فهرست مطالب

مطالعات مدیریت کسب و کار هوشمند - پیاپی 38 (زمستان 1400)

فصلنامه مطالعات مدیریت کسب و کار هوشمند
پیاپی 38 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/11/18
  • تعداد عناوین: 11
|
  • محمدتقی تقوی فرد*، رویا حجازی نیا صفحات 1-36

    رسانه ی اجتماعی به عنوان یکی از تحولات پدید آمده در عرصه ی فناوری اطلاعات، توانسته توجه بسیاری را در بخش دولتی به خود معطوف نماید. دراین راستا دولت ها بایستی تمهیدات لازم را جهت بهره مندی از فناوری مذکور فراهم نمایند تا بتوانند خدماتی متناسب با نیازمندی های عصر حاضر ارایه نمایند. ؛ که در این بین پاندمی کووید19 و لزوم ارایه ی خدمات غیرحضوری بر اهمیت استفاده از رسانه اجتماعی در بخش دولتی افزوده است. پژوهش حاضر با هدف ارایه ی مدل بلوغ خدمات دولتی در بستر رسانه های اجتماعی(دولت الکترونیک2.0) در کشورهای درحال توسعه انجام شده است. براین اساس با استفاده از روش تحقیق آمیخته سعی شد تا ابعاد مختلف مدل مذکورشناسایی شود. در فاز کیفی پژوهش، از بررسی کتابخانه ای و مصاحبه های نیمه ساختاریافته و روش تحلیل تماتیک استفاده شد. در فاز کمی نیز از پرسشنامه محقق ساخته ، آزمون تی تک نمونه ای و کای- دو، بهره برده شد. نتایج پژوهش نشان داد که ابعاد مدل بلوغ دولت الکترونیک 2.0 شامل فازهای ابتدایی(فعالیت شفاف سازی اطلاعات)، مدیریت شده(فعالیت خلق و مدیریت دانش)،تعریف شده(مشارکت و همکاری)، به صورت کمی مدیریت شده(عملیات واقعی خدمات رسانی و انجام تراکنش)و بهینه شده(هوشمندسازی ارایه ی خدمات) است.

    کلیدواژگان: دولت الکترونیک 2.0، مدل بلوغ، مدیریت بحران، رسانه اجتماعی
  • شیوا مرادی*، نادر نادری، سهراب دل انگیزان صفحات 37-67

    امروزه در عصرتحولات دیجیتال، فناور ی های مالی(فین تک ها) به بخش جدایی ناپذیری از صنعت بانکداری تبدیل شده‏اند. این فناوری‏ها آینده صنعت بانکداری را با چالش مواجهه نموده‏اند. هدف این پژوهش، شناسایی سناریوهای پیش روی صنعت بانکداری و استارت آپ های فین‏تک در ایران، در افق 1404 است. پژوهش برحسب نوع هدف، کاربردی بوده و از بعد روش شناسی، به‏دلیل استفاده از روش‏های آینده‏نگاری از نوع متوالی- اکتشافی است. جامعه مورد مطالعه شامل 17 نفر از هم‏بنیان‏گذاران استارت های فین تک و مدیران و خبره های بانکداری و فین تک است. با توجه به هدف تحقیق، از نمونه‏گیری هدفمند برای انتخاب نمونه ها استفاده شد و انجام مصاحبه ها تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. درگام نخست با استفاده از تحلیل مصاحبه ها و مرور پیشینه، تعداد 38 پیشران م‍وثر‏ بر آینده صنعت بانکداری و فین‏تک شناسایی شدند. از میان پیشران‏های مذکور تعداد 4 عدم‏قطعیت‏های کلیدی، با استفاده از ترکیب نتایج دو روش‏ تحلیل ساختاری و دلفی آنی شناسایی شدند. با توجه به ترسیم دو حالت ممکن برای هر کدام از آنها در آینده، 16 سناریو احتمالی به‏دست آمدند. در این میان، بعضی از سناریوها به‏دلیل تشابه با سایر سناریوها و بعضی دیگر به دلیل ناسازگاری پیش فرض‏های دو یا چند عدم قطعیت کلیدی با همدیگر، حذف شدند. بر اساس تحلیل ریخت شناسی از بین 16 سناریوی ممکن 5 سناریو باقی ماندند و سایر سناریوها حذف شدند. بدین ترتیب پنج سناریوی؛ بهشت فین تک ها در نظام بانکی،کوچ فین‏تک‏ها، فین تک های مصلوب، فین تک‏های مقاومتی و فین تک های رونده شناسایی شدندکه براساس نظر خبرگان، سناریوی بهشت فین تک ها در نظام بانکی، به عنوان سناریوی مطلوب در افق 1404 معرفی شد.

    کلیدواژگان: آینده‏ نگاری، افق 1404، صنعت بانکداری، فناوری های مالی، فین تک ها
  • علی دادوند، علی صنایعی*، حسین رضایی دولت آبادی، آذرنوش انصاری صفحات 69-107
    هدف

    پژوهش حاضر باهدف طراحی مدل بازاریابی محتوایی انجام شده است وبه دنبال دستیابی به اطلاعاتی است که باکمک آن بتوان عوامل موثردر بازاریابی محتوایی رابه خوبی شناخت ومدلی جامع طراحی نمود.

    روش

    این پژوهش، از نظر روش، کیفی وبااستفاده ازمدل سه‌شاخگی انجام گردید. با مطالعه پژوهش‌های پیشین سوالات مربوط به‌مصاحبه باخبرگان شناسایی وسازمان‌دهی شد وسپس داده‌های جمع‌آوری شده درطی مصاحبه‌های عمیق، در قالب فرایندکدگزاری باز ومحوری خلاصه‌سازی ودر نهایت به‌ساخت فرضیات اقدام گردید. نمونه آماری مورد مصاحبه 10 نفر از خبرگان و کارشناسان آگاه به موضوع بودند که به صورت نمونه‌گیری غیر احتمالی وبه شیوه قضاوتی انتخاب شدند. نظرات آن‌هادر رابطه باعوامل موثربر بازاریابی محتوایی درقالب نظریه ادراکی محقق، جمع‌آوری شد وبااستفاده از نرم‌افزارمکس (MaxQDA) پاسخ‌ها کدگزاری ومورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت.

    یافته‌ها

    از دسته‌بندی نظرات مشارکت‌کنندگان در مجموع 63 کد باز بدست آمد که باکد‌گزاری محوری، درسه حوزه ساختاری، زمینه‌ای ورفتاری بازاریابی محتوایی دسته‌بندی شدند. نتایج نشان می‌دهد که اجماع بالایی مبنی بر 22 مفهوم درعوامل رفتاری، 23 مفهوم به درعوامل زمینه‌ای و 18 مفهوم به عنوان عوامل ساختاری موثر بربازاریابی محتوا وجود دارد. عوامل زمینه‌ای و سپس رفتاری بیشترین تاثیر

    کلیدواژگان: کلیدواژه ها: بازاریابی محتوایی، الگوی سه شاخگی، بازاریابی دیجیتال، بازاریابی اینترنتی، محتوا. مقدمه
  • نازیلا صدیقی*، محمدرضا ثنائی، رضا احتشام راثی صفحات 109-136

    اتخاذ راهبردهای صحیح در گذار کلانشهر تهران به سوی شهر هوشمند در گرو شناسایی و ارزیابی تهدیدهای امنیت سایبری و چالشهای حریم خصوصی و اتخاذ تدابیر مقتضی در قبال چالش های اولویتدار است. این پژوهش توصیفی-پیمایشی با هدف ارایه چارچوبی جهت مدیریت چالشها و تهدیدهای مذکور در مسیر هوشمندسازی شهر تهران نگارش یافتهاست. در پژوهش حاضر این چالشها با مطالعات عمیق کتابخانه ای و نیز پیادهسازی روش دلفی فازی میان نمونهای از خبرگان سازمانی که به شیوه هدفمند انتخاب شدند، شناسایی شده و درجه اهمیت هریک از آنها به روش بهترین-بدترین فازی تعیین میگردد. یافته های پژوهش حاکی از قابلیت بالای چارچوب پیشنهادی در شناسایی و ارزیابی دقیق این چالشها و نیز تعیین سه چالش «چالش قانونگذاری»، «فقدان ارتباط امن» و «APIها و پروتکلهای ناامن» به عنوان کلیدیترین چالشهای امنیت سایبری و حریم خصوصی در مسیر هوشمندسازی شهر تهران بود که به تناسب، راهبردها و اقدامات اصلاحی در خصوص هریک از آنها ارایه شد.

    کلیدواژگان: شهرهوشمند، امنیت سایبری، حریم خصوصی، روش دلفی فازی، روش بهترین-بدترین فازی
  • آزاده فلاحی، امین فرجی*، امین قریبی صفحات 137-171

    امروزه بسیاری از کشورها با هدف ارتقا پایداری و کیفیت زندگی مورد نیاز جوامع خود، به اتکای زیر ساخت های گسترده فناوری اطلاعات در حال نهادینه کردن مفهوم شهر هوشمند و اجرای برنامه های اینترنت اشیا هستند که از مولفه های شهر هوشمند پشتیبانی می کند. اما بکارگیری اینترنت اشیا در توسعه شهر هوشمند با چالش های مختلفی روبرو است. بر این اساس هدف از تحقیق حاضر، شناسایی چالش های اصلی کاربرد اینترنت اشیا و درک رابطه بین این چالش ها برای حمایت از توسعه شهرهای هوشمند در ایران است. در ابتدا 14 چالش عمده بر اساس ادبیات داخلی و خارجی استخراج شد. سپس با استفاده از تکنیک SWARA به اولویت بندی چالش ها بر اساس ادغام دیدگاه های هفت کارشناس مرتبط در عرصه ی هوشمندسازی شهرهای ایران پرداخته شد. در گام بعد فعل و انفعالات زمینه ای بین چالش های شناسایی و اهمیت آنها با استفاده از مدل سازی ساختاری تفسیری (ISM) تعیین شد. سپس برای تایید نتایج از روش میک مک استفاده شد. طبق یافته ها، چالش ها در روش ساختاری تفسیری در شش سطح ترازبندی شدند. یافته های میک مک نشان داد که عدم وجود سیاست ها، چشم اندازها و دستورالعمل های نظارتی؛ هزینه آموزشی، عملیاتی و نگهداری بالا؛ نابرابری (اجتماعی)؛ عدم شفافیت و مسئولیت؛ فقدان دانش فنی در بین برنامه ریزان و ضعف زیرساخت فناوری و کمبود هوشمندی به عنوان متغیرهای تاثیرگذار و کلیدی مطالعه شناخته شدند.

    کلیدواژگان: شهر هوشمند، اینترنت اشیا، ساختاری تفسیری، نرم افزار میک مک، ایران
  • نوذر ابراهیمی لامع، فاطمه ثقفی *، مجید قلی پور صفحات 173-199

    سیستم‌های توصیه‌گر یکی از ضروری ترین ابزارهای هوشمندسازی تجارت الکترونیک است. این سیستم‌ها با انواع مختلف روش‌های فیلتر کردن داده‌ها و داده‌کاوی، قادر به انتخاب و ارایه بهترین پیشنهادات از بین انبوه موارد قابل انتخاب برای مشتریان هستند. در بین روش‌های متنوع سیستم‌های توصیه‌گر، فیلترهای اشتراکی پرکاربردترین روش برای ارایه پیشنهادات است. فیلترهای اشتراکی دامنه وسیعی از الگوریتم‌ها را شامل می‌شود و در این بین، روش تجزیه ماتریس به مقادیر منفرد یکی از مدل‌های پیشرفته در فیلتر اشتراکی است. در این مقاله به ارایه مدلی بهینه شده از سیستم توصیه‌گر فیلم مبتنی بر روش تجزیه مقادیر منفرد پرداخته شده که ضمن کاهش ابعاد ماتریس و کاهش حجم محاسبات و حافظه، با روش تکرار جاگذاری، دارای دقت مناسب نسبت به روش تجزیه ماتریس به مقادیر منفرد ساده و سایر روش‌های دیگر است. برای این پژوهش از مجموعه دیتاست‌های 100 هزار امتیازی مووی لنز و از برنامه نویسی پایتون استفاده شده‌است. ارزیابی میزان خطا با روش‌های جذر میانگین مربعات خطا و میانگین قدر مطلق خطا، نشان از بهبود مناسب نسبت به روش‌های مشابه در مراجع دیگر دارد.

    کلیدواژگان: سیستم های توصیه گر، فیلتر اشتراکی، تجزیه مقادیر منفرد، پیش بینی امتیازات
  • رضا عامری سیاهویی، مصطفی کاظمی*، امید سلیمانی فرد، علیرضا پویا صفحات 201-236

    یکی از با اهمیت ترین عوامل اثرگذار در درک رفتار مشتریان، شناسایی انتظارات آنها می باشد. به همین منظور این پژوهش در راستای طراحی مدل انتظارات مشتریان پلتفرم با رویکرد شبیه سازی عامل بنیان می باشد. که در ابتدا از مصاحبه نیمه ساختار یافته برای یافتن انتظارات خدمت دهندگان و خدمت گیرندگان استفاده گردید. در ادامه رویه، برای خوشه بندی خودکار در راستای یافتن انواع عامل ها از الگوریتم های فرا ابتکاری استفاده گردید و سپس با رویکرد شبیه سازی عامل بنیان به طراحی مدل در نرم افزار انی لاجیک پرداخته شد. پس از طراحی مدل، با استفاده از روش آزمایش های تاگوچی(نرم افزار کوالتیک چهار)، سناریوهایی در راستای رشد و توسعه پلتفرم براساس عوامل موثر(نقدینگی، کیفیت ایجاد ارتباط، اعتماد) در چهار سطح طراحی و در نهایت به اجرای شبیه سازی و بررسی سناریوها در محیط شبیه سازی پرداخته شد. نتایج پژوهش بیانگر آن می باشد که سطح مناسب هریک از عامل های رشد و توسعه پلتفرم در عامل نقدینگی، کیفیت ایجاد ارتباط و اعتماد در سطح چهارم می باشد. در ضمن پس از پیاده سازی سناریوی مطلوب در محیط شبیه سازی مشخص گردید، درصد ارزش ایجاد شده در پلتفرم اینستاگرام به واسطه اجرای سناریوی مطلوب، برابر با 0.934 می باشد.

    کلیدواژگان: مدل سازی انتظارات، شبیه سازی عامل بنیان، آزمایشات تاگوچی، پلتفرم اینستاگرام
  • محمدحسین رونقی* صفحات 237-266

    زوال سریع منابع طبیعی و آگاهی روزافزون از معضلات محیط زیست موجب شده است تا موضوع پایداری به یکی از عناصر اصلی پیشرفت کسب وکارهای معاصر تبدیل شود. از مهمترین فعالیت های پایداری استفاده از فناوری اطلاعات سبز است و دلیل آن استفاده گسترده از فناوری اطلاعات در کسب و کارهای مختلف جهت ارتقای عملکرد آنها می باشد. فناوری اطلاعات سبز به عنوان بخشی اساسی از حاکمیت فناوری اطلاعات به منظور ترویج استفاده فناوری اطلاعات دوستدار محیط زیست و فرایندهای کسب و کار منطبق با محیط زیست مطرح شده است. با توجه به مطالعات مختلف در حوزه فناوری اطلاعات سبز هدف این پژوهش ارایه چارچوبی جامع از عوامل موثر بر فناوری اطلاعات سبز با استفاده از رویکرد فراترکیب می باشد. به منظور ارایه چارچوبی جامع از همه عوامل فناوری اطلاعات سبز 189 مقاله علمی مرور شدند. در روش فراترکیب با استفاده از تحلیل محتوا کدهای مربوطه استخراج و میزان اهمیت و اولویت هر یک به کمک روش کمی آنتروپی شانون تعیین شده است. بر اساس یافته ها مشخص گردید عوامل کاهش هزینه، تفکر مسیولانه و مشارکت کارکنان و چیدمان مراکز داده دارای بیشترین ضریب اهمیت می باشند. در نهایت چارچوب نهایی عوامل موثر فناوری اطلاعات سبز ارایه گردید.

    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات سبز، سیستم اطلاعاتی سبز، کسب و کار سبز، فراترکیب، آنتروپی شانون
  • رامین کنگرلو حقیقی*، عباس طلوعی اشلقی، محمدرضا معتدل صفحات 267-316

    هدف از این پژوهش، ارایه مدل مفهومی سیستم پایش برخط مبتنی بر اینترنت اشیا ء، برای بهبود نظام توزیع دارو، با استفاده از رویکرد مدل سازی عامل بنیان می باشد. ابتدا با مرور ادبیات پژوهش و مصاحبه با خبرگان صنعت، مفاهیم اولیه استخراج و با استفاده از روش داده بنیاد، مدل مفهومی تدوین شده و در نهایت با استفاده از مدل بدست آمده و انجام مراحل مدل سازی عامل بنیان، مدل مفهومی عامل بنیان استخراج شده است. بر اساس یافته ها، کیفیت داده ها، زیرساخت فناوری اطلاعات و ارتباطات، سنجش و ارزشیابی خودکار و اقدام و ارزیابی خودکار، از عوامل موثر بر سیستم پایش برخط مبتنی بر اینترنت اشیا ء می باشند. همچنین عامل های سازمان، مشتریان، تامین کننده ها، نهادهای قانون گذار و ناظر، و زیر ساخت فناوری اطلاعات، با یکدیگر و با محیط در تعامل هستند. بر اساس نتایج، سیستم پایش برخط مبتنی بر اینترنت اشیا ء، روش موثری برای دستیابی به بهبود فرآیندها است؛ و تصمیم گیران می توانند با این رویکرد، تصمیم های هوشمندانه تری را اتخاذ نمایند.

    کلیدواژگان: مدل سازی عامل بنیان، سیستم پایش برخط، اینترنت اشیا ء، مدل مفهومی، نظام توزیع محصولات دارویی
  • محمد کاظمی *، محمدعلی کرامتی، مهرزاد مینوئی صفحات 317-365

    خوشه‌بندی روشی رایج برای تجزیه و تحلیل داده‌های مختلف در بسیاری از زمینه‌ها است، از جمله میتوان به شناسایی آماری، بانکداری،داده‌کاوی، تجزیه و تحلیل تصویر و...اشاره نمود. خوشه‌بندی فرآیند گروه-بندی اشیای مشابه به گروه‌های مختلف یا به بیان دقیق‌تر، تقسیم مجموعه‌ای از داده‌ها به زیر مجموعه‌های مجزا است. نکته‌ی اصلی، مشخص‌نبودن تعداد گروه ها در خوشه‌بندی است، بگونه ای که در خوشه‌بندی متخصصین، سلیقه‌ای عمل می نمایند.
    این رساله به دنبال ارایه‌ی راه کاری برای خوشه‌بندی پویای مشتریان بانک، بر مبنای الگوریتم ژنتیک با لحاظ نمودن روش LRFM می باشد. به عبارت دقیق‌تر، الگوریتم ژنتیک سعی خواهد کرد از بین فیلدهای اطلاعاتی مختلفی که در مورد مشتریان بانک در پایگاه داده وجود دارد؛ فیلدهای مناسبی را در کنار ویژگی-های به کار رفته در روش LRFM قرار دهد تا نتایج مناسب‌تری را در خوشه‌بندی مشتریان بانک به دست آورد، تصمیم‌گیری در مورد تعداد گروه های موجود نیز بر عهده‌ی الگوریتم ژنتیک خواهد بود. پیاده‌سازی-های مختلف الگوریتم ژنتیک با استفاده از تابع‌های مختلف جهش و پیوند انجام پذیرفته تا دستیابی به بهترین حالت پیاده‌سازی گردد. شایان ذکر است تمامی روش‌های پیوند و جهش (به دلیل تعدد زیاد) قابل آزمون نیستند. لیکن، روند به گونه‌ای طراحی شده تا در پیاده‌سازی، بهبود نسبت به روش پایه ‌LRFM و برخی روش‌های رقیب حاصل گردد.

    کلیدواژگان: مدیریت ارتباط با مشتریان بانک، خوشه بندی، مدل LRFM، الگوریتم ژنتیک
  • کبری خرم، اسماعیل اسدی*، سحر درنیانی صفحات 357-388

    توسعه دولت الکترونیک از اولویت های سال های اخیر مدیران سازمان امورمالیاتی است که علیرغم رشد سرمایه گذاری ها در حوزه فناوری های اطلاعاتی  و ارتباطی و ضرورت توسعه دولت الکترونیک در این حوزه، تاکنون در ادبیات دولت الکترونیک  به شناسایی ابعاد موثر درتوسعه دولت الکترونیک پرداخته نشده و مورد غفلت واقع شده است.  لذا، هدف پژوهش حاضر بررسی ابعاد موثر در توسعه دولت الکترونیک در سازمان امورمالیاتی شهر تهران بوده است. این پژوهش از نظرهدف کاربردی و از نظر روش، ترکیبی از روش های کیفی و کمی بود. جامعه آماری در بخش کیفی 15نفر از خبرگان و متخصصان و دربخش کمی 1097 نفراز کارکنان سازمان امورمالیاتی شهر تهران بودکه با استفاده از فرمول کوکران 285 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. دربخش کیفی روش نمونه گیری هدف مند ودر بخش کمی، روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای استفاده شد. جهت گردآوری داده ها در بخش کیفی از روش تحلیل محتوا و تکنیک دلفی و نظر نخبگان و در بخش کمی، از پرسشنامه استفاده گردید.  به منظور تحلیل داده ها و تایید سازه الگو آزمون های خی دو تک نمونه و رتبه بندی فریدمن مورداستفاده قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان داد که ابعاد موثر در توسعه دولت الکترونیک به ترتیب اهمیت عبارتند از:  فناورانه، سیاسی-  قانونی، فرهنگی- اجتماعی، سرمایه انسانی، سازمانی- مدیریتی و اقتصادی-  مالی.

    کلیدواژگان: دولت الکترونیک، توسعه دولت الکترونیک، تکنیک دلفی، سازمان امورمالیاتی
|
  • Mohammad Taghi Taghavifard *, Roya Hejazinia Pages 1-36

    Social media, as an advancement in information technology is one of the most appealing topics to the public sector. Governments need to take measures to profit from this technology so that they can offer the most sought-for today's services. The COVID-19 pandemic and the necessity of providing virtual services have additionally highlighted social media technology in public sector. This study aims to propose a social media-based maturity model to deliver sustainable e-government services (e-government 2.0) in developing countries. The various dimensions of the model were identified by using the mixed research approach. For qualitative investigations, data were collected by literature review and semi-structured interviews and thematic analysis. For quantitative assessments, data were gathered through a researcher-made questionnaire and analyzed by a one-sample t-test and the two-way chi-square test. The dimensions of e-government 2.0 maturity model were initial phases (information transparency activities), managed phases (knowledge creation and management), defined phases (participation and collaboration), quantitatively managed phases (activities, real servicing, and transactions), and optimized phases (smartening up service delivery).

    Keywords: E-government 2.0, Crisis Management, Social Media, Maturity Model
  • Shiva Moradi *, Nader Naderi, Sohrab Delangizan Pages 37-67

    Today, in the age of digital developments, financial technologies (fintechs) have become an integral part of the banking industry. These technologies have challenged the future of the banking industry. So the purpose of this study is to identify the future scenarios of the banking industry and fintech startups in Iran, on 1404 horizon. The research is applied according to the type of purpose and exploratory from the methodological point of view. By using purposive sampling and theoretical saturation, 17 interviews were done with co-founders of fintech startups and managers and experts in banking and Fintech industry. In the first step, using interview analysis and background review, 38 drivers influencing the future of the banking and fintech industry were identified. Among the mentioned drivers, 4 key uncertainties were identified using a combination of the results of two methods structural analysis and instantaneous Delphi. By plotting two possible scenarios for each of them in the future, 16 possible scenarios were obtained. In the meantime, some scenarios were omitted due to similarity and incompatibility to other scenarios. Based on the morphological analysis, out of 16 possible scenarios, 5 scenarios remained and the other scenarios were eliminated. Thus five scenarios include; "The paradise of fintechs in the banking system", "migration of fintechs”, "crucified fintechs", "resistance fintechs" and "creeping fintechs" were identified, which according to the experts, the scenario paradise of fintechs In the banking system was introduced as a favorable scenario in the horizon of 1404.

    Keywords: Foresight, Horizon 1404, Banking Industry, Financial Technologies, Fintechs
  • Ali Dadvand, Ali Sanayei *, Hosein Rezaee Dolat Abadi, Azarnoosh Ansari Pages 69-107
    Objective

    The present study was conducted to design a content marketing model and seeks to obtain information that can be used to identify the effective factors in content marketing and to design a comprehensive model thereof.

    Method

    This research was qualitative in terms of method and was conducted using a three-pronged model. By studying previous research, questions related to said interviews with experts were identified and organized, and subsequently, the data collected during in-depth interviews were opened and coded on the axis of summarizing and finally making hypotheses. The statistical sample interviewed was 10 experts who were selected by non-probability sampling and judgment. Their opinions on the factors affecting content marketing were collected in the form of researcher perceptual theory and the answers were coded and analyzed using MaxQDA software.

    Results

    From the categorization of participants' opinions, a total of 63 open codes were obtained, which were categorized into three structural, contextual, and behavioral areas of content marketing with central coding. The results show that there is a high consensus based on 22 concepts in behavioral factors, 23 concepts in underlying factors, and 18 concepts acting as structural factors affecting content marketing. Underlying and therefore behavioral factors have the greatest impact on content marketing, and the structural factor is considered to have less of an effect than these two mentioned factors.

    Keywords: Content Marketing, Three-pronged Pattern, Digital Marketing, Internet Marketing, content
  • Nazila Seddighi *, Mohamad Reza Sanaei, Reza Ehtesham Rasi Pages 109-136

    The growing trend of the world towards new technologies and the formation of smart cities, despite their capabilities and benefits, has raised serious concerns about cybersecurity threats and citizens' privacy challenges. Tehran is no exception to this rule in the transition to a smart city. The present paper, in a descriptive survey study, aims to provide a framework for managing cybersecurity and privacy challenges in the transition of Tehran to a smart city. In this research, these challenges are identified by in-depth library studies as well as the implementation of fuzzy Delphi method among a sample of organizational experts (including ten senior managers and relevant officials of the Ministry of Communication and Information Technology, Tehran Municipality Information and Communication Technology Organization, and cyber police). Moreover, the degree of importance (weight) of each challenge is determined by the Fuzzy Best-Worst method (FBWM). The findings of this study indicated the high capability of the proposed framework in identifying and accurately weighting these challenges under uncertainty.

    Keywords: Smart City, Cybersecurity, privacy, Fuzzy Delphi Method, Fuzzy Best-Worst Method
  • Azadeh Fallahi, Amin Faraji *, Amin Gharibi Pages 137-171

    Today, many countries are institutionalizing the concept of smart city and implementing IoT programs that support smart city components, relying on the extensive IT infrastructure to improve the sustainability and quality of life needed by their communities. But using the Internet of Things to develop a smart city faces several challenges. Accordingly, the purpose of this study is to identify the main challenges of the Internet of Things and to understand the relationship between these challenges to support the development of smart cities in Iran. Initially, 14 major challenges were extracted based on domestic and foreign literature. Then, using the SWARA technique, the challenges were prioritized based on summarizing the views of seven relevant experts in the field of smart cities in Iran. In the next step, the underlying interactions between the identification challenges and their importance were determined using interpretive structural modeling (ISM). Then, MICMAC method was used to confirm the results. According to the findings, the challenges in the interpretive structural method were leveled at six levels. Then, to test the results of this stage, MICMAC method was used.The results of this stage showed that the lack of policies, perspectives and regulatory guidelines, high training, operational and maintenance costs, inequality (social), lack of transparency and responsibility, lack of technical knowledge among Planners, lack of technology infrastructure and lack of intelligence were identified as influential and key variables of the study.

    Keywords: Smart City, Internet of Things, Interpretive Structure, MICMAC Software, Iran
  • Nozar Ebrahimi Lame, Fatemeh Saghafi *, Majid Gholipour Pages 173-199

    Recommendation systems are one of the most essential tools for e-commerce intelligence. These systems with different types of data filtering methods are able to offer the best recommendations from a multitude of selectable items. Collaborative Filtering is the most widely used method of filtering data to make recommendations. One of the advanced models for predicting ratings in the Collaborative Filtering is the Singular Value Decomposing (SVD). In this paper, an optimized model of the film recommending system based on the SVD method is developed, which while reducing the dimensions of the matrices and the volume of computations and memory, and with iteration replacement method, has appropriate accuracy compared with other methods. For this research, a set of 100k Movie Lens datasets and Python programming have been used. Evaluation of error rate with root mean square error (RMSE) and mean absolute error (MAE) value shows a good improvement over similar methods in other references.vv

    Keywords: Recommendation System, Collaborative Filtering, Singular Value Decomposition, Ratings Prediction
  • Reza Ameri Siyahooei, Mostafa Kazemi *, Omid Soleimani Fard, Alireza Pooya Pages 201-236

    One of the most important factors in understanding customer behavior is identifying their expectations. Therefore, this study in order to design customer expectations model for platform with agent-based model approach. At first, for finding customers and servants expectations was used of semi-structure interview and then was done automatic clustering with using meta-heuristic algorithms in order to find different factors. Then, with the factor-based simulation approach, the model was designed in Any Logic software. After designing the model, using design method of Taguchi experiments (Qualitek-4 software), scenarios for the growth and development of the platform based on effective factors (liquidity the quality of communication and trust) designed on four levels and finally simulation was performed and scenarios were examined in the simulation environment. the research results showed that the appropriate level of platform growth and development indicators in the fourth level of liquidity, the fourth level of communication quality and the fourth level of trust. In addition, after implementing the optimal scenario in the simulation environment was determined that the percentage of value created on the Instagram platform due to the implementation of the desired scenario is equal to 0.934.

    Keywords: Expectation Modeling, Agent-Based Simulation, Taguchi experiments, Instagram Platform
  • Mohammadhossein Ronaghi * Pages 237-266

    The rapid depletion of natural resources and growing awareness of the environmental deterioration have made sustainability one of the key elements enabling contemporary businesses to thrive. Among the most crucial sustainable practices is the application of Green IT due to the wide use of IT in various business sectors to enhance the performance of businesses. Green Information Technology (IT) has emerged as a vital IT governance concern to promote environmentally-friendly IT use and ecologically responsible business processes. according to various researches in green information technology, this research aims to design a green information technology using Meta-synthesis method. In order to design and explain a comprehensive model, all factors of green information technology have been identified through systematic literature review using 189 papers and content analysis. Then the importance and priority of each proposed factor was determined using Shannon quantitative method. The results reveal cost reduction, data center layout, employee stewardship and participation are the major factors in green information technology. At the end the research results demonstrate a comprehensive framework for green information technology factors.

    Keywords: Green information technology, Green Information Systems, Green Business, meta-synthesis, Shannon entropy
  • Ra, Min Kangarlou Haghighi *, Abbas Toloie Eshlaghy, Mohammad Reza Motadel Pages 267-316

    The purpose of paper is to present a conceptual model of the IOT-based online monitoring system to improve the distribution system‌ of pharmaceutical, using the agent-based modeling approach. First, by reviewing the research literature and interviewing industry experts, the basic concepts are extracted and using the grounded-theory method, the conceptual grounded-theory model is compiled; finally, using the obtained model and performing the agent-based modeling steps, the conceptual model of the agent-based is extracted. Based on the findings, data quality, information and communication technology infrastructure, automatic measurement and evaluation, and automatic action and evaluation are among the factors affecting the IoT-based online monitoring system. Also, the agents of the organization, customers, suppliers, governance and information technology infrastructure, interact with each other and with the environment. Based on the results, the IoT-based online monitoring system is an effective way to improve processes, and decision makers can make smarter decisions with this approach.

    Keywords: Agent-based modeling, Online monitoring system, Internet of Things, Conceptual Model, The Pharmaceutical distribution system
  • Mohammad Kazemi *, Mohammad Ali Keramati, Mehrzad Minooie Pages 317-365

    Clustering is a common method for analyzing various data that is used in many fields, including statistical pattern recognition, machine learning, data mining, image analysis, and bioinformatics. Clustering The process of grouping objects similar to different groups, or more precisely, partitioning and dividing a set of data, into separate subcategories, the main point of which is not to be specific. The number of classes is in clustering. One of its most widely used uses is in the field of data, the clustering of which is performed by experts in taste. Bank customer clustering has been a challenge from the beginning, and it has been difficult to find consensus among experts to select a feature for grouping.
    This dissertation seeks to provide a solution for dynamic clustering of bank customers. This clustering will be based on a genetic algorithm and will decide on the number of categories, members of each category, and the similarity criteria used. The dynamics of the method are based on the improvement of the LRFM method using the genetic algorithm. In other words, the genetic algorithm will try to find different information fields about the bank's customers in the database; Put the right fields next to the features used in the LRFM method and get better results for clustering the bank's customers. This process leads to the determination of the criterion of similarity of one customer with another customer and the degree of similarity between them.

    Keywords: bank customer relationship management, Clustering, LRFM Model, Genetic Algorithm, DBSCAN Method
  • Kobra Khoram, Esmaeil Asadi *, Sahar Dorniani Pages 357-388

    The development of E-government is one of the priorities of the managers of the tax affairs organization in recent years that despite the growth of investments in the field of information and communication technologies and the necessity of E-government development in this field, So far in the E-government literature, the effective dimensions in the development of E-government has not been identified and has been neglected. Therefore, the purpose of this study was to investigate the effective dimensions in the development of E-government in the tehran tax affairs organization. This research in terms of purpose applied and in terms of method, was a combination of qualitative and quantitative methods. The statistical population in the qualitative section 15 experts and specialists and in the quantitative section was 1097 employees of the tehran tax affairs organization that with using Cochran's formula, 285 people were selected as a sample. In the qualitative section, purposeful sampling method  and in the quantitative section, stratified random sampling method was used. In order to analyze the data and confirm the model structure, chi-square and friedman ranking tests were used. The results showed that the effective dimensions in the development of E-government in order of importance are: technological, political-legal, cultural-social, human capital, organizational-managerial and economic-financial.

    Keywords: E-Government, Development of E-government, Delphi technique, Tax Affairs Organization