فهرست مطالب

برنامه ریزی و توسعه گردشگری - پیاپی 38 (پاییز 1400)

نشریه برنامه ریزی و توسعه گردشگری
پیاپی 38 (پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/10/26
  • تعداد عناوین: 10
|
  • معصومه پازکی*، داود شیخی صفحات 7-33

    کارآفرینی درحوزه گردشگری واستفاده ازظرفیتهای طبیعی وانسانساخت درگروفراهمی پیشرانهای انسانی است. ازاینرو پژوهش حاضربه منظورمطالعه وضعیت پیشرانهای توسعه کارآفرینی درحوزه گردشگری روستایی دردهستانهای شهرستان شاهرود وتحلیل تاثیرات کارآفرینی دراین زمینه برتوسعه پایدارروستاها انجام پذیرفته است. روش تحقیق درپژوهش حاضربه لحاظ هدف کاربردی وبر اساس ماهیت، توصیفی- تحلیلی می باشد. روش جمع آوری داده ها مبتنی بر روش های اسنادی - پیمایشی است. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات ازتکنیکهای واسپاس، کداس وکپلند استفاده شده است. نتایج این پژوهش، نشان میدهد که دربین شاخصهای تحقیق، شاخصهای خودباوری، دسترسی به زیر ساختها و دسترسی به سرمایه در مطلوبترین وضعیت قرار دارند و سایر شاخصها (اعتماد اجتماعی، مشارکت، انضباط اجتماعی، امنیت اجتماعی، انسجام اجتماعی، آینده نگری، آموزش، مهارت، نوآوری و خلاقیت، تولید و فروش و بازاریابی) نیز وضعیت مطلوبی دارند. 13 معیار نهایی تحقیق که بر اساس مطالعات کتابخانه ای مشخص شدند با استفاده ازتکنیک COPELAND رتبه بندی شدندکه معیار نوآوری وخلاقیت بالاترین ارزش راداراست. مطابق تکنیک WASPAS ابعادمختلف پیشرانهای منابع انسانی دردهستان خرقان (Q_i = 1171/0) بیشترین تاثیررادرروند توسعه کارآفرینی درمنطقه داشته است. به منظورتحلیل تاثیرات کارآفرینی درحوزه گردشگری بر توسعه نواحی روستایی ازتکنیک CODAS استفاده شد. یافته هانشان میدهدکه تاثیرات کارآفرینی درحوزه گردشگری روستایی برتوسعه دهستانهای خرقان، خوارتوران وبیارجمندبیش ازسایردهستانهای شهرستان شاهرود بوده است.

    کلیدواژگان: پیشران های انسانی کارآفرینی، گردشگری روستایی، COPELAND، WASPAS، CODAS
  • صابر محمدپور*، علی رحیمی، فاطمه عباسیان، نازنین فاطمه اغنائی صفحات 35-57

    در وضعیت کنونی که گرانی هزینه های سفر در کنار دغدغه های ناشی از شهرنشینی امکان حضور در پهنه های خوش آب و هوای خارج از شهر را به تمامی شهروندان تهرانی نمی دهد به نظر می رسد یکی از مطلوب ترین راه ها جهت دفع خستگی ها و روزمرگی ها پناه بردن به پارک های شهری چون پارک آب و آتش است. فشردگی کاری، وضعیت نابسامان اقتصادی و کمبود وقت در شهر تهران باعث شده پارک های شهری نقش پررنگی در پر کردن اوقات فراغت شهروندان داشته باشند. لزوم توجه به پارک های شهری و رضایت شهروندان آز آن ها پیکره اصلی این تحقیق را شکل می-دهند. نتایج مطالعات میدانی پس از ورود به محیط نرم افزار SPSS و LISREL تجزیه و تحلیل شدند. نتایج تحلیل عاملی اکتشافی حاکی از تایید روایی کلیه متغیرهای پژوهش بوده و کلیه شاخص های تحقیق بر رضایتمندی گردشگران بوستان آب وآتش تاثیرگذار ارزیابی شدند؛ همچنین نتایج آزمون t تک نمونه نشان داد که گردشگران از قیمت غذاها و نوشیدنی ها، هزینه اجاره لوازم تنیس، هزینه ورودی سینماگیم، هزینه ورودی رصدخانه و مدیران بوستان جهت افزایش رضایت بازدیدکنندگان ملزم به نظارت بیشتر در این مورد هستند.

    کلیدواژگان: گردشگری شهری، رضایتمندی، پارک آب و آتش، شهر تهران، Lisrel
  • لیلا اقدامیان، نازنین تبریزی*، صدیقه لطفی صفحات 59-86

    نواحی شهری به علت آن که جاذبه های تاریخی و فرهنگی بسیار زیادی دارند، غالبا مقاصد گردشگری بسیار مهمی محسوب می شوند. به همین دلیل تاسیسات و تجهیزات شهری ازجمله مهم ترین عواملی هستند که می توانند موجب جذب گردشگران بین المللی و داخلی در یک شهر شوند. لذا این پژوهش، به بررسی توسعه گردشگری و شاخص های سبز رشد هوشمند شهری در شهر اصفهان می پردازد و نقش و تاثیر سه شاخص سبز، مبلمان و آرایه های شهری، پیاده راه ها و فضاهای سبز را موردسنجش قرار می دهد. روش پژوهش حاضر، روش توصیفی تحلیلی و از نوع پیمایشی است و ازنظر قابلیت اجرایی، کاربردی می باشد. با به کارگیری ابزار پرسش نامه جهت گردآوری اطلاعات اولیه و بهره گیری از نرم افزارهای SPSS و PLS مشخص شد که سه شاخص سبز، مبلمان و آرایه های شهری، پیاده راه ها و فضاهای سبز بر اساس مدل پیشنهادی پژوهش تاثیر و نقش مثبتی در توسعه گردشگری اصفهان داشته و نتایج به عمل آمده بر نمونه ای از مردم شهر اصفهان، نشان داد که شاخص فضاهای سبز شهری بر توسعه گردشگری منطقه تاثیر بیشتری نسبت به دو شاخص دیگر دارد و شاخص مبلمان و آرایه های شهری و پیاده راه ها در رده های بعدی قرار می گیرند.

    کلیدواژگان: توسعه گردشگری، شاخص های سبز، رشد هوشمند شهری، اصفهان
  • رضا حیدری، محمد کشتی دار، احسان اسداللهی، مهدی اصفهانی*، مهناز گل گلی صفحات 87-102
    بررسی عوامل نهادی، یکی از روش های استراتژیک بهرهمندی از فرصتهای کارآفرینی صنعت گردشگری ورزشی میباشد. هدف از پژوهش حاضر شناسایی عوامل نهادی موثر بر بهره برداری از فرصت های کارآفرینی در صنعت گردشگری با محوریت گردشگری ورزشی ایران می باشد.تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و از نوع پژوهش های کیفی می باشد که از روش سیستماتیک داده بنیاد و رویکرد گلیزری برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.مصاحبه روش اصلی جمع آوری اطلاعات در این پژوهش بود که به صورت هدفمند با 25 نفر از صاحب-نظران، مصاحبه شد. سوالات مصاحبه پیرامون ابعاد تنظیمی قانونی اداری، هنجاری فرهنگی، شناختی آموزشی و هدایت گر حمایتی که بر روی بهره برداری از فرصت های کارآفرینی موثر هستند، تنظیم گردید. همزمان با جمع آوری داده ها و انجام مصاحبه ها، کار تحلیل داد ه ها نیز انجام گرفت. بر اساس نتایج پژوهش در نهایت 74 شاخص از عوامل موثر بر بهره ‎برداری از فرصت های کارآفرینی گردشگری ورزشی در ایران شناسایی شدند که پس انجام مراحل کدگذاری این شاخص ها در 11 عامل محوری طبقه بندی شدند که از این میان 4 بعد نهایی پدید آمد. با توجه به یافته های تحقیق می توان نتیجه گرفت که برای بهره برداری از فرصت های کارآفرینی در صنعت گردشگری ورزشی باید از عوامل نهادی شناسایی شده با همگرایی بیشتری استفاده نمود.
    کلیدواژگان: عوامل فرهنگی، عوامل قانونی، عوامل نهادی، کارآفرینی، گردشگری ورزشی
  • یوسف عیسی زاده روشن*، یوسف محنت فر، سحر یعقوبی علمداری صفحات 103-123
    گردشگری بین الملل از متغیرهای مهمی است که دارای آثار مثبت بر رشد اقتصادی است. اما به خاطر اثرات منفی زیست محیطی انتشار گاز دی اکسید کربن ناشی از آن ، ممکن است بخشی از آثار مثبت آن بر رشد اقتصادی کاسته شود. هدف اصلی این مقاله بررسی نقش تعدیلگری انتشار گاز دی اکسید کربن در اثرگذاری گردشگری بین الملل بر رشد اقتصادی در کوتاه مدت و بلند مدت بوده و این که تا چه اندازه می توانند آثار مثبت آن را بر رشد اقتصادی تحت تاثیر قرار دهد؟ برای این منظور کشورهای اسلامی آسیای جنوب غربی منتخب از جمله ایران به دلیل همگنی، ویژگی های مشترک اقتصادی که بین این کشورها وجود دارد انتخاب شده اند. سپس با جمع آوری اطلاعات و آمارهای مورد نیاز در دوره 2017-2000 در چارچوب الگوهای پانل از تخمین زن گشتاورهای تعمیم یافته (GMM) برای برآورد رابطه کوتاه مدت و از تخمین زن میانگین گروه تلفیقی (FMOLS)برای برآورد رابطه بلند مدت استفاده شده است. نتایج نشان می دهد اولا اثر گردشگری بین الملل بر رشد اقتصادی در کوتاه مدت و بلند مدت مثبت و معنادار است. ثانیا، با افزایش انتشار گاز دی اکسید کربن بخشی از آثار مثبت گردشگری بین الملل بر رشد اقتصادی در کوتاه مدت و بلند مدت کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: گردشگری بین الملل، دی اکسید کربن، رشد اقتصادی
  • مهناز دوستی ایرانی*، مهدی باصولی صفحات 125-144

    اقامتگاه های بوم گردی، عاملی جهت ارتقاء سطح زندگی جامعه محلی و افزایش پایداری مقصد است، ولیکن دانش موجود در زمینه تاثیر درک این مزایا در تقاضای اقامتگاه بوم گردی بسیار اندک است. لذا پژوهش حاضر با تاکید بر محرک های معنوی سفر مسیولانه، به بررسی تاثیر درک مزایای مذکور و همچنین هنجارهای توصیفی و تاکیدی ذهنی بر تقاضای اقامتگاه های بوم گردی اختصاص یافته است. پژوهش از نوع کاربردی است. جامعه آماری پژوهش گردشگران شهر یزد بودند، تجزیه و تحلیل نتایج با استفاده از معادلات ساختاری حداقل مربعات جزیی انجام گرفت. نتایج پژوهش نشان داد مزایای ادراک شده، تاثیر مثبت و معناداری بر تقاضای اقامتگاه های بوم گردی دارد، همچنین هنجارهای توصیفی ذهنی به واسطه مزایای ادراک شده تاثیر غیرمستقیم بر این تقاضا دارد. در نتیجه به منظور افزایش تقاضای اقامتگاه های بوم گردی، افزایش آگاهی گردشگران از مزایای اقامتگاه بوم گردی برای مقصد (با تمرکز بر گروه های مرجع) پیشنهاد گردید. همچنین توصیه هایی نیز در زمینه تغییر نگرش بازاریابان و تمرکز بر بازاریابی معنوی ارایه گردید.

    کلیدواژگان: تقاضای اقامتگاه بوم گردی، هنجارهای تاکیدی ذهنی، هنجارهای توصیفی ذهنی، مزایای اقامتگاه بوم گردی برای مقصد، بازاریابی معنوی
  • کبری بخشی زاده برج*، سید محمدرضا حسینی صفحات 145-164

    پژوهش حاضر با رویکردی استقرایی، در پی شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر تجربه گردشگران خارجی بازدیدکننده از شهر تهران می باشد. این پژوهش از لحاظ هدف، توصیفی واز لحاظ جهت گیری، کاربردی است که در دو بخش کیفی و کمی انجام شده است؛ در بخش کیفی ، عوامل موثر بر تجربه گردشگران به روش تحلیل مضمون شناسایی و سپس در بخش کمی این عوامل اولویت بندی شدند. نمونه پژوهش در بخش کیفی، نظرات ثبت شده گردشگران در وب سایت تریپ ادوایزر در بین سال های 2015 الی 2018 مربوط به بازدید از جاذبه های شهرتهران است. برای سنجش پایایی بخش کیفی و کمی به ترتیب از ضریب هولستی و آلفای کرونباخ استفاده گردید. برای تحلیل داده های بخش کیفی از نرم افزار مکس کیودی ای، و برای تحلیل داده های بخش کمی از نرم افزار اکسل و نرم افزار اس پی اس اس استفاده شد. نتایج پژوهش نشان می دهد که عوامل موثر بر تجربه گردشگران خارجی بازدیدکننده از شهر تهران، شامل 11 مقوله اصلی و 33 شاخص محوری می باشد. 11 مقوله اصلی به ترتیب اولویت عبارتند از: محیط فیزیکی، امکانات رفاهی و سرگرمی، زیرساخت، سوغاتی و صنایع دستی، اطلاعات، کارکنان و منابع انسانی، امکان ثبت لحظات (عکس برداری و فیلم برداری)، احساس امنیت اجتماعی، فرآیند عرضه خدمات، هزینه و روابط میزبان-مهمان.

    کلیدواژگان: تجربه گردشگری، شهر تهران، مقصد گردشگری، محیط فیزیکی
  • احمد پوراحمد*، اطهره عیاشی، محمد ثابت اقلیدی، راضیه عیاشی، عارف شاهی صفحات 165-197
    گردشگری ابزاری برای توسعه محسوب می شود. دستیابی به توسعه امکان پذیر نیست مگر از طریق سیاست گذاری و برنامه ریزی اصولی. مقاله حاضر با هدف بررسی یادگیری سیاستی در برنامه ها، سیاست ها و قوانین حوزه گردشگری ایران با تاکید بر برنامه های اول تا ششم توسعه ای ایران تمرکز کرده است. روش تحقیق در این پژوهش مبتنی بر سیاست گذاری فرایندی شامل سه مرحله: 1- تحلیل وضع موجود؛ 2- تحلیل سیاست ها و برنامه های موجود؛ 3- تدوین خطوط سیاستی (یادگیری ها) می باشد. بدین منظور اولین گام، شناسایی موضوعات محوری و گلوگاه های صنعت گردشگری است. لذا از طریق بررسی های کتابخانه ای در برنامه ها (سند برنامه ملی گردشگری و طرح جامع توسعه جهانگردی ایران) این امر صورت پذیرفت و موضوعات محوری در 5 طبقه شناسایی گردید. پس از آن با بررسی برنامه های اول تاششم توسعه و قوانین و مقررات با تدقیق موضوعات محوری به تحلیل سیاست های به کار گرفته شده تاکنون پرداخته شد. تحلیل های فوق، منجر به تدوین خطوط سیاستی (یادگیری های سیاستی) گردید که یادگیری ها همان باید و نباید های سیاستی است که در حوزه مداخلات سیاست ها و برنامه های آتی گردشگری باید مد نظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: یادگیری سیاستی، سیاست گذاری عمومی، توسعه صنعت گردشگری، سیاست گذاری فرایندی
  • آرام کریمی، زهره فنی*، جمیله توکلی نیا، محمدتقی رضویان صفحات 199-224

    پذیرش نقش گردشگری در بسیاری از شهرهای کوچک می تواند سبب ارتقاء جایگاه اقتصاد شهری و بهگشت شرایط زیست سکونتگاه شود اما لازمه اصلی آن برند سازی برای این گروه از شهرهاست که موردغفلت قرار گرفته اند. از این رو تحقیق حاضر درصدد شناسایی شاخص های موثر توسعه درونی و بیرونی مبتنی بر رهیافت برند سازی شهری به منظور نقش پذیری گردشگری در شهرهای کوچک استان کردستان است. روش تحقیق توصیفی و تحلیلی و جامعه آماری شامل 60 نفر از صاحب نظرات شهرداری ها و نهادی های عمومی، دولتی و بخش خصوصی استان کردستان است. نتایج حاصل از روش تحلیل عاملی در این تحقیق نشان می دهد که از میان شاخص های 20 گانه تحقیق، "فعالیت ها "، "امکانات و خدمات عمومی "و "شعارها" مهمترین معیارهای درونی و از سوی دیگر "تبلیغات"، "لوگوها" و "حمایت های نهادی-زیربنایی" مهمترین عوامل بیرونی تاثیرگذار بر پذیرش یا عدم پذیرش نقش های جدید در راستای برند سازی پذیرش نقش گردشگری در شهرهای کوچک استان کردستان هستند.

    کلیدواژگان: شهرهای کوچک، توسعه شهری، گردشگری، برند سازی شهری، کردستان
  • حامد خان زاده، فرج الله رهنورد*، ناصر بامداد، سید مجتبی محمودزاده صفحات 225-247

    ایران از کشورهایی است که باداشتن جاذبه های گردشگری گوناگون، قابلیت های زیادی برای توسعه گردشگری دارد. ولی وجود این جاذبه ها به تنهایی نتوانسته برای گردشگری ایران موفقیت به همراه آورد و رقابت پذیری صنعت گردشگری ایران را در مقایسه با سایر کشورهای مقصد گردشگری افزایش دهد. برای تغییر این وضعیت و از آنجاکه توسعه رقابت پذیری گردشگری یک کشور به توان رقابت پذیری مقصدهای داخلی آن وابسته است، لازم است در درجه اول توان رقابت پذیری مقصدهای گردشگری داخلی ایران تقویت شود. در این مسیر، چالش های مختلفی وجود دارند که شهرهای ایران با آن مواجه هستند و باید آن ها را شناسایی نمود. هدف این تحقیق، شناسایی چالش های پیش روی شهرهای ایران در زمینه رقابت پذیری گردشگری و ارایه راهکارهایی یکپارچه به منظور تقویت رقابت پذیری آن ها است. در همین راستا ابتدا مدل مفهومی اولیه رقابت پذیری شهرهای گردشگری ایران با بررسی ادبیات تحقیق، تدوین شد. سپس با بهره گیری از پرسشنامه مورد تایید خبرگان، مدل مفهومی تحقیق با نظرات راهنمایان گردشگری دارای سابقه و با روش تحلیل مسیر مبتنی بر PLS آزمون شد. یافته های تحقیق شامل داده های جمعیت شناختی، آمارهای توصیفی متغیرها و یافته های استنباطی مورد تحلیل قرار گرفت. درنهایت، راهکارها و پیشنهادهای متناسب با هریک از عواملی که رقابت پذیری شهرهای گردشگری ایران را با چالش مواجه کرده اند، ارایه شد.

    کلیدواژگان: ایران، رقابت پذیری، شهر، توسعه، گردشگری
|
  • Masoumeh Pazoki *, Davood Sheikhi Pages 7-33

    Entrepreneurship and the use of natural and man-made capacities depend on the availability of Human Driving Forces. The present study was conducted to study the status of H.D.F of entrepreneurship development in rural areas of Shahrood Township and to analyze the effects of entrepreneurship in the field of tourism on sustainable rural development. The results of this study show that among the research indicators, all of them are in good condition. Thirteen final research criteria were identified, are ranked using the COPELAND technique which the criterion of innovation and creativity has the highest value. According to WASPAS, different dimensions of Human Driving Forces in Kharqan rural area have had the greatest impact on the process of entrepreneurship development in the field of rural tourism in the villages of Kharqan. In order to analyze the effects of entrepreneurship in the field of tourism on the development of rural areas, the CODAS has been used. Findings show that the effects of entrepreneurship in the field of rural tourism on the development of Kharqan, Khartooran and Biarjomand rural areas have been more than others countryside.

    Keywords: Human Driving Forces of entrepreneurship, Rural Tourism, COPELAND, WASPAS, CODAS
  • Saber Mohammadpour *, Ali Rahimi, Fateme Abbasian, Nazaninfateme Aghnaei Pages 35-57

    In the current situation where the high cost of travel along with the concerns caused by urbanization does not allow all citizens of Tehran to attend the pleasant climate outside the city, it seems that one of the most desirable ways to ward off fatigue and everyday life is to take refuge in urban parks such as Ab'o Atash park. Congestion, Bad economic situation and lack of time in Tehran have made urban parks have a major role in filling citizens leisure time.The need to pay attention to urban parks and the satisfaction of citizens from them are the main framework of this research. In the present study, first, by studying the theoretical background of the research, the researchers extracted the most important factors affecting the satisfaction of tourists, which have the highest frequency and can be measured in the park under study, and designed the research questionnaire. The results of field studies were analyzed after entering SPSS and LISREL software; The results of Exploratory factor analysis confirmed the validity of all research variables and all research indicators were evaluated as effective on the satisfaction of Ab'o Atash park tourists; also,

    Keywords: urban tourism, satisfaction, Ab'o Atash park, Tehran city
  • Leila Eghdamian, Nazanin Tabrizi *, Sedigheh Lotfi Pages 59-86

    Urban areas are often considered very important tourist destinations due to their many historical and cultural attractions. For this reason, urban facilities and equipment are among the most important factors that can attract international and domestic tourists in a city. Therefore, this study examines the development of tourism and green indicators of smart urban growth in the city of Isfahan and evaluates the role and impact of three green indicators, urban furniture and arrays, sidewalks and green spaces. The method of the present research is descriptive-analytical and survey method and is applied in terms of applicability. Using a questionnaire to collect basic information and using SPSS and PLS software, it was found that the three green indicators of furniture and urban arrays, sidewalks and green spaces based on the proposed research model have a positive impact and role in development. Isfahan tourism and the results performed on a sample of people in Isfahan, showed that the index of urban green spaces has a greater impact on the development of tourism in the region than the other two indicators and the index of furniture and urban arrays and sidewalks are in the next categories.

    Keywords: Tourism Development, green indicators, urban smart growth, Isfahan
  • Reza Heydari, Mohammad Keshtiar, Ehsan Asadollahi, Mehdi Esfahani *, Mahnaz Golgoli Pages 87-102
    Investigating institutional factors is one of the strategic ways to take advantage of entrepreneurial opportunities in the sports tourism industry.The purpose of this study is to identify the institutional factors affecting the exploitation of entrepreneurial opportunities in the tourism industry with a focus on sports tourism in Iran. The present research is applied in terms of purpose and is a qualitative research in which the systematic data method and Glaser approach were used to analyze the data.Interview was the main method of data collection in this study, which was purposefully interviewed with 25 experts. Interview questions were regulated on the regulatory-legal-administrative, normative-cultural, cognitive-educational and guidance-support dimensions that affect the exploitation of entrepreneurial opportunities. At the same time as collecting data and conducting interviews, data analysis was performed.Based on the results of the research, finally 74 indicators of factors affecting the use of entrepreneurial opportunities for sports tourism in Iran were identified, which after coding these indicators were classified into 11 central factors, of which 4 final dimensions emerged.According to the research findings, it can be concluded that in order to take advantage of entrepreneurial opportunities in the sports tourism industry, the identified institutional factors should be used with greater convergence.
    Keywords: Cultural factors, Legal factors, Institutional factors, Entrepreneurship, sports tourism
  • Yousef MEHNATFAR, Sahar Yaghoubi Alamdari Pages 103-123
    International tourism is one of the important variables that have positive effects on economic growth. But because of the negative environmental effects of carbon dioxide emissions, some of the positive effects on economic growth may be diminished. The main purpose of this article is to investigate the modulating role of carbon dioxide emissions in the impact of international tourism on economic growth in the short and long term and to what extent can its positive effects affect economic growth? For this purpose, the selected Islamic countries of Southwest Asia, including Iran, have been selected due to their homogeneity, common economic that exist between these countries. Then, by collecting the required information and statistics in the period 2017-2000 in the framework of panel models, the Generalized method of moments (GMM) was used to estimate the short-term relationship, and the FMOLS average estimator was used to estimate the long-term relationship. Is. The results show that, firstly, the effect of international tourism on economic growth in the short and long term is positive and significant. Second, increasing carbon dioxide emissions will reduce some of the positive effects of international tourism on economic growth in the short and long term.
    Keywords: CO2, Economic growth, International tourism
  • Mahnaz Doosti-Irani *, Mehdi Basouli Pages 125-144

    Eco-lodge is a factor in improving the living standards of the local community and increasing the sustainability of the destination, but there is little knowledge about the impact of understanding these benefits on eco-lodge demand. Therefore, the present study, with emphasis on the spiritual motivations of responsible travel, is dedicated to examining the effect of understanding these benefits as well as Norms of mental emphasis and descriptive on the demand for eco-lodge. The research is of applied type. The statistical population of the study was tourists in Yazd, the results were analyzed using partial least squares structural equations. The results showed that perceived benefits have a positive and significant effect on the demand for eco-lodges, and descriptive mental norms have an indirect effect on this demand by perceived benefits. As a result, in order to increase the demand for eco-lodge, it was proposed to increase tourists' awareness of the benefits of eco-lodge for the destination (focusing on reference groups). Also, recommendations were made to change the attitude of marketers and focus on spiritual marketing.

    Keywords: Demand for eco-lodge, emphasis mental norms, descriptive mental norms, eco-lodge accommodation benefits for the destination, spiritual marketing
  • Kobra Bakhshizadeh Borj *, Seyed Mohammadreza Hoseini Pages 145-164

    Today, the purpose of tourists from travelling to destinations isn't accessing to tourism products and services, but they want to experience things which directly acquire tourism products and services. present research is done based on the inductive approach to identify and prioritize factors affecting the experience of foreign cultural tourists who visited Tehran.It is done in qualitative and quantitative by thematic analysis method. The research sample in the qualitative section, are documents which derived from the comments of tourists in TripAdvisor website, in 2015-2018, it is related to visiting attractions included Tabiat Bridge, Milad Tower, Azadi Tower, Darband, Tehran Bazaar, Golestan Palace, National Museum of Iran and National Jewelry Treasury in Tehran.The researcher in addition to identifying the content after studying theoretical foundations, research backgrounds and various sources and confirming and selecting them, to measure the validity of the research in the qualitative section used the views of the supervisor, advisor and experts. . Doing this research lasted from June 2018 to February 2019. The results of the study indicate that the factors affecting the experience of foreign cultural tourists who visited Tehran includes 11 main categories and 33 key indicators.

    Keywords: Tourism, Tourism experience, urban tourism, Tehran tourism destination
  • Ahmad Pourahmad *, Athareh Ayashi, Mohammad Sabet Eghlidi, Raziyeh Ayashi, Aref Shahi Pages 165-197
    tourism is a tool for development,. development is achieved by policy and principled planning, the present paper aims to examine policy learning in Iran tourism planning, policy and laws by focusing on the first to sixth development plans of Iran. The research method in this research is based on process policy including three stages: 1- Analysis of the current situation; 2- Analysis of existing policies and programs; 3- Developing policy issues (learning). the first step is to identify the key issues and bottlenecks in the tourism industry. Therefore, this was done through library reviews in the programs (National Tourism Plan Document and Iran's Comprehensive Tourism Development Plan) and key issues were identified in 5 categories. After that, by reviewing the first to sixth development plans and laws and regulations, by analyzing the central issues, the policies used so far were analyzed. The above analyzes led to the formulation of policy issues (policy learning) that learning is the do's and don'ts of policy that should be considered in the field of policy interventions and future tourism programs.
    Keywords: policy learning, Public Policy, Tourism Development, process policy
  • Aram Karimi, Jamileh Tavakoliniya, Mohammad Taghi Razaviyan Pages 199-224

    accepting the role of tourism in many small cities can improve the status of the urban economy and improve living conditions, but the main requirement is branding for this group of cities that have been neglected. Therefore, the present study seeks to identify effective indicators of internal and external development based on the urban branding approach in order to make tourism a role in small towns in Kurdistan province. The research method is descriptive and analytical and the statistical population includes 60 experts from municipalities and public, governmental and private sectors in Kurdistan province. The results of factor analysis method in this research show that among the 20 research indicators, "activities", "public facilities and services" and "slogans" are the most important internal criteria, and on the other hand, "advertising", "logos". "Institutional-infrastructure support" are the most important external factors influencing the acceptance or non-acceptance of new roles in order to brand the acceptance of the role of tourism in small towns of Kurdistan province.

    Keywords: small cities, urban development, Tourism, urban branding, Kurdistan
  • Hamed Khanzadeh, Farajollah Rahnavard *, Nasser Bamdad, Seyed Mojtaba Mahmoudzadeh Pages 225-247

    Iran is one of the countries that have various capabilities for tourism development with its various tourist attractions. However, the existence of these attractions alone has not been able to bring success for Iran's tourism and increase the competitiveness of Iran's tourism industry compared to other tourist destinations. Since the development of a country's tourism competitiveness depends on the competitiveness of its domestic destinations, it is necessary to primarily develop the competitiveness of Iran's domestic tourism destinations. In this direction, there are various challenges that Iran cities are facing and they must be identified. The purpose of this study is to identify challenges facing Iran cities in the field of tourism competitiveness and provide integrated solutions to strengthen their competitiveness. First, the initial conceptual model of competitiveness of Iran touristic cities was developed by reviewing the research literature. Then, using a questionnaire approved by experts, the conceptual model of the research was tested with the opinions of experienced tour guides and a path analysis method based on PLS. Research findings including demographic data, descriptive statistics of variables and inferential findings were analyzed. Solutions and suggestions for each of factors that have challenged the competitiveness of Iran touristic cities were presented.

    Keywords: Iran, Competitiveness, city, development, tourism