فهرست مطالب

مجله تحقیقات بتن ایران
سال چهاردهم شماره 4 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/10/22
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ام البنین آراسته خوش بین*، رحمت مدندوست، ملک محمد رنجبر صفحات 5-16
    از عوامل بسیار مهم در عملکرد یکپارچه لایه تعمیری و بتن قدیمی، چسبندگی بین این دو می باشد. اندازه گیری دقیق چسبندگی تحت تاثیر عواملی چون مقاومت و شرایط سطحی بتن قدیم، مکانیزم اعمال نیرو و شرایط محیطی موثر بر عمل آوری لایه تعمیری می باشد. در این پژوهش در مجموع 8 طرح اختلاط ساخته شد. جهت بررسی تاثیر تراز مقاومت و کیفیت لایه بستر، دو رده بتن با مقاومت هایی در محدوده20-30 و 40-50 مگاپاسکال و دو نوع سطح، پرداخت شده و با شیار مورد بررسی قرار گرفت. لایه های تعمیری بتن ها با سه رده مقاومتی بتن خودتراکم حاوی 5/0 و 1 و2 درصد حجمی الیاف فولادی ترمیم شد. نمونه ها بعد از ساخت در سه شرایط عمل آوری هوای آزاد، استاندارد و تسریع شده با آب گرم قرار گرفتند. آزمون های مقاومت فشاری، خمشی و کشش غیر مستقیم بروی طرح های مورد استفاده بعنوان لایه تعمیری انجام شد و جهت ارزیابی مقاومت پیوستگی بین لایه ها، آزمون Pull off استفاده شد. نتایج آشکار ساختند که تاثیر مقاومت بتن بستر به مراتب مهمتر از اثر مقاومتی لایه تعمیری است و همچنین تاثیر شرایط عمل آوری نسبت به شرایط پرداخت و آماده سازی بستر به مراتب بیشتر بود. مقاومت پیوستگی طرح های حاوی 5/0درصد الیاف فولادی در رده های C50، C60 و C70 و با عمل آوری در آب گرم پس از 28 روز بترتیب 105، 108 و 104 درصد بالاتر از نمونه های عمل آوری شده در هوای آزاد بوده است.
    کلیدواژگان: پول-آف، بتن خود تراکم، الیاف فولادی، لایه تعمیری، شرایط عمل آوری
  • سید محمد حسینی، اصغر وطنی اسکویی* صفحات 17-30

    در این مقاله آزمایشگاهی تاثیر استفاده از میلگردهای طولی ترکیبی فولادی و کامپوزیتی الیاف شیشه (GFRP) در دیوار برشی بتنی کوتاه بررسی شده است. هدف اصلی از این مطالعه بررسی تاثیر استفاده از سیستم ترکیبی بر روی مکانیسم شکست و عملکرد لرزه ایی نمونه ها است. برای این منظور سه دیوار برشی طره ایی در مقیاس واقعی تحت بارگذاری سیکلی جانبی و ثقلی با نسبت ابعادی (aspect ratio) 1 تست شده اند. نمونه S-SSW با میلگردهای طولی و عرضی فولادی به عنوان نمونه مرجع، نمونه G-SSW مسلح شده با میلگرهای طولی و عرضی GFRP و نمونه SG-SSW با میلگردهای طولی ترکیبی فولادی و GFRP و عرضی GFRP بررسی شده اند. نتایج نشان می دهد که استفاده از سیستم ترکیبی باعث تغییرمد شکست از تخریب بتن ناحیه فشاری به شکست میلگرد شده است. همچنین پارامترهای تغییرشکل پسماند، سختی سکانتی، انرژی تلف شده و شکلپذیری در نمونه SG-SSW در مقایسه با نمونه G-SSW افزایش یافته اند.

    کلیدواژگان: دیوار برشی بتنی کوتاه، میلگرد کامپوزیتی الیاف شیشه (GFRP)، بارگذاری سیکلی جانبی، سختی سکانتی و انرژی تلف شده
  • مرتضی نقی پور*، شیرین احمدی، فاطمه گرجی نژاد صفحات 31-42

    کاهش منابع طبیعی سبب تجدید نظر در استفاده از سنگدانه های طبیعی بتن شده است و محققین جهت کاهش بحران ضایعات و محیط زیست، به دنبال افزایش استفاده از ضایعات صنعتی می باشند، در این پژوهش جهت بررسی خصوصیات مکانیکی، سه سری نمونه بتنی با نسبت آب به سیمان یکسان (w/c=0.4) و درصد های مختلف باطله زغال سنگ درنظر گرفته شد. سری اول طرح شاهد، سری دوم و سوم به ترتیب شامل درشت دانه و ریز دانه ی باطله زغال سنگ بوده که جایگزین 5، 10، 15، 20 درصد از شن و ماسه شده است. طبق نتایج حاصل از آزمایشات در جایگزینی 10 درصدی باطله زغال سنگ، عملکرد بهتری در مقاومت فشاری، مدول الاستسیته و سرعت عبور امواج نسبت به طرح شاهد مشاهده شده است، همچنین جایگزینی باطله زغال سنگ در بتن همواره موجب کاهش مقاومت کششی بتن می شود. بنابراین جایگزینی مناسب باطله در بتن، سبب بهبود برخی خواص مکانیکی و کاهش اثرات مخرب باطله بر محیط زیست می شود.

    کلیدواژگان: بتن سبز، باطله زغال سنگ، خواص مکانیکی، مواد جایگزین سنگدانه
  • مرتضی طوفانی، محمدرضا اصفهانی*، ابراهیم زمانی صفحات 43-57

    با توجه به افزایش روز افزون استفاده از بطری های پت، تحقیق کنونی تلاشی برای بهره جویی از الیاف ساخته شده از بطری های بازیافتی پت در صنعت بتن می باشد. از طرفی رفتار بتن معمولی حاوی الیاف بازیافتی هنوز به طور کامل مطالعه نگردیده و دستور العمل های لازم منتشر نشده است. در این پژوهش اثر الیاف پلی اتیلن ترفتالات بر روی خواص مکانیکی بتن سخت شده بررسی می شود. به این منظور، الیاف در سه اندازه 1 ،2 و3 سانتی متر و سه تراکم حجمی 15/0 %، 30/0 % و 45/0 % برای این تحقیق انتخاب شدند. همه مخلوط ها برای مقاومت فشاری، مقاومت کششی، مقاومت خمشی، دوام و ضربه مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج نشان داد که با افزودن الیاف، مقاومت فشاری، مقاومت خمشی و جذب انرژی به ترتیب 5 تا 18 درصد، 6 تا 30 درصد و 30 تا 156 درصد افزایش می یابند در حالیکه مقاومت کششی تغییر محسوسی نداشته و حتی کاهش مقاومت مشاهده می شود. نتایج حاکی از افزایش 17 تا 160 درصدی سختی و طاقت خمشی، در ترکیبات بتنی الیافی نسبت به بتن معمولی می باشد. همچنین ضربه پذیری بتن الیافی نیز نسبت به بتن شاهد 2 تا 7 برابر افزایش می یابد. با مقایسه مجموعه نتایج آزمایش ها، مشخص گردید که با توجه به جمیع جها یاد شده، ترکیبات حاوی الیاف 2 سانتیمتر با نسبت حجمی 45/0 % عملکرد بهتری نسبت به سایر نمونه ها دارند.

    کلیدواژگان: بتن الیافی، الیاف بازیافتی پت، جمع شدگی، طاقت و مقاومت خمشی، آزمایش ضربه
  • سید فتح الله ساجدی*، محمدمراد راغ پور صفحات 59-74

    پل ها به لحاظ رفتار نسبت به سازه های معمولی ویژه هستند. درجه نامعینی پلها نسبت به ساختمانها بسیار کم تر است، لذا شکست یک ستون در پل میتواند منجر به خرابی کامل شود. استفاده از کامپوزیت های الیاف پلیمری تقویتی به صورت دورپیچ به عنوان یکی از شیوه های مقاومسازی ستون های بتن آرمه پلها در سالیان اخیر مورد توجه زیادی است. سختی و مقاومت مشخصه بالا، عمر مفید زیاد، مقابله با خوردگی و خواص حرارتی قابل کنترل از امتیازات مهم FRP بر مصالح معمولی میباشد. کاربرد لوله های پلاستیکی تقویت شده با الیاف شیشه به عنوان غلاف ستون های پل ها باعث حذف قالب بندی، کاهش هزینه ها، افزایش جذب انرژی و شکل پذیری و کاهش آب شستگی اطراف پایه های پل می شوند. در این تحقیق بر روی شش نمونه ستون بتن آرمه بیضی شکل به قطرهای 200 و120 و ارتفاع 600 میلی متر با و بدون غلاف، آزمایش مقاومت فشاری انجام شد و تاثیر دورپیچ الیاف پلیمری تقویتی کربنی برآن ها به عنوان محصورکننده بررسی گردید. نتایج نشان داد که دورپیچ و غلاف باعث افزایش مقاومت فشاری و شکل پذیری ستون ها می شوند. افزودن یک لایه و دو لایه دورپیچ به ترتیب به طور میانگین باعث افزایش%7/19 و %7/28 مقاومت گردید، درحالی که کاربرد غلاف افزایش 15/4 برابری مقاومت ستون ها را نتیجه داد. هرچند دورپیچ و غلاف هر دو محصوریت ایجاد می کنند، ولی غلاف به خاطر محصوریت بیش تر، تاثیر بسیار افزون تر بر افزایش مقاومت و شکل پذیری ستون های مذکور دارد. مقایسه محصوریت غلاف با دورپیچ در تغییرشکل نهایی محوری این ستون ها، نشان داد که غلاف بسیار موثرتر است.

    کلیدواژگان: ستون بتن آرمه بیضی، ظرفیت، شکل پذیری، غلاف GRP، دورپیچ CFRP
  • سید محسن کریمی، صابر صفار*، مجید صافحیان صفحات 75-85

     امروزه، بتن به دلیل دارا بودن مقاومت فشاری زیاد، مقاومت در برابر آتش سوزی، دوام زیاد در محیط های خورنده و نفوذ پذیری کم، کاربرد وسیعی در پروژه های مختلف دارد. موثر بودن امواج فراصوتی توان زیاد با توجه به نداشتن آلودگی صوتی در صنایع ساخت و تولید نظیر کاهش نیروهای ماشینکاری، افزایش صافی سطح، ریزدانه کردن فلزات در حین انجماد می تواند انگیزه استفاده آن در صنعت ساختمان نیز باشد. بدین منظور در این تحقیق، استفاده از امواج توان زیاد فراصوتی با توان های مختلف، زمانهای متفاوت و فرکانس 20 کیلو هرتز در متراکم سازی بتن و تاثیر آن بر میزان جذب آب نیم ساعته بتن مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج این تحقیق نشان می دهند که استفاده از امواج توان زیاد فراصوتی به عنوان یک فرآیند تکمیلی در متراکم سازی بتن تازه، منجر به کاهش میزان جذب آب نیم ساعته بتن در حدود 5/12 تا 5/15 درصد، برحسب شکل قالب آزمونه بتن خواهد شد.

    کلیدواژگان: تراکم بتن، جذب آب بتن، امواج آلتراسونیک توان زیاد، فرکانس
  • ناصر صامتی، ابراهیم قیاسوند*، احسان الله ضیغمی، سید محمد میرحسینی صفحات 87-99
    این مطالعه به منظور بهبود احتمالی عملکرد ملات قلیا فعال سرباره ای در مواجهه با محلول سدیم سولفات ترتیب داده شد. در این راستا دوده سیلیسی به عنوان جایگزین سرباره با سطوح جایگزینی 0، 5 و 10% به کار گرفته شد و نمونه ها در دماهای 2±23، 40، 60 و °C80 عمل آوری شدند. به منظور پی بردن به رفتار نمونه ها از آزمایش-های نغییر طول وتغییر جرم و جهت شناسایی ریزساختار و محصولات تشکیل شده در خمیر سخت شده آنها، از آزمایش های تصویربرداری میکروسکوپ الکترونی روبشی و آنالیز پراش اشعه ایکس استفاده شد. نتایج حاصل حاکی از تاثیر مثبت عمل آوری حرارتی و جایگزینی دوده سیلیسی بر دوام ملات قلیا فعال سرباره ای بود. در این میان به کارگیری هم زمان جایگزینی دوده سیلیسی به میزان 5% و عمل آوری حرارتی با دمای °C80 بهترین تاثیر را بر عملکرد ملات قلیا فعال سرباره ای به لحاظ مقاومت سولفاتی در برداشت. ملات قلیا فعال سرباره ای نسبت به ملات با پایه سیمان پرتلند از نظر مقاومت در برابر حمله سولفاتی از برتری چشمگیری برخوردار بود. نتایج آزمایش های تغییر طول و جرم برای مقایسه ی نمونه های ملات قلیا فعال سرباره ای کافی نبود؛ به نحوی که با افزودن نتایج آزمایش های تصویربرداری میکروسکوپ الکترونی روبشی و آنالیز پراش اشعه ایکس این امر میسر گردید.
    کلیدواژگان: سرباره قلیا فعال، عمل آوری حرارتی، دوده سیلیسی، حمله سولفاتی
  • سمیه ملایی، روژین ناصح صفحات 101-116

    در اینجا امکان استفاده از سنگدانه‌های بتن بازیافتی، که به‌ صورت تصادفی از بتن‌های ضایعاتی مختلف در سطح استان کرمانشاه جمع‌آوری شده، در تهیه بتن خودتراکم بررسی شده‌است. نمونه‌های بتن خودتراکم شامل درصدهای مختلف درشت‌دانه بازیافتی، ریزدانه بازیافتی و ترکیبی از هر دو در طرح اختلاط‌های مختلف تهیه‌گردید. طبق نتایج، طرح‌هایی که با استفاده از مصالح درشت‌دانه‌ی بازیافتی تهیه شد دارای مشخصات مکانیکی بهتری نسبت به مخلوط‌های تهیه‌شده از ریزدانه‌ی بازیافتی بود؛ بطوری که، مقاومت فشاری با جایگزینی صفر تا 100 درصد از سنگدانه‌ها‌ با مصالح بازیافتی از 425 تا 256 kg/cm2 کاهش داشته است. این کاهش در مخلوط‌های تهشه شده از ریزدانه و درشت‌دانه‌ی بازیافتی به طور همزمان، حدود 21-6 درصد نسبت به مخلوط‌هایی که در آنها از درشت‌دانه و ریزدانه به طور مجزا استفاده گردید بیشتر بود. برای نتایج مقاومت کششی و خمشی نیز روند مشابهی مشاهده شد. همچنین، با افزایش مقدار ریزدانه و درشت‌دانه بازیافتی خواص ریولوژیکی بتن تازه نسبت به حالت استفاده از سنگدانه‌های طبیعی افت داشت؛ بطوری که، ریزدانه‌ی بازیافتی تاثیر بیشتری در افت خواص بتن تازه در مقایسه با درشت‌دانه‌ی بازیافتی داشت. در نمونه‌هایی که بیش از 80% سنگدانه با مصالح بازیافتی جایگزین شده بود، اسلامپ حدود 400 mm بدست آمد که نشان می‌دهد بتن خواص خودتراکمی خود را از دست داده است.

    کلیدواژگان: بتن خودتراکم، سنگ دانه بازیافتی، بتن تازه، بتن سخت شده
|
  • Omolbanin Arasteh *, Rahmat Madandoust, Malekmohammad Ranjbar Taklimi Pages 5-16
    The main factor in integrated performance of repair overlay and substrate concrete is the bonding between them. The accurate measurement of bonding is dependent to factors such as strength and surface characteristics of substrate concrete, loading mechanism and curing condition of overlay. In this research, 8 mix designs are considered. For assessment of strength level and surface quality of substrate, two concrete grades in the ranges of 20-30 and 40-50 MPa, and also two surface conditions including simple finishing and ribbed finishing were considered. Repair overlays were considered from three different strength grades of self-compacting concretes contained 0.5% and 1% of steel fibers. After fabrication, for curing, three different conditions of curing in open air, curing in warm water, and standard curing were deemed. Compressive strength, flexural strength and splitting tensile strength tests were performed on samples, and Pull-Off method were used for evaluation of bonding strength. The results indicated that the impact of substrate strength on bonding is more significant than overlay strength, and also the effect of curing condition was more salient than finishing quality. The bonding strength of overlays contained 0.5% of steel fibers and with strength grades of C50, C60 and C70 cured in warm water were 105%, 108% and 104%, respectively, higher than same samples cured in open air.
    Keywords: Pull-Off, Self-Compacting Concrete, steel fibers, Repair overlay, Curing condition
  • Seyed Mohammad Hosseini, Asghar Vatani Oskouei * Pages 17-30

    In this experimental paper, the influence of using both longitudinal steel and GFRP bars on squat concrete shear wall has been investigated. The main purpose of this research is to study the effect of applying a hybrid system on the failure mechanism and seismic performance of specimens. For this purpose, three cantilever shear walls in full scale under cycle lateral loading with aspect ratio 1.0 have been tested. The S-SSW specimens with longitudinal and transverse steel bars, used as reference, and the G-SSW specimens reinforced with longitudinal and transverse GFRP bars as well as the SG-SSW specimens reinforced with both longitudinal steel and GFRP bars and GFRP transverse bars were examined. The results indicated the use of the hybrid system has changed the failure mode from concrete crushing in the compression zone to bar rupture. Also, the parameters such as residual deformation, secant stiffness, energy dissipation and ductility increased in the SG-SSW compared to the G-SSW specimen.

    Keywords: Squat concrete shear wall, Glass Fiber-Reinforced Polymer (GFRP) bar, cyclic lateral loading, secant stiffness, dissipation energy
  • Morteza Naghipour *, Shirin Ahmadi, Fatemeh Gorjinezhad Pages 31-42

    The reduction of natural resources makes researchers to revise the natural aggregates and find ways to reduce the negative effects of untreated wastes on the ecosystem of the region, so they have tried to increase the use of industrial waste material. In order to study the effect of untreated waste coal on mechanical performance of green concrete 9 mix designs with different contents of untreated coal waste (5%, 10%, 15%, 20%) as coarse and fine aggregates and constant water to cement ratio (w/c=0.4) were prepared. The results show that, replacing 10% of the aggregate with untreated coal waste instead of sand and gravel, compressive strength, elastic modulus and ultrasonic pulse velocity increase compared to plain concrete (without untreated coal waste). However, by increasing the percentage of coal waste, the tensile strength of the concrete specimens decrease compared to plain concrete. Thus selecting an appropriate amount of replacement untreated coal waste as a substitute for aggregate in concrete not only minimizes the negative impact of waste coal dumps, but also it can improve some properties of concrete, and be considered as a step toward sustainability.

    Keywords: Green Concrete, Untreated coal wastes, Mechanical properties, substitution materials
  • Morteza Toufani, MohammadReza Esfahani *, Ebrahim Zamani Pages 43-57

    According to increasing the use of PET products, the present study aimed to the use of PET fibers in the concrete industries. Moreover, the behavior of normal concrete contained recycled fibers is not studied and the guidelines aren’t published yet. The aim of this study was to determine the effect of polyethylene terephthalate fibers on the mechanical properties of hardened concrete. Fibers were used in three volumetric percentages of 0.15%, 0.30%, and 0.45% with the lengths of 1, 2, and 3 centimeters, separately. So, 10 combinations of specimens including the control specimen and 9 combinations of PET fiber reinforced concrete were made. All mixtures were examined for compressive strength, tensile strength, flexural strength, shrinkage, durability, and impact loading.The results showed that by adding the PET fibers, the compressive strength, the bending strength, and energy absorption increase 5 to 18 percent, 6 to 30 percent, and 30 to 156 percent, respectively. However, no noticeable change was observed in tensile strength , while even a reduction in tensile strength is monitored. The impact strength of the fiber concrete was increased two to seven times in comparison with the control concrete. By comparing the experimental results it was determined that the combinations that contained 2 cm fibers with 0.45% volume had the best performance compared with the other mixtures.

    Keywords: Fiber concrete, recyclable PET fiber, shrinkage, bending strength, impact loading
  • Seyed Fathollah Sajedi *, Mohamad Morad Raghpour Pages 59-74

    Bridges are behaviorally special compared to conventional structures. The uncertainty of bridges is much less than that of buildings, so the failure of columns in a bridge can lead to complete failure. The use of fiber reinforced polymer (FRP) composites into wrapping as one of the methods of strengthening of reinforced concrete columns (RCCs) of bridges has received much attention in recent years. High stiffness and characteristic strength, long life, corrosion resistance and controllable thermal properties are important advantages of FRP over conventional materials. The use of glass-fiber reinforced plastic pipes (GRP) as casing for bridge piers, removes molds, reduces costs, increases energy absorption and ductility, and reduces water-washing around bridge piers. In this study, compressive strength tests were performed on six samples of oval RCCs with diameters of 200 and 120 and height of 600 mm with and without casings and the effect of carbon-FRP on them as an enclosing was investigated. The results showed that the wrapping and casing increases the strength and ductility of the columns. Addition of one-layer and two-layer wrapping averagely increased the strength by 19.7% and 28.7%, respectively; while the use of casing resulted in a 4.15-fold increase in the strength. Although the wrapping and the casing both create the enclosure, the casing has a much greater effect on increasing the strength and ductility of the columns due to its greater enclosure. Comparison of wrapping enclosure with casing in the final axial deformation of these columns showed that the casing is much more effective.

    Keywords: Elliptical reinforced concrete column (RCC', s), capacity, Ductility, GRP casing, CFRP wrapping
  • Seyed Mohsen Karimi, Saber Saffar *, Majid Safehian Pages 75-85

    Today, concrete has a wide range of applications in various projects due to its desirable properties such as high compressive strength, fire resistance, high durability in corrosive environments and low permeability. Therefore, the use of effective methods for the principled compaction of concrete in order to improve the mechanical properties of concrete is of great importance. For this purpose, for the first time in this study, the use of high ultrasonic power waves with different powers, different times and 20 kHz frequency in concrete compaction and its effect on the water absorption rate of half an hour of concrete has been investigated. The results of this study show that the use of high ultrasonic power waves as a complementary process in the compaction of fresh concrete, leads to a reduction in the water absorption rate of half an hour of concrete about 12.5 to 15.5 percent, depending on the shape of the test mold.

    Keywords: Concrete Density, Concrete Water Absorption, Sound Waves, High Power, frequency
  • Naser Sameti, Ebrahim Ghiasvand *, Ehsanollah Zeighami, Seyyed Mohammad Mirhosseini Pages 87-99
    This study was conducted to probable improvement of the performance of alkali activated slag mortar exposed to sodium sulfate solution. In this regard, the joint effect of silica fume replacing at levels of 0, 5 and 10% and curing at 23 ± 2, 40, 60 and 80 °C on the durability of alkali activated slag mortar against high concentration sulfate medium was tested. In order to investigate the behavior of the samples, length change and mass change tests were used and to identify the microstructure and products formed in their hardened paste, scanning electron microscopy imaging and X-ray diffraction analysis were performed. The results showed the positive effect of heat treatment and silica fume replacement on the durability of alkali activated slag mortar. Simultaneous application of 5% silica fume replacement and heat treatment with a temperature of 80℃ had the best effect on the performance of activated alkaline slag mortar in terms of sulfate resistance. Alkali activated mortar was completely superior to ordinary Portland cement in terms of resistance to sulfate medium. The results of length and mass change experiments were not enough to compare alkali activated slag mortar samples. This was made possible by adding the results of scanning electron microscopy imaging test and X-ray diffraction analysis.
    Keywords: Alkali-activated slag, Heat curing, micro silica, Sulfate attack
  • Somayeh Mollaei, Rojin Naseh Pages 101-116

    In this study, the possibility of using recycled aggregates, prepared from recycling plant of Kermanshah, in the production of self-compacting concrete is investigated. Recycled aggregates were randomly collected from the whole Kermanshah province resulted from destruction of buildings or natural disasters. Here, self-compacting concrete samples including different percentages of the recycled coarse and fine aggregates and a combination of both were prepared in the form of 16 different mix designs. Fresh concrete tests including slump flow, T50 and L-BOX, and hardened concrete tests including compressive, tensile and flexural strength tests, as well as modulus of elasticity and Poisson ratio tests were performed. In this study, fly ash was used to retrieve for the probable reduction in the concrete strength due to the use of randomly collected recycled aggregates instead of natural aggregates. The results showed that the mixtures prepared using recycled coarse aggregates had higher mechanical properties than mixtures prepared using recycled fine aggregates. In all hardened concrete tests, the performance of the mixtures prepared using the combination of recycled fine and coarse aggregates was significantly lower than the state of using the coarse or fine aggregates separately. Also, in the case of fresh phase concrete tests, it was observed that with increasing the amount of recycled fine and coarse aggregates, the rheological properties of self-compacting concrete decrease compared to the mixtures using natural aggregates. Therefore, the recycled fine aggregates have a greater effect on the reduction of the properties of fresh concrete compared to the recycled coarse aggregates.

    Keywords: Self-Compacting Concrete (SCC), Recycled Aggregates, Fresh concrete, Hardened concrete