فهرست مطالب

مجله تعامل انسان و اطلاعات
سال هشتم شماره 1 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/02/11
  • تعداد عناوین: 6
|
  • داود حاصلی*، سمیه قویدل، نصرت ریاحی نیا صفحات 1-19
    زمینه و هدف

    عملکرد و مشارکت دانشگاه ها از طریق انتشارات علمی و شاخص های علم سنجی قابل اندازه گیری است. هدف این مقاله توصیف وضعیت انتشارات دانشگاه خوارزمی و کشف بازیگران مهم شبکه های همکاری علمی این دانشگاه در سه سطح پژوهشگران، سازمان ها و کشورها در پایگاه استنادی وب آوساینس در بازه زمانی 1994 تا 2020 است.

    روش

    این مقاله مطالعه ای علم سنجی است. تعداد 4734 رکورد برای دانشگاه خوارزمی با در نظر گرفتن اسامی نگارشی مختلف دانشگاه از پایگاه وب آوساینس در دو فرمت تکست و اکسل استخراج شده است. مصورسازی داده ها با استفاده از نرم افزار علم سنجی وس ویوور و منبع GunnMap انجام شده است.
    یافته ها: یافته ها نشان داد هر مدرک دانشگاه خوارزمی به طور متوسط 10.68 استناد دریافت کرده است و شاخص اچ دانشگاه خوارزمی 75 است. روند انتشار مدارک و دریافت استنادات براساس سال صعودی است. پنج حوزه موضوعی پرکار شامل حوزه های مهندسی، شیمی، فیزیک، ریاضیات و علوم رایانه هستند. از نظر میزان همکاری علمی در میان سازمان های ایرانی، دانشگاه های آزاد اسلامی، تهران، تربیت مدرس، در میان سازمان های خارجی دانشگاه های پوترای مالزی، کالیفرنیای آمریکا و مونترال کانادا و در بین کشورها، آمریکا، کانادا و انگلستان در رتبه اول تا سوم هستند. وحید وطن پور، محمدحسین مجلس آراجهرمی و عادله دیوسالار سه نویسنده برتر دانشگاه هستند. وحید وطن پور موثرترین پژهشگر دانشگاه از نظر شاخص های کمی و کیفی است. شبکه همکاری اصلی پژوهشگران مربوط به حوزه های شیمی (شیمی آلی و پلیمر/ تجزیه و کاربردی)، زیست شناسی، مهندسی صنایع و مهندسی است. بازیگران اصلی شبکه همکاری با سازمان ها، موسسات ایرانی و بیشتر در شهر تهران هستند. هر چند همکاری دانشگاه خوارزمی با کشورهای دیگر در حد قابل قبول نیست اما ترسیم شبکه همکاری کشورها نشان می دهد همکاری علمی در سطح بین المللی در حال توسعه است. همچنین همکاری علمی با سازمان های ایرانی و به ویژه سازمان های خارجی باعث افزایش استناد به مدارک دانشگاه خوارزمی شده است.
    نتیجه گیری: با توجه به نتایج لزوم همکاری علمی در سطح بین المللی در دانشگاه بیشتر احساس می شود. همچنین خروجی کیفی از پروژه های دانشجویان تحصیلات تکمیلی در سطح قابل قبول نیست و باید توجه بیشتری به این امر شود.

    کلیدواژگان: انتشارات علمی، پایگاه وب آوساینس، دانشگاه خوارزمی، علم سنجی، همکاری علمی
  • فرشته کامران طرقی، اعظم صنعت جو*، معصومه تجعفری صفحات 20-40
    مقدمه

    با افزایش پیچیدگی وظیفه کاری، به دلیل رفتار متفاوت اطلاعاتی (یعنی تنوع و پیچیدگی نیاز اطلاعاتی، سخت گیری ها در کسب اطلاعات، توجه به منابع اطلاعاتی شفاهی، تعامل و تبادل اطلاعات با همکاران)، تجربه سواد اطلاعاتی که فراتر از دسترسی و استفاده از اطلاعات است، و بر مهارت در کسب و بهره گیری از اطلاعات، به منظور پاسخگویی به مشتریان و تبادل اطلاعات با دیگر همکاران و بهره دهی اطلاعات در محیط کار تمرکز دارد، اهمیت پیدا می کند.

    هدف

    پرداختن به نقش تجربه سواد اطلاعاتی افراد در محیط کار بر حسب پیچیدگی وظیفه کاری در متون هدف مقاله مروری حاضر است است.   
    روش شناسی: پژوهش کیفی حاضر از نوع توصیفی است که با مرور محتوا انجام شد. برای پرداختن به هدف مقاله، منابع مرتبط گردآوری و با روش و رویکرد کتابخانه ای مورد بررسی قرار گرفتند. در این پژوهش از روش نظرورزی یا جستار نظرورزانه به منظور بسط و گسترش اندیشه ای مهم اما توجه نشده در متون مرتبط با موضوع پژوهش استفاده شد.

    یافته ها

    با پیچیدگی وظایف کاری، وابستگی به اطلاعات بیشتر و تجربه سواد اطلاعاتی اهمیت بیشتری پیدا می کتد. هر چه پیچیدگی بیشتر شود، وجوه بیشتری از سواد اطلاعاتی در محیط کار لازم است؛ همچنین با بررسی تعاریف سواد اطلاعاتی، تعداد معدودی از آن ها سواد اطلاعاتی را برای بهره گیری در محیط کاری تعریف کرده بودند و هر کدام نیز با توجه به هفت وجه تجربه سواد طلاعاتی براس (1999)، که سواد اطلاعاتی را در محیط کار مورد توجه قرار داده است، به تمام وجوه توجه نکرده بودند.

    نتیجه گیری

    دستیابی به مهارت و تجربه در سواد اطلاعاتی توسط کارکنان در محیط های کاری و حرفه ای سبب تبدیل آنان به افرادی شایسته و موفق می شود. مدیران و کارکنان باید بتوانند علاوه بر برخورداری از سواد اطلاعاتی مناسب با بهره گیری از هفت وجه تجربه سواد اطلاعاتی و پرورش و تقویت ذهنی قادر به سازگاری با تغییرات روزافزون در محیط های شغلی شوند و سبب بقاء و پیشرفت سازمان گردند.

    کلیدواژگان: تجربه سواد اطلاعاتی، محیط کار، پیچیدگی وظیفه کاری
  • فاطمه فهیم نیا*، شهرزاد مقصودی نسب، علیرضا نوروزی، داریوش مطلبی صفحات 42-56
    زمینه و هدف

    ارتباط مخاطب با رسانه های دیجیتال دوسویه و تعاملی است. نشر کتاب در قالب های غیر چاپی و دیجیتالی، این ویژگی را در کتاب نیز ایجاد کرده است. پژوهش حاضر در صدد است با بررسی کتاب های تعاملی کودک تولید شده در ایران و ارزیابی دیدگاه های تولیدکنندگان این گونه از کتاب، چالش های تولید کتاب تعاملی کودک را در ایران شناسایی کند.

    روش

    این پژوهش با رویکرد کیفی و در سه بخش انجام شده است. ویژگی های کتاب های تعاملی تولید شده در ایران براساس یک سیاهه وارسی ارزیابی و در سه بخش ویژگی های تولیدکننده، ویژگی های چندرسانه ای و ویژگی های تعاملی توصیف شدند. مصاحبه های تولیدکنندگان کتاب های تعاملی از نشریات عمومی ادبیات کودک استخراج و مضامین مرتبط با چالش های تولید شناسایی شد. مطالعه تجربه تولیدکنندگان کتاب تعاملی با روش پدیدارشناسی جهت شناسایی چالش های تولید انجام شد.

    یافته ها

    با شروع دهه نود شمسی، ناشران دولتی و خصوصی و استدیوهای بازی سازی تولید محدود کتاب تعاملی الکترونیکی کودک را در ایران، آغاز کردند. تولید گسترده کتاب تعاملی به دلیل مواردی چون: ضعف در قوانین حق مولف، نگرانی مولف از خلق مشترک، کمبود نیروی متخصص در حوزه تولید محتوای چندرسانه ای و روایت تعاملی، محدودیت های مالی ناشران و شکست محتوای تولید شده در رقابت با محصولات مشابه غیرایرانی با مشکلاتی مواجه است. نبود مبانی نظری غنی در حوزه خواندن دیجیتال و زیرساخت های فنی برای پشتیبانی از این محصولات از دیگر چالش های تولید هستند.

    نتیجه گیری

    مخاطب شناسی مستمر از مسایلی است که تولیدکنندگان کتاب تعاملی نسبت به آن توجه کمتری نشان داده اند. در تولید یک داستان تعاملی خوب توجه به روایت تعاملی و ویژگی های چندرسانه ای ضروری است. در کتاب های مورد بررسی بسیاری از ویژگی های روایت تعاملی مانند خلق مشترک، نوشتن برخط و ارتباط مخاطبان با هم مورد توجه نبود و ویژگی های چندرسانه ای نیز در بسیاری موارد سبب قطع پیوستگی در خواندن می‎شود.

    کلیدواژگان: ادبیات الکترونیکی، روایت تعاملی، کتاب تعاملی کودک، رسانه تعاملی، کتاب الکترونیکی کودک
  • محمدجواد افشارصفوی، گلنار شجاعی باغینی*، محمدرضا رستمی صفحات 58-71
    زمینه و هدف

    حضور رسانه های جدید و شبکه های اجتماعی چالشی برای روزنامه چاپی ایجاد کرده است. به نظر می رسد که عادت های مخاطبان در حال تغییر هستند، چرا که کاربران برای اخبار و اطلاعات رایگان به اینترنت مراجعه می کنند. بر این اساس هدف از این پژوهش شناسایی عوامل موثر در رقابت پذیری رسانه های مکتوب با شبکه های اجتماعی در راستای ادامه حیات در روزنامه خراسان است.

    روش

    رویکرد پژوهش حاضر کیفی روش آن گرانددتیوری، و ابزارش مصاحبه است، و برای تحلیل از متن کاوی و کدگذاری استفاده ‏شد. پس از مطالعه مستندات علمی موجود و مصاحبه های تحلیلی با خبرگان و کارشناسان روزنامه خراسان در شهر مشهد، ابعاد و شاخص های بازاریابی به منظور ارایه چارچوبی برای رقابت پذیری رسانه های مکتوب با شبکه های اجتماعی در راستای ادامه حیات مشخص شدند

    یافته ها

    نتایج نشان داد مقوله های اصلی در قالب ابعاد شش گانه مدل پارادایمی به صورت شرایط علی (پویایی، نوآوری در خدمات، سرعت خدمات و چندرسانه ای بودن در ارایه خدمات و تبلیغات)، مقوله اصلی، یعنی رقابت پذیری برای ادامه حیات (رقابت پذیری استراتژیک، استراتژی رقابت پذیری به روز، دانش سازمانی رقابت پذیری، برنامه ریزی راهبردی در جهت حیات و رقابت پذیری، اولویت بخشی حیات و رقابت پذیری، رقابت پذیری پویا و تغییرمدار، نوآوری تکنولوژیک در رقابت پذیری تخصصی)، راهبرد (مشتری مداری، قابلیت شبکه سازی و ارتباطی در سازمان)، زمینه (مدیریت تغییر، پیچیدگی شرایط مشتریان و محیط)، شرایط مداخله گر محیطی (شرایط زیرساختی و قابلیت های سازمانی، مدیریت دانش و یادگیری سازمانی) و پیامدها (پیامدهای مشهود به معنی حیات، بلوغ و تعالی سازمانی، کسب مزیت رقابتی، کاهش نرخ ریزش مشتریان، افزایش نرخ جذب مشتریان جدید، حفظ و نگهداری مشتری و افزایش درآمد و همچنین پیامدهای نامشهود به معنی ارتقاء رضایت مندی مشتریان، رشد اقتصادی و فرهنگی جامعه، چابکی سازمانی، افزایش قابلیت نوآوری، بهبود جایگاه در بازار رسانه و بهبود بهره وری و عملکرد سازمانی) جای گرفتند.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که برای رقابت پذیری رسانه های مکتوب با شبکه های اجتماعی در راستای ادامه حیات در درجه اول رسانه های مکتوب می بایست رقابت پذیر باشند. آن ها باید به رقابت پذیری استراتژیک، استراتژی رقابت پذیری روزآمد، دانش سازمانی رقابت پذیری، برنامه ریزی راهبردی به منظور حیات و رقابت پذیری، اولویت بخشی حیات و رقابت پذیری، رقابت پذیری پویا و تغییرمدار، نوآوری تکنولوژیک در رقابت پذیری تخصصی توجه داشته باشند.

    کلیدواژگان: رسانه های مکتوب، شبکه های اجتماعی، ادامه حیات، رقابت پذیری، روزنامه خراسان
  • سروناز حسین رضوی، زهره داودپور*، منوچهر طبیبیان، مریم معینی فر صفحات 73-80
    اهداف و زمینه ها

    امروزه فناوری به عنوان جز جدایی ناپذیر از زندگی، شهرها را تحت تاثیر تغییراتی بنیادین و کارکردی قرارداده و به نوعی ویژگی نوین آنها در قرن بیست ویکم شناخته می شود. این دگرگونی ها فضای زندگی را دوگانه و به تبع آن شهروندانی با رفتاری متفاوت را به وجود آورده است. به بیان دیگر فضای شهری هیبریدی، شهروند دایکاتومی با عملکرد دوگانه واقعی-مجازی را خلق کرده است. این پژوهش به دوگانگی فضایی-عملکردی شهروندان در شهر تهران به واسطه دنیای مجازی و دنیای واقعی می پردازد.

    روش شناسی

    پژوهش از نظر ماهیت و هدف، کیفی و کاربردی است. جمع آوری داده ها علاوه بر مطالعات میدانی و اسنادی، از طریق پرسشنامه آنلاین به صورت تصادفی ساده صورت گرفته است. از آنجا که جامعه مورد مطالعه-شهر تهران- از نظر محدوده و جمعیت برای این پژوهش نامحدود بوده در نتیجه تعداد نمونه بر اساس فرمول کوهن 559 عدد تعیین گردید که جهت اطمینان بیشتر 660 پرسشنامه از 22 منطقه تکمیل شده است. روایی پرسشنامه از طریق 35 عدد پرسشنامه آزمون و پایایی بر اساس آلفای کرونباخ سنجیده شد.

    یافته ها

    همبستگی و رابطه معناداری میان متغیرهای پژوهش وجود دارد؛ ارتباط تعاملات اجتماعی و کالبد شهری اولویت بیشتری نسبت به فناوری دارند در نتیجه همین امر تاکیدی بر تعامل شهروند با شهر در عصر فناوری است؛ به عبارت دیگر فناوری نقش حلقه واسط و تسهیل گر ارتباطی را بازی می کند.

    نتیجه گیری

    بررسی ها نشان می دهد که از تعامل متقابل سه عنصر اصلی شهر(کالبد)، شهروند و فناوری، پدیده شهروند دایکاتومی و فضای هیبریدی در تهران رو به فزونی است.

    کلیدواژگان: شهروند دایکاتومی، فضای هیبریدی، شهر قرن بیست ویکم، فناوری، تهران
  • حسین نریمانی، صفیه طهماسبی لیمونی*، میترا قیاسی صفحات 82-93
    زمینه و هدف

    اهمیت همکاری بین کتابداران و دانشگاهیان در افزایش موفقیت علمی دانشجویان و ظرفیت پژوهش به طور گسترده ای شناخته شده است. هدف این پژوهش ارایه الگوی تاثیر تعاملات پژوهشی اعضای هیات علمی و دانشجویان با کتابداران بر تولیدات علمی با رویکرد داده بنیاد است.

    روش پژوهش

    این پژوهش در چارچوب رویکرد کیفی و با به کارگیری روش پژوه ش داده بنیاد انجام گرفته است. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه با سوالات بازبود و به منظور گردآوری اطلاعات از نمونه گیری نظری با روش هدفمند استفاده شد، که بر مبنای آن سوالات پرسشنامه بین20 نفر از اعضای هیات علمی و کتابداران توزیع و جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها در سه مرحله کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی انجام و بر اساس آن مدل کیفی پژوهش طراحی شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد از مجموع 264 کد باز شناسایی شده 44 کد محوری و در نهایت 10 کد انتخابی شناسایی شدند که در قالب مدل پارادیمی شامل بهبود تعاملات پژوهشی اعضای هیات علمی و دانشجویان با کتابداران در تولیدات علمی به عنوان مقوله ی محوری و شرایط علی(آموزش مهارت ها و سواد اطلاعاتی، تعامل و تجربیات دانشی)، عوامل زمینه ای(مشاوره ی اطلاعاتی و پژوهشی، منابع پژوهشی)، شرایط مداخله گر(قوانین و مقررات پژوهشی)، راهبردها(ارزیابی برونداد علمی، مدیریت منابع پژوهشی) و پیامدها(افزایش تولیدات علمی، مدیریت هزینه و کار تیمی) قرار گرفت.

    نتیجه گیری

    6 طبقه عوامل (علی، زمینه ای، مداخله گر، مقوله ی اصلی، راهبردها و پیامدها) موثر شناسایی شده در تعاملات پژوهشی جامعه ی مورد بررسی، نقش بهینه ای در زمینه ی شناسایی اولویت های پژوهشی دانشگاه و حمایت از محققان، امکان پذیر کردن انجام فعالیت های پژوهشی گسترده و بهبود تولیدات علمی دارند. پذیرش و گسترش سریع رویکرد نوین استفاده از این گونه تعاملات و به کارگیری عوامل شناسایی شده در برنامه های توسعه دانشگاه ها بیش از هر چیز، نتیجه مزایا و فوایدی است که در این رویکرد فناورانه نهفته است.

    کلیدواژگان: تعاملات پژوهشی، تولیدات علمی، نظریه دادهبنیاد
|
  • Davoud Haseli*, Somayeh Ghavidel, Nosrat Riahinia Pages 1-19
    Background

    The performance and collaboration of universities could be measured through scientific publications and scientometrics indicators. The purpose is to describe state of scientific publications at Kharazmi University and determine the important players of the Co-authorship networks at this University in three levels: Researchers, organizations and countries - in the web of science from 1994 to 2020.

    Method

    This is a scientometrics study. Kharazmi University’s’ 4734 records from Web of Science  both text and Excel format had been extracted. Data visualization was performed using VOSviewer and the GunnMap.

    Finding

    Results showed that Kharazmi University publications have received an average of 10.68 citations with H-index of 75. The five first subject areas are engineering, chemistry, physics, mathematics, and computer science.  For scientific co-authorship among Iranian organizations, Islamic Azad, Tehran, Tarbiat Modares Universities; among foreign organizations, Putra University, Malaysia, California and Montreal; Among countries, United States, Canada and the United Kingdom are ranked first to third. Vatanpour, Majlesara Jahromi, and Divsalar are the top three researcher. Vatanpour is most effective researcher quantitatively and qualitatively. Fields of chemistry (organic and polymer / decomposition and application), biology, industrial engineering and engineering make main authors' of co-authorship network. Main players in the organization network are Iranian organizations, and more in Tehran. Although Kharazmi University cooperation with other countries is not acceptable, but the drawing of the co-authorship network of countries shows that cooperation is developing at the international level. Also, scientific co-authorship with Iranian organizations, especially foreign organizations, has increased the citation of Kharazmi University publication.

    Conclusion

    Kharazmi University publications had been growing significantly on the web of science database in recent years in term of quantity and quality. More scientific teamwork is suggested for Kharazmi University at the international level. Also, publication of topmost thesis and dissertations on the Web of Science should be considered.

    Keywords: Scientific Publications, Web of Science, Kharazmi University, Scientometrics, Scientific Co-authorship
  • Fereshteh Kamran Toroghy, Azam Sanatjoo*, Masoumeh Tajfari Pages 20-40
    Introduction

    Information literacy experience emphases on the abilities of acquiring and applying information in order to respond to customers and exchange information with other colleagues and use in the workplace. As the task complexity increases, the experience of information literacy becomes important due to different information behaviors (diversity and complexity of information needs, difficulties in obtaining information, attention to oral information sources, interaction and exchange of information with colleagues).

    Objective

    Reviewing the role of information literacy experience of individuals in the workplace in terms of the complexity of the task.

    Methodology

    A qualitative research conducted by content analysis.

    Findings

    As the complexity tasks increases, information dependence and information literacy experience become more important, and more aspects of it is required in the workplace.  Likewise, it was   found that a small number of information literacy definitions are defined in terms of the work environment. Further, none of the definitions of information literacy examined had all aspects of information literacy.

    Conclusion

    Gaining experience and skill in information literacy is one factor that safeguards the success of employees. It is recommended for administrators and staff to use seven aspects of information literacy that cultivates the mind and warrants the advancement of the organization.

    Keywords: Information Literacy Experience, Work Environment, Task Complexity
  • Fatima Fahimnia*, Shahrzad Maghsoudinasab, Alireza Noruzi, Dariush Matlabi Pages 42-56
    Background and objective

    Audience communication with digital media is mutual and interactive. Non-printed digital formats of books maintain the features of interactivity. This attempts to identify interactive children's books published in Iran and assess publisher’s viewpoint on   the challenges of creating interactive books.

    Method

    This paper has applied a qualitative approach in three parts. The features of interactive books (published in Iran) were assessed based on a checklist and were described in three sections: producer, multimedia and interactive features. Interviews with interactive book producers were mined from periodicals and themes related to production challenges were identified. The experiences of interactive book producers were studied by phenomenological method to identify production challenges.

    Findings

    production of interactive books in Iran started in early 2010s and continued till the middle of the decade. Some publishers stopped production due to lack of skills or financial resources. Production of interactive books ran into problems because of frail   copyright laws, author's concern about co-creation, and a lack of expertise in the production of interactive narrative and multimedia content. Poor and imitative content fails to compete with similar non-Iranian products in the cultural products market. Lack of sufficient theoretical foundations for digital reading and technical infrastructure to support these products are other challenges identified in the production of interactive books.

    Conclusion

    Interactive book producers have not paid as much attention to their audience as they should. If producers do not have relevant information on their audience, they could not interactive narrative appropriate to their interests and needs. Under the circumstances, even if there are adequate infrastructure and appropriate financial resources, audience would not accept the product.

    Keywords: Electronic Literature, Interactive Narration, Children's Interactive Book, Interactive Media, Children’s e-book
  • Mohamadjavad Afsharsafavi, Golnar Shojaeibaghini*, Mohammadreza Rostami Pages 58-71
    Background and Aim

    Media and social networks have commanded many challenges for print media. Apparently, audiences' behaviors are changing by searching through the internet to find free news and information. Accordingly, the study was aimed at identifying factors affecting the competition between print media and social networks for survival, the case study of Khorasan Newspaper. 

    Method

    A qualitative study conducted on grounded theory with interviews. Text mining and coding techniques were employed for data analysis. After studying the existing scientific documents and analytical interviews with scholars and experts in Khorasan Newspaper, marketing dimensions and indicators were determined to recommend a framework for competition between print media and social networks for survival.

    Findings

    Results indicated the main categories including: Causal conditions (dynamism, services - innovative, pace, multimedia nature and advertisements); the main category of competitiveness in survival (strategic, modern strategy, organizational knowledge, planning for survival, priority of survival, dynamic change-oriented, and specialized technologic innovation), strategy (customer orientation, networking and communicational skills in organization), context (change management, complexity of customers' conditions, and environment), external confounding conditions (infrastructural and organizational capabilities, knowledge management, and organizational learning), and implications (tangible, such as survival, organizational maturity and excellence, acquisition of competitive advantage, reduction of customer fall rate, increase in new customer attraction rate, keeping customers, and rise of income, as well as intangible implications such as enhancement of customer satisfaction, economic and cultural growth of society, organizational agility, increase on innovation potential, promotion of position in media market, improvement of organizational performance and productivity).

    Discussion and Conclusion

    Print media must apply to:  Strategic, modern, organizational knowledge, strategic survival planning, priority of survival, dynamic change-oriented, and technologic innovation competitiveness.

    Keywords: Print Media, Social Networks, Survival, Competitiveness, Khorasan Newspaper
  • Sarvenaz Hoseinrazavi, Zohre Davoudpour*, Manouchehr Tabibian, Maryam Moeinifar Pages 73-80
    Purpose

    Technology has influenced cities to undertake fundamental functional changes and be recognized as a new appearance in the 21st century. These deviations have created a dual living space and citizens with varied behaviors. In other words, the hybrid urban space had shaped the citizen dichotomy with dual real-virtual function. This study is focused on the spatial-functional duality of citizens in Tehran through the virtual and the real world.

    Method

    Method was qualitative applied research in nature and purpose. Data collection was completed via simple random questionnaire and field documentation.  Population was all residents of Tehran and sample consist of 559 people determined by Cohen's formula from 22 regions. Validity of the instrument was measured through 35 questionnaire and reliability was based on Cronbach's alpha.

    Findings

    There is a significant correlation between research variables. The relation of social interactions and the urban body takes precedence over technology. Consequently, this is an emphasis on citizen interaction with the city in the age of technology. In other words, technology plays the role of interface and communication facilitator.

    Discussion and Conclusion

    Result display that by the interaction of three main elements: city (physical context/body), citizen and technology - the phenomenon of dichotomous citizen and hybrid space in Tehran is increasing

    Keywords: Dichotomous Citizen, Hybrid Space, 21st Century City, Technology, Tehran
  • Hossein Narimani, Safiyeh Tahmasebi Limooni*, Mitra Ghiasi Pages 82-93
    Purpose

    The significance of collaboration of librarians and academicians in enhancing the students’ academic success and research capacity has been increasingly recognized by scholars. The purpose of this study is to provide a model of the impact of research interactions between faculty members and students with librarians on scientific products with a grounded theory approach.

    Methodology

    This is a qualitative approach using grounded theory research method. Data collection was a semi-structured interview using snowball sampling. Twenty interviews were conducted with faculty members of Mazandaran University and experts working at the University.  Data analysis was performed in three stages of open coding, axial coding and selective coding based on which a qualitative research model was designed.

    Findings

    The results showed that out of a total of 264 open codes identified, 44 were central codes and in conclusion 10 selected codes were identified. A paradigm model including: Improving the research interactions of faculty members and students with librarians in scientific productions as a Axial category and causal conditions (training skills and information literacy, interaction and knowledge experiences), contextual factors (information and research consulting, resources Interventional conditions (research rules and regulations), strategies (evaluation of scientific output, management of research resources) and consequences (increase of scientific production, cost management and teamwork) was set.

    Conclusion

    Conferring inadequate studies inspecting factors affecting the interactions of faculty members and students with librarians on the scientific products of the University, results of this study will be beneficial in identifying the research priorities of the University and supporting researchers, enabling extensive and challenging research activities and improving research methods

    Keywords: Research Interactions, Scientific Productions, Coding, Grounded Theory, Mazandaran University