فهرست مطالب

فیزیولوژی ورزش و فعالیت بدنی - سال چهاردهم شماره 2 (پاییز و زمستان 1400)

نشریه فیزیولوژی ورزش و فعالیت بدنی
سال چهاردهم شماره 2 (پاییز و زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/10/15
  • تعداد عناوین: 12
|
  • حسین حاجی آقا بزرگی، حمید رجبی، حمیدرضا برزگرپور، رعنا فیاض میلانی* صفحات 1-10
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر انجام فعالیت جسمانی زیربیشینه و فعالیت شناختی به صورت همزمان بر شاخص های خستگی بود. دانشمندان معتقدند عملکرد استقامتی افراد به جسم و ذهن وابسته است. بنابراین احتمال می رود مسیرهای عصبی مشترکی بین فعالیت های جسمی و ذهنی وجود داشته باشد.

     روش ها

    بدین منظور 10 مرد ورزشکار (سن 2±20 سال، وزن 10±71 کیلوگرم و قد 9±176سانتی متر) داوطلبانه در این پژوهش شرکت کردند. آزمودنی ها در سه جلسه مجزا به فاصله 72 ساعت در آزمایشگاه حضور یافتند. در جلسه اول طی روش فزاینده روی نوار گردان اکسیژن مصرفی بیشینه (VO2max) افراد تعیین شد. در دو جلسه بعد آزمودنی ها به مدت 45 دقیقه با شدت 70 درصد VO2max با فعالیت شناختی (مداخله) و بدون فعالیت شناختی (کنترل) روی نوار گردان دویدند. در حین اجرای فعالیت ضربان قلب و میزان درک فشار ثبت شد. پیش و پس از هر جلسه آزمون انقباض ارادی بیشینه انجام گرفت. قبل، پنج و 30 دقیقه پس از اجرای پروتکل برای اندازه گیری پرولاکتین و کورتیزول نمونه خونی جمع آوری شد. تحلیل آماری بین دو جلسه با استفاده از آزمون تی-وابسته و تحلیل واریانس دوراهه انجام گرفت.

    نتایج

    براساس نتایج، تفاوت معناداری بین دو جلسه برای شاخص های پرولاکتین (668/0=P)، کورتیزول (52/0=P)، انقباض ارادی بیشینه (664/0=P)، درک تلاش (9/0=P) و ضربان قلب (34/0=P) وجود نداشت. 

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که انجام فعالیت شناختی در حین فعالیت جسمانی زیربیشینه نمی تواند شاخص های خستگی را بیشتر از انجام فعالیت جسمانی زیربیشینه تنها تحت تاثیر قرار دهد، با وجود نتایج به دست آمده نمی توان اثر انجام فعالیت شناختی در حین فعالیت ورزشی بر شاخص های خستگی را نادیده گرفت. عواملی مانند نوع و مدت زمان انجام فعالیت شناختی و جسمانی از عواملی اند که باید مورد توجه قرار بگیرند.

    کلیدواژگان: پرولاکتین، فعالیت شناختی، میزان درک تلاش
  • رویا ذکری کندلجی*، وحید ساری صراف، مریم نورشاهی صفحات 11-20
    هدف

    التهاب یکی از پاسخ هایی است که پس از فعالیت های ورزشی مشاهده شده است. تاثیر التهاب بر خستگی مزمن بیماران روشن است، اما نقش آنان در خستگی ناشی از ورزش و بازیافت مشخص نشده است. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر 4 هفته مکمل دهی روغن ماهی بر خستگی محیطی و بازیافت آن پس از فعالیت وامانده ساز در مردان جوان سالم طراحی شد.

    روش ها

    بدین منظور 20 مرد سالم  20-30 ساله به صورت نمونه در دسترس در دو گروه تجربی (روغن ماهی) و کنترل (روغن ذرت) قرار گرفتند و به مدت 4 هفته روزانه 6 گرم مکمل دریافت کردند. پیش و پس از دوره مکمل دهی، خستگی محیطی و انقباض ارادی بیشینه عضله ساقی قدامی قبل، بلافاصله بعد و پس از 20 دقیقه بازیافت در پاسخ به آزمون وامانده ساز بروس تعدیل شده با مدت زمان یکسان اندازه گیری شد. خستگی محیطی با استفاده از روش M-wave و سنجش قدرت انقباض ارادی بیشینه عضله ساقی قدامی اندازه گیری شد.

    نتایج

    نتایج آزمون تحلیل دوطرفه واریانس حاکی از تفاوت معنادار در تغییرات قدرت انقباض ارادی بیشینه عضله ساقی قدامی دو گروه پس از تمرین و پس از 20 دقیقه بازیافت پس از 4 هفته مکمل دهی، است (046/0P=). این در حالی است که تفاوت معناداری در مقادیر موج ام و تغییرات آن پس از فعالیت مشاهده نشد (05/0>P). همچنین تفاوت معناداری در میزان درک فشار پس از فعالیت بین دو گروه مشاهده شد (05/0˂P).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد مصرف روغن ماهی به عنوان کاهنده التهاب، موجب کاهش خستگی و بهبود بازیافت پس از فعالیت وامانده ساز می شود، اما در خستگی محیطی، این اتفاق در انتشار عصبی-عضلانی نبوده است، بنابراین سازوکار عضلانی یا مرکزی مسیول این بهبود است.

    کلیدواژگان: امگا 3، انقباض ارادی بیشینه، خستگی محیطی، روغن ماهی، فعالیت وامانده ساز، موج M
  • افشار جعفری*، فرید اعتمادیان، بهزاد برادران، علی اکبر ملکی راد صفحات 21-32
    هدف

    شناسایی سازوکارهای درگیر در اختلالات التهابی طی فرایند افزایش سن و ارایه راهکارهای پیشگیرانه یا تعدیل کننده مناسب برای بهبود کیفیت زندگی همواره از چالش های مهم در حوزه علوم زیستی است. بر این اساس، تحقیق حاضر با هدف تعیین اثر دو ماه تمرین ترکیبی (RT+HIIT) و محدودیت کالری بر شاخص های التهابی CRP سرمی و مقدار P65 در سلول های تک هسته ای خون محیطی مردان غیرفعال میانسال انجام گرفت.

    روش ها

    24 مرد میانسال غیرفعال و سالم (سن 3±38 سال) و دارای اضافه وزن (کیلوگرم بر متر مربع 1±6/28=BMI) در سه گروه همگن هشت نفری محدودیت کالری (CR)، تمرین ترکیبی (T) و تمرین ترکیبی با محدودیت کالری (CRT) شرکت کردند. محدودیت کالری و هزینه انجام تمرینات طی 5 روز در هفته حدود (شش کیلوکالری/کیلوگرم/روز) بود. تمرین ترکیبی شامل 5 روز در هفته (2 جلسه تمرین مقاومتی 75 تا 80% 1RM و 3 جلسه تمرین تناوبی با شدت بالا80 تا 85% ضربان قلب ذخیره) بود. مقدار p65 کل (total p65) و فسفریله (p-p65) در PBMCs مردان غیرفعال به روش الیزا پیش و پس از دوره پژوهش، اندازه گیری شد. غلظت CRP سرمی نیز به شیوه ایمونوتوربیدیمتریک اندازه گیری شد.

    نتایج

    کاهش وزن بدن گروه CRT به طور معناداری (05/0>P) بیشتر از دو گروه دیگر بود. دامنه تغییرات درصد چربی، اکسیژن مصرفی بیشینه و قدرت یک تکرار بیشینه گروه های T و CRT به طور معنادار (05/0>P) بیشتر از گروه CR بود. تغییرات کاهنده P65 فسفریله و نسبت p-p65/total p65 در PBMCهای گروه های T و CRT به طور معناداری (05/0>P) بیشتر از گروه CR بود.

    نتیجه گیری

    براساس نتایج تحقیق حاضر دو ماه تمرین ترکیبی و محدودیت کالری می تواند سبب کاهش برخی شاخص های التهابی در مردان غیرفعال شود. به علاوه، اثر تمرین ترکیبی با و بدون محدودیت کالری بر عوامل آغازگر فرایندهای التهابی بیشتر از مداخله محدودیت کالری به تنهایی است. بنابراین، برای پیشگیری و مقابله با پدیده چاقی و پیامدهای التهابی آن، به ویژه در دوران میانسالی، انجام تمرینات ترکیبی و محدودیت کالری توصیه می شود.

    کلیدواژگان: پروتئین واکنشگر-C، تمرین ترکیبی، محدودیت کالری، p65
  • احسان یوسفعلی زاده*، خسرو ابراهیم، سجاد احمدی زاد صفحات 33-44
    هدف

    هدف از این پژوهش برآورد انرژی مصرفی و سهم دستگاه های انرژی در ورزشکاران نخبه دفاع شخصی بود.

    روش ها

    به منظور برآورد انرژی مصرفی و سهم دستگاه های انرژی کل مبارزه، ابتدا 12 مرد ورزشکار نخبه دفاع شخصی (میانگین سنی 4/1±6/24سال، قد 2/2±1/ سانتی متر182، توده بدن 44/2±1/78 کیلوگرم، درصد چربی %5/1±83/16) آزمون های اکسیژن مصرفی بیشینه و ضربان قلب بیشینه بروس را روی نوار گردان و میانگین ضربان قلب طی رقابت واقعی را روی تاتامی به منظور تعیین شدت انجام دادند، سپس  دو راند مبارزه 3 دقیقه با فاصله استراحتی 1 دقیقه شبیه رقابت را انجام دادند. برای تعیین شدت نسبت کار به استراحت در طول مبارزه، کل زمان راند موردنظر فیلم برداری شد، سهم دستگاه های هوازی، فسفاژن و گلیکولیز بی هوازی به ترتیب از طریق مصرف اکسیژن در طول فعالیت، بخش سریع مصرف بیش از حد اکسیژن پس از فعالیت و تغییرات غلظت لاکتات خون در هر راند به دست آمد. برای بررسی طبیعی بودن داده ها از آزمون شپیرو-ویلک و برای بررسی تفاوت بین گروهی از تحلیل آزمون تی زوجی استفاده شد (05/0>P). 

    نتایج

    میانگین نسبت کار به استراحت حدود 1 به 7/1 بود. مقدار انرژی مطلق (kJ) و نسبی (%) دستگاه های هوازی، فسفاژن و گلیکولیز بی هوازی به ترتیب kJ11±122 (4±56%)، kJ2±69 (2/0±32%) و kJ 8±24 (3±10%) بود.

    نتیجه گیری

    براساس نتایج پژوهش توصیه می شود در تمرینات و فرایند آموزش به طور کلی از دستگاه بی هوازی فسفاژن (به منظور انجام کار با شدت بالا) و دستگاه هوازی (به منظور بازیافت) برای به بیشینه رساندن عملکرد ورزشکار استفاده شود.

    کلیدواژگان: دستگاه های انرژی، دفاع شخصی، لاکتات خون، مصرف اکسیژن، ورزش های رزمی
  • مجتبی صادق قمی*، مجید کاشف، مجتبی صالح پور صفحات 45-54
    هدف

    یکی از سازگاری های حاصله ناشی از تمرینات ورزشی، افزایش چگالی مویرگی یا آنژیوژنز است. افزایش خون رسانی به بافت هیپوکمپ سبب بهبود حافظه، یادگیری و فرایند نوروژنز می شود و از بروز بیماری های مغزی مانند آلزایمر جلوگیری می کند. هدف از این پژوهش مقایسه تاثیر 8 هفته تمرین مقاومتی و دویدن استقامتی بر سطوح VEGF-A و FGF-2 بافت هیپوکمپ در موش های صحرایی نر نژاد ویستار بود.

    روش ها

    به این منظور تعداد 32 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار در قالب یک طرح تجربه- توسعه ای به طور تصادفی در 4 گروه (تمرین مقاومتی، دویدن، شم تمرین و کنترل) جایگزین شدند و گروه های تمرینی به مدت 8 هفته به تمرین ورزشی پرداختند. برای اندازه گیری غلظت های VEGF-A و FGF-2 بافت هیپوکمپ از روش الایزای ساندویچی و برای آزمون فرضیه ها از آزمون تحلیل واریانس یکراهه و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد که 8 هفته تمرین مقاومتی و استقامتی به ترتیب سبب افزایش معنادار VEGF-A (000/0P=)، (000/0P=) و FGF-2 (000/0P=)، (000/0P=)  نسبت به گروه کنترل می شود. همچنین تفاوت معناداری در غلظت VEGF-A (000/0P=)  و FGF-2 (000/0P=)  هیپوکمپ، بین گروه های تمرین مقاومتی و تمرین دویدن استقامتی وجود دارد. علاوه بر این بین گروه شم تمرین و کنترل در شاخص های VEGF-A (982/0P=) و FGF-2 (000/1P=) هیپوکمپ تفاوت معناداری مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان می دهد که 8 هفته تمرین مقاومتی، بیشتر از تمرین دویدن استقامتی سبب افزایش معنادار عوامل موثر در رگ زایی در بافت هیپوکمپ موش های صحرایی نر نژاد ویستار می شود.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، تمرین استقامتی، رگ زایی، هیپوکمپ، VEGF-A، FGF-2
  • مهتاب توکلی، سید محمد مرندی*، مهدی کارگر فرد، بهزاد پاکراد، آرش دهقانی صفحات 55-66
    هدف

    بازیافت پس از تمرینات تناوبی شدید نقش مهمی در بهبود اجرای ورزشی دارد، این در حالی است که نوع بازیافت و سابقه تمرینی می تواند عملکرد ورزشی را متاثر سازد. هدف این پژوهش مقایسه پاسخ دستگاه تامپونی خون دختران تمرین کرده و تمرین نکرده به سه نوع بازیافت فعال، غیرفعال و حرکات کششی حین تمرین شدید استقامتی تکراری بود.

    روش ها

    30 دختر دانشجو (سن 33/±49/22 سال، وزن 31/7±33/68 کیلوگرم و قد 32/8±76/176 سانتی متر) به صورت تصادفی به سه گروه بازیافت (فعال 10 نفر، غیرفعال 10 نفر و حرکات کششی10 نفر) تقسیم شدند. پس از اندازه گیری اکسیژن مصرفی بیشینه (3±38 میلی لیتر/کیلوگرم/دقیقه) آزمودنی ها سه نوع بازیافت را حین تمرین شدید استقامتی تکراری طی سه روز به صورت متقاطع انجام دادند. پیش و بلافاصله پس از تمرین از آزمودنی ها نمونه خون شریانی گرفته شد و ظرفیت تامپونی به وسیله دستگاه گازومتری و پروتئین کارنوزین از طریق تکنیک الایزا اندازه گیری شد. سپس آزمودنی ها تمرینات هوازی (65-80 درصد ضربان قلب بیشینه) را تا جایی که اکسیژن مصرفی بیشینه به 45 (میلی لیتر/کیلوگرم/دقیقه) رسید، ادامه دادند. پس از آن آزمون و خون گیری مشابه با پیش آزمون تکرار شد.

    نتایج

    در دختران تمرین نکرده تنها تفاوت معنادار بین بازیافت کششی و فعال برای اشباع اکسیژنی و در دختران تمرین کرده بازیافت فعال و غیرفعال افزایش معنادار اشباع اکسیژنی را نشان دادند. در دختران تمرین کرده افزایش معناداری برای اسیدیته خون، بی کربنات، بافرهای بازی و کارنوزین با بازیافت فعال مشاهده شد (05/0>P).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که پاسخ دستگاه تامپونی خون دختران فعال به سه نوع بازیافت چشمگیرتر از دختران غیرفعال بود، همچنین بازیافت فعال در این زمینه پاسخ بیشتری را نشان داد.

    کلیدواژگان: اکسیژن مصرفی بیشینه، تمرینات شدید، ظرفیت تامپونی، کارنوزین
  • شهاب الدین سفال منش، ندا خالدی*، حمید رجبی، حسین عسکری صفحات 67-76
    هدف

    با توجه به تناقضات موجود درباره نقش عامل رونویسی فعال شده 3 به عنوان یک شاخص غیرالتهابی فعالیت میوکاردی در ناهنجاری های متابولیکی مانند دیابت، پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثر دو تمرین تناوبی شدید و مقاومتی فزاینده بر بیان ژن ATF3 عضله قلبی موش های صحرایی دیابتی نر انجام گرفت.

    روش ها

    60 سر موش صحرایی نر 6 هفته ای با میانگین وزنی 150 گرم به صورت تصادفی به پنج گروه دیابتی (D)، دیابت- تناوبی شدید (DIT)، تناوبی شدید (HIIT)، مقاومتی  (RT)و دیابت- مقاومتی  (DRT)تقسیم شدند. تمرین تناوبی شدید شامل 10 تکرار 1 دقیقه ای دویدن روی نوار گردان با 2 دقیقه استراحت و تمرین مقاومتی فزاینده شامل 4 صعود از نردبان مقاومتی همراه وزنه بود. برنامه تمرین، 3 روز در هفته، به مدت 6 هفته همزمان انجام گرفت. تجزیه وتحلیل داده ها با آزمون فیشر و M-ANOVA در سطح معناداری 01/0P≤ انجام گرفت.

    نتایج

    میزان افزایش معنادار بیان ATF3 در دیابت-تناوبی شدید نسبت به دیابت بیشتر بود (001/0<P). بین دو گروه افزایش معنادار (001/0 =P) بیشتر بود، پاسخ فزاینده بیان ژن ATF3 در گروه دیابت تناوبی شدید به طور معنادار بیشتر از پاسخ بیان ژن ATF3 گروه دیابت -تمرین مقاومتی بود (03/0 =P).

    نتیجه گیری

    تمرین تناوبی شدید در مقایسه با تمرین مقاومتی فزاینده سازوکارهای سلولی مولکولی مختلف را به طور موثرتری فعال می کند و احتمالا موجب کاهش چشمگیر تاثیرات منفی ناشی از بیماری دیابت بر دستگاه قلبی- عروقی می شود.

    کلیدواژگان: بافت قلب، تمرین تناوبی شدید، تمرین مقاومتی فزاینده، دیابت، عامل رونویسی فعال شده 3
  • ارزو غفوریان، روح الله حق شناس*، محسن آوندی صفحات 77-86
    هدف

    از سازوکارهای موثر در انجام بهتر عملکرد عضلانی در ورزشکاران، القای ظرفیت پیش فعال سازی (PAP) در روش گرم کردن است. ازاین رو، پژوهش حاضر به منظور بررسی تاثیر گرم کردن پویا و گرم کردن پویا به همراه PAP بر توان عضلانی و چابکی دختران والیبالیست انجام گرفت.

    روش ها

    در این پژوهش 36 والیبالیست دختر به روش متقاطع، دو نوع گرم کردن پویا و گرم کردن پویا به همراه PAP را در دو روز مختلف اجرا کردند. روش گرم کردن پویا شامل حرکات کششی پویا و روش گرم کردن پویا به همراه PAP شامل گرم کردن با حرکات کششی پویا و انجام سه حرکت: اسکات، دویدن 10 متر با اتصال وزنه 5 درصد وزن بدن و پرش با حمل وزنه 5 درصد وزن بدن بود. آزمون های پرش سارجنت، بوسکو و آزمون تی، پیش و به ترتیب 4، 6 و9 تا 11 دقیقه بعد و در پایان 30 دقیقه پس از اتمام شیوه های تمرینی از آزمودنی ها گرفته شد. تجزیه وتحلیل داده ها با آزمون های تی مستقل، تی وابسته و مدل سازی خطی آمیخته با ساختار کوواریانس در سطح معناداری (05/0>P) انجام گرفت.

    نتایج

    نتایج نشان داد هیچ کدام از روش های گرم کردن در آزمون پرش سارجنت و بوسکو در هیچ یک از زمان های اندازه گیری تفاوت معناداری نداشت (05/0<P). 48 ساعت پس از اجراهای ورزشی در هر دو روش گرم کردن، چابکی، با بهبودی معناداری همراه بود. همچنین گرم کردن پویا به همراه PAP در30 دقیقه پس از اتمام اجراهای ورزشی در زمان روی هوا قرار گرفتن پاها (AT) اثر معناداری را نشان داد (05/0>P).

    نتیجه گیری

    یافته های پژوهش حاضر نشان داد تفاوتی بین دو روش گرم کردن پویا و پویا به همراه  PAPدر توان عضلانی و چابکی زنان والیبالیست وجود ندارد.

    کلیدواژگان: توان، چابکی، گرم کردن پویا، والیبال، PAP
  • سجاد احمدی زاد*، محمد پورکیانی، محمودرضا تقی زاده، هیوا رحمانی، فرشاد امامی صفحات 87-100
    هدف

    هدف پژوهش حاضر بررسی ویژگی های آنتروپومتریک، تیپ بدنی و آمادگی جسمانی نفرات برتر دوازدهمین المپیاد ورزشی کشور و مقایسه ویژگی های آن ها با قهرمانان ملی در رشته های مربوطه به منظور تعیین تفاوت های بین ورزش قهرمانی در سطح دانشگاهی و ملی بود.

    روش ها

    از نفرات و تیم های برتر (اول تا سوم) رشته های ورزشی مختلف برای شرکت در پژوهش دعوت به عمل آمد. آزمودنی های داوطلب پس از حضور در آزمایشگاه تحت بررسی های ترکیب بدنی، آنتروپومتریک و نوع پیکری قرار گرفتند. قابلیت های جسمانی شامل انعطاف پذیری، توان بی هوازی با لاکتیک، توان بی هوازی بی لاکتیک و توان هوازی نیز اندازه گیری شد. پس از جمع آوری داده ها به تفکیک جنسیت با هنجار ملی قهرمانان که توسط کمیته ملی المپیک تهیه شده بود، مقایسه شدند. به منظور تجزیه وتحلیل آماری از تی- تک نمونه در سطح 05/0≥P استفاده شد.

    نتایج

    بهترین عملکرد در قابلیت های جسمانی در پسران متعلق به کشتی آزاد و فرنگی بوده است. همچنین در بخش دختران در انعطاف پذیری و توان بی هوازی با لاکتیک رشته بدمینتون، در ارگوجامپ رشته والیبال و در اکسیژن مصرفی بیشینه رشته دوومیدانی بهترین عملکردها را داشتند. مقایسه نتایج با هنجار ملی نشان داد هم از نظر قابلیت های جسمانی (05/0>P) و هم نوع پیکری (05/0>P) ورزشکاران ملی در سطح مطلوب تری نسبت به ورزشکاران برتر المپیاد دانشجویی قرار دارند.

    نتیجه گیری

    می توان گفت ورزشکاران دانشگاهی در سطح بسیار پایین تری از نظر قابلیت های جسمانی، ترکیب بدنی و نوع پیکری قرار دارند و نمی توانند پشتوانه مناسبی برای ورزش ملی کشور باشند و ورزش دانشگاهی به برنامه ریزی دقیقی به منظور افزایش سطح آمادگی جسمانی و فیزیولوژیکی دانشجویان قهرمان رشته های مختلف و کم کردن فاصله آن ها با قهرمانان ملی نیاز دارد.

    کلیدواژگان: ترکیب بدنی، ورزش دانشگاهی، ویژگی های جسمانی، ویژگی های آنتروپومتریک
  • سیروان آتشک*، وحیده کیانمرز بناب، رضا رشدی بناب صفحات 101-112
    هدف

    پژوهش های مختلف نشان داده اند دوران یایسگی با افزایش چاقی و التهاب همراه است و به افزایش خطر بیماری های قلبی- عروقی منجر می شود. با این حال، بیان شده است تمرینات ورزشی شیوه موثری برای جلوگیری و کاهش این عوامل است. بنابراین، تحقیق حاضر با هدف بررسی و مقایسه تاثیر تمرینات تناوبی شدید و تمرینات پیوسته با شدت متوسط بر نشانگرهای التهابی پیش بینی کننده بیماری های قلبی عروقی زنان یایسه چاق انجام گرفت.

    روش ها

    40 زن یایسه چاق در یک مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش آزمون - پس آزمون، به طور تصادفی در سه گروه کنترل، تمرینات تناوبی شدید (شامل 6 - 12 بار وهله های60 ثانیه دویدن با حداکثر شدت 85-95% و متعاقب آن 60 ثانیه دویدن با شدت پایین 55-60% HRR) و تمرینات پیوسته با شدت متوسط (شامل 25-30 دقیقه دویدن هوازی با شدت 40-65%) ضربان قلب ذخیره (HRR)) قرار گرفتند. برنامه های تمرینی دو گروه تجربی به مدت 12 هفته و 3 جلسه در هفته انجام گرفت. داده ها با استفاده از آزمون های تی همبسته و تحلیل واریانس یکطرفه در سطح معناداری 05/0 تحلیل شدند.

    نتایج

    نتایج نشان داد که هر دو برنامه تمرینی تاثیر معناداری بر غلظت نشانگرهای CRP (001/0>P ،059/5tMICT= ؛001/0>P ،278/7tHIIT=) و ICAM-1 (001/0>P ،609/4tMICT= ؛001/0>P ،813/7tHIIT=) دارد. با این حال این شاخص ها در گروه کنترل بدون تغییر باقی ماندند (05/0<P). به علاوه در مقایسه با تمرینات پیوسته با شدت متوسط، برنامه تمرینات تناوبی شدید کاهش بیشتری را در مقادیر CRP ((001/0>P) %02/44 vs %91/22: درصد تغییرات) و ICAM-1 ((041/0=P) %74/30 vs %17/21: درصد تغییرات) نشان داد. همچنین یافته ها بیانگر این بود که میزان تغییرات غلظت این نشانگرهای التهابی با تغییرات شاخص های ترکیب بدن بعد از تمرینات همبستگی (R) مثبت و معناداری دارد (05/0>P).

    نتیجه گیری

    یافته های تحقیق حاضر نشان داد با وجود اثربخشی هر دو برنامه تمرینی، برنامه تمرینات تناوبی شدید در مقایسه با تمرینات پیوسته تاثیرات چشمگیرتری بر نشانگرهای التهابی پیشگویی کننده بیماری های قلبی- عروقی در زنان یایسه چاق دارد.

    کلیدواژگان: پروتئین واکنشگر-C، تمرینات تناوبی شدید، تمرینات پیوسته، زنان یائسه، مولکول چسبان بین سلولی
  • نائمه دشتی، نجمه رضائیان*، مریم کریمی، نگار کورش فرد صفحات 115-126
    هدف

    استیوپونتین، سایتوکاین نوظهور مترشحه از بافت چربی است که با بیماری های متابولیکی همراه با چاقی مانند مقاومت به انسولین و دیابت نوع 2 ارتباط دارد. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر تمرین تناوبی شدید بر سطح سرمی استیوپونتین، انسولین، گلوکز ناشتا و شاخص مقاومت به انسولین (HOMA-IR) در زنان جوان کم تحرک چاق و دارای اضافه وزن بود.

    روش ها

    20 زن دارای اضافه وزن و چاق به طور تصادفی به دو گروه تجربی (میانگین سنی 14/5±4/32 سال و شاخص توده بدنی 12/18±6/33 کیلوگرم بر مترمربع) و کنترل (میانگین سنی 33/45±2/35 سال و شاخص توده بدنی 65/58±1/31 کیلوگرم بر مترمربع) تقسیم شدند. آزمودنی ها در گروه تجربی در 8 هفته تمرین تناوبی شدید (یک دقیقه تناوب دویدن با شدت 90 درصد ضربان قلب بیشینه با 1 دقیقه تناوب استراحت دویدن با شدت 50-60 درصد ضربان قلب بیشینه،20 دقیقه در هر جلسه، 3 بار هفته) شرکت کردند. اندازه گیری شاخص های خونی و ترکیب بدنی مورد بررسی پیش و پس از اجرای مداخله تمرین انجام گرفت. تجزیه وتحلیل داده ها به کمک آزمون کوواریانس، تی زوجی و آزمون همبستگی پیرسون در سطح معناداری آماری 05/0>P انجام گرفت.

    نتایج

    بنابر نتایج آزمون تی زوجی اجرای تمرینات تناوبی شدید موجب کاهش معنادار سطوح سرمی استیوپونتین (0/0001=P)، وزن (0/0001=P)، شاخص توده بدنی (0/0001=P) و درصد چربی بدن (0/0001=P)، در پس آزمون در مقایسه با پیش آزمون شد. با این همه، نتایج آزمون کوواریانس نشان داد تنها تغییرات انسولین (0/039=P)، وزن (0/001=P)، شاخص توده بدنی (0/005=P) و درصد چربی بدن (0/0001=P) بین گروه تمرین و کنترل تفاوتی معنادار داشت. ضمن اینکه، همبستگی معناداری مثبت بین تغییرات سطوح استیوپونتین و تغییرات شاخص توده بدنی (0/0001=P) و درصد چربی بدن (044/0=P) مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    تمرینات تناوبی شدید سبب کاهش سطوح سرمی استیوپونتین و بهبود ترکیب بدنی و شرایط متابولیکی شد، بنابراین به عنوان یک راهکار درمانی موثر در زنان جوان چاق و دارای اضافه وزن توصیه می شود.

    کلیدواژگان: استئوپونتین، اضافه وزن، تمرین تناوبی شدید، چاقی، مقاومت به انسولین
  • سعید ایل بیگی*، هادی موذنی، مرضیه ثاقب جو، محمد یوسفی صفحات 127-136
    هدف

    انجام فعالیت بدون برگشت به حالت اولیه مناسب، امکان آسیب های ساختاری در عضلات را در پی دارد. هدف از این پژوهش بررسی اثر روش های بازیافت پس از یک جلسه فعالیت وامانده ساز بر برخی شاخص های عملکردی و آسیب عضلانی در مردان فوتبالیست است.

    روش ها

    36 فوتبالیست فعال شهرستان بیرجند با میانگین وزن 65/15 ± 13/60 کیلوگرم، قد 98/10 ± 02/173 سانتی متر و سن 53/1 ± 47/16 سال، به صورت هدفمند انتخاب شده و به صورت تصادفی به 4 گروه 9 نفره (شامل بازیافت غیرفعال، بازیافت فعال، شناوری در آب سرد و بازیافت از طریق ماساژ) تقسیم شدند. آزمودنی های هر گروه در ابتدا یک جلسه فعالیت ورزشی حاد تا سرحد واماندگی انجام دادند و پس از آن در یکی از روش های بازیافت 20 دقیقه ای شرکت کردند. شاخص های عملکردی و آسیب عضلانی پیش از فعالیت حاد وامانده ساز و بلافاصله پس از بازیافت اندازه گیری شد.

    نتایج

    تاثیر روش های بازیافت پس از یک جلسه فعالیت حاد وامانده ساز، بر میزان لاکتات دهیدروژناز و کراتین کیناز مردان فوتبالیست 19/0= Pckو 2/0=PLDH معنادار نبود. درحالی که بازیافت فعال و غوطه وری در آب سرد سبب بهبود و افزایش سرعت و توان عمودی مردان فوتبالیست شد (04/0=P؛ 01/0=P).

    نتیجه گیری

    با توجه به تاثیرات مثبت بازیافت فعال و غوطه وری در آب سرد بر سرعت و توان عمودی مردان فوتبالیست، به نظر می رسد استفاده از این روش در بین جلسات تمرینی و رقابتی سبب بهبود عملکرد فوتبالیست ها شود.

    کلیدواژگان: بازیافت فعال و غیرفعال، غوطه وری در آب سرد، فعالیت حاد، ماساژ ورزشی، CK و LDH
|
  • Hossein Haji Agha Bozorgi, Hamid Rajabi, Hamid Reza Barzegarpour, Rana Fayyaz Milani * Pages 1-10
    Purpose

    The purpose of this study was to investigate the effects of performing cognitive task during submaximal exercise on fatigue indices. The scientists believe that both mental and body determine endurance performance. Since there are common neural pathways between physical and mental fatigue.

    Methods

    10 athlete’s men (mean ± SD, age: 20 ± 2 years, weight: 71 ± 10 kg, height: 176 ± 9 cm) participated in this study. The participants were present in lab for three separate sessions. In the first session after familiarization, maximal oxygen consumption (VO2max) was determined using incremental protocol on treadmill. In two subsequent sessions, participates ran on treadmill with 70 percent of VO2max intensity for 45 minutes with (intervention) and without (control) cognitive task. Heart rate (HR) and rate of perceived exertion (RPE) were recorded every 10 minutes during both exercise sessions. Maximal voluntary contraction (MVC), cortisol and prolactin concentration were measured pre-and post- sessions. All data was analyzed with dependent t-test and two-way ANOVA.

    Results

    The results showed that there is no significant difference between two sessions for, prolactin (P = 0.668), cortisol (P = 0.25), MVC (P = 0.664), RPE (P = 0.9), and HR (P = 0.34) but cortisol, prolactin, RPE and HR increased from pre-to post-sessions.

    Conclusion

    Present study results show that, performing a cognitive task during submaximal exercise couldn’t induce more fatigue indices compare submaximal exercise. However, cannot be totally discarded thr effects of performing cognitive task during submaximal exercise on fatigue indices. Factors like duration and kind of cognitive and physical tasks should be consider.

    Keywords: Prolactin, Cognitive task, Rate of Perceived Exertion
  • Roya Zekri Kondelji *, Vahid Sari Sarraf, Maryam Nourshahi Pages 11-20
    Purpose

    Increasing cytokines is one of the body responses to exercise. The effect of inflammation on chronic fatigue syndrome is obvious but its effect on exercise induced fatigue and recovery is unknown. Therefore, this study was performed in order to investigate the effects of 4-weeks of fish oil supplementation on peripheral fatigue induced by incremental exhausting exercise.

    Methods

    For this purpose, 20 healthy men were selected and assigned in fish oil (FO) and corn oil (CO) groups and consumed six gr/day of supplements. Before and after supplementation, peak to peak M-wave amplitudes and maximal voluntary contraction (MVC) of their tibialis anterior muscle were evaluated before, immediately after exercise and also, after 20-min recovery.

    Results

    The results of two-way analysis of the differences of M-wave results didn’t show significant differences between groups while significant differences observed in MVC of participants in response to supplementation and after exercise and recovery (P < 0.05). In addition, we observed lower perceived exertion after exercise and supplementation only in FO group (P < 0.05).

    Conclusion

    These results showed that FO can improve muscular performance but this improvement is not due to the improvement in neuromuscular propagation (M-wave), while it can be as a cause of reduce in central fatigue or muscle contractile properties. However, complete understanding of the exact role of inflammation and FO on neuromuscular function still need more investigations.

    Keywords: peripheral fatigue, exhaustive exercise, Maximal voluntary contraction, M-wave, Fish oil, Omega-3
  • Afshar Jafari *, Farid Etemadian, Behzad Baradaran, Ali Akbar Malekirad Pages 21-32
    Purpose

    Recognition of mechanisms involved in inflammatory disorders through the aging process and providing appropriate preventive or modulator strategies to improve quality of life are always important challenges in the field of life sciences. Therefore, the present study was conducted to determine the effect of two-month concurrent training (RT+HIIT) and caloric restriction on serum CRP and P65 amount in Peripheral blood mononuclear cells of inactive middle-aged men.

    Methods

    Twenty-four inactive, healthy men participated in three homogeneous groups: Caloric restriction (CR), Concurrent training (T) and Concurrent training with Caloric restriction (CRT) groups. Calorie restriction and energy cost in five days a week was about six kcal·kg-1·day-1. The concurrent training was included five days per week (two sessions of resistance training with 75 to 80% 1RM and three sessions of high intensity interval training with 80-85% heart rate reserve). Baseline and post-intervention p65 in the total and phosphorylated (p-p65) levels in PBMCs were assessed by ELISA. Serum CRP concentration was also measured using immunoturbidimetric.

    Results

    Weight loss in CRT group was significantly higher than the other two groups (P < 0.05). However, the changes range in fat percentage, maximal oxygen consumption and one-repetition maximum (1RM) of T and CRT groups were significantly higher than CR group (P < 0.05). Changes in phosphorylated P65 and p-p65 / total p65 ratio in PBMCs of T and CRT groups were significantlyhigher than CR group (P < 0.05).

    Conclusion

    Based on the present results, two months of concurrent training and caloric restriction can reduce some of inflammatory markers in inactive men. In addition, the effect of concurrent training with and without calorie restriction on the initiators of inflammatory factors is greater than the calorie restriction intervention alone. Therefore, concurrent training and caloric restriction are recommended for prevention and confronting obesity and its inflammatory consequences, especially in middle age.

    Keywords: Concurrent training, caloric restriction, p65, CRP
  • Ehsan Yousefalizadeh *, Khosrow Ibrahim, Sajjad Ahmadizad Pages 33-44
    Purpose

    The purpose of this study was to investigate the energy demands and contribution of the energy systems during self-defense in elite athletes. Twelve male self-defense elite athletes (age, 24 ± 1.4 yr, body mass: 78.1 ± 2.44 kg; percent of body fat, 16.83 ± 1.5 %) voluntarily participated in the study.

    Methods

    To estimate the energy contributions, and total energy cost of the fights, athletes VO2max, HRmax and HRmean, were obtained' using Bruce test on a treadmill. The athletes performed a simulated competition consisting of two (3 min) rounds with a (1 min) recovery in between each round. The combats were video recorded to quantify the actual time for fighting in each round. The contribution of the aerobic (WAER), anaerobic alactic (WPCR), and anaerobic lactic (W(La-1)) energy systems was estimated through the measurement of oxygen consumption during the activity and the fast component of excess post-exercise oxygen consumption (EPOC), and the change in blood lactate concentration were estimated in each round, respectively.

    Results

    The mean ratio of high intensity to actions of low intensity actions (attacks and no attacks) was 1:1.7. The WAER, WPCR and (W (La-1)) system contributions were estimated as 122 ± 11 kJ (56±4%), 69 ± 2 kJ (32 ± 0.2%), 24 ± 8 kJ (10 ± 3%), respectively.

    Conclusion

    Thus, training sessions for self-defense should be directed mainly toward improvement of the anaerobic alactic system (used with high intensity actions), and of the aerobic system (used with recovery between high-intensity actions).

    Keywords: Energy systems, Oxygen Consumption, Lactate, Combat sports, Self-defense
  • Mojtaba Sadegh Ghomi *, Majid Kashef, Mojtaba Salehpour Pages 45-54
    Purpose

    One of the cause of adaptations due to exercise training is increased capillary density or angiogenesis. increased blood flow to hippocampus tissue causes improvement of memory, learning and neurogenesis process and prevention from accession brain disease like Alzheimer. The Aim of this study was to compare the effect of Eight weeks resistance and Endurance running on VEGF-A and FGF-2 levels of hippocampus tissue in male Wistar rats.

    Methods

    This study in aim perspective was developmental and in method perspective was Experimental. For this aim 32 male Wistar rats, divided randomly in four groups (Resistance Training, Running, Sham and control) and training groups exercised for eight weeks. For evaluation of VEGF-A and FGF-2 concentrations of hippocampus tissue used from sandwich Elisa method and for hypothesizes test from one-way ANOVA and Tukey post hoc used.

    Results

    Results show that Eight weeks’ resistance and endurance training Respectively cause significant increase in VEGF-A (P = 0.000), (P = 0.000) and FGF-2 (P = 0.000), (P = 0.000) than to control group. Also there are significant different in concentrations of VEGF-A (P = 0.000) and FGF-2 (P = 0.000) of hippocampus tissue between resistance and endurance running groups. In addition, no significant differences was observed in VEGF-A (P = 0.982) and FGF-2 (P = 1.000) indexes between exercise sham and control groups.

    Conclusion

    Results of this study show that eight weeks’ resistance training cause more significant increase on effective angiogenic factors in hippocampus tissue of male Wistar rats than endurance running training group.

    Keywords: resistance exercise, Endurance exercise, Hippocampus, VEGF-A, FGF-2, angiogenesis
  • Mahtab Tavakoli, Seyed Mohamad Marandi *, Mehdi Kargar Fard, Behzad Pakrad, Arash Dehghan Pages 55-66
    Purpose

    Recovery after intense interval training plays an important role in improving athletic performance, while the type of recovery and exercise background can affect athletic performance. The aim of this study was to compare the Response of blood buffering capacity to three types of recovery during Repeated High-Intensity endurance test in trained and untrained girls' students of Farhangian University.

    Methods

    30 female students of Farhangian University (mean age 22.49 ±.3 (year), weight 68.33 ± 7.31 (kg) and height 176.76 ± 8.32 (cm) were randomly selected in three recovery groups (active: N=10, passive: N=10, Stretching: N=10) randomly. The Subjects underwent three types of recovery during the repeated high-intensity endurance test after evaluating the maximum oxygen consumption according to a specific pattern in a crossover methods, three days in a week. Arterial blood sample were taken measured before and immediately after the test and buffering capacity and carnosine were analyzed by ABG and ELISA techniques. After 8-eight weeks of aerobic exercise (65-80% of maximal heart rate), the test and blood sampling were repeated with the same pre-test and at the same time.

    Results

    In untrained girls, only significant difference was found between stretching and active recovery for oxygen saturation, and in trained girls' there was a significant increase in oxygen saturation for active and passive recovery. Significant increase in blood acidity, bicarbonate, base buffers and carnosine was observed in trained girls by active recovery (P ≤ 0.05).

    Conclusion

    The results show that the response of buffering capacity to the three types of recovery was significantly higher in trained subjects. Which is more notable with active recovery.

    Keywords: High- intensity training, buffering capacity, Maximum oxygen consumption, Carnosine
  • Shahabuddin Sefal Manesh, Neda Khaledi *, Hamid Rajabi, Hossein Askari Pages 67-76
    Purpose

    According to the controversy about the role of ATF3 as a non-inflammatory index of myocardia in metabolic abnormalities as diabetes, the purpose of this study was to compare the effect of high intensity interval versus progressive resistance training on ATF3 myocardial gene expression of male diabetic rats.

    Methods

    Sixty male six weeks rats with a weighing average of 150 g were randomly divided into five groups: diabetic (D), diabetes- high intensity interval training (DIT), high intensity interval training (HIIT), resistance (RT), and diabetes- resistance training (DRT). High intensity interval training included 10 repetitions of one minute running on a treadmill with two minutes of rest. Progressive resistance training included four climb of a resistance ladder with weights. The training program was performed three days a week for six weeks. Data analysis was performed using Fisher's and M-ANOVA tests at a significant level of P ≤ 0.01.

    Results

    Significant increase in expression of ATF3 in diabetes- high intensity interval training group was observed between diabetes and diabetes- high intensity interval training (P <0.001). Between two groups of diabetes and diabetes- resistance training (P = 0.001), there was a significant increase in expression in diabetes- resistance training. In comparison between DIT and DRT groups, progressive respond were observed in DIT versus DRT (P = 0.03).

    Conclusion

    high intensity interval training has been shown to be more effective in comparison with the progressive resistance training, because it activates more different molecular cell mechanisms, perhaps, significantly reduces the negative effects of diabetes mellitus on cardiovascular disease.

    Keywords: Active Transcription Factor 3, Heart tissue, High intensity interval training, diabetes
  • Arezoo Ghafourian, Ruhollah Haghshenas *, Mohsen Avandi Pages 77-86
    purpose

    One of the effective mechanisms for better jumping in athletes is the induction of PAP in the warm-up protocol. Therefore, the purpose of the present study was to investigate the effect of dynamic warming and dynamic warming with PAP on power of muscle and agility in girls’ volleyball player.

    Methods

    In this study, 36 female volleyball players were selected and performed two types of dynamic warm-up and dynamic warm-up with PAP using the Counterbalance method. The dynamic protocol consisted of dynamic stretching exercises and the dynamic warm-up protocol with PAP includes warm-up with dynamic stretching plus three movements: 1- Scott, 2- 10 meter running by attaching load of 5% of body weight and 3- jumping with load of 5% body weight. Then the Sargent, Bosco jump and T tests were performed before and 4, 6,9-11, and ultimately 30 minutes after the end of protocols were completed, respectively. Data were analyzed using independent t-test, dependent t-test, and linear modeling mixed with covariance at a significant level of P<0.05.

    Results

    The results showed that there was no significant difference between the warming protocols in the Sargent jump and the Bosco test at any of the measurement times (P<0.005). 48 hours after exercise in both warm-ups, agility was significantly improved. Also, the dynamic warm-up with PAP showed a significant effect of group at the air time (AT) standing in 30 minutes after the end of protocol (P<0.005).

    Conclusion

    Finally, the findings of the present study show that There was no difference between dynamic and dynamic warm-up with PAP methods with PAP in power of muscle and agility in girls' volleyball player.

    Keywords: Dynamic Warm-up, PAP, Power, Agility, Volleyball
  • Sajjad Ahmadizad *, Mohammad Purkiani, Mahmoud Reza Taghizadeh, Hiva Rahmani, Farshad Emami Pages 87-100
    Purpose

    The purpose of this study was to investigate the anthropometric, somatotype and physical fitness characteristics of medal winners in the twelfth students’ athletic games and compare their characteristics with national champions in the same sport to determine the difference between athletes at two different levels of national and universities.

    Methods

    medal winners (male and female) of different sports in this student’s games were invited to participate in the study. After attending to the laboratories, all subjects’ body composition, somatotype and anthropometric characteristics were measured. Thereafter, their body abilities including flexibility, anaerobic lactic acid capacity, anaerobic alactic acid capacity and aerobic power were determined. One sample t-test was used as statistical analysis of data at P ≤ 0.05.

    Results

    the best performances in male were for freestyle and Greco-Roman wrestlers. In addition, in female, badminton players had the best flexibility and anaerobic lactic capacity, volleyball players had the best anaerobic alactic capacity, and runners had the best aerobic power. Comparison of national champions’ norms with winners of student’s games revealed higher physical abilities (P < 0.05) and a better somatotype (P < 0.05) for national champions.

    Conclusion

    with respect to physical abilities, somatotype and body composition student’s athletes are in a far lower level than national champions and that they cannot be used as a support for national sports. Therefore, the Iranian national student athletic federation and physical education department for Ministry of sciences must design a careful program to increase the level of physical fitness and physiological characteristics of students’ athletes in different sports and to lessen their differences with national champions.

    Keywords: student’s games, physical characteristics, Anthropometric characteristics, body composition
  • Sirvan Atashk *, Vahideh Kianmarz Bonab, Reza Roshdi Bonab Pages 101-112
    Purpose

    Different studies have been shown that menopausal transition is associated with increased adiposity and inflammation, which leads to increase risk of CVD. However, Exercise training has been recomended as an effective approach to prevent and reduce these factors. Therefore, the aim of this study was to investigate and compare the effect of high-intensity interval training and moderate-intensity continuous training on inflammatory biomarkers of cardiovascular disease predictor in obese menopause women.

    Methods

    40 menopause obese women in a semi-experimental with pre-test and post-test design, randomly assigned into three groups of control, high intensity interval (6-12×60s of high intensity training (85–95% HRR)) and moderate-intensity continuous (25-30 min aerobic exercise at 40%–65% heart rate reserve(HRR)). Exercise training programs for the two experimental groups were performed three sessions per week for 12 weeks. Data were analyzed by paired t-test and one-way analysis of variance tests at the significance level of 0.05.

    Results

    The results indicated that both type of exercise training have a significant effect on the CRP (tHIIT=7.278, p=0/000; tMICT=5/059, P = 0/000) and ICAM-1 (tHIIT=7.813, P = 0/000; tMICT=4/609, P = 0/000) concertation. Hovewer, these biomarkers unchanged in the control group (P > 0.05). Moreover, compared to moderate-intensity continuous training, high-intensity interval training demonstrated greater reduction in CRP (percent of change: 22.91% vs 44.02% P = 0.000) and ICAM-1 (percent of change: 21.17% vs 30.74% p=0.041). The results also indicated that the changes in CRP and ICAM-1 concentrations correlated (R) with the changes in body composition indices after training (P < 0.05).

    Conclusion

    In conclusion, the results of this study showed that despite of the effectiveness of both training program, high intensity training has predominant effect on inflammatory biomarkers of cardiovascular disease predictor in obese menopause women.

    Keywords: C-reactive protein, Intra-cellular adhesive molecules, menopause women, HIIT Training, continuous Training
  • Naemeh Dashti, Najmeh Rezaeian *, Maryam Karimi, Negar Kooroshfard Pages 115-126
    Purpose

    Osteopontin is a novel adipose tissue derived cytokine correlating with obesity and its related metabolic diseases such as insulin resistance and type II diabetes. The purpose of this study was to investigate effect of high intensity interval training (HIIT) on serum levels of Osteopontin, insulin and fasting glucose and insulin resistance index (HOMA-IR) in young sedentary overweight and obese women.

    Methods

    Twenty overweight and obese women randomly divided into two groups including experimental (mean age 32.5 ± 4.14 years, body mass index 33.18 ± 6.12 Kg/m2) and control (mean age 35.45 ± 2.33 years, body mass index 31.58 ± 1.65 Kg/m2). Subjects in experimental group participated in eight weeks of HIIT (one minute of running interval at intensity of 90 percent of maximal heart rate and one minutes of rest interval of running at intensity of 50-60 percent of maximal heart rate, 10 sets per session, 20 minutes per session, three times per week). Blood factors and body composition indices were assessed before and after training protocol. Statistical analysis was done by Covariance, paired t-test and Pearson correlation at significant level of P < 0.05.

    Results

    According to paired t-test, HIIT resulted in significant decrease in serum levels of osteopontin (P = 0.0001) and weight (P = 0.0001), body mass index (P = 0.0001) and body fat percent (P = 0.0001) in post-test compared to pre-test. However, Covariance showed that only changes in levels of insulin (P = 0.039), weight (P = 0.001), body mass index (P = 0.005) and body fat percent (P = 0.0001) were significantly different between training and control groups. Moreover, there were negative correlation between changes in osteopontin level and changes in body mass index (P = 0.0001) and body fat percent (P = 0.044).

    Conclusion

    High intensity interval training (HIIT) decreased osteopontin level and improved body composition and metabolic status, and therefore, can be suggested as a therapeutic procedure in obese and overweight young women.

    Keywords: High intensity interval training, Osteopontin, Insulin Resistance, overweight, obesity
  • Saeed Il Beigi *, Hadi Moazani, Marzieh Saqbejoo, Mohammad Yousefi Pages 127-136
    Purpose

    Performing activity without returning to the proper initial state can lead to structural damage to the muscles. The aim of this study was to investigate the effect of recovery methods after a session of exhausting activity on some performance indicators and muscle injury in male soccer players.

    Methods

    Thirty-six active football players of Birjand city with an average weight of 60.13± 15.65 kg, height 173.02 ±10.98 cm and age of 16.47 ± 1.53 years, were purposefully selected and randomly divided into four groups of nine people (including: passive recovery, active recovery, floating in cold water and recovery through massage). Subjects in each group first performed one session of strenuous exercise to the point of exhaustion and then participated in a 20-minute recovery procedure. Functional indices and muscle damage were measured before acute debilitating activity and immediately after recovery.

    Results

    The effect of recovery methods after one session of acute debilitating activity on lactate dehydrogenase and creatine kinase levels in male soccer players was not significant = Pck = 0.19 and PLDH = 0.2. While active recovery and immersion in cold water improved and increased the speed and vertical power of male soccer players (P = 0.04) and (P = 0.01).

    Conclusion

    Considering the positive effects of active recovery and immersion in cold water on the speed and vertical strength of male soccer players, it seems that using this method between training and competitive sessions will improve the performance of soccer players.

    Keywords: Active, passive recycling, Sports Massage, Immersion in cold water, Acute activity, CK, LDH