فهرست مطالب

علوم آبزی پروری پیشرفته - سال دوم شماره 1 (بهار 1397)

نشریه علوم آبزی پروری پیشرفته
سال دوم شماره 1 (بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/01/08
  • تعداد عناوین: 8
|
  • صاحبعلی قربانی*، داریوش پروانه مقدم، رودابه روفچایی، سید محمد صلواتیان، حسن مقصودی کهن، افشین امیری سندسی، علی عابدینی صفحات 1-10

    این مطالعه برای ارزیابی تاثیر پلت شناور و غوطه ور برعملکرد رشد ماهی کپور معمولی انجام شد. تعداد624 ماهی (میانگین وزن اولیه 175گرم) در گروه های سه تکراره با تراکم 8/1کیلوگرم در مترمکعب در شش استخر بتنی گرد 8 متر مکعبی ذخیره سازی گردیدند و در حد سیری ظاهری، در چهار نوبت با فواصل3 ساعت و به مدت 75روز تغذیه شدند. میزان رشد ماهی با تغذیه از پلت شناور و پلت غوطه ور به ترتیب 63/122و 43/77 گرم برآورد گردید. ماهیان تغذیه کرده از دو نوع غذا در این سیستم پرورشی میزان ماندگاری بالایی (5/99-97 درصد) داشتند. بنابراین میزان بالای ماندگاری ماهی کپور در استخرهای بتنی نشان دهنده سازگاری آسان آن با شرایط پرورشی جدید است. نتایج نشان داد پارامترهای رشد و تغذیه شامل: درصد افزایش وزن، نرخ رشد ویژه، رشد روزانه، ضریب بازدهی پروتئین ماهیان تغذیه شده با پلت شناورنسبت به ماهیان تغذیه نموده از پلت غوطه ور افزایش و ضریب تبدیل غذایی کاهش معنی داری پیدا کرد (05/0p<). نتایج نشان داد که ماهی کپور، علی الرغم فرم دهانی و عادات تغذیه از بستر به راحتی می تواند از پلت شناور تغذیه نموده و عملکرد رشد بهتری داشته باشد.

    کلیدواژگان: پلت شناور، عملکرد رشد، استخر بتنی، ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
  • ابوالفضل سپهداری*، شاپور کاکولکی، حمیدرضا پورعلی، مهدی معصوم زاده، علی حلاجیان صفحات 11-18

    تعداد 500 عددفیل ماهی (Huso huso) باوزن متوسط gr10 100 به مدت 30 روز در وان های 2000 لیتری نگه داری و با غذای دستی ویژه فیل ماهی تغذیه و سازگاری آنان با محیط پرورشی و تغذیه دستی انجام پذیرفت . پس از انجام مراحل سازگاری، تعداد 180عدد از ذخیره مذکور انتخاب ودر 5 تیمار ازمایشی، با تراکم 12 عدد ماهی در 15 تانک 200 لیتری ذخیره سازی گردید. آب تانک ها با درجه حرارت C°218 ، میزان اکسیژن محلول ppm 3/7 و200 درصد تعویض آب روزانه، تنظیم وتامین گردید. -963.آفلاتوکسین 1B خالص با غلظتهای ppb100 و ppb75 و ppb50 وppb25 به جیره های آزمایشی اضافه گردید. غذادهی به مدت 120 روز بر مبنای 3 درصد وزن توده زنده ودر 4 نوبت در طی شبانه روز انجام پذیرفت ثبت عوامل فیزیکی وشیمیایی آب از جمله: اکسیژن محلول، درجه حرارت pH به شکل هفتگی انجام گرفت. میزان باقی مانده بافتی آفلاتوکسین ب1 در عضلات با تناوب ماهیانه و به مدت چهار ماه به روش HPLC انجام پذیرفت . بررسی علایم درمانگاهی و ثبت تلفات روزانه در دستور کار قرار داشت. بطور کلی حداکثر میزان باقیماندگی افلاتوکسین دربافت عضلانی درتحقیق حاضرppb36/.± 9/2 است که مقدارنگران کننده ای باتوجه به استانداردهای جهانی برای مصارف انسانی نمی باشد.

    کلیدواژگان: فیل ماهی، افلاتوکسین B1، تغذیه، باقی مانده بافتی، مصارف انسانی
  • حامد عبدالله پور، بهرام فلاحتکار* صفحات 19-38

    موفقیت در آبزی پروری به تولید انبوه و با کیفیت ماهیان جوان وابسته است و این موفقیت بستگی به تغذیه آغازین، تکامل طبیعی و رشد لارو دارد. همچنین رشد و بقای لاروهای تازه تخم گشایی شده به وسیله سیستم هضم کارامد و جذب و به کارگیری موادمغذی در طول تغذیه به دست می آید. با این وجود برخی از گونه های ماهی که برای آبزی پروری توسعه یافته اند، تلفات بالایی را در اوایل دوران رشد نشان می دهند. لذا برای تولید انبوه ماهیان کاهش تلفات امری اجتناب ناپذیر است. شواهدی وجود دارد که هورمون های تیروییدی برای توسعه ابتدایی ماهیان ضروری می باشند و در تخم و لارو تازه تخم گشایی شده حضور دارند و بر بقا و رشد تاثیر می گذارند. روش های متنوعی در بکارگیری هورمون ها وجود دارد که شامل تزریق، کاشت، تجویز خوراکی و غوطه ور سازی می باشند. همچنین با توجه به این موضوع که هورمون های تیروییدی نقش اساسی در تکامل، پرکردن کیسه شنا و افزایش سیستم ایمنی بر عهده دارند می توان از آنها بصورت گسترده در آبزی پروری استفاده نمود. در این مطالعه بر نقش و کاربردهای هورمون های تیروییدی در فیزیولوژی ماهیان به عنوان یک راهبرد مهم در ارتقا و توسعه آبزی پروری، مورد بحث قرار گرفته است و نشان می دهد استفاده از هورمون های تیروییدی در آبزی پروری با دوز مناسب می تواند باعث بهبود عملکرد رشد و تولیدمثل گردد.

    کلیدواژگان: هورمون های تیروئیدی، رشد، متابولیسم، تولیدمثل
  • شیرین جمشیدی*، سمیرا ناظم رعایا صفحات 39-54
    یک آبزی «تراریخته» موجودیست که در ژنوم آن، یک ژن خارجی «کد کننده پروتئین» یا قطعه ای از اسید نوکلییک «غیرکدکننده پروتئین» به عنوان القاگر و به صورت مصنوعی معرفی شده باشد. اولین گزارش ماهی تراریخته از سال 1985، بسیاری از موجودات آبزی مثل ماهیان، سخت پوستان، دوکفه ای ها و نرم تنان با استفاده از روش ریزتزریق یا الکتروپورشن و انتقال ژن غیرمتجانس (غیر آبزی) یا متجانس (آبزی) به تخم تازه لقاح یافته، تخمک یا اسپرم جانور آبزی تراریخت شده ا ند. برای تولید آبزیان تراریخته، عوامل زیادی در نظر گرفته شده است. اولین و مهمترین عامل در انتقال ژن، گونه آبزی مورد نظر می باشد. در انتخاب گونه آبزی بیشتر به ماهیت تحقیقی که قرار است انجام شود و توانایی نگهداری جانور آبزی در محیطی با امنیت بالا و امکانات مناسب، توجه شده است. دومین عامل، «سازه» ژن هدف است که باید برای ساخت آن برنامه ریزی شود و از نیازهای اساسی این چنین مطالعاتی است. مثلا سازه قابل انتقال باید شامل ناحیه «ORF» ژن مد نظر باشد. همین طور دارای عواملی باشد که بیان ژن را به شکل موقت یا دایم تنظیم می کنند یا در مراحل رشد و نموی تاثیر دارند. در مرحله سوم، سازه ژن باید به اسپرم یا جنین انتقال داده شود تا ژن مورد نظر در سلول های جنینی به شکل دایم بیان شود. در مرحله انتهایی چون تمامی افرادی که تراریخت شده اند کارآمد نمی باشند بنابراین برای یافتن افرادی که ژن مورد نظر را به شکل موثر دریافت کرده اند باید روش ردیابی انجام شود.در مجموع، کاربرد فناوری تراریختگی برای تولید ماهی و دیگر آبزیان تراریخته با صفات سودمند، مثل افزایش رشد سوماتیکی بدن، مقاومت به بیماری ها و تولید محصولات مفید برای انسان، دام، طیور و آبزیان با استفاده از فن آوری زیستی، افزایش یافته است.
    کلیدواژگان: جانوران آبزی تراریخته، انتقال ژن، سازه، ماهی تراریخته، تکنولوژی زیستی
  • سکینه مشجور*، علی شهریاری صفحات 55-68
    وجود زی توده عظیم و متنوعی از ماکروجلبک ها در سواحل و بنادر جنوبی کشور (آب های دریایی خلیج فارس و دریای عمان) بالغ بر 167 گونه جلبک قرمز، 79 گونه جلبک سبز و 80 گونه جلبک قهوه ای، چشم انداز امیدبخشی از پتانسیل استحصال سوخت های زیستی از ماکروجلبک های دریایی خلیج فارس و تولید فاز قدرتمندی از انرژی های پاک را در فراسوی تحقیقات بنیادین کشور قرار می دهد که در مقاله حاضر روش های تولیدی آن تفسیر شده است.  این جلبک های دریایی بالاخص در فصول بلوم با تولید زی توده ای بس وزین، جز مواردی چند مصارف محلی، عمدتا بر سواحل بلا استفاده رها می شوند، حال آنکه زی توده این جلبک ها مشتمل بر سه ترکیب مهم پروتئین، کربوهیدرات و لیپید است. وجود مقادیر بالاتر از 40% اسیدهای چرب در برخی از این جلبک ها می تواند آن ها را به منابعی برای استحصال روغن تبدیل کند و به کمک فرآیندهای بیوشیمیایی/ترموشیمیایی/تخمیرمیکروبی که توان استحصال و بهره وری از کل محتوای کربنه جلبک ها را به منظور تولید سوختی ایمن در مقیاس صنعتی فراهم می آورند، به راحتی می توان این ترکیبات جلبکی را به انواع مختلفی از سوخت های زیستی چون، بیودیزل، بیوروغن، بیوگاز، بیوهیدروژن، بیواتانول، بیوبوتانول، متان و ذغال تبدیل نمود.
    کلیدواژگان: بیودیزل، سوخت زیستی، ماکروجلبک، اسیدهای چرب، سواحل جنوبی ایران
  • سید محمد صلواتیان*، کیوان عباسی، رضا رجبی نژاد، گل اندام آل علی، کامبیز خدمتی بازکیایی، مهدی مرادی چافی صفحات 69-82
    ماهی قزل آلای خال قرمز یکی از ماهیان بومی (Native) کشور بوده که به دلیل حساس بودن نسبت به آلودگی های  محیطی (فاضلاب های خانگی، صنعتی، شوینده ها، مواد نفتی و...) نسل آن در حال انقراض می باشد. این بررسی در سال های 1387 و 1388 روی 140 عدد از ماهیان قزل آلای خال قرمز (Salmo trutta) صید شده از منطقه کوهستانی دریاچه سد لار صورت گرفت و برخی خصوصیات زیستی آنها مورد بررسی قرار گرفت. براساس آزمون کروسکال-والیس اختلاف آماری در وزن مطلق گناد (74/9±83/8) ، وزن نسبی گناد (65/4±76/5)، شاخص محیطی فولتون (15/0±24/1) و شاخص محیطی کلارک (13/0±04/1) مشاهده گردید (p<0.05). آزمون t-test اختلاف آماری را در وزن بدن (32/106±37/150گرم) و طول چنگالی (75/4±14/ 22 سانتی متر) بین ماهیان نر و ماده در سنین مختلف نشان نداد (p>0.05).
    کلیدواژگان: قزل آلای خال قرمز، بیولوژیک، کلارک، دریاچه سد لار
  • مرضیه مکارمی*، جلیل سبک آرا، علی اصغر خانی پور صفحات 83-98
    طی پژوهش های طرح جامع شیلاتی دریاچه سد حسنلو، بررسی های پلانکتونی به عنوان مطالعات پایه درجهت افزایش تولیدات ماهی دراین دریاچه در نظرگرفته شد. این مطالعات طی سه فاز نمونه برداری از سال 1380 الی 1384 در استان آذربایجان غربی انجام پذیرفت. نمونه برداری پلانکتونی توسط لوله پلیکا به طول حدود 2 متر انجام گرفت ، برای فیتوپلانکتون یک لیتر آب (فیلتر نشده) وجهت نمونه برداری زیوپلانکتون 30  لیترآب از ایستگاه مورد نظر برداشته و توسط تورپلانکتون با چشمه 30 میکرون، فیلتر و عصاره جمع شده درکلکتور (محفظه جمع آوری کننده) را درظرف نمونه برداری ریختیم ، در نهایت نمونه ها را با فرمالین به نسبت 4 درصد فیکس نموده و درآزمایشگاه بعداز آماده سازی، نمونه ها توسط میکروسکوپ اینورت شناسایی و شمارش شد ند. در پژوهش های فیتوپلانکتونی 5 شاخه و52 جنس و در زیوپلانکتون 3 شاخه و34 جنس شناسایی گردید. غالبیت فیتوپلانکتونی در این سد مخزنی با شاخه باسیلاریوفیتا با جنس های Diatoma , Nitzschia , Navicula و Synedra و بیشترین تراکم و تنوع فیتوپلانکتونی در فصل تابستان مشاهده شد. میانگین تراکم سالانه شاخه باسیلاریوفیتا 2494127 عدددرلیتربوده که 38 درصد جمعیت سالانه فیتوپلانکتونی را شامل  می شود. بیشترین جمعیت زیوپلانکتونی مربوط به شاخه روتاتوریا با جنس های Keratella ,Lepadella Synchaeta, و Brachionus همچنین بیشترین تنوع وتراکم زیوپلانکتونی مربوط به فصل بهار می باشد. میانگین تراکم سالانه شاخه روتاتوریا 1298 عدددرلیتربوده که 3/66 درصد جمعیت سالانه زیوپلانکتونی را شامل بود. مقایسه مشاهدات پلانکتونی و داده های فیزیکی و شیمیایی آب نشان داده که سد حسنلو دارای استعداد و گونه های مناسب پلانکتونی جهت تغذیه و پرورش ماهیان و لاروهای آنها بوده ، بنابراین می توان از ذخایرطبیعی این منبع آبی جهت افزایش تولید ماهیان با ارزش شیلاتی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: دریاچه سد حسنلو، فیتوپلانکتون، زئوپلانکتون، پراکنش، آبزی پروری
  • فریدون رفیع پور*، مینا سیف زاده، سید حسن جلیلی صفحات 99-108

    کوفته یا توپک ماهی(fish ball) فرآورده ای است که از ترکیب گوشت خالص ماهی و افزودنیهای مجاز تولید وبصورت خام و پخته مصرف میشود. در این مطالعه هدف از تولید کنسرو کوفته تعیین مناسب ترین درصد نشاسته برای  بهبود کیفیت بافت، پایداری و بررسی کیفیت حسی کوفته ماهی است. برای  بهینه سازی فرمولاسیون کوفته ماهی،دو نوع نشاسته گندم وسیب زمینی به صورت جداگانه و مخلوط به نسبت مساوی در سطوح 5، 10و15درصد با80درصد گوشت ماهی کپورنقره ای در 6 تیمار مورد مقایسه قرار گرفت. افزودنیهای مجاز و طعم دهنده های طبیعی (پیاز، سیر، نمک،تخم مرغ،ادویه)  برای کلیه تیمارها و شاهد بطور یکسان استفاده شد. نتایج نشان داد که استفاده از 5 درصد نشاسته در تولید کوفته ماهی از نظر شاخص رنگ، بو وطعم وبافت مورد پذیرش قرار نگرفت. تیمارهای مربوط به نمونه های با 15 درصد نشاسته بدلیل میزان نشاسته زیاد ، فقط به سبب سفید بودن شاخص مطلوبی بود و با افزایش نشاسته ها رنگ کوفته روشن تر و مورد پذیرش قرار گرفت؛ ولی ازنظر بافت که شاخص مهمی بشمار می رود دراین تیمار کوفته هاحالت خمیری، چسبنده و قابلیت فرم دهی خود را از دست دادند. هنگامی که ازدونوع نشاسته به میزان 10 درصد وبه صورت جداگانه در تولیدکوفته ماهی استفاده شد واز نظر شاخص های رنگ،بو،طعم و بافت اختلاف معنی داری دراین تیمار مشاهده نشد. ویژگی های مورد ارزیابی(شا خص های رنگ،بو،طعم و بافت) در تیمار ترکیبی 10درصد(5 درصد سیب زمینی، 5 درصد گندم) نسبت به تیمار10درصد تفکیکی نشاسته گندم و سیب زمینی از امتیاز بالاتری برخوردار بود. طی بررسی ونتایج بدست آمده از آزمایش های میکروبی نشان می دهد کنسرو ها طی مدت دو سال نگهداری عاری از هرگونه فلورهای میکروبی بوده و با استاندارد ملی ایران ، مطابقت دارد و کنسرو کوفته ماهی به مدت دو سال در دمای محیط (25 درجه سلسیوس) قابل نگهداری است.

    کلیدواژگان: کپور نقره ای، کنسرو ماهی، نشاسته، Hypophthalmichthys molitrix
|
  • Sahebali Ghorbani *, Daryush Parvaneh Moghadam, Rudabeh Rufchaie, Seyed Mohammad Salavatian, Hasan Maghsoudi Kohan, Afshin Amiri Sendesi, Ali Abedini Pages 1-10

    This study was carried out to evaluate the effect of floating and sinking pellets on growth performance of common carp (Cyprinus carpio). Triplicate groups of 624 carp (average  initial weight 175 g) were stocked in 6 round concrete pond with a density 1/8 kg/m3 and fed to apparent satiation, 4 times a day with interval of 4 h for 75 days. The growth rate of fish was estimated by feeding the extruded and pellet feeds 122.63 and 77.43g respectively. Fish were fed from two type of feed in this culture system had a high survival rate (97-99.5%). Thus, high survival rate of carp in concrete ponds indicate its easy adaptation to new cultural conditions. The results showed that growth and nutrition parametrs included in:weight gain (WG%), specific growth rate (SGR), protein efficiency ratio (PER) increased and food conversion ratio (FCR) decreased significantly when they were fed on floating pellets compared with the fish fed on sinking pellets (p<0/05). Thus, the results showed that carp, despite the oral form and feeding habits of the bed, can easily feed on the floating pellets and have better growth performance.

    Keywords: Food type, Growth performance, Concrete ponds, common carp (Cyprinus carpio)
  • Abolfazl Sepahdari *, Shapour Kakoolaki, Hamidreza Poorali, Mehdi Masoum Zadeh, Ali Halajian Pages 11-18

    In this study 180 beluga(Huso huso) weighted 120 ± 10gr with stocking density of 12 fish/tank ,after adaptation with synthetic diet , fed different levels of AFB1(0,25,50,75 & 100ppb/kg of diets) under controlled conditions(T=18±2ºC,DO=7.3ppm). The fish were fed 3% of body weight four times a day for 120 days.Record of physical and chemichal water caracters include : DO , temprature , pH , did weekly . Residue of AFB1 in muscls in different exprements determined by HPLC method . The amount of AFB1 in mscle was between 0.36 -2.90 ppb .Based on international standards these amount is not harmfull for human consumption.

    Keywords: Huso huso, AFB1, oral administration, muscle residue, human consumption
  • Hamed Abdollahpour, Bahram Falahatkar * Pages 19-38

    Prosperous of fish aquaculture relied on the mass production of high quality of larvae and juveniles, which is dependent on successful initial feeding, normal development, and growth of larvae. Also, the growth and survival of newly hatched larvae are primarily attained by the impressive digestion, absorption, and utilization of nutrients following the feeding. However, numerous fish species developed for aquaculture show high mortality during early development. For mass fish production, therefore, it is important to decrease mortality. Thyroid hormones have been well known to have an important role in early development of fish and also known to be present in the eggs and newly hatched larvae and can affect fish survival and growth. There are various methods for using thyroid hormones, which consist of injection, implantation, oral administration and immersion. Regarding that, the role of thyroid hormones in development, swim bladder inflation and immunity enhances it can be used widely in aquaculture industry. In this study, the role and applications of thyroid hormones in fish physiology will be discussed, as an important strategy for improvement and development of aquaculture and it was found that the use of thyroid hormones in optimal doses could improve growth and reproductive performance in aquaculture.

    Keywords: Thyroid hormone, Growth, metabolism, Reproduction
  • Shirin Jamshidi *, Samira Nazem Roaya Pages 39-54
    Aquatic transgenic organism is an organism with a foreign gene or non-coding deoxyribonucleic acid (DNA) fragment is artificially introduced and stably integrated in their genomes. Since the first report in 1985, a wide range of transgenic fish and marine bivalve mollusks and crustaceans have been produced by microinjecting or electroporating homologous or heterologous transgenes into newly fertilized or unfertilized eggs and sperm. For producing transgenic organism many factors has been included. The first and the most important factor is aquatic species for gene transfer. In species selecting for gene transfer the target of research and species preservation with a high safety conditions and facilities should be concerned. The second factor is construct of target gene should be programmed for make it and need for these studies. For example gene construct in gene transfer method should have open reading frame of gene target. Also gene construct should have regulatory factors for regulating stable or transient gene expression or affect growth and development in organism. In the third step, recombinant construct should be transfer into sperm or embryo for stable gene expression. In the end stage, individuals received target gene should be traced. in addition, application of transgenic technology for producing  transgenic fish and other aquatic organisms with beneficial traits such as somatic  body growth, resistance to diseases and producing useful product for human, domesticated animal, poultry and aquatic organisms  have been increased by biotechnology.
    Keywords: Aquatic transgenic organisms, gene transfer, construct, transgenic fish, biotechnology
  • Sakineh Mashjoor *, Ali Shahriari Pages 55-68
    The presence of a large diversity of massive macro-algae on the coasts and seas of the southern part of Iran (the Persian Gulf and Oman Sea) include of 167 red algae, 79 green algae, and 80 species of brown algae showed a promise prospective of the biofuel extraction potential from the Persian Gulf marine macro-algae and the production of a powerful phase of clean energy beyond the fundamental national research that hat its production methods have been interpreted in this paper. These marine algae, especially in the bloom seasons have a very large weighty biomass, but except for a few local uses, are released useless on the beaches. Biomass of these algae contains three important components of proteins, carbohydrates, and lipids. The presence of more than 40% of fatty acids in some of these algae can be extracted as oil feedstocks, as well as by biochemical/thermochemical/fermentative microbiological processes that can extract and utilize the total carbon content of algae for the production of safe fuel in the industrial scale. These processes can easily convert these algae compounds into a variety of bio-fuels such as bio-diesel, bio-gas, bio-hydrogen, bio-ethanol, bio-butanol, methane, and charcoal.
    Keywords: Biodiesel, Biofuel, Macroalgae, fatty acids, South Coast of Iran
  • Seyed Mohammad Salavatian *, Keyvan Abbasi, Reza Rajabinejad, Golandam Aleali, Kambiz Khadmati Bazkiyahi, Mehdi Moradi Chafi Pages 69-82
    Salmo trutta is one of the native fish that is endangered due to the sensitivity to environmental pollutants (entry of various pollutants including domestic, industrial, detergents, petroleum, etc.) of its generation. This study was carried out on 140 fresh salmon trout (Salmo trutta) fish from the mountainous region of Lar Lake in 2008 and 2009. The study their demographic structure. Based on Kruskal-Wallis non-parametric test, the statistical difference in gonadal weight (1.26 ± 0.016), relative weight of gonad (1.21 ± 0.020), Fulton index (1.50 ± 0.017) and Clark index (0.99 ± 0.015) was observed (p <0.05). T-test did not show any statistical difference in indexes such as body weight (153.44 ± 9.60 gr) and fork length (21.72 ± 1.85 cm) in both males and females at different ages (p> 0.05).
    Keywords: Salmo trutta, biology, Clark, Lar Dam Lake
  • Marziyeh Makaremi *, Jalil Sabkara, Aliasghar Khanipour Pages 83-98
    In the studies of the comprehensive fishery project of the Hassanloo lake, planktonic studies were considered as basic studies to increase the production of fish in this lake.These studies were carried out  during three phases of  sampling  from 2001 to 2005 to this lake in the West Azerbaijan. Plankton sampels were collected with (P.V.C) tube (lenth, 2m), in  Phytoplankton 1 liter water samples (without filtering )and in Zooplankton 30 liter water sample were filtered with a (30 µm) Zooplankton net , Finally  sampels were fixed with % 4 formaldehyde. in laboratory  sampels after preparetion  were identified and counted under  a invert  Microscope. In phytoplankton research, there were 5 phyla and 52 genera and in zooplankton 3 Phyla and 34 genera were identified in this lake.The production indicate seasonally which the peak of phytoplankton density occured in Summer and the Phylum of Bacillariophyta were abundant and among Phytoplankton genera Synedra,  Diatoma, Nitzschia and Navicula showed dominate in water-body. In general the yearly average of  Bacillariophyta  numbers calculated 2494127 / lit. It had  %38 population  during  year. In Zooplankton study results showed that  Rotatoria had  maximum density in Spring  and among  Zooplankton genera Synchaeta , Keratella , Lepadella and Brachionus showed dominate  in  water-body. In general the yearly average of Rotatoria numbers calculated 1298 / lit and it had %66.3 Zooplankton population during year. Comparison of planktonic observations and physical and chemical data of water, showed that  Hassanloo  lake  have  talents and suitable planktonic species for feeding and rearing their fish. Thus, Natural reserves of this source can be used to increase the value of fishery fish.
    Keywords: Hassanloo reservoir dam. Phytoplankton, zooplankton, distribution, Aquaculture
  • Ferydon Rafiepour *, Mina Seifzadeh, Aliasghar Khanipour Pages 99-108

    Fish ball is a product, comprising a  combination of pure fish meat and authorized additives,  is consumed both raw and cooked. Within the present study ,the major objective of opting for  canned meat production was to determine the most suitable starch content in order to improve tissue quality, sustainability, and sensory quality of fish. In order to optimize the fish soup formulation, two types of wheat and wheat starch were in a separate  and mixed  way in an equal proportion  at levels of 5, 10 and 15% with 80% cornflour meat in 6 treatments. Authorized  additives and natural flavors (onion, garlic, salt, eggs, spices) were used for all groups of intervention  and control. The results revealed that the use of 5% starch in the production of fish soup was not acceptable in terms of color, odor, and texture. The intervention or treatment group  participants with 15% starch samples, due to the high starch content , were only desirable largely because of  the presence of whiteness. As the starches increased, the color of the coat was brighter and more acceptable; however, in terms of texture, being  an important indicator, the intervention or better called treatment failed to keep  its  form maintaining  capabilities. When  two types of starches –with a proportion of  10% and separately – were used in cooking fish balls , there was no significant difference in color, odor, taste and texture indices. The characteristics of evaluation (color, odor, taste and texture) in 10% -combination (5% potato, 5% wheat) treatments were higher than those of  10%- separation of wheat and potato starch. Based on the investigation and the obtained results from the tests conducted , it is grasped that the canned fish ,having been kept without any microbial flavours for two years, was compatible with the established standards. Thus canned fish ball is capable of being kept for two years in 25 c°

    Keywords: Silver carp, Canned fish, Room temperature, starch