فهرست مطالب

مطالعات مدیریت گردشگری - پیاپی 55 (پاییز 1400)

نشریه مطالعات مدیریت گردشگری
پیاپی 55 (پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/10/12
  • تعداد عناوین: 12
|
  • فرانک رنجبر متعلق*، رضا واعظی، محمود ضیائی، داود حسین پور صفحات 11-40
    دستورگذاری مسایل گردشگری در فرایند خط مشی عمومی، جزء لازم در تدوین خط مشی های گردشگری و به تبع آن توسعه ی این حوزه در کشور است. مقاله ی حاضر با تاکید بر شکاف پژوهشی موجود در مطالعه ی این مرحله ، بررسی دستورگذاری انواع مختلف مسایل گردشگری را برای بازه ی 1392 - 1398 هدف قرار داده است. دراین مطالعه ی کیفی، کلیه ی اسناد نمایشگر دستورکار خط مشی در گروه های قانون گذاری، قوه ی مجریه و بودجه برای بازه فوق به عنوان جامعه هدف تعریف و با کمک مطالعه ی آرشیوی کلیه ی اسناد مرتبط با گردشگری احصاء شده اند. نتیجه ی تحلیل محتوای کیفی اسناد به عنوان روش اصلی تحلیل، از ضعف در دستورگذاری متوازن مسایل گردشگری حکایت دارد. دراین میان، مسایل مرتبط با مدیریت و سازماندهی، توسعه ی محصول و قوانین و مقررات گردشگری بیشترین مسایل انتقالی از حوزه ی گردشگری به دستورکار خط مشی هستند. در حالیکه مسایل مرتبط با بازاریابی و مدیریت اطلاع رسانی گردشگری با کمترین سهم از مسایل انتقالی، به عنوان اولویت های دستورگذاری شناسایی شدند.
    کلیدواژگان: دستورکار خط مشی عمومی، دستورگذاری، مسائل حوزه ی گردشگری، تحلیل محتوا، ایران
  • فاطمه بقایی نیا، محمد شاکر اردکانی*، ناهید امراللهی بیوکی، علی بهجتی اردکانی صفحات 41-77
    از آنجا که نیروی انسانی تاثیر بسزایی در شکل گیری تصویر مثبت از سازمان در ذهن مشتریان دارد، لذا امروزه در فرآیند برندسازی داخلی پرسنل نقش با اهمیتی در انتقال وعده های برند به مشتریان دارند. از این رو هدف پژوهش حاضر واکاوی و شناسایی عوامل موثر در برندسازی داخلی از دیدگاه دست اندرکاران اجرایی می باشد. روش پژوهش حاضر کیفی و دادهای حاصل از مصاحبه با 19 نفر از دست اندرکاران اجرایی هتل های شهر یزد که به روش نمونه گیری گلوله برفی انتخاب شده اند با استفاده از روش تحلیل مضمون و نرم افزار Nvivo تحلیل شده اند. مجموعه داده ها پس از کدگذاری شامل 364 مضمون پایه، 32 مضمون سازمان دهنده و 9 مضمون فراگیر است. نتایج پژوهش نشان داد مجموعه عوامل موثر در برندسازی داخلی از دیدگاه دست اندرکاران اجرایی هتل ها شامل آموزش، پایش، ارتباطات موثر، جلسات موثر، مشتری مداری، رهبری، گزینش و استخدام، جبران خدمات و کیفیت زندگی کاری است.
    کلیدواژگان: برند، برندسازی، برندسازی داخلی، گردشگری
  • کبری بخشی زاده برج*، امید سلیمان زاده، محسن فکور یوسف آباد صفحات 79-104

    این پژوهش با هدف ترسیم شبکه مضامین تجربه میهمانان هتل با استفاده از تکنیک متن کاوی در هتل های چهار ستاره شهر تهران صورت گرفته است. این پژوهش دارای رویکردی کیفی، از نظر هدف کاربردی و از نظر روش جمع آوری داده ها، توصیفی- تحلیلی است. داده های پژوهش با استفاده از یک خزشگر از سایت تریپ ادوایزر جمع آوری شده است. جامعه آماری این پژوهش تمامی هتل های چهار ستاره در شهر تهران است. روش نمونه گیری در این پژوهش تصادفی است. جهت تحلیل داده های پژوهش نخست از تکنیک متن کاوی با استفاده از نرم افزار RapidMiner بهره گرفته شده است. شبکه مضامین این پژوهش شامل شش مضمون به شرح ذیل است: تجربه محیط فیزیکی در هتل، تجربه مرتبط با کارکنان در هتل، تجربه ارتباطات اجتماعی در هتل، تجربه غذایی در هتل، تجربه موقعیت مکانی هتل و تجربه احساسی در هتل. در نهایت، نتیجه گیری و پیشنهادهای مربوط به هر یک از این مضامین ارایه شده است.

    کلیدواژگان: تجربه، هتل داری، متن کاوی، سایت تریپ ادوایزر
  • سارا ایلچی، امیرسالار ونکی، مصباح سیوندیان* صفحات 105-138
    رسانه های اجتماعی در بسیاری از جنبه های گردشگری خصوصا در جستجوی اطلاعات، تصمیم گیری، ارتقاء گردشگری و تعامل با مشتریان نقش مهمی ایفا می کنند. با توجه به رشد روزافزون پژوهش های منتشرشده در این زمینه، هدف این پژوهش تحلیل روند انتشارات و تحلیل علم سنجی پژوهش هایی است که در زمینه رسانه های اجتماعی و گردشگری منشر شده اند. بدین منظور اطلاعات 1054 مقاله که در بازه 2009 تا 2020 منتشر شده اند، از پایگاه داده ای وب آو ساینس استخراج شده و مورد تحلیل قرار می گیرند. در این تحقیق به دو سطح تحلیل پرداخته می شود. در سطح اول روند تحقیقات و تاثیر مقالات، نویسندگان و مجلات با استفاده از تحلیل استنادی مورد بررسی قرار می گیرد. در سطح دوم ساختار شبکه هم رخدادی کلمات و شبکه هم تالیفی نویسندگان، موسسات و کشورها تحلیل می شود. نتایج این پژوهش نشان می دهند که استفاده از رسانه های اجتماعی در بخش های مختلف گردشگری در سال های اخیر رشدی فزاینده داشته است
    کلیدواژگان: تحلیل کتاب سنجی، رسانه های اجتماعی، گردشگری، شبکه هم رخدادی، شبکه همکاری
  • حامد فلاح تفتی، میرمحمد اسعدی، جمیله قاسملوی سلطان آباد* صفحات 139-163

    شناسایی عوامل بحران زا در صنعت گردشگری به دلایل حوادث طبیعی- زیست محیطی و سیاسی در بسیاری از مقاصد گردشگری ضرورتی اساسی است و قرار گرفتن کشور ایران در منطقه ی خاورمیانه با احتمال زیاد وجود بحران در منطقه، تدوین یک استراتژی ریسک یکپارچه را در گردشگری اجتناب ناپذیر کرده است. پژوهش حاضر، پژوهشی توسعه ای- کاربردی است که با در نظر گرفتن ماهیت خدماتی صنعت گردشگری، اقدام به تدوین راهبردی یکپارچه در برابر بحران نموده است. جامعه ی آماری پژوهش را خبرگانی از صنعت گردشگری و دانشگاه تشکیل می دهند و روش تحلیل داده ها، تکنیک نگاشت شناختی فازی است. براساس مدل نهایی، موثرترین عوامل بحران زا در صنعت گردشگری ایران به ترتیب: بی ثباتی سیاسی در منطقه، کاستی در زیرساخت ها،آلودگی های زیست محیطی، نوسانات ارزی، شیوع امراض و بیماری های واگیردار، بلایای طبیعی شناسایی شده و استفاده از یک استراتژی یکپارچه مدیریت ریسک در صنعت گردشگری را پیشنهاد می دهد.

    کلیدواژگان: مدیریت بحران، سیستم یکپارچه مدیریت بحران، تکنیک نگاشت شناختی فازی (FCM)
  • محمدرضا فلاح*، ابوالفضل حاتمی ورزنه، طاهره رضایی صفحات 165-200

    امروزه بوم گردی به عنوان زیرمجموعه گردشگری، علاوه بر کمک به توسعه پایدار، مزیت هایی همچون انتقال و آشنایی با آداب ورسوم بومی و منطقه ای نیز به دنبال دارد. ازاین رو، هدف پژوهش حاضر ارایه چارچوبی برای تبیین پیشایندهای ورود موفق کارآفرینان به حوزه بوم گردی است. رویکرد این تحقیق کیفی، ازلحاظ هدف کاربردی و ازنظر ماهیت و روش توصیفی- تحلیلی است. جامعه آماری تحقیق را خبرگان و فعالان حوزه های مرتبط با بوم گردی با حداقل 2 سال سابقه تشکیل می دهد که با استفاده از روش نمونه گیری نظری و با مصاحبه اکتشافی با 14 نفر اشباع حاصل شده است. در این مطالعه از نظریه زمینه ای گلیزری برای تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شده که درنتیجه آن 30 واقعه در 4 مفهوم و 2 مقوله اصلی برچسب گذاری شده است. یافته ها نشان می دهد برای ورود موفق کارآفرینان به حوزه کارآفرینی باید بین عوامل توانمندساز و ظرفیت ساز نوعی هم افزایی از طریق تعاملات چندگانه بین عوامل تحریک کننده، تسهیل کننده، توسعه دهنده و زمینه ساز ایجاد شود.

    کلیدواژگان: بوم گردی، ظرفیت سازی، توانمندسازی، هم افزایی پویا، نظریه زمینه ای کلاسیک
  • محسن نظری*، روزا هندیجانی، زینب محمدی، سعیده اسماعیلی صفحات 201-232
    این پژوهش به منظور ارایه بینشی جدید در مورد چگونگی درک و توجه مصرف کنندگان به قیمت ها و مسایل قیمت گذاری گردشگران انجام گرفته است. از الگوهای ردیابی چشم برای توضیح چگونگی فرآیندهای مغزی افراد هنگام مواجه با محرک های بصری در تبلیغات بسته های گردشگری آژانس های مسافرتی استفاده خواهد شد. پژوهش با هدف بررسی تاثیر قالب بندی های تخفیف و مکان نمایش بر میزان توجه افراد به قیمت در محیط فروش شبکه های اجتماعی صورت پذیرفته است. متغیرهای تحقیق زمان اولین خیره شدگی و تعداد دفعات خیره شدگی به قیمت و مدت زمان بازدید و تعداد دفعات بازدید از ناحیه مورد توجه می باشند. نتایج حاصل از آزمایش نشان داد که قالب بندی تخفیف بر تعداد دفعات خیره شدگی، مدت زمان بازدید و تعداد دفعات بازدید از قیمت تاثیرگذار بوده، و ارایه تخفیف با قالب نقدی و هدیه توجه بیشتری در مخاطب برانگیخته است. همچنین مکان نمایش قیمت در بالای تصاویر سمت چپ نیز بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: تبلیغات، شبکه های اجتماعی، قیمت، توجه، الگوهای ردیابی چشم
  • رضا موحدی، فاطمه سپهوند*، مهدی رحیمیان صفحات 233-256

    این پژوهش با بهره گیری از پارادایم کیفی و نظریه مفهوم سازی بنیادی با استفاده از الگوی گیلزر و اشترواس (1967) به مطالعه راهکارهای توسعه ظرفیت های گردشگری پایدار روستایی در روستاهای شهرستان خرم آباد پرداخته است.جامعه موردمطالعه، از بین کارشناسان سازمان گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی، اساتید و دانشجویانی که درزمینه گردشگری فعالیت داشته اند، انتخاب شده اند و روش نمونه گیری به شکل هدفمندگلوله برفی انجام شد. ابتدا منابع موجود ظرفیت های گردشگری موجود بالقوه و بالفعل در روستاهای شهرستان خرم آباد در بخش های مختلف صنایع دستی، طبیعت گردی، اماکن تاریخی و مذهبی مورد شناسایی قرار گرفت و در ادامه با استفاده از مصاحبه نیم ساختارمند به بررسی راهکارهای توسعه این صنعت پرداخته شده است. نتایج نشان داد "استفاده از امکانات بالقوه سنتی روستاها"، "برنامه های آموزشی" و "مشارکت مردم محلی"، "مدیریت و برنامه ریزی"، "قانون گذاری و سیاست گذاری"، "حمایت از صنایع دستی" و نیز توجه به "تبلیغات" میتواند در راستای توسعه گردشگری روستایی این شهرستان موثر واقع گردد.

    کلیدواژگان: گردشگری پایدار روستایی، نظریه مفهوم سازی بنیادی، ظرفیت های گردشگری، شهرستان خرم آباد
  • رضا موسوی، مریم امیدی نجف آبادی*، مهدی میردامادی، سید جمال فرج الله حسینی صفحات 257-291

    با توجه به اهمیت پایداری در فعالیت های گردشگری، پژوهش حاضر با هدف دستیابی به الگوی توسعه گردشگری ورزشی پایدار با رویکرد ورزش های روستایی و بازی های بومی و محلی در استان مازندران انجام پذیرفته است. این مطالعه از نوع پژوهش های کیفی بوده که با استفاده از نظریه داده بنیاد و مصاحبه با خبرگان انجام شده است. تحلیل داده ها در طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی انجام پذیرفت و به ظهور 354 کد باز، 66 مفهوم در قالب 11 مقوله اصلی منجر گردید. نتایج نشان داد که وجود جاذبه های گردشگری ورزشی به عنوان شرایط علی موجب ضرورت یافتن توسعه گردشگری ورزشی پایدار با رویکرد ورزش های روستایی و بازی های بومی گردیده است که در صورت به کارگیری راهبردهای سیاستگذاری، مدیریت و برنامه ریزی، و بازاریابی در بستر مناسبی از زیرساخت ها و با توجه به مشارکت دینی و اجتماعی و ملاحظات مالی و حمایتی می تواند منجر به ظهور پیامدهای پایداری معیشت جوامع محلی گردد.

    کلیدواژگان: گردشگری ورزشی پایدار، ورزش های روستایی، بازی های بومی و محلی، نظریه داده بنیاد
  • عطیه گروسی، طاهره صادقلو* صفحات 293-318

    ادراک خطر را می توان اولین و موثرترین گام برای هدایت مطلوب وموفقیت فرایند مدیریت ریسک به شمار آورد. امروزه گردشگری به عنوان یکی از کارکردهای جدید فضاهای روستایی، با مخاطرات و تهدیدات بسیاری برای گردشگران همراه است که ادراک این مخاطرات میتواند نقش قابل توجهی در تصمیم سفر، آمادگی و واکنش آنها در مواجهه با این مخاطرات ایفا کند. بر این اساس مقاله حاضر، به بررسی عوامل موثر بر ادراک ریسک و تاثیر آن بر تصمیم گردشگر به روش پدیدارشناسی هوسرل پرداخته. نتایج نشان میدهد بیشترین مخاطرات احتمالی درک شده توسط گردشگران در بعد مخاطرات انسانی خطر تصادفات جاده ای و در بعد طبیعی سیلاب است. گردشگران نمونه در ادراک خطر مقصدهای گردشگری عوامل عینی نظیر تجربه و مشاهدات را موثرتر از عوامل ذهنی دانسته اند و بعد از ادراک خطر دو رفتار اجتناب از سفر یا رویارویی با مخاطره به صورت برابر در نمونه ها انتخاب شده است.

    کلیدواژگان: گردشگری روستایی، مخاطرات، ادراک خطر، تصویر مقصد، دهستان طرقبه
  • مهدی مسیبیان ریزی، سمانه مسیبی* صفحات 319-355

    مهمترین هدف تحقیق حاضر بررسی نقش گردشگری خلاق در افزایش میزان مشارکت اجتماعی شهروندان در محله دردشت شهر اصفهان بوده است.جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش کمی و آزمون های آماری در نرم افزار SPSSو معادلات ساختاری در نرم افزار PLS استفاده شد.نتایج حاصله از نظر تاثیرگذاری گردشگری خلاق در افزایش میزان مشارکت اجتماعی اهالی محله دردشت نشان داد که ، شاخص ابتکار عمل و نوآوری با میزان بتای 188/0-، انعطاف پذیری و پذیرش با میزان بتای 214/0-، رهبری و مدیریت با میزان بتای 022/0، ریسک پذیری و میزان بتای 154/0- و سرمایه اجتماعی با میزان بتای 431/0 تاثیرات متفاوتی در زمینه افزایش مشارکت شهروندان در زمینه-های مشارکت مالی، مشارکت ذهنی_معنوی، مشارکت فیزیکی، مشارکت سیاسی و مشارکت ابزاری در سطح محله دردشت اصفهان با توسعه گردشگری خلاق شهری داشته اند.

    کلیدواژگان: گردشگری خلاق، مشارکت اجتماعی، محله دردشت، اصفهان
  • مریم ساریخانی خرمی، میثم شفیعی*، بهمن حاجی پور، مرتضی سلطانی صفحات 357-388

    هدف این مقاله بررسی و تبیین جایگاه بازاریابی گردشگری در مقایسه با سایر مفاهیم بازاریابی براساس مفاهیم"رویکرد"، "تکنیک" و "پارادایم" است. بدین منظور با استفاده از مطالعات کتابخانه ای و روش فراترکیب ، مفاهیم بازاریابی استخراج شد. به منظور پالایش این مفاهیم و اطمینان از اعتبار اطلاعات به دست آمده، پرسشنامه ای برای اساتید حوزه بازاریابی در داخل و خارج از کشور ارسال شد. با استفاده از ازمون توزیع دو جمله ای داده های حاصل از جمع آوری این پرسشنامه ها مورد بررسی قرار گرفت . برای دسته بندی مفاهیم بر اساس سطوح روش شناسی، دلفی در میان 26 نفر از اساتید دانشگاه (داخل و خارج از کشور) در حوزه بازاریابی اجرا شد. درنهایت با استفاده از تجزیه و تحلیل داده ها با آزمونهای t تک نمونه ای و کلمگروف اسمیرونف و تکنیک تاپسیس مفاهیم براساس سطوح روش شناسی دسته بندی و جایگاه بازاریابی گردشگری دربین سایر مفاهیم بازاریابی مشخص شد

    کلیدواژگان: بازاریابی، بازاریابی گردشگری، پارادایم، تکنیک، رویکرد
|
  • Faranak Ranjbar Motalegh *, Reza Vaezi, Mahmood Ziaee, Davoud Hoseinpour Pages 11-40
    Policy agenda setting significantly affects tourism policies, describing which tourism issues make onto public policy agenda. Given the considerable gap in studying this stage, this paper seeks to explore Iran’s public policy agenda between 2013 and 2019 focusing on different types of tourism issues. Conducting an archival study, data related to agenda indicators drawn from three institutional venues in Iran including legislative-led, executive-led and budget indicators. The results of qualitative content analysis of official documents showed that relatively a few numbers of the issues reached the agenda including those related to tourism management, developing tourism product, and enacting relevant rules and regulations. However, tourism marketing and tourism information management issues were less considered in the agenda setting process. It is argued that failure in getting different types of the issues on to the agenda could result in gaps in subsequent tourism policies, affecting tourism development.
    Keywords: Public Policy Agenda, Agenda Setting, Tourism Issues, Content Analysis, Iran
  • Fatemeh Baghaienia, Mohammad Shaker Ardakani *, Nahid Amrolahi, Ali Behjati Ardakani Pages 41-77
    Because human resources have a great impact on forming a positive image of the organization in the minds of customers, so today in the internal branding process, personnel have an important role in conveying brand promises to customers. Therefore, the purpose of this study is to analyze and identify the factors affecting internal branding from the perspective of executives. The method of this research is qualitative and the data obtained from interviews with 19 executives of hotels in Yazd who have been selected by snowball sampling method and have been analyzed using thematic analysis method and Nvivo software. The data after coding includes 642 initial codes, 32 themes and 9 comprehensive categories. The results showed that the effective factors in internal branding from the perspective of hotel executives includes training, monitoring, effective communication, effective meetings, customer orientation, leadership, selection and employment, service compensation and quality of working life.
    Keywords: brand, Branding, Internal Branding, Tourism
  • Kobra Bakhshizade *, Omid Soleymanzadeh, Mohsen Fakour Yousefabad Pages 79-104

    This study aimed to mapping the thematic networks of hotel guests experience by using text mining technique in 4 star hotel in Tehran city. This research has been done with a qualitative approach and is applied in terms of purpose and descriptive-analytical in terms of data collection method. Research data is collected by using a crawler from the TripAdviser site. The statistical population of this study is all of 4 star hotel in Tehran city. The sampling method in this research is random sampling. To analyze the research data, the first text mining technique is used by RapidMiner software; then theme analysis is used. Thematic network of the research includes six themes as follows: physical environmental experience in the hotel, experience related to the staff in the hotel, social communication experience in the hotel, food experience in the hotel, location experience in the hotel and emotional experience in the hotel.

    Keywords: experience tourism, Text Mining, TripAdvisor site
  • Sara Ilchi, Amirsalar Vanaki, Mesbah Seivandian * Pages 105-138
    Social media plays an important role in many aspects of tourism, especially in information retrieval, decision making, tourism promotion, and customer interaction. Due to the growing number of published researches in the field of social media and tourism, the purpose of this research is to analyze the publication trend and conduct a bibliometric analysis of the research published in this field. For this purpose, the information of 1054 articles published in the Web of Science from 2009 to 2020 is analyzed. In this research, two levels of analysis are discussed. At the first level, the publication trend and the impact of authors, journals, and articles are examined. At the second level, the structure of co-occurrence network of keywords and co-authorship network of authors, institutions, and countries are analyzed. The results of this study show that the use of social media in various sectors of tourism has increased in recent years.
    Keywords: bibliometric analysis, Social Media, Tourism, co-occurrence network, co-authorship network
  • Hamed Fallah Tafti, MirMohamad Asadi, Jamileh Ghasemloi Soltanabad * Pages 139-163

    Identifying Crisis factors in the tourism industry has become a fundamental necessity in many tourism destinations due to natural-environmental and political events. Due to Iran's location in the Middle East which is plagued with crises, devising an unified risk strategy in tourism is unavoidable. The present study is a developmental-applied research that since the tourism industry is a service- based nature, has provided an integrated strategy for crisis management.The target population was a group of experts of the tourism industry and academic individuals.The collected data were analyzed by fuzzy cognitive mapping technique. According to the final model, the most effective crisis factors in Iran's tourism industry are: political instability in the region, insufficient Infrastructures, environmental pollution, currency fluctuations, infectious diseases and natural disasters and it recommended the use of an integrated management system in the tourism industry.

    Keywords: Crisis, Integrated Risk Management System, fuzzy cognitive map
  • MohammadReza Fallah *, Abolfazl Hatami, Tahere Rezaei Pages 165-200

    The purpose of this study is to provide a framework for explaining the preconditions for successful entry of entrepreneurs into the field of ecotourism. The approach of this qualitative research is in terms of applied purpose and in terms of nature and descriptive-analytical method. The statistical population of the study consists of experts and activists in the field of ecotourism with at least 2 years of experience, which has been obtained using Theoretical sampling method and exploratory interviews with 14 saturated people. In this study, Glaser- grounded theory was used to analyze the data, as a result of which 30 events were labeled in 4 concepts and 2 main categories. Findings show that in order for entrepreneurs to successfully enter the field of entrepreneurship, a kind of synergy must be created between empowering and capacity building factors through multiple interactions between motivating, facilitating, developing and grounding factors.

    Keywords: Ecotourism, Capacity building, Empowerment, Dynamic Synergy, Classic Grounded Theory
  • Mohsen Nazari *, Roza Hendijani, Zeinab Mohammadi, Saeideh Esmaeili Pages 201-232
    Eye tracking patterns will be used to explain how people's brain processes when faced with visual stimuli in travel agency advertising packages. The purpose of this study was to explore the effect of price points (discount formatting) and price visibility (Variable display location) on people's attention towards prices in social media campaigns. The research variables are the time to first fixation, fixation count at the price, visit duration, and visit count to the area of interest. The results of the experiment showed that discount formatting had an impact on fixation count, visit duration, and visit count on the price, and the presentation of discounts in the form of cash and gifts attracted more attention. Also the price displayed at the top left got more attention.
    Keywords: advertising, Social networks, price, attention, Eye Tracking Patterns
  • Reza Movahedi, Fatemeh Sepahvand *, Mehdi Rahimian Pages 233-256

    .The community studied, among the experts of the Tourism Organization, professors And students who have been active in the field of tourism was selected Sampling method to Snowball shape was done.Research credibility The survey was conducted from different perspectives.First Available resources available potential tourism potential In the villages of Khorramabad city In various sectors of artistic, natural history, historical and religious sites The case was identified And more Using a semi-structured interview It has been explored the development strategies of this industry Finally, using the ATLAS software As a good quality software, Segregated categories Results showed "Using the traditional potential of villages", "Educational Programs" and "Local People's Participation", "Management and lanning", "Legislation and Policy""Support of Handicraft" and Also pay attention to "advertising" Can contribute to the development of rural tourism in this city.

    Keywords: Sustainable Rural Tourism, Grandland Theory, Tourism Capacity, Khorramabad County
  • Reza Mousavi, Maryam Omidi Najaf Abadi *, Mehdi Mirdamadi, Seyed Jamal Farajollah Hosseini Pages 257-291

    According to the importance of sustainability in tourism activities, the aim of this study was to achieve a model for the development of sustainable sports tourism with the approach of rural sports and local-native games in Mazandaran province.This study is a qualitative research that has been done using the grounded theory .Data analysis was performed during three stages of coding and led to the emergence of 354 open codes, 66 concepts in the form of 11 main categories.The results showed that the existence of sports tourism attractions, as a causal condition has led to the need to develop sustainable sports tourism with the approach of rural sports and local-native games.If policies,management and planning and marketing strategies are implemented in the appropriate context of the infrastructure and whit regard to religious and social participation and financial and supportive considerations,it can lead to the emergence of sustainable livelihood consequences for local communities.

    Keywords: Sustainable Sport Tourism, Rural Sports, Local-Native Games, Grounded Theory
  • Atiyeh Garousi, Tahereh Sadeghloo * Pages 293-318

    Risk perception could be considered as the first and most effective step for the optimal guidance and success of the risk management process. Today, tourism, as one of the new functions of rural spaces, is associated with many risks and threats for tourists that the perception of these dangers can play a significant role in travel decisions, readiness and their response to these dangers, the present article examines the factors affecting risk perception and its impact on the tourist's decision using the qualitative method of Husserl phenomenology. among the mentioned environmental hazards, the most possible hazards perceived by tourists in terms of human and natural hazards are the risk of road accidents and floods. The studied tourists considered objective to be more effective than subjective factors in perceiving the danger of tourist destinations. After perceiving the danger, two behaviors of avoiding travel by or facing danger have been selected equally.

    Keywords: Rural Tourism, hazards, risk perception, Destination Image, Torqabeh villages
  • Mahdi Mosayebian Rizi, Samane Mosayebi * Pages 319-355

    The most important purpose of the present research is to investigate the role of creative tourism in increasing social participation of the Dardasht Neighborhood . For analysis of data, quantitative method and statistical tests were accomplished using SPSS and structural equation in the PLS software. The result of the measurement of the creative tourism impact in increasing social participation of Dardasht Neighborhood residents demonstrate that, with the development of creative urban tourism, the index of initiation and innovation scored the Beta level of -0.188, resilience-adaptation and reception scored a Beta level of -0/214, leadership and management with scored a beta level of 0/022, risk ability with a Beta level of -0/154 and social capital scored a Beta level of 0/431. Therefore it has different impacts in the Isfahan’s Dardasht neighborhood regarding increasing social participation of citizens in financial contribution fields, Mental-Spiritual involvement, physical association, political partaking and finally Instrumental participation.

    Keywords: Creative Tourism, Social Participation, Dardasht Neighborhood, Isfahan
  • Maryam Sarikhani, Meysam Shafiee *, Bahman Hajipour, Morteza Soltani Pages 357-388

    The aim of the present paper is to present an appropriate framework to explain the position of each marketing concept and determine the significance of tourism marketing among marketing concepts, in terms of approach, technique and paradigm. To do so and in the first step, functional and important concepts of marketing were identified using ultra-combination method. In order to determine the position of tourism marketing among marketing concepts, multiple-stage Delphi technique was employed. Research population consists of a mixture of academic experts in marketing in and outside the country. The sample size in the second phase of the study was determined to be 26. Finally, through data analyses via single-variable t-test and Kolmogorov-Smirnov test, the concepts were classified based on methodological levels, and tourism marketing was placed in paradigm category based on the conducted tests and the experts' opinions. Then, using TOPSIS, the position of tourism marketing was determined.

    Keywords: Marketing, tourism marketing, Approach, technique, Paradigm