فهرست مطالب

نشریه دانش انتظامی آذربایجان غربی
پیاپی 41 (زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/10/25
  • تعداد عناوین: 6
|
  • طراحی الگوی مطلوب پایبندی به اخلاق حرفه ای در بین کارکنان فرماندهی انتظامی استان آذربایجان غربی (رویکرد تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل عاملی تاییدی)
    امین حمیدی نیا *، جلال عباس زاده، یوسف پاشازاده صفحات 1-30

    اخلاق یکی از مسایل اساسی در روابط اجتماعی همه جوامع بشری است و اخلاق حرفه ای نمود رفتار کاری در محیط سازمانی و روابط شامل آن می باشد. در مطالعه پیش رو به طراحی الگوی مطلوب اخلاق حرفه ای با توجه به شرایط محیط کاری پرداخته شده است. بررسی موضوع حاضر از طریق پرسش نامه و نمونه گیری تصادفی از 316 نفر از کارکنان انتظامی فرماندهی استان آذربایجان غربی صورت گرفت. در ابتدا برای تعیین عامل های محیط کاری و اخلاق حرفه ای کارکنان و فرضیه سازی، از نرم افزار SPSS و تحلیل عاملی اکتشافی استفاده شد؛ بر اساس یافته های تحلیل عاملی اکتشافی 2 عامل برای محیط کاری و 4 عامل برای اخلاق حرفه ای کارکنان به دست آمد. در ادامه برای آزمون 8 فرضیه پژوهش، از تحلیل عاملی اکتشافی و مدل سازی الگوی مطلوب کارکنان از معادلات ساختاری استفاده گردید. بر اساس نتایج، بین عامل ساختار محیط کاری با عامل ارزش های فردی اخلاق حرفه ای کارکنان ناجا ارتباط معنی داری وجود ندارد، از این رو فرضیه اول رد شد. بین عامل ساختار محیط کاری با عامل اخلاق حرفه ای همکاران ارتباط معنی داری وجود دارد، به همین خاطر، فرضیه دوم پذیرفته گردید. بین عامل ساختار محیط کاری با عامل گزارش تخلفات اخلاق حرفه ای کارکنان ناجا ارتباط معنی داری وجود ندارد، بنابراین فرضیه سوم رد شد. بین عامل ساختار محیط کاری با عامل نمود اخلاق حرفه ای در اجتماع ارتباط معنی داری وجود ندارد، در نتیجه فرضیه چهارم هم رد شد. بین توانمندی و اعتقادات کارکنان با عامل ارزش های فردی اخلاق حرفه ای کارکنان ناجا ارتباط معنی داری وجود دارد، به همین خاطر فرضیه پنجم پذیرفته گردید. بین توانمندی و اعتقادات کارکنان با عامل اخلاق حرفه ای همکاران ارتباط معنی داری وجود دارد، فرضیه ششم هم پذیرفته شد. بین توانمندی و اعتقادات کارکنان با عامل گزارش تخلفات اخلاق حرفه ای ارتباط معنی داری وجود ندارد، بر این اساس، فرضیه هفتم رد گردید. بین توانمندی و اعتقادات کارکنان با عامل نمود اخلاق حرفه ای در اجتماع ارتباط معنی داری وجود ندارد، در آخر، فرضیه هشتم هم رد شد. در نهایت با توجه به آزمون فرضیه ها، مدل الگوی پایبندی به اخلاق حرفه ای به دست آمد.

    کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای، کارکنان ناجا، ساختار محیط کاری، توانمندی و اعتقادات کارکنان
  • بررسی رابطه بین سبک های رهبری مدیران با رضایت شغلی کارکنان معاونت نیروی انسانی انتظامی شهرستان ارومیه
    رضا خلیلی*، غلامرضا رحیمی صفحات 31-57

    هدف از این تحقیق بررسی رابطه بین نوع سبک رهبری (تحول آفرین، تبادلی، عدم مداخله گر)  مدیران با رضایت شغلی کارکنان نیروی انتظامی می باشد که در نهایت باعث کمک به مدیران ستادی و فرماندهان در به کارگیری سبک های رهبری موثر و سبک های مناسب مدیریت به منظور تحقق هر چه بیشتر اهداف سازمانی و ایجاد رضایت شغلی بیشتر در کارکنان است. این تحقیق در قلمرو مکانی معاونت نیروی انسانی فرماندهی انتظامی شهرستان ارومیه صورت پذیرفت. جامعه آماری در این تحقیق 150 نفر از کارکنان معاونت نیروی انسانی انتظامی ارومیه بودند که 107 نفر از آن ها به عنوان حجم نمونه به روش تصادفی جهت بررسی انتخاب گردیدند. در این پژوهش از دو پرسش نامه استاندارد سبک سنج رهبری بر اساس سبک رهبری چند عاملی و پرسش نامه رضایت شغلی استفاده شده است. برای پژوهش حاضر، به منظور بررسی سطح معنی داری بین رابطه سبک های رهبری تحول آفرین، تبادلی و عدم مداخله گر با رضایت شغلی از روش آلفای کرونباخ با استفاده از نرم افزار  SPSS استفاده شده است. بر اساس یافته های این پژوهش،  دو سبک رهبری تحول آفرین و تبادلی، با رضایت شغلی رابطه معنی دار داشتند و سبک رهبری عدم مداخله گر با رضایت شغلی رابطه نداشت.

    کلیدواژگان: سبک رهبری، رضایت شغلی، نیروی انسانی، انتظامی شهرستان ارومیه
  • زهرا عبدخدایی*، بهرامعلی قنبری هاشم آبادی، سید محمود طباطبائی صفحات 59-78

    تعامل زناشویی سالم شاخص ترین نشانه استحکام بنیان خانواده است. با توجه به افزایش قابل توجه روابط آشفته زناشویی و رشد میزان طلاق و پیامدهای زیان بار آن بر سلامت روان افراد جامعه، درمان اثر بخش مبتنی بر خودآگاهی و خودشکوفایی زوجین جز اولویت های کاری روان شناسان می باشد. در همین راستا پژوهش حاضر به بررسی میزان اثر بخشی شیوه گروه درمانی وجودی بر ارتقای سطح رضایتمندی زناشویی زنان و پایداری این درمان طی پیگیری دو ماهه می پردازد. مطالعه حاضر به بررسی این نکته پرداخته است که درمان منجر به تغییر در کدام خرده مقیاس های رضایتمندی زناشویی شده است. به این منظور زنان نارضایتمند در یک مداخله گروهی در طی سه مرحله پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری دوماهه مورد درمان و ارزیابی قرار گرفتند. نمرات به دست آمده از آزمون MSQ توسط GLM، و روش اندازه گیری مکرر مورد ارزیابی و آزمون آماری قرار گرفت. بر اساس نتایج، رضایتمندی زناشویی زنان به طور معناداری پس از درمان ارتقا یافته است (F=89.43, P= 0.000). همچنین نتایج نشان می دهد که رضایتمندی زناشویی پس از دو ماه پیگیری بلافاصله بعد از درمان افزایش یافته است. نتایج قسمت دوم مطالعه بیانگر آن است که اگر چه تمام خرده مقیاس های MSQ تحت تاثیر درمان وجودی افزایش یافته اند (F=61.86, P=0.000) اما در مقایسه پیش آزمون- پس آزمون خرده مقیاس ها، خرده مقیاس های سرمایه گذاری و طرز تلقی بیشتر از دو خرده مقیاس جذابیت و تفاهم افزایش نشان داده است. همچنین پس از گذشت دوماه از درمان، همچنان خرده مقیاس ها روند صعودی داشته اند، و خرده-مقیاس تفاهم  نسبت به سایر خرده مقیاس ها افزایش بیشتری نشان داده است. درمان وجودی به شیوه گروهی با توجه به افزایش خودآگاهی فرد، همچنین افزایش آگاهی وی نسبت به روابطش با خود، دیگران و دنیا، می تواند نه تنها منجر به ارتقای رضایتمندی زناشویی بلافاصله بعد از درمان در بین مراجعین شود، بلکه در درازمدت باعث ایجاد تفاهم بیشتر بین زوجین می گردد.

    کلیدواژگان: رضایتمندی زناشویی، گروه درمانی، روان درمانی وجودی، تفاهم
  • شناسایی و اولویت بندی کلانتری ها و طراحی الگوی مطلوب عملکرد کلانتری های کلانشهر ارومیه
    سعید غنی دل قهرمانلو *، علی ابراهیمی صفحات 79-106

    هدف از اجرای بررسی فوق، ارزیابی عملکرد کلانتری های کلانشهر ارومیه (با در نظر گرفتن متغیرهای رضایتمندی ارباب رجوع، فرآیندهای داخلی، یادگیری سازمانی، رفاه (مالی، کاری، روان شناختی)، حقوق شهروندی) می باشد که در سال 1397 با جامعه آماری محرمانه و نمونه 118 نفر از کارکنان کلانتری ها و 115 نفر از ارباب رجوع های کلانتری ها، به صورت نمونه در دسترس انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفت؛ در این بررسی از پرسش نامه محقق ساخته استفاده گردیده است و کلیه سوالات مورد ارزیابی صوری و انتظامی قرار گرفتند. برای تحلیل نتایج به دست آمده از نرم افزارهای Spss جهت شاخص های مرکزی و Lisrel جهت ارزیابی روایی پرسش نامه و طراحی الگوی پژوهشی استفاده شده است. در نتیجه می توان بیان داشت کلانتری 16 طبق نتیجه مورد تایید و بهترین عملکرد را داشته است و به عنوان برترین کلانتری شناخته شد

    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، رتبه بندی، رفاه، حقوق شهروندی، رضایتمندی ارباب رجوع
  • علی اصلان نژاد صفحات 107-126

    هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی رابطه آسیب های اجتماعی (بیکاری، تکدی گری، انحرافات جنسی، ایدز) با اعتیاد در شهر ارومیه می باشد. روش پژوهش در این تحقیق توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش کلیه معتادان به مواد هستند که در نیمه اول سال 1395 جهت ترک به مراکز اقامتی و سرپایی شهر ارومیه مراجعه نموده اند. نمونه آماری پژوهش حاضر از بین زنان و مردان سوء مصرف کننده مواد شهر ارومیه به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. لازم به ذکر است که 400 نفر (مطابق با فرمول انتخاب حجم نمونه کوکران) به عنوان نمونه مورد بررسی قرار گرفتند. جهت گرد آوری داده ها از پرسش نامه محقق ساخته استفاده شد. اطلاعات به دست آمده با استفاده از آزمون های ضریب همبستگی و تحلیل رگرسیون چندگانه و با بهره گیری از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد. نتایج پژوهش نشان داد که رابطه معنا داری بین اعتیاد با مولفه های (بیکاری، تکدی گری، ایدز) در شهر ارومیه وجود دارد. این مطلب می تواند در مداخلات پیشگیرانه و درمانی جهت نیل به نتایج مطلوب مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: آسیب های اجتماعی، اعتیاد، بیکاری، تکدی گری، انحرافات جنسی، ایدز
  • میرصادق محمدی، علی ستاری کیا، میلاد خضری صفحات 123-148

    جرم و جنایت یکی از عوامل موثر در امنیت اجتماعی و روانی محسوب می شود. هدف تحقیق حاضر بررسی عوامل موثر در جرم و جنایت و تاثیر آن بر امنیت اجتماعی روانی شهروندان منطقه یک و دو ارومیه می باشد. روش انجام تحقیق حاضر توصیفی- تحلیلی است و در آن، جامعه آماری همه ساکنان و شهروندان مناطق یک و دو ارومیه هستند. حجم نمونه 250 نفر از شهروندان مناطق ذکر شده می باشد که به صورت تصادفی انتخاب شده اند. از شهروندان از طریق پرسش نامه نظرخواهی شده است و اطلاعات به دست آمده از پرسش نامه ها در نرم افزار SPSS با استفاده از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و آزمون رگرسیون تحلیل شدند و فرضیات تحقیق مورد آزمون قرار گرفتند. نتایج به دست آمده حاکی از آن است که بین متغیرهای مستقل و وابسته رابطه مستقیم (مستقیم معکوس) و معناداری وجود دارد. به عبارت دیگر، هر اندازه که پایگاه و وضعیت اقتصادی (بیکاری، تورم، نابرابری درآمدی، فقر و...) و وضعیت عوامل اجتماعی (میزان تحصیلات، اختلافات خانوادگی و نابسامانی های اجتماعی و...) نامناسب و نامطلوب باشد میزان جرم و جنایت افزایش می یابد و در نتیجه، امنیت اجتماعی کاهش می یابد و زمانی که وضعیت اقتصادی و اجتماعی افراد (شهروندان) مطلوب باشد و همچنین گشت های پلیس هم افزایش یابد، میزان جرایم کاهش یافته و در نتیجه سطح امنیت ارتقاء می یابد.

    کلیدواژگان: جرم و جنایت، امنیت، امنیت اجتماعی، امنیت روانی
|
  • Designing an Optimal Model for Adherence to Professional Ethics among Employees of the Police Command Officer of West Azerbaijan Province (Exploratory Factor Analysis and Factor Analysis Analysis)
    amin Hamidineia *, jalal abaszadeh, yosef pashazadeh Pages 1-30

    Ethics is one of the main issues in the social relationships of all human societies and professional ethics. It is the behavior of the work in the organizational environment and its relationships. In the previous study, the design of a model of ethical demands has been addressed according to the working environment. The present study was carried out through a questionnaire and a random sampling from 316 law enforcement personnel. Initially, SPSS software and exploratory factor analysis were used to determine the factors of the work environment and professional ethics of the employees and the hypothesis. Based on the findings of the factor analysis Exploration of the two factors for the work environment and four factors for the professional ethics of the employees The test 8 hypotheses obtained from exploratory factor analysis and employee model modeling of structural equations were used. As a result, there is no meaningful relationship between the structure of the work environment and individual factors of professional ethics of NAJA employees. Therefore, the first hypothesis was rejected. . There is a significant relationship between the structure of the work environment and the factor of the professional ethics of the associates. Therefore, the second hypothesis was accepted. There is no significant relationship between the structure of the work environment and the factor reporting the professional ethics violations of NAJA employees, so the third hypothesis was rejected. There is no meaningful relationship between the structure of the work environment and the factor of the ethics of professionalism in the community. Therefore, the fourth hypothesis was rejected. There is a significant relationship between the employees' abilities and beliefs with the individual values of the professional ethics of NAJA employees. Therefore, the fifth hypothesis was accepted. There is a significant relationship between the employees' abilities and beliefs with the ethics factor of the colleagues, so the sixth hypothesis was accepted. There is no significant relationship between employee's abilities and beliefs with the factor reporting professional ethics violations, so the seventh hypothesis was rejected. There is no significant relationship between employees' abilities and beliefs with the factor of ethics in the society. Therefore, the eighth hypothesis was rejected. Finally, considering the hypothesis test, the model of adherence model was presented to professional ethics.

    Keywords: Professional Ethics, NAJA Staff, work environment structure, employees' abilities, beliefs
  • Studying the relationship between managers leadership and Job satisfacation of Urmia police personnel
    Reza KHalili *, GHolamreza Rahimi Pages 31-57

    The purpose of this research is to investigate the relations between leadership style managers (transformative, exchange, non-interference styles) with job satisfaction among police force staffs in which finally it helps to staff managers and commanders to use effective leadership styles, appropriate styles of management in realization the more organizational ends and in creating the most job satisfaction among staffs. This research had been achieved in locative domain among department of human resources in police commandant of Urmia. The statistical population in this research is 150 staffs of department of human resources in police commandant of Urmia in which 107 people of this population had been chosen randomly as a sample size for studying. In this research we used two types of questionnaire, one is leadership style gauging based on multifactorial leadership style (MLQ) and the other one is the questionnaires based on job satisfaction (JDI). For this research the Cronbach's alpha had been calculated by the use of SPSS 17 software. By the results of this research, the two transformative leadership style and exchange style had a meaningful relations with job satisfaction and there was not any relation between non-interference leadership style and job rotation

    Keywords: Leadership Style, Job satisfaction, Human Resources, Law Enforcement Urmia
  • zahra abdekhodaie, b. ghanbarih Pages 59-78

    The marital relationship is the bases of healthy family and its strength. Due to significant increasing of divorce rate and its harmful consequences on the mental health of society, the investigation of effective treatment on the basis of self-awareness, maturity and self-actualization in couples is the main object of psychotherapist. The current study investigates the effectiveness of existential group psychotherapy on women marital satisfaction, and follows up the treatment stability after two months. This study also indicates which MSQ subscales change due to treatment. Eight women who were dissatisfy form their marital relation were selected for group intervention. They filled out the MS Questioner in three stages: pretreatment, post treatment, and after two months. The obtained scores were statistically analyzed via GLM, dependent and independent T-Test. The obtained results show that there is a significant statistically difference between pre-test and post-test results (F=89.43, P= 0.000). It means that marital satisfaction in women significantly enhanced after treatment. Also the results reveal that marital satisfaction after two months follow up enhanced comparing immediately after treatment. Comparing of subscales indicates that all of MSQ subscales enhanced due to existential therapy (F=61.86, P=0.000). Comparison of pre-test and post- test results shows that “Investment” and “Attitude” subscales changed more than others, “Attractive” and “Rapport”. After two months follow up “Rapport” enhanced more effectively compared to other subscales. Self-awareness and relationship awareness (with self, others and the world) can be enhanced in patients due to existential group psychotherapy. This enhancement of awareness can lead to improvement of marital satisfaction immediately after treatment, understanding and “Rapport” of couples in long term

    Keywords: marital satisfaction, Group therapy, Existential psychotherapy, rapport
  • Identification and Prioritization and Designing an Optimal Model for the Performance of urmia Metropolitan police stations
    Saeed Ghanidel Gharemanlu *, Ali Ebrahimi Pages 79-106

    The purpose of this study is to evaluate the performance of the Urumia metropolitan police stations(considering the variables of clients satisfaction, internal processes, organizational learning, welfare (financial, work, psychology), citizenship rights), which in 1397 Confidential statistics and sample of 118 police stations staff and 115 police stations Clients were selected in a sample. The researcher made questionnaire was used and all the questions were evaluated by formal and legal methods. To analyze the results of software, Spss for central indexes and Lisrel were used to assess the validity of the questionnaire and design of the research model. As a result, we can say that the 16st  police station according to the endorsed result Was the best performance, and it was recognized as the best police station

    Keywords: Performance evaluating, clients SatisfactionPerformance evaluating, ranking, Welfare, citizenship rights, clients Satisfaction
  • Ali Aslan Nejad Pages 107-126

    The aim of this study was to investigate the interaction of societal harms caused by drugs to other variables (such as unemployment, sexual deviation, begging, HIV) in the community. A descriptive- correlational method was used in this study. All the drug addicts referring to Urmia centers of addiction treatment in second half of 2016-2015 constituted the statistical population of this study. Study sample of men and women substance abusers citi of Urmia, were selected by convenience sampling. It should be noted that 400 people (according to the formula sample size) were studied as an example. To gather the data from Williams et al Aggression Questionnaire and the Beck Suicide Scale imagination, self-administered questionnaire was used. Data obtained from tests using correlation coefficient and multiple regression analysis and were analyzed using SPSS software. The results showed a significant relationship between addiction with variables (such as unemployment, begging, HIV) in the Urmia; But between the variables (sexual perversion) there was no significant relationship with addiction. It can be used in predictive and therapeutic interventions to apply them in practical sectors better

    Keywords: Societal harms, Addiction, unemployment, begging, Sexual deviation, HIV
  • mirsadegh mohamadi, Ali Sattari Kia, Milad Khezri Pages 123-148

    Crime is one of the factors that influence on social and psychological safety. The purpose of this study is to investigate the factors affecting crime and its impact on social security of the citizens of the Urmia  district One and Two. The research method was descriptive-analytic method. And the statistical population of the survey were all residents and citizens of the first and second regions. And the sample size is 250 from the citizens of the areas mentioned  selected randomly. The citizens were questioned through the questionnaire and the information obtained from the questionnaires was analyzed by SPSS software using Pearson correlation coefficient and regression test and the research hypotheses were tested. The obtained results indicate that there is a direct (direct inverse) and meaningful relationship between independent and dependent variables. In other words, the extent to which the base and the economic situation (unemployment, inflation, income inequality, poverty ...) and the status of social factors (the level of education, family disagreements, social disparities, etc.) are inappropriate. Crime increases and as a result of social security, the level of crime is reduced and the level of security improves when the economic and social status of the individuals (citizens) is desirable as well as police patrols increase.

    Keywords: Crime, Security, social security, psychological security