فهرست مطالب

نشریه خط مشی گذاری عمومی در مدیریت
سال دوازدهم شماره 3 (پیاپی 43، پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/09/23
  • تعداد عناوین: 11
|
  • مجید ایروانی، سید مهدی الوانی*، ناصر حمیدی صفحات 1-12
    زمینه

    مدل معماری منابع انسانی فرآیند تعیین و ترکیب مناسبی از عناصر مدیریت منابع انسانی به منظور ارایه تصویری است که در آن هماهنگی میان رفتار و فعالیت های نیروی انسانی، ماموریت ها و اهداف سازمان، قابل مشاهده است. رفتار سازمانی مثبت گرا مطالعه و استفاده از نقاط قوت منابع انسانی و ظرفیت های روانشناختی است که می تواند اندازه گیری و پرورش یافته تا به طور موثر برای بهبود عملکرد استفاده شود.هدف پژوهش شناسایی ابعاد مدل معماری منابع انسانی مثبت گراست که تلفیقی از شاخص های ارزش استراتژیک، ارزش یکتایی و افزودن بعد مثبت گرایی است. این پزوهش از نظر نوع هدف توسعه ای و از نظر نوع داده ها و روش تحلیل کمی است.

    روش

    16 نفر از خبرگان حوزه منابع انسانی و روانشناسی با روش نمونه گیری قضاوتی انتخاب شدند. داده ها با پرسشنامه محقق ساخته جمع آوری و با روش دلفی فازی تجزیه و تحلیل شد. روایی و پایایی پرسشنامه با روش های صوری، محتوایی و آلفای کرونباخ ارزیابی و تایید شد.

    یافته ها

    این تحقیق ضمن تایید بعد یکتایی و بعد استراتژیک به تایید بعد مثبت گرایی در مدل معماری منابع انسانی مثبت گرا دست یافت.

    نتیجه گیری

    مدل معماری منابع انسانی مثبت گرا با هشت گروه شغلی بر اساس سه بعد اصلی شناسایی و معرفی شد.

    کلیدواژگان: مثبت گرایی، معماری منابع انسانی، ارزش استراتژیک، ارزش یکتایی
  • افسانه نویدکیا، رضا واعظی*، وجه الله قربانی زاده صفحات 13-30
    زمینه
    تدارک سازوکارهای تحولی در سازمان بزرگ و گسترده آموزش و پرورش نیازمند مدیریت کارآمد و اثربخش است تا بتواند با استفاده حداکثری از امکانات و منابع موجود و برقراری تعامل فعال و اثربخش با ارکان سهیم و موثر در فرایند تحول، زمینه تحقق اهداف تحول را فراهم می آورد. آموزش و پرورش به عنوان نهاد فرهنگی اجتماعی، نقش اساسی و بی بدیل در تربیت نیروی انسانی و تولید سرمایه اجتماعی و فرهنگی و در فرایند رشد و تعالی کشور ایفا می کند به گونه ای که آینده کشور در آیینه آموزش و پرورش امروز قابل مشاهده است.
    هدف
    هدف این تحقیق، بررسی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش از جهت اجرای موفق و یا عدم موفق آن در سازمان آموزش و پرورش است.
    روش ها
    در این پژوهش ، رویکرد پژوهش کیفی بوده و در پژوهش از روش تحلیل مضمون استفاده شده است. بدین منظور 8 مصاحبه نیمه ساختار یافته تخصصی با خبرگان و مجریان صورت پذیرفته است. تحلیل داده ها در فرآیند کدگذاری باز منجر به ظهور 429 کد در قالب 4 بخش اصلی گردید.
    یافته ها
    تحلیل داده ها بر اساس تحلیل مضمون مبین آن است که چهار عامل نقش سازمان مجری، نقش نظام تدوین خط مشی گذاری، نقش مجریان خط مشی، نقش ماهیت خط مشی، بر موفقیت و عدم موفقیت سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تاثیر بسرایی داشته و طبق داده های بدست آمده در مجموع سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در اجرا با شکست همراه بوده است.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد به جای سند نویسی مجدد در آموزش و پرورش پیشنهاد می شود اسناد موجود نظیر سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در ابتدا اجرایی شود و بعد به بحث سند نویسی بپردازیم که اجرای اسناد در آموزش و پرورش نیازمند داشتن انگیزه کارکنان و مجریان است. همچنین اجرایی شدن اسناد موجود در آموزش و پرورش از قبیل سند تحول بنیادین نیازمند درک و قبول مجریان و معلمین می باشد.
    کلیدواژگان: خط مشی عمومی، اجرای خط مشی، سند تحول بنیادین آموزش وپرورش
  • محمدعلی بیاتی، سعید صیادی*، ابراهیم گیوکی، سنجر سلاجقه، امین نیک پور صفحات 31-46
    هدف

    دولتها برای انجام صحیح وظایف خود نسبت به جامعه ملزم به اجرای خط مشی هایی می باشند که عدم اجرای صحیح آنها می تواند کاهش سطح رفاه، عقب ماندگی کشور، نارضایتی عمومی را در پی داشته باشد. هدف این تحقیق، شناسایی موانع اجرای خط مشی های عمومی در مجموعه معاونت نظارت بانک مرکزی با استفاده از روش فراترکیب است.

    روش پژوهش

     از آنجا که بررسی و جمع بندی یافته های مطالعات گذشته، گام مهمی در ترسیم تصویر جامعی از آن هاست، فراترکیب آن ها را مدنظر قرار داده است. در گام اول، با جستجوی فراگیر منابع تعداد 150 منبع بدست آمد که در پالایشی 3 مرحله ای تعداد 35 مقاله بسیار مرتبط با روش تحقیق کیفی از آنها انتخاب گردید. مفاهیم از داخل مقالات استخراج گردید و با بازخوانی مفاهیم، مقولات استخراج گردید.

    یافته ها

    تحلیل داده ها در نهایت به احصای 8 بعد و 59 مقوله و شکل گیری الگوی نظری انجامید.

    نتایج

    نتایج ها نشان می دهد موانع تدوین خط مشی، موانع مربوط به مجریان، موانع پشتیبانی و مالی، موانع پیاده سازی، موانع مدیریتی، موانع محیطی، موانع ساختاری و سازمانی و موانع نظارتی از موانع موثر بر اجرای خط مشی های عمومی در معاونت نظارت بانک مرکزی هستند.

    کلیدواژگان: خط مشی گذاری، اجرای خط مشی، موانع، معاونت نظارت بانک مرکزی، فراترکیب
  • احسان شهسواری گوغری، محمد ضیاء الدینی*، مصطفی هادوی نژاد، حمید تابلی صفحات 47-63
    زمینه
    تدوین و اجرای خط مشی ایمنی و بهداشت از ضروریات حرکت سازمان به سمت کاهش حوادث و بیماری های شغلی است. خط مشی یعنی تصمیم ها و سیاست ها و منظور از اجرای خط مشی ، فعالیتهایی است که بطور مستقیم آن را به انجام می رساند.
    هدف
    عوامل متعددی منجر به شکست اجرای خط مشی های ایمنی و بهداشت کار می شود.در این پژوهش به شناسایی و رتبه بندی این عوامل پرداخته شده است.
    روش ها
    این پژوهش کاربردی و از حیث راهبرد، پیمایشی است. جامعه تحقیق را 15 نفر از مدیران HSE استان کرمان تشکیل داده اند که از طریق نمونه گیری غیر تصادفی و هدفمند انتخاب شده اند. ابزار گردآوری داده ها، مصاحبه و پرسشنامه می باشد و جهت تحلیل داده ها از تکنیک FMEA و رویکرد تلفیقی AHP و TOPSIS فازی استفاده شده است.
    یافته ها
    بر اساس یافته ها عوامل مهم موثر در شکست اجرای خط مشی های ایمنی و بهداشت عبارتند از:فقدان ساختار سازمانی مناسب و عدم اختصاص بودجه لازم جهت اجرا.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های تحقیق لازم است که سازمانها بیش از پیش به ایجاد و تقویت ساختار واحدهای ایمنی و بهداشت توجه نمایند و با برآورد و اختصاص بودجه لازم، بر اجرای خط مشی های ایمنی و بهداشت نظارت نمایند.
    کلیدواژگان: اجرای خط مشی، ایمنی و بهداشت کار، FMEA، AHP، TOPSIS، محیط فازی
  • نوشین بیات، محمد ذاکری*، اسماعیل اسدی صفحات 65-80

    این مطالعه با هدف تعیین تاثیر اعتماد سازمانی بر تجاری سازی دانش در شرکت های دانش بنیان انجام گرفته است. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش گردآوری داده ها توصیفی از نوع پیمایشی و از نظر روش تحلیل داده ها از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری شامل 10 شرکت دانش بنیان فعال در حوزه هوش مصنوعی و رایانش ابری بوده است که براساس نمونه گیری تصادفی طبقه ای، 91 نفر از کارکنان شرکت ها به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه استاندارد اعتماد سازمانی الونن و همکاران (2008) و پرسشنامه استاندارد تجاری سازی دانش شریفی و همکاران (2015) بوده است که روایی محتوای آن توسط خبرگان تایید شد و پایایی آنها نیز در یک مطالعه مقدماتی با 30 آزمودنی و مقدار آلفای کرونباخ بالاتر از 0.7 تایید شد. برای تجزیه و تحلیل داده از آزمون کولموگروف- اسمیرنوف، ضریب همبستگی و رگرسیون استفاده شده است که نتایج پژوهش نشان دهنده تاثیر معنادار مولفه های اعتماد سازمانی شامل اعتماد عمودی، اعتماد افقی و اعتماد نهادی بر تجاری سازی دانش در شرکت های دانش بنیان می باشد. بر این اساس دستیابی به تجاری سازی دانش در حوزه هوش مصنوعی و رایانش ابری تا اندازه زیادی به اعتماد سازمانی بستگی دارد. ماهیت ویژه ماموریت و اهداف شرکتهای دانش بنیان ایجاب می کند که به اعتماد سازمانی توجه ویژه ای شود.

    کلیدواژگان: اعتماد سازمانی، اعتماد عمودی، اعتماد افقی، اعتماد نهادی و تجاری سازی دانش
  • ابراهیم مرادی، محمد عطایی*، مهدی خیراندیش صفحات 81-91
    زمینه

    از آن جا که عوامل انسانی در راس علل رخداد سوانح هوایی قرار می گیرند، لزوم بذل توجه به عوامل انسانی در صنعت هوایی بسیار مهم و حایز اهمیت است.

    هدف

    طراحی مدل رفتاری کاهش خطای انسانی در مشاغل حساس صنعت هوانوردی ایران می باشد.

    روش

    تحقیق حاضر از نوع کاربردی و همچنین در دسته تحقیقات اکتشافی و توصیفی قرار دارد. این پژوهش با روش آمیخته (کمی-کیفی) انجام شده است. جامعه آماری در بخش کیفی شامل مدیران مشاغل حساس در صنعت هوایی کشور می باشد فرایند نمونه گیری تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. براین اساس 11 نفر از افراد واجد شرایط در این مطالعه شرکت کرده اند. روش اصلی مورداستفاده در بخش کیفی، روش تحلیل محتوا است که از نرم افزار MaxQDA  استفاده شده است. در بخش کمی جامعه آماری شامل کارکنان مشاغل حساس در صنعت هوایی کشور که جمعا 4521 نفر می باشند که 355 نفر نمونه برآورد شد. محاسبات مدل سازی ساختاری-تفسیری با نرم افزار MicMac انجام گرفته است.

    یافته ها

     بر مبنای تکنیک دلفی 5 عامل شامل عوامل فردی، گروهی، سازمانی و محیطی و نظام منابع انسانی شناسایی شدند که در خطای انسانی مشاغل حساس تاثیرگذار بوده اند. بر اساس نمودار قدرت نفوذ-وابستگی متغیرهای عوامل فردی، عوامل محیط کار، عوامل گروهی و عوامل سازمانی قدرت نفوذ بالایی داشته (برابر6) و تاثیرپذیری کمی (برابر 3) دارند و در ناحیه متغیرهای مستقل قرارگرفته اند. متغیر نظام منابع انسانی یک متغیر پیوندی (قدرت نفوذ برابر 2 و تاثیر پذری برابر 2) است و درنهایت متغیر کاهش خطای انسانی نیز از وابستگی بالا (برابر 6) اما نفوذ اندکی (برابر 1) برخوردار است.هیچ متغیری نیز در ربع اول یعنی ناحیه خودمختار قرار نگرفته است.

    نتیجه گیری

    اگر قرار باشد آمار حوادث هواپیمایی کاهش یابد؛ عوامل انسانی در هوانوردی باید بهتر درک شوند و علم و دانش مربوط به آن مورد استفاده و بررسی مجدد قرار گیرند. افزایش اطلاعات در خصوص عوامل انسانی در نهایت باعث ایجاد پروازی امن تر خواهد شد.

    کلیدواژگان: الگوی رفتاری، خطای انسانی، مشاغل حساس هوانوردی
  • رستم قره داغی*، آرزو آقامحمدی صفحات 93-111
    زمینه

    مسایلی همچون رشد روز افزون جمعیت شهری، شهری شدن جوامع، جهانی شدن و ضرورت پاسخگویی و شهروندمداری، مدیران و تصمیم گیران را به سوی بهره گیری از روش های مطلوب در زمینه مدیریت شهری سوق داده است، همچنین بهره گیری از رویکرد حکمروایی خوب شهری، شهرهای پایدار، امن، زیست پذیر و تاب آور را به ارمغان می آورد.

    هدف

    پژوهش حاضر باهدف شناسایی و اولویت بندی موانع اجرایی خط مشی عمومی با رویکرد حکمرانی شهری انجام شده است.

    روش

    در این پژوهش، جهت شناسایی و اولویت بندی موانع اجرایی خط مشی عمومی با رویکرد حکمرانی شهری از روش دلفی استفاده شده است. در این راستا با استفاده از نظرات 20 نفر از خبرگان باسابقه در حوزه خط مشی گذاری عمومی با رویکرد حکمرانی شهری و تلفیق تلفیق مولفه های استخراج شده پرسشنامه ای در سه مرحله در اختیار خبرگان قرار گرفت و نظرات مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. در نهایت با استفاده از ANP به رتبه بندی موانع پرداخته شده است.

    یافته ها

     در این پژوهش ، 6 مانع اصلی 37 شاخص در زمینه موانع حکمرانی شهری در اجرا شناسایی و مورد تایید خبرگان قرار گرفت. همچنین با استفاده از نظر خبرگان در مورد میزان اهمیت هریک از مولفه ها، رتبه بندی ارایه گردید.

    نتیجه گیری 

    مولفه های شناسایی شده برای برنامه ریزی دقیق تر جهت رفع موانع حکمرانی شهری در اجرا می تواند مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: موانع، حکمرانی، حکمرانی خوب شهری، استان آذربایجان شرقی
  • خدیجه سوری، افسانه زمانی مقدم* صفحات 113-127
    زمینه و هدف

    از پژوهش حاضربررسی و تبیین مدل مدیریت منابع انسانی در سازمان های دولتی ارباب رجوع محور (مورد مطالعه سازمان ثبت احوال کشور) می باشد زیرا مسئله عدم هماهنگی بین مدیریت منابع انسانی و سایر زیر نظام های مدیریت های سازمان ثبت احوال می باشد.

     روش تحقیق

    تحقیق با توجه به به فرایند انجام تحقیق که شناسایی شاخص ها و رتبه بندی و اعتبارسنجی مدل، توصیفی-پیمایشی و طرح تحقیق آمیخته میباشد.  

    یافته ها

    جامعه آماری در بخش کیفی شامل خبرگان دانشگاهی و اعضای هیات علمی و صاحب نظران حوزه مدیریت منابع انسانی به عنوان خبرگان آشنا میباشند که از طریق روش نمونه گیری هدفمند ده نفر انتخاب شده است و در بخش کمی تمام مدیران سازمان نفر میباشند به روش تمام شماری انتخاب 260 های ثبت احوال تهران به تعداد گردیدند.  

    نتیجه گیری

    ابزار جمع آوری اطلاعات مصاحبه و پرسشنامه محقق ساخته بوده است که نتایج تحلیل مصاحبه ها با روش دلفی نشان داد که ابعاد مدل مدیریت منابع انسانی در سازمان های ارباب رجوع محور عبارتند از: مدیریت عملکرد (رضایت ارباب رجوع، عملکرد کار گروهی، مسیولیتپذیری، مهارت های فردی، کارایی و اثربخشی)؛ مدیریت استعداد (کشف و شناسایی استعداد افراد، ارزیابی و بکارگیری استعداد افراد، ایجاد بستر رشد و توسعه استعدادها؛ جذب، نگهداری و ارتقاء (نتایج عملکرد، شایستگیها، ایجاد برنامه های انگیزشی)؛ جانشین پروری (تدوین برنامه مدیریت جانشین پروری، تعیین شایستگیهای مورد نیاز، سنجش وضعیت شایستگیهای افراد)، حقوق و دستمزد (عملکرد فردی، تجربه و سابقه کاری، سیستم پاداش و تنبیه و آموزش و توسعه فردی (نیازسنجی آموزشی، آموزشهای تخصصی، آموزش ضمن خدمت، آموزشهای عمومی).

    کلیدواژگان: مدیریت منابع انسانی، ارباب رجوع، ثبت احوال
  • پگاه تارمست، ابوتراب علیرضایی*، غلامرضا هاشم زاده، اشرف شاه منصوری صفحات 129-144

    تحقیق حاضر با هدف تعیین راهبرد طراحی مدل فرایندی چابک سازی چرخه توسعه محصولات جدید با رویکرد تولید در کلاس جهانی در شرکت ایران خودرو به انجام رسیده است. این تحقیق از لحاظ هدف کاربردی، و از لحاظ رویکرد پیمایشی-اکتشافی می باشد. جامعه آماری این تحقیق گروهی از خبرگان حوزه های مدیریت تولید و مدیریت کیفیت (شامل اساتید دانشگاهی، مشاورین صنعتی و مدیران ارشد اجرایی شرکت ایران خودرو) بودند که به مباحث زنجیره تامین چابک، تولید در کلاس جهانی و توسعه محصول جدید اشراف کامل داشته و با ساختار، اهداف، استراتژی ها و وضعیت شرکت ایران خودرو نیز به طور دقیق آشنا بودند. این جامعه آماری مورد مصاحبه عمیق قرار گرفتند. در این تحقیق، از روش نمونه گیری گلوله برفی استفاده شد و این فرایند تا رسیدن به اشباع نظری محقق ادامه یافت. سرانجام این روش، مصاحبه با 11 نفر از خبرگان بود. در این تحقیق، از آنجایی که از روش تیوری داده بنیاد استفاده گردید، ابزار اصلی جمع آوری داده ها، مصاحبه عمیق و غیرساختار یافته با خبرگان بود. سرانجام پس از طی کدگذاری های سه گانه باز، محوری و انتخابی، مدل مفهومی تحقیق بر اساس مدل پارادایمی طراحی شد.+

    کلیدواژگان: راهبرد، توسعه محصول جدید، چابکی، سیاست تولید در کلاس جهانی، گروه صنعتی ایران خودرو، تئوری داده بنیاد
  • امید قاسم زاده عقیانی، علیرضا سلطانی*، عبدالمجید جلایی صفحات 147-160
    زمینه

    بخش مسکن در چهار دهه سیاست گذاری، فراز و نشیب های زیادی را به همراه داشته است. سیاست هایی که گاه باعث رونق و رشد ساخت وساز شده و گاه این بخش را با رکود سنگین مواجه کرده اند رویکرد دولت هشتم و نهم در بخش مسکن با سیاست هایی مانند زمین صفر دنبال شد و با قوانینی همچون لایحه ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن به راهکارهایی اجرایی همانند طرح مسکن مهر انجامید.

    هدف

    هدف این پژوهش بررسی تاثیر حوزه مسکن و سیاست های مسکن مهر بر رشد اقتصادی ایران که در بازه زمانی 1356 تا 1396 مورد بررسی قرار گرفته اند.

    روش تحقیق

     روش جمع آوری داده ها در این تحقیق آرشیوی است. در این پژوهش از نرم افزار Eviews 10،  و مدل رگرسیونی حداقل مربعات معمولی (OLS)، برای آزمون فرضیه‏ها استفاده شده است. جامعه آماری در این تحقیق اقتصاد ایران می باشد و حجم نمونه بررسی اقتصاد ایران از سال 56 الی 96 بوده است. اطلاعات و داده های مالی موردنیاز برای محاسبه متغیرها از بانک اطلاعاتی سایت بانک مرکزی و سایت اداره آمار و سایت بانک مسکن جمع آوری می گردد.

    یافته ها

    نتایج فرضیه اصلی پژوهش در سطح اطمینان 95 درصد حاکی از آن است که سیاست گذاری دولت در بخش مسکن بر رشد اقتصادی تاثیر معنی داری ندارد. اما نتایج این پژوهش در فرضیه های فرعی نشان می دهد که سیاست گذاری دولت در بخش مسکن بر موجودی سرمایه و جمعیت فعال  تاثیر معنی داری دارد، اما بر کسری بودجه تاثیری معناداری ندارد.

    نتیجه

    شناخت بازیگران این بازار و شاخص های تاثیرگذاربرآن می تواند منجر به تصمیم گیری آگاهانه دراین بخش شود. دربرهه کنونی که شرایط اقتصادی و سیاسی پیچیدگی بالایی دارد و از طرفی با افزایش قیمت ارز، تعادل های اقتصادی کشور دستخوش تغییرات شده است، لزوم بهره گیری ازاین شناخت از اهمیت بیشتری برخوردار است. دانستن این موضوع که روند آینده بازارمسکن برای فعالان مخاطرات وفرصت هایی روبه روخواهد نمود،  و کمک می کند تصمیم گیری با دقت بیشتری انجام شود.

    کلیدواژگان: سیاست دولت، رشد اقتصادی، مسکن مهر
  • ابراهیم علی زاده، حمیدرضا وکیلی فرد*، محسن حمیدیان صفحات 161-179
    زمینه

    شاخص های مالی سنجه های مطلوبی برای سیاست گذارانی است که مایل به ارزیابی وضعیت فعلی اقتصاد در حال حاضر و پیش بینی آینده هستند

    هدف

    هدف تحقیق حاضر بررسی عوامل خرد و کلان خط مشی های اقتصادی موثر بر عملکرد مالی شرکت ها بوده.

    روش تحقیق

     روش تحقیق فن دلفی فازی و در مرحله دوم برای اولویت بندی شاخص ها و تعیین روابط درونی بین شاخص ها از روش دیمتل فازی استفاده شد تا مطالعه سیستماتیک و جامعی جهت شناسایی همه سنجه هایی که احتمالا ممکن است بر ثبات سود آوری و دیگر شاخص های اساسی علمکرد مالی موثر باشد انجام و بانک اطلاعاتی کاملی از این سنجه ها فراهم شده است.

    نتیجه گیری

    نتایج تحقیق نشان داد که چهار عامل موثرتر بر عملکرد شرکت ها در میان عوامل خرد مالی از نظر خبرگان، به ترتیب، ارزش شرکت به بدهی، رشد دارایی ها، اندازه درآمد و نقدشوندگی دارایی بوده است. همچنین، چهار عامل موثرتر بر عملکرد شرکت ها در میان عوامل خرد اقتصادی از نظر خبرگان، به ترتیب، شاخص کل، شاخص قیمت، شاخص بازده قیمت نقد و شاخص صنعت بوده است. و چهار عامل موثرتر بر عملکرد شرکت ها در میان عوامل کلان اقتصادی به ترتیب، رشد تولید، رشد سرمایه گذاری، تغییر نرخ ارز و بی ثباتی مالی بوده است.

    کلیدواژگان: عوامل خرد اقتصادی، عوامل کلان اقتصادی، خط مشی اقتصادی، عملکرد مالی شرکت
|
  • Majid Iravani, Seyed Mahdi Alvani *, Naser Hamidi Pages 1-12
    Background

    The human resource architecture model is the process of determining and combining appropriate elements of HRM in order to present an image in which coordination between the behavior and activities of HR, missions, and goals of the organization can be viewed. Positive organizational behavior is the study and use of HR strengths and psychological capacities that can be measured and trained to improved performance.

    Objective

    The research is to identify the dimensions of the Positive Human Resource Architecture Model, which is a combination of indicators of strategic and unique value, and adding dimension of positive behavior. This research in terms of goal is development and in terms of data type and method is quantitative.

    Method

    16 experts in the field of HR and psychology were selected by judgmental sampling. Data were collected by a researcher-made questionnaire, analyzed by the Fuzzy Delphi method. The validity and reliability of the questionnaire were evaluated and confirmed by content, and Cronbach's-alpha methods.

    Results

    This study confirmed the uniqueness and strategic dimension and confirmed the positive-behavior dimension in the Positive Human Resource Architecture Model.

    Conclusion

    The Positive Human Resource Architecture Model with eight occupational groups, based on three main dimensions, was identified and introduced.

    Keywords: Human resource architecture, positive behavior, strategic value, unique value
  • Afsane Navidkia, Reza Vaezi *, Vajihollah Ghorbanizaddeh Pages 13-30
    Since education as a cultural and social institution plays an essential and irreplaceable role in training human resources and producing social and cultural capital in the process of growth and excellence of the country, the researcher considers the main purpose of the study to document the fundamental transformation of education for successful implementation or Its failure has put it in the country's education organization. The research approach is qualitative and in the research, the method of content analysis has been used. For this purpose, 8 semi-structured specialized interviews with experts and presenters have been conducted. Data analysis in the open coding process led to the emergence of 429 codes in the form of 4 main sections. Data analysis based on content analysis shows that the four factors of the role of the implementing organization, the role of the policy-making system, the role of policy makers, the role of the nature of the policy, have an impact on the success and failure of the document of fundamental change in education. The data obtained as a whole document the fundamental transformation of education in implementation has been associated with failure.
    Keywords: General policy, implementation of policy, document of fundamental transformation of education
  • MohammadAli Bayati, Saeed Sayadi *, Ebrahim Givaki, Sanjar Salajeghe, Amin Nikpur Pages 31-46
    Objective

    In order to properly perform their duties to society, governments are required to implement policies that, if not implemented properly, could lead to a reduction in the level of welfare, backwardness of the country, and public dissatisfaction .The purpose of this study is to identify the implementation of public policy in the Central Bank Deputy Supervisor using the meta-combination identification method.Research

    Method

    Since reviewing and summarizing the findings of previous studies is an important step in drawing a comprehensive picture of them, their meta-combination has been considered. In the first step, by comprehensive search of sources, 150 sources were obtained, from which in a 3-stage refinement, 35 articles very related to the qualitative research method were selected. Concepts were extracted from the articles and by re-reading the concepts, the categories were extracted.

    Findings

    Data analysis eventually led to the enumeration of 8 dimensions and 59 categories and the formation of a theoretical model.

    Results

    The results show that policy barriers, implementation barriers, support and financial barriers, implementation barriers, managerial barriers, environmental barriers, structural and organizational barriers and regulatory barriers are among the barriers affecting the implementation of public policies in Deputy Supervisor of the Central Bank

    Keywords: Policy-making, Policy Implementation, Obstacles, Central Bank Deputy Supervisor, meta-composition
  • Ehsan Shahsavari Goqrri, Mohammad Ziaaddini *, Mostafa Hadavinejad, Hamid Taboli Pages 47-63
    Background
    Development and implementation of safety and health policy is one of the necessities of the organization to reduce accidents and occupational diseases. Policy means the decisions and politics and the purpose of implementing the policy are the activities that it performs directly.
    Objective
    Numerous factors lead to the failure to implement occupational safety and health policies. In this study, these factors have been identified and ranked.
    Methods
    This research is applied and strategic in terms of survey. The research population consisted of 15 HSE managers in Kerman province who were selected through non-random and purposeful sampling. Data collection tools are interviews and questionnaires and FMEA technique and integrated approach of AHP and fuzzy TOPSIS have been used to analyze the data.
    Findings
    Based on the findings, important factors influencing the failure to implement safety and health policies are: Lack of proper organizational structure and lack of funding for implementation.
    Conclusion
    According to the research findings, it is necessary that organizations pay more attention to creating and strengthening the structure of safety and health units and monitor the implementation of safety and health policies by estimating and allocating the necessary budget.
    Keywords: Policy Implementation, occupational safety, health, FMEA, AHP, TOPSIS, fuzzy
  • Noushin Bayat, Esmail Asadi Pages 65-80

    This study aimed to investigating the effect of organizational trust on knowledge commercialization in knowledge-based companies. The research method in terms of purpose is applied research and the method of data collection is descriptive and correlational. The population of the research Includes 10 knowledge-based companies in field of artificial intelligence and cloud computing which Based on the available non-random sampling, 91 employees of the companies were selected as the sample. The tools used in this study, were includes Standard Questionnaire of Organizational Trust of Elonen et al. (2008) and Standard Questionnaire of Commercialization of Danesh Sharifi et al. (2015). Content Validity of questioner was approved by the supervisor and respected experts. Reliability of questioner was approved using Cronbach's alpha and Estimated above 0.7. The data were analyzed by SPSS software. In the descriptive statistics section mean and standard deviation were used. And in the inferential statistics, Kolmogorov-Smirnov test was used to detect the normality of the data and regression test to analyzing hypothesizes. The results showed that the components of organizational trust including vertical trust, horizontal trust and institutional trust have a significant effect on knowledge commercialization in knowledge-based companies. This relationship is significant at the alpha level of 0.05.

    Keywords: Organizational Trust, vertical trust, horizontal trust, institutional trust, knowledge commercialization
  • Ebrahim Moradi, Mohammad Attaei *, Mehdi Kheirandish Pages 81-91
    Background

    Reducing human error as one of the most important causes of air accidents in the world, is always one of the key goals and important strategies of the aviation industry.

    Objective

    To provide a behavioral model for reducing human error in sensitive jobs of Iranian aviation organizations.

    Method

    In terms of applied-developmental purpose and cross-sectional survey approach has been done. The statistical population included managers of sensitive jobs in the country's aviation industry and used the purposeful method for sampling and continued until theoretical saturation was achieved. Content analysis method and MaxQDA software were used to identify the underlying categories of human error reduction behavioral model and structural-interpretive method and MicMac software were used to present the model.

    Findings

    Individual, group, organizational and environmental factors have affected the human resource system in terms of recruitment, retention, empowerment, skills development and retirement.

    Conclusion

    Based on the influence-dependence power diagram; Individual, group, organizational and environmental factors had high influence and low influence and were in the area of independent variables. Was considered a dependent variable.

    Keywords: behavioral pattern, Human Error, Sensitive aviation occupations
  • ROSTAM GHAREHDAGHI *, Arezoo Aghamohamadi Pages 93-111
    Background

    Different issues like the growth of urban population, the urbanization of the societies, globalization, accountability and citizenship, have led the managers and decision makers to utilize proper methods in civil administration fields.

    Purpose

    This research aims to identify and prioritize implementation barriers of public policies considering the urban governance approach.

    Methods

    The Delphi method is used to identify and prioritize the implementation barriers of public policies. Using the opinions of 20 experienced experts in public policy making and combining the components extracted from theoretical bases of the research with proposed components by experts, the questionnaire was prepared and the experts in three different stages were questioned about the relationship of the . Their opinions were analyzed and finally through ANP the implementation barriers were prioritized.

    Findings

    In this research 6 major barriers and 37 indicators for urban governance barriers were identified and verified. Also, using the experts’ opinion, the importance of each component was prioritized. In cooperation component, the indicators (the weakness of the political parties, the media, non-governmental organizations); in accountability components, the indicators (the authority and managers’.

    Results

    The identified components could be considered for more precise programming in removing the implementation barriers of urban governance.

    Keywords: Barriers, Governance, good urban governance, East Azerbaijan province
  • Khadijeh Souri, Afsaneh Zamanimoghadam * Pages 113-127

    the principle problem in this study is the lack of coordination between Human Resource Management and Other Management Subsystems of the Civil Registration Organization .The research method is descriptive-survey according to the research process, . The statistical population in the qualitative section includes university experts and faculty members and experts in the field of human resource management as experts who have been selected through purpose sampling method 10 people and in a small part all managers of Tehran Civil Registration Organizations 260 people were selected by counting method. The data collection tools were interviews and a researcher-made questionnaire. The results of Delphi interview analysis showed that the dimensions of human resource management model in client-centered organizations are: performance management (client satisfaction, teamwork performance, responsibility). Resilience, individual skills, efficiency and effectiveness); Talent management (discovering and identifying people's talents, evaluating and using people's talents, creating a platform for the growth and development of talents; attracting, retaining and promoting (performance results, competencies, creating motivational programs); Determining the required competencies, assessing the status of individuals' competencies), Salary (individual performance, experience and work experience, reward and punishment system and individual training and development (educational needs assessment, specialized trainings, in-service training, General Education.)

    Keywords: Human Resource Management, Client, Registration
  • Pegah Tarmast, Aboutorab Alirezaei *, Gholamreza Hashemzadeh, Ashraf Shahmansouri Pages 129-144

    The purpose of this study was to design and explain the agility new product development cycle model in IKCO.This study, in terms of purpose, functional, in terms of approach, exploration, and in terms of data analysis, is mixed method. During this phase, the snowball sampling method was used and the process continued until the theoretical saturation of the researcher was reached and a total of 11 interviews were conducted. In the quantitative phase, all senior, middle and senior executives of IKCO Industrial Group were considered as the statistical population and 210 of them were selected by simple random sampling. In the qualitative phase of the research, because of the fundamental data theory approach, the main tool for data collection was in-depth, unstructured interviews with experts. In the quantitative phase of the research, SPSS and Lisrel softwares were used to perform descriptive and inferential analyzes. Finally, the research results led to the design of a agility new product development cycle model in IKCO (based on the paradigm model structure), and in a large community, hypothetical model relationships were tested and validated.

    Keywords: Strategy, New product development, . Agility, world-class production policy, Iran Khodro Industrial Group
  • Omid Ghasemzadeh Oghiani, Alireza Soltani *, Abdoelmajid Jalali Pages 147-160

    abstractthe purpose of this research is to investigate the effect of housing field and mehr housing policies on the economic growth of iran . in this study , eviews software and ols regression models are used to test the hypotheses . independent variables of housing policy in terms of mehr housing project , the policy of granting housing facilities that include the volume of money , the ratio of government spending to gdp , mehr housing and housing facilities in the year are considered and dependent variables are economic growth , capital stock , active population and budget deficit . the data were extracted from the central bank of iran . the results of the main hypothesis showed that government policy making in housing sector has no significant effect on economic growth . but the results of this study show that government policy making in housing sector has significant effect on capital stock and active population , but it has no significant effect on budget deficit .key words : government policy , economic growth , mehr housing .

    Keywords: government policy, Economic growth, Mehr Housing
  • Ebrahim Alizadeh, Hamidreza Vakilifard *, Mohsen Hamidian Pages 161-179

    Financial indicators are a good measure for policymakers who want to assess the current state of the economy and predict the future. The purpose of this study was to investigate the micro and macro factors of economic policies affecting the financial performance of companies. Fuzzy Delphi fan research method and in the second stage to prioritize the indicators and determine the internal relationships between the indicators, the fuzzy dimtel method was used to systematically and comprehensively study to identify all the measures that may affect the profitability stability and other basic indicators. Financial performance is effective and a complete database of these metrics is provided. The results showed that the four most effective factors on the performance of companies among micro-financial factors according to experts, respectively, were the value of the company to debt, asset growth, income size and liquidity of assets. Also, the four most effective factors on the performance of companies among microeconomic factors according to experts, respectively, were the total index, price index, cash return index and industry index. And the four most influential factors on the performance of companies among macroeconomic factors have been production growth, investment growth, exchange rate fluctuations and financial instability, respectively.

    Keywords: microeconomic factors, macroeconomic factors, corporate financial performance