فهرست مطالب

مجله جامعه شناسی نهادهای اجتماعی
پیاپی 17 (بهار و تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/31
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمدجواد محمدی پارسا، حیدر جانعلی زاده چوب بستی*، نادر رازقی صفحات 7-26

    این مقاله به دنبال سنجش میزان گرایش به معنویت مدرن در افراد بالای هیجده سال در شهر گرگان و شناسایی عوامل اجتماعی و تعیین میزان تاثیر آنها بر این متغیر بوده است. این پیمایش با استفاده از نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده (متناسب با جمعیت ساکن در مناطق مختلف شهر) و با پرسشنامه محقق ساخته (دارای آلفای کرونباخ به میزان 75/.) و با استفاده از تکنیک های آماری متناسب، نشان داد که 5/55 درصد از افراد جامعه مورد بررسی، با نمره ی بیش از متوسط (12/3 از 5) به معنویت مدرن گرایش دارند. دو متغیر «سن» (با ضریب رگرسیون تفکیکی استاندارد شده به میزان 28/.-) و «اهمیت دینداری در زندگی روزمره» (با ضریب رگرسیون تفکیکی استاندارد شده به میزان 24/.-)  به شکل مستقیم و به صورتی معنادار در گرایش به معنویت مدرن افراد جامعه مورد مطالعه تاثیر داشته و توانایی تبیین 16درصد واریانس آن را دارا هستند. همچنین دو متغیر «اهمیت دینداری نزد والدین» و «طبقه ی اجتماعی» به شکل غیرمستقیم (به ترتیب با ضرایب رگرسیونی تفکیکی استاندارد شده برابر 11/.- و 031/.) بر گرایش مذکور موثرند. از یافته ها می توان استنباط نمود که احتمالا نظریه ی دین زدا بودن معنویت مدرن،  از نظریه ی تغییر شکل و سازگاری دینداری صحیح تر است .

    کلیدواژگان: مدرنیسم، معنویت مدرن، گرگان، رگرسیون چندگانه، تحلیل مسیر
  • رحمت عباس تبار مقری*، یاسر آقاجانی صفحات 27-46

    هدف اصلی از نگارش این پژوهش، بررسی شاخصه های هویت فرهنگی و سیاسی جوانان در دهه های اول و چهارم  انقلاب اسلامی ایران در شهرستان بابلسر بوده و تشابهات  و تمایزات هویتی جوانان این دو دهه بیان می گردد. این پژوهش، با بررسی شاخصه های هویتی جوانان دهه های اول و چهارم انقلاب با استفاده از چهارچوب نظری امانویل کاستلز در مورد هویت ها ،در شهرستان بابلسر به این پرسش پاسخ می گوید که وجه تمایز و تشابه هویت فرهنگی سیاسی جوانان در دو دهه ی اول و چهارم انقلاب چه بوده است؟ پژوهش حاضر به لحاظ روش توصیفی است و ابزار جمع آوری آن از طریق استفاده از منابع کتابخانه ای مشتمل بر کتب ، مقالات و همچنین به صورت پیمایشی مشتمل بر توزیع تعدادی پرسش نامه در غالب برگه های نظرسنجی و پالایش و پایش این پرسش نامه هاست. در تحلیل آماری نظرسنجی های صورت گرفته نیز از نرم افزار spss استفاده شده است. یافته های پژوهش حاکی از آن است که هرچند هویت اسلامی انقلابی جوانان دهه ی چهارم نسبت به جوانان دهه ی اول ، بسیار کم رنگ تر گشته است؛ اما جوانان در این دوران نیز همچنان دارای تشابهاتی با جوانان دهه ی نخست انقلاب اسلامی می باشند.

    کلیدواژگان: هویت، هویت مشروعت بخش، هویت مقاومتی، هویت برنامه دار، انقلاب اسلامی
  • حجیه بی بی رازقی نصرآباد*، ملیحه علی مندگاری، راضیه میری، محمدرضا کارگر شورکی صفحات 47-82

    مشابه بسیاری از کشورهای دیگر، ایران نیز طی سالهای اخیر شاهد رشد بیکاری جوانان بوده است. هدف این مقاله، فهم جامعه شناختی علل بیکاری جوانان بیکار شهر کرمانشاه به شیوه ی کیفی و بارویکرد نظریه زمینه ای است. مشارکت کنندگان 19 نفر از جوانان بیکار کرمانشاهی هستند که به روش نمونه گیری هدفمند و نظری انتخاب شده اند. ابزار جمع آوری داده ها مصاحبه عمیق است. تحلیل داده ها با کمک روش نظریه ی زمینه ای استراوس و کوربین انجام گرفته است که شامل کدگذاری باز، محوری و گزینشی می باشد. نتایج حاکی از این است که عوامل بیکاری جوانان شامل 104 مفهوم، 33 زیر مقوله، 11 مقوله ی اصلی و یک مقوله ی هسته با عنوان، دوگانه ی بیکاری ساختاری و اشتغال پذیری پایین است که در این مطالعه در قالب مدل پارادایمی ارایه شد. نتایج نشان داد جوانان جویای کار به دلیل شرایط علی از جمله ضعف نهادی-مدیریتی، عدم نظام مندی جهت ایجاد شغل، جنسیت زدگی؛ شرایط زمینه ای از قبیل محدودیت های خانوادگی ، کیفیت پایین سرمایه انسانی و شرایط مداخله گری همچون ارزش گذاری نادرست شغلی و دافعه ی روستایی، با دوگانه ی بیکاری ساختاری و اشتغال پذیری پایین مواجه هستند. در چنین وضعیتی افراد با دو راهبرد کنشی متناقض چون انفعال و ناکارآمدی و میل به تغییر و پیشرفت به کنار آمدن و یا مقابله با مسئله ی بیکاری خود اقدام می کنند. ضرورت هم افزایی و حمایت همه جانبه نهادهای مرتبط و مسیول در راستای بهبود فضای کسب و کار و افزایش فرصت های شغلی جوانان در کرمانشاه توصیه ی جدی این مقاله است.

    کلیدواژگان: جوانان، بیکاری ساختاری، اشتغال پذیری پایین، روش کیفی، شهرکرمانشاه
  • عنایت اسلامی اندارگلی، علی اصغر عباسی اسفجیر*، منوچهر پهلوان صفحات 83-118

    این مقاله تاثیر خدمات انجمن حمایت زندانیان بر عملکرد خانواده ی زندانیان استان تهران را مورد بررسی قرار داده و اهداف آن، سنجش تاثیر خدمات «مادی و معیشتی»، «فرهنگی و تربیتی»، «اشتغال و حرفه آموزی»، «بهداشتی و درمانی» و «آموزشی و مشاوره ای» بر عملکرد خانواده های زندانیان است. در چارچوب نظری، تیوری بحران خانواده ی زندانی «هیل»، الگوی نظری عملکرد خانواده «مک مستر»، مدل های حمایت اجتماعی شامل؛ ؛ تاثیر مستقیم، تاثیر غیرمستقیم یا ضربه گیر، مدل «ویس»، تخصیص وظیفه، سلسله مراتب جبرانی، فقدان، انباشت هویتی و «مدل هم چینی مناسب استرس و حمایت اجتماعی» مورد بررسی قرار گرفت.این تحقیق از نوع «پژوهش کمی»، مبتنی بر «روش پیمایش» و «ابزار پرسشنامه» مبتنی می باشداست. ابزارها شامل پرسشنامه ی محقق ساخته «خدمات انجمن حمایت زندانیان» و پرسشنامه ی استاندارد سنجش عملکرد خانواده «اپشتاین» (FAD) است. جامعه ی آماری شامل همه ی خانواده های تحت پوشش خدمات انجمن حمایت زندانیان در استان تهران (3400 خانواده) است که تعداد 384 نفر مبتنی بر «نمونه گیری تصادفی طبقه ای» به عنوان نمونه ی آماری انتخاب گردید و پرسشنامه های تحقیق در زمستان 1399 تکمیل گردید.یافته ها نشان داد خدمات «مادی و معیشتی»، «فرهنگی و تربیتی»، «اشتغال و حرفه آموزی»، «بهداشتی و درمانی» و «آموزشی و مشاوره ای» بر عملکرد خانواده های زندانیان استان تهران تاثیرات مثبت دارد. مدل معادله ی ساختاری نیز نشان داد متغیرهای «خدمات انجمن حمایت»، «پایگاه اقتصادی و اجتماعی» و «مشخصات خانواده » بر خرده مقیاس های «حل مشکل»، «نقش ها»، «همراهی عاطفی»، «ارتباط»، «آمیزش عاطفی»، «کنترل رفتار» و «عملکرد کلی خانواده» تاثیرات مثبتی دارد. لذا ازاین رو، خانواده های زندانیان در مولفه های «مادی و معیشتی»، «فرهنگی و تربیتی»، «اشتغال و حرفه آموزی»، «بهداشتی و درمانی» و «آموزشی و مشاوره ای» نیازمند حمایت و مساعدت نهادهای حمایتی از جمله «انجمن حمایت زندانیان» هستند تا بخشی از چالش ها و تهدیدات ناشی از فقدان سرپرست خانواده ترمیم گردد.

    کلیدواژگان: عملکرد خانواده، انجمن حمایت زندانیان، خدمات مادی، حرفه آموزی، بهداشتی و درمانی
  • محمدرضا طالبان* صفحات 119-139

    با وجود اجماع دانشمندان علوم اجتماعی بر دینداری افزون تر زنان نسبت به مردان در کلیه ی ادیان و مذاهب، تبیین چرایی این الگوی باثبات تجربی یک معمای علمی محسوب شده است. برای حل این معما، جامعه شناسان نیز تلاش های نظری گوناگونی انجام داده اند که جدیدترین آن در اواخر قرن بیستم به عنوان «نظریه ی ترجیح ریسک» ارایه گردید. مدعای اصلی این نظریه آن بود که بخش مهمی از تفاوت های جنسیتی در دینداری را می توان به سطوح مختلف ترجیح ریسک یا ریسک پذیری/ریسک گریزی میان زنان و مردان اسناد داد. مطالعه ی حاضر در تداوم همین حوزه ی مطالعاتی جدید در جامعه شناسی دین در خصوص ارتباط ریسک پذیری/ریسک گریزی و دینداری در پرتوی یک مدل نظری ترکیبی شکل گرفت. از این رو، در سطح نظری تلاش شد تا با ترکیب نظریه ی جرم شناسانه ی «قدرت-کنترل» و نظریه ی جامعه شناسانه ی «ترجیح ریسک» مدلی برای تبیین جامعه شناسانه ی تفاوت های جنسیتی در دینداری تدوین گردد. سپس، در سطح تجربی تلاش گردید تا با مقابله ی این مدل نظری با داده های حاصل از جمعیت ملی مسلمانان ایرانی میزان انطباق و تناظر پیش بینی های این مدل نظری با داده ها و شواهد تجربی مورد ارزیابی و داوری سیستماتیک قرار گیرد. در مجموع، نتایج حاصل از این پژوهش حکایت بر حمایت تجربی مدل نظری مزبور در میان مسلمانان ایرانی داشت به نحوی که دو سازه ی «ساختار خانوادگی» و «ریسک گریزی» توانستند شکاف جنسیتی در تمامی ابعاد دینداری مسلمانان ایرانی را به طرز قابل ملاحظه ای کاهش دهند.

    کلیدواژگان: تفاوت جنسیتی مذهبی، دینداری، نظریه ترجیح ریسک، نظریه قدرت-کنترل، ساختار خانوادگی پدرسالار
  • حسین افراسیابی*، سید ضیاء ضیا کاشانی صفحات 141-157

    در دنیای معاصر و موازی با تحولات فرهنگی، اقتصادی و فناوری، نقش های جنسیتی درون خانواده نیز دگرگون شده است. این پژوهش با هدف مطالعه ی تغییر نقش مردان در خانواده با توجه به تفسیر و تجربه خود مردان انجام شد. برای اجرای تحقیق، از روش تحقیق نظریه ی داده بنیاد(گراندد تیوری) استفاده کردیم. میدان مطالعه، شهر یزد بوده و در فرایند گردآوری داده ها، 30 نفر مرد ساکن یزد با روش نمونه گیری هدفمند و دردسترس در تحقیق مشارکت داشتند. از مصاحبه نیمه ساختاریافته برای گردآوری داده ها و از کدگذاری نظری برای تحلیل داده ها استفاده کردیم. در کدگذاری اولیه 34 مفهوم از مصاحبه ها استخراج و در آخر 5 مقوله ی اصلی ساختیم. براساس یافته ها، نقش مرد در خانواده شامل فرایند گذار به برابری و دموکراتیزه شدن است و سایر اعضای خانواده نقش برجسته تری در ساختار قدرت پیدا کرده اند. مردان از تعریف نقش سنتی خود فاصله گرفته و به دگرگونی ذایقه ی مردانه و محدودسازی خویشتن پرداخته اند. رسانه ، آموزش، شهرنشینی، اشتغال زنان و سبک زندگی مصرف گرایانه ی معاصر، از جمله شرایطی است که زمینه ی این تحول را فراهم کرده است. سیطره ی مادی گرایی، سهم خواهی شرکای نقش و معنا سازی نوین از مردانگی از جمله پیامدهای این تغییرات است.

    کلیدواژگان: مطالعات مردان، مردانگی، پدرسالاری، خانواده، تغییر نقش جنسیتی
  • سید قاسم حسنی* صفحات 159-186

    یکی از مهمترین دلیل انجام این تحقیق ، آن بود که نشان دهد؛  آب را نباید صرفا به عنوان کالای مصرفی در نظر گرفت و آن را باید دارای ارزش نهادی-مادی دانست. تشخیص اینکه غیر از ارزش نهادی-مادی ، آب دارای ارزش فرهنگی-غیرمادی است می تواند برای قاعده مند کردن و فرموله کردن سیاست های آب و مدیریت آن کارامد باشد. به دلیل تاکیدی که بر بخشی از ارزش های آب می شود و غفلت های زیادی که  در مدیریت منابع آب با توجه به ارزش های دیگر آن صورت می گیرد، هنوز کمبودهای عمیقی در شناخت سیستم های ارزش های متنوع آب و مدیریت  منابع آب وجود دارد. .هدف مقاله، بررسی آگاهی و نگرش کارمندان ادارات و سازمان های مربوط به امور آب نسبت به  غیر از ارزش نهادی-مادی آب است. برای تشخیص این امر ، تحقیق حاضر بین دو نوع ارزش نهادی-مادی و ارزش فرهنگی-غیرمادی تفاوت قایل شده است. روش بررسی کمی و توصیفی بوده و برای جمع آوری داده ها  از پرسشنامه استفاده گردید. در این تحقیق از کارمندان ادارات آب به صورت نمونه گیری سهیمه ای پرسیده شد.نتایج به دست آمده  حاکی از آن است که افتراقی بین جایگاه ارزش های فرهنگی (ارزش های فرهنگی-غیر مادی) و ارزش های نهادی-مادی(آب به عنوان یک کالای مصرفی)  در بین سازمان های اداری و کارمندان آن وجود دارد. در واقع نوع جهت گیری کارمندان سازمان های آب  به سمت ارزش های نهادی-مادی بوده است.

    کلیدواژگان: مدیریت یکپارچه منابع آب، ارزش فرهنگی-غیرمادی آب، پدیده ی اجتماعی تام، تنوع فرهنگی-زیستی
  • منصوره مهدی زاده* صفحات 187-215

    تحقیق حاضر سعی دارد به بررسی میزان اعتماد اجتماعی به نهاد پزشکی و تاثیر آن بر میزان انطباق جامعه با توصیه های بهداشتی- درمانی در شرایط پاندمی کووید 19 بپردازد. بدین منظور از روش کمی (پیمایش) و ابزار پرسش نامه استفاده شده است. جامعه ی آماری عبارت است از؛ افراد بالای 20 سال شهر تهران که طبق آخرین سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال 1395 معادل 6666801  نفر می باشد. از این میان ،به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای متناسب با حجم و با استفاده از فرمول کوکران تعداد 306 نفر از مناطق 22 گانه شهر تهران به عنوان نمونه انتخاب شدند. میانگین آلفای کرونباخ شاخص ها بیش از 0.7 شد که حاکی از پایایی قابل قبول ابزار سنجش می باشد.یافته ها نشان داد که میزان انطباق با توصیه های بهداشتی در بازه ی نظرسنجی (تیر ماه 1400) در میان شهروندان تهرانی، نسبتا زیاد است. همچنین باتوجه به میانگین شاخص اعتماد به نهاد پزشکی (3.18) می توان گفت که در مجموع میزان اعتماد پاسخگویان به نهاد پزشکی (در تمام ابعاد آن) نسبتا زیاد است. به منظور بررسی فرضیات تحقیق از آزمون همبستگی پیرسون استفاده شد. ضریب معناداری هر چهار رابطه زیر 0.05 و معنادار بود؛ از این روی، هر چهار فرضیه تحقیق تایید شد. نتایج آزمون فرضیات نشان داد که بین اعتماد به نهاد پزشکی در تمام ابعاد آن (شایستگی، رازداری، وظیفه شناسی و صداقت) و انطباق با توصیه های بهداشتی مرتبط با کووید 19 رابطه ی مثبت و معنا داری وجود دارد. درنتیجه، می توان گفت که با افزایش اعتماد نهادی به نهادهایی مانند نهاد پزشکی در جامعه، می توان تا حد زیادی مشارکت اجتماعی در زمینه ی انطباق با توصیه های بهداشتی مرتبط با پاندمی ها را افزایش داده و از این طریق به کنترل موثر پاندمی ها در جامعه دست یافت.

    کلیدواژگان: اعتماد اجتماعی، نهاد پزشکی، مشارکت اجتماعی، انطباق جامعه با توصیه های بهداشتی- درمانی، پاندمی کووید 19
  • مجید موحد مجد*، زهرا معاون، حسن خشنود صفحات 217-246

    هر نوع فساد اداری و دولتی می تواند در حکم یک ترمز و اهرم ایجاد اختلال در تمامی حوزه های مهم تجاری و اقتصادی  کشورها باشد. در این مطالعه به دنبال پاسخ به این پرسش ها هستیم: گفتمان های متخاصم در شکل گیری و تداوم وضعیت فساد کدام اند؟ فساد با چه گروه و نهادهایی در ارتباط است؟ فساد از کدام موضع یا موقعیت برمی خیزد؟در این تحقیق به بررسی وضعیت فساد از منظر رسانه ومطبوعات پرداخته ایم. از چهار روزنامه ی وطن امروز، شرق، اعتماد، کیهان، جهت مطالعه استفاده شده است و از هرکدام ازاین روزنامه ها بر اساس نمونه ی نظری، تعدادی متن به عنوان نمونه جهت تحلیل و تفسیر مسئله ی فساد انتخاب شده اند. برای پاسخگویی به سوالات تحقیق از چارچوب لاکلایو و موفه استفاده شده است. بر اساس چارچوب موفه برای هرکدام از روزنامه ها یک مدل پیرامون مسئله ی فساد ارایه شد.دال برتر شکل گرفته پیرامون مسئله ی فساد در هرکدام از روزنامه ها به ترتیب: مدیریت عدالت محور، مدیریت شفاف، مدیریت شایسته سالار متنوع، مدیریت اسلامی هستند. به طورکلی روزنامه ها به جای اینکه به بررسی ساختاری مسئله ی فساد و دادن راه کار برای حل مسئله بپردازند، بیشتر درگیر افشاگری فساد و انتساب این فسادها به دوره ی مدیریت گفتمان مخالف هستند و یک نوع گفتمان سخن پراکنی در مطبوعات حاکم است.

    کلیدواژگان: گفتمان های متخاصم، تحلیل گفتمان، وضعیت فساد، مطبوعات، دهه90
|
  • Mohammad Javad Mohammadi Parsa, Heidar Janalizadeh Choobbasti *, Nader Razeghi Pages 7-26

    This research has been prepared to measure the tendency towards modern spirituality in people over eighteen years old in Gorgan (city in the north of Iran) and to identify social factors and determine their impacts. In this survey, stratified random sampling (appropriate to the population living in different parts of the city) and a researcher-made questionnaire (with Cronbach's alpha of 0.75) were used. By using appropriate statistical techniques, the findings showed that 55.5% of the population with a score above average (3.12 out of 5) had a tendency to modern spirituality. The two variables "age" (with a Standardized partial correlation coefficient -0.28) and "the importance of religiosity in everyday life" (with a Standardized partial coefficient -0.24) directly and significantly have affected on the modern spirituality. And explain 16% of its variance. Also, the two variables " The importance of religiosity for parents" and "social class" indirectly (with Standardized partial coefficient -0.11 and 0.031) have affected on this trend. It can also be inferred from all the findings that the hypothesis "Modern spirituality as destroyer of the religiosity" is probably more correct than the hypothesis of the transformation and compatibility of religiosity.

    Keywords: Modernism, modern spirituality, Gorgan, multiple regression, Path Analysis
  • Rahmat Abbastabar *, Yaser Aghajani Pages 27-46

    The main purpose of writing this research is to examine the characteristics of cultural and political identity of young people in the first and fourth decades of the Islamic Revolution of Iran, she was in the city of Babolsar and the similarities and identity differences of the youth of these two decades are expressed. This study examines the identity characteristics of young people in the first and fourth decades of the revolution using the theoretical framework of Emmanuel Castells Regarding identities, in the city of Babolsar, the answer to the question is what was the difference and similarity of the cultural and political identity of the youth in the first two and fourth decades of the revolution? The present research is descriptive in terms of method and its collection tool is through the use of library resources including books, Articles as well as a survey include the distribution of a number of questionnaires in the form of survey sheets and the refinement and monitoring of these questionnaires. SPSS software was used in the statistical analysis of the surveys. The findings of the study indicate that although the revolutionary Islamic identity of the youth of the fourth decade has become much less colorful than that of the youth of the first decade, But the youth in this period still have similarities with the youth of the first decade of the Islamic Revolution.

    Keywords: identity, Legitimate Identity, Resistance Identity, Planner Identity, Islamic Revolution
  • Hajiieh Bibi Razeghi Nasrabad *, Malihe Alimondegari, Razeiyeh Miri, Mohammad Reza Kargar Shoraki Pages 47-82

    Similar to many other countries, Iran has witnessed growth in youth unemployment over recent years.The purpose of this study is to understand the sociological causes of youth unemployment. This is a qualitative research and its participants are 19unemployed youth in Kermanshah citywho have been selected by purposive and theoretical sampling. Data collection tool is in-depth interview .Data analysis was performed using Strauss and Corbin's grounded theory method, which includes open, axial and selective coding. The results show that youth unemployment factors include 104 concepts, 33 subcategories, 11 main categories and a core category entitled "dual structural unemployment and low employability". The results showed that job-seeking youth due to causal conditions such as mismanagement and lack of systematization for job creation, inadequate job contexts, Sexism; Underlying conditions such as family constraints on access to employment and inefficiency and low quality of human capital and intervention conditions such as job misconceptions and rural repulsion are faced with a dual structural unemployment and low employability.In such a situation, people use two contradictory action strategies such as passivity and inefficiency and self-efficacy and the desire to change or cope with the problem of unemployment.The need for synergy and comprehensive support of relevant and responsible institutions in order to improve the business environment and increase job opportunities for young people in Kermanshah is a serious recommendation of this study.

    Keywords: Youth, Structural unemployment, low employability, Qualitative Method, Kermanshah city
  • Enayat Eslami Ansargoli, Ali Asghar Abbasi Asfajir *, Manoochehr Pahlavan Pages 83-118

    This article examines the impact of "Prisoners Support Association" service" on the performance of prisoners' families in Tehran province and its objectives are to assess the impact of services "welfare and livelihood", "cultural and educational", "employment and vocational training", "health and medical", "Education and counseling" on the performance of prisoners' families. In the theoretical framework, Hill Prisoner Family Crisis Theory, The McMaster Family Theoretical Model of Family Performance, Social Support Models Including Direct Impact, Indirect or Impact, Weiss Model, Duty Assignment, Compensatory Hierarchy, Loss, Identity Accumulation and Model "Optimal matching Model of stress and social support" was examined. This research is of "quantitative research" based on "survey method" and "questionnaire tool". The instruments include the researcher-made questionnaire "Prisoner Support Association Services" and the standard Epstein Family Performance Assessment Questionnaire (FAD). The statistical population includes all families covered by the services of the Prisoners Support Association in Tehran province (3400 families), of which 384 people were selected as a statistical sample based on stratified random sampling and research questionnaires were completed in the winter of 2021.The Findings showed that "material and livelihood", "cultural and educational", "employment and vocational training", "health and medical" and "educational and counseling" services have positive effects on the performance of families of prisoners in Tehran province. The structural equation model also showed the variables "Support Association Services", "Economic and Social Status" and "Family Profile" on the subscales of "Problem Solving", "Roles", "Affective Responsiveness", "Communication", "Affective Involvement", "Behavioral control" and "General Functioning" have positive effects. Therefore, the families of prisoners in the components of "welfare and livelihood", "cultural and educational", "employment and vocational training", "health and medical" and "education and counseling" need the support and assistance of support institutions such as the "Prisoners Support Association" to part Recover from the challenges and threats posed by the lack of a head of household.

    Keywords: Family Performance, Prisoners Support Association, Welfare, Vocational Training, Health services
  • Mohammadreza Taleban * Pages 119-139

    Despite the consensus of social scientists on the greater religiosity of women than men in all religions and sects, explaining why this empirically stable pattern is considered a scientific puzzle. To solve this puzzle, sociologists have also made various theoretical efforts, the most recent of which was introduced in the late twentieth century as the "theory of risk preference". The present study was conducted in continuation of this new field of study in the sociology of religion on the relationship between risk preference and religiosity in the light of a synthetic theoretical model. Therefore, at the theoretical level, an attempt was made to combine the theory of power-control and the theory of risk preference to develop a model for the sociological explanation of gender differences in religiosity. Then, at the experimental level, testing this theoretical model with the data obtained from the national population of Iranian Muslims. Overall, the results of this study indicated the empirical support of this theoretical model among Iranian Muslims so that the two constructs of "family structure" and "risk aversion" were able to significantly reduce the gender gap in all aspects of Iranian Muslims' religiosity.

    Keywords: Religious gender differences, religiosity, Risk preference theory, Power-control theory, Patriarchal family structure
  • Hossein Afrasiabi *, Seyed Zia Zia Kashani Pages 141-157

    The aim of this study was to study the changing role of men in families in Yazd according to the interpretation and experience of men themselves. To conduct the research, we used the research method of grounded theory. The research feild was the city of Yazd and in order to obtain the data, 30 men living in Yazd participated in the research using purposive sampling method. We used semi-structured interviews to collect data and theoretical coding to analyze the data. In the initial coding stage, we extracted 34 concepts from the interviews and finally organized in 5 main categories. According to the findings, the role of men in the family includes the democratization process and other family members have found a more prominent role in the power structure. Men have moved away from the definition of their traditional role, transforming masculine tastes and limiting themselves. The media, education, urbanization and women's employment are the causal conditions that have led to this change. The consequences of these changes have been the domination of the materialist domination of the role partners and the new meaning-making of masculinity.

    Keywords: Men Studies, Masculinity, patriarchy, Family, Gender Role Change
  • Seyed Qasem Hasani * Pages 159-186

    One of the most important reasons for doing this research is to show that water should not be considered as a mere commodity with an institutional-material value. On the contrary, it has a cultural-nonmaterial value that can be effective in regulating and formulating water policies and management. Due to the emphasis on one dimension of water values and neglect of the other dimensions in water resources management, there are profound shortcomings in understanding diverse water value systems and water resources management. The purpose of this research is to examine the awareness and attitude of the employees of water-related institutions and organizations and show the importance of water values. To determine this, the present study distinguishes between two types of institutional-material value and cultural-nonmaterial value. The present quantitative research uses the survey method and questionnaire to collect data. In this study, water department employees were selected using quota sampling. The results indicate that there is a distinction between the positions of cultural values (cultural-nonmaterial values) and institutional-material values (water as a consumer goods) according to the administrative organizations and their employees. In fact, the orientation of employees of water organizations was mostly towards institutional-material values.

    Keywords: Integrated water resources management, Cultural-nonmaterial value of water, total social phenomenon, biocultural diversity
  • Mansoureh Mahdizadeh * Pages 187-215

    The present study tries to investigate the level of social trust in the medical institution and its impact on the level of community compliance with health recommendations in the Covid 19 pandemic. For this purpose, quantitative method (survey) and questionnaire tools were used. The statistical population is people over 20 years old in Tehran, which according to the latest general population and housing census in 2016 is equal to 6666801 people. Among them, 306 people from 22 districts of Tehran were selected as a sample by multi-stage cluster sampling method appropriate to the size and using Cochran's formula. The average Cronbach's alpha of the indicators was more than 0.7, which indicates the acceptable reliability of the measurement tool.The results showed that the rate of compliance with health recommendations in the survey period (July 2021) is relatively high among Tehran citizens. Also, according to the average index of trust in the medical institution (3.18), it can be said that in general, the level of trust of the respondents in the medical institution (in all its dimensions) is relatively high. Pearson correlation test was used to test the research hypotheses. The significance coefficient of all four relationships was below 0.05 and significant; Therefore, all four research hypotheses were confirmed. The results of the hypothesis test showed that there is a significant positive relationship between trust in the medical institution in all its dimensions (competence, confidentiality, fidelity and honesty) and compliance with the health recommendations related to Covid-19. As a result, it can be said that by increasing institutional trust in institutions such as the medical institution in the community, it is possible to greatly increase social participation in compliance with pandemic-related health advice and thus achieve effective control of pandemics in society.

    Keywords: social trust, Medical Institution, Social participation, Compliance with health recommendations, Covid -19 pandemic
  • Majid Movahed *, Zahra Moaven, Hassan Khoshnod Pages 217-246

    Any kind of administrative and government corruption can be a brake and a lever to disrupt all countries' important trade and economic areas. In this study, we have examined the situation of corruption in the Iranian press. In this study, we seek to answer these questions: What are the conflicting discourses in the formation and perpetuation of corruption? What groups and institutions is corruption related to? From what position or position does corruption arise? The four newspapers Vatan-e-Amrooz, Shargh, Etemad, and Kayhan have been used for reading, and from each of these newspapers, based on a theoretical sample, several texts have been selected as samples to analyze and interpret the issue of corruption. The Laclau and Mouffe frameworks have been used to answer the research questions. Based on Mufeh's framework, a model on the issue of corruption was presented to each newspaper. The top signs formed on the issue of corruption in each of the newspapers are: justice-oriented management, transparent management, diverse meritocracy management, and Islamic management, respectively. In general, newspapers, instead of structurally examining the issue of corruption and providing solutions to the problem, are more involved in exposing corruption and attributing it to the era of opposing discourse management, and there is a kind of rhetorical discourse in the press.

    Keywords: Conflicting discourses, Discourse analysis, the State of corruption, the Press, the 1990s