فهرست مطالب

علوم و فنون مرزی - پیاپی 39 (زمستان 1400)

نشریه علوم و فنون مرزی
پیاپی 39 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/10/14
  • تعداد عناوین: 7
|
  • منیر سادات صمدیان * صفحات 1-30

    هدف نهایی یک حکومت، تامین امنیت کشور است.برهمین اساس اصلی ترین کارکرد تعیین مرز را می توان حفظ امنیت عنوان کرد که از قدیم حکومت ها را ملزم نموده برای خود حد و مرز مشخص کنند. و ریشه بسیاری از مشکلات مرزی را نیز باید در مدیریت مرزها دنبال کرد که اگر مدیریت مطلوبی در مرز انجام شود امنیت مرز و به تبع آن امنیت در داخل کشور که اصلی ترین وظیفه نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران است، محقق می شود.بنابراین در این مطالعه درصدد بازشناسایی شاخص های مدیریت جهادی-علمی به عنوان یک سبک مدیریت بومی که بیشترین انطباق و هماهنگی را با اصول و معیارهای اسلامی و فرهنگ کشور دارد، می باشیم. پس از انجام 35 مصاحبه با فرماندهان و معاونین انتظامی مرز، اعضای هییت علمی دانشگاه علوم انتظامی امین و پژوهشگاه علوم انتظامی و مطالعات اجتماعی 96 شاخص از مدیریت جهادی مرزها احصا که در قالب ده بعد برنامه ریزی و هدف(10 شاخص)، بعد رهبری(8 شاخص)،بعدارتباطات (5 شاخص)، بعد نظام ارزشی (42شاخص)، بعد تصمیم گیری(4 شاخص)، در بعد کنترل(3شاخص)، بعد رشد و توانمندسازی (9 شاخص)، بعد بسیج منابع و امکانات (5 شاخص)،بعد خلاقیت و نوآوری(4 شاخص) اولویت بندی گردید.

    کلیدواژگان: مدیریت، مدیریت جهادی، مرز، مرزبانی، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران
  • سعید الله کرمی*، محمد اسدی فرد، بهروز رحمتی، ایمان امینی صفحات 31-70
    زمینه و هدف

    گروه های قومی هر جامعه جایگاه مهمی در اتحاد ملی دارند و اگر به چالش کشیده شوند ،امنیت ملی را به خطر می اندازند؛ که در این میان نقش این گروها در امنیت مرزها به ویژه مرزهای غربی با برخورداری از بافت جمعیتی ویژه،به عنوان یکی از مولفه های تاثیر گذارشناخته می شودکه تقویت همگرایی و انسجام ملی، یکی از مقوله های اساسی هر حکومتی است؛لذا این پژوهش با هدف شناسایی عوامل همگرایی اهل حق در مرزقصر شیرین و تاثیر آن در امنیت این مرز اجرایی گردیده است. در این پژوهش کیفی ،از نوع تحلیل محتوا و با مشارکت 51 نفر از کارشناسان که با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و از طریق مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته اطلاعات جمع آوری گردید. شیوه تجزیه و تحلیل داده ها،تحلیل محتوا با رویکرد استقرایی بود. یافته های نهایی تحقیق شامل پنج تم در میان 64مفهوم میباشد که شامل :ناسیونالیسم)هویت ایرانی -اسلامی(و تاریخ مشترک ،اشتراکات مذهبی و دینی ، عدالت و برابری اجتماعی ، نمادها و آیین های مذهبی و ملی(عاشورا، نوروز و غیره) و رفع مشکلات اقتصادی نظیر تورم، بیکاری و.. است که این مقوله ها بیشترین تاثیر را در همگرایی اهل حق وافزایش امنیت مرز قصرشیرین دارند. باتوجه به اطلاعات بدست آمده از سوالات فرعی چنین نتیجه گرفت که عوامل سیاسی ،اجتماعی،فرهنگی و اقتصادیبه عنوان طبقات اصلی استخراج شده و زیر شاخه های آنان در همگرایی اهل حق هر یک با وزن خاص خود و در نتیجه افزایش ضریب امنیت مرز قصر شیرین تاثیر گذار می باشند

    کلیدواژگان: همگرایی، مرز، اهل حق، قصر شیرین، امنیت
  • وحید کیانی*، علی آشوری صفحات 73-103

    یکی از مسایل اساسی جمهوری اسلامی ایران در زمینه ژیوپلیتیکی، مربوط به امنیت و محیط امنیتی آن است. وضعیت شکننده برخی از کشورهای پیرامونی ایران همچون افغانستان، عراق، سوریه و... در سال های اخیر باعث افزایش حضور قدرت های فرامنطقه ای به خصوص ایالات متحده آمریکا در این مناطق شده است؛ از این رو، هدف اصلی پژوهش حاضر تاثیر عملکرد نیروهای فرامنطقه ای بر امنیت مرز استان خراسان جنوبی است. پژوهش حاضر ازنظر نوع و هدف در زمره تحقیقات کاربردی و ازنظر ماهیت و روش، توصیفی - تحلیلی است. جمع آوری اطلاعات از نوع کتابخانه ای و پیمایشی است، ابزار گردآوری اطلاعات پرسش نامه محقق ساخته بوده و باتکیه بر تجارب و نظرات مسیولین و دست اندرکاران امور امنیتی، سیاسی و مرزی به بررسی و تحلیل آسیب ها و تهدیدهای نیروهای فرامنطقه ای بر مرزهای شرقی ایران (خراسان جنوبی) پرداخته شده است. در تحقیق حاضر تعداد 158 پرسش نامه تکمیل شده است. این پرسش نامه دارای چهار مولفه و 30 سوال بوده که مولفه ها عبارت اند از: 1 - شاخص های امنیت اجتماعی 2 - شاخص های امنیت اقتصادی 3 - شاخص های امنیت نظامی 4 - شاخص های عملکرد مرزبانان. نتایج حاصل از بررسی های آماری نشان داد که حضور نیروهای فرامنطقه ای بیشترین تاثیر را بر افزایش تعداد نیروهای مسلح در مرزهای شرقی و کمترین تاثیر را در دگرگونی عناصر هویت ملی مرزنشینان داشته است. همچنین بر اساس آزمون t تک نمونه ای مشخص شد که تاثیر حضور نیروهای فرامنطقه ای در مناطق مرزی شرق ایران بر امنیت مرزها در حد متوسط و تاثیر آن بر عملکرد نیروهای مرزبانی بیشتر از حد متوسط بوده است.

    کلیدواژگان: نیروهای فرامنطقه ای، امنیت، مرز، افغانستان، خراسان جنوبی
  • تحلیل نقش عوامل ژئومورفولوژیکی در امنیت مرزهای خراسان جنوبی و شناسای مناطق آسیب پذیر آن
    عبدالمجید احمدی * صفحات 105-128
    زمینه و هدف

    عوامل ژیومورفولوژی یکی از مهم ترین عوامل تعیین کننده امنیت مناطق مرزی محسوب می شوند. مرزهای استان خراسان جنوبی از نظر ژیومورفولوژی دارای تنوع زیادی است، بنابراین دارای پتانسیل آسیب پذیری متفاوتی در برابر نفوذ و حملات دشمن است. در این تحقیق به شناسایی مناطق آسیب پذیر در نوار مرزی استان خراسان جنوبی پرداخته شده است.

    روش

    در تحقیق حاضر متناسب با اهداف مورد نظر از روش های توصیفی و تحلیلی استفاده شده است. همچنین از نقشه های توپوگرافی 1:50000، مدل رقومی ارتفاعی 30 متر SRTM و لایه های اطلاعاتی مختلف به عنوان داده های تحقیق استفاده شده است. مدل های مورد استفاده در تحقیق نیز شامل مدل منطق فازی و تحلیل شبکه ای (ANP) بوده است که به منظور شناسایی مناطق آسیب-پذیر نوار مرزی از آن ها استفاده شده است.

    یافته ها

    مناطق میانی نوار مرزی استان خراسان جنوبی به دلیل داشتن ارتفاع و شیب زیاد، قرار گرفتن در واحد کوهستان، میدان دید و احاطه بر مناطق پایین دست، پتانسیل آسیب پذیری کم تری نسبت به مناطق جنوبی و شمالی نوار مرزی استان دارد. همچنین نوار مرزی مناطق جنوبی استان خراسان جنوبی، دارای بالاترین پتانسیل آسیب پذیری است. این مناطق به دلیل قرار گرفتن در واحد دشت و مخروطه افکنه، نداشتن موانع محدود کننده، ارتفاع و شیب کم، پتانسیل آسیب پذیری و نفوذ زیادی دارد.

    نتیجه گیری

    مناطق جنوبی استان خراسان جنوبی، به دلیل توان آسیب پذیری بالایی که دارند، نیازمند توسعه زیرساخت-های نظامی جهت پایش و کنترل نوار مرزی هستند، همچنین این مناطق باید متناسب با توان ژیومورفولوژیکی منطقه و توسط ارتفاعات پراکنده اطراف مورد پوشش قرار گیرند.

    کلیدواژگان: مرز، امنیت، مناطق آسیب پذیر، ژئومورفولوژی، خراسان جنوبی
  • پرویز سبحانی *، جواد کیانی صفحات 129-160
    زمینه و هدف

    نظارت به عنوان یکی از مولفه های حیاتی مدیریت سازمانی، نقش موثری در رشد و بالندگی سازمان و نیل به اهداف دارد. هر گونه خلل در این امر با پیامدهایی جدی برای سازمان همراه خواهد بود. از این رو، هدف از انجام پژوهش حاضر، دستیابی به الگویی مطلوب برای نظارت بر یگان های مرزبانی ناجا با تاکید بر استان کردستان است.

    روش شناسی

    رویکرد اتخاذ شده در پژوهش حاضر، کیفی و از روش تحلیل مضمونی به میانجی ابزار مصاحبه نیمه ساختاریافته با تعداد 30 نفر از نخبگان و کارشناسان حوزه نظارت استفاده شد. انتخاب نمونه ها به صورت هدف مند و با استفاده از روش نمونه گیری گلوله برفی انجام گرفت.

    یافته ها

    یافته ها حاکی از 22 مقوله محوری، ذیل 8 مقوله عمده تقویت زیرساخت های ارتباطی و مخابراتی، حضور میدانی ناظران، دگردیسی در مکانیسم های نظارت، همه جانبه گرایی در نظارت ها، بازخوردگیری در نظارت ها، نظارت آموزش-محور، تقویت مقوله خودنظارتی و اخلاق مداری در نظارت است.

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش نشان داد که ارایه الگویی مطلوب برای نظارت بر یگان های مرزی در گرو دستیابی به شناختی کامل از شرایط موجود مرز در تمامی ابعاد، توجه ویژه به نقش تکنولوژی، بازنگری در چارت سازمانی، تبدیل نظارت به یک فرهنگ سازمانی فراگیر، محوریت قرار دادن آموزش در تمامی نظارت ها، توجه به اخلاق و اخلاق-مداری در نظارت ها، تشکیل تیم های تخصصی نظارت و پیگیری و توجه ویژه به مولفه های خودنظارتی است.

    کلیدواژگان: نظارت، الگوی مطلوب، فرماندهی مرزبانی
  • صدرالدین متولی*، عبدالعلی ترابی، غلامرضا جانباز قبادی صفحات 161-190

    شهرهای مرزی و در این میان شهرهای ساحلی مرزی به علت موقعیت خاصی در معرض انواع فشارها و شوک های موجود و آتی وابسته به چالش های اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی، کالبدی و امنیتی قرار دارند.رویکرد تاب آوری با بهبود سطح سازگاری و درنتیجه کاهش سطح آسیب پذیری در شهرهای مرزی تهدیدات ناشی از مخاطرات طبیعی در بحران ها و مدیریت پایدار این نواحی را بهبود می بخشد. پژوهش حاضر با هدف شناسایی و بررسی وضعیت تاب آوری شهری شهر ساحلی مرزی بهشهر انجام گرفت. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از منظر روش توصیفی-تحلیلی است. جامعه آماری پژوهش را کارشناسان و متخصصین ساکن در محدوده مورد مطالعه تشکیل می دادند. با توجه به نامشخص بودن تعداد آنها، اقدام به نمونه گیری تصادفی ساده از 50 نفر به صورت هدفمند شد. ابزار گرداوری داده ها پرسشنامه بود که روایی آن به صورت روایی صوری و ظاهری و همچنین روایی واگرا و پایایی پرسشنامه با استفاده از الفای کرونباخ و پایایی ترکیبی بررسی و تایید شد. یافته های حاصل از این پژوهش گویای آن بود که وضعیت کلی تاب آوری شهر مرزی ساحلی بهشهر در وضعیت نامطلوبی قرار دارد. به گونه ای که مقدار میانگین تجربی بدست آمده برای تاب آوری کلی شهر و ابعاد آن کمتر از میانگین حد متوسط عدد3 بود. از بین نواحی 6 گانه محدوده مورد مطالعه ناحیه 3 در وضعیت بهتری نسبت به نواحی دیگر قرار داشت و ناحیه 4، با توجه به میانگین بدست آمده که برابر با 43/2 از بین نواحی مورد مطالعه در وضعیت نامطلوبی قرار داشت.

    کلیدواژگان: تاب آوری شهری، مولفه کالبدی، مخاطرات طبیعی، سیلاب، شهرساحلی مرزی بهشهر
  • محسن غلامی رزینی، حسن پوربافرانی*، قدرت الله خسروشاهی صفحات 191-213
    زمینه و هدف

    قرار گرفتن ج.ا.اایران در همجواری هلال طلایی تولید و قاچاق مواد مخدر، باعث افزایش این پدیده در مرزهای کشور گردیده است؛ به طوری که مبارزه با این موضوع، نیازمند برنامه‌ریزی مدون و اتخاذ سیاست‌های جنایی متناسب با اقدامات اجرایی است. البته، طی سالهای گذشته به دلیل ناهماهنگی‌های صورت گرفته در خصوص مبارزه با قاچاق مواد مخدر از طرف سیاست‌گذاران جنایی این حوزه و اقدامات اجرایی انجام گرفته از طرف نیروهای متولی مبارزه با این پدیده، شاهد افزایش قاچاق مواد مخدر بوده‌ایم. با در نظر گرفتن این موضوع، هدف از نگارش پژوهش حاضر بررسی سیاست جنایی تقنینی و اجرایی ایران در مقابله با جرم سازمان یافته قاچاق موادمخدر از مرزهای ج.ا.ایران است.

    روش تحقیق

    پژوهش حاضر از لحاظ هدف، کاربردی؛ و از نظر شیوه نگارش، توصیفی-تحلیلی است. اطلاعات موردنظر از طریق مطالعه کتابخانه ای با مراجعه به منابع علمی دانشگاهی و پایگاه های اینترنتی جمع آوری شد.

    یافته ها

    یافته‌ها نشان می‌دهد ناهماهنگی سیاست تقنینی با سیاست جنایی اجرایی (اقدامات پلیسی) در حوزه جرم انگاری موادمخدر، کاهش تمرکز لازم در رفع عوامل جرم‌زای قاچاق موادمخدر و کم توجهی در مرتفع نمودن محرومیت‌های مناطق مرزی(فقر و بیکاری) از عوامل موجد قاچاق موادمخدر در مرزها طی سال‌های گذشته بوده است.

    نتایج

    نتایج حاکیست در هر برهه زمانی که ناهماهنگی بین قوای مقننه و اجرایی کشور در جهت مقابله با قاچاق مواد مخدر به وجود آمده، شاهد افزایش قاچاق مواد مخدر در مرزها بوده ایم؛ لذا، مقنن ج.ا.ایران در تاریخ 12/7/1396 به منظور هماهنگی و انسجام بیشتر سیاست تقنینی با سیاست اجرایی (اقدامات پلیس) کشور، در بازنگری مجدد، ماده واحده‌ای به منظور مقابله کارآمد با قاچاق موادمخدر در مرزها، به قانون مبارزه با موادمخدر(مصوب1389) الحاق نمود؛ که این اقدام، نشان دهنده عزم راسخ قوه مقننه در جهت همسویی با سیاست جنایی اجرایی کشور می باشد.

    کلیدواژگان: سیاست جنایی تقنینی، سیاست جنایی اجرایی، قاچاق موادمخدر، امنیت مرزها، جرم سازمان یافته
|
  • Monir al Sadat Samadian * Pages 1-30

    The ultimate goal of a government is to ensure the security of the country. Therefore, the main function of determining the border can be considered as maintaining security, which has long required governments to set boundaries for themselves. And the root of many border problems must be followed in border management that if proper border management is done, border security and, consequently, security inside the country, which is the main task of the police force of the Islamic Republic of Iran, will be achieved. The study seeks to identify the indicators of jihadi-scientific management as an indigenous management style that is most in line with Islamic principles and standards and the country's culture.after conducting 35 interviews with border commanders and deputies, faculty members of Amin University of Law Enforcement Sciences and the Institute of Law Enforcement Sciences and Social Studies, 96 indicators of jihadi border management were calculated in the form of ten dimensions of planning and purpose (10 indicators), leadership dimensionAfter conducting 35 interviews with border commanders and deputies, faculty members of Amin University of Law Enforcement Sciences and the Institute of Law Enforcement Sciences and Social Studies, 96 indicators of jihadi border management were calculated in the form of ten dimensions of planning and purpose (10 indicators), leadersمhip dimension 8 indicators), communication dimension (5 indicators), value system dimension (42 indicators), decision dimension(4 indicators), control dimension(3 indicators), growth and empowerment dimension(9 indicators), resource and facilities mobilization dimension (5 indicators) , Creativity and innovation (4 indicators) were prioritized.

    Keywords: Management, Jihadi Management, Border, Border Guard, Law Enforcement Force of the Islamic Republic of Iran
  • Saeed allahkarami *, mohMMAD asadi fard, Behrooz Rahmati, Iman Amini Pages 31-70

    The ethnic groups of any society have an important place in national unity and if they are challenged, they endanger national security; Meanwhile, the role of these groups in border security, especially the western borders with a special demographic context, is recognized as one of the influential components that strengthening national convergence and cohesion is one of the basic categories of any government. The purpose of identifying the factors of convergence of Ahl-e-Haq in Qasr Shirin border and its impact on the security of this border has been implemented.

    Methodology

    The research method used in this qualitative research was content analysis with the participation of 51 experts who were selected by purposive sampling method and information was collected through in-depth semi-structured interviews. The method of data analysis was content analysis with inductive approach.

    Findings

    The final findings of the research include five themes among 64 concepts, which include: nationalism (Iranian-Islamic identity) and common history, religious and religious commonalities, social justice and equality, religious and national symbols and rituals (Ashura, Nowruz, etc.). And solving economic problems such as inflation, unemployment, etc., these categories have the greatest impact on the convergence of the people of the right and increase the security of the Qasr Shirin border.

    Results

    According to the information obtained from the research sub-questions, it can be concluded that political, social, cultural and economic factors are extracted as the main classes and their.

    Keywords: Convergence, Border, People of Truth, Sweet Palace, Security
  • vahid kiani *, Ali Ashoori Pages 73-103

    One of the basic issues of the Islamic Republic of Iran in the geopolitical field is related to security and its security environment. The fragile situation of some countries around Iran such as Afghanistan, Iraq, Syria, etc. In recent years has increased the presence of Trans-regional powers, especially the United States in these areas. Therefore, can be the study and analysis of the presence of Trans-regional powers in these countries and its impact on Iran's national security doubly important. Therefore, the main purpose of this study is the effect of the performance of Trans-regional forces on the border security of Southern Khorasan province. The present research is applied in terms of type and descriptive-analytical in terms of method. Information collection is library and survey. In the present study, 158 questionnaires have been completed. This questionnaire has four components and 30 questions, which are: 1- Social Security Indicators 2- Economic Security Indicators 3- Military Security Indicators 4- Border Guards Performance Indicators. The results of statistical studies showed that the presence of trans-regional forces had the greatest impact on increasing the number of armed forces on the eastern borders and the least impact on the transformation of elements of national identity of border residents. Also, based on a single-sample t-test, found that the effect of the presence of trans-regional forces was in the border areas of eastern Iran on border security moderate and its effect was on the performance of border forces above average.

    Keywords: Trans-regional forces, Security, Border, Afghanistan, Southern Khorasan
  • Analysis of the role of geomorphological factors in the security of the borders of South Khorasan and identification of its vulnerable areas
    abdolmajid ahmadi* Pages 105-128

    Geomorphological factors are one of the most important factors determining the security of border areas. The borders of South Khorasan province are very diverse in terms of geomorphology, so it has different potential vulnerabilities to infiltration and enemy attacks. Due to the importance of the issue, in this study, vulnerable areas in the border strip of South Khorasan province have been identified. In this research, descriptive and analytical methods have been used in accordance with the intended objectives. In this research, 1: 50,000 topographic maps, 30 m high SRTM digital model and different information layers have been used as research data. Important tools used in this research included ArcGIS and Super decision, and the models used in the research also included fuzzy logic model and network analysis (ANP), which were used to identify vulnerable areas of the border strip. The results show that the middle areas of the border strip of South Khorasan province due to having high altitude and slope, being in the mountain unit, field of view and surrounding areas downstream, the potential for less vulnerability than the southern and northern areas of the strip It has the border of the province. Also, the border strip of the southern regions of South Khorasan province has the highest potential for vulnerability. These areas have a high potential for vulnerability and infiltration due to their location in the plain and alluvial fan unit, lack of limiting obstacles, low height and slope.

    Keywords: Border, Security, Vulnerable areas, Geomorphology, Southern Khorasan
  • Parviz Sobhani *, Javad Kiani Pages 129-160

    Field and Goal; Supervision as a crucial categories of organizational management, has an influential role in the progress of the organization and achieving goals. Any problem in this way will have critical circumstance for organization. So, the aim of this project is to achieve an ideal pattern of supervision in police border units emphasizing the Province of Kurdistan. Method; The approach of this survey is qualitative and narrative analysis has been used through semi-structured interview with 30 specialists of supervision unit. Samplings are aimed and snowball. Findings show 21 pivotal categories under 8 main categories of reinforcing communicational infrastructures, supervisors field presence, change in the mechanisms of supervision, holism in supervisions, feedback in supervisions, education-based supervisions, reinforcing self-supervision and ethic-based supervision. Results showed that an ideal sample of supervision on border units needs the complete recognition of border situation, caring about the role of technology, reviewing the organizational chart, changing the supervision toward a hole organizational culture, attending education in all supervisions, caring about ethics in supervisions, running special supervisory teams and emphasizing the category of self-control.

    Keywords: supervision, Ideal pattern, Border Commandment
  • sader adin motavali *, Abdolali Torabi, Gholamreza Janbaz Ghobadi Pages 161-190

    Bo. The resilience approach reduces the threats posed by natural hazards in humanitarian crises by improving the level of adaptation and thus reducing the level of vulnerability in border cities, and improves the sustainable management of these areas. The aim of this study was to identify and investigate the urban resilience of the coastal coastal city of Behshahr. This research is applied in terms of purpose and descriptive-analytical in terms of method. their number, a simple random sampling of 50 people was performed in a targeted manner.cwell as divergent validity and reliability of the questionnaire using Cronbach's alpha and combined reliability. Data and information analysis was performed using SPSS and PLS software. The findings of this study showed that the general resilience of the coastal border city of Behshahr is in an unfavorable situation. So that the value of the experimental average obtained for the overall resilience of the city and its dimensions was less than the average of 3. Among the 6 areas studied, District 3 was in a better condition than the other areas and District 4, according to the average obtained, which was equal to 2.43 of the studied areas, was in an unfavorable situation. Among other research findings, among the components of urban resilience, the physical component had the highest path coefficient and the most impact, and the managerial institutional component had the lowest path coefficient and the least impact on urban resilience.

    Keywords: Urban resilience, Physical component, Natural Hazards, Flood, Behshahr border coastal city
  • mohsen gholami razini, Hasasn Puorbaferani *, Ghodratullah Khosroshahi Pages 191-213
    Background and Aim

    Although the spread of drug trafficking across borders and the prevalence of addiction in society have led the policymakers of the Islamic Republic of Iran to adopt their criminal policy in the face of this phenomenon. Inadequate criminalization and lack of appropriate executive measures by those in charge caused drug gangs to clash, testify, and injure border guards, sometimes threatening border security. Organized crime of drug trafficking is from the borders of the Islamic Republic of Iran.Research

    Method

    The present study is applied in terms of purpose; In terms of writing style, it is descriptive-analytical. The information was collected through a library study with reference to academic sources and Internet sites.

    Findings

    Drug trafficking in the borders of the Islamic Republic of Iran is due to the reduction of the alignment of the legislative criminal policy with the executive policy (police actions) in the field of drug criminalization, failure to eliminate the criminals of drug trafficking and non-removal of restrictions at the borders. In recent decades, drug trafficking has been the cause of many border security threats.

    Results

    The organization and globalization of narcotics trafficking at the borders led to a change in the legislative approach; . It is suggested that in order to confront drug trafficking across borders and reduce border threats, the legislative and executive policy of the Islamic Republic of Iran should be more coordinated.

    Keywords: legislative criminal policy, executive criminal policy, drug trafficking, border security, Organized crime