فهرست مطالب

نشریه خط مشی گذاری عمومی در مدیریت
سال هشتم شماره 1 (پیاپی 25، بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/02/20
  • تعداد عناوین: 7
|
  • حسن درویش، مرضیه شمس* صفحات 1-13
    هدف
    با توجه به اهمیت و ضرورت توجه به آوای کارکنان در سازمان و تاثیر گذاری آن در تحقق اهداف سازمان، تحقیق حاضر در پی بررسی نقش رفتار سیاسی بر آوای سازمانی است
    روش
    این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده ها توصیفی است و با ابزار پرسشنامه انجام گرفته است. جامعه آماری تحقیق 340 نفر از کارکنان شهرداری استان همدان که با استفاده از فرمول کوکران 200 نفر انتخاب شدند و پرسشنامه ها به صورت تصادفی بین اعضا توزیع گردید. برای روایی از تحلیل عاملی تاییدی و نرم افزار AMOS، برای بررسی نرمال بودن داده ها از آزمون کالموگروف- اسمینروف و برای آزمون فرضیه ها از آزمون رگرسیون و تحلیل واریانس با استفاده از نرم افزار Spss 21 استفاده شد.
    یافته
    نتایج نشان داد که رفتار سیاسی 6/33 درصد از تغییرات متغیر وابسته آوای کارکنان را تبیین میکند، رفتار سیاسی بر آوای مطیع 4/12 درصد و بر آوای تدافعی 4/10 درصد تاثیر گذار است ولی هیچ گونه تاثیر معنا داری بر آوای نوع دوستانه مشاهده نگردید.
    نتیجه
    رفتار سیاسی بر آوای تدافعی و مطیع تاثیر گذار است و بر آوای نوع دوستانه تاثیری ندارد.
    کلیدواژگان: رفتار سیاسی، آوای کارکنان، آوای مطیع، آوای تدافعی، آوای نوع دوستانه
  • راحله چمنی فرد، مسعود پورکیانی* صفحات 15-29
    زمینه و هدف

    جذب کارکنان دانشگر در این زمانه که عصر دانش و دانایی است، از جمله مسایلی است که بی توجهی به آن از یک سو موجبات شکست سازمان را فراهم می آورد و از سوی دیگر سرعت رشد و توسعه کشور را با کندی می گرداند. هدف از پژوهش حاضر، شناسایی عوامل مکانی موثر بر جذب کارکنان دانشگر در بخش دولتی ایران است.

    روش

    این پژوهش از نوع پژوهش های توصیفی- همبستگی می باشد که به روش پیمایشی انجام شده است. هم چنین این پژوهش از نظر هدف، توسعه ای- کاربردی است. جامعه آماری پژوهش، آن دسته از کارکنان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هستند که دارای مدرک تحصیلی دانشگاهی می باشند که تعداد آن ها  417 نفر بوده و همه آن ها به عنوان حجم نمونه انتخاب شده اند.ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه های سنجش وضعیت دانشگری، عوامل مکانی موثر بر جذب کارکنان دانشگر و جذب کارکنان دانشگر هستند.

    یافته ها

    یافته های ضمن تایید معنادار بودن الگوی پیشنهادی پژوهش، نشان داد که وجود زیرساخت های فنی، امکانات رفاهی و سرگرمی ها، امنیت اجتماعی و اقتصادی، خدمات اجتماعی، برابری اجتماعی، تنوع جمعیتی، آزادی های فردی، کیفیت معماری و زیست محیطی شهری، هزینه زندگی، وضعیت مسکن و وضعیت بازار کار از جمله عوامل مکانی موثر بر جذب کارکنان دانشگر در بخش دولتی ایران هستند و از بین این عوامل، برابری اجتماعی بیشترین تاثیر را بر جذب کارکنان دانشگر داشته است.

    نتیجه گیری

    با توجه به اینکه عوامل مکانی موثر بر جذب کارکنان دانشگر در بخش دولتی ایران شامل وجود زیرساخت های فنی، امکانات رفاهی و سرگرمی ها، امنیت اجتماعی و اقتصادی، خدمات اجتماعی، برابری اجتماعی، تنوع جمعیتی، آزادی های فردی، کیفیت معماری و زیست محیطی شهری، هزینه زندگی، وضعیت مسکن و وضعیت بازار کار هستند، بنابراین مسیولین و دست اندرکاران اجرایی کشور باید با تدوین و اجرای برنامه ها و سیاست های مناسب موجبات تحقق هر یک از عوامل مکانی موثر بر جذب کارکنان دانشگر را فراهم آورند.

    کلیدواژگان: کیفیت محل، جذب کارکنان دانشگر، بخش دولتی، سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی
  • کلثوم صف آرا*، محمدرضا کاباران زاده قدیم صفحات 31-44
    زمینه

    نیاز فزاینده به مدیریت آگاه،باتوجه به شرایط اقتصادی حاضردردستگاه ها،توسعه پویایی حرفه حسابرسی را ایجاب می کندتا این فرآیند ازحالت سنتی خارج شده و مبتنی بر پیشرفت‏های فناوری موجود، بهینه‏ سازی شود.

    هدف

    هدف مقاله حاضر شناسایی موانع حسابرسی کامپیوتری در سازمان‏های دولتی ایران می‏باشد.

    روش​ها

    این پژوهش به لحاظ هدف کاربردی،به لحاظ ماهیت توصیفی و به لحاظ روش پیمایشی می‏باشد. نمونه آماری شامل 240 پرسش ‏شونده است که به روش تصادفی ساده از میان مدیران و حسابرسان سازمان حسابرسی در سطح شهرتهران انتخاب شده اند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون کولموگروف اسمیرنوف و تی تک نمونه ای با کاربرد نرم افزار spss انجام گرفت.

    یافته ​ها

    نتایج نشان داد که چهار فرضیه به لحاظ آماری دارای اهمیت معناداری بودند و در مورد یکی از فرضیه ها نتایج معنادار نبود.

    نتیجه​ گیری

      براساس یافته های تحقیق عوامل عدم شناخت موسسات حسابرسی از فرآیند حسابرسی کامپیوتری، تردید در خصوص مزایا، عدم وجود نرم ‏افزار قوی و عدم تناسب بین سیستم‏های اطلاعاتی، بعنوان موانع اجرای حسابرسی کامپیوتری درسازمانهای دولتی ایران از دیدگاه حسابرسان سازمان حسابرسی پذیرفته شدند. لیکن در مورد متغیر نبود تقاضا، این عامل، نقشی در اجرای حسابرسی کامپیوتری در ایران نداشته است.

    کلیدواژگان: سیستم های کامپیوتری، حسابرسی کامپیوتری، موانع حسابرسی کامپیوتری
  • سیامک صادقی*، خلیل زندی، پیمان صادقی صفحات 45-58
    زمینه و هدف

    علیرغم اذعان به اهمیت کار تیمی از سوی اندیشمندان و پژوهشگران سازمانی، مطالعات قبلیاما نشان می دهدکهبرخی سازمان هادرایجادکارتیمیباشکستمواجهشده اند.با این رویکرد، هدف از این پژوهش، آسیب شناسی کار تیمی در تعاونی های کشاورزی شهرستان همدان بود.

    روش ها

    پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ روش، توصیفی - پیمایشی بود. جامعه آماری، کلیه اعضای تعاونی های کشاورزی شهرستان همدان بوده است (45 تعاونی). با استفاده از روش تمام شماری با کسر مورد، 35 تعاونی به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته مقایسه های زوجی بود که شاخص های بیانگر موانع کار تیمی را در قالب سه بعد موانع فردی، موانع سازمانی و موانع کاری مورد مقایسه قرار می داد. روایی پرسشنامه، با استناد به نظر متخصصان بررسی و تایید شد. همچنین همسانی درونی پاسخ ها، از طریق محاسبه نرخ ناسازگاری بررسی گشته و از آن جا که نرخ ناسازگاری در مجموع و برحسب همه ابعاد مورد بررسی کمتر از 1/0 بود، لذا از پایایی ابزار اطمینان حاصل شد. تجزیه و تحلیل داده ها از طریق فرایند تحلیل سلسله مراتبی و با استفاده از نرم افزار Expert Choiceانجام گرفت.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که موانع فردی، موانع سازمانی و موانع کاری، به ترتیب مهم ترین ابعاد بیانگر موانع کار تیمی در تعاونی های کشاورزی شهرستان همدان بودند. در بعد فردی، «بی اعتمادی برخی از اعضای تعاونی ها به یکدیگر و به مسیولین»، در بعد سازمانی «تاکید بر دستاوردها و پاداش های فردی به جای دستاوردها و پاداش های گروهی» و در بعد کاری «روشن نبودن اهداف تیمی»، مهم ترین موانع کار تیمی بودند.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های پژوهش، پیشنهاد می شود مسیولین تعاونی های کشاورزی، از طریق شفاف سازی اطلاعات، ایجاد محیط امن برای اظهار نظر و اعتمادسازی در تعاملات، زمینه رفع موانع کار تیمی را فراهم آورند.

    کلیدواژگان: کار تیمی، موانع فردی، موانع سازمانی، موانع کاری
  • رضا غیاثوند، رضا تقوایی*، فریدون سلیمی . صفحات 59-70
    زمینه

    بالندگی سازمانی، رویکردی منظم، منطقی، یکپارچه و برنامه ریزی شده است که برای افزایش اثربخشی سازمانی بکار گرفته می شود. این رویکرد متاثر از عوامل روانشناختی است که یکی از این عوامل توانمندسازی کارکنان و ابعاد آن می باشد.

    هدف

    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر توانمندسازی کارکنان بر بالندگی سازمانی موسسه اعتباری کوثر استان همدان می باشد. تحقیق حاضر کاربردی و از لحاظ روش جزء تحقیقات توصیفی از نوع همبستگی و از لحاظ شیوه گردآوری داده ها یک تحقیق میدانی می باشد.

    روش

    جامعه آماری پژوهش شامل کلیه کارکنان موسسه اعتباری کوثر استان همدان به تعداد 70 نفر می باشد که در سال 1395 مشغول به فعالیت در آن سازمان می باشند. نمونه آماری به دلیل کوچک بودن جامعه آماری با روش سرشماری به تعداد 70 نفر انتخاب شد. ابزار اندازه گیری توانمندسازی کارکنان، پرسشنامه 16 سوالی اسپریتزر و ابزار اندازه گیری بالندگی سازمانی، پرسشنامه 30 سوالی اسپایدرز می باشد. پایایی با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برای پرسشنامه های بالندگی سازمانی و توانمندسازی کارکنان بر روی 30 نفر از نمونه مورد مطالعه به ترتیب 91/0 و 93/0 به دست آمد. تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون های آماری کولموگروف-اسمیرنوف، همبستگی پیرسون، رگرسیون و T تک نمونه ای تحت نرم افزار آماری SPSS انجام شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش حاکی از آن است که میزان توانمندسازی کارکنان حدود 2/65 % و سطح بالندگی سازمانی از منظر کارکنان تقریبا 57 % بود و در بین ابعاد توانمندسازی کارکنان مولفه احساس شایستگی بیشترین میانگین و مولفه احساس آزادی عمل کمترین میانگین را به خود اختصاص دادند. مولفه بازخورد درونی و بیرونی بیشترین میانگین و مولفه پرورش و توانمندسازی کمترین میانگین را در بین ابعاد بالندگی سازمانی به خود اختصاص داده است

    نتیجه گیری

    نتایج بدست آمده نشان داد که توانمندسازی کارکنان بر بالندگی سازمانی موسسه اعتباری کوثر استان همدان موثر است. همچنین تمامی ابعاد توانمندسازی کارکنان از جمله احساس شایستگی، احساس آزادی عمل، احساس معنی دار بودن و احساس موثر بودن سبب ارتقای بالندگی سازمانی می شوند. همچنین بعد احساس شایستگی بیشترین تاثیر را بر بالندگی سازمانی دارد. از طرفی سطح توانمندسازی کارکنان نسبتا بالا می باشد در حالی که میزان بالندگی سازمانی در موسسه اعتباری کوثر استان همدان پایین می باشد.

    کلیدواژگان: توانمندسازی کارکنان، احساس شایستگی، احساس موثر بودن، بالندگی سازمانی
  • محمد ملک محمدی فرادنبه، محمدرضا دلوی* صفحات 71-83
    زمینه و هدف

    یکی از نظریات جدید رهبری که تاکید بر مشارکت فعال همه کارکنان در فعالیت های مختلف دارد، رهبری اشتراکی می باشد. در رهبری اشتراکی همه کارکنان نقشی فعال داشته و در جهت پیشبرد اهداف سازمان تلاش می کنند و در این بین یکی از مهمترین عوامل تعیین کننده در مدیریت و رهبری اثر بخش، موفقیت در نفوذ بر افراد است و مدیری موفق است که توانایی تاثیرگذاری را هم بر زیر دستان و هم بر افراد بالا دست و هم بر همپایگان بطور همزمان دارا باشد. هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه متقابل بین ابعاد سه گانه رهبری اشتراکی با تاکتیک های نفوذ نرم وسخت در بین کارکنان شرکت ذوب آهن اصفهان می باشد.

    روش تحقیق

    روش این پژوهش از نظر هدف کاربردی و ازنظر روش توصیفی پیمایشی از شاخه میدانی است و جامعه آماری این تحقیق، کارکنان شرکت ذوب آهن در اصفهان می باشد. نمونه مورد بررسی با استفاده از فرمول کوکران به تعداد 538 نفر محاسبه گردیده است.ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه های محقق ساخته از طریق ترسیم نردبان انتزاعی می باشد که روایی و پایایی آنها مورد تایید قرار گرفت.

    یافته ها

    روش الگو سازی معادلات، برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد و نتایج پژوهش حاکی از آن است بین ابعاد رهبری اشتراکی: ابهام وظیفه، انسجام وظیفه و محیط داخلی با تاکتیک های نفوذ نرم و سخت که شامل مولفه های تعهد، سازگاری و مقاومت می باشد رابطه وهمبستگی مثبتی وجود دارد.

    نتیجه گیری

    می توان با ایجاد یک جو همکارانه و مسئولیت مشارکتی بین اعضا، بستر و شرایط مناسبی برای نفوذ در بین کارکنان ایجاد نموده و و از این طریق در جهت تحقق اهداف سازمانی حرکت نمود.

    کلیدواژگان: رهبری اشتراکی، تاکتیک نفوذ نرم، تاکتیک نفوذ سخت، ابهام وظیفه، انسجام وظیفه
  • مهدی طیبی شیرمرد*، نورالدین میرزایی صفحات 85-92
    زمینه و هدف

    با توجه به تنوع و پیچیدگی ماموریت ها و انتظارات و نیازهای مخاطبان سازمان تامین اجتماعی، داشتن کارکنان دانش گرا، خلاق و نوآور که می توانند با خلاقیت و نوآوری و اصلاح یا تغییر آگاهانه در کارکرد ها و فرآیند ها، سازمان را در انجام ماموریت ها و تحقق مطلوب اهداف، یاری نمایند ضروری است. در این راستا پژوهش حاضر با هدف تبیین رابطه بین مولفه های خلاقیت تورنس با استقرار مدیریت دانش در سازمان تامین اجتماعی انجام شده است.

    روش پژوهش

    جامعه آماری این پژوهش مدیران و کارمندان سازمان تامین اجتماعی می باشد.از نظر هدف از نوع تحقیقات کاربردی و از نظر ماهیت تحقیق از نوع توصیفی پیمایشی و از نظر تحلیلی از نوع همبستگی می باشد.جامعه آماری پژوهش کارشناسان سازمان تامین اجتماعی می باشد که در حدود 1000 نفر می باشند. تعداد نمونه در این پ‍ژوهش 280 نفر می باشد که از طریق فرمول کوکران تعیین و بصورت نمونه گیری تصادفی انتخاب گردید. جهت جمع آوری اطلاعات مورد نیاز از روش میدانی - مطالعه کتابخانه ای و پرسشنامه استاندارد خلاقیت تورنس و پرسشنامه استاندارد مدیریت دانش نوناکا استفاده گردید. برای روایی ابزار تحقیق با استفاده از روایی صوری استفاده گردید.

    یافته ها

    یافته های مهم پژوهش عبارتند از: 1-بین مولفه های های مدیریت دانش و خلاقیت کارکنان سازمان تامین اجتماعی رابطه وجود دارد. 2-میزان استقرار مولفه های مدیریت دانش و میزان خلاقیت کارکنان سازمان تامین اجتماعی بالاتر از میانگین است. 3-بین میزان تحصیلات و میزان استقرار مدیریت دانش و خلاقیت رابطه معنی داری وجود ندارد. 4-بین مولفه های مدیریت دانش و خلاقیت کارکنان مرد و زن تفاوت وجود ندارد.

    نتیجه گیری

    خلاقیت با استقرار مدیریت دانش رابطه مستقیم و معنی داری دارد. همچنین مولفه های خلاقیت، به ترتیب ابتکار، سیالی، انعطاف و بسط با استقرار مدیریت دانش رابطه مستقیم ومعنی داری دارند.

    کلیدواژگان: مدیریت دانش نوناکا، خلاقیت تورنس، سازمان تامین اجتماعی
|
  • Hasan Darvish, Marziyeh Shams * Pages 1-13
    Objective
    This study political behavior and its effect on the voices of employees and the size of it. Given the importance and necessity of the Voice staff The organization and its efficacy in achieving the goals of this study was to evaluate the effect of political behavior sounds of employees.
    Method
    In this study, the purpose and the method of data collection is descriptive and was conducted by questionnaire The study population 340 Municipal workers in  Hamedan  province were selected using Cochran formula a sample of 200 people were chosen randomly distributed among the members. . For the validity of confirmatory factor analysis and software AMOS, Normality and Kolmogorov-Asmynrvf and test data to test hypotheses Regression and analysis of variance was used with software Spss 21.
    Findings
    The results showed that the political behavior of 6/33 percent of the dependent variable captured the sound of the staff, 4/12 abiding voices and the voices of political behavior percent of impressive defensive 4/10, However, no significant effect was observed on humanitarian Voice.
    Conclusion
    As a result of political behavior and obey the voice of defense is effective and does not affect the sound of altruistic.
    Keywords: Political behavior, Employee voice, Acquiescent voice, Defensive voice, Prosocial voice
  • Raheleh Chamanifard, Masoud Porkiani * Pages 15-29
    Background and Objective

    In this age that is the age of knowledge, attracting knowledge workers among the issues is that ignoring it destroy the organization, also slowly bring growth and development of the country. The objective of resent research is to identify the effective location factors on attracting knowledge workers in the public sector of Iran.

    Methods

    This study is a descriptive- correlation research that has been conducted through a survey. Also, this study is in terms of the aim the development- applied research. The study population consisted of all staffs in ministry of science, research and technology that their number is 417 persons, and all of them were selected as volume of sample. The data gathering tool was the questionnaires of the assessment of condition knowledge-axial, effective location factors on attracting knowledge workers and attracting knowledge workersthat the validity and reliability of the questionnaires have been approved, and descriptive and inferential statistics have been used to analyze the data.

    Findings

    The results of enter multiple regression confirmed the suggested model of research, also indicated that technical infrastructure, amenities and entertainment,social and economic security,social services,social equality,population diversity, civil liberties, quality of urban architecture and environmental, cost of living index, housing, and conditions of labour market are including effective location factors on attracting knowledge workers in the public sector of Iran, and among the factors, social equality have had the most impact on attracting knowledge workers.

    Conclusion

    Given that the effective location factors on attracting knowledge workers in the public sector of Iran include technical infrastructure, amenities and entertainment, social and economic security, social services, social equality, population diversity, civil liberties, quality of urban architecture and environmental, cost of living index, housing, and conditions of labour market, thereforeexecutive officers should realiz each of effective location factors on attracting knowledge workers via the development and implementation of appropriate policies and programs.

    Keywords: Location factors, Attracting knowledge workers, Public Sector, General policy of resistive economy
  • Kulthum Safara *, Mohammad Reza Kabaran Zadeh Ghadim Pages 31-44
    Background

    the need for knowledge management, given the economic conditions, requires the dynamic development of the audit profession so that this process out of the traditional mode and optimized based on existing technology development.

    Objective

    This study aimed to identify barriers in computer audit in government agencies of Iran.

    Method

    The study in term of purpose is functional, in terms of nature is descriptive and in terms of method is survey. The sample consisted of 240 respondents randomly from among the directors and auditors that audit the organization in Tehran were selected. The analysis of data using the Kolmogorov-Smirnov test and one-sample t was performed using spss software.

    Findings

    The results showed that four hypotheses considered statistically significant importance was observed in one of hypotheses results were not statistically significant.

    Conclusion

    Based on the results of the audit firm's lack of computer audit process, doubts concerning the benefits, the lack of strong software and mismatch between information systems, computer audit organizations as obstacles to the implementation of Iran's state audit agency were accepted from an audit perspective. However, in the absence of demand variables, this factor played a role in the implementation of computerized auditing in Iran.

    Keywords: Computer Systems, computer audits, computer audits barriers
  • Siamak Sadeghi *, Khalil Zandi, Peyman Sadeghi Pages 45-58
    Background and Purpose

    Despite recognizing the importance of team work by scientists and organizational researchers, previous studies indicates that some organizations have failed to create teamwork. So the purpose of this research was pathology of teamwork in the agricultural cooperatives of Hamadan city.

    Methods

    Concerning it’s purpose, the study was practical and considerate the data collection procedure it was a descriptive survey study. The statistical population had been all agricultural cooperatives in city of Hamadan (N: 45). 35 cooperatives members were selected using census with reducing case. The data collection tool was paired comparisons questionnaire that teamwork obstacles were compared in the form of three dimension individual barriers, organizational barriers and working barriers. Validity of the questionnaire, verified according to experts.The reliabilityof the questionnaire was reviewed and approved by the inconsistency rate. Data were analyzed through AHP and using Expert Choice software.

    Findings

    The findings showed that individual barriers, organizational barriers and working obstacles, respectively, were the most important aspects of teamwork barriers in agricultural cooperatives of Hamadan city. In the individual dimension, "distrust of some members of the cooperative to each other and to the authorities"; the organizational dimension "emphasize the achievements and rewards individual rather than achievements and rewards a group" and the working dimension "lack of clear objectives of team" were the main obstacles of teamwork.

    Conclusion

    At the end is recommended to authorities of agricultural cooperatives that eliminate obstacles to teamwork by transparency of information, creating a safe environment for commenting and build trust.

    Keywords: teamwork, individual barriers, organizational barriers, working barriers
  • Reza Ghiasvand, Reza Taghvaei *, Fereydoun Salimi Pages 59-70
    Filed

    Enterprise, logical, systematic approach to expansion, and is planning to increase organizational effectiveness can be applied. This approach affected the psychological factor is that one of these factors empower employees and its dimensions. 

    Objective

    the aim of the study was to investigate the impact of empowering employees on enterprise credit institution growing Hamadan Kosar. The present study was applied in terms of descriptive research of correlation type component method and a method of gathering data from the field research. 

    Methods

    statistical research community includes all the employees of the credit institution to the number 70 people in Hamedan Kosar is that in 2016 it activities to the organization. Statistical samples being the statistical community due to the small number of 70 people census method. Employee empowerment measurement tools, inventory tools and Spritzer have 16 measurement of organizational expansion, 30 questionnaire questions Aspayders. Reliability Reliability coefficient was used for growing enterprise surveys and empowering employees on 30 of the sample studied, respectively 0.91 and 0.93, respectively. The analysis of statistical data, Kolmogrov-Smirnov, Pearson correlation, Regression and T single-instance under the statistical software SPSS 22 edits. 

    Findings

    the findings of this research suggest that empower employees to about 65.2 % and the level of organizational expansion from the perspective of employees was approximately 57 % and between dimensions of empowering the staff feel deserve the highest average component and the component of feeling the freedom of action of the lowest average to. Average feedback component the most inner and outer dimensions of organizational expansion to between themselves and the lowest average corresponds to the component of education and empowerment.

    Conclusions

    the results obtained showed that the empowerment of employees on enterprise credit institution growing Hamedan. Kosar As well as all the dimensions of empowering employees, including a feeling of competence, the feeling of being a significant freedom of action, a feeling and a sense of being an effective cause of the promotion of organizational expansion. Also, after feeling the greatest impact on the growing competence of the enterprise. On the other hand the level of empowerment of employees is relatively high while the rate of credit expansion in the bottom of the Hamadan Province Institute of Kosar.

    Keywords: Empowering Employees, Sense of Competence, Feel Effectiveness, Organizational Development
  • Mohammad Malek Mohammadi Faradonbeh, Mohammad Reza Dalvi * Pages 71-83
    Background

    One of the new ideas of leadership that emphasizes the active participation of all employees in different activities, leadership is shared. Leadership feed all employees play an active role and to organizational goals attempted and in the meantime one of the most important determining factors in leadership effectiveness, success in influencing people and managers of successful has the ability to impact both on the and on the upper arms and the Hmpaygan simultaneously be used. This study aimed to investigate the relationship between the three dimensions of collective leadership with soft and hard tactics to influence the staff's Esfahan Steel Company.data were collected by a researcher-made questionnaire drawn through the ladder of abstraction that validity and reliability was approved.

    Results

    The method equation modeling, to analyze data and research results show that the dimensions of collective leadership ambiguous task, task cohesion and indoor tactics came in soft and hard, which consists of commitment, consistency there is a positive relationship between resistance and solidarity.

    Keywords: Shared or collective leadership, soft influence tactics, tactics came in hard, clear task, task cohesion
  • Mahdi Taybi Shirmard *, Nooredin Mirzae Pages 85-92
    Background and objective

      regarding to diversity and complexity of missions, expectations, and needs of clients of social security organization, having knowledge-oriented, creative, and innovator employees who can assist the organization in implementation of missions and realization of desired goals by creativity, innovation, and modification or conscious changing in functions and processes is necessary. Regarding this, present study has been conducted to explain relationship between Torrance creativity components and establishment of knowledge management in social security organization.

    Methodology

    population of the study are managers and employees of social security organization. With regard to the aim, nature of study, and analysis, the study is applied research, descriptive survey, and correlational. Population of the study are 1000 experts of social security organization. In this study, sample size is 280 which were determined by Cochran formula and selected by random sampling. In order to collect required data, field- library method, standard creativity questionnaire of Torrance, and standard knowledge management questionnaire of Nanako were used. To validate research instruments, face validity were used.

    Results

      main findings of the study include: 1- There is a relationship between knowledge management components and creativity of social security organization employees. 2- Measure of establishment of knowledge management components and creativity of social security organization employees are above mean. 3- There is not any significant relationship between education, establishment of knowledge management, and creativity. 4- There is not any difference between knowledge management and creativity of men and women.

    Conclusion

    there is a direct and significant relationship between creativity and establishment of knowledge management. In addition, there is a direct and significant relationship between components of creativity including originality, fluency, flexibility, elaboration and establishment of knowledge management.

    Keywords: Nanako knowledge management, Torrance creativity, Social Security Organization