فهرست مطالب

پلاسما و نشانگرهای زیستی - سال چهاردهم شماره 4 (پیاپی 56، پاییز 1400)

نشریه پلاسما و نشانگرهای زیستی
سال چهاردهم شماره 4 (پیاپی 56، پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/09/24
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حسن لطفی، بهمن نویدشاد*، محمدرضا اسدی، فرزاد میرزایی آقجه قشلاق، رضا بهمرام، افسانه داداشی اورنج صفحات 1-16
    زمینه و هدف

    تفاله گوجه فرنگی یکی ازمحصولات فرعی صنایع غذایی است که به مقدار زیادی در ایران تولید می شود و به دلیل درصد فیبر بالا ممکن است سطح مصرف آن در جیره جوجه های گوشتی با محدودیت همراه باشد. بنابراین، مطالعه حاضر با هدف بهبود ارزش غذایی تفاله گوجه فرنگی با استفاده از مولتی آنزیم در تغذیه جوجه های گوشتی انجام گرفت.

    روش کار

    در این آزمایش جوجه های گوشتی با جیره بدون تفاله گوجه فرنگی و آنزیم(شاهد)، 5 درصد تفاله گوجه فرنگی(بدون آنزیم)، 5 درصد تفاله گوجه فرنگی و 2/0 درصد مولتی آنزیم، 10درصد تفاله گوجه فرنگی(بدون آنزیم)، 10 درصد تفاله گوجه فرنگی و 2/0 درصد مولتی آنزیم برای مدت 42 روز تغذیه شدند.

    یافته ها

    دردوره پایانی وکل دوره آزمایش، جوجه های تغذیه شده با سطوح مختلف تفاله گوجه فرنگی همراه با آنزیم، نسبت به گروه های تغذیه شده بدون آنزیم، میزان افزایش وزن بیشتر و قابل مقایسه با گروه شاهد داشتند (05/0>P). وزن سنگدان خالی در گروه مصرف کننده 5% تفاله گوجه فرنگی با آنزیم در مقایسه با گروه شاهد و نیز گروه 10% تفاله گوجه فرنگی و آنزیم، افزایش مشاهده شد(05/0>P). لیپیدهای سرم خون شامل کلسترول، تری گلیسیرید و LDLتحت تاثیر جیره های آزمایشی قرار نگرفتند، اما جیره های حاوی تفاله گوجه فرنگی غلظت سرمی  HDLبالاتری نسبت به تیمار شاهد داشتند(05/0>P). ارتفاع پرز ژژنوم و ایلیوم جوجه های تغذیه شده با جیره حاوی 5 درصد تفاله گوجه فرنگی همراه با آنزیم به طور معنی داری بیشتر از سایر تیمارها بود، اما بیشترین میزان ضخامت پرز ژژنوم و ایلیوم در تیمار 5 درصد تفاله گوجه فرنگی بدون آنزیم مشاهده شد(05/0>P). سطح 10 درصد تفاله گوجه فرنگی باعث کاهش هزینه خوراک به ازای واحد افزایش وزن زنده به میزان 5 درصد گردید.

    نتیجه گیری

    نتایج این تحقیق نشان دهنده اثر مثبت استفاده از مولتی آنزیم بر افزایش ارزش غذایی تفاله گوجه فرنگی تا سطح 10 درصد از جیره غذایی جوجه های گوشتی بود.

    کلیدواژگان: تفاله گوجه فرنگی، مولتی آنزیم، عملکرد رشدی، ریخت سنجی
  • عبدالسلام حاتمی، حامد پاکنژاد*، محمد سوداگر صفحات 17-34
    زمینه و هدف

    بایوترونیک تاپ3 یکی از مکمل های خوراکی موجود در بازار است که محصولی اسیدی فایری و یک محصول تجاری است که برای کنترل باکتری های بیماری زا استفاده می شود. هدف از انجام این تحقیق، بررسی اثرات بایوترونیک تاپ3 بر برخی از شاخص های رشد، ایمنی موکوس و سرم و بیان ژن های دخیل در رشد تاسماهی ایرانی(Acipenser persicus) بود.

    روش کار

    تعداد 240 قطعه تاسماهی ایرانی(با میانگین وزنی 1±104 گرم) از مرکز تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری شهید مرجانی واقع در شهرستان ساری خریداری شد. ماهیان پس از گذشت 2 هفته به منظور سازگاری با شرایط آزمایشی تحت سه تیمار آزمایشی با سطوح مختلف بایوترونیک تاپ3 شامل:2، 4 و 8گرم به ازای کیلوگرم جیره و یک گروه شاهد به مدت 8 هفه تغذیه شدند. در انتهای دوره، جهت بررسی شاخص های رشد زیست سنجی انجام شد. هم چنین برای سنجش شاخص های مربوط به ایمنی موکوس و سرم به ترتیب عملیات موکوس گیری و خون گیری از ماهیان به طور کاملا تصادفی صورت گرفت. جهت سنجش میزان بیان ژن های دخیل در رشد نمونه گیری از تمامی تیمارها به طور تصادفی انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بهترین عملکرد رشد و بیشترین میزان بیان ژن های دخیل در رشد (GH، IGF-1 و Ghrelin0) در گروه شاهد وجود داشت (05/0 >P). بیشترین میزان آلکالین فسفاتاز و پروتئین کل موکوس و پروتئین کل سرم و کمترین میزان آلانین ترانس آمیناز سرم در تیمار تغذیه شده با جیره حاوی 8 گرم بایوترونیک تاپ3 در کیلوگرم جیره وجود داشت که با گروه شاهد اختلاف معنادار داشت (05/0 >P). جیره های حاوی بایوترونیک تاپ3، فعالیت آنزیم لیزوزیم موکوس و آسپارتات ترانس آمیناز سرم را به طور قابل توجهی به ترتیب افزایش و کاهش دادند که با گروه شاهد اختلاف معنادار بود (05/0 >P). میزان گلوکوز و آلکالین فسفاتاز سرم خون در تمامی تیمارها با گروه شاهد اختلاف معناداری نداشت (05/0 <P).

    نتیجه گیری

    به طور کلی، جیره غذایی حاوی 8 گرم بایوترونیک تاپ3 در کیلوگرم غذا، علی رغم عدم اعمال اثر روی شاخص های رشد، باعث بهبود پارامترهای ایمنی موکوس و سرم تاسماهی ایرانی شد.

    کلیدواژگان: تاسماهی ایرانی، بایوترونیک تاپ3، شاخص های رشد، ایمنی موکوس و سرم، بیان ژن
  • محمد شهباززاده، الهام معظمیان *، علیرضا رفعتی، مسعود فردین صفحات 35-45
    زمینه و هدف

    باکتری مقاوم به دارو یکی از اصلی ترین عوامل مرگ ومیر براثر سوانح سوختگی می باشد. باکتری باکتریووراکس استولپی مثل سایر شکارگرها به فضای پری پلاسمی باکتری های گرم منفی حمله کرده و موجب از بین رفتن آن ها می شود هدف از پژوهش حاضر بررسی باکتری شکارگر باکتریووراکس استولپی بر درصد بهبود زخم سوختگی عفونی شده با سودوموناس آیروجینوزا در موش بزرگ آزمایشگاهی بود.

    روش کار

    30 سر موش بزرگ آزمایشگاهی آلبینو ان ماری بعد از ایجاد زخم سوختگی به صورت 5 تایی در گروه های کنترل مثبت، منفی، تیمار جنتامایسین، سیپروفلوکساسین و باکتریووراکس استولپی به صورت تصادفی تقسیم شد و به جز گروه کنترل منفی تمامی گروه ها به وسیله 4 جدایه سودوموناس مقاوم به چند دارو عفونی شدند. بعد از درمان با باکتری و آنتی بیوتیک کلونی های زخم به صورت یک روز در میان و اندازه گیری مساحت زخم هم در طی 20 روز گزارش شد.

    یافته ها

    نتایج حاصل از شمارش کلونی ها نشان داد که باکتری باکتریووراکس استولپی در زخم های عفونی در طی 21 روز در مقایسه با سایر گروه ها میزان باکتری ها را به صورت معنی داری می کاهند و این کاهش بهتر از عملکرد آنتی بیوتیک های جنتامایسین و سیپروفلوکساسین است و اندازه گیری مساحت زخم در طی 20 روز نیز نشان داد که استفاده از باکتری شکارگر باعث کاهش مساحت زخم در موش های سوخته نسبت به گروه های کنترل می شود. بررسی بافت شناسی زخم های حاصل نشان داد که باکتری شکارگر باعث کاهش التهاب، افزایش فیبروبلاست ها و افزایش کلاژن بافتی نسبت به گروه کنترل شده است.

    نتیجه گیری

    باکتریووراکس استولپی می تواند روند درمان را در آلودگی های مقاوم به دارو تسریع کند.

    کلیدواژگان: باکتری شکارگر، باکتریووراکس استولپی، سوختگی، مقاومت دارویی
  • صدیقه جانی، ویدا حجتی*، غلامحسن واعظی، راهله رهباریان صفحات 47-58
    زمینه و هدف

    عملکرد کبد وابسته به انسولین است و به شدت تحت تاثیر دیابت قرار می گیرد. دیابت از طریق استرس اکسیداتیو می تواند منجر به آسیب کبد شود. مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات احتمالی عصاره ی هیدروالکلی شیرین بیان (Glycyrrhiza glabra) و گلیسریزیک اسید بر فاکتورهای آپوپتوزی Bax و Bcl2 در موش های صحرایی نر دیابتی نوع 1 انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه تجربی، 72 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به گروه های شاهد سالم، شاهد دیابتی و گروه های دیابتی تحت تیمار با عصاره ی هیدروالکلی شیرین بیان و گلیسریزیک اسید با غلظت های 50 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم از طریق تزریق داخل صفاقی در بازه زمانی 15 و 30 روز، تقسیم شدند. گروه های شاهد دیابتی و تیمار، با یک بار تزریق داخل صفاقی به میزان 120 میلی گرم بر کیلوگرم آلوکسان مونو هیدرات دیابتی شدند. در پایان دوره تیمار فاکتورهای آپوپتوزی Bax و Bcl2، با روش الایزا سنجیده شد. نتایج توسط نرم افزار SPSS 21 و آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی تحلیل شد.

    یافته ها

    فاکتور آپوپتوزی Bax در گروه های تحت تیمار در مقایسه با گروه های شاهد دیابتی به طور معنی داری کاهش و فاکتور ضدآپوپتوزی Bcl2 به طور معنی داری افزایش یافت(05/0 p≤) که نشانگر بهبود ساختار بافت آسیب دیده ی کبد در گروه های تیمار است.
     

    نتیجه گیری

    عصاره ی هیدروالکلی گیاه شیرین بیان وگلیسریزیک اسید در دوزهای بیان شده ی ضد آپوپتوز می باشد و در برابر آسیب های کبدی القاشده ی توسط دیابت اثر محافظتی دارد.

    کلیدواژگان: شیرین بیان، آلوکسان، BAX، BCL2، موش صحرایی
  • سالار مکریانی*، ناصر هرزندی، امیر توکمه چی، لیلا جبل عاملی صفحات 59-72
    زمینه و هدف

    استفاده از داروهای شیمی درمانی در درمان سرطان دارای اثرات ناخواسته بر بافت های سالم بیمار می باشند. با این وجود پروبیوتیک ها عوامل طبیعی و ضد سرطان هستند بدون آن که دارای اثرات ناخواسته بر بدن بیمار باشند. در این تحقیق یک سیستم دارو رسانی هوشمند بر پایه نانوذرات به منظور درمان سرطان پستان موش در شرایط آزمایشگاهی مورد ارزیابی قرار گرفت.

    روش کار

    در ابتدا نانوذرات مغناطیسی اکسید آهن(MINPs) سنتز و با مقادیر متفاوتی از عصاره سیتوپلاسمی پروبیوتیک لاکتوباسیلوس رامنوسوسGG (L. GG) شامل 0، 312/0، 625/0، 25/1 و 5/2 میلی گرم در میلی لیتر بارگذاری شدند. سپس این ترکیب به مدت سه هفته در موش هایی که به طور تجربی در آن ها سرطان پستان القا شده بود، به کمک ایجاد یک میدان مغناطیسی تجویز گردید. در خاتمه اثر درمانی این ترکیب از طریق وسترن بلات و Quantitative Polymerase Chain Reaction مورد ارزیابی قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که نانوذرات مغناطیسی اکسید آهن قادرند عصاره سیتوپلاسمی پروبیوتیک را در موضع سرطانی متمرکز نمایند. هم چنین یافته ها نشان دادند که در اثر تجویز این ترکیب اندازه و حجم بافت توموری به طور معنی داری در مقایسه با موش های سرطانی درمان نشده کاهش می یابد. نانوذرات بارگذاری شده با 5/2 میلی گرم عصاره سیتوپلاسمی باکتری به طور معنی داری دارای اثر ضد توموری بالاتری بوده و از طریق آپوپتوز سبب القای مرگ سلولی می شود.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های به دست آمده می توان نتیجه گرفت که نانوذرات اکسید آهن بارگذاری شده با عصاره سیتوپلاسمی L. GG به دلیل ایمنی، یک دست بودن و خواص مغناطیسی نامزد خوبی جهت درمان سرطان پستان موش می باشند.

    کلیدواژگان: پروبیوتیک، دارورسانی، ضد سرطان، نانوذرات
  • فرید رضایی*، مریم کریمی دهکردی، فروغ خاوران صفحات 73-85
    زمینه و هدف

    آرگاس رفلکسوس یا کنه کبوتر کنه ای نرم از جنس آرگاس است. این کنه انگل خارجی طیور است که اغلب از خون کبوتر ها تغذیه می کند و یکی از مهم ترین اکتوپارازیت های کبوتر است که می تواند سلامت انسان ها را نیز به خطر بیاندازد. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات فیزیولوژیک و رفتاری ناشی از تغذیه لارو کنه آرگاس رفلکسوس بر روی موش سفید آزمایشگاهی انجام شد.

    روش کار

    پس از جمع آوری کنه های آرگاس رفلکسوس و تولید آزمایشگاهی لارو آن ها، موش‎ها در سه تیمار به وسیله ی 30، 40 و 50 لارو به ترتیب آلوده شدند و در هر تیمار 5 عدد از موش ها مورد درمان قرار گرفتند. علایم فیزیولوژیک ایجاد شده نظیر تغییرات وزن و دما، تغییرات رفتاری و علایم جلدی به صورت روزانه بررسی و ثبت شد.

    یافته ها

    نتایج حاصل از این آزمایش نشان می دهد که با افزایش تعداد لاروها جهت آلوده سازی موش های آزمایشگاهی شدت و حدت علایم نیز افزایش می یابد. هم چنین به نظر می رسد که علاوه بر تعداد لارو آلوده کننده هر چه مدت زمان تغذیه لاروها بر روی بدن حیوانات آزمایشگاهی طولانی تر باشد، شدت علایم بالینی و جلدی و پایداری آن ها نیز بیشتر خواهد بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به تمام اطلاعات موجود باید به خطرات ناشی از حضور این کنه در پرندگان به عنوان میزبان اصلی این کنه و هم چنین در محل زندگی انسان ها توجه نمود و تدوین برنامه های کنترلی و پیشگیرانه علیه این کنه ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: آرگاس رفلکسوس، لارو، فیزیولوژیک، موش آزمایشگاهی
  • شیرین ولی پور، پرگل قوام مصطفوی*، محمدحسن شاه حسینی، فرهاد کی مرام صفحات 87-100
    زمینه و هدف

    ماهی کوپر(Argyrops spinifer) از خانواده شانک ماهیان(Sparidae) بوده که از نظر تجاری و اکولوژیکی در آب های جنوب ایران بسیار حایز اهمیت است. گونه های این شاخه از نظر ریخت شناختی بسیار به هم نزدیک می باشند و گاهی نام گذاری آن ها دچار خطا می شود. بنابراین، شناسایی مولکولی آن ها بسیار مهم می باشد.

    روش کار

    در این مطالعه بررسی رابطه فیلوژنی ماهی کوپر بر اساس ناحیه میتوکندریایی(CO1) و با استفاده از روش توالی یابی DNA انجام گرفت. به منظور این بررسی از بافت نرم باله دمی90 نمونه با استفاده از روش استات آمونیوم، DNA استخراج و کمیت و کیفیت آن به روش های اسپکتروفتومتری و الکتروفورز انجام شد. نمونه هایDNA مطلوب برای واکنش زنجیرهای پلیمراز(PCR) و توالی یابی(Sequencing) مورد بررسی قرار گرفت. پس از تکثیر قطعه ژن و توالی یابی ، برای ترسیم درخت های تبارشناسی از نرم افزارهایBio Edite  version 7.0.1 ، BLAST، MEGA 7.0.2 و DnaSP 5.10.01 استفاده گردید.

    یافته ها

    بر اساس درخت فیلوژنی به دست آمده از توالی ها، ماهی شانک(کوپر) در مناطق بندر عباس، بوشهر و بندر چابهار، به دو شاخه اصلی تقسیم شد. تمامی نمونه های شاخه اول با شاخه دوم رابطه خواهری نشان دادند و تمام نمونه های شاخه یک و دو با نمونه های KJ012292  وKJ012291 از بانک ژن در منطقه ایتالیا با دقت 82، 67 و 86 درصد رابطه خواهری نشان دادند.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل می تواند اطلاعات سودمندی در برنامه های حفاظتی و مدیریتی جهت حفظ و احیای جمعیت و ذخایراین گونه با ارزش فراهم سازد.

    کلیدواژگان: ساختار ژنتیکی، فیلوژنی، ماهی کوپر، خلیج فارس، دریای عمان
  • محمدرضا قمی*، مریم حقی، محمود محسنی، مسعود قانع صفحات 101-113
    زمینه و هدف

    رشد ماهی ها از طریق بسیاری از عوامل محیطی و فیزیولوژیکی تنظیم می شود و با پیشینه ژنتیکی هر موجود شکل می گیرد. فاکتور رشد شبه انسولین-یک IGF-I، نقش مهمی در فرآیندهای مختلف زیستی ماهیان بر عهده دارد. هدف از انجام این پژوهش، بررسی میزان بیان ژن رشد IGF-I mRNA در مراحل مختلف رشد ماهیان قزل آلای رنگین کمان بومی و غیر بومی(وارداتی) کشور است.

    روش کار

    به همین منظور ماهیان قزل آلای بومی و غیر بومی در سه سایز کوچک، متوسط و بزرگ با میانگین کل(cm 78/6±25/32- g 34/244±66/453) از مرکز پرورش ماهی در استان گیلان(رشت) تهیه شد. ابتدا در شرایط استریل و بعد از بیهوشی ماهیان حدود 20 میلی گرم از بافت کبد، از هر دو نژاد بومی و غیر بومی نمونه تهیه شد. استخراج RNA و سنتز cDNA براساس روش استاندارد RT-PCR در آزمایشگاه تحقیقات ژنتیک دانشگاه آزاد تنکابن انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که میزان بیان ژن IGF-I در بین نژاد بومی و غیر بومی تفاوت معنی داری دارد به طوری که بیشترین و کمترین میزان ژن به ترتیب در سایز کوچک نژاد غیر بومی و سایز متوسط نژاد بومی بود(P<0.05). اما در بررسی رابطه وزن و طول با مقدار بیان ژن رابطه معنی داری دیده نشد(P˃0.05). این در حالی است که با افزایش اندازه ماهی میزان بیان IGF-I روند کاهشی نشان داد.

    نتیجه گیری

    این یافته ها نشان می دهد که ژنIGF-I  در مراحل رشد و تکامل ماهیان قزل آلای رنگین کمان می تواند نقش اساسی داشته باشد.

    کلیدواژگان: قزل آلای رنگین کمان، ژن رشد (IGF-I)، سایز بدن، تنوع ژنتیکی
  • مریم حقگو خمامی، زهرا دیلمی* صفحات 115-124
    زمینه و هدف

    سرطان معده دومین علت مرگ به واسطه سرطان در جهان است. استفاده از داروهای گیاهی به علت داشتن عوارض جانبی کمتر اهمیت دارد. اثرات ضد سرطانی پلی فنول های کاتچین در چای سبز نقش کلیدی در پیشبرد سلول های سرطانی به آپوپتوز دارد. هدف از این مطالعه بررسی تغییرات بیان ژن های Bax و Bcl_2 در سلول ها AGS پس از تیمار با عصاره چای سبز است.

    روش کار

    غلظت های 800 , 1200 , 2000 μg/ml از عصاره چای سبز برسلول های AGS  در 2 گروه 48 و 72 ساعت تیمار گردید. استخراج RNA، سنتز cDNA با استفاده از کیت انجام گردید. بررسی میزان بیان ژن های Bax و Bcl-2 با Real time PCR انجام شده و از ژن GAPDH به عنوان ژن رفرنس استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج آنالیز داده های Real time PCR با روش 2- ΔΔCt افزایش معنی دار بیان نسبت ژن های    Bax / Bcl_2 در دوزهای 800 ، 1200 و 2000 μg/ml برای زمان های 48 و 72 ساعت را نشان می دهد.  بیشترین افزایش این نسبت در غلظت 2000 μg/ml دیده شد.

    نتیجه گیری

    چای سبز موجب افزایش Bax/Bcl_2 وابسته به غلظت و زمان شده و این می تواند سلول سرطانی را به سمت مرگ سلولی برنامه ریزی شده سوق می دهد. این گیاه می تواند در روند درمان سرطان معده برای بیماران مبتلا به این سرطان، مفید واقع شود. البته برای درک مکانیسم عمل و نتایج دقیق تر، بایستی مطالعات برروی مدل حیوانی  و بالینی انجام گیرد.

    کلیدواژگان: سرطان معده، AGS، BAX، Bcl-2، چای سبز
|
  • Hasan Lotfi, Bahman Navidshad *, Muhammadreza Assadi, Farzad Mirzaeiaghjehgheshlagh, Reza Behmaram, Afsaneh Dadashiorange Pages 1-16
    Inroduction & Objective

    Tomato pulp is one of the by-products of the food industry that is produced in large quantities in Iran and due to the high percentage of fiber, its level of consumption in broiler diets may be limited.Therefore, the aim of this study was to improve the nutritional value of tomato pulp using a multivalent enzyme in the nutrition of broiler chickens.

    Materials and Methods

    In this experimentthebroiler chicks fed diets without tomato pulp and enzyme (control), containing 5% tomato pomace without enzyme, containing 5% tomato pomace and 0.2% multi-enzyme, containing 10% tomato pomace without enzyme and 10% tomato pomace and 0.2% multi-enzyme for 42 days.

    Results

    During the Finisher and the whole the experiment period, chicks fed different levels of tomato pomace with enzyme had a higher weight gain than enzyme free comparable diets (P<0.05). There was an increase in the the empty gizzard weight in chickens fed 5% tomato pomace with enzyme compared to the control group and also the 10% tomato pomace and enzyme group (P <0.05).Serum lipids including cholesterol, triglyceride and LDL were not affected by the experimental diets, but diets containing tomato pomace had higher HDL concentration than the control group (P <0.05). The villi height of jejunum and ileum of chicks fed 5% tomato pomace with enzyme was significantly higher than other treatments, but highest amount of villi of jejunum and ileum was observed in the group fed 5% tomato pomace without enzym. (P <0.05).The 10% level of tomato pomace reduced feed cost per unit of live weight gain by 5%.

    Conclusion

    The results of this study showed a positive effect of multi-enzyme use on increasing the nutritional value of tomato pomace up to 10% of broiler diet.
    .

    Keywords: Tomato pomace, Multi-enzyme, Growth performance, Morphometry
  • Abdulsalam Hatami, Hamed Paknejad *, Mohammad Sudagar Pages 17-34

    The aim of this study was investigation of effects of biotronic top3 on some growth indices, mucus and serum immunity and expression of genes involved in growth of Persian sturgeon .240 fish (with an average weight of 104±1 g) were fed for 8 weeks under three experimental diets with different levels of biotronic top3, including: 2, 4 and 8 g / kg diet and a control group. At the end of the period, sampling was done randomly to evaluate the growth indices, mucosal and serum immunity as well as the expression of genes involved in growth.The results showed that the best growth performance and the highest expression of genes involved in growth (GH, IGF-1 and Ghrelin) were presented in the control group (P <0.05). The highest amount of alkaline phosphatase, total mucus protein and total serum protein and the lowest amount of serum alanine transaminase were presented in the treatment fed with diet containing 8 g biotronic top3 / kg of diet, which was significantly different from the control group (P <0.05). Diets containing biotronic top3 significantly increased and decreased serum lysozyme mucus and aspartate transaminase activity, respectively, which was significantly different from the control group (P <0.05). There was no significant difference in serum glucose and alkaline phosphatase levels in all treatments with the control group (P <0.05).Diet containing 8 g of biotronic top3 / kg diet, despite not having an effect on growth indices, improved the mucus and serum immunity parameters in Persian sturgeon .

    Keywords: Persian sturgeon (Acipenser persicus), biotronic top3, Growth indices, mucus, serum immunity, Gene expression
  • Mohammad Shahbazzadeh, Elham Moazamian, Alireza Rafati, Masoud Fardin Pages 35-45
    Inroduction & Objective

    Drug-resistant infection is one of the leading causes of death from burn injuries. Bacteriovorus stalpii, like other predators, invades and destroys the periplasmic space of gram-negative bacteria. The aim of the present study was to investigate the Bacteriovorus stalpii on the healing rate of Pseudomonas aeruginosa-infected burn wounds in rats.

    Material and Methods

    30 albino rats were randomly divided into 5 groups of positive, negative, gentamicin, ciprofloxacin and staphylococcal bacteriorex after 3 burn wounds.30 rats N-MRI were randomly divided in to 5 groups positive and negative control, gentamicin, ciprofloxacin and Bacteriovorus stalpii, and except for the negative control group, all groups Burned and Infected by 4 multidrug resistant Pseudomonas isolates. After treatment with bacteria and antibiotics, wound colonies were reported every other day and wound area was measured within 20 days.

    Results

    The results of colony count showed that Bacteriovorus stalpii in infected wounds significantly reduced the amount of bacteria in 21 days compared to other groups and this decrease was better than the performance of gentamicin and ciprofloxacin antibiotics. Measurement of wound area over 20 days also showed that the use of predatory bacteria reduced wound area in burnt rat compared to control groups. Histological examination of the resulting wounds showed that the predatory bacteria reduced inflammation, increased fibroblasts cell and increased tissue collagen compared to the control group.

    Conclusion

    Bacteriovorus stalpii can accelerate the treatment process in drug-resistant infections.

    Keywords: Predatory bacteria, Bacteriovorus Stalpii, burns, Drug resistance
  • Sedigheh Jani, Vida Hojati *, Gholamhassan Vaezi, Raheleh Rahbarian Pages 47-58
    Introduction and Objective

    The function of the liver as an insulin-dependent organ is strongly affected by diabetes. Diabetes can lead to liver damage through oxidative stress. The present study was performed to evaluate the possible effects of hydroalcoholic extract of licorice (Glycyrrhiza glabra) and glyceric acid on Bax and Bcl2 apoptotic factors in male type 1 diabetic rats.

    Material and Methods

    In this experimental study, 72 male Wistar rats were injected into diabetic control, diabetic control and diabetic groups treated with hydroalcoholic extract of licorice and glycyrrhizinic acid at concentrations of 50 and 100 mg / kg by injection. The time intervals of 15 and 30 days were divided. Diabetic control and treatment groups became diabetic with a single intraperitoneal injection of 120 mg/kg alloxane monohydrate. At the end of the treatment period, Bax and Bcl2 apoptotic factors were measured. The results were analyzed by SPSS 21 software and one-way analysis of variance and Tukey post hoc test.

    Results

    Bax apoptotic factor was significantly decreased in the treated groups compared to the diabetic control groups and Bcl2 anti-apoptotic factor was significantly increased (p <0.05) which indicates improvement in the structure of damaged liver tissue in the groups. It is a treatment.

    Conclusion

    Hydroalcoholic extract of licorice and glycyrrhizic acid is in expressed doses of anti-apoptotic and has a protective effect against liver damage induced by diabetes.

    Keywords: licorice, Alloxan, BAX, BCL2, Rat
  • Salar Mokriyani *, Naser Harzandi, Amir Tukmehchi, Leila Jabalameli Pages 59-72
    Inroduction & Objective

    The use of chemical anti-cancer drugs frequently create serious side effects. However, probiotics are natural and treat different kinds of cancer without undesired effects. In this study, a nano delivery system was planned to transport the Lactobacillus rhamnosus GG (L. GG) cytoplasmic fraction (Cf) to cancerous tissue in the mouse model.

    Material and Methods

    Magnetic iron nanoparticles (MINPs) were synthesized and loaded with L. GG-Cf (0, 0.312, 0.625, 1.25, 2.5 mg/ml) and administrated for three weeks to treat experimentally induced murine breast cancer in a constant magnetic field. At the end of the trial, the treating efficacy of this complex molecule was evaluated via western blotting and qPCR.

    Results

    Results showed MINPS can deliver and accumulate the L. GG-Cf in cancer tissue, also the size and volume of the tumors were reduced. Additionally, in cancer tissues of treated mice with 2.5 mg/ml of Cf-MINPs significant induced apoptosis was seen compared to untreated (control), and our data proved that this induction may be due to the caspase-3 pathway.

    Conclusion

    In conclusion, L. GG-Cf could treat the murine breast cancer and MINPs are a suitable candidate for drug delivery because of their safety, uniformity, and magnetic properties.

    Keywords: anti-cancer, Drug delivery, in vivo, nanoparticles, Probiotic
  • Farid Rezaei *, Maryam Maryam Karimi-Dehkord, Forogh Khavaran Pages 73-85
    Inroduction & Objective

    Argas reflexus or pigeon tick is a soft tick of Argas genus. This tick is an external parasite of poultry that often feeds on pigeon blood and is one of the most important pigeon ectoparasites that can endanger human health. The aim of this study was to investigate the physiological and behavioral effects of feeding Argas reflexus larvae on mice.

    Material and Method

    After collecting the Argas reflexus ticks and in vitro production of their larvae, mice were infected with 30, 40 and 50 larvae in three treatments, respectively, and 5 mice were treated in each treatment. Then, Physiological symptoms such as changes in weight and temperature, behavioral changes and skin symptoms were monitored and recorded daily.

    Results

    The results of this study show with increasing the number of larvae in infected mice, the severity of symptoms also increase. It also seems that in addition to the number of larvae, the longer feeding of larvae from the body of laboratory animals, the greater the severity of clinical and cutaneous symptoms and their stability.

    Conclusion

    According to the results, it is necessary to pay attention to the dangers of the presence of this tick in birds as the main host of this tick and also in the habitat of humans and to develop control and preventive programs against this tick.

    Keywords: Argas reflexus, Larvae, Physiologic, Mice
  • Shirin Valipour, Pargol Ghavam Mostafavi *, Mohammadhassan Shahhosseiny, Farhad Kaymaram Pages 87-100
    Inroduction & Objective

    King soldier bream is one of the species of family Sparidae, which is commercially and ecologically very important in the Iranian waters of the Persian Gulf and Oman Sea. The species of this family are morphologically very similar to each other and they may be mistakenly known as another species. Therefore, molecular identification of them has to be considered.

    Materials and Methods

    In this study, the phylogenetic relationship of king soldier bream fish based on mitochondrial region(CO1) was investigated using DNA sequencing method. For this purpose, 90 samples were collected from the soft tissue of the caudal fin using Ammonium acetate, and its quantity and quality were determined by Spectrophotometry and Electrophoresis. Optimal DNA samples for Polymerase Chain Reaction (PCR) and sequencing were examined. After gene amplification and sequencing, Bio Edit version 7.0.1, BLAST, MEGA 7.0.2 and DnaSP 5.10.01 software were used to draw phylogenetic trees.

    Results

    Based on the phylogenetic tree obtained from the sequences, king soldier bream was divided into two main branches in Bandar Abbas, Bandar Bushehr and Bandar Chabahar areas. All samples of the first branch showed a sister relationship with the second branch and all the samples of branches one and two showed sisterhood with samples KJ012292 and kJ012291 from the Gene Bank in Italy with 82, 67 and 86% accuracy.

    Conclusion

    The results can provide useful information on the conservation and management programs, for the preservation, revitalization, and resource of the population this valuable species.

    Keywords: Genetic structure, phylogeny, King soldier bream, Persian Gulf, Oman Sea
  • Mohammad Reza Ghomi *, Maryam Haghi, Mahmoud Mohseni, Masoud Ghane Pages 101-113
    Inroduction & Objective

    Fish growth is regulated by many environmental and physiological factors and is shaped by the genetic background of each organism. Insulin-like growth factor I (IGF-I) plays an important role in various biological processes of fish. This study aimed to examine the rate of expression of IGF-I mRNA growth gene at different stages of growth in local and imported rainbow trout in Iran.

    Materials and Methods

    Hence, local and imported trout fish in three sizes of small, medium and large, with a total mean weight and size of 453.66±244.34 gr and 32.25±6.78 cm, respectively, were obtained from the fish breeding center in Guilan province (Rasht). First, 20 mg samples of the liver tissue of the fish were obtained under sterile conditions after anesthesia from both local and imported breeds. RNA extraction and cDNA synthesis were performed according to the RT-PCR standard method in the Genetics Research Laboratory of Tonekabon Azad University.

    Results

    The results showed that the expression of IGF-I gene was significantly different between local and imported breeds so that the highest and lowest gene levels were in the small size of imported breed and medium size of local breed, respectively (P<0.05). However, there was no significant relationship between the amount of gene expression and weight and length of fish (P˃0.05), while IGF-I expression showed a decreasing trend with an increase in the fish size.

    Conclusion

    These findings suggest that the IGF-I gene may play a key role in the growth and development of rainbow trout.

    Keywords: Rainbow trout, Growth Gene (IGF-I), Body Size, genetic diversity
  • Maryam Haghgoo Khomami, Zahra Deilami * Pages 115-124
    Inroduction & Objective

    Gastric cancer is second leading cause of cancer related death in the world. Use of herbal drugs because of having fewer side effects is of importance. The anticancer effects of catechin polyphenols in green tea have key role in promoting cancer cells to apoptosis. The aim of this study is to determine the changes in the expression rate of Bax and Bcl_2 genes in AGS cells after treatment with green tea extract.

    Materials and Methods

    Concentrations of 800, 1200, 2000  μg /ml of Green Tea extraction were treated in AGS cells as two groups 48 and 72 hours. Extraction of  RNA, synthesis of cDNA and the study of genes expression was performed by Real time PCR and also GAPDH gene was used as reference gene.

    Results

    The results of Real time PCR data analysis by 2- Ct method shows significant increase expression rate of  Bax / Bcl_2 genes in doses of 800, 1200 and 2000 μg / ml for times of 48 and 72 hours.

    Conclusion

    Green tea is the reason of increasing Bax/Bcl_2 ratio which it is dependent to concentration and time, and it can lead cancerous cell to programed cell death. This extract can be useful in the treatment of gastric cancer for patients with this cancer. To clarify the effective molecules and their mechanisms, further studies are undertaken on animal models and humans.

    Keywords: Green tea, BAX, Bcl-2, AGS, gastric cancer