فهرست مطالب

مجله زیست فناوری گیاهان زراعی
پیاپی 34 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/10/06
  • تعداد عناوین: 6
|
  • مرجان جنت دوست، رضا درویش زاده*، ستار طهماسبی انفرادی، مریم منزه صفحات 1-26

    شوری یک تنش اصلی غیر زیستی محدودکننده رشد و بهره وری گیاهان در بسیاری از مناطق جهان است که به دلیل افزایش استفاده از آب بی-کیفیت برای آبیاری و شوری خاک ایجاد می شود. سازگاری یا تحمل گیاه به تنش شوری شامل تغییر فرآیندهای فیزیولوژیکی و مسیرهای متابولیکی و فعال سازی شبکه های مولکولی یا ژنی است. در این مطالعه از الکتروفو دوبعدی برای شناسایی پروتئین های پاسخ دهنده به تنش شوری در ذرت استفاده شد. دو لاین ذرت با واکنش متفاوت به تنش شوری R10 (متحمل) و S46 (حساس) انتخاب شدند. در مرحله هشت برگی، تیمار شوری 8 دسی زیمنس بر متر بر گیاهان به مدت 20 روز اعمال شد و سپس پروتئین های برگ، استخراج گردید. لکه هایی با بیش از 5/1 برابر افزایش یا کاهش بیان جدا گردیدند و توسط دستگاه طیف سنجی جرمی شناسایی و تعیین توالی شدند. طبقه بندی عملکردی لکه های پروتئینی هر لاین بعد از MS/MS نشان داد که پروتئین های متفاوت بیان شده دارای فعالیت های متابولیکی مختلفی هستند. در لاین متحمل R10 تعداد پنج لکه افزایش بیان نشان داد که شامل پروتئین های Pyruvate orthophosphate dikinase، ATP synthase subunit beta، Germin-like protein،Chlorophyll a-b binding protein ، Triosephosphate isomerase و 40S ribosomal protein می باشند. همچنین در لاین حساس S46 یک لکه افزایش بیان نشان داد که شامل پروتئین Proteasome subunit beta می باشد و دو لکه-کاهش بیان نشان دادند که شامل پروتئین های Chlorophyll a-b binding protein و Ribulose bisphosphate carboxylase small chain می باشند. پروتئین های شناسایی شده در این مطالعه و مسیرهای بیوشیمیایی احتمالی مرتبط، اطلاعات جدیدی را در پاسخ لاین-های ذرت (R10 و S46) به تنش شوری ارایه می دهند.

    کلیدواژگان: الکتروفورز دو بعدی، پروتئین های پاسخگو به تنش شوری، تحمل شوری، ذرت
  • سمیرا محمدی*، قربانعلی نعمت زاده، حمید نجفی زرینی، سید حمیدرضا هاشمی پطرودی صفحات 27-41

    MicroRNAها گروه بزرگی از RNAهای کوچک و غیرکدکننده هستند که با برش mRNA مورد هدف و یا مهار ترجمه، بیان این ژن ها را تنظیم می کنند. خانواده miR164 گیاهی بسیار حفاظت شده بوده و از طریق تنظیم ژن های NAC مورد هدف خود، در پاسخ گیاهان به تنش های غیرزیستی نقش دارند. در مطالعه حاضر، 68 ژن بالقوه کدکننده دمین NAC در Aeluropus littoralis به عنوان یک گیاه هالوفیت از خانواده Poaceae شناسایی شد. در میان ژن های AlNAC شناسایی شده، 4 ژن به عنوان هدف miR164 پیش بینی شدند. حفظ شدگی بالای جایگاه های تششخیص miR164 در ژن های AlNAC حاکی از نقش ضروری جایگاه های هدف در کارکرد طبیعی این ژن ها به عنوان عوامل رونویسی می باشد. الگوی بیان ژن انتخابی AlNAC1L.1 در پاسخ به تنش های شوری و خشکی و فیتوهورمون ABA در بافت های برگ، ساقه و ریشه با استفاده از RT-qPCR مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که ژن AlNAC1L.1 در زمان 6 ساعت بعد از اعمال تنش در تمامی بافت ها کاهش بیان نشان می دهد. در بین تیمارها، تیمار سدیم کلرید 600 میلی مولار بیان AlNAC1L.1 را در بافت های برگ، ساقه و ریشه به ترتیب حدود 217- ، 26- و 9- برابر کاهش داد. بنابراین، AlNAC1L.1 به عنوان ارتولوگ ژن OMTN6 (ژن NAC هدف miR164 در برنج) می تواند نقش تنظیم کننده منفی در پاسخ به تیمار های شوری، خشکی و ABA ایفا نماید. این نتایج نشان داد که کارکرد برخی از پروتئین های NAC می تواند در بین گونه ها حفاظت شده باشد. در مجموع، این یافته ها منبع مفیدی برای تجزیه و تحلیل بیشتر میان کنش های بین ژن های NAC و خانواده miR164 در پاسخ به تنش های غیرزیستی فراهم آورده است.

    کلیدواژگان: پاسخ به تنش، تنش های غیرزیستی، تنظیم پس از رونویسی، فاکتورهای رونویسی miR164، NAC
  • امیر فرقانی سراوانی، بابک ربیعی*، علی اکبر عبادی صفحات 43-65
    کیفیت دانه برنج یک ویژگی پیچیده است که می توان آن را به کیفیت تبدیل، کیفیت ظاهری، کیفیت پخت و خوراک و کیفیت تغذیه ای تقسیم کرد. بیشتر مطالعات انجام شده در زمینه کیفیت دانه برنج، اهمیت کروموزوم های شماره یک و شش برنج را در کنترل ژنتیکی صفات مختلف مرتبط با آن نشان می دهند. در مطالعه حاضر، اعتبارسنجی 35 نشانگر ریزماهواره پیوسته با ویژگی های کیفیت دانه برنج که همگی روی دو کروموزوم شماره یک و شش قرار داشتند، در 144 لاین خویش آمیخته نوترکیب نسل F10 حاصل از تلاقی ارقام سپیدرود (یک رقم اصلاح شده ایرانی با کیفیت ضعیف) و غریب (یک رقم محلی ایرانی با کیفیت خوب) انجام شد. نتایج تجزیه رگرسیونی نشان داد که تعداد 25 نشانگر مورد مطالعه با صفات مختلف کمی و کیفی پیوسته بودند و بین 16 تا 39 درصد از تنوع صفات مختلف را توجیه کردند، اما نشانگرهای RM253، RM246، RM190، RM104، RM314، RM3827 و RM7434 دارای پیوستگی قوی تری بودند. تهیه نقشه پیوستگی 35 نشانگر ریزماهواره در جمعیت مورد مطالعه نشان داد که طول نقشه حاصل 5/236 سانتی-مورگان و متوسط فاصله بین نشانگرهای مجاور 95/6 سانتی مورگان بود. تجزیه QTL با روش مکان یابی فاصله ای مرکب نشان داد که تعداد چهل QTL کنترل صفات اندازه گیری شده در جمعیت مورد مطالعه را برعهده داشتند و تنوع فنوتیپی کنترل شده توسط QTLهای شناسایی شده از 57/7 تا 41/37 درصد به ترتیب برای صفات بازده تبدیل دانه و درصد برنج سالم متغیر بود. بر اساس این تجزیه تعداد 23 نشانگر در فاصله نزدیک تری به QTLهای کنترل کننده صفات مورد مطالعه در این پژوهش بودند. از این تعداد برخی نشانگرها با چند صفت مختلف پیوسته بودند. در مجموع نتایج حاصل از تجزیه رگرسیونی و تجزیه QTL نشان داد که نشانگرهای آگاهی بخش پیوسته با ویژگی های کیفیت دانه شامل نشانگرهای RM253، RM246، RM340، RM243، RM4128، RM314، RM3827، RM7434، RM104 و RM190 بودند که با تحقیقات کامل تر می توان از آن ها در برنامه های انتخاب به کمک نشانگر در آینده استفاده کرد.
    کلیدواژگان: تجزیه خوشه ای، تجزیه رگرسیون، نشانگرهای آگاهی بخش، نقشه پیوستگی
  • مژگان شاهیوند، رضا میر دریکوند*، مسعود گماریان، کامران سمیعی صفحات 67-78
    روش PCR در زمان واقعی یک تکنیک بسیار قدرتمند برای تجزیه و تحلیل بیان ژن در موجودات گوناگون است. با این حال، نرمال سازی داده های بیان ژن حاصل از این تکنیک و همچنین به دست آوردن نتایج قابل اعتماد تا حد زیادی به انتخاب ژن های مرجع مناسب و پایدار بستگی دارد. در این مطالعه، پایداری بیان شش ژن مرجع پرکاربرد (EF-1α ، 18S rRNA ، ACTIN ، β-Tubulin ، HSP و GAPDH) در ارقام سبز و قرمز ریحان شیرین تحت پنج تنش غیرزیستی (سرما، خشکی، گرما، شوری و تاریکی) مورد بررسی قرار گرفت. پایداری ژن های مرجع مذکور با استفاده از نرم افزارهای BestKeeper و NormFinder مورد تجزیه و تحلیل قرار داده شد. نتایج نشان داد که تمامی ژن های مرجع مورد بررسی دارای سطوح بیان متفاوتی در تنش های غیرزیستی در گیاه ریحان شیرین هستند. ژن های مرجع مورد بررسی از نظر میزان بیان تفاوت معنی داری بین ارقام سبز و قرمز نشان ندادند. بالاترین و پایین ترین مقادیر بیان ژن در ارقام سبز و قرمز ریحان شیرین تحت تنش های غیرزیستی به ترتیب برای ژن های مرجع β-Tubulin و18S rRNA محاسبه شد. نتایج بررسی با نرم افزار BestKeeper به ترتیب ژن های HSP و ACTIN را به عنوان ژن مرجع پایدار مشخص کرد. نرم افزار NormFinder ژن β-Tubulin را به عنوان ژن مرجع پایدار شناسایی کرد. رتبه بندی نهایی نتایج نرم افزار های BestKeeper و NormFinder ژن ACTIN را به عنوان پایدارترین ژن مرجع برای مطالعات بیان ژن در ارقام سبز و قرمز ریحان شیرین با استفاده از تکنیک PCR در زمان واقعی مشخص کرد.
    کلیدواژگان: بررسی بیان، تنش های محیطی، رتبه بندی پایداری، ژنومیکس، PCR در زمان واقعی
  • حدیث برون، امیر سیاهپوش، سید محسن سهرابی، محمدرضا نیکبخت، جواد قاسمیان یادگاری، محسن محمدی*، سید سجاد سهرابی صفحات 79-92

    پپتیدهای ضد میکروبی یکی از مهم ترین سدهای دفاعی گیاهان در مقابل طیف وسیعی از پاتوژن ها به شمار می روند. در این بین، اسنیکین ها توجه ویژه ای را به خود جلب می کنند، زیرا یکی از مهم ترین پپتیدهای غنی از سیستیین در میان پپتیدهای ضد میکروبی گیاهی هستند. در مطالعه حاضر، برخی از اعضای خانواده ژنی اسنیکین در گیاه پیاز از طریق روش های بیوانفورماتیکی و آزمایشگاهی شناسایی و تعیین خصوصیت شدند. بدین منظور تمام توالی های پروتیینی اسنیکین های گیاهی از پایگاه NCBI دریافت شدند. توالی مورد توافق اسنکین با هم ترازی چندگانه توالی های دریافت شده ایجاد شد. سپس توالی مورد توافق اسنکین با استفاده از ابزار tBLASTn در برابر ترنسکریپتوم گیاه پیاز هم ترازی موضعی شد. توالی های حاصل از tBLASTn، سرهم بندی شده و برای تعیین چارچوب خوانش باز کامل و پیش بینی دمین های عملکردی، سیگنال پپتید، محل تجمع سلولی، خصوصیات فیزیکوشیمیایی، فراوانی اسیدهای آمینه و فعالیت ضد میکروبی مورد بررسی قرار گرفتند. با استفاده از واکنش PCR توالی کد کننده کامل اسنیکین ها تکثیر شد. در نهایت، وجود هفت ژن اسنیکین با چارچوب های خوانش باز با طول متوسط 323 جفت باز در گیاه پیاز تایید شد. تجزیه و تحلیل های بیوانفورماتیکی، شباهت بالای ژن های اسنیکین پیاز با همولوگ های اسنیکن در سایر گونه های گیاهی، از نظر توالی نوکلیوتیدی و پروتیینی و همچنین خصوصیات ساختاری را نشان داد. نتایج همچنین نشان داد که تمامی اسنیکین های شناسایی شده در گیاه پیاز دارای خاصیت ضد میکروبی بالقوه بودند. با توجه به اثرات ضد میکروبی بالقوه در پپتیدهای شناسایی شده، می توان با تولید این پپتیدها در سیستم های بیانی مختلف از آن ها به عنوان عوامل ضد میکروبی جدید در مقابله با پاتوژن های انسانی، دامی و گیاهی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: بیوانفورماتیک، پپتیدهای ضد میکروبی، ترنسکریپتوم، خانواده ژنی
  • مژده عرب، حمید نجفی زرینی، قربانعلی نعمت زاده، سید حمیدرضا هاشمی پطرودی* صفحات 93-112

    پروتئین های شبه کالسینیورین B (CBL) یکی از اجزای کلیدی حسگرهای کلسیم بوده که در فرایندهای مختلف رشد و نموی و همچنین تنش های محیطی مشارکت دارند. در این تحقیق به دلیل نقش و کارکرد ژن های CBL در هدایت پیام در تنش های غیرزیستی و زیستی، شناسایی عناصر سیس این خانواده ژنی در گیاهان Oryza sativa (OsCBL)، Arabidopsis thaliana (AtCBL) و A. littoralis (AlCBL) مدنظر قرار گرفت. در مکان یابی ده ژن AtCBL، ده ژن OsCBL و شش ژن AlCBL، پروتئین های AtCBL4، AtCBL10، AlCBL4.2، AlCBL4.3 و AlCBL10 در غشای پلاسمایی قرار گرفتند. بر اساس درخت فیلوژنتیکی، 26 ژن CBL مورد بررسی به دو گروه اصلی تقسیم شدند به نحوی که تقریبا همه CBLها در مجاورت با ژن های ارتولوگشان طبقه بندی شدند. در بررسی مقایسه ای ساختار ژنی خانواده ژنی CBLها مشاهده گردید که حدود 66 درصد ژن های AlCBL، 60 درصد ژن های AtCBL و 80 درصد ژن های OsCBL دارای هشت اگزون و هفت اینترون بودند. شناسایی و طبقه بندی عناصر تنظیمی سیس در هشت گروه مختلف صورت گرفت که از مهمترین عناصر سیس مرتبط به تنش می توان به موتیف های ABRE، ARE، موتیف-GC،MBS ، DRE، STRE و LTR اشاره نمود. تنوع مشاهده شده در بیان اعضای خانواده ژنی به دلیل وجود مکانیسم های تنظیمی متفاوت در تنظیمات بیان این ژن ها بوده که به دلیل وجود عناصر تنظیمی اختصاصی بافت و اختصاصی تنش در پروموتر اعضای این خانواده است. بررسی عملکردی ژن AlCBL4.2 به دلیل دارا بودن شش موتیف as-1 با توجه به ماهیت بیان اختصاصی و بیان افزاینده این موتیف می تواند اطلاعات با اهمیتی را در خصوص فرایندهای تنظیمی این ژن ارایه نماید.

    کلیدواژگان: پروموتر، هالوفیت، CBL، موتیفas-1
|
  • Marjan Jannatdoust, Reza Darvishzadeh *, Sattar Tahmasebi Enferadi, Maryam Monazzah Pages 1-26

    Salinity is a major abiotic stress that limits the growth and productivity of plants in many parts of the world due to increased use of poor-quality water for irrigation and soil salinity. Plant adaptation or tolerance to salinity stress involves alteration in physiological processes and metabolic pathways and activating molecular or gene networks. In this study, 2DE technique was used to identify proteins responsive to salinity stress in maize. Two maize lines with different responses to salinity stress; R10 (tolerant) and S46 (sensitive) were selected. In the eight-leaf stage, salinity stress treatment of 8 dS/m was applied to plants for 20 days and then leaf proteins were extracted. Spots with more than a 1.5-fold increase or decrease in their expression were isolated and sequenced by mass spectrometry. Functional classification of protein spots per line after MS/MS revealed that the differentlly expressed proteins have different metabolic activities. In the tolerant line (R10), 5 spots including Pyruvate orthophosphate dikinase proteins, ATP synthase subunit beta, Germin-like protein, Chlorophyll a-b binding protein, Triosephosphate isomerase, and 40S ribosomal protein, respectively showed an increased expression level. Moreover, in the sensitive line (S46), one spot showed an increased expression level that related to Proteasome subunit beta proteins, and two spots including Chlorophyll a-b binding protein and Ribulose bisphosphate carboxylase small chain protein showed a decreased expression level. The proteins identified in this study and the possible related biochemical pathways provide new information on the response of maize lines (R10 and S46) to salinity stress.

    Keywords: Maize, salt stress-responsive proteins, Salt tolerance, two-dimensional electrophoresis
  • Samira Mohammadi *, Ghorbanali Nematzadeh, Hamid Najafi Zarini, Seyyed Hamidreza Hashemi Petroudi Pages 27-41

    MicroRNAs are a large class of small and non-coding RNAs that regulate gene expression by binding target mRNA, which leads to cleavage or translational inhibition. Plant miR164 family is highly conserved and is involved in the responses of plants to biotic stresses through the regulation of their target NAC genes. In the present study, 68 putative NAC domain-encoding genes (NACs) were identified in Aeluropus littoralis, a halophyte plant of family Poaceae. Among the AlNAC genes identified, 4 were predicted putative targets for regulation by miR164. The high conservation of miR164 recognition sites in AlNAC genes indicates the essential role of target sites in the normal function of these genes as transcription factors. Expression profile of AlNAC1L.1 candidate gene in response to salt and drought stresses and ABA phytohormone in leaf, stem and root tissues was analyzed by RT-qPCR. The results showed that AlNAC1L.1 gene down-regulated in all tissues at 6 hours after applying stresses. Among the treatments, 600 mM NaCl treatment reduced AlNAC1L.1 expression in leaf, stem and root tissues to about -217, -26 and -9 folds, respectively. Therefore, the AlNAC1L.1 which is ortholog of known Oryza miR164-targeted NAC gene OMTN6, may play negative regulatory role in response to salt, drought and ABA treatments. These results indicated that function of some NAC proteins might be conserved among species. Collectively, these findings provided a useful resource for further analysis of the interactions between NAC genes and their intricate regulation by miR164 in response to abiotic stresses.

    Keywords: Abiotic Stress, miR164, NAC Transcription Factors, post-transcriptional regulation, stress-responses
  • Amir Forghani Saravani, Babak Rabiei *, Aliakbar Ebadi Pages 43-65
    Rice grain quality is a complex characteristic that can be divided into milling quality, appearance quality, cooking quality, and nutritional quality. Most studies on rice grain quality show the importance of chromosomes number one and six in the genetic control of various traits in rice. In the present study, the validation of 35 microsatellite markers linked to grain quality characteristics which all located on two chromosomes one and six, was performed in 144 recombinant inbred lines of F10 population resulted from the cross between Sepidrood (an Iranian improved cultivar with inferior quality) and Gharib (an Iranian local cultivar with good quality). The results of regression analysis showed that 25 markers were linked to different quantitative and qualitative traits, and explained from 16 to 39% of the variance of different traits, but the markers RM253, RM246, RM190, RM104, RM314, RM3827 and RM7434 had stronger linkage. Construction of the linkage map of 35 microsatellite markers in the studied population showed that the map length was 236.5 cM and the average distance between adjacent markers was 6.95 cM. QTL analysis by the composite interval mapping method showed that 40 QTLs controlled the measured traits in the studied population and the phenotypic variance controlled by the identified QTLs ranged from 7.57 to 37.41% for milling quality and head rice percentage, respectively. Based on this analysis, 23 markers were closer to the QTLs controlling the studied traits in this research. Of these, some markers were linked to several different traits. In total, the results of regression analysis and QTL analysis showed that the markers RM253, RM246, RM340, RM243, RM4128, RM314, RM3827, RM7434, RM104 and RM190 were the informative markers linked to grain quality characteristics, which can be used in marker-assisted selection programs in the future.
    Keywords: Cluster analysis, Regression Analysis, Markers associated, Linkage map
  • Mojgan Shahivand, Reza Mir Drikvand *, Masod Gomarian, Kamran Samiei Pages 67-78
    The Real-time PCR is a very powerful technique for the analysis of gene expression in various organisms. However, normalizing gene expression data and obtaining reliable results largely depends on the selection of stable reference genes. In this study, the expression stability of six general reference genes (EF-1α, 18S rRNA, ACTIN, β-Tubulin, HSP and GAPDH) was investigated in green and red cultivars of sweet basil under five abiotic stresses (cold, drought, heat, salt and light). The stability of these reference genes was analyzed using BestKeeper and NormFinder softwares. Results showed that all reference genes had different expression levels in both green and red cultivars of sweet basil. There was no significant difference in expression between green and red cultivars. The highest and lowest expression levels were calculated for β-Tubulin and 18S rRNA reference genes, respectively. The results of BestKeeper software identified HSP and ACTIN genes as stable reference genes, respectively. The NormFinder software identified β-Tubulin genes as stable reference gene. Final ranking of the results of BestKeeper and NormFinder softwares identified ACTIN gene as the most stable reference gene for the gene expression studies in green and red cultivars of sweet basil using real-time PCR.
    Keywords: Environmental stresses, Expression analysis, Expression ranking, Gemomics, real-time PCR
  • Hadis Boroun, Amir Siahpoosh, Seyyed Mohsen Sohrabi, MohammadReza Nikbakht, Javad Ghasemian Yadegari, Mohsen Mohammadi *, Seyed Sajad Sohrabi Pages 79-92

    Antimicrobial peptides (AMPs) are one of the most important defense barriers of plants against a wide range of pathogens. The snakins attract special attention because they are one of the most important and main cysteine-rich peptides among plant anti-microbial peptides. In the present study, some snakin gene family members were identified and characterized from onion (Allium cepa L.) using bioinformatics and experimental methods. All snakin protein sequences were retrieved from NCBI database. The snakin consensus sequence was obtained from alignment of retrieved sequences. Then, the consensus sequence was aligned against the onion transcriptome using tBLASTn tool. The resulting sequences were analyzed to determine the full-ORF, and to prediction of functional domains, signal peptides, subcellular localization, physicochemical properties, amino acid frequency and anti-microbial activity. The complete coding sequence of snakin genes were amplified by PCR. Finally, the presence of seven snakin genes, with an average ORF length of 332 bp, were confirmed in onion. The high similarity of the onion snakin genes with homologous snakin genes belonging to other plant species in terms of nucleotide and protein sequences as well as structural was revealed by bioinformatics analysis. The results also showed that all identified onion snakins had the potential antimicrobial activity. Due to the potential antimicrobial activity of identified peptides, by producing these peptides in different expression systems, they can be used as new antimicrobial agents against human, animal and plant pathogens.

    Keywords: Anti-microbial peptides, Bioinformatics, Gene family, Transcriptome
  • Mozhdeh Arab, Hamid Najafi Zarrini, Ghorbanali Nematzadeh, Seyyed Hamidreza Hashemi Petroudi * Pages 93-112

    The calcineurin B-like protein (CBL) is an essential calcium sensor that plays a crucial role in plant growth, development and stress responses. The identification of a cis-acting element in the promoter region of the CBL gene family in three plants, including Oryza sativa (OsCBL), Arabidopsis thaliana (AtCBL), and Arabidopsis littoralis (AtCBL), was investigated because of their importance and involvement in signal transduction under abiotic and biological stresses. Sub-cellular localization of 10 AtCBL, 10 OsCBL and six AlCBL genes showed that AtCBL4, AtCBL10, AlCBL4.2, AlCBL4.3 and AlCBL10 proteins were located in the plasma membrane. 26 CBLs were identified and grouped into two major groups based on their orthologous relatedness in the phylogenetic tree. According to a comparative analysis of the gene structure of the CBLs gene family, about 66 percent of AlCBL genes, 60 percent of AtCBL genes, and 80 percent of OsCBL genes had eight exons and seven introns. Cis-regulatory elements were identified and grouped into eight distinct classes. The ABRE, ARE, GC motif, MBS, DRE, STRE, and LTR motifs were essential stress-related elements. Different regulatory mechanisms in the promoter region of AtCBLs are responsible for their distinct expression patterns, which are regulated by numerous tissue-specific and stress-specific cis-elements. The functional analysis of AlCBL4.2 (which contains six as-1 motifs) will provide useful information about this gene's regulatory processes due to its tissue-specific and enhancer feature of as-1 motif.

    Keywords: as-1 motif, CBL, Halophyte, promoter