمی برخوردارند و با توجه به اینکه در همه حال باید آماده دفاع بود؛ به کارگیری ملاحظات پدافندی در ساختشهرها در کشوری مانند ایران بسیار مهم است و باید دستورالعملی برای طراحی فضاهای شهری تدوین گردد. هدف ازمقاله حاضر، بررسی و شناسایی ساختمان های حساس، مهم و حیاتی در شهر بروجرد به منظور کاهش خسارت های ناشی از حملات دشمن و بالا بردن قدرت دفاعی و آستانه مقاومت شهر می باشد.

    روش پژوهش

    مقاله حاضر به لحاظ هدف کاربردی بوده و روش تحقیق در آن توصیفی- تحلیلی می باشد که با روشو مطالعات میدانی انجام شده است. AHP کتابخانه ای و با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی.

    یافته ها

    نتایج تحقیق بیانگر عدم رعایت اصول پدافند غیرعامل در طراحی و جانمایی ساختمان های حساس، مهم وحیاتی شهر می باشد به نحوی که در صورت حمله ناگهانی، این ساختمان ها به راحتی شناسایی شده و شهر در معرض خطر سقوط قرار می گیرد.

    کلیدواژگان: پدافند غیرعامل، ساختمان های حساس، مهم و حیاتی، شهر بروجرد، خطر پذیری
|
  • Pages 1-14
    Introduction and Objective

    Globalization, governance and urban management, are concepts that the introduction of the world-known and In the literature there are And scientific research, and management of the political debate in Medium Group and all system Social world Eye Again. These words, the reaction Intellectual, ideological, political, economic and wider social There is a plus, as is the impact of management The government, Management Urban governance is affected by globalization Be prepared Be? To In other words, in this case the city manager form of government, to what extent and how global issues Making react, right? These in this article Discussed and evaluated in detail.

    Methods

    This qualitative content analysis method has been developed as a sort of Fundamental Research, which variation from reliable sources and scientific literature, in a particular context (governance, urban management and globalization) to elicit ideas and deals.

    Findings

    A good rule to follow strategies and goals for growth and change means a new role Results for Urban Affairs Certainly there is the possibility of growth without proper urban governance Not possible. Away from helping the development of local government, the city administration itself Might be a source of resistance to change. Now if this growth Invasive and may be performed as a bureaucratic obstacle occurs, thus reducing resistance to change, seeking urban governance model is proposed.

    Results

    The current series, speaking about the rule Development of a new paradigm in which urban management Partnership with the private sector and civil society must work towards achieving sustainable development pay. Therefore specific rule That is, the set of relations with other parts of urban management The species Operate That each of the Targets achieved with high efficiency, maximum productivity, and collaboration with interactive activities using the maximum capacity Existing seems. Upon The core concept, to facilitating role Gray has emphasized the In this regard, the model of the city manager prior to the That the efficiency and effectiveness of the variables, such as Democracy, participation, accountability and justice Provide Planning and Facilitate the activities of other sectors Considering the sustainable development of society.

    Keywords: Globalization, Governance, Good governance, Urban Management
  • Pages 15-27

    This investigation aims at studying the strength of local identity within neighborhoods of the city of Tehran. Previous researches show that few decades ago local identity and belonging was strong within neighborhoods and because of close and vast relationships between people the extent of deviance was so low in local communities. This close relationship and sense of belonging to local community among people also had different social functions and was a source of emotional support for residents of local communities. However in recent years profound physical and social changes have tended to weaken that sense of blonging and local identity and wash away its functions. Regarding these deep changes it seems necessary to study the local identity and sense of belonging in order to understand its new conditions and mechanisms; therefore we can plan to rebuild that sense of identity in new forms.This study makes use of classical social theories, identity theories; theories of place identity, particularly local identity theories, in order build a theoretical basis to study the extent of local identity in Tehran city. Our statistical society is all +18 citizens of the city of Tehran and we have used survey method and structured questionnaire to conduct research and gather data. Results show that demographical variables make no meaningful difference in local identity and overall the extent of local identity among Tehranian is moderate.

    Keywords: Neighborhood, local identity, Sense of belonging, commitment, Tehranian citizens
  • Pages 29-49
    Introduction and Research Aim

    Based on The Law of Political divisions, the hierarchy of Political divisions is: province, county, district, city, vill and village. Beside that law, National Physical Plan, which prepared by the ministry of Housing and urbanism, divides the country in 10 regions and 85 planning and functional zones. Namely, the region includes one or several counties which their natural, geographical features are the same and they have active mutual relations from economic, social and physical point of view. In present, while province, County and district have their own management authority, the region doesn’t have such position. Current investigation tries to propose a proper model of management for the regions in iran based on recognition and analysis of problems in management of regions in Iran.

    Method

    The research method is descriptive; Data gathering technique includes questionnaire and library resources; and finally, study population contains experts, regional planning and management erudite, and regional master plan’s documents and reports.

    Results

    According to this research, the results of documents and questionnaire are as follows: -Studying factors and elements that regulate the management and development of a region. -Investigating the organizational relations between mentioned element and regional organizations involved in management. -Exploring the essential tools for regional management

    Conclusion

    According to aforementioned items and studies on each entry, we prepared tables, based on SWOT technique. The proposed paradigm for region management has been based on Strategies which were derived from those tables. According to SWOT technique, we do the following phases in sequence: first, required strategies for region management were extracted. Then, excerpted strategies were analyzed. Finally, a proper management pattern for the country and the region has been proposed.

    Keywords: Region, regional management, regional master plan
  • Pages 51-63
    Introduction and Research Aim

    The aim of this study to evaluate the effective factors on the youths’ vandalistic behavior especially the role of marginalization. The reasoning of this study is that marginalization has a significant effect on vandalistic behaviors as a strong and direct factor and besides that, variables such as anomy, contacting with deviants, base and gender as mediator factors, strengthen this effect.

    Method

    This study is performed by predicative and survey methods and the techniques of taking notes and questionnaire were used. A sample of 350 people was selected using a random cluster sampling. The analysis of data is done with the help of descriptive and inferential statistics and parametric and non-parametric statistics.

    Findings

    The results show that there is a significant relationship between socio-economic base, anomy, the amount of contacting with deviants and vandalistic behaviors of marginalized and non-marginalized youth.

    Conclusion

    The findings show that the youths' vandalistic behaviors are more in margins than the non-margined areas and these are heightened considering other factors such as anomy, contacting the deviants and peoples' socio-economic base.

    Keywords: marginalization, Vandalism, vandalistic behavior, the youth
  • Pages 65-78
    Introduction and Objective

    In the mid-twentieth century societies and dramatic changes in lifestyle and control their behavior the advantage of the new phenomenon of electronic services and growing citizen participation in community affairs and in their satisfaction that advanced countries in the world have succeeded in creating their own citizens satisfaction. Evidence of Iran and Tehran due to metropolitan ignoring the fundamental factors underlying this has not been successful. The cultural context of social, political, economic, and geographic region in one of the offices of satisfaction and fulfillment services have failed to attract audiences. The purpose of this study, the factors affecting the effectiveness of e-Services in a civilian area of Tehran Municipality has a satisfaction.

    Methods

    Library method and questionnaire method has been used. This field of research, descriptive, and practical survey. Population, 220 people in the sample size is 140 us altogether. Owners live audience for this research is a municipality in the district offices have been referred.

    Results

    Based on the proposed model, the model results showed that the two factors (quality of service and efficiency of managers) in the e-area offices of Tehran Municipality to exist but  the absence of the 5 factors, characteristics of services, access to services, the performance of employees, managers and access to external factors causing dissatisfaction in offices civilians.

    Keywords: E-town service offices, Effectiveness, Satisfaction, citizen
  • Pages 79-90
    Introduction

    According to the energy balance sheet; 99% of energy resources is fossil in Iran. On the other hand; base on the World Bank statistics, during 10 years, air pollution damage will rise to $ 16000000. In this situation and especially because of natural potential using solar energy as a powerhouse is acceptable. Usage of photovoltaic as a powerhouse is one of the new ways to produce energy in regions which have suitable irradiation. Furthermore it needs precise feasibility study to find best location.

    Methodology

    This study has used AHP method to weight criteria and sub criteria which effect on photovoltaic farms. Then GIS is used to locate photovoltaic farms. So this study is an experimental research.

    Findings

     1) Economics is the most important criteria and the final electricity cost is the most important factor to establish a photovoltaic powerhouse. 2) Suitable areas for a solar powerhouse can be found around Garmsar (one of the internal desert areas in Iran) which has sufficient potential to produce electricity.

    Results

    Land use and land cover are factors which contains 96.4% of whole. As a result, mentioned factors have the most important role in photovoltaic farms.

    Keywords: Feasibility study, photovoltaic energy, renewable energy resources, urbanity
  • Pages 91-105
    Introduction and purpose

    In order to estimate the seismicity of the Shahriar County. geological and seism tectonic particulars were studied, and seismic fault in the county and suburb of this region ,till50 kilometers range were recognized .And with using recorded seismicity’s in region, seismicity map of  county was made. And with gotenberg-rishter graph method, seismicity parameters of area obtained.

    Methodology

    The present research is applied and that research method is descriptive-analytical that use research library and survey and gotenberg- rishter graph.

    Findings

    resulted show that73 percent of schools buildings of region have not any side resistant system and need to make resistance or rebuilding. In case study we considered the building of8 schools of this area particularly. In purpose of decreasing casualties and damages, to organize active crisis director ship staffs, for determining the student groups duties, and increasing the level of knowledge and skills of students in facing of earthquake suggested.

    Keywords: Shahriyar county seismicity, micro earthquakes, to make resistance, Critical management
  • Pages 107-118
    Introduction and purpose

    Urban centers are important places as vital and sensitive area in passive defense activities. According to always ready to defense it is important to apply passive defense principles in make cities and should province an address structure for urban space. The purpose of this research is, identifying of Critical and sensitive location of Boroujerd city in order to reducing damage from enemy attacks.  This research is applied. Also, the

    Methodology

    method of research is "Descriptive – analytical". Also, has been used from AHP method and GIS software. On the other hand is used survey method.

    The results of Findings

    research show that hasn’t been done the passive defense principle in sensitive and vital building of Boroujerd city. So these building are identified in sudden attacks in crisis condition and are destroyed easily.

    Keywords: Passive defense, sensitive, vital buildings, boroujerd city