فهرست مطالب

نشریه دانش انتظامی آذربایجان غربی
پیاپی 51 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/05/05
  • تعداد عناوین: 6
|
  • محمود عطاریان، سعید جباری، مسعود نجاری*، ایرج حسنخانی صفحات 1-17

    هدف پژوهش حاضر ارزیابی میزان سلامت عمومی و افسردگی سربازان و عوامل موثر بر آن در سه ماهه پایانی سال 1399 در بحران همه گیری کرونا بود. این مطالعه به صورت مقطعی- تحلیلی انجام شد. جامعه آماری شامل تمامی سربازان پایه خدمتی دی، بهمن و اسفند ماه 1399 مرکز آموزش عمومی امام سجاد (ع) کهریز ارومیه بودند که از طریق روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای 25 سرباز آموزشی به صورت تصادفی برای هر ماه و از هر یک از گروهان های ولایت، شهادت، ایثار و ایمان انتخاب گردید؛ که در مجموع 300 سرباز مورد مطالعه قرار گرفت و جهت جمع آوری داده ها به پرسشنامه های ویژگی های دموگرافیک و سلامت عمومی کلدبرگ (GHQ) پاسخ دادند. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار 23 SPSS و با استفاده از آزمونهای آماری T مستقل، تحلیل واریانس و مجذور کای انجام شد و در سطح معناداری 05/0 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها نشان داد میانگین امتیاز سلامت عمومی در کل سربازان مورد مطالعه 90/19± 140/12 با بازه 4 تا 63 و میانگین امتیاز افسردگی در آن ها 30/3 ± 585/4 با بازه 0 تا 21 بود. همچنین بین سلامت عمومی و افسردگی سربازان مورد مطالعه بر حسب مشخصات مرتبط با سلامت جسمی و روانی تفاوت معنادار یافت شد (05/0p <=). در نهایت با توجه به اهمیت سربازان در حرفه خود جهت بهره وری بیشتر باید برنامه هایی در راستای ارتقاء سلامت آنها و تدوین کارگاه های آموزشی در این زمینه صورت بگیرد. نتایج این پژوهش حاوی دست آوردهای تلویحی کاربردی مهمی برای ناجا می باشد.

    کلیدواژگان: سلامت عمومی، افسردگی، سربازان، مرکز آموزش امام سجاد (ع)
  • ناصر بیات، کیومرث پاکدل ثانی، حسن حسن زاده صفحات 18-45

    هدف از پژوهش حاضر بر شیوه های پیشگیری از سرقت خانه های دوم در شهرستان ارومیه تاکید دارد و در این راستا شناخت و تحلیل مهمترین رهیافت های پیشگیری از سرقت در کانون هدف قرار دارد. پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی است و به لحاظ فرآیند روش شناختی از نوع مطالعات آمیخته (کیفی - کمی) است. جامعه آماری در مرحله کمی مجموعه  خبرگان و متخصصان حوزه مدیریت انتظامی، متخصصان امنیت گردشکری، مدیران محلی و مالکان خانه های دوم در شهر ارومیه است. با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند تعداد 40 نفر برای مشارکت در مراحل مطالعه دلفی انتخاب شد. داده های پرسشنامه با استفاده از آمارهای توصیفی و فریدمن و ضریب توافقی کندال مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. بر اساس یافته های مرحله کیفی  13 گزاره به عنوان رهیافت های پیشگیری وضعی و 7 گزاره به عنوان رهیافت های پیشگیری اجتماعی شناسایی شد. یافته های بدست آمده از داده ها بیانگر آن است در پیشگیری وضعی هدفمندسازی گشت های پلیس و تقویت آن ها در ساعات شب، بویژه در ماه های سرد سال که مالکان خانه های ویلایی حضور کمتری دارند دارای بیشترین اولویت و رعایت ملاحظات امنیتی انتظامی در مکان یابی خانه های ویلایی دارای کمترین اولویت و در بعد پیشگیری اجتماعی جلب مشارکت مردم محلی در معرفی افراد مشکوک و سابقه دار به پلیس دارای بالاترین اولویت و آموزش و ترویج روش های پیشگیرانه از سرقت خانه های ویلایی به مردم دارای کمترین اولویت از نظر مشارکت کنندگان شناخته شد. نتایج تحقیق نشان می دهد که آموزش مستمر صاحبان این خانه ها، تجهیز گشت های پلیس و نیز تلاش همگانی تمام دستگاه های دخیل بر پیشگیری از سرقت خانه های ویلایی تفریحی ارومیه تاثیر دارد.

    کلیدواژگان: پیشگیری وضعی، پیشگیری اجتماعی، سرقت، گردشگری، خانه های دوم، شهرستان ارومیه
  • سجاد شاد علی نژاد، علی شاکر صفحات 46-67

    پژوهش حاضر با هدف نقش طرحواره های هیجانی، روابط ابژه و سبک های دلبستگی در پیش بینی احساس گناه در افراد مبتلا به سوء مصرف مواد مخدر انجام شده است. پژوهش از لحاظ شیوه گردآوری و روش تجزیه وتحلیل داده ها در زمره پژوهش های تحلیل همبستگی محسوب می شود. نوع پژوهش به لحاظ روش توصیفی از نوع همبستگی بوده و به لحاظ هدف بنیادی می باشد. جامعه آماری این تحقیق را کلیه معتادین مراجعه کننده به مرکز مشاوره ترک اعتیاد انتظامی ارومیه تشکیل دادند که تعداد 250 نمونه به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. برای جمع اوری داده های تحقیق از پرسشنامه های طرحواره هیجانی لیهی (1991)، سبک های دلبستگی کولیز و رید (1969)، پرسشنامه احساس گناه تانجی (1979) و پرسشنامه روابط ابژه و واقعیت سنجی بل (1995) استفاده شده است. نتایج نشان داد که بین طرحواره های هیجانی، روابط ابژه و سبک های دلبستگی با احساس گناه در افراد مبتلا به سوء مصرف مواد مخدر رابطه وجود دارد. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون نیز نشان داد که 31/0 از واریانس احساس گناه بوسیله طرحواره های هیجانی، روابط ابژه و سبک های دلبستگی تبیین می شود (P<0/001)؛ بنابراین می توان نتیجه گرفت که طرحواره های هیجانی، روابط ابژه و سبک های دلبستگی در پیش بینی احساس گناه در افراد مبتلا به سوء مصرف مواد مخدر نقش دارند.

    کلیدواژگان: طرحواره های هیجانی، روابط ابژه، سبک های دلبستگی، احساس گناه، سوء مصرف موادمخدر
  • اسماعیل تاتاری بله سور صفحات 68-89

    وحدت جهان اسلام و ایجاد الفت و صمیمیت بین مسلمین، مقوله ای است که از دیر باز مورد توجه بسیاری از اندیشمندان دینی بوده و همواره سعی در برقراری آن شده است. با گذشت زمان دشمنان دین مبین اسلام که اغلب راه های نفوذ در بین امت اسلام را بر خودشان بسته دیدند، سعی در تفرقه بین مسلمانان افتادند. اما به حول و قوه الهی مسلمانان با بهره گیری از رهنمودها و دیدگاه های رهبران دینی خود، به ویژه مقام امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری این عرصه را بر دشمنان تنگ نمودند. به ویژه در مناطق حساس و استراتژیک این مورد بسیار مهم می باشد، یکی از این مناطق استان آذربایجان غربی است. هدف از تحقیق حاضر بررسی و مطالعه منشور وحدت بر اساس دیدگاه های امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری با تاکید بر جایگاه استراتژیک آذربایجان غربی  است. تحقیق مورد مطالعه به شیوه تحلیلی-توصیفی صورت گرفته و برای جمع آوری اطلاعات از منابع متعدد استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان داد که مقوله وحدت در اندیشه این بزرگان از اهمیت و جایگاه ویژه ای برخوردار است، در واقع وحدت به معنی واقعی کلمه راه نفوذ دشمن بر ملت مسلمان را می بندد و سبب شان و شوکت مسلمانان در برابر ابرقدرت ها و سایر ادیان می گردد. وحدت اسلامی معنایش معلوم است، در مسایل مربوط به جهان اسلام هم سو حرکت کردن یکی از مهم ترین منشورهای وحدت است.

    کلیدواژگان: وحدت، امام خمینی (ره)، دیدگاه رهبری، آذربایجان غربی
  • کیومرث پاکدل، حسن حسن زاده صفحات 90-106

    امروزه ویژگی های شخصیتی به عنوان یکی از تاثیر گذارترین مولفه ها بر عملکرد شغلی محسوب می شوند.  هدف از تحقیق حاضر مقایسه آلکسی تایمیا و احساس تنهایی با عملکرد شغلی بالا و پایین کارکنان یک واحد نظامی بوده است. این پژوهش توصیفی از نوع علی مقایسه ای بود. جامعه مورد مطالعه 200 نفر از کارکنان یک واحد نظامی در فصل زمستان سال 99 بوده اند که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و مورد بررسی قرار گرفته اند. جهت سنجش متغیرهای این پژوهش از ابزار آزمون پرسشنامه آلکسی تایمیای تورنتو TAS (1984) و احساس تنهایی دی توماسو و همکاران (2004) استفاده شد. داده های مورد نیاز استخراج و به وسیله نرم افزارSPSS مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت. جهت تحلیل داده های مربوط به فرضیه های پژوهشی از روش آماری مانوا (تحلیل واریانس چند متغیره) استفاده گردید. نتایج نشان داد که بین آلکسی تایمی و احساس تنهایی در پرسنل کادر با عملکرد شغلی بالا و پایین تفاوت معنی داری وجود دارد. یافته های این پژوهش می تواند در ارتقای عملکرد شغلی کارکنان با آگاهی از وضعیت سلامت روانی و دیگر فاکتورهای روانشناختی در اولویت مدیران و برنامه ریزان سازمان مد نظر قرار گیرد (P<0/001).

    کلیدواژگان: آلکسی تایمیا، احساس تنهایی، عملکرد شغلی، پرسنل کاد
  • فواد بابایی، کامران مام قادری، عادل کریمی، زینب قادردوست، ابراهیم رحمانی صفحات 107-119

    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه باورهای فراشناختی با افسردگی در زنان مطلقه و متاهل شهر بوکان انجام گرفت. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش را تمام زنان مطلقه و متاهل شهر بوکان تشکیل دادند که از طریق روش نمونه گیری ترکیبی شامل خوشه ای چند مرحله ای تصادفی برای زنان متاهل (260 نفر) و همچنین نمونه گیری در دسترس برای زنان مطلقه (65 نفر) انتخاب شدند و به پرسشنامه های باورهای فراشناختی (ولز و هاتون ، 1997) و پرسشنامه افسردگی (بک، 1961) پاسخ دادند. پایایی پرسشنامه ها در پژوهش حاضر از طریق روش آلفای کرونباخ به ترتیب 82/. و 87/. بدست آمد. جهت تجزیه تحلیل داده ها از روش آماری t مستقل و ضریب همبستگی پیرسون استفاده گردید. نتایج نشان داد که رابطه ی معنادار و مثبت بین افسردگی و باورهای فراشناختی و همچنین میزان افسردگی و باورهای فراشناختی در بین زنان مطلقه و متاهل متفاوت است؛ مولفه های کنترل ناپذیری و خطر و اطمینان شناختی از باورهای فراشناختی با افسردگی در میان زنان مطلقه و متاهل رابطه معنادار دارند. بر اساس یافته های پژوهش حاضر می توان گفت که استفاده از باورهای فراشناختی مثبت تاثیر بسزایی سلات روان زنان مطلقه و متاهل دارد و در درمان مشکلات روانشناختی از جمله افسردگی کاربرد فراوان دارد.

    کلیدواژگان: باورهای فراشناختی، افسردگی، زنان مطلقه، زنان متاهل
|
  • Mahmoud Atarian, Saeed Jabari, Masoud Najari * Pages 1-17

     The aim of this study was to evaluate the general health and depression of soldiers and the factors affecting it in the last quarter of 2021 in the coronary crisis. This study was performed cross-sectionally. The statistical population included all soldiers of service base in January, February and March 2021 of Imam Sajjad (AS) General Training Center in Kahriz, Urmia. , Martyrdom, self-sacrifice and faith were chosen; A total of 300 soldiers were surveyed and answered the Coldberg Demographic Characteristics and General Health Questionnaire (GHQ) to collect data. Data were analyzed using SPSS 23 software and independent t-test, analysis of variance and chi-square and analyzed at a significance level of 0/05. The results showed that the mean score of general health in all soldiers was 90/19± 140/12  with a range of 4 to 63 and the mean score of depression in them was 30/3 ± 585/4  with a range of 0 to 21. Also, a significant difference was found between the general health and depression of the soldiers in terms of physical and mental health-related characteristics (p < 05/0). Finally, due to the importance of soldiers in their profession for greater productivity, programs should be done to improve their health and organize training workshops in this field. The results of this study contain important practical implications for NAJA.

    Keywords: General Health, depression, soldiers, Imam Sajjad General Education Center
  • Naser Bayat, Qmarth Pakdel, Hasan Hasanzadeh naser bayat Pages 18-45

    The purpose of this study is to emphasize the methods of preventing the theft of second homes in the city of Urmia and in this regard, identifying and analyzing the most important approaches to preventing theft is the focus. The present research is applied in terms of purpose and in terms of methodological process is a type of mixed studies (qualitative-quantitative). The statistical population is in a small group of experts and specialists in the field of law enforcement management, tourism security specialists, local managers and owners of second homes in the city of Urmia. Using purposive sampling method,40 people were selected to participate in the Delphi study. Questionnaire data were analyzed using descriptive and Friedman statistics and Kendall agreement coefficient. Based on the findings of the qualitative stage,13 propositions were identified as situational prevention approaches and 7 propositions as social prevention approaches. Findings from the data indicate that in preventing targeted police patrols and strengthening them at night, especially in the colder months of the year when homeowners are less present, has the highest priority and observance of law enforcement security considerations in locating houses. The villa with the lowest priority and in the dimension of social prevention, attracting the participation of local people in introducing suspicious and experienced people to the police with the highest priority and educating and promoting preventive methods of robbing villa houses to the people with the lowest priority was recognized by the participants. The results of the research show that the continuous training of the owners of these houses, equipping the police patrols and also the public efforts of all the involved agencies have an effect on preventing the theft of the recreational villa houses in Urmia.

    Keywords: Situational Prevention, social prevention, Theft, Tourism, second homes, Urmia City
  • Sajjad Shadali nezhad, Ali Shaker Pages 46-67

    The aim of this study was to investigate the role of emotional schemas, object relationships and attachment styles in predicting guilt in people with drug abuse. The research is considered as a correlation analysis research in terms of collection method and data analysis method. The type of research is correlational in terms of descriptive method and is fundamental in terms of purpose. The statistical population of this study consisted of all addicts referred to the Urmia Disciplinary Addiction Counseling Center that 250 samples were selected by purposive sampling. Lehi (1991) Emotional Schematic Questionnaire, Collis and Reed Attachment Styles (1969), Tanji Guilty Questionnaire (1979) and Bell Object Reality and Realism Questionnaire (1995) were used to collect research data. The results showed that there is a relationship between emotional schemas, object relationships and attachment styles with guilt in people with drug abuse. The results of regression analysis also showed that 0.31 of the variance of guilt was explained by emotional schemas, object relationships and attachment styles (P<0.001); Therefore, it can be concluded that emotional schemas, object relationships and attachment styles play a role in predicting guilt in people with drug abuse.

    Keywords: Emotional schemas, object relationships, attachment styles, guilt, drugabuse
  • Esmaill Tatari Pages 68-89

    The unity of the Islamic world and the creation of intimacy and intimacy among Muslims is a category that has long been considered by many religious thinkers and has always been tried to establish it. Over time, the enemies of Islam, who often found themselves closed to the Muslim Ummah, tried to divide the Muslims. However, by using the guidance and views of their religious leaders, especially the position of Imam Khomeini and the Supreme Leader, the Muslims narrowed the field to the enemies by using the guidance and views of their religious leaders. This is especially important in sensitive and strategic areas, one of which is the province of West Azerbaijan. The purpose of this study is to study the Charter of Unity based on the views of Imam Khomeini and the Supreme Leader with emphasis on the strategic position of West Azerbaijan. The research was conducted in an analytical-descriptive manner and various sources were used to collect information. The results of the research showed that the issue of unity has a special importance and place in the minds of these great people. To be. The meaning of Islamic unity is clear, moving in the same direction in matters related to the Islamic world is one of the most important charters of unity.

    Keywords: Unity, Imam Khomeini, Leadership Perspective, West Azerbaijan
  • Qmarth Pakdel, Hasan Hasanzadeh Pages 90-106

    Today, personality traits are considered as one of the most influential components on job performance. The aim of this study was to compare alexithymia and loneliness with high and low job performance of military personnel. This descriptive study was a comparative causal study. The study population consisted of 200 employees of a military unit in the winter of 2021 who were selected and surveyed by available sampling method. To measure the variables of this study, the Toronto Alexithymia Questionnaire TAS (1984) and the feeling of loneliness were used by Di Tomaso et al. (2004). The required data were extracted and analyzed by SPSS software. Manova statistical method (MANOVA) was used to analyze the data related to research hypotheses. The results showed that there was a significant difference between alexithymia and loneliness in high and low performance staff. Findings of this study can be considered in improving the job performance of employees with awareness of mental health status and other psychological factors in the priorities of managers and planners of the organization. (P<0/001).

    Keywords: Alexithymia, loneliness, job performance, staff
  • Kamran Mam ghaderi, Fovad Babaie, Adel Karimi, Zeynab GHaderdost, Ebrahim Rahmani Pages 107-119

    The aim of this study was to investigate the relationship between metacognitive beliefs and depression in divorced and married women in Bokan. The research method is descriptive-correlational. The statistical population of this study consisted of all divorced and married women in Buchan who were selected through combined sampling method including multi-stage random cluster for married women (260 people) and available sampling for divorced women (65 people). They answered the Metacognitive Beliefs Questionnaire (Wells and Hutton, 1997) and the Depression Inventory (Beck, 1961). The reliability of the questionnaires in the present study through Cronbach's alpha method was 82/0, respectively. And 87/0 Was obtained. Independent t-test and Pearson correlation coefficient were used to analyze the data. The results showed that there is a significant and positive relationship between depression and metacognitive beliefs as well as the rate of depression and metacognitive beliefs among divorced and married women; The components of uncontrollability and risk and cognitive certainty of metacognitive beliefs are significantly associated with depression among divorced and married women. Based on the findings of the present study, it can be said that the use of positive metacognitive beliefs has a significant effect on the mental state of divorced and married women and is widely used in the treatment of psychological problems such as depression.

    Keywords: Metacognitive beliefs, depression, divorced women, married women