فهرست مطالب

مطالعات اقتصاد انرژی - پیاپی 71 (زمستان 1400)

فصلنامه مطالعات اقتصاد انرژی
پیاپی 71 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/10/13
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حبیب مروت*، علی فریدزاد، مهدیه شاه محمدی صفحات 1-36

    برق به عنوان یکی از نهاده های اصلی نقش بسیار مهمی در تولید بخش های مختلف اقتصادی ایفا می کند، لذا قطعی برق می تواند هزینه های زیادی را به این بخش ها و نهایتا به رشد و توسعه اقتصادی تحمیل نماید. در این راستا، هدف مطالعه حاضر برآورد هزینه های رفاهی ناشی از قطعی احتمالی برق در بخش های تولیدی اقتصادی ایران می باشد. این مطالعه با استفاده از داده تابلویی استانی دوره زمانی 1397-1389 و در دو مرحله انجام شده است. در مرحله اول، توابع تقاضای مشتقه برق در بخش های (صنعت و معدن، کشاورزی و خدمات) برآورد شده است. در مرحله دوم تغییرات اضافه رفاه مصرف کنندگان برق با فرض قطعی احتمالی برق با استفاده از تابع تقاضای برآورد شده هر بخش انجام گردیده است. نتایج مرحله اول نشان می دهد گازوییل (نفت گاز) در بخش صنعت و معدن مکمل برق و گاز طبیعی در بخش خدمات جانشین برق می باشد. بخش کشاورزی نسبت به تغییرات قیمت برق حساسیت ندارد. همچنین نتایج محاسبه زیان رفاهی بخش های (صنعت و معدن، کشاورزی و خدمات) در سطح کلان و استانی نشان می دهد که در بخش صنعت و معدن استان های کهگیلویه و بویراحمد و آذربایجان شرقی به ترتیب بالاترین و پایین ترین تغییرات رفاهی ناشی از قطعی احتمالی برق را به ازای یک قیمت تعادلی معین به خود اختصاص داده اند. در بخش خدمات، استان خراسان شمالی و استان البرز به ترتیب بالاترین و پایین ترین میزان زیان رفاهی را از قطعی احتمالی برق دارند.

    کلیدواژگان: هزینه رفاهی، قطعی برق، بخش های اقتصادی ایران، مازاد مصرف کننده
  • محمد صیادی*، محسن ابراهیمی، عاطفه داوری صفحات 37-66

    هدف اصلی این پژوهش بررسی رابطه میان بازده و نوسان قیمت نفت خام سنگین ایران با استفاده از روش کوانتایل مبتنی بر کاپولا است. رگرسیون کوانتایل کاپولا ابزاری کارا برای تحلیل مدل های غیرخطی سری زمانی است که به دلیل عدم نیاز به فروض اولیه، دارای مزیت در برآورد ارتباط بین بازده و نوسان است. داده های تحقیق به صورت ماهیانه از ژانویه 1990 تا دسامبر 2019 مورد بررسی قرار گرفته است. در این پژوهش برای محاسبه نوسانات قیمت نفت از فیلتر هادریک-پرسکات استفاده شده است و کوانتایل ها هم به صورت چارکی و هم به صورت صدکی به کار برده شده است. آزمون کلموگروف-اسمیرونوف و بررسی آمار توصیفی، توزیع چوله به چپ متغیرهای بازده و نوسانات قیمت نفت ایران را تایید می کند، بنابراین محاسبه رابطه مستقیم میان بازده نفت ایران و نوسانات قیمت نفت ایران امکان پذیر نیست. براساس نتایج برآورد رگرسیون کوانتایل کاپولا، بین نوسانات و بازده قیمت نفت خام ایران در کوانتایل های (05/0، 1/0، 2/0، 25/0، 3/0، 8/0، 9/0، 95/0) که مربوط به دوره های بدون ثبات و بحرانی (دوران جنگ و تحریم های اقتصادی) است، رابطه مثبت و معنادار وجود دارد که از نظر تیوریک از طریق کانال تاثیر تقاضای احتیاطی بر قیمت نفت قابل توضیح است. براساس نتایج آزمون ANOVA جهت بررسی همگونی واریانس ها درون کوانتایل های مختلف، فرضیه برابری واریانس ها رد شد. همچنین بین نوسانات قیمت نفت با تاخیر زمانی یک دوره (Xt-1) و بازده نفت در کوانتایل های فوق رابطه معنادار یافت شد. با استفاده از این نتایج، سرمایه گذاران می توانند ریسک سرمایه گذاری در بازار نفت و نیز سایر یازارهای مالی مرتبط با بازار نفت را به نحو موثرتری مدیریت کنند.

    کلیدواژگان: بازده، نوسان، رگرسیون کوانتایل کاپولا، قیمت نفت خام
  • محبوبه جعفری*، سیما شایگان مهر صفحات 67-112

    درحالی که اکثر مطالعات در ادبیات نفرین منابع طبیعی بر تاثیر این نوع منابع بر رشد اقتصادی و سطح درآمد متمرکز شده اند، هدف این مطالعه بررسی تاثیر وابستگی به انرژی نفت بر توزیع درآمد در گروه کشورهای در حال توسعه غنی از منابع نفت (شامل ایران و 18 کشور دیگر) می باشد. همچنین این مطالعه به بررسی تاثیر کیفیت نهادی (شامل چهار مولفه معرفی شده توسط بانک جهانی و شاخص ترکیبی آنها) و اثرات متقابل بین اندازه های متفاوت این شاخص ها و وابستگی به نفت بر نابرابری درآمدی در طول دوره 2017-2000 می پردازد. برای دست یابی به این هدف از روش گشتاورهای تعمیم یافته (GMM) برای حل مشکل درون زایی استفاده می گردد. نتایج حاصل از برآورد الگو بیانگر این است که وابستگی به نفت به افزایش نابرابری درآمدی منتهی شده است. همچنین نتایج نشان دهنده اهمیت نقش سرمایه انسانی، افزایش تولید ناخالص داخلی سرانه و بهبود کیفیت نهادی در کاهش نابرابری درآمدی می باشد. این نتایج همچنان نسبت به شاخص های متفاوت کیفیت نهادی برقرار می باشد. به علاوه، در این مطالعه سطح استانه ای برای شاخص ترکیبی کیفیت نهادی حاصل شده که بیانگر این است که وقتی شاخص ترکیبی بالاتر از این سطح قرار گیرد، اثرات مثبت وابستگی به نفت بر افزایش نابرابری درآمدی جبران می شود

    کلیدواژگان: نفرین نفت، کیفیت نهادی، توزیع درآمد، GMM
  • قاسم علوی تبار*، حمید خواجه محمودآبادی، غلامرضا عسکرزاده، سید یحیی ابطحی صفحات 113-145

    اضطراب در بازارهای مالی به عنوان نیروی موثر بر رفتار عاملان اقتصادی به صورت وجود نااطمینانی و تغییر انتظارات تعریف می شود که به مقادیر بحرانی آن، بحران مالی می گویند. افزایش درآمدهای نفتی ممکن است از طریق افزایش سرمایه گذاری، به خصوص سرمایه گذاری بخش دولتی و نیز واردات کالاهای سرمایه ای و واسطه ای و ورود تکنولوژی های جدید، اثرات مثبتی بر عرضه کل باقی گذارد. افزایش ارزش پول ملی که می تواند از یک تکانه مثبت نفتی حاصل شود، در واقع قیمت کالاهای سرمایه ای و واسطه ای وارداتی را کاهش می دهد. با توجه به اهمیت بحث شاخص اضطراب مالی و ارتباط آن با متغیرهای اقتصادی تاثیرگذار بر کشورها در این پژوهش با هدف بررسی انتقال نوسان شاخص اضطراب مالی بر شاخص های اقتصاد کلان کشورهای عضو اوپک به مطالعه این موضوع پرداخته شده است. در این پژوهش با استفاده از مدل های GARCH چند متغیره مدل BEKK و VAR، به بررسی و امتحان فرضیه های پژوهش پرداخته شده است. داده های پژوهش حاضر به صورت روزانه طی سال های 1389 تا 1398 مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج حاصل از پژوهش حاکی از آن است که شاخص اضطراب مالی سبب ایجاد تکانه در نرخ بهره، نقدینگی و تورم در کشورهای ایران، کویت و قطر می شود.

    کلیدواژگان: شاخص اضطراب مالی، شاخص های اقتصاد کلان، کشورهای عضو اوپک
  • شهزاد ثابتی مطلق، مصطفی پناهی*، امیرهومن حمصی، جمال قدوسی، علیرضا حاج ملاعلی کنی صفحات 147-186

    انتشار سالانه نزدیک به 180 میلیون تن CO2 توسط نیروگاه های حرارتی کشور یکی از عوامل قرارگیری ایران در جایگاه نهم کشورهای تولیدکننده گاز های گلخانه ای در دنیا می باشد. براین اساس، در پژوهش حاضر سیاست های دیسپاچینگ بهینه اقتصادی محیط زیستی بار و پروتفولیوی از استراتژی های بهبوددهنده کارایی در دو سمت عرضه و تقاضا به ترتیب در سناریوهای MT1 و MT2 و EEP در مدل ساز LEAP و سیستم بهینه یاب آن OSeMOSYS شبیه سازی و بهینه یابی شده اند. برای این منظور از داده های سری زمانی 1387 تا 1397 ترازنامه انرژی کشور استفاده شد و با مدل سازی سیستم انرژی، به شناسایی وضعیت موجود و پیش بینی عرضه و تقاضای برق حرارتی، انواع هزینه ها و میزان انتشار گازهای گلخانه ای در بازه زمانی 20 ساله 2030-2011 برای کل کشور اقدام گردید. سپس با تعیین دیسپاچینگ بهینه نیروگاه های حرارتی، کارآمدترین سیاست جهت بهبود کارایی اقتصادی محیط زیستی بخش برق حرارتی در راستای دستیابی به توافقنامه پاریس در قالب برترین سناریو از طریق تحلیل هزینه - منفعت معرفی شده است. نتایج حاصل نشان دادند که کلیه سناریوهای جایگزین با کاهش بیش از 15درصد انتشار و منافع اقتصاد محیط زیستی بیش از 8 میلیارد دلار نسبت به سناریوی مرجع؛ علاوه بر امکان تحقق توافق مشروط و غیرمشروط، دستیابی به اهداف INDC ایران را میسر خواهند ساخت.

    کلیدواژگان: مدلسازی انرژی، برق کم کربن، دیسپاچینگ بهینه بار، سیاست های مدیریت عرضه و تقاضا
  • سید عبدالله رضوی* صفحات 187-221

    وابستگی روزافزون مصرف انرژی (به ویژه نفت و گاز) کشورهای اروپایی به عرضه انرژی خارجی موجب نگرانی همیشگی اتحادیه اروپای در زمینه تامین انرژی و امنیت عرضه آن می باشد. از طرفی با توجه به مسایل زیست محیطی سهم انرژی های پاک در سبد مصرفی انرژی جهان و به ویژه اروپا در حال افزایش است. حدود یک چهارم کل انرژی مصرفی در اتحادیه اروپا گاز طبیعی است. اکثر کشورهای عضو اتحادیه اروپا تقریبا تمام منابع انرژی به ویژه نفت و گاز مورد نیاز خود را وارد می کنند. روند رو به رشد واردات انرژی اروپا از جمله گاز از کشور روسیه، امنیت تامین انرژی مصرف کنند. روش پژوهش حاضر کیفی و از نوع تحلیل اسنادی است که با استفاده از منابع کتابخانه ای انجام شده است. سوال اصلی مقاله حاضر این است که مهم ترین راهبردهای اروپا برای برطرف کردن معضل امنیت انرژی چه خواهد بود؟ مهم ترین معضلات امنیت تامین انرژی مصرف کنندگان اروپایی کدام است؟ نتایج این پژوهش نشان می دهد، در شرایط کنونی امنیت تامین انرژی اروپا به دلیل مواردی نظیر وابستگی زیاد واردات نفت و گاز از روسیه و تحریم نفتی کشورهای تولیدکننده نفت از جمله ایران، ونزویلا و... با مخاطره جدی مواجه است. مهم ترین راهبردهای کشورهای اروپایی عبارتست از تقویت و گسترش نهادهای بین بین المللی در جهت مقررات زدایی با تاکید بر بورس های نفتی، استفاده از منابع جایگزین انرژی های فسیلی، متنوع سازی سبدهای وارداتی نفت و گاز، سرمایه گذاری مشترک نفتی و گازی شرکت های اروپایی با واردکنندگان و استفاده از خط لوله برای انتقال گاز. ایران با توجه به قرارگرفتن در موقعیت منابع نفت و گاز جهان و برخورداری از اهمیت استراتژیکی در سطح جهان برخوردار بوده و موقعیت راهبردی در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز می تواند، از گزینه های مناسب برای کاهش مخاطرات امنیت انرژی اروپا به حساب می آید.

    کلیدواژگان: امنیت انرژی، اروپا، متنوع سازی، اختلال
  • فیروز فلاحی*، محسن پورعبادالهان کویچ، سید کمال صادقی، توحید شکری صفحات 223-248

    هدف از پژوهش حاضر، بررسی رابطه مصرف انرژی و رشد اقتصادی با استفاده از روش تبدیل موجک می باشد. این روش، این امکان را فراهم می آورد تا با ترکیب تحلیل کلاسیکی سری زمانی و تحلیل دامنه فرکانسی، بتوان تحلیل زمان- فرکانس دو سری زمانی را در کنار هم مورد بررسی قرار داد. این پژوهش با استفاده از تبدیل موجک پیوسته سعی کرده است نقص روش های سنتی اقتصادسنجی را مرتفع ساخته و بینش جدیدی در خصوص رابطه میان رشد اقتصادی و مصرف انرژی در اقتصاد ایران طی سال های 1395:4-1370:1 ایجاد کند. نتایج نشان دهنده آن است که مصرف انرژی تنها در افق کوتاه مدت و در ابتدای دهه ی 1370 محرک رشد اقتصادی بوده و در بلندمدت، رابطه معنی داری میان دو متغیر وجود ندارد. از این رو، پیگیری سیاست های کاهش مصرف انرژی و صیانت از منابع طبیعی در بلندمدت صدمه ای به رشد تولید ناخالص داخلی وارد نمی کند.

    کلیدواژگان: رشد اقتصادی، مصرف انرژی، تبدیل موجک
  • حسین دستخوان* صفحات 249-278

    توسعه صادرات گاز طبیعی به صورت مایع شده  (LNG) به سبب شرایط حاد تحریمی کشور، محدودیت امکان صادرات گاز طبیعی از طریق خط لوله و گسترش تولید و استفاده از  LNG در سبد انرژی کشورهای مختلف از جمله ضروریات توسعه صنایع نفت، گاز و پتروشیمی کشور قلمداد می شود. در مقاله حاضر تلاش شده است تا بر اساس داده های واقعی برای واحدهای کوچک - مقیاس و شرایط فعلی بازار داخلی و جهانی ابعاد این سرمایه گذاری مجددا بررسی شود و با بررسی عوامل مختلف موثر بر اقتصاد طرح به صورت همزمان و با درنظرگرفتن روابط تنگاتنگ بین آن ها، حساسیت اقتصاد طرح نسبت به تغییرات هر یک از این عوامل مدنظر قرار گیرد. بر اساس نتایج به دست آمده، احداث واحدهای کوچک-مقیاس تولید LNG در ایران از نقطه نظر سودآوری و نرخ بازگشت سرمایه بسیار توجیه پذیر می باشد. با توجه به حساسیت و همبستگی نرخ فروش محصول تولیدی به قیمت نفت صادراتی در منطقه آسیا، نتایج حاصل از بررسی شرایط اقتصادی طرح نسبت به تغییرات قیمت نفت مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و پیشنهادهایی در خصوص بهبود فرمول قیمت گذاری خوراک با هدف تامین بازده مناسب سرمایه گذار در کنار حفظ منافع وزارت نفت و شرکت ملی گاز ایران مطرح شده است.

    کلیدواژگان: واحد کوچک-مقیاس ال ان جی، نرخ بازگشت داخلی، قیمتگذاری خوراک گاز طبیعی، قیمت نفت، ارزیابی مالی-اقتصادی
|
  • Habib Morovat*, Ali Faridzad, Mahdieh Shahmohammadi Pages 1-36

    Electricity plays an important role in the production of various economic sectors.  Power outages can thus impose high costs on these sectors and ultimately on economic growth and development.  The purpose of this study is to estimate the welfare losses resulting from a possible power outage in the productive economic sectors of Iran. This study was conducted in two stages using provincial panel data for the period 2010-2019. In the first stage, the electricity demand functions in the sectors of industry and mining, agriculture and services are estimated. In the second stage, changes in the welfare surplus of electricity users (due to possible power outage) are calculated using the estimated demands. The results of the first stage show that  electricity and diesel are complements in the industry and mining sector while electricity and natural gas are substitutes in the service sector. The agricultural sector is not sensitive to changes in electricity prices.  Estimated welfare losses of sectors (industry and mining, agriculture and services) at the macro and provincial levels show that  Kohgoluyeh, Boyer-Ahmad and East Azerbaijan provinces have respectively the highest and lowest welfare losses in the industry and mining sector. In the service sector, North Khorasan and Alborz provinces have respectively the highest and lowest welfare losses from possible power outages.

    Keywords: Welfare costs, power outages, economic sectors, Iran, Consumer surplus
  • Mohammad Sayadi*, Mohsen Ebrahimi, Atefeh Davari Pages 37-66

    The main purpose of this study is to investigate the relationship between Iran’s heavy crude oil price returns and volatility dependence using the Copula-based quantile model (CQM). CQM is an efficient tool for analyzing nonlinear time series models as it has no need for initial assumptions.  We use monthly data from January 1990 to December 2019. We use the Hadrick-Prescott filter to calculate oil price fluctuations and use quantiles in both quartile and percentile form. The Kolmogorov-Smirnov test and the descriptive statistics confirm the fat-tail distribution of the variables.  It is thus not possible to calculate a direct relationship between crude oil price return and volatility. Based on the results of CQM estimation, a positive and significant relationship is verified between crude oil price volatility and returns in quantiles (0.05, 0.1, 0.2, 0.25, 0.3, 0.8, 0.9, and 0.95) which relate to periods of instability and crisis (war and economic sanctions). This finding can be theoretically explained through the channel of the precautionary demand effect on the oil price. The hypothesis of equality of variances was rejected within different quantiles based on ANOVA test result. Moreover, there is a significant relationship between one-period lag of oil price volatility (Xt-1) and oil returns within different quantiles. Using these results, investors can more effectively manage the risk of investing in the oil market as well as other financial assets related to the oil market.

    Keywords: Return, Volatility, Quantile Copula Regression, Crude Oil Price
  • Mahboubeh Jafari*, Sima Shaygan Mehr Pages 67-112

    While most literature on natural resource curse highlight its effect on the growth rate and the level of income, this paper shifts the focus toward the effect of oil dependence on the distribution of income in oil-rich developing countries (includiong Iran and 18 other countries). Moreover, the paper studies the impact of institutional quality and the interaction effect of different institutional quality measures and oil dependence on the distribution of income over the period of 2000-2017. We estimate a set of panel data models using the Generalized Method of Moments (GMM) to address the endogeneity problem. We find that oil dependence leads to increasing income inequality. Furthermore, our findings highlight the role of human capital, increase in gross domestic product per capita, and institutional quality improvement in decreasing income inequality. These results are robust to the way the quality of institutions is measured. Moreover, we find a threshold level for institutional quality above which the oil curse vanishes. Our finding, hence, highlights the crucial role of institutional quality in offsetting the positive effect of oil dependence on income inequality.

    Keywords: Oil Curse, Institutional Quality, Income Distribution, GMM
  • GHASEM Alavitabar*, Hamid Khajeh, Gholamreza Askarzadeh, Seyed Yahya Abtahi Pages 113-145

    Stress in financial markets is defined as the force influencing the behavior of economic agents in the form of uncertainty and changing expectations, the critical values ​​of which are called financial crisis. Increasing oil revenues may have positive effects on aggregate supply through increased investments, especially public sector investment, as well as the import of capital and intermediate goods and the introduction of new technologies. An increase in the value of the national currency, which can result from a positive oil shock, actually lowers the price of imported capital and intermediate goods. Due to the importance of discussing Financial Stress Index and its relationship with economic variables affecting countries in this study with the aim of investigating the transfer of fluctuation of Financial Stress Index on macroeconomic indicators of  selected OPEC member countries, this issue has been studied. In this research, using multivariate GARCH models, BEKK and VAR models, the research hypotheses have been tested and analyzed. The data of the present study have been reviewed daily during the years 2010 to 2020. The results of the study indicate that the Financial Stress Index causes a surge in interest rates, liquidity and inflation in Iran, Kuwait and Qatar.

    Keywords: Financial stress index, macroeconomic indicators, OPEC member countries
  • Shahzad Sabeti Motlagh, Mostafa Panahi*, AmirHooman Hemmasi, Alireza Haj Mollaali Kani Pages 147-186

    Iran is ranked as the ninth largest greenhouse gas producer in the world, with an annual emission of nearly 180 million tons of CO2 by thermal power plants.. The purpose of this research is to simulate and optimize the optimal economic and environmental load dispatch and a portfolio of efficiency improvement strategies on both supply and demand sides in MT1, MT2, and EEP scenarios in using the Long-range Energy Alternative Planning (LEAP) modeler and its OSeMOSYS optimizer system. We do this using the time series data from 2008 to 2018 of the country's energy balance. Our modelling allowed us to estimate the current situation and forecast of supply and demand of thermal electricity, types of costs, and the amount of greenhouse gas emissions  for the whole country over a 20-year period (2011-2030). We identified the most efficient policy for improving the environmental economic efficiency of the thermal power sector in line with the Paris Agreement in the form of the best scenario through cost-benefit analysis by determining the optimal dispatching of thermal power plants. The results showed that all alternative scenarios with a reduction of more than 15% emissions and environmental economic benefits of more than $ 8 billion compared to the BAU scenario would achieve Iran's INDC goals and meet our commitments under either a conditional or an unconditional agreement.

    Keywords: Energy Modeling, Low Carbon Power, Optimal Load Dispatching, Supply, Demand Management
  • Abdullah Razavi* Pages 187-221

    The increasing dependence of European Union member countries on imported oil and gas has led to concerns about energy supply and security.  At the same time the share of clean energy in Europe’s energy consumption basket is increasing due to environmental issues. About a quarter of all energy consumption in the EU is natural gas, and most EU member states import almost all of their energy resources, especially oil and gas. The increase of European energy imports, including gas from Russia, increases their energy dependence.  We use literature review to study the question of what the most important energy security problems for European countries are and what strategies they can adopt to increase their energy security. The results of this study show that European energy security is compromised by high dependence on oil and gas imports from Russia and inability to source energy from countries like Iran and Venezuela due to sanctions. The most important strategies of countries are to strengthen international institutions such as oil exchanges, use of alternative sources of fossil fuels, diversification of oil and gas import portfolios, joint investment with a basket of oil producers and new pipelines to transport gas. Iran can be a good option for Europe to increase its energy security, given the country’s oil and gas resources and strategic position.

    Keywords: Energy security, Europe, diversification, disruption
  • Firouz Fallahi*, Mohsen Pourebadollahan Covich, Seyed Kamal Sadeghi, Tohid Shokri Pages 223-248

    This study examines the relationship between energy consumption and economic growth in the Iranian economy. To that end, a wavelet transformation technique is used, which allows us to combine the time domain and frequency domain characteristics of two time series together. Using this approach and data for the period 1991:2 – 2017:1, this study tries to overcome the shortcomings of  standard econometrics and shed more light on the relationship between energy consumption and economic growth in Iran. The results show a short-term causality effect from energy consumption to economic growth only in the early 1990s.  There is not any significant relationship between energy consumption and economic growth in the long run. Therefore, adopting energy consumption management policies to protect the environment and natural resources, can reduce energy consumption without hindering economic growth in Iran.

    Keywords: Economic Growth, Energy Consumption, wavelet transforms
  • Hossein Dastkhan* Pages 249-278

    Export of liquefied natural gas (LNG) is one of the basic needs of the Iranian oil, gas and petrochemical industry due to the severe sanctions conditions in Iran, restrictions on export of natural gas through pipelines and increased use of LNG in the energy basket of different countries. However, in recent years, despite some attempts to produce this strategic product, no concrete results have been achieved in this area, and Iran has practically no share in the global LNG market. Despite some previous studies, due to changes in economic conditions in domestic and international markets in recent years, no new studies have been conducted on the economic and technical viability of LNG production in Iran. In addition, due to sanctions against Iran and the unavailability of large-scale licenses, it seems that the only way to develop this industry is to focus on small-scale plants. Therefore, in this paper we examine different aspects of this investment based on real data for small-scale plants and the current conditions of domestic and global markets. In addition, in this study, we simultaneously examine various factors affecting the project and the relationships among them and analyze the sensitivity of financial results to each factor.The results show that construction of small-scale LNG plants in Iran is profitable and offers an acceptable rate of return on investment. In addition, the results of the simultaneous study of factors show that compared to investment and operating costs, these projects are the most sensitive to changes in the LNG price. Given the sensitivity and correlation of LNG and petroleum prices in the Asian region, we analyze this correlation. We then proceed to propose a new feedstock price formula as one of the key factors in the success of these projects. The suggested feedstock price formula ensures a reasonable return on investment, while protecting the interests of the Ministry of Oil and the National Iranian Gas Company.

    Keywords: Small-scale LNG unit, Internal rate of return, Natural gas feed pricing, Oil prices, Financial-economic evaluation