فهرست مطالب

چشم انداز مدیریت دولتی - پیاپی 47 (پاییز 1400)

فصلنامه چشم انداز مدیریت دولتی
پیاپی 47 (پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/11/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • فاطمه متاجی نیموری، مینا جمشیدی*، علی رضائیان صفحات 15-31
    هدف

      هدف اصلی این پژوهش، ارایه مدلی جهت مدیریت شایعه در دانشگاه آزاد اسلامی است. 

    طراحی/ روش شناسی/ رویکرد: 

    پژوهش حاضر با رویکرد ترکیبی با بهره گیری از تحلیل تم (مضمون) در بخش کیفی جهت تحلیل مصاحبه ها و شناسایی تم ها و در بخش کمی با روش تصمیم گیری چند متغیره (فرایند تحلیل سلسله مراتبی AHP) انجام شده است. ابزار گردآوری داده ها در بخش کیفی، اسناد و مبانی نظری موضوع و مصاحبه عمیق نیمه ساختارمند و در بخش کمی پرسش نامه است که توسط خبرگان مورد تایید قرار گرفت و از طریق ضریب آلفای کرونباخ اعتبار آن نیز مشخص شد که ضریب به دست آمده (0.84) است. جامعه آماری در بخش کیفی 15 نفر از رده های مختلف (ریاست، معاونت و مدیران گروه و اساتید) از دانشگاه های آزاد اسلامی سطح کشور، و جامعه آماری در بخش کمی، شامل کلیه کارکنان مشغول در واحدهای دانشگاه آزاد است که حجم نمونه آن 384 نفر در نظر گرفته شد.

    یافته های پژوهش:

     نتیجه تحلیل تم و کدگذاری ها نشان داد مدیریت شایعه 8 تم اصلی (مهارت های مدیریتی، اخلاق، عوامل رفتاری، عوامل سازمانی، عوامل محیطی، ویژگی های شخصیتی، ارزش های مشترک، رهبری) و 31 تم فرعی دارد. تم مهارت های مدیریتی با وزن نسبی (0.708) نسبت به 7 تم دیگر در رتبه اول و عوامل رفتاری با وزن نسبی (0.01) در رتبه هشتم قرار دارد و واحد تهران مرکزی، با استفاده از ضرایب بارهای عاملی استاندارد شده نسبت به واحدهای دیگر بالاترین نمره (0.971) را از لحاظ مدیریت شایعه نسبت به واحدهای دیگر دانشگاه آزاد اسلامی داراست.

    محدودیت ها و پیامدها: 

    از جمله محدودیت های این پژوهش عدم امکان مصاحبه با ریاست، معاونت و مدیران کل سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی به منظور غنای بیشتر نتایج است.

    پیامدهای عملی:

     مدل ارایه شده در این پژوهش به مدیران کمک می کند تا به منظور مدیریت شایعه بیشتر از مهارت های مدیریتی خود استفاده نمایند.

    ابتکار یا ارزش مقاله:

     این پژوهش با بررسی عوامل موثر بر مدیریت شایعه و ارایه مدلی به منظور مدیریت در فضای کار دانشگاه به پژوهش های این حوزه می افزاید.

    کلیدواژگان: شایعه، شایعه سازمانی، مدیریت شایعه
  • سمیه شامانی، سید محمد زرگر*، سید عبدالله حیدریه، هادی همتیان صفحات 32-56
    هدف

      هدف این پژوهش یافتن مدلی جامع برای مدیریت استعداد در شرکت های دانش بنیان است.

    روش شناسی:

     روش پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی توسعه ای، از نظر روش گردآوری داده ها، توصیفی از نوع پیمایشی و به جهت رویکرد، یک پژوهش آمیخته از نوع اکتشافی است. در بخش کیفی از تکنیک های دلفی فازی، ماتریس خودتعاملی ساختاری و تحلیل نفوذ وابستگی استفاده شده است. همچنین، در قسمت کمی از مدل سازی معادلات ساختاری بهره جسته شده است.

    یافته ها:

     بر مبنای یافته های پژوهش 13 عامل زمینه ای مدیریت استعداد، 4 بعد مدیریت استعداد و 4 پیامد عملکردی در شرکت های دانش بنیان شناسایی، سطح بندی و تعیین وضعیت شدند و میزان قدرت نفوذ (تاثیرگذاری) و میزان وابستگی (تاثیرپذیری) هر یک مشخص شد، یافته ها نشان دادند که متغیرهای استراتژی کسب وکار، قوانین استخدامی و شناسایی فرصت ها دارای بیشترین قدرت نفوذ و تاثیرگذاری است، همچنین مشخص شد که عوامل زمینه ای بر مدیریت استعداد و مدیریت استعداد بر عملکرد تاثیر مثبت و معنی داری دارد.

    محدودیت ها و پیامدها:

     گستردگی ابعاد مدیریت استعداد، پراکندگی شرکت های دانش بنیان در چهار استان گلستان، سمنان، خراسان شمالی و رضوی و محدودیت های دسترسی به آن ها، شیوع  ویروس کرونا و عدم دسترسی راحت به خبرگان از جمله محدودیت های این پژوهش بوده است.

    پیامدهای عملی: 

     شرکت های دانش بنیان با تکیه بر عوامل زمینه ای و ابعاد مدیریت استعداد می توانند عملکرد شرکت را بهبود ببخشند. ابتکار یا ارزش مقاله: مقاله توانست عوامل زمینه ای و ابعاد مدیریت استعداد و پیامدهای عملکردی را در هم آمیخته و به عنوان یک حوزه جدید خود را معرفی کند.

    کلیدواژگان: مدیریت استعداد، شرکت های دانش بنیان، عملکرد سازمانی، مدیریت منابع انسانی
  • اسماعیل قرنجیک*، محمد ضیاالدینی، مصطفی هادوی نژاد صفحات 57-76
    هدف

      بررسی عوامل موثر بر گسترش مشارکت عمومی در پرداخت مالیات و ارایه راهکارهای عملی برای ارتقای نظام مشارکت مردمی در تمکین مودیان مالیاتی از اهداف این پژوهش است.

    طراحی/روش شناسی/رویکرد: 

    با استفاده از روش نگاشت شناختی طی مطالعه پیشینه تحقیقات انجام شده و مصاحبه عمیق و نیمه ساختار یافته با خبرگان مالیاتی، پدیده تبین شد.

    یافته های پژوهش:

     پس از مطالعه ادبیات پژوهش 53 عامل موثر در پرداخت مالیات شناسایی شدند. با استفاده از نرم افزارهای موجود نسبت به استخراج نقشه مورد اتفاق خبرگان مبتنی بر روابط نسبتا قوی میان عوامل اقدام شد. نتیجه به یک مدل منجر شد که بر اساس آن عوامل موثر در افزایش مشارکت عمومی در پرداخت مالیات عبارت از، نظام مالیاتی بهره ور دولتی، به سامانی امور مالیاتی، توسعه فرهنگ ملی مذهبی، نهادینه سازی عمومی امور مالیاتی، ویژگی های بوم شناختی مودیان مالیاتی، وضعیت خرد و کلان اقتصادی و یادگیری از الگوهای اثربخش بین المللی می باشد.

    محدودیت ها و پیامدها:

     در این مطالعه تلاش شد، مدل اولیه با استفاده از نظر خبرگان استخراج شده و آزمون کمی مبتنی بر پارادایم پوزیتویسم به منظور تست مدل و تعمیم یافته به مطالعات آتی موکول گردد. از این رو، عدم پرسش گری از خود مودیان و مالیات دهندگان محدودیت این پژوهش می باشد. در این مطالعه از متخصصان مالیاتی و مدیران سازمان برای جمع آوری اطلاعات استفاده شده است.

    پیامدهای عملی: 

    شناسایی عوامل موثر بر افزایش مشارکت عمومی در پرداخت مالیات.

    ابتکار یا ارزش مقاله:

     در این پژوهش ما به دنبال ارایه مدل افزایش مشارکت عمومی در پرداخت مالیات هستیم تا به وسیله آن فرایند افزایش بیشتر مشارکت در پرداخت مالیات تحقق یابد. شناخت و آگاهی نسبت به فرهنگ مالیاتی حاکم بر جامعه برای سیاست گذاران، تصمیم گیران و مدیران کشور در امر برنامه ریزی از اهمیت بالایی برخوردار است.

    کلیدواژگان: مالیات، مشارکت عمومی، نگاشت شناختی، مدیران، دولتی، بوم شناختی
  • سعید ظهرابی، احمدرضا کسرایی*، طهمورث سهرابی صفحات 77-102
    هدف

      طراحی و تبیین مدلی است که با استفاده از آن بتوان سازمان تامین اجتماعی را با توجه به معیارهای سازمان هوشمند ارزیابی نمود.

    طراحی/ روش شناسی/ رویکرد:

     این پژوهش براساس روش گردآوری داده ها، توصیفی و از نظر هدف، توسعهای کاربردی است. جامعه آماری پانل دلفی 20 نفر از خبرگان حوزه مدیریت و جامعه آماری سازمان مورد مطالعه مدیران و کارشناسان ارشد سازمان تامین اجتماعی می باشد. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه دیمتل است که برای طراحی آن از تکنیک دلفی طی سه راند استفاده شده است. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها و به دست آوردن روابط علت و معلولی و وزن هر یک از شاخص ها از تکنیک ترکیبی DANP استفاده گردید.

    یافته های پژوهش:

     بر اساس نتایج، هوش تکنولوژیک با دو مولفه و درصد اهمیت 27.52، هوش ساختاری (چهار مولفه) 25.6، هوش درون سازمانی (سه مولفه) 23.81 و هوش برون سازمانی (سه مولفه) 23.06، به عنوان مهم ترین معیارها و همچنین از میان 12 زیرمعیار، مدیریت دانش، فناوری اطلاعات و یادگیری سازمانی به عنوان مهم ترین زیرمعیارهای سازمان هوشمند مورد شناسایی خبرگان قرار گرفته و وزن هر یک مشخص گردید.

    محدودیت ها و پیامدها:

     با توجه به تخصصی بودن مولفه های سازمان هوشمند، نگرانی در خصوص عدم برداشت یکسان از مفاهیم توسط پاسخ دهندگان وجود داشت لذا همراه پرسش نامه، هر یک از مفاهیم شرح داده شد.پیامدهای عملی: نتیجه عملی این پژوهش مدل جامعی است که با استفاده از آن می توان سازمان های دولتی مشابه را با توجه به شاخص های سازمان هوشمند ارزیابی نمود.

    ابتکار یا ارزش مقاله:

     سازمان هوشمند بخش مهمی از برنامه راهبردی دولت الکترونیک است. همچنین، از نظر رویکرد در روش معمول استفاده از روش دیمتل و ANP ممکن است بسیاری از تاثیرگذار ها و روابط حذف شود. در روش DANP با استفاده از ماتریس ارتباطات کل سوپر ماتریس ANP را تشکیل می دهیم و وزن معیارها و زیرمعیارها را محاسبه می کنیم.

    کلیدواژگان: هوش سازمانی، ارزیابی سازمان، تصمیم گیری چند شاخصه، دنپ
  • عبدالحسین فرج پهلو، شهناز خادمی زاده، غلامرضا حیدری، محمد اکبری محله کلائی* صفحات 103-125
    هدف

       تحلیل شبکه اجتماعی دانشگاهی حوزه شبکه دانش به منظور ترسیم ساختار فکری و مفهومی این حوزه.

    طراحی/ روش شناسی/ رویکرد: 

    پژوهش حاضر از نوع کاربردی بوده و از طریق تحلیل شبکه های اجتماعی دانشگاهی انجام شده است. برای انجام این پژوهش روش های تحلیل عملکرد و نگاشت نقشه علمی حوزه شبکه دانش اجرا شدند. در تحلیل عملکرد از شاخص فراوانی استنادها و برای نگاشت نقشه علمی از شاخص های هم استنادی، هم رخدادی واژه های مهم و کتابشناسی زوجی استفاده شد. ابزار انجام تحلیل و نگاشت نقشه علمی در این پژوهش نرم افزارVOSviewer  است. پایگاه داده پژوهش مشتمل بر اطلاعات کامل کتابشناختی و استنادی 1748 مقاله علمی، فصل کتاب و مقاله مروری مربوط به حوزه شبکه دانش است که در طول سال های 2020 و ماقبل آن در مجموعه هسته پایگاه استنادی وب آو ساینس نمایه شده اند.

    یافته های پژوهش:

     علاوه بر بحث جامع در خصوص مفهوم شبکه دانش، برجسته سازی نسبت شبکه دانش با سایر مفاهیم، شناسایی روندهای پژوهشی، و معرفی آثار و منابع شاخص این حوزه، ساختار فکری حوزه شبکه دانش نیز ترسیم شد.

    محدودیت ها و پیامدها:

     حضور کم نشریات منتشر شده داخلی در پایگاه اطلاعاتی وب آو ساینس محدودیت این پژوهش به شمار می رود. این محدودیت ترسیم ساختار فکری و مفهومی شبکه اجتماعی دانشگاهی داخل کشور را ناممکن می سازد.

    پیامدهای عملی: 

    شبکه دانش از موضوعات پرکاربرد در حوزه های مختلف است. با توجه به نقش آن در نوآوری، اشتراک دانش، ارتقای همکاری، انتقال تکنولوژی و... لازم است توجه بیشتری به این حوزه صورت پذیرد. این مطالعه راهنمای مناسبی برای این منظور به شمار می رود.

    ابتکار یا ارزش مقاله:

     بر اساس جستجوهای انجام شده این مقاله نخستین پژوهشی است که به ترسیم ساختار فکری و مفهومی حوزه شبکه دانش پرداخته است.

    کلیدواژگان: شبکه دانش، تحلیل کتاب سنجی، شبکه اجتماعی دانشگاهی، ساختار فکری
  • علیرضا خوراکیان*، سیده نرگس راهنما، قاسم اسلامی صفحات 126-154
    هدف

    این پژوهش با تمرکز بر مسرت کارکنان به نقش میانجی آن در رابطه میان توانمندسازی و رفتار نوآورانه کارکنان و همچنین تعلق خاطرکاری و رضایت شغلی به عنوان دو پیامد مثبت آن، که تاثیرگذار بر  عملکرد بهینه کارکنان است، می پردازد.

    طراحی/ روش شناسی/ رویکرد: 

    این پژوهش از حیث هدف، کاربردی و از نظر روش، پیمایشی تحلیلی است و کارکنان شهرداری مشهد جامعه آماری پژوهش را تشکیل می دهند. برای تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده از مدل معادلات ساختاری و نرم افزار AMOS و SPSS استفاده شده است.

    یافته های پژوهش:

     نتایج موید نقش میانجی مسرت در رابطه میان توانمندسازی با دو متغیر رضایت شغلی و تعلق خاطرکاری است. همچنین، تاثیر مسرت که منتج از توانمندسازی کارکنان است، بر رفتار نوآورانه با نقش میانجی رضایت شغلی و تعلق خاطرکاری نیز مورد تایید قرار گرفته است.

    محدودیت ها و پیامدها:

     جامعه مورد مطالعه محدود به کارکنان شهرداری است و تعمیم پذیری نتایج این پژوهش، به سازمان های مشابه این سازمان امکان پذیر است.

    پیامدهای عملی: 

    با توجه به پیامدهای مثبت توانمندسازی کارکنان در بهره وری، مدیران شهری می توانند با تفویض اختیار و استقلال عمل، از یک سو موجبات مسرت و رضایت کارکنان را فراهم آورند؛ و از سوی دیگر با استفاده از حس اعتماد ایجادشده امکان بهره گیری از ایده های نوآورانه در انجام کار را فراهم آورند.

    ابتکار یا ارزش مقاله:

     مطالعات پیشین بر رابطه مستقیم بین توانمند سازی کارکنان و رفتار نوآورانه متمرکز بوده است و در آن ها به چگونگی این تاثیر پرداخته نشده است. پژوهش حاضر به نقش هیجانات مثبت و به طور خاص مسرت، که حاصل از توانمندسازی افراد است، پرداخته است.

    کلیدواژگان: مسرت، توانمندسازی، رفتار نوآورانه، تعلق خاطر کاری، رضایت شغلی
  • شیرمحمد یعقوبیان، بابک جمشیدی نوید*، مهرداد قنبری صفحات 155-173
    هدف

      هدف این پژوهش بررسی تاثیر ابزارهای مدیریت هزینه و بودجه بندی بر عملکرد سازمانی با تاکید بر رویکرد اقتضایی بوده است.

    طراحی/ روش شناسی/ رویکرد:

     با استفاده از فاکتورهای اقتضایی درون سازمانی و برون سازمانی، ابزارهای مدیریت هزینه و بودجه بندی، به ارزیابی عملکرد، پرداخته شده است. ابزار گردآوری اطلاعات در این پژوهش، پرسش نامه استاندارد با طیف لیکرت بوده است. جامعه آماری این پژوهش را مدیران شرکت های دولتی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در سال 1398 تشکیل داده است؛ که 360 پرسش نامه، برای تحلیل گردآوری شد. روابط بین متغیرها، با استفاده از نرم افزار اسمارت پی ال اس مورد آزمون قرار گرفت.

    یافته های پژوهش: 

    نتایج نشان داد که فاکتورهای اقتضایی درون سازمانی و برون سازمانی، ابزارهای مدیریت هزینه و بودجه بندی، بر ارزیابی عملکرد سازمانی تاثیر معناداری دارند. فاکتورهای اقتضایی بیرونی، نسبت به فاکتورهای اقتضایی درونی، بر مدیریت هزینه و بودجه بندی، تاثیر بیشتری داشته است. همچنین، تاثیر فاکتورهای اقتضایی بیرونی، با درنظرگرفتن نقش میانجی مدیریت هزینه و بودجه بندی، بر عملکرد شرکت های دولتی، نسبت به فاکتورهای اقتضایی درونی، بیشتر بوده است.

    محدودیت ها و پیامدها:

     با توجه به اینکه پرسش نامه این پژوهش یک پرسش نامه استاندارد می باشد، بنابراین هیچ گونه محدودیتی در حین کار که تاثیری بر نتایج تحقیق گذاشته باشد مشاهده نشد.

    پیامدهای عملی:

    1.پیامد پژوهش نشان می دهد که مدیران دولتی در تصمیم گیری هایشان به فاکتورهای اقتضایی درون سازمانی بیشتر توجه می کنند.2.پیامد پژوهش نشان می دهد مدیران دولتی با استفاده از ابزارهای نوین مدیریت هزینه و بودجه بندی می توانند عملکرد شرکت را ارتقاء دهند.

    ابتکار یا ارزش مقاله:

     استفاده از ابزارهای نوین حسابداری مدیریت جهت ارزیابی عملکرد مدیران شرکت های دولتی.

    کلیدواژگان: عملکرد سازمانی، مدیریت هزینه، بودجه بندی، رویکرد اقتضایی، شرکت های دولتی
|
  • Fatemeh Mataji Nimvari, Mina Jamshidi *, Ali Rezaeian Pages 15-31
    Purpose

    The main objective of this research is to present a model for managing rumors in Islamic Azad University.

    Design/ Methodology/ Approach:

     the present study has a mixed Approach,Its qualitative part is done using the content analysis method (Theme) and subsequent sections based on the identified model in the qualitative section. In the qualitative section, the theoretical foundations of the subject and the semi-structured interviews were used, so that with 15 people from the various classes (Chairmanship, from the free and semi-structured interviews, the deputy and managers of the group and professors) from the free and semi - structured interviews were conducted using the theme analysis method, main Themes, and refining and refining. In the quantitative Section, a questionnaire was designed based on the main themes extracted and validated by experts by cronbach's alpha, and were selected by 384 individuals working at free college. And the confirmatory factor analysis and AHP was applied in the quantitative Section.

    Research Findings

    The result of the interview and coding showed that the rumor management had 8 core themes (Managerial skills, Ethics, behavioral factors, organizational factors, personality traits, shared values, leadership), and 31theme of the rumor management model was developed through the hierarchical tree and in the quantitative section was approved by the structural equations method of validity and validity of the obtained model, and the themes weights were determined.Central Tehran Branch has the highest score (0.971) from other units in terms of rumor management relative to other units of the islamic free university .

    Limitations & Consequences:

     the limitation of this study is the lack of interviews with the Chairman, deputy director of the entire central organization for the richness of the results.

    Practical Consequences: 

    The model presented in this research helps managers to use their managerial skills to manage rumor Management.

    Innovation or value of the Article:

     this study investigates effective factors on rumor management and a model for management in the Univerity's work Environment.

    Keywords: Rumor, Organizational rumor, Rumor management
  • Somayeh Shamani, Seyyed Mohammad Zargar *, Seyed Abdollahd Heidariyeh, Hadi Hemmatian Pages 32-56
    Purpose

    The purpose of this study is to find a comprehensive model for talent management in knowledge-based companies.

    Design/ methodology/ approach:

     The method of the present research is descriptive-survey in terms of applied development purpose, in terms of data collection method, and in terms of approach, it is a mixed exploratory research. In the qualitative part of fuzzy Delphi techniques, structural self-interaction matrix and influence-dependence analysis It has also been used in a small part of structural equation modeling.

    Research Findings

    Based on the research findings, 13 underlying factors of talent management, 4 dimensions of talent management and 4 performance outcomes in knowledge-based companies were identified, leveled and status determined, and the degree of influence (influence) and dependence (influence) of each were determined. The findings showed that the variables of business strategy, employment rules and opportunity identification have the greatest influence and influence. It was also found that the underlying factors on talent management and talent management have a positive and significant effect on performance.

    Limitations & consequences:

     The extent of talent management, the dispersion of knowledge-based companies in the four provinces of Golestan, Semnan, North Khorasan and Razavi and restrictions on access to them, the prevalence of coronavirus and lack of easy access to experts have been among the limitations of this study. 

    Practical Consequences:

     Knowledge-based companies can improve company performance by relying on underlying factors and dimensions of talent management. 

    Innovation or value of the Article: 

    The article was able to combine the underlying factors and dimensions of talent management and performance outcomes and introduce itself as a new field.

    Keywords: Talent management, knowledge based companies, Organizational Performance, Human Resources Management
  • Esmail Qaranjik *, Mohammad Ziaaddini, Mostafa Hadavinejad Pages 57-76
    Purpose

    To study the factors affecting the expansion of public participation in tax payment and provide practical solutions to improve the system of public participation in complying with taxpayers is one of the objectives of this study.

    Design/Methodology/Approach: 

    The phenomenon was explained using cognitive mapping method during the study of the research background and in-depth and semi-structured interviews with tax experts.

    Research Findings

    After studying the research literature, 53 effective factors in paying tax were identified.Using the available software, the experts' case map was extracted based on relatively strong relationships between the factors. Organizing tax affairs, developing national-religious culture, general institutionalization of tax affairs, ecological features of taxpayers, micro and macroeconomic status and learning from effective international models.

    Limitations and Consequences:

     In this study, an attempt was made to extract the initial model using expert opinion and to postpone the quantitative test based on the positivism paradigm in order to test the model and generalize it to future studies. Therefore, the lack of questioning of taxpayers and taxpayers is the limitation of this study. In this study, tax experts and managers of the organization were used to collect information.

    Practical Consequences:

     Identify the factors affecting the increase of public participation in tax .

    Innovation or value of the Articl:

     In this study, we seek to provide a model for increasing public participation in taxation in order to achieve the process of further participation in tax payment. Knowledge and awareness of the tax culture that governs society is of great importance for policy makers, decision makers and managers in planning.

    Keywords: Tax, public participation, Cognitive Mapping
  • Saeed Zohrabi, AhmadReza Kasraee *, Tahmoures Sohrabi Pages 77-102
    Purpose

    This research looking for design and explain a comprehensive model that can be used to evaluate organizations according to indicators of an intelligent organization.

    Design/methodology/approach:

    The research is an applied developmental one in terms of purpose, which follows descriptive survey method in terms of nature and methodology. The statistical population of Delphi panel is 20 experts in the field of management and the statistical population of the Case Study is the managers and senior experts of the Social Security Organization. data collection tool contains dimatel interviews that used Delphi technique in three stages to designing it. Data analysis was conducted through DANP (DEMATEL-ANP) technique to obtain cause and effect relationships and the weight of the indicators.

    Research Findings

    According to the results, technological intelligence (2 indicators) with a weight of 27.52, structural intelligence (4 indicators) 25.6, Intra-organizational intelligence (3 indicators) 23.81, Extra-organizational intelligence (3 indicators) 23.06, Also among 12 indicators, Knowledge management, information technology and systematic thinking were identified as the most important indicators of smart organization.

    Limitations & Consequences:

     Due to the specialization of the components of the smart organization, there was a concern that the respondents would not have a uniform understanding of the concepts, so each of the concepts was explained.

    Practical Consequences: 

    the practical result of this research is a comprehensive model that can be used to evaluate organizations according to the dimensions and indicators of intelligent organization.

    Innovation or value of the Article:

    Intelligent organization is an important part of strategic integration and alignment in e-government. Also, in terms of the approach in the usual method using the Demetel method and ANP, many influences and relationships may be eliminated. In the DANP method using the total communication matrix to form the ANP supermatrix and calculate the weight of the criteria and sub-criteria.

    Keywords: Smart organization, Organization evaluation, multiple attribute decision making, DANP
  • AbdolHossein Farajpahlou, Shahnaz Khademizadeh, Gholamreza Heidari, Mohammad Akbari Mahallekolaei * Pages 103-125
    Purpose

     Analyzing the Academic social networks of Knowledge Network field for drawing the intellectual and conceptual structure of this field.

    Design/ Methodology/ Approach:

     This research is applied research that has been done by academic social network analysis. performance analysis and science mapping methods are used to perform this research. in performance analysis, the index of frequency of citations was used and for science mapping uses Co-citation, Bibliographic coupling and Co-occurrence of keywords. We use VOSviewer for analyzing data. In this research, 1748 Article, Book chapter and Review of Knowledge Network field that indexed before 2021 in Web of Science Core Collection were analyzed.

    Research Findings

    In addition to a comprehensive discussion on the concept of knowledge network, highlighting the relationship between knowledge network and other concepts, identifying research trends, and introducing significant works and resources in this field, the intellectual structure of knowledge network field was also drawn.

    Limitations & Consequences: 

    The low presence of Iranian publications in the Web of Science database is a limitation of this research. This limitation makes it impossible to drawing the intellectual and conceptual structure of the university social network within the country.

    Practical Consequences:

     Knowledge Network has been applied in many areas and according to its role in Innovation, knowledge sharing, collaboration promotion, technology transfer, and etc. more attention to this field are needed. This study is a good guide for this purpose.

    Innovation or value of the Article: 

    According to searches, this article is the first research that has drawn the intellectual and conceptual structure of the Knowledge Network field.

    Keywords: Knowledge Network, Bibliometric Analysis, Academic social network, intellectual structure
  • Alireza Khorakian *, Nargess Rahnama, Ghasem Eslami Pages 126-154
    Purpose

     This study focuses on employees’ joy and its mediating role in the relationship between empowerment and innovative work behavior, as well as work engagement and job satisfaction as two positive outcomes of it that affect the optimal performance of employees.

    Design/Methodology/Approach: 

    This research is applied in terms of purpose and its method is survey-analytical. The staff of Mashhad Municipality are the statistical population of the research. Structural equation model and AMOS and SPSS software were used to analyze the collected data.

    Research Findings

     The research findings indicate the mediating role of joy in the relationship between empowerment with job satisfaction and work engagement. Moreover, the effect of joy of employees, which is in its turn the result of their empowerment, on employees' innovative behavior with the mediating role of job satisfaction and work engagement has also been confirmed.

    Limitations & Consequences: 

    The study population is limited to municipal employees and the generalizability of the results of this study is possible to similar organizations.

    Practical Consequences:

     Due ‌‌to positive outcome of empowerment and its impact on efficiency, the municipal managers by delegating authority and autonomy, can provide employees joy and satisfaction on one hand, and by using the sense of trust created, provide innovative ideas to get the job done on the other hand.

    Innovation or value of the Article:

     Previous studies have focused on the direct relationship between employee empowerment and innovative behavior, and they have not addressed how is the relation. In the present study, the role of positive emotions and especially joy, which is the result of empowering people, has been discussed in this relation.

    Keywords: empowerment, joy, Job Satisfaction, work engagement, innovative behavior
  • Shirmohammad Yaghoubian, Babak Jamshidi Navid *, Mehrdad Ghanbari Pages 155-173
    Purpose

    The purpose of this study is to present model performance evaluation model influenced by management accounting tools with emphasis on the Contingency theory. 

    Design/Methodology/Approach: 

    Using the internal and external Contingency factors, management and budget accounting tools have been evaluated. In this study, a questionnaire derived from research qualitative studies was based on the opinion of experts. The statistical population of this study has formed managers and experts in Tehran in 2019 stock exchange, 360 questionnaires were collected for analysis. The relationships between variables were tested using Smart.pls software.

    Research Findings

    The results showed that internal and external Contingency factors, management accounting tools and budgets have an impact on organizational performance evaluation. External contingency factors have a greater impact on cost management and budgeting than internal contingency factors. Also, the effect of external contingency factors, considering the mediating role of cost management and budgeting, on the performance of government companies, has been greater than internal contingency factors.

    Limitations & Consequences: 

    Considering that the questionnaire of this research is a standard questionnaire. Therefore, no restrictions were observed during the work that affected the research results.

    Practical Consequences:

     1. The results of the study show that managers pay more attention to internal contingency factors within their organization decisions.2. The results of the research show that managers can improve the company's performance by using new cost management and budgeting tools.

    Innovation or Value of the Article:

     Use of new management accounting tools to evaluate the performance of managers of public companies.

    Keywords: Organizational Performance, cost management, budgeting, contingency approach, Public Corporate