فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی گیلان - پیاپی 118 (تابستان 1400)

مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان
پیاپی 118 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/10/05
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محمد حقیقی، حسین خوشرنگ، سمانه غضنفر طهران*، پگاه آقاجان زاده، علیرضا جعفری نژاد، زوبین سوری، حمیدرضا تقوای معصومی، زهره دارابی پور، محمد قربانی علیکلایه صفحات 84-97
    زمینه

     به دلیل شیوع زیاد بیماری کووید-19 و ظرفیت محدود درمانی، تشخیص بهتر صفات بیماری و شناسایی فاکتورهای نشان دهنده شدت بیماری، می تواند برای تصمیم گیری درباره تخصیص منابع مهم و محدود کمک کننده باشد.

    هدف

     مطالعه حاضر برای بررسی مشخصات جمعیت شناختی، بالینی، آزمایشگاهی و یافته های تصویربرداری بیماران بدحال مبتلا به کووید-19 بستری در بخش مراقبت های ویژه سه بیمارستان در شهر رشت انجام شد.

    روش ها

    این مطالعه گذشته نگر روی 138 بیمار مبتلا به کووید-19 بستری در بخش مراقبت های ویژه انجام شد. اطلاعات بیماران شامل مشخصات جمعیت شناختی، بیماری زمینه ای، نتایج آزمایشگاهی و تصویربرداری و پیامد بیماری از پرونده بیماران استخراج شد.

    یافته ها

    در این مطالعه، اکثر بیماران مرد و در رنج سنی 55 تا 69 سال بودند. دیابت ملیتوس، فشار خون بالا، بیماری مزمن قلبی شایع ترین بیماری زمینه ای و تنگی نفس، تب و سرفه شایع ترین علایم بودند. نمای ground glass opacities شایع ترین یافته در سی تی اسکن ریه و افزایش لاکتات دهیدروژناز، افزایش ESR و CRP، افزایش درصد نوتروفیل و لنفوپنی شایع ترین یافته های آزمایشگاهی بودند. میزان مرگ ومیر 90/58 درصد بود.

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد بیشتر بیماران با تظاهرات شدید بیماری، دارای سن زیاد، سابقه بیماری زمینه ای، علایم تنگی نفس، سرفه، تب و درگیری وسیع ریه در تصویربرداری و تغییرات در نتایج آزمایشگاهی بودند و علی رغم درمان دارویی و تهویه مکانیکی مرگ ومیر بیماری زیاد بوده است.

    کلیدواژگان: کووید-19، واحد مراقبت های ویژه، اپیدمیولوژی
  • مریم کوشا*، سمیرا نقی پور، مهناز فلاحی خشت مسجدی صفحات 98-107
    زمینه

     اختلال نقص توجه/ بیش فعالی (ADHD) از شایع ترین اختلالات روان پزشکی کودکان و نوجوانان است. والدین این افراد نیز استرس فرزندپروری بالایی را متحمل می شوند. هوش هیجانی شامل توانایی دریافت درست، پردازش و بیان احساسات است که منجر به مدیریت بهتر روابط می شود. 

    هدف

    هدف از این مطالعه بررسی رابطه بین هوش هیجانی با استرس فرزندپروری در مادران کودکان و نوجوانان مبتلا به ADHD بود.

    روش ها

    مطالعه مقطعی تحلیلی از نوع همبستگی روی 136 مادر دارای فرزند مبتلا به ADHD که در مرکز تخصصی مشاوره کودکان و نوجوانان گیل در شهر رشت تحت درمان بوده اند، انجام شد. از پرسش نامه جمعیت شناختی، پرسش نامه استرس فرزندپروری PSI-SF و پرسش نامه هوش هیجانی شرینگ برای ارزیابی شرکت کنندگان استفاده شد. اختلالات همراه بر اساس تشخیص بالینی فوق تخصص روان پزشکی کودک و نوجوان از پرونده ها استخراج شد. داده ها با نرم افزار Spss نسخه 22، با استفاده از میانگین، درصد، انحراف معیار و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    میانگین نمره استرس فرزندپروری و میانگین نمره هوش هیجانی مادران بر اساس گروه های سنی، سطح تحصیلات، مدت درمان و اختلالات همراه معنی دار نبود (05/P>0). بین میانگین نمره زیرمولفه های هوش هیجانی (05/P<0) و  میانگین نمره کلی هوش هیجانی با میانگین نمره استرس فرزندپروری در مادران دارای کودکان مبتلا به ADHD رابطه معنادار معکوس به دست آمد (0/42-=P=0/001 ، r). 

    نتیجه گیری

    مادران دارای فرزند مبتلا به ADHD که هوش هیجانی بیشتری داشتند، استرس فرزندپروری کمتری را گزارش کردند.

    کلیدواژگان: اختلال بیش فعالی، کمبود توجه، استرس فرزندپروری، هوش هیجانی
  • مریم زارع* صفحات 108-117
    زمینه

     سرطان سلول سنگ فرشی مری هفتمین بدخیمی شایع و کشنده در جهان است که شیوع زیادی در ایران دارد. پیش آگهی سرطان مری ضعیف بوده و بقای پنج ساله بیماران ناچیز است. با وجود مطالعات صورت گرفته روی این سرطان، هنوز مکانیسم دقیق آن مشخص نشده است. بنابراین، بررسی عوامل مولکولی دخیل در این بیماری برای یافتن راه های تشخیصی و درمانی اهمیت دارد. در این رابطه تغییرات miRNAها در سرطان مری نشان داده شده و محققین به کاربرد آن ها به عنوان بیومارکرهای تشخیصی سرطان مری توجه کرده اند.

    هدف

     در این مطالعه میزان بیان  miRNA-138در بافت توموری و بافت نرمال مجاور ارزیابی شده است.

    روش ها

    برای انجام این پژوهش که در آزمایشگاه دانشگاه پیام نور در سال 1399 انجام شد، 35 نمونه بافت توموری سرطان مری و بافت نرمال مجاور از بیماران مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی تهران جمع آوری شد. سپس استخراج RNA انجام شده و میزان بیان miRNA-138 در نمونه های بافتی با روش real time RT-PCR ارزیابی شد. همچنین رابطه بین تغییرات بیان miRNA-138 با پارامترهای کلینیکی بیماران نیز بررسی شد.

    یافته ها

    بر اساس نتایج، بیان miRNA-138 در بافت توموری سرطان مری به طور معنی داری نسبت به بافت نرمال کاهش یافته است (05/P<0). همچنین ارتباط معنی داری بین کاهش بیان miRNA-138 در بافت توموری با درجه تمایز تومورها و وضعیت متاستاز آن ها مشاهده است (05/P<0).

    نتیجه گیری

    کاهش بیان  miRNA-138در سرطان سلول سنگ فرشی مری نشان دهنده نقش این تغییر اپی ژنتیکی در سرطان زایی مری است. بنابراین، کاربرد miRNA-138 به عنوان یک بیومارکر مولکولی بالقوه برای شناسایی و پیگیری سرطان مری می تواند مد نظر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: سرطان سلول سنگ فرشی مری، miRNA-138، کاهش بیان، بیومارکر، تشخیص
  • سمانه میرزایی، مهرداد قنبرپورگنجاری، محبوبه سرپرست، حبیب اسلامی کنارسری، ائمه حسن پور، حمیدرضا فلاح مرتضی نژاد، کوروش دل پسند* صفحات 118-129
    زمینه

     یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار در شرایط مادران نخست زا، ترس از زایمان است و ممکن است عواملی همچون اجتناب تجربه ای، هم جوشی شناختی و دشواری تنظیم هیجان در بروز و یا تشدید آن تاثیرگذار باشد.

    هدف

     پژوهش حاضر با هدف تعیین ارتباط بین اجتناب تجربه ای، هم جوشی شناختی و دشواری تنظیم هیجان با ترس از زایمان زنان نخست زا در شهر رشت انجام شد.

    روش ها

    در این مطالعه تحلیلی مقطعی، 300 نفر از زنان باردار نخست زای شهر رشت به روش نمونه گیری تصادفی ساده وارد مطالعه شدند. ابزار مطالعه شامل فرم اطلاعات جمعیت شناختی، پرسش نامه اجتناب تجربه ای (AAQ-II)، دشواری تنظیم هیجان (DERS)، هم جوشی شناختی (CFQ) و ترس از زایمان (CAQ) بود. روش نمونه گیری تصادفی ساده بود. از مهرماه سال 1398 تا مهر ماه 1399 شهر رشت بود، تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار Spss نسخه 16 و از شاخص های آماری توصیفی (فراوانی، درصد فراوانی، میانگین و انحراف معیار)، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره به شیوه گام به گام استفاده شد. سطح معنی داری 0/05 در نظرگرفته شد.

    یافته ها

    یافته های این مطالعه نشان داد که اجتناب تجربه ای، هم جوشی شناختی و دشواری تنظیم هیجان به صورت کلی با ترس از زایمان رابطه مثبت و معنی داری دارند (P>0/05) و از بین متغیرهای مذکور فقط هم جوشی شناختی و اجتناب تجربه ای طی دو گام توان پیشبینی ترس از زایمان مادران نخست زا را داشتند.

    نتیجه گیری

    با توجه به اینکه نمره ترس از زایمان زنان نخست زا در سطح بالایی بود و همچنین ارتباط معناداری بین متغیرهای پژوهش وجود داشت در نتیجه می توان با حمایت بیشتر زنانی که مستعد ترس از زایمان هستند و برگزاری کلاس های روان شناسی و کنترل هیجان، مانع از ایجاد مشکلات بیشتر شد.

    کلیدواژگان: دشواری تنظیم هیجان، بارداری، ترس
  • زهره تیموری، مینا مجتبایی*، سید محمدرضا رضازاده صفحات 130-143
    زمینه

     خیانت زناشویی یه بحران برای زوج ها و خانواده ها ، یکی از دلایل عمده طلاق و فروپاشی خانواده و دارای شیوع قابل توجه در محیط های بالینی و عادی است که اشفتگی های قابل توجهی را برای افراد مرتکب آن و نیز همسران آنها به وجود می آورد .شناسایی یک رویکرد درمانی موثر با کمترین هزینه میتواند در پیشگیری و مداخله آسیب های ناشی از خیانت موثر واقع شود 

    هدف

     هدف پژوهش حاضر بررسی مقایسه اثربخشی زوج درمانی هیجان مدار و درمان مبتنی بر شفقت خود بر تنظیم هیجان در زنان آسیب دیده از خیانت همسر بود.

    روش ها

    این پژوهش از نوع شبه آزمایشی همراه با پیش آزمون پس آزمون با پیگیری است. جامعه تحقیق شامل همه زوج های درگیر با مسئله خیانت زناشویی مراجعه کننده به مرکز مشاوره و خدمات روان شناختی ایرانمهر در سال 99 در رشت و حجم نمونه شامل 40 زوج (80 نفر) که با استفاده از جدول کوهن با اندازه اثر 89/0 و توان آزمون 84/0 برآورد و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش قرار گرفتند. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه تنظیم هیجان گرانفسکی و کرایج استفاده شد و جلسات زوج درمانی هیجان مدار و درمان مبتنی بر شفقت خود به مدت 16 جلسه 4 ساعته (هر درمان یک جلسه دو ساعته) و به صورت هفتگی و جداگانه برای هر زوج اجرا شد. پس از گذشت سه ماه از جلسات درمان برای سنجش اثر ماندگاری درمان، زوج ها در یک جلسه پیگیری نیز شرکت کردند. داده ها با استفاده از روش آماری تحلیل واریانس مرکب همراه با اندازه گیری مکرر تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که هر دو روش درمانی بر افزایش تنظیم هیجانی زوجین اثرگذار است اما بین زوج درمانی هیجان مدار و درمان مبتنی بر شفقت خود بر تنظیم هیجان تفاوت معنی داری وجود ندارد (1/57=F و 0/2180=P).

    نتیجه گیری

    استفاده از هر دو رویکرد درمانی در مراکز مشاوره برای کمک به زوج های ناسازگار برای بهبود و کاهش مشکلات زناشویی، افزایش رضایتمندی به ویژه در زوج های آسیب دیده از خیانت بسیار اثرگذار است.

    کلیدواژگان: زوج درمانی هیجان مدار، درمان مبتنی بر شفقت خود، تنظیم هیجان، خیانت زناشویی
  • عادله عیسی نظر، کیومرث نجفی، امین محمدی، کسری سرلک، نسترن میرفرهادی* صفحات 144-155
    زمینه

     دانشجویان اولین پذیرندگان تکنولوژی های جدید، بیشتر از سایر گروه های جامعه در معرض اعتیاد به گوشی های هوشمند و در نتیجه مشکلاتی مانند اختلال در سلامت جسمی، روانی و تحصیلی قرار دارند.

    هدف

     مطالعه حاضر با هدف تعیین رابطه بین اعتیاد به گوشی های هوشمند با استرس و رضایت از زندگی در دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی گیلان صورت گرفت.

    روش ها

    مطالعه مقطعی تحلیلی حاضر روی 331 نفر از دانشجویان پزشکی در مقطع کارآموزی و کارورزی دانشکده پزشکی دانشگاه گیلان در سال 1399 انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسش نامه تحت وب شامل چهاربخش (اطلاعات فردی اجتماعی، مقیاس اعتیاد به گوشی هوشمند سواری، مقیاس استرس ادراک شده کوهن و مقیاس رضایت از زندگی دینر) بود. اطلاعات وارد نرم افزار  Spss نسخه 18 شد؛ در تجزیه و تحلیل آماری از تحلیل همبستگی پیرسون، آزمون تی مستقل و تحلیل رگرسیون چندگانه استفاده به عمل آمد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که اعتیاد به گوشی هوشمند به طور مثبت با استرس (0/65=P=0/01 ، r) و به طور منفی با رضایت از زندگی (0/58-=P=0/01 ، r) همبستگی معنادار دارد. نمرات اعتیاد به گوشی هوشمند، استرس و رضایت از زندگی تحت تاثیر متغیرهای جمعیت شناختی بود. نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد که به ترتیب متغیرهای استرس (0/52=β) و رضایت از زندگی (0/34=β) در مجموع 57 درصد از واریانس اعتیاد به گوشی های هوشمند را به طور معنادار تبیین می کنند (001/P>0).

    نتیجه گیری

    افزایش اعتیاد به گوشی های هوشمند با استرس بیشتر و رضایت کمتر از زندگی در بین دانشجویان پزشکی مرتبط بود. این یافته می تواند بینش های مفیدی را برای سیاست گذاران در مورد اثرات روانی اعتیاد به گوشی های هوشمند بر دانش آموزان ارایه دهد.

    کلیدواژگان: دانشجویان پزشکی، اعتیاد به گوشی همراه، رضایت از زندگی، استرس، عملکرد تحصیلی
  • آتنا رحیمی پور، محمد رستم پور* صفحات 156-167
    زمینه

     با توجه به مزمن بودن بیماری صرع و در موارد زیادی مقاومت دارویی، کشف داروهای جدید توجه زیادی را به خود جلب کرده است. 

    هدف

     در این مطالعه اثر ضدتشنجی عصاره هیدروالکلی برگ ریحان سبز بر تشنج ناشی از پنتیلن تترازول (PTZ) در موش سوری نر بررسی شد.

    روش ها

    در این مطالعه تجربی، 48 سر موش سوری نر سفید در محدوده وزنی 20 تا 25 گرم به طور تصادفی به 6 گروه تقسیم شدند. همه تزریقات به شکل داخل صفاقی انجام شد. گروه های کنترل منفی، سالین (10 میلی لیتر) و کنترل مثبت، فنوباربیتال (40 میلی گرم) بر کیلوگرم دریافت کردند و به چهار گروه دیگر دوزهای 100، 300،500 و 1000 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره هیدروالکلی برگ ریحان سبز تزریق شد. برای ایجاد تشنج، بعد از 45 دقیقه به حیوانات تمام گروه ها PTZ(80 میلی گرم در هر کیلوگرم) تزریق شد و زمان شروع تشنجات میوکلونیک، تونیک کلونیک و میزان مرگ ومیر 24 ساعته اندازه گیری شدند.

    یافته ها

    عصاره به طور معنی داری موجب تاخیر در شروع تشنجات میوکلونیک در دوزهای 1000 با (P<0/001) و 500 و 300 میلی گرم در هر کیلوگرم با (01/P<0) و تونیک کلونیک در دوزهای 1000و 500 و 300 میلی گرم در هر کیلوگرم با (P<0/001) و در دوز 100 میلی گرم در هر کیلوگرم با (P<0/05) شد. همچنین عصاره، مرگ ومیر 24 ساعته را به طور معنی داری در دوزهای 1000 و 500 و 300 میلی گرم در هر کیلوگرم با (P<0/001) کاهش داد.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که عصاره هیدروالکلی برگ ریحان سبز اثر کاهشی بر تشنج ناشی از PTZ در موش سوری نر دارد و میزان مرگ ومیر ناشی از تشنج را کاهش می دهد.

    کلیدواژگان: ریحان، پنتیلن تترازول، تشنج، موش سوری
|
  • Mohammad Haghighi, Hossein Khoshrang, Samaneh Ghazanfar Tehran*, Pegah Aghajanzadeh, Alireza Jafarinezhad, Zobin Souri, Hamidreza Taghvaye Masoumi, Zohre Darabipour, Mohammad Ghorbani Alikelayeh Pages 84-97
    Background

     Considering the high prevalence of Coronavirus Disease 2019 (COVID-19) and the medical resource constraints, a better understanding of the characteristics of the disease and identifying the factors indicating the severity of the disease‎ can help decide on the allocation of important and limited resources. The current study aimed to investigate the demographic, clinical, laboratory characteristics, and imaging features of critically-ill patients with COVID-19 who were admitted to the Intensive Care Unit )ICU) of 3 hospitals in Rash City, Iran.

    Objective

     This retrospective study was performed on 138 patients with COVID-19 who were admitted to the ICU. The study patients’ data, including demographic characteristics, underlying disease, laboratory, imaging findings, and disease outcome were extracted from their records.

    Methods

     This retrospective study was performed on 138 patients with COVID-19 who were admitted to ICU. Patient data, including demographic characteristics, underlying disease, laboratory and imaging findings, and disease outcomes, were extracted from patient records.

    Results

     In this study, the majority of patients were male and in the age range of 55-69 years.  Diabetes mellitus, hypertension, and chronic heart disease were the most common underlying diseases; shortness of breath, fever, and cough were the most common symptoms. Ground glass opacities were the most common sign in lung Computer Tomography (CT) scan and an increase in the level of LDH, ESR, CRP, neutrophil percentage, and lymphopenia were the most common laboratory findings in the study subjects. The mortality rate was equal to 90.58%. 

    Conclusion

     This study revealed that most patients with severe manifestations of the disease were older, had a history of underlying disease, symptoms of shortness of breath, cough, and fever, and extensive lung involvement in imaging and changes in laboratory results. Mortality remained high despite medical therapy and mechanical ventilation.

    Keywords: Coronavirus Disease 2019 (COVID-19), Intensive Care Unit (ICU), Epidemiology
  • Maryam Koosha*, Samira Naghipour, Mahnaz Fallahi Khesht Masjedi Pages 98-107
    Background

     Attention-deficit/ hyperactivity disorder (ADHD) is one of the most common psychiatric disorders in children and adolescents. Parents of these youth experience more parenting stress. Emotional Intelligence (EI) has a very close relationship with mental health. 

    Objective

     This study aimed to investigate the relationship between EI and parenting stress in mothers of ADHD youth.

    Methods

     This cross-sectional study was conducted on 136 mothers of ADHD children and adolescents under treatment in the Gil specialized consulting center of Rasht City. Demographic questionnaire, PSI-SF parenting stress questionnaire, and Shearing emotional intelligence questionnaire were used to evaluate the participants. Comorbidities extracted from the patient files, based on the diagnosis of child and adolescent psychiatrists. Data were analyzed using SPSS v. 22 by mean, percentage, standard deviation, and Pearson correlation coefficient. 

    Results

     The relationship between the mothers' mean EI and parenting stress scores were not significant with the age, grade of education, duration of the treatment, and the comorbidities in children (P>0.05). There was a meaningful relationship between the components of EI (P<0.05) and the total score of EI with parenting stress scores (P= 0.001, r= -0.42). Higher emotional intelligence is associated with a lower parenting stress score.

    Conclusion

     Mothers of ADHD youth who had higher EI had less parenting stress.

    Keywords: Attention Deficit-Hyperactivity Disorder (ADHD), Parenting, Stress, Emotional intelligence
  • Maryam Zare* Pages 108-117
    Background

     Esophageal Squamous Cell Carcinoma (ESCC) is the seventh most common and lethal malignancy worldwide with a high incidence in Iran. Esophageal cancer has a poor prognosis and low 5-years survival rate. Despite several studies on esophageal cancer, its underlying mechanism remains unclear. Therefore, it is significant to analyze the molecular factors involved in disease for introducing effective diagnosis and therapeutic approaches. Accordingly, the aberrant expression of miRNA was demonstrated in the etiology of esophageal cancer, and applying them as detecting biomarkers was further considered by researchers. This study aimed to evaluate the expression level of miRNA-138 in the tumor tissues of ESCC and normal adjacent tissues. 

    Objective

     In total, 35 samples of tumor and normal tissues of the esophagus were collected from ESCC patients. 

    Methods

     Then, RNA extraction was conducted and the expression level of miRNA-138 was assessed in the collected tissue samples, applying real-time RT-PCR. Moreover, the relationship between the miRNA-138 expression level and the patient’s clinical characteristics was assessed. 

    Results

     According to the obtained results, the expression of miR-138 was significantly downregulated in the tumor tissues of ESCC, compared to normal adjacent tissues (P<0.05). Additionally, the level of miRNA-138 downregulation was significantly correlated with tumor differentiation degree and metastasis status (P<0.05).

    Conclusion

     The significant downregulation of miRNA-138 in the tumor samples of ESCC indicated the role of this epigenetic alteration in esophageal carcinogenesis. Therefore, applying the miRNA-138 could be considered as a potential molecular biomarker for ESCC diagnosis and screening.

    Keywords: Esophageal Squamous Cell Carcinoma (ESCC), miRNA-138, Downregulation, Biomarker, Diagnosis
  • Samaneh Mirzaei Dahka, Mehrdad Ghanbarpoor Ganjari, Mahboubeh Sarparast, Habib Eslam-Kenarsari, Ayemeh Hassanpour, Seyyed Hamidreza Fallah Mortezanejad, Kourosh Delpasand* Pages 118-129
    Background

     One of the essential factors affecting the conditions of primigravid women is fear of childbirth that may be influenced by factors such as experiential avoidance, cognitive fusion, and difficulty in emotional regulation.

    Objective

     The present study aimed to investigate the relationship between experiential avoidance, cognitive fusion, and emotional regulation difficulties with fear of childbirth among Iranian primigravid women. 

    Methods

     This cross-sectional analytical study was conducted on 300 primigravid women. The data was collected from a government hospital in Rash, Alzahra hospital. The research tools included demographic information form, the questionnaire of experiential avoidance (AAQ-II), Difficulty in Emotional Regulation (DES), Cognitive Fusion (CFQ), and fear of childbirth (CAQ). SPSS v. 16 was used to analyze the data. Descriptive statistics, Pearson correlation coefficient, and multivariate regression were performed. The significance level was considered 0.05

    Results

     The present study's findings showed a significant reverse relationship between income and fear of childbirth (R=-0.22, p<0.05). Experiential avoidance, cognitive fusion, and difficulty in emotional regulation generally had a positive and significant relationship with fear of childbirth and could also predict it. 

    Conclusion

     The score of fear of childbirth in primigravid women was high, and women with lower income had a higher score in fear of childbirth. Further problems can be prevented by supporting women who are more likely to be affected by fear of birth, holding psychology courses, and controlling emotions.

    Keywords: Emotional regulation, Fear, Pregnancy
  • Zohreh Teymori, Mina Mojtabaei*, Seyed Mohammad Reza Rezazadeh Pages 130-143
    Background

     Marital infidelity is a crisis for couples and families. identifying an effective treatment approach at the lowest cost can be effective in preventing and intervening in injuries caused by infidelity.

    Objective

     The aim of this study was to compare the effectiveness of emotion-based couple therapy and self-compassion-based therapy on emotion regulation in women affected by infidelity.

    Methods

     This quasi-experimental study was designed as pre-test-post-test with follow-up. The study population included all couples involved in marital infidelity who referred to Iranmehr Counseling and Psychological Services Center in Rasht, Iran in 2020, from which 20 couples were selected as the sample by available sampling method. Granfsky emotion regulation questionnaire was used to collect data and emotion-focused couple therapy sessions and self-compassion-based therapy were performed for 16 sessions of 4 hours (one treatment every two hours) on a weekly basis. After three months of treatment sessions, couples also participated in a follow-up session in order to measure the duration of treatment. Data were analyzed using combined analysis of variance.

    Results

     The results showed that both therapies are effective in increasing the emotional regulation of couples, but there is no significant difference between emotion-oriented couples therapy and compassion-based therapy on emotion regulation (F = 1.57 and P = 0.218).

    Conclusion

     Both treatment approaches in counseling centers were very effective in helping incompatible couples to improve and reduce marital problems, increasing satisfaction, especially in couples affected by infidelity.

    Keywords: Emotionally Focused Couple Therapy, Self-compassion Therapy, Emotion regulation, Marital infidelity
  • Adeleh Eisanazar, Kiomars Najafi, Amin Mohammadi, Casra Sarlak, Nastaran Mirfarhadi* Pages 144-155
    Background

     Students, as the first adopters of new technologies are more exposed to smartphone addiction than other groups in society, and consequently problems, such as biopsychological and academic conditions. 

    Objective

     This study aimed to explore the relationship between smartphone addiction and stress and life satisfaction in the medical students of Guilan University of Medical Sciences.

    Methods

     The present cross-sectional study was performed on 331 medical students in the intern and trainee of the Faculty of Medicine of the University of Guilan province, Iran, in 2020. Web-Based questionnaires were used to collect the necessary data. The personal and social information (age, gender, academic performance; grade point average, the place of residence, marital status, & educational level) and Smartphone addiction scale (SAS), Perceived Stress Scale (PSS; Cohen et al, 1983), and the Satisfaction With Life Scale (SWLS) were completed by the study volunteers. The information was entered into SPSS. Descriptive statistics and inferential statistics (Pearson correlation coefficient, Independent Samples t-test, and multiple linear regression analysis) were used in statistical analysis.

    Results

     The present research results suggested that smartphone addiction was positively correlated with stress (P=0.01, r=0.65) and life satisfaction (P=0.01, r=-0.58). Smartphone addiction scores, stress, and life satisfaction were influenced by demographic variables. The results of multiple analyses indicated that stress (β=0.52) and life satisfaction (β=-0.34), respectively, significantly explained 57% of the variance of smartphone addiction (P<0.001). 

    Conclusion

     The increase in smartphone addiction was associated with more perceived stress and lower life satisfaction among medical students. This finding can provide useful insights for policymakers about the psychological effects of smartphone addiction on students.

    Keywords: Medical students, Smartphone addiction, Life satisfaction, Stress, Academic Performance
  • Atena Rahimipour, Mohammad Rostampour* Pages 156-167
    Background

     Regarding the chronic nature of epilepsy, and drug resistance in many cases, herbal medicine has received remarkable interest.
    Objective  The present study aimed to determine the anticonvulsant effects of hydro-alcoholic extract of Ocimum basilicum green leaf on Pentylenetetrazole (PTZ)-induced seizure in male mice.

    Methods

     In this experimental study, 48 albino male mice, weighing 20-25 g were randomly divided into 6 groups. All study groups were injected intraperitoneally (IP). The negative and positive control groups received saline (10 mL/kg) and phenobarbital (40 mg/kg) respectively. The treatment groups received 100, 300, 500, and 1000 mg/kg doses of hydro-alcoholic extract Ocimum basilicum green leaf. To provoke convulsion, after 45 minutes, PTZ was injected (80 mg/kg) to all research groups; accordingly, the d initiation time of myoclonic and tonic-clonic seizures and the frequency of 24h death were measured. 

    Results

     The obtained results indicated that the extract delayed the initiation time of myoclonic and tonic-clonic seizures, compared with the controls. The delay was significant at doses of 1000 (P<0.001), 500, and 300 mg/kg (P<0.01) for myoclonic seizure as well as 1000, 500, and 300 mg/kg (P<0.001) and 100 mg/kg (P<0.05) for tonic-clonic seizure. Furthermore, the extract decreased the 24h death. This was significant at doses of 1000, 500, and 300 mg/kg (P<0.001).

    Conclusion

     It seems that the hydro-alcoholic extract of Ocimum basilicum green leaf presented decremental effects on PTZ-induced seizure and death in male mice.

    Keywords: Ocimum basilicum, Pentylenetetrazol, Seizure, Mice