فهرست مطالب

نشریه مدیریت و رفتار سازمانی در ورزش
سال دهم شماره 2 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/05/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • حجت الله ابوالفتحی*، شهاب بهرامی، بهرام یوسفی، حسین عیدی صفحات 1-12

    پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل موثر بر نقش آفرینی نیروی انتظامی در توسعه امنیت شهری با تاکید بر رویدادهای ورزشی انجام گردید. پژوهش حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی بود که به شکل کیفی-کمی انجام گردید. جامعه آماری پژوهش کلیه خبرگان حوزه های ورزش و نیروی انتظامی بودند که در حوزه مسایل برنامه ریزی ورزشی و انتظامی تخصص داشتند. بر اساس روش هدفمند، تعداد 21 تن به عنوان نمونه مشخص و در انجام پژوهش همکاری نمودند.. ابزار پژوهش پرسشنامه ای محقق ساخته با 15 سوال که شامل 15 عوامل موثر بر بهبود نقش نیروی انتظامی در توسعه امنیت شهری با تاکید بر رویدادهای ورزشی شناسایی گردیدند و پس از بررسیها در قالب روش دلفی، این مولفه شناسایی گردیدند. به منظور رتبه بندی عوامل از روش الکتره استفاده گردید. کلیه روند تجزیه و تحلیل داده های پژوهش با استفاده از نرم افزار الکتره اسلور انجام گردید. با توجه به نتایج روش الکتره مشخص گردیده که ایجاد ساختار مناسب در نیروی انتظامی در شکل گیری و پیاده سازی رویدادهای ورزشی جهت بهبود امنیت شهری با چیرگی 13 مهمترین مولفه موثر بر عوامل موثر بر بهبود نقش نیروی انتظامی در توسعه امنیت شهری با تاکید بر رویدادهای ورزشی بود. با این توجه پیشنهاد می شود که ساختار و کمیته های تخصصی در نیروی انتظامی در جهت بهبود برنامه های ورزشی در جهت ارتقا امنیت شهری ایجاد گردد.

    کلیدواژگان: نیروی انتظامی، ورزش، رویدادهای ورزشی، امنیت، نظم اجتماعی
  • فاطمه شکی، اکرم اصفهانی نیا*، ناصر بای صفحات 13-33
    هدف

     هدف اصلی این پژوهش مطالعه اثر استفاده از شبکه های اجتماعی در محیط کار بر پیامدهای شغلی کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان گلستان بود. جامعه و نمونه: جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان گلستان به تعداد 220 کارمند بود که بر اساس فرمول کوکران 141 کارمند به شیوه تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه آماری تحقیق انتخاب شدند.

    ابزار

     برای جمع آوری داده های پژوهش، از پرسش نامه های استفاده از شبکه های اجتماعی در محیط کار بارکر و همکاران (2013)، تسهیم دانش رحمان و حسین (2014)، یادگیری کارکنان بارکر و همکاران (2013)، بی توجهی به شغل زووارن و هال (2014)، عدم مدیریت زمان لندرز و کالان (2014) و طرد کردن همکاران چونگ و کیم (2017) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها و شناسایی اثرات متغیرهای پژوهش از مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که استفاده از شبکه های اجتماعی در محیط کار بر تسهیم دانش کارکنان اثرگذار می باشد. اثر استفاده از شبکه های اجتماعی در محیط کار بر یادگیری کارکنان نیز مثبت و معنی دار بود. نتایج نشان داد که استفاده از شبکه های اجتماعی در محیط کار اثری مثبت و معنی دار بر بی توجهی به شغل دارد. اثر استفاده از شبکه های اجتماعی در محیط کار بر عدم مدیریت زمان کارکنان نیز مثبت و معنی دار بود. در نهایت اثر مثبت و معنی دار استفاده از شبکه های اجتماعی در محیط کار بر طرد کردن همکاران تایید گردید.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج، داشتن قوانین مشخص در خصوص استفاده از شبکه های اجتماعی در محیط سازمانی ادارات ورزش و جوانان پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: پیامدهای شغلی، شبکه های اجتماعی، تسهیم دانش، یادگیری کارکنان، مدیریت زمان
  • حسن فهیم دوین، امیر ماهیان جاغرق، احسان اسداللهی*، حسن قره داشی صفحات 35-48

    در این پژوهش توصیفی - همبستگی که با استفاده از رویکرد معادلات ساختاری انجام گرفت، هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه علی مهارت منتورینگ مربی و انگیزه پیشرفت ورزشی با نقش میانجیگری شوخ طبعی مربیان در ورزشکاران دوومیدانی کار خراسان بزرگ بود. جامعه آماری در این تحقیق عبارتند از کلیه ورزشکاران دوومیدانی کار خراسا ن بزرگ به تعداد کل 650 نفر (350 نفر زن و 300 نفر مرد) می باشند. نمونه آماری تحقیق با توجه به حجم جامعه آماری و همچنین به منظور دست یابی به حداکثر ویژگی های جامعه مورد مطالعه تعداد 242 نفر به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند که به پرسشنامه های استاندارد 85 عبارتی مهارت منتورینگ، 25 عبارتی انگیزه پیشرفت ورزشی و 25 عبارتی شوخ طبعی پاسخ دادند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها، از آمار توصیفی (از شاخص هایی مانند درصد، میانگین و انحراف معیار برای ارزیابی ویژگی های جمعیت شناختی و همچنین تعیین میزان اهمیت متغیرها) و استنباطی (آزمون کولموگروف اسمیرنوف، ضریب همبستگی پیرسون و آزمون معادلات ساختاری) با کمک نرم افزار SPSS نسخه 21 و LISEREL نسخه 8.8 استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که مهارت منتورینگ مربی بر انگیزه پیشرفت ورزشی با نقش میانجیگری شوخ طبعی مربیان در ورزشکاران دوومیدانی کار خراسان بزرگ تاثیر معنی داری دارد و مدل پژوهش از برازش مطلوبی برخوردار است. با توجه به یافته های پژوهش مربیان دوومیدانی می توانند با استفاده از مهارت منتورینگ با چاشنی شوخ طبعی، انگیزه پیشرفت را در ورزشکاران دوومیدانی کار، بالا ببرند.

    کلیدواژگان: مهارت منتورینگ مربی، انگیزه پیشرفت ورزشی، شوخ طبعی مربیان، ورزشکاران دوومیدانی
  • محمدرضا قاسمی*، احمد ترک فر، محمدصادق افروزه، یونس محمد زاده صفحات 49-60

    تحقیق حاضر با هدف بررسی بررسی عوامل موثر بر پایداری کسب و کارهای ورزشی با رویکرد اسلامی طراحی و اجرا گردید. تحقیق حاضر از جمله تحقیقات آمیخته بود که به صورت کیفی و کمی اجرا گردید. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل تمامی مدیران کسب و کارهای ورزشی شهر تهران به تعداد 1500 کسب و کار می باشد که بر این اساس 306 نفر از مدیران این کسب و کارها به عنوان نمونه تحقیق مشخص گردیدند. ابزار تحقیق حاضر شامل مصاحبه های نیمه ساختاریافته و پرسشنامه محقق ساخته بود. جهت تجزیه و تحلیل داده های تحقیق حاضر از روش مدل سازی ساختاری تفسیری و معادلات ساختاری استفاده گردید. تمامی روند تجزیه و تحلیل تحقیق، در غالب نرم افزار SPSS نسخه 20 و PLS نسخه 2 انجام گرفت. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که 8 عامل کلی شناسایی گردید که این عوامل شامل سیاست های دولتی، حمایت های قانونی، غنی سازی فرهنگ، جنبه های شخصی، مسایل دینی، نیروی انسانی خبره، آموزش های کارآمد و رویه های مدیریتی بود. نتایج تحقیق حاضر همچنین نشان داد که مدل تحقیق از برازش مناسبی برخوردار می باشد.

    کلیدواژگان: کسب و کار، اسلام، ورزش، مسائل دینی
  • اکبر آقازاده*، محسن شیرمحمدزاده صفحات 61-70
    زمینه و هدف

    هدف از پژوهش حاضر بررسی ارتباط بین رفتار مدیران و تعهدسازمانی در بهره وری کارکنان اداره کل ورزش وجوانان آذربایجان غربی پرداخته است.

    روش کار

    روش پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از حیث روش توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری این تحقیق را کلیه مدیران و کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان آذربایجان غربی تشکیل می دهند. طبق آمار به دست آمده برابر با 197 نفر بوده است. حجم نمونه و روش نمونه گیری آماری 185 نفر به صورت انتخابی هدفمند از کارکنان رسمی و پیمانی انتخاب شده است. برای جمع آوری اطاعات از پرسشنامه تعهد سازمانی آلن و مایر (1990) با آلفای کرونباخ 82%، پرسشنامه بهره وری کارکنان ایمانی و همکاران (1390) آلفای کرونباخ 89%، پرسشنامه رفتارمدیران مهدوی والماسی (1394) آلفای کرونباخ 89% استفاده شده است. برای تجزیه وتحلیل فرضیه های تحقیق از آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه در نرم افزار 21Spss استفاده شده است.

    یافته ها

    نتایج حاصل نشان داد که بین رفتارمدیران و تعهدسازمانی و بهره وری کارکنان اداره کل ورزش وجوانان آذربایجان غربی در سطح 05/0 ارتباط مثبت ومعناداری وجود دارد. همچنین متغیرهای رفتارمدیران و تعهد سازمانی قابلیت پیش بینی بهره وری کارکنان اداره کل ورزش وجوانان آذربایجان غربی را دارند.

    نتیجه گیری

    می توان چنین نتیجه گرفت که کارکنان با تعهد سازمانی بالاتر، از نظر جسمی و توان ذهنی و پای بندی به ارزش های سازمان در وضعیت بهتری قرار دارند و از نظر سازمانی، سطح بالای تعهد منعکس کننده ی جوسازمانی بسیار مطلوب است که منجر به جذب و ماندگاری کارکنان می شود.

    کلیدواژگان: رفتارمدیران، تعهدسازمانی، بهره وری
  • زهرا نوبخت رمضانی*، اسماعیل شیرین کام، فریده شریفی فر صفحات 71-78

    هدف از انجام این تحقیق بررسی تاثیر شرکت در فعالیتهای ورزشی اوقات فراغت در کیفیت زندگی معلمان میانسال آموزش و پرورش تهران بوده است. روش تحقیق توصیفی و همبستگی بوده و جامعه آماری آن کلیه معلمان میانسال شهر تهران بوده اند. ابزار اندازه گیری شامل پرسشنامه فعالیت بدنی و کیفیت زندگی بوده و برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام استفاده گردید. نتایج تحقیق نشان داد میانگین فعالیت بدنی برای معلمان میانسال آموزش و پرورش شهر تهران کمتر از حد متوسط بوده است. همچنین نتایج حاصل از تحلیل همبستگی نشان داد سلامت جسمانی با فعالیت های ورزشی در محیط کار رابطه معنی داری ندارد (05/0 < p ، 05/0 = R). در مقابل انجام فعالیت های ورزشی روزمره (01/0 > p 17/0 = R) فعالیت های ورزشی در اوقات فراغت (01/0>p ،63/0=R)و فعالیت های ورزشی به طور کلی (01/0 > p 33/0=R) با سلامت عمومی رابطه مثبت و معنی دار داشته اند. نتایج حاصل از رگرسیون نشان داد فعالیت بدنی بر کیفیت زندگی معلمان میانسال تاثیر داشته است.

    کلیدواژگان: فعالیت بدنی، اوقات فراغت، کیفیت زندگی، سلامت عمومی، معلمان میانسال
  • روح الله مصلی نژاد*، مسعود نادریان جهرمی، محمد صادق افروزه، حسین دست برحق صفحات 79-92
    هدف از پژوهش حاضر ارایه مدل عوامل اقتضایی موثر بر توسعه مدیریت کیفیت در سازمان های ورزشی(مورد مطالعه اداره کل ورزش و جوانان استان فارس) است. پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی، از نظر شیوه گردآوری داده ها امیخته(کیفی- کمی) بود. ابزار مورد استفاده در این پژوهش بعد از انجام مصاحبه و رسیدن به اشباع نظری تدوین شد که شامل 63 گویه و در قالب 22 مولفه جزیی(هر مولفه 3 گویه) و دو مولفه ی کلی (عوامل درون سازمانی و برون سازمانی)بود. از شاخص های کشیدگی و چولگی به منظور بررسی توزیع داده ها (طبیعی و یا غیر طبیعی بودن) استفاده و برای بررسی و پاسخ به سوالات پژوهش و رسم و تدوین مدل اندازه گیری و مدل ساختاری از نرم افزارهای SPSS نسخه 24، Smart PLS نسخه0/2 و نرم افزار Max QDA نسخه Pro استفاده شد. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که عوامل درون سازمانی(اندازه سازمان، نوع فعالیت ها، ساختار سازمانی، استراتژی های سازمان(راهبردها)، منابع مالی سازمان، تصمیمات انضباطی(قوانین)، رفتارهای سیاسی مدیران، استفاده از فناوری در سازمان، روابط سازمانی (روابط موجود بین کارکنان)، تعهد سازمانی، شرایط کار کارکنان ماهیت وظایف کار کارکنان، ارزیابی عملکرد کارکنان) و عوامل برون سازمانی (پیچیدگی محیط، عدم اطمینان محیطی، نوع تعاملات سازمان با جامعه، قوانین بین المللی(در حوزه ورزش)، نهادهای بین المللی ورزشی، سیاست گذاری کلان دولتی، وضعیت بودجه، نحوه برخورد مسیولین با سازمان و ارزیابی عملکرد سازمان از سوی نهادهای بالادستی) بر توسعه مدیریت کیفیت در سازمان های ورزشی(مورد مطالعه اداره کل ورزش و جوانان استان فارس) اثر گذار است.
    کلیدواژگان: عوامل اقتضایی، مدیریت کیفیت، سازمان های ورزشی، ادارات ورزش و جوانان
|
  • Pages 1-12

    This study aimed to investigate the factors affecting the role of law enforcement in urban security development with emphasis on sporting events. This study was a descriptive-analytical one that was done in a qualitative-quantitative manner. The statistical population of the study consisted of all experts in the fields of sport and law enforcement who specialized in sport and law planning issues. Based on the purposeful method, 21 individuals were selected as the sample and cooperated in the research. The research tool identified 15 researcher-made questionnaires that included 15 factors influencing the improvement of the role of law enforcement in urban security development with emphasis on sporting events. And after investigations in the Delphi method, this component was identified. Electrode method was used to rank the factors. The whole process of analyzing the research data was performed using Electra Slave software. According to the results of the Electra method, it has been found that creating a proper police force structure in shaping and implementing sporting events to improve urban security by controlling 13 of the most important factors affecting the factors contributing to improving the role of law enforcement in urban security development with emphasis on sporting events. It is recommended that specialized police structures and committees be established to improve sports programs to enhance urban security.

    Keywords: Police, sports, sports events, security, social order
  • Pages 13-33
    Purpose

    The main purpose of this study was to study effects of using social networks at the workplace on the employees’ job consequences of Sport and Youth departments in Golestan province . Population and Sample: The present study was a descriptive-field survey. The statistical population included all employees of the Sport and Youth departments of Golestan province and it equals to 220 employees which according to Cochran formula, 141 employees were selected by stratified random sampling as a statistical sample .Instrument: To collect research data, questionnaires of using social networks at the workplace of Barker et al. (2013), knowledge sharing of Rahman & Husssin (2014), employees learning of Barker et al. (2013), Job inattention of Zwarun & Hall (2014), Lack of Time Management of Landers & Callan (2014), and ostracism of Chung & Kim (2017) were used. To analyze the data and identify the effects of research variables, structural equation modeling was applied .

    Results

    The results indicate that using social networks at the workplace affects the knowledge sharing of employees. The effect of using social networks at the workplace on employees' learning was positive and significant. The results showed that the use of social networks at the workplace had a positive and significant effect on job inattention. The effect of using social networks at the workplace on the lack of time management of employees was also positive and significant. Finally, the positive and significant effect of using social networks at the workplace on the employees’ ostracism was confirmed .

    Conclusion

    According to the results, it can be stated that the use of social networks in the workplace can have negative and positive job consequences; Therefore, having specific rules regarding the use of social networks in the organizational environment of sports and youth departments is recommended.

    Keywords: Job Consequences, Social Networks, Knowledge Sharing, Employees’ Learning, TimeManagement, Golestan Province
  • Pages 35-48

    In this descriptive-correlational study conducted using the structural equation approach, the aim of this study was to investigate Causal Relationship coach mentoring skills and athletic achievement motivation with the mediating role of coaches' humor in athletics athletes in Greater Khorasan. The statistical population in this study includes all athletics athletes of Greater Khorasan with a total number of 650 people (350 women and 300 men). The statistical sample of the study according to the size of the statistical population and also in order to achieve the maximum characteristics of the study population, 242 people were randomly selected to the standard questionnaires of 85 phrases mentoring skills, 25 phrases motivation for sports progress and 25 phrases humorous, they answered naturally. To analyze the data, descriptive statistics (from indicators such as percentage, mean and standard deviation to evaluate demographic characteristics and also determine the importance of variables) and inferential statistics (Kolmogorov-Smirnov test, Pearson correlation coefficient and structural equation test), SPSS software version 21 and LISEREL version 8.8 were used. Findings showed that the coaching mentoring skills have a significant effect on the motivation of sports progress with the mediating role of coaches' humor in athletics athletes in Greater Khorasan and the research model has a good fit. According to the research findings, coaches can increase the motivation to progress in athletes by using mentoring skills with a sense of humor.

    Keywords: Coach mentoring skills, Motivation for sports progress, Coaches' humor, Athletics
  • Pages 49-60

    The purpose of this study was to investigate the factors affecting the sustainability of sports businesses with an Islamic approach. The present study was a cross-sectional study that was performed qualitatively and quantitatively. The statistical population of this study includes all managers of sport businesses in Tehran with 1500 businesses. Based on this, 306 managers of these businesses were selected as sample of research. The research instrument consisted of semi-structured interviews and a researcher-made questionnaire. Interpretive structural modeling and structural equations were used to analyze the data of the present study. The whole process of analysis analysis was performed using SPSS 20 and PLS 2 software. The results of the present study showed that eight general factors were identified that included government policies, legal protections, cultural enrichment, personal aspects, religious issues, expert human resources, efficient training and managerial practices. The results of the present study also showed that the research model has a good fit.

    Keywords: business, Islam, Sports, Religious Issues
  • Pages 61-70
    Background and Aim

    The purpose of this study is to investigate the relationship between managers' behavior and organizational commitment in the productivity of staff of the General Directorate of Sports and Youth of West Azerbaijan.

    Methods

    The method of the present study is applied in terms of purpose and descriptive-correlational in terms of method. The statistical population of this research consists of all managers and employees of sports and youth departments of West Azerbaijan province. According to the statistics obtained, it was equal to 197 people. Sample size and statistical sampling method of 185 people have been purposefully selected from formal and contract employees. Allen and Meyer (1990) Organizational Commitment Questionnaire with 82% Cronbach's alpha, Cronbach's Alphabet of Productivity Questionnaire 89% (89%), Mahdavi and Almasi Managers' Behavior Questionnaire (2015) with 89% Cronbach's Alphabet were used to collect information. . Pearson correlation test and multiple regression in 21Spss software were used to analyze the research hypotheses.

    Results

    The results showed that there is a positive and significant relationship between managers' behavior and organizational commitment and productivity of the staff of the General Directorate of Sports and Youth of West Azerbaijan at the level of 0.05. Also, the variables of managers' behavior and organizational commitment have the ability to predict the productivity of the staff of the General Directorate of Sports and Youth of West Azerbaijan.

    Conclusion

    It can be concluded that employees with higher organizational commitment are in a better position in terms of physical and mental strength and adherence to organizational values, and organizationally, the high level of commitment reflects the desired organizational climate. Which leads to the recruitment and retention of employees.

    Keywords: Managers' behavior, Organizational commitment, Productivity
  • Pages 79-92
    Abstractthe purpose of this study is to present a model of contingent factors affecting the development of quality management in sport organizations (studied by Fars Province Youth and Sport Directorate General). In terms of purpose, the present study was Applied in terms of data collection was mixed (qualitative-quantitative). The tools used in this study were formulated after conducting interviews and reaching theoretical saturation which included 63 items in the form of 22 minor components (3 items each) and two general components (intra-organizational and extracurricular factors). Use elasticity and skewness indices to evaluate the distribution of data (natural or abnormal) and to investigate and answer research questions and to draw up a measurement model and structural model using SPSS version 24, Smart PLS version 2.0 and Max QDA Pro software were used. The results of this study showed that intra-organizational factors (organization size, type of activities, organizational structure, organization strategies (strategies), organization financial resources, disciplinary decisions (rules), managers' political behaviors, technology use in organization, relationships Organizational (Existing Staff Relations), Organizational Commitment, Staff Working Conditions, the Nature of Employee Tasks, Employee Performance Evaluation) and External Organizational Factors (Environmental Complexity, Environmental Uncertainty, Type of Organization Interaction with Society, International Law (in the Field of Sports)), International sports institutions, macro-government policy, budgetary status, how officials deal with Organization and Performance Evaluation by Upstream Institutions) Influences the Development of Quality Management in Sport Organizations (Studied by Fars Province Youth and Sport Directorate General).
    Keywords: Contingency factors, Quality Management, Sports organizations, sports departments, youth