فهرست مطالب

پژوهشنامه رسانه بین الملل - سال ششم شماره 1 (پیاپی 7، بهار و تابستان 1400)

پژوهشنامه رسانه بین الملل
سال ششم شماره 1 (پیاپی 7، بهار و تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/10/08
  • تعداد عناوین: 12
|
  • جاوید منتظران*، رضا موسی زاده صفحات 1-27
    تحریم های ایالات متحده آمریکا، حوزه دارو، درمان و سلامت ایرانیان را تحت تاثیر قرار داده است. بنابراین، مطالعه ابعاد نقض حقوق بین الملل بشر در ایجاد محدودیت دارویی در ایران از منظر قواعد حقوق بشری و تعهدات بین المللی حایز اهمیت است. بر این اساس، این مقاله به سوالاتی از قبیل مشروعیت حقوقی- بین المللی ایجاد محدودیت دارویی در ایران و ابعاد نقض حقوق بین الملل بشر در ایجاد این محدودیت، پاسخ داده است. روش پژوهش در بررسی قواعد حقوق بین الملل بشر، گزارش های نهادهای حقوق بشری در ایران و رسانه های بین المللی آمریکایی، توصیفی- تحلیلی بوده است. نتایج پژوهش نشان می دهد که تحریم های ایالات متحده آمریکا علیه ایران، بر حق دسترسی ایرانیان به دارو، درمان و تجهیزات پزشکی و نیز حق بر سلامتی به ویژه در زمان مقابله با کرونا، تاثیرات منفی قابل ملاحظه ای گذاشته است. گزارش های اندیشکده ها و رسانه های بین المللی آمریکا نیز نقش تحریم های این کشور در محدودیت دارویی در ایران و ایجاد اخلال در روند ارسال دارو و تجهیزات درمانی به ایران را تایید می کنند که حاکی از تروریسم دارویی واشنگتن علیه تهران است.
    کلیدواژگان: تحریم، حقوق بین الملل بشر، حق بر دسترسی به دارو، رسانه های بین المللی آمریکا
  • علی امیری*، احمد کاظمی صفحات 29-57
    مناقشه قراباغ بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان در سال 2020 به جنگ دوم قراباغ تبدیل شد. باکو در این جنگ توانست در قالب پروژه ای که ترکیه و رژیم صهیونیستی تدارک دیده بودند، به پیروزی هر چند ناقص ولی سریع برسد. این تحقیق درصدد است تا با استفاده از ادبیات نظری «ژیوپلیتیک تهاجمی»، ضمن مطالعه اهداف باکو در پروژه جنگ دوم قراباغ به پیامدهای ژیوپلیتیکی این جنگ و پیشنهادهای رسانه ای برای رسانه های برون مرزی ایران جهت تنویر افکار عمومی بپردازد. برای دست یابی به این اهداف، از روش توصیفی- تحلیلی استفاده شده است. نتایج مقاله نشان می دهد که جمهوری آذربایجان علاوه بر آزادسازی سرزمین های اشغال شده خود در خارج از قراباغ به دنبال دستیابی به اهداف توسعه طلبانه ژیواستراتژیک همسو با علایق آنکارا و تل آویو بوده است. هر چند جمهوری آذربایجان به بخشی از اهداف خود رسید، اما بازی های ژیوپلیتیکی شکل گرفته پس از جنگ 44 روزه همسو با اهداف ترکیه و رژیم صهیونیستی ادامه دارد. این موضوع دورنمای صلح پایدار در منطقه قفقاز را دچار ابهام می سازد.
    کلیدواژگان: جنگ دوم قراباغ، جمهوری آذربایجان، جنگ، ژئوپلیتیک، رسانه برون مرزی
  • عباس مثنوی*، افشین زرگر صفحات 59-84
    استفاده قدرت های بزرگ از سلاح های زیستی سابقه ای طولانی دارد. ایالات متحده یکی از مهم ترین تولید کنندگان سلاح های بیولوژیکی با گسترش برنامه آزمایشگاهی خود در سراسر جهان، خطری بزرگ برای آینده سلامت بشر است. بنابراین، این پرسش مطرح می شود که راهکار های مقابله با بحران های ناشی از رفتار مخرب بیولوژیک آمریکا چیست؟ بر این اساس، در این مقاله نقش سازمان های بین المللی، ظرفیت های حقوق بین الملل و همچنین رسانه ها برای جلب توجه جهانی و برخورد حقوقی با این رفتار های مخرب با روش توصیفی-تحلیلی مطالعه شده است. نتایج نشان می دهد که آزمایشگاه های بیولوژیکی فرامرزی آمریکا در اوکراین، قزاقستان، ازبکستان، گرجستان، ارمنستان، کره جنوبی، کلمبیا، اندونزی، سنگال و برخی از کشورهای آفریقایی فعال هستند. این فعالیت ها، ناقض اصول حقوق بین الملل مرتبط با فعالیت های زیست محیطی و در تعارض با مسئولیت بین المللی دولت ها است. ابزار های رسانه ای در دنیای مدرن می توانند با آگاهی بخشی به افکار عمومی و افزایش مطالبه گری کنشگران اجتماعی و نهادهای مدنی، حقوقی و سازمان های بین المللی را برای برخورد با دولت های متخلف اقناع نمایند. رسانه های مستقل از جریان نظام سلطه، ازجمله رسانه های برون مرزی ایران، می توانند برای بسیج افکار عمومی در برابر آلودگی های بیولوژیکی و برنامه های مخفی دولت های متخلف به ویژه ایالات متحده و تبعات آن، نقش و کارکرد تبیینی موثری ایفا نمایند.
    کلیدواژگان: آزمایشگاه های فرامرزی بیولوژیکی، برنامه بیولوژیکی آمریکا، جنگ بیولوژیکی، رسانه برون مرزی، سلامت جهانی
  • سجاد محسنی صفحات 85-105
    روند جنگ های اخیر در جهان نشان می دهد که فناوری به جزء جدایی ناپذیری از این جنگ ها تبدیل شده است. در این زمینه، یکی از وجوه قدرت نظامی را می توان توان تولید یا دست یابی به فناوری های برتر پهپادی دانست. جنگ ایتلاف سعودی علیه یمن نیز از این قاعده مستثنی نبوده است. برتری هوایی نیروهای ایتلاف در ابتدای جنگ تا حدودی با افزایش توان پهپادی انصارالله پوشش داده شد. به صورتی که می توان گفت روند جنگ از انتهای 2018 با افزایش توان تهاجمی انصارالله با محوریت فناوری پهپادی تغییر محسوسی پیدا کرد. با توجه به این موضوع این سوال ها مطرح می شود که حملات دفاعی پهپادی انصارالله یمن در حوزه میدانی و سیاسی چه ابعادی را در بر می گیرد؟ و چه تاثیری بر آینده معادلات منطقه ای و به صورت خاص روابط عربستان سعودی و یمن خواهد داشت؟ پژوهش به روش توصیفی- تحلیلی انجام شده است. یافته های مقاله نشان می دهد که استفاده از این فناوری، شرایط میدانی و سیاسی و جایگاه انصارالله در مذاکرات را تقویت کرده است. از سوی دیگر، به پشتوانه این جایگاه، قدرت انصارالله در حوزه رسانه نیز برای تنویر افکار عمومی افزایش یافته است.
    کلیدواژگان: حملات پهپادی، انصارالله یمن، ائتلاف سعودی، بازنمایی رسانه ای، رسانه برون مرزی
  • هادی اعلمی فریمان صفحات 107-126
    شعارهای انتخاباتی دونالد ترامپ و عملکردهای وی در دوره ریاست جمهوری اش، بازتاب گسترده ای در میان نخبگان و رسانه های آمریکایی داشت. بر این مبنا، پرسش اصلی این است که از منظر نخبگان دانشگاهی و رسانه ای آمریکا، اقدامات و تصمیمات ترامپ در سیاست های داخلی و خارجی ایالات متحده چه تاثیراتی بر این کشور و عرصه روابط بین الملل گذاشته است؟ روش پژوهش توصیفی- تحلیلی است. یافته های پژوهش نشان می دهد که دیدگاه های نخبگان عمدتا منفی بوده است. مولفه های مهم دیدگاه های نخبگان در رسانه ها در مورد پیامدهای سیاست های ریاست جمهوری ترامپ عبارتند از: انزواگرایی در جهان، تشدید نژادپرستی داخل آمریکا، تشدید شکاف نسل فرهنگی، مرگ رویای آمریکایی، تشدید اقدامات ضدانسانی و حقوق بشری، افزایش اقدامات ضد بهداشت و ضدسلامتی، تشدید سوء مدیریت در اداره کشور و تضعیف دموکراسی در آمریکا. در مجموع می توان گفت اقدامات دولت ترامپ در کلیه حوزه های داخلی و خارجی نوعی ساختار شکنی در رژیم سیاسی آمریکا ایجاد کرده و در نتیجه، به دلیل فقدان انسجام داخلی نیروهای دو حزب و نخبگان سیاسی، این ساختارشکنی سبب شده است نوعی افول، آشفتگی در حکمرانی و هرج و مرج در ساختار سنتی ارزیابی شود.
    کلیدواژگان: دونالد ترامپ، نخبگان دانشگاهی و رسانه ای، سیاست داخلی و خارجی، رسانه برون مرزی
  • مهرداد کریمی*، محمد بهرام زاده صفحات 127-154
    مسئله زنان، در رسانه های متنوع و فراگیر امروزی، اهمیت فراوانی دارد و بخش قابل توجهی از مطالب آنها را در بر می گیرد. توجه رسانه های برون مرزی همچون بی بی سی فارسی نیز، به ویژه طی چند سال اخیر، به مسایل گوناگون مطرح در حوزه زنان و به خصوص زنان ایرانی، بیشتر شده است. پرسش اصلی این است که تاثیر گرایش های فمینیستی در متون رسانه ای بی بی سی فارسی درباره زنان ایرانی چگونه است؟ روش پژوهش، تحلیل محتوای کیفی با رویکرد نشانه شناسی لایه ای بوده است. حجم نمونه، شامل متن های منتشر شده در تارنمای اینترنتی بی بی سی فارسی در بازه زمانی 01/01/1397 (21 مارس 2018) تا 31/06/1399 (21 سپتامبر 2020) است که «زنان ایرانی» بحث اصلی و پررنگ در آنها بوده است. تعداد این متون که به شیوه نمونه گیری هدفمند انتخاب شده اند، 65 مورد است. نتیجه نهایی تحلیل ها نشان می دهد که این متون علی رغم گوناگونی موضوع، مانند لایه هایی به هم پیوسته، هم متنی شامل کلید واژه ها و نشانه های اصلی را شکل داده اند. بی بی سی فارسی با مفصل بندی این موضوع ها به یکدیگر در چارچوب 4 رویکرد اصلی فمینیسم (لیبرال، مارکسیست، سوسیالیست و رادیکال) سعی می کند تصویری غیرواقعی و یکپارچه از فضای مردسالارانه ایران امروزی و شرایط نامساعد زنان ایرانی در آن را بازنمایی و القاء کند.
    کلیدواژگان: زنان ایرانی، فمینیسم، بی بی سی فارسی، نشانه شناسی لایه ای، بازنمایی رسانه ای
  • سلمان رضوی صفحات 155-181
    برخلاف تصویرسازی رسانه های غربی- صهیونیستی از ساختار دموکراتیک رژیم اسراییل، جامعه این رژیم با گردآوری یهودیان در قالب موج های مهاجرتی (اسکان اشغالگرانه) به ویژه طی 4 دهه اول آن از اقصی نقاط جهان به فلسطین اشغالی، به شکل امروزی در آمده است. پرسش های مقاله این است که گروه های قومی- مذهبی در رژیم صهیونیستی کدامند و از چه جایگاهی در ساختار اجتماعی و حکومتی این رژیم برخوردارند؟ روش پژوهش، توصیفی- تحلیلی و چارچوب نظری آن، نظریه ارتباطات میان فرهنگی و کوره مذاب است. بر اساس یافته های مقاله می توان گفت جامعه اسراییل از گروه های قومی و مذهبی متعددی شامل اشکنازی های سکولار، یهودیان صهیونیست مذهبی، یهودیان مذهبی سفاردیم، یهودیان مذهبی اشکنازی، مهاجران یهودی روس تبار، مهاجران یهودی فلاشا و فلسطینی های ساکن اراضی اشغالی 1948 تشکیل شده است. در این جامعه، صهیونیست های سکولار و مذهبی بیشترین بهره های اجتماعی- سیاسی و در مقابل، فلسطینی های اراضی اشغالی 1948 و یهودیان فلاشا، پایین ترین امتیازات سیاسی- اجتماعی را دارند. ناکامی در ادغام یا همسان سازی گروه های متناقض و بعضا متضاد از نظر فرهنگی و قومی- نژادی علیرغم گذشت هفت دهه، نشانگر شکست ایده کوره مذاب و ارتباطات میان فرهنگی در جامعه صهیونیستی است. درواقع، تعمیق گسل های مذهبی و نژادی، چشم انداز زوال این رژیم را بیش از گذشته تشدید کرده است.
    کلیدواژگان: رژیم صهیونیستی، گروه ها و گسل قومی- مذهبی، کوره مذاب، رسانه برون مرزی
  • احمدرضا حسن کاویار*، حسن آب نیکی صفحات 183-204

    نقش رسانه ها در نحوه بازنمایی جنگ حایز اهمیت است. این اهمیت در تلاقی نقش رسانه های بین المللی در جنگ های بین المللی و در چارچوب پست مدرنیسم مضاعف می شود. زیرا رسانه ها حایل بین مخاطب و میدان وقایع می شوند. ژان بودریار، نظریه پرداز شاخص در این زمینه است و از آن با عنوان حاد واقعیت یاد می کند. بر این اساس، این مقاله به دنبال پاسخگویی به این پرسش اصلی است: چگونه می توان عملکرد رسانه ها در آستانه حمله نظامی ایالات متحده آمریکا به عراق را با توجه به رویکرد پسامدرن بودریار توضیح داد؟ در پاسخ به این پرسش از روش توصیفی- تحلیلی استفاده شده است. طبق نتایج پژوهش، در رویکرد پست مدرنیستی، واقعیت های سیاسی از قبیل جنگ همچون امری برساخته قلمداد می شوند، به گونه ای که این واقعیت، به اقتضای شرایط مختلف تکوین پیدا می کند و رسانه به عنوان عرصه ای برای بازنمایی واقعیت سیاسی اهمیت فراوانی پیدا می کند. بر این اساس، اقدامات آمریکا در دو مقطع قبل و بعد از جنگ ارزیابی شده است. اقدامات روانی آمریکا پیش از شروع جنگ عبارت اند از: تصویرسازی و بزرگ نمایی تهدید عراق، بسیج نفرت علیه دشمن (عراق)، هدایت تبلیغاتی- روانی جنگ علیه عراق و همراه ساختن افکار عمومی با اقدامات نمادین. عملیات روانی و تبلیغاتی امریکا طی جنگ عبارت اند از: کمیت و کیفیت نیروها و جنگ افزارهای دو طرف، اهداف رهبری نظامی دو طرف و غافل گیری.

    کلیدواژگان: رسانه، جنگ های بین المللی، حاد واقعیت، عملیات روانی
  • نورالدین اکبری صفحات 205-234
    امروزه مسلمانان اروپا به عنوان بزرگترین اقلیت دینی به واقعیت غیرقابل انکار تبدیل شده اند. با این وجود، عواملی مانند تقویت گرایش های راست افراطی در اروپا، شکل گیری و ظهور مجدد طالبان در افغانستان و تحولات اخیر در منطقه غرب آسیا با محوریت تروریسم تکفیری داعش، زمینه مناسبی را برای تشدید اسلام هراسی در غرب به وجود آورده است. بر این اساس، این مقاله به مطالعه، شناخت و تحلیل عوامل تشدیدکننده اسلام هراسی در اروپا، نحوه بازنمایی رسانه ای مسلمانان و پیامدهای آن بر این اقلیت مسلمان در جوامع اروپایی با استفاده از رویکردهای نظری شرق شناسی (ادوارد سعید) و برخورد تمدن ها (هانتینگتون) و با روش توصیفی- تحلیلی پرداخته است. یافته های مقاله نشان می دهد نحوه بازنمایی و پوشش خبری رسانه ها از اسلام و مسلمانان در جوامع اروپایی، در ارایه تصویری مخدوش، غیرعقلانی، خشن و هراس آور از اسلام و مسلمانان که با اشکال «رادیکالیسم»، «بنیادگرایی» و «افراط گرایی» همراه است، موجب تشدید پدیده اسلام هراسی و اسلام ستیزی شده است. این موضوع نیز پیامدهایی مانند اعمال محدودیت بر رفتار و عمل به اعتقادات دینی مسلمانان در جوامع اروپایی داشته است.
    کلیدواژگان: جوامع اروپایی، تشدید اسلام هراسی، بازنمایی رسانه ها، جریان های راست افراطی، رسانه های برون مرزی
  • ابوذر عمرانی صفحات 235-260
    فضای سایبری کنشگری جهانی دارد. این فضای نوپدید، ملت ها و شهروندان در سرتاسر جهان را به هم متصل کرده و تعاملات و اختلافات بین آنها را تقویت می کند. ایالات متحده آمریکا نیز که در حوزه سایبری پیشگام است، با بهره گیری از دیپلماسی سایبری، دیدگاه ها، منافع و ارزش های خود را ترویج می کند. بر این اساس، هدف پژوهش حاضر تحلیل پیامدهای سیاسی-رسانه ای «سایبر دیپلماسی» دولت اوباما در قبال ایران است. پرسش اصلی این است که سایبر دیپلماسی آمریکا در دوره اوباما چگونه بر تحولات سیاسی ایران تاثیرگذار بوده است؟ در این مقاله با روش توصیفی-تحلیلی، ابتدا دیپلماسی سایبری آمریکا در دوره اوباما در قبال ایران و سپس تاثیرات سیاسی آن بر جامعه ایرانی بررسی شده است. نتایج نشان می دهد که دیپلماسی سایبری آمریکا در دوره جرج بوش پسر به صورت محدود شروع شد، ولی در دوره اوباما از تمام ظرفیت دیپلماسی سایبری مانند وبلاگ، فیس بوک، یوتیوب، توییتر، مرورگرها و غیره در دیپلماسی عمومی و سایبری آمریکا در قبال ایران استفاده شد. در مجموع می توان گفت در زمینه هایی از جمله ایجاد برخی از ناآرامی های داخلی بعد از انتخابات 88 و جاسوسی و تروریسم سایبری، سایبر دیپلماسی آمریکا فعالانه عمل کرده است.
    کلیدواژگان: دیپلماسی سایبری، ایالات متحده آمریکا، باراک اوباما، جمهوری اسلامی ایران، تروریسم سایبری
  • سید رضی عمادی*، مهدی علیخانی صفحات 261-286

    عربستان سعودی مهم ترین قدرت امروز جهان عرب محسوب می شود. سیاست خارجی این کشور، آشکارا به قدرت های بزرگ و به خصوص ایالات متحده آمریکا وابسته است. در عین حال، آمریکا نیز همواره برای اجرای سیاست های خود در منطقه غرب آسیا و دستیابی به اهداف و منافع خود در این منطقه، نگاه ویژه ای به عربستان سعودی داشته است. با این حال، روابط آمریکا و عربستان سعودی روند یکسان و پایداری طی نکرده و در دوره های مختلف، روند متفاوتی داشته است. بر این اساس سوال اصلی مقاله این است که روی کار آمدن جو بایدن در آمریکا، چه پیامدهایی بر مناسبات این کشور با عربستان سعودی خواهد داشت؟ این مقاله بر اساس روش تحقیق توصیفی- تحلیلی و در چارچوب نظریه واقع گرایی نوکلاسیک به نگارش در آمده است. نگارندگان به این نتیجه رسیدند که با وجود تمایل عربستان سعودی و آمریکا برای تداوم مناسبات، اما دولت بایدن ضمن در پیش گرفتن همزمان راهبرد فشار و تعامل در قبال ریاض، سعی دارد دامنه نفوذ کشورهای کوچک تر خلیج فارس را در مقابل عربستان سعودی توسعه دهد.

    کلیدواژگان: عربستان سعودی، جو بایدن، واقع گرایی نوکلاسیک، ایران، غرب آسیا
  • وحید ذوالفقاری صفحات 287-315
    برابری جنسیتی، مبارزه با فساد و سیاست ورزی غیرجنسیتی به مثابه نشانه های توسعه سیاسی در جوامع توسعه گرا و از کلیدی ترین شناسه های برسازنده حکمرانی خوب هستند. اما عصبیت شناختی، بی عدالتی جنسیتی و رفتارهای فرصت طلبانه ضمن رشد قرایت مینی ماکسی و جانبدارانه، بستر مهیایی برای ظهور فساد به عنوان یکی از شناسه های حکمرانی بد در زیست سیاسی- اجتماعی فراهم کرد. تلاش برای فهم این پیوند، باعث تلاقی دکترین جنسیت خیرخواه و متخاصم به عنوان پشتوانه های معرفتی رهیافت سنتی و مدرن گردید. برخلاف درک زنان به عنوان نیروی اجتماعی ضدفساد در منظومه شناختی رسانه های کلاسیک، تفاوت جنسیتی در فسادپذیری باعث انتقاد از همبستگی منفی بین جنسیت و فساد در خوانش مدرن رسانه های نوظهور می شود. بر این اساس، تحلیل اثرات نمایندگی سیاسی زنان بر فساد به عنوان هدف اصلی پژوهش جاری است. به بیان دیگر، چگونه نمایندگی سیاسی زنان و فساد بر یکدیگر تاثیر می گذارند؟ و نقش رسانه های بین المللی در این پیوند چیست؟ فرضیه پژوهش با انتقاد از رهیافت خطی و علیت معکوس، پیوند بین جنسیت و فساد را بسترپرورده می داند که طبق آن، نمایندگی سیاسی زنان و فسادپذیری پایین به موقعیت و خط مشی های آنان در طی زمان بستگی دارد. مقاله حاضر با روش توصیفی- تحلیلی به آزمون فرضیه در سه سطح خرد، میانی و کلان می پردازد. نتایج پژوهش نشان می دهد که حضور زنان در زیست سیاسی و کاهش نرخ فسادپذیری لزوما یک قاعده علی مطلق نیست. در این میان، رسانه های بین المللی ازجمله رسانه های برون مرزی ایران، با کارکردهایی مانند نظارت و آموزش، می توانند با پرداخت هوشمندانه به حضور زنان در زیست سیاسی، ضمن مشروعیت بخشی به آنان در چرخه زیست سیاسی در جوامع هدف، اتهام تبعیض رسانه ای در عرصه جنسیت را از خود دور سازند.
    کلیدواژگان: جنسیت، حکمرانی خوب، رسانه های بین المللی، فساد، نمایندگی سیاسی زنان
|
  • Javid Montazaran *, Reza Musazadeh Pages 1-27
    US sanctions have affected Iranians' medicine, treatment and health. Therefore, the study of the dimensions of international human rights violations in creating medicine restrictions in Iran is important from the perspective of human rights rules and international obligations. Accordingly, this article answers questions such as the international legal legitimacy of medicine restrictions in Iran and the dimensions of international human rights violations in creating these restrictions. The research method in examining the rules of international human rights, reports of human rights organizations and the American international media has been descriptive-analytical. The results show that US sanctions against Iran have had a significant negative impact on Iranians' right to access medicine, treatment and medical equipment, as well as their right to health, especially in the fight against Coronavirus disease. Reports from US think tanks and international media also confirm the role of US sanctions in restricting medicine in Iran and disrupting the delivery of drugs and medical equipment to Iran, all of which indicate Washington's drug terrorism against Tehran.
    Keywords: Sanctions, International Human rights, Right to Drug Access, US International Media
  • Ali Amiri *, Ahmad Kazemi Pages 29-57
    The Nagorno-Karabakh conflict between the Republic of Azerbaijan and Armenia in 2020 led to the second Nagorno- Karabakh war. Baku was able to win the war, albeit incompletely but quickly, in the form of a project prepared by Turkey and the Zionist regime. This study, using the theoretical framework of "aggressive geopolitics", while studying Baku's goals in the Nagorno- Karabakh war project, seeks to study the geopolitical consequences of this war and the media proposals for the IRIB's world service media to enlighten public opinion. The descriptive-analytical method has been used to achieve these goals. The results of the article show that the Republic of Azerbaijan, in addition to the liberation of its occupied territories outside Nagorno- Karabakh, has pursued the achievement of geostrategic expansionism goals in line with the interests of Ankara and Tel Aviv. Although the country achieved some of its goals, but the geopolitical games formed after the 44-day war continue in line with the goals of Turkey and the Zionist regime. This situation obscures the prospect of lasting peace in the Caucasus region.
    Keywords: 2020 Nagorno- Karabakh War, Republic of Azerbaijan, war, Geopolitics, World Service Media
  • Abbas Masnavi *, Afshin Zargar Pages 59-84
    The use of biological weapons by the great powers has a long history. The United States, as one of the world's leading producers of biological weapons, poses a great threat to the future of human health by expanding its laboratory program around the world. So, the question is, what are the solutions to the crises caused by the biologically destructive behavior of the United States? Accordingly, in this article, the role of international organizations, the capacities of international law as well as the media to attract global attention and legal action against these destructive behaviors have been studied by descriptive-analytical method. The results show that US overseas biological laboratories are active in Ukraine, Kazakhstan, Uzbekistan, Georgia, Armenia, South Korea, Colombia, Indonesia, Senegal and some African countries. These activities violate the principles of international law related to environmental activities and are in conflict with the international responsibility of states. Media tools in the modern world can persuade social actors and civil society organizations, legal entities and international organizations to deal with offending governments by raising public awareness and increasing demand. Media independent of the domination system, including Iran's foreign media, can play an effective explanatory role in mobilizing public opinion against biological pollution and the secret plans of the violating states, especially the United States and its consequences.
    Keywords: Biological Cross-Border Laboratories, US Biological Program, Biological Warfare, Overseas Media, Global Health
  • Sajjad Mohseni Pages 85-105
    Recent trends in world wars show that technology has become an integral part of these wars. In this regard, one of the aspects of military power can be considered as the ability to produce or acquire superior UAV technologies. The Saudi coalition war against Yemen is no exception. The air superiority of the coalition forces at the beginning of the war was partly covered by the increase in Ansarullah's drone capability; It can be said that the trend of the war has changed significantly since the end of 2018 with the increase of Ansarullah offensive power with the focus on UAV technology. Regarding to this issue, the question arises that what are the dimensions of the Yemeni Ansarullah drone defense attacks in the field and politics? And what impact will it have on the future of regional equations, particularly on Saudi-Yemeni relations? The research has been done by descriptive-analytical method. The findings of the article show that the use of this technology has strengthened the Political situation and position of Ansarullah in the negotiations. On the other hand, with the support of this position, Ansarullah's power in the field of media has also increased to enlighten public opinion.
    Keywords: Drone Strikes, Yemen's Ansarullah, Saudi Coalition, Media representation, IRIB World Service
  • Hadi Aalami Fariman Pages 107-126
    Donald Trump's campaign rhetoric and his performances during his presidency were widely reflected among American elite and media. On this basis, the main question is, from the perspective of the American academic and media elites, what impacts have Trump's actions and decisions in U.S. domestic and foreign policies had on the country's society and international relations? The research method is descriptive-analytical. The findings show that the views of elites have been largely negative. Important components of elite views in the media about the consequences of Trump's presidential policies are: Isolationism in the world, escalation of racism inside the United States, escalation of the cultural generation gap, death of the American dream, escalation of inhumane and human rights measures, increase in anti-health and anti-health measures, escalation of mismanagement in the administration of the country, and weakening of democracy in America. In sum, it can be said that the Trump administration's actions in all domestic and foreign spheres have created a kind of restructuring in the U.S. political regime, and as a result, due to the lack of internal cohesion of bipartisan forces and political elites, this deconstruction has led to a kind of decline, turmoil in governance and chaos in the traditional structure.
    Keywords: Donald Trump, Academic, Media Elites, Domestic, Foreign policy, foreign media
  • Mehrdad Karimi *, Mohammad Bahramzadeh Pages 127-154
    In today's diverse and pervasive media, the issue of women is very important and covers a significant part of media contents. The media, such as the BBC Persian, have also paid more attention to various issues in the field of women, especially Iranian women, in recent years. The main question is what are the feminist tendencies in the BBC Persian media texts about Iranian women? The research method is qualitative content analysis with a layered semiotic approach. The sample size includes texts published on the BBC Persian website in the period March 21, 2018 to September 21, 2020 in which "Iranian women" has been the main and prominent topic of discussion. The number of these texts that have been selected by purposive sampling is 65. The result of the analysis shows that, despite the diversity of the subject, these texts, like interconnected layers, have formed a syntext containing the main words and symbols. Articulating these issues within the framework of the four main approaches of feminism (liberal, Marxist, socialist and radical), BBC Persian tries to represent and induce an unrealistic and integrated picture of the patriarchal atmosphere of today's Iran and the unfavorable conditions of Iranian women.
    Keywords: Iranian women, feminism, BBC Persian, Layered Semiotics, Media representation
  • Salman Razavi Pages 155-181
    Contrary to the Western-Zionist media portrayal of the democratic structure of the Israeli regime, the Israeli society has become modern by collecting Jews in the waves of migration, especially during its first four decades from all over the world to occupied Palestine. The questions of the article is what are the ethnic-religious groups in the Zionist regime and what is their role in the social and governmental structure of the regime? The research method is descriptive-analytical and its theoretical framework is the theory of intercultural relations. According to the findings, Israeli society can be divided into several ethnic and religious groups, including secular Ashkenazi, religious Zionist Jews, and Sephardic religious Jews, Ashkenazi religious Jews, emaciated Jewish immigrants, Falash Jewish immigrants, and Ashgabat-dwelling Palestinians. In this society, secular and religious Zionists have the highest socio-political positions, while Palestinians of 1948 and the Jews of Falash have the lowest socio-political advantages. The failure to integrate or assimilate culturally indicates the failure of the idea of ​​a melting pot and intercultural communication in Zionist society. Indeed, the deepening of religious and racial gaps has exacerbated the prospect of the regime's decline.
    Keywords: Zionist regime, Ethnic-Religious Groups, Gaps, Melting Pot, Iran’s Overseas Media
  • Ahmadreza Hassan Kavyar *, Hassan Abniki Pages 183-204

    The role of the media in how the war is portrayed is important. This importance is compounded by the intersection of the role of the international media in international wars and in the context of postmodernism. Because the media is a buffer between the audience and the field of events. Jean Baudrillard is a leading theorist in this field and refers to it as hyperreality. Accordingly, this article seeks to answer this key question: How can the performance of the media on the eve of the US military invasion of Iraq be explained in light of Baudrillard's postmodern approach? In response to this question, a descriptive-analytical method has been used. According to the research results, in the postmodernist approach, political realities such as war are considered as something constructed, so that this reality develops according to different circumstances and the media becomes very important as an arena for representing political reality. Accordingly, US actions in both the pre- and post-war periods have been evaluated. Pre-war US psychological actions include depicting and magnifying the Iraq threat, mobilizing hatred against the enemy (Iraq), conducting propaganda-psychological warfare against Iraq, and engaging public opinion with symbolic action. US psychological and propaganda operations during the war include the quantity and quality of forces and weapons on both sides, the goals of military leadership on both sides, and the surprise.

    Keywords: Media, International Wars, Hyperreality, psychological operations
  • Nooruddin Akbari Pages 205-234
    Today, Europe's Muslims, as the largest religious minority, have become an undeniable fact. However, factors such as the strengthening of far-right tendencies in Europe, the formation and re-emergence of the Taliban in Afghanistan, and recent developments in the West Asia region centered on ISIL takfiri terrorism have provided a fertile ground for intensifying Islamophobia in the West. Accordingly, this article studies the aggravating factors of Islamophobia in Europe, how the Muslim media is represented and its consequences for the Muslim minority in European societies, based on theoretical approaches of Orientalism (Edward Said) and the Clash of Civilizations (Huntington) through descriptive-analytical method. The findings of the article show how the media coverage and coverage of Islam and Muslims in European societies intensifies the presentation of a distorted, irrational, violent and frightening image of Islam and Muslims, which is accompanied by forms of "radicalism", "fundamentalism" and "extremism". It has intensified the phenomenon of Islamophobia and anti-Islamism. This has also had consequences such as restricting the behavior and practice of Muslim religious beliefs in European societies.
    Keywords: European Communities, Intensification of Islamophobia, Media representation, Far Right Currents, foreign media
  • Aboozar Omrani Pages 235-260
    Cyberspace is universally active. This emerging space connects nations and citizens around the world and strengthens interactions and differences between them. The United States, a pioneer in cyberspace, also promotes its views, interests, and values through cyber diplomacy. Accordingly, the purpose of this study is to examine the political-media implications of the Obama administration's "cyber diplomacy" toward Iran. The main question is how US cyber diplomacy during the Obama era influenced Iran's political developments? In this article, using descriptive-analytical method, first, US cyber diplomacy in the Obama era towards Iran and then its political effects on Iranian society are examined. The results show that US cyber diplomacy began in a limited way under George W. Bush, but under Obama it used the full potential of cyber diplomacy such as blogs, Facebook, YouTube, Twitter, browsers, etc. in US public and cyber diplomacy towards Iran. Overall, US cyber-diplomacy has been active in areas such as the post-election unrest of 2009, espionage and cyber-terrorism.
    Keywords: cyber diplomacy, United States, Barack Obama, Islamic Republic of Iran, Cyber Terrorism
  • Seyed Razi Emadi *, Mehdi Alikhani Pages 261-286

    Saudi Arabia is the most important power in the Arab world today. Its foreign policy is clearly dependent on the great powers, especially the United States. At the same time, the United States has always had a special focus on Saudi Arabia in order to implement its policies in the Middle East region and achieve its goals and interests in the region. However, the relationship between the United States and Saudi Arabia has not been the same and stable, and has been different in some periods. Accordingly, the main question of article is what will be the consequences of Joe Biden coming to power in the United States on its relations with Saudi Arabia? The research method is descriptive-analytical and the framework is based on neoclassical realism theory. The authors conclude that despite the desire of Saudi Arabia and the United States to continue relations, the Biden government, pursuing a strategy of pressure and interaction towards Riyadh, is trying to expand the sphere of influence of the smaller Persian Gulf states vis a vis Saudi Arabia.

    Keywords: Saudi Arabia, Joe Biden, Neoclassical realism, Iran, West Asia
  • Vahid Zolfaghari Pages 287-315
    Gender equality, fighting against corruption and gender-blind politics are the signs of political development in developmental societies and one of the most important elements of good governance. By developing the mini-maxi and biased interpretation, however, cognitive bias, gender inequality, and opportunistic behaviors pave the way of rising corruption as one of the main features of bad governance in socio-political life. So, attempting to understand this nexus led to the intersection of benevolent and hostile gender as the epistemological underpinnings of traditional and modern approaches. Contrary to the perception of women as an anti-corruption social force in the cognitive system of the classical media, the gender differences in the corruptibility lead to criticizing the negative correlation between gender and corruption in the modern interpretation of new media. Thus, this paper tries to analyze the influence of women’s political representation on corruption. In other words, how political representation of women and corruption will influence each other? And what is the function of international media in this relationship? Criticizing the linear approach and reverse causality, the main hypothesis focuses on the context-dependency of the relation between gender and corruption. Accordingly, women’s political representation and low corruptibility depend on their positions and platforms. Applying the descriptive-analytical method, this paper will try to test the mentioned hypothesis on micro, meso, and macro levels. The findings show that the presence of women in political life and low corruptibility is not necessarily an absolute causal theorem. Meanwhile, the international media, including Iran's foreign media (IRIB World Service media), with functions such as monitoring and education, can intelligently pay attention to the presence of women in political life, while legitimizing them as new social forces in the target communities, dispel the accusation of gender discrimination in the media.
    Keywords: Gender, Good Governance, International Media, Corruption, political representation