فهرست مطالب

پژوهش سلامت - سال ششم شماره 4 (پیاپی 24، تابستان 1400)

نشریه پژوهش سلامت
سال ششم شماره 4 (پیاپی 24، تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/09/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حمیده مولایی، محمد جوانبخت، علی شکوری راد، لیلا خدمت* صفحات 262-268
    مقدمه

    تظاهرات پوستی در تشخیص بیماری های مختلف عفونی نقش بسیار مهمی دارند.

    معرفی بیمار

    یک خانم 67 ساله با تب (2/39 درجه سانتی گراد)، خستگی، ضعف عضلانی و تنگی نفس به بخش حوادث و فوریت های پزشکی بیمارستان تهران مراجعه کرد. وی از سه روز قبل از بستری شدن، زخم دهانی در سطح پشتی زبان و زخم مخاط باکال، ماکول های اریتماتوز و همچنین پاپول در کف دست، پا و ساق پا داشته است.

    نتایج

    مقادیر شمار نبض، تعداد تنفس، فشار خون و اشباع اکسیژن به ترتیب 122 ضربه در دقیقه، 18 بر دقیقه، 119.78 میلی متر جیوه و 91 درصد بود. کووید-19 مثبت یا واکنش زنجیره ای پلیمراز در زمان واقعی با سوآب حلق و بینی او تایید شد. سی تی اسکن قفسه سینه پنومونی سگمنتال را در هر دو ریه با درگیری متوسط ​​نشان داد. تست های آزمایشگاهی سطوح قابل توجهی از دی-دیمر (5/3 میکروگرم بر لیتر)، لاکتات دهیدروژناز (469 واحد بر لیتر)، پروتئین واکنشی C  (121 میلی گرم بر لیتر)، تعداد لنفوسیت ها (87٪) و تروپونین (065/0 نانوگرم/ میلی لیتر) را نشان داد. زمان پروترومبین (17 ثانیه)، زمان ترومبوپلاستین نسبی (45 ثانیه)، و سطوح آلانین آمینوترانسفراز (69 واحد بر لیتر)، آلکالین فسفاتاز (426 واحد بر لیتر)، فریتین (475 نانوگرم/میلی لیتر) و کراتینین (1.85 میلی گرم در دسی لیتر) ارزیابی شد. لوراتادین و نیستاتین به ترتیب برای درمان خارش موضعی و ضایعات مخاطی به مدت 5 روز تجویز شدند. سرانجام، وی پس از بهبودی در ششمین روز بستری با موفقیت از بیمارستان تحت شرایط پایدار با میزان اشباع اکسیژن 96% ترخیص شد.

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد که اریتمی چندشکلی می تواند تظاهرات پوستی جدید بوجود آمده در اثر عفونت کووید-19 باشد.

    کلیدواژگان: کروناویروس، کووید-19، تظاهرات پوستی، اریتمی چندشکلی
  • پژمان فرشید مهر، محمدرضا ظفرقندی، جواد سلیمی، زهرا ربانی، فائزه سوئیزی، روزبه چراغعلی* صفحات 271-274
    مقدمه

    تومورهای جسم کاروتید، تومورهای نادر سر و گردن هستند که از یک عضو گیرنده شیمیایی ناشی می شوند و علت ایجاد آنها نیز مشخص نیست. اما به نظر می رسد که زندگی در ارتفاع زیاد می تواند بروز این تومورها را افزایش دهد.

    مواد و روش ها

    این تحقیق حاصل مطالعه بر روی یک سری موارد ثبت شده تومور جسم کاروتید بود. داده های 100 بیمار مبتلا به تومور جسم کاروتید از ثبت بیمارستان (سینا-تهران) بین سال های 1393 تا 1397 به دست آمد. تجزیه و تحلیل داده ها در نرم افزار SPSS انجام گرفت و در مورد داده های کیفی فراوانی و درصد و در داده های کمی میانگین و انحراف معیارگزارش شدند.

    نتایج

    در این مطالعه میانگین سنی کل جمعیت مبتلا (24/12±) 74/51 بود. شیوع تومور جسم کاروتید در زنان بیشتر از مردان بود (78٪ در مقابل 22٪). همچنین تومورهای جسم کاروتید عمدتا یک طرفه بودند (90 ٪ در مقابل 10٪) و نیز فراوانی تومور در سمت راست بیشتر از سمت چپ بود (51٪ در مقابل 37٪). تمام بیماران مطالعه ما تحت عمل جراحی برداشتن جراحی قرار گرفتند و بقای کلی جراحی 100٪ بود.

    نتیجه گیری

    تومورهای جسم کاروتید تومورهای نادر و تقریبا بدون علامت در سر و گردن است که عمدتا در زنان غیر سیگاری با میانگین سنی 51 سال دیده می شود. از انتخاب درمانی برای این تومورها برداشتن جراحی است. اما ممکن است رادیوتراپی نیز به عنوان یک روش محافظه کارانه استفاده شود.

    کلیدواژگان: جسم کاروتید، تومور، تومورهای سروگردن
  • محمدجواد کبیر، علیرضا حیدری*، محمدرضا هنرور، زهرا خطیرنامنی، عباس بدخشان، نرگس رفیعی، سکینه بیگم کاظمی، سراج الدین عارف نیا، رحمان بردی اوزونی دوجی، مهدی عباس آبادی، فریده کوچک، امرالله شریفی، منصوره لطفی صفحات 275-286
    مقدمه

    زنجیره ارجاع و کارایی آن در سطوح مختلف سیستم بهداشتی درمانی موجب استفاده بهینه از نیروی انسانی و تجهیزات می شود. هدف از انجام این مطالعه تبیین چالش های مدیریتی در استقرار نظام ارجاع الکترونیک بود.

    مواد و روش ها

    مطالعه ای کیفی در استان گلستان (ایران) در سال 1398 با رویکرد تحلیل محتوای استقرایی انجام شد. مشارکت کنندگان در مطالعه، پزشکان خانواده و متخصص، مدیران و کارشناسان مسیول نظام ارجاع الکترونیک در معاونت بهداشتی، معاونت درمان، اداره آمار و فناوری اطلاعات، اداره کل بیمه سلامت استان بودند که به صورت هدفمند انتخاب شدند. داده ها در طی 39 مصاحبه نیمه ساختاریافته جمع آوری گردید و به روش تحلیل محتوا و با استفاده از نرم افزار Atlas.ti 8 تحلیل گردید.

    نتایج

    چالش های مدیریتی نظام ارجاع استان گلستان در 5 طبقه اصلی (برنامه ریزی، هماهنگی، سازماندهی، رهبری و انگیزش، کنترل و نظارت) و 28 عنوان فرعی طبقه بندی گردید.

    نتیجه گیری

    لزوم توجه بیشتر به چالش های مدیریتی حاصل از مطالعه و انتخاب استراتژی های مناسب جهت بهبود وضعیت موجود، می تواند منجر به ارتقای کمی و کیفی نظام ارجاع بیمار گردد.

    کلیدواژگان: چالش، مدیریت، نظام ارجاع الکترونیک، پیاده سازی
  • داود مهرابی*، محمد رضازاده صفحات 287-296
    مقدمه

    محتوا عامل اصلی جذب مخاطب است. این عامل در جذب مخاطب برای شبکه های سلامت-محور شاخص مهمی محسوب می شود. هدف پژوهش حاضر، مطالعه تطبیقی محتوای برنامه های سلامت-محور "نسخه" از شبکه یک سیما و "37 درجه" از شبکه بی.بی.سی فارسی و پیشنهاد راهکار تولید محتوای مناسب برای شبکه های سلامت-محور داخلی است.

    مواد و روش ها

    14 قسمت از مجموع 216 برنامه "نسخه" و "37 درجه" به روش نمونه گیری سیستماتیک انتخاب شدند. داده های جمع آوری شده با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    نتایج

    از لحاظ ابزارهای تعاملی برنامه 37 درجه از ابزارهای متنوع تری نسبت به برنامه نسخه - یعنی بهره گیری از 5 ابزار تعاملی در مقابل 2 ابزار تعاملی - استفاده کرده است. از لحاظ ویژگی های محتوایی در برنامه 37 درجه موضوعات و مضمون های بیشتری نسبت به برنامه نسخه ارایه شده است. بعبارت دیگر، در حالیکه برنامه 37 درجه از شبکه بی.بی.سی سه حوزه سلامت یعنی سلامت جسمی، سلامت روان و سلامت جنسی را پوشش داده، برنامه نسخه از شبکه یک تنها به حوزه سلامت جسمی پرداخته است.

    نتیجه گیری

    از لحاظ تنوع تولید محتوا و بکارگیری ابزارهای تعاملی با مخاطب، برنامه نسخه از شبکه یک صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران نیازمند توجه جدی به روش های مختلف و به روز جهت ایجاد تعامل مناسب با مخاطب و همچنین پوشش جنبه هایی فراتر از سلامت جسمی است. این اقدامات می توانند در بهبود عملکرد شبکه های سلامت-محور داخلی و جذب مخاطبان شبکه های فارسی زبان خارجی موثر باشند.

    کلیدواژگان: مدیریت محتوا، ارتباطات سلامت، روشهای تعامل، برنامه های سلامت محور، نسخه، 37 درجه
  • سیمین ریاحی* صفحات 297-307

    ورزش باید به عنوان خط مقدم اقدامات لازم جهت کاهش عوارض بارداری و افزایش سلامت جسمی مادر و کودک در نظر گرفته شود. زنان به دلیل نگرانی از احتمال اثر سوء فعالیت بدنی بر سلامت جنین شدت و مدت فعالیت بدنی خود را کاهش می دهند. آگاهی از عدم آسیب به جنین در اثر ورزش منجر به کاهش استرس مادر و افزایش تمایل وی به انجام ورزش می شود. این مطالعه به منظور بررسی تاثیر ورزش دوران بارداری بر سلامت و عملکرد جفت و جنین انجام شد. یافته ها حاکی از این است که تاثیر ورزش به نوع، دفعات، شدت و مدت فعالیت ورزشی و همچنین زمان انجام ورزش در بارداری بستگی دارد. علیرغم تفاوت در طراحی مطالعات تاکنون در خصوص تاثیر منفی ورزش بر سلامت جنین گزارشی وجود ندارد. اکثر مطالعات بر مفید بودن ورزش با افزایش توده بدون چربی و کاهش توده چربی، کاهش تعداد ضربان قلب پایه و افزایش تغییرپذیری ضربان قلب جنین تاکید دارند و معتقدند ورزش در سلامتی کودک در آینده نیز موثر است. با توجه به تاثیر مثبت ورزش بر سلامت جنین ، در صورت عدم وجود مشکلات مامایی، باید به عنوان بخش مهمی از مراقبت های دوران بارداری در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: بارداری، فعالیت ورزشی، جفت، جنین
  • محمدجواد کبیر، علیرضا حیدری*، رحمان عادل، زهرا خطیرنامنی صفحات 308-318
    مقدمه

    پزشک خانواده به عنوان تصمیم گیرنده در سلامت منطقه و جامعه تحت پوشش باید دانش و توانمندی لازم را برای تصمیم گیری مناسب و منطقی بر اساس پروتکل ها و دستور العمل های وزارتی در طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع داشته باشد. هدف این مطالعه، ارزیابی وضعیت کمی و کیفی طرح پزشک خانواده از دیدگاه پزشکان خانواده، اعضای تیم سلامت و کارشناسان ستادی بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه توصیفی به روش مقطعی انجام شد. نمونه شامل پزشکان خانواده (67 نفر) شاغل در شبکه بهداشتی درمانی استان گلستان (ایران) و اعضای تیم سلامت (290 نفر) در سال 1399 بود. برای ارزیابی کمی به سامانه ناب مراجعه گردید و در قسمت ارزیابی کیفی، پرسشنامه ای محقق ساخته شامل اطلاعات دموگرافیک و بررسی ابعاد مختلف برنامه پزشک خانواده برای هریک از گروه های پزشکان و اعضای تیم سلامت طراحی شد.

    نتایج

    میزان رضایتمندی پزشکان و تیم سلامت بالاتر از متوسط بود (به ترتیب 0.51 و 0.54). کمترین میزان رضایتمندی در هر دو گروه در بعد حقوق و مزایا و بیشترین آن در پزشکان مربوط به نظام ثبت و گزارش دهی و در تیم سلامت مربوط به نظام پایش و ارزشیابی بود.

    نتیجه گیری

    طرح پزشک خانواده در مرحله برنامه ریزی، اجرا و ارزیابی خالی از اشکال نبوده و دارای چالش هایی است که لزوم توجه سیاست گذاران را به منظور انجام اصلاحات گوشزد می کند.

    کلیدواژگان: بهداشت، پزشک خانواده، رضایتمندی، سلامت عمومی
  • سهیل عبداللهی، محمدعلی آذربایجانی*، مقصود پیری، صالح رحمتی احمدآباد صفحات 319-330
    مقدمه

    مصرف تستوسترون انانتات توسط ورزشکاران (به ویژه رشته های مقاومتی) جهت تسریع ریکاوری و رشد عضله رواج یافته است. با توجه به عوارض جانبی استفاده از تستوسترون انانتات، یافتن روش های جایگزین ضروری به نظر می رسد.

    مواد و روش ها

    30 سر موش صحرایی نر به شش گروه (5n=): کنترل، تمرین، عصاره گرده لقاح خرما، تستوسترون اتانتات، مصرف عصاره گرده لقاح خرما+تمرین و تستوسترون اتانتات+ تمرین تقسیم شدند. گروه های تمرینی، برنامه تمرین مقاومتی (پنج جلسه در هفته، هر جلسه، شروع با 50 درصد یک تکرار بیشینه و افزایش شدت تمرین تا ناتوانی) را به مدت چهار هفته اجرا نمودند.  عصاره گرده لقاح خرما نیز (پنج روز در هفته با دوز 100 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) به مدت چهار هفته به موش های گروه گرده لقاح خرما خورانده شد. موش های گروه تستوسترون نیز به مدت چهار هفته تستوسترون انانتات را دریافت نمودند (پنج روز در هفته با دوز دو میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز). 48 ساعت پس از آخرین مداخله، حیوانات قربانی شده و عضله دوقلو از نظر میزان بیان ژن های FOXO3α ، بتا کتنین 1 (Ctnnβ1) و سلول های آپوپتوتیک بررسی شد.

    نتایج

    تمرین مقاومتی موجب کاهش بیان ژن FOXO3α  (P=0.001) و میزان سلول های آپوپتوتیک عضله دوقلو (P=0.001) شد. استفاده از تستوسترون و گرده خرما باعث کاهش بیان ژن های FOXO3α (P=0.001) و Ctnnβ1 (P=0.004) و همچنین میزان سلول های آپوپتوتیک (P=0.001) عضله دوقلو شد. میزان سلول های آپوپتوتیک عضله دوقلو در گروه های تعاملی (تمرین+تستوسترون و تمرین+گرده خرما)، کمتر از گروه های مستقل (تمرین، تستوسترون و گرده خرما) بود (P=0.001).

    نتیجه گیری

    مطالعه حاضر اثر مثبت گرده خرما بر بیان ژن های FOXO3α و Ctnnβ1 و همچنین میزان سلول های آپوپتوتیک عضله دوقلو را نشان داد. بنابراین استفاده از گرده خرما به عنوان جایگزینی طبیعی برای تستوسترون پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، تستوسترون، عصاره گرده نخل خرما، FOXO3α، بتاکاتنین 1
  • منیژه فیروزی*، الهام ایران نژاد صفحات 331-342
    مقدمه

      قرنطینه خانگی به دلیل  خطر گسترش کووید19، پیامدهای روان شناختی متعدد از جمله احساس تنهایی در بر دارد که می تواند پیامدهای منفی طولانی مدتی در پی داشته باشد. هدف این پژوهش مروری بر مطالعات مربوط به احساس تنهایی ناشی از کووید-19 بود.

    مواد و روش ها

    این پژوهش یک مطالعه مروری سیستماتیک بود. مقالات منتشرشده در سال میلادی 2020 (تا 10 آگوست) با استفاده از کلید واژگان ویروس کرونا، تنهایی، انزوای اجتماعی، سلامت روانی، کووید-19 و قرنطینه و با جستجو در سایت های معتبر پابمد، ساینس دایرکت،گوگل اسکالر،سیج، پروکویست بررسی مطالعات انجام شده درزمینه ارایه کروناویروس، کووید-19 و تنهایی انجام شد. پس از غربالگری درنهایت 33 پژوهش اصیل به دست آمد که ازلحاظ کیفیت پژوهشی و روش شناختی موردبررسی قرار گرفتند. درنهایت 14 مقاله وارد پژوهش شده و مورد تحلیل و بررسی قرار گرفتند.

    نتایج

    در زمان شیوع کووید-19، 29.2 درصد افراد نشانه های اختلالات روان پزشکی نشان می دادند و 35.86 درصد افراد احساس تنهایی را تجربه می کردند. یافته های طولی به عنوان روش های مطمین تر برای کاوش احساس تنهایی در طول زمان نشان دادند که افراد سالمند (بالای 65 سال)، بیماران مزمن و افرادی که از پیش از کووید-19 تنها زندگی می کردند، بیشتر در معرض خطر تنهایی بودند. عوامل خطر ساز احساس تنهایی شامل وضعیت اقتصادی پایین، جنسیت مونث، افراد جوان تر، حداقل یک بار ابتلا به کووید-19، ادراک خود به عنوان فردی ضعیف تر و پیرتر از آنچه بودند و حمایت اجتماعی اندک و عوامل محافظتی شامل داشتن شغل، زندگی با همسر، شفقت نسبت به خود، بهزیستی معنوی، احساس تعلق اجتماعی بود.

    نتیجه گیری

    احساس تنهایی در دوره قرنطینه احساس فراگیری نیست و سیاستگذاران سلامت لازم است بر اساس ویژگی های فردی افراد در معرض خطر برنامه ریزی کنند. این برنامه ها بهتر است برای سالمندان (بالای 65 سال)، جوانان (زیر 30 سال) و زنان بیشتر طراحی شوند تا این افراد از خطر مشکلات سلامت ناشی از تنهایی نجات پیدا کنند.

    کلیدواژگان: کووید-19، قرنطینه، احساس تنهایی، خدمات بهداشتی، خدمات بهداشتی به زنان
|
  • Hamideh Molaei, Mohammad Javanbakht, Ali Shakouri Rad, Leila Khedmat* Pages 262-268
    Introduction

    Skin manifestations play a very important role in the diagnosis of various infectious diseases.

    Case Report

    A 67-year-old woman with fever (39.2° C), fatigue, muscle weakness, and shortness of breath referred to the Medical Emergency Department of Tehran Hospital. From three days before his hospitalization, he had oral ulcers on the back of the tongue and buccal mucosal ulcers, erythematous macules, as well as papules on the palms of the hands, feet, and legs.

    Results

    Pulse rate, respiration rate, blood pressure and oxygen saturation were 122 beats per minute, 18 beats per minute, 119.78 mm Hg and 91%, respectively. Covid-19-positive or real-time polymerase chain reaction was confirmed with his pharyngeal swab. Chest CT scan showed segmental pneumonia in both lungs with moderate involvement. Laboratory tests significant levels of di-dimer (3.5 μg/L), lactate dehydrogenase (469 mg/L), C-reactive protein (121 mg/L), lymphocyte count (87%) and troponin (065.0 ng/ml). Prothrombin time (17 seconds), partial thromboplastin time (45 seconds), and levels of alanine aminotransferase (69 units per liter), alkaline phosphatase (426 units per liter), ferritin (475 ng / ml) and creatinine (1.85 ml) G per deciliter) was assessed. Loratadine and nystatin were administered for 5 days to treat local pruritus and mucosal lesions, respectively. Finally, after recovery on the sixth day of hospitalization, she was successfully discharged from the hospital under stable conditions with 96% oxygen saturation.

    Conclusion

    This study showed that erythema multiform can be a new skin manifestation caused by the Covid-19 infection.


    Keywords: Coronavirus, COVID-19, Cutaneous manifestations, Erythema multiforme
  • Pezhman Farshidmehr, Mohamadreza Zafarghandi, Javad Salimi, Zahra Rabbani, Faezeh Soveyzi, Roozbeh Cheraghali* Pages 271-274
    Introduction

    Carotid body tumors are rare tumors of the head and neck that arise from a chemical receptor organ and their cause is unknown. But it seems that living at high altitudes can increase the incidence of these tumors.

    Materials and Methods

    This research was the result of a study on a series of recorded cases of carotid body tumors. Recorded data from 100 patients with carotid body tumors were collected between 2014 and 2016. Data analysis was performed in SPSS software and quality and percentage data were reported for quality data and mean and standard deviation for quantitative data.

    Results

    In this study, the mean age of the total affected population (24 12.24) was 51.74. The prevalence of carotid body tumors was higher in women than men (78% vs. 22%). Also, carotid body tumors were mostly unilateral (90% vs. 10%) and the frequency of tumors on the right was higher than on the left (51% vs. 37%). All patients in our study underwent surgical resection and the overall survival was 100%.

    Conclusion

    Carotid body tumors are rare and almost asymptomatic tumors in the head and neck that are mainly seen in non-smokers with a mean age of 51 years. Surgery is one of the treatment options for these tumors. But radiotherapy may also be used as an alternative method.


    Keywords: Carotid Body, Carotid Body Tumor, Head, Neck Tumors
  • Mohammad Javad Kabir, Alireza Heidari*, Mohammad Reza Honarvar, Zahra Khatirnamani, Abbas Badakhshan, Narges Rafiei, Sakine Beygom Kazemi, Serajaldin Arefnia, Rahman Berdi Ozouni-Davaji, Mehdi Abbas-Abadi, Farideh Kouchak, Amrollah Sharifi, Mansoureh Lotfi Pages 275-286
    Introduction

    Referral chain and its efficiency in different levels of health care system leads to optimal use of manpower and equipment. The purpose of this study was to explain the management challenges in establishing an electronic referral system.

    Materials and Methods

    A qualitative study was conducted in Golestan province (Iran) in 2009 with inductive content analysis approach. Participants in the study were family physicians and specialists, managers and experts in charge of electronic referral system in the Deputy of Health, Deputy of Treatment, Department of Statistics and Information Technology, General Department of Health Insurance of the province who were purposefully selected. Data were collected during 39 semi-structured interviews and analyzed by content analysis using Atlas.ti 8 software.

    Results

    The management challenges of Golestan province referral system were classified into 5 main categories (planning, coordination, organization, leadership and motivation, control and supervision) and 28 sub-categories.

    Conclusion

    The need to pay more attention to the management challenges resulting from the study and selection of appropriate strategies to improve the current situation, can lead to a quantitative and qualitative improvement of the patient referral system.


    Keywords: Challenge, Management, Electronic Referral System, Implementation
  • Davood Mehrabi*, Mohammad Rezazadeh Pages 287-296
    Introduction

    Content is the main factor in attracting the audience especially for health-oriented TV shows. The aim of present study is to compare the content of health-related TV shows of “NOSKHEH’’ from IRIB TV1 and “37 Degrees’’ from BBC Persian to present and optimal guideline of content production for IRIB health-related TV shows.

    Materials and Methods

    14 episodes of a total of 216 episodes of "NOSKHEH" and "37 degrees" TV shows have been selected through systematic sampling method. The collected data were analyzed using qualitative content analysis method.  

    Results

    In terms of interactive ways, 37 degrees used five various ways compare to two ways was employed in NOSKEDH. Looking at variety of issues, 37 degrees covers different content with the other program. That is, while the BBC Persian program paid attention to physical, mental, and sexual health, the IRIB TV1’s program covered physical health only.

    Conclusion

    Using the variety of content creating and using interactive ways with the audience, IRIB TV shows has to pay enough attention to divers and up-to-date methods of two-way interactions as well as covering other aspects of health rather than only physical health. These can potentially improve the quality and increase the audiences of IRIB health-related TV shows.
     


    Keywords: Content Management, Interaction Methods, Health Related Programs, Noskheh, 37 Degrees
  • Simin Riahy* Pages 297-307

    Exercise should be considered as the front line of necessary measures to reduce pregnancy complications and increase the physical health of mother and child. Women reduce the intensity and duration of their physical activity due to concerns about the possibility of physical adverse effects on fetal health. Awareness of not harming the fetus through exercise reduces the mother's stress and increases her desire to exercise. This study was performed to evaluate the effect of pregnancy exercise on placental and fetal health and function. Findings indicate that the effect of exercise depends on the type, frequency, intensity and duration of exercise as well as the time of exercise during pregnancy. Despite the differences in the design of studies, so far there is no report on the negative impact of exercise on fetal health. Most studies emphasize the benefits of exercise by increasing lean mass and decreasing fat mass, reducing basal heart rate, and increasing fetal heart rate variability, and believe that exercise is also effective in future child health. Due to the positive effect of exercise on fetal health, in the absence of obstetric problems, it should be considered as an important part of prenatal care.  


    Keywords: Pregnancy, Exercise, Placenta, Fetus
  • Mohammad Javad Kabir, Alireza Heidari*, Rahman Adel, Zahra Khatirnamani Pages 308-318
    Introduction

    The family physician as a decision maker in the health of the region and the community covered should have the necessary knowledge and ability to make appropriate and logical decisions based on the protocols and instructions of the ministry in the family physician plan and referral system. The purpose of this study was to evaluate the quantitative and qualitative status of the family physician plan from the perspective of family physicians, health team members and staff experts.

    Materials and Methods

    This descriptive cross-sectional study was performed. The sample included family physicians (67 people) working in the health care network of Golestan province (Iran) and members of the health team (290 people) in 1399. For quantitative evaluation, the lean system was referred to and in the qualitative evaluation section, a researcher-made questionnaire including demographic information and examination of different dimensions of the family physician program was designed for each group of physicians and members of the health team.

    Results

    The satisfaction of physicians and health team was above average (0.51 and 0.54, respectively). The lowest level of satisfaction in both groups in terms of salaries and benefits and the highest in physicians related to the registration and reporting system and in the health team related to the monitoring and evaluation system.

    Conclusion

    The family physician plan in the planning, implementation and evaluation phase is not without its drawbacks and has challenges that warn the need for policy makers to make reforms.  


    Keywords: Health, Family Physician, Satisfaction, General Health
  • Soheil Abdollahi, Mohammad Ali Azarbayjani*, Maghsoud Peeri, Saleh Rahmati-Ahmadabad Pages 319-330
    Introduction

    Using testosterone by athletes (especially in resistance training) to improve recovery and muscle growth has become common. But considering the side effects, it seems necessary to find alternative methods.

    Materials and Methods

    Thirty male rats were divided into six groups (n=5): exercise training, phoenix dactylifera extract, testosterone, phoenix dactylifera extract + exercise training, and testosterone+ exercise training. The exercise training groups performed a resistance training program (five sessions per week, each session, starting with 50% of a maximum repetition and increasing the intensity of training to disability) for four weeks. Phoenix dactylifera extract (5 days a week at a dose of 100 mg per kg body weight) was fed to rats in the phoenix dactylifera groups for four weeks. Rats in the testosterone groups also received testosterone enanthate for four weeks (five days a week at a dose of two milligrams per kilogram of body weight). Forty-eight hours after the last intervention, the animals were sacrificed and the gastrocnemius muscle were removed to measurements of the FOXO3α and beta-catenin 1 (Ctnnβ1) gene expressions, as well as, the ratio of apoptotic cells.

    Results

    Exercise decreased FOXO3α gene expression and the number of apoptotic cells in the gastrocnemius muscle (P=0.001). The combination of testosterone and phoenix dactylifera decreased the expression of FOXO3α (P=0.001) and Ctnnβ1 (P=0.004) genes as well as the number of apoptotic cells (P=0.001) in the gastrocnemius muscle. The rate of gastrocnemius muscle apoptotic cells in the interactive groups (exercise + testosterone and exercise + phoenix dactylifera) was lower than the independent groups (exercise, testosterone and phoenix dactylifera) (P=0.001).

    Conclusion

    The present study suggests the positive effect of phoenix dactylifera on the expression of FOXO3α and Ctnnβ1 genes, as well as, the amount of apoptotic cells in the gastrocnemius muscle. So, phoenix dactylifera may be considered as a natural alternative to testosterone.


    Keywords: Resistance Training, Testosterone, Phoenix Dactylifera Extract, FOXO3α, Beta-catenin 1
  • Manijeh Firoozi*, Elham Irannejad Pages 331-342
    Introduction

    Home quarantine to prevent the spread of Covid 19 has a number of psychological consequences, including feelings of loneliness that can have long-term negative consequences. The purpose of this study was to review studies on loneliness caused by Covid-19.

    Materials and Methods

    This study was a systematic review study. Articles published in 2020 (until August 10) using the keywords of Corona virus, loneliness, social isolation, mental health, Covid-19 and quarantine and by searching on reputable sites Pabmed, Science Direct, Google Scholar, Sage, Proquest Performed in the presentation of coronavirus, Covid-19 and alone. After screening, finally 33 original studies were obtained which were examined in terms of research quality and methodology. Finally, 14 articles were included in the research and analyzed.

    Results

    At the time of the outbreak of Covid-19, 29.2% of the subjects showed signs of psychiatric disorders and 35.86% of the subjects experienced feelings of loneliness. Longitudinal findings as a safer way to explore feelings of loneliness over time showed that the elderly (over 65), the chronically ill, and those who lived alone before Covid-19 were at higher risk of loneliness. . Risk factors for feeling lonely include low economic status, female gender, younger people, having at least once Covid-19, weaker and older self-perception, low social support, and protective factors including employment, living with a spouse, Self-compassion, spiritual well-being, was a sense of social belonging.

    Conclusion

    Feeling lonely in quarantine is not a prevalent feeling, and health policymakers need to plan based on the individual characteristics of those at risk. These programs are better designed for the elderly (over 65), young people (under 30) and women to save them from the risk of health problems caused by loneliness.


    Keywords: Coronavirus, Isolation, Loneliness, Health Service, Woman's Health Service