فهرست مطالب

بیمارستان - سال بیستم شماره 1 (بهار 1400)

مجله بیمارستان
سال بیستم شماره 1 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/11/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسین دهقان زاده، محمد مسگرپور، سید مرتضی حسینی شکوه*، محمدکریم بهادری، جواد خوش منظر صفحات 1-12
    زمینه و هدف

    با توجه به ضرورت قانونی تغییر رویکرد دانشگاه ها از نظام بودجه ریزی سنتی به نظام بودجه ریزی عملیاتی، این شیوه از بودجه ریزی با چالش هایی همراه است. این مطالعه با هدف امکان سنجی و اولویت بندی ابعاد بودجه ریزی عملیاتی در یک دانشگاه علوم پزشکی نظامی انجام شد.
    مواد و روش ها: مطالعه به صورت توصیفی-تحلیلی در سال 99 در دو مرحله انجام شد. در مرحله اول 68 نفر از مدیران، کارکنان و کارشناسان معاونت طرح و برنامه و امور مالی دانشگاه علوم پزشکی به روش سرشماری و در مرحله دوم 10 نفر از خبرگان به صورت هدفمند وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده ها دو پرسشنامه روا و پایا بود. داده ها در مرحله اول با استفاده از آزمون t و نرم افزار SPSS و در مرحله دوم با رویکرد AHP و نرم افزار Expert Choice تجزیه وتحلیل شد.

    نتایج

    میانگین نمره کلی بودجه ریزی عملیاتی و هر یک از ابعاد توانایی، اختیار و پذیرش بودجه ریزی عملیاتی به ترتیب 3/2، 39/2، 38/2 و 31/2 و در سطح نامطلوب قرار داشت (05/0> P). همچنین معیار توانایی با وزن 547/0، پذیرش با وزن 244/0 و اختیار با وزن 209/0 به ترتیب بیشترین وزن و اهمیت را در پیاده سازی نظام بودجه ریزی عملیاتی دارند.
    نتیجه گیری: بر اساس نتایج توجه به سه بعد اصلی توانایی، اختیار و پذیرش در پیاده سازی بودجه ریزی عملیاتی در جامعه موردمطالعه ضروری است هر چند توجه به بعد توانایی و اجزاء آن شامل توانایی نیروی انسانی، توانایی فنی و توانایی ارزیابی عملکرد از اهمیت بیشتری برخوردار است.

    کلیدواژگان: بودجه ریزی عملیاتی، دانشگاه علوم پزشکی، تحلیل سلسله مراتبی، مدل شه
  • محمود نکویی مقدم، آناهیتا بهزادی، خلیل کلوانی، زهرا نادرخواه* صفحات 13-20
    مقدمه

    برندینگ و بازاریابی یکی از نیازهای اساسی هر سازمان برای بقا و بالا بردن کیفیت محصولات و خدمات ارایه شده می باشد. امروزه حیطه کاربرد بازاریابی به سازمان های بهداشتی و درمانی نیز رسیده و یکی از الزامات مهم برای ارتقای کیفیت خدمات سلامت ارایه شده ی بیمارستان ها می باشد. هدف پژوهش حاضر بررسی عوامل موثر بر ارزش ویژه برند مبتنی بر مشتری در بیمارستان می باشد.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر از نوع توصیفی _تحلیلی بود. نمونه این پژوهش، 350 نفر از بیماران بیمارستان های خصوصی منتخب شهر تهران و کرمان در سال 1399 بود که با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. اطلاعات نمونه منتخب با استفاده از پرسشنامه مطالعه ی چاهال و بالا که روایی و پایایی آن محاسبه شد جمع آوری گردید. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از ورژن 14 نرم افزار Stata استفاده شد.

    نتایج

    میانگین ارزش ویژه برند مبتنی بر مشتری در گروه زنان و نیز گروه تحصیلی کمتر از دیپلم و گروه جراحی بیشتر بود. همچنین ارزش ویژه برند مبتنی بر مشتری از نظر جنسیت، نوع بیمه، علت بستری و میزان تحصیلات بین طبقات مختلف، اختلاف معناداری وجود داشت. ابعاد مختلف ارزش برند بیمارستان شامل کیفیت درک شده (در حد متوسط)، وفاداری بیمار (در حد متوسط)، تصویر برندینگ (در حد خوب) و ارزش برند خدمات (در حد خیلی خوب) ارزیابی شدند و میانگین ارزش ویژه برند مبتنی بر مشتری در حد بالایی قرار داشت.

    نتیجه گیری

    بیمارستان ها با ارتقا خدمات ارایه شده ی خود از طریق ارتقا کیفیت و ارتقا تصویر برندینگ و ارزش برند خدمات، می توانند در جهت جذب و حفظ بیماران و نیز ایجاد مزیت رقابتی نسبت به بیمارستان های دیگر گام بردارند. نتایج این مطالعه نشان از تاثیر مثبت کیفیت درک شده، وفاداری بیمار، تصویر برند و ارزش برند خدمات بر ارزش ویژه برند مبتنی بر مشتری دارد.

    کلیدواژگان: برند، بیمارستان، بازاریابی، وفاداری، رضایت مشتری، کیفیت
  • ندا واحدی نژاد، فرزاد فیروزی جهانتیغ* صفحات 21-35
    زمینه و هدف

    ارزیابی ریسک از ضروریات محیط های پرخطر کاری مانند بیمارستان ها می باشد. در طی همه گیری ها، حفظ سلامت کارکنان بهداشت و درمان به عنوان افراد موثر در کنترل شیوع بیماری مهم است. این پژوهش با هدف حفاظت شغلی کارکنان در مقابل کووید-19 با روش FMEA در بخش عفونی بیمارستان بوعلی زاهدان صورت گرفت.

    مواد و روش ها

    شناسایی خطاها در فرآیند های اولویت دار با تکنیک بارش افکار صورت پذیرفت. امتیازدهی خطاها با مولفه های S، O و D، محاسبه RPN و اولویت بندی خطاها با FMEA سنتی صورت پذیرفت. جهت بهبود FMEA سنتی، اولویت بندی خطاها با FMEA موزون و تکنیک های MCDM نیز صورت گرفت. پس از شناسایی ریسک های بحرانی، شناسایی و دسته بندی علل خطا، ارایه راهکارهای اصلاحی جهت مقابله با ریسک های بحرانی صورت گرفت.

    نتایج

    سه فرآیند پذیرش، ویزیت بیمار و نمونه گیری به ترتیب به عنوان فرآیندهای اولویت دار جهت ارزیابی ریسک شناسایی شد. در مجموع 58 خطا در 6 دسته شناسایی شد و به بررسی اثرات آن ها پرداخته شد. تعداد 13 خطای بحرانی (RPN بالای 100) معادل 22% و 42 علت ریشه ای خطا بر اساس بارش افکار و طبقه بندی آن ها با مدل آیندهوون و در نهایت 49 راهکار اصلاحی برای مقابله با ریسک ارایه شد.

    نتیجه گیری

    شناسایی 58 حالت خطا، طبقه بندی علل خطا و ارایه راهکارهای اصلاحی، حاکی از توانایی روش FMEA جهت ارزیابی ریسک بخش های حساسی مانند بیمارستان ها است. در نتیجه روش FMEA قادر به شناسایی خطاها و کاهش پیامدهای آن ها بوده و می تواند در بهبود کیفیت و کاهش ریسک استفاده شود. تکنیک های مدیریت ریسک به همراه تعهد مدیران و تجدید سیاست های سازمانی، می تواند اثربخشی این فعالیت ها را تضمین کند.

    کلیدواژگان: حفاظت شغلی، کارکنان بهداشت و درمان، کووید-19، تجزیه وتحلیل حالات خطا و اثرات آن، ارزیابی ریسک، FMEA
  • هیوا میرزایی، حجت رحمانی*، محمد عرب، جلال سعیدپور صفحات 36-49
    زمینه و هدف

    گردشگری پزشکی سال هاست در کشور ما موردتوجه است. ورود بیماران بین الملل به کشور موجب رونق بخش گردشگری پزشکی می گردد ولی بایستی زیرساخت های لازم برای این امر ایجاد گردد. دستورالعمل تاسیس واحد بیماران بین الملل یکی از زیرساخت های قانونی برای استانداردسازی این حوزه می باشد. لذا این پژوهش با هدف تحلیل استراتژیک استقرار واحد بیماران بین الملل در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه ترکیبی در سال 1398 در سه بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی تهران که مجوز راه اندازی این واحد را داشتند انجام گرفت. در هر بیمارستان با افراد صاحب نظر در این زمینه مصاحبه عمیق صورت گرفت. سپس داده ها در چهار دسته نقاط قوت، نقاط ضعف، فرصت ها و تهدیدها دسته بندی شد و با توجه به نتایج حاصل از تکنیک SWOT راهبردهای لازم ارایه گردید.

    نتایج

    فرصت هایی شامل هزینه پایین خدمات پزشکی در ایران، کم ارزش بودن ریال و پیوندهای سیاسی و مذهبی با کشورهای منطقه وجود دارند. تهدیدهای مهم هم عبارت بودند از وجود رقبای حرفه ای، فعالیت گسترده دلالان و وجود تعداد زیادی متولی برای این صنعت در داخل کشور. در آخر راهبردهای مناسب برای هر بیمارستان ارایه شد.

    نتیجه گیری

    این بازار در کشور ما با تهدیدهای زیادی مواجه است و نیازمند سیاست گذاری های متناسب با شرایط موجود و اقدامات فوری می باشد. همچنین نتایج نشان داد که دو بیمارستان در حالت رقابتی و یک بیمارستان در حالت تدافعی قرار دارد.

    کلیدواژگان: بیمارستان، گردشگری پزشکی، تهران، گردشگری سلامت
  • سمانه داودآبادی*، محمدحسن احمدپور، امیراشکان نصیری پور، حسین شهنوازی صفحات 50-59
    زمینه و هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر برنامه ریزی استراتژیک منابع انسانی بر عملکرد کارکنان بیمارستان شهدای تجریش تهران انجام شده است.

    مواد و روش ها

    این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی - عملی و از نظر ماهیت و روش توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل تمامی کارکنان دایم بیمارستان شهدای تجریش می باشد که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده و با توجه به فرمول کوکران، تعداد 184 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. در این پژوهش از پرسشنامه مدیریت استراتژیک منابع انسانی و پرسشنامه عملکرد برای جمع آوری داده ها استفاده شد. برای تایید روایی پرسشنامه، از نظرات خبرگان و برای سنجش پایایی از نرم افزار spss استفاده شد و آلفای کرونباخ 868/0 و 751/0 به دست آمد. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار spss و رگرسیون خطی ساده استفاده گردید.

    نتایج

    نتایج نشان داد برنامه ریزی، تامین، توسعه، مدیریت عملکرد، پاداش و روابط کارکنان بر عملکرد کارکنان بیمارستان شهدای تجریش تهران تاثیر معناداری دارد.

    نتیجه گیری

    ازآنجاکه نتایج تحقیق حاکی از ارتباط بسیار قوی بین مدیریت استراتژیک منابع انسانی و عملکرد سازمان در بیمارستان شهدای تجریش می باشد لازم در مراکز بهداشتی و درمانی به امر مدیریت منابع انسانی توجه کافی مبذول گردد. همچنین لازم است به مقولاتی همچون آموزش و توسعه انسانی، تعامل و ارتباط موثر با کارکنان و کارمند یابی و استخدام توجه ویژه ای اعمال گردد.

    کلیدواژگان: برنامه ریزی استراتژیک منابع انسانی، عملکرد کارکنان، بیمارستان شهدای تجریش
  • آزاده صبح خیز کوزه کنان، زهرا حاجی انزهائی*، فریده اشرف گنجوئی، محمدحسین پورغریب شاهی صفحات 60-78
    زمینه و هدف

    امروزه در نظام اطلاعات پزشکی، داده های گوناگونی ذخیره شده اند تا در مواقع لزوم تجزیه وتحلیل شده یا بازیابی شوند؛ لذا این پژوهش باهدف تعیین نیازمندی های ذی نفعان سامانه مدیریت اطلاعاتی پزشکی ورزشکاران بر اساس استانداردهای بین المللی انجام شد.

    مواد و روش ها

    جامعه پژوهش شامل ورزشکاران، ارایه دهندگان خدمات بالینی و مدیران مراکز پزشکی ورزشی کشور ایران بود. در این پژوهش، از جداول مقایسه ای کشورهای منتخب، برای نیازسنجی از ذی نفعان استفاده شد و به صورت ترکیبی بود. برای تحلیل داده های حاصل از پرسش نامه، تعداد پاسخ های کسب شده هر مولفه بر اساس مقیاس لیکرت مشخص و با توجه به فراوانی پاسخ های مربوط به گزینه ها، درصد هر یک محاسبه شد و مولفه هایی که توافق جمعی کاربران بیش از 50 درصد بود انتخاب شد.

    نتایج

    مجموعه داده اولیه، اجزاء کلی سامانه و موجودیت های اولیه سامانه پرونده اطلاعات پزشکی ورزشی ورزشکاران را مشخص نمود. نتایج نشان داد که بیشترین توافق جمعی در مورد وجود نوع آلرژی دارویی و بیماری دیابت در سابقه بیماری خانواده در پرونده سلامت فردی ورزشکاران و کمترین توافق در مورد نحوه ورود به تیم حاصل شد. نیازهای ذی نفعان در مقایسه با کشورهای منتخب، شامل جزییات بیشتری از جمله اطلاعات سلامت روان بود که در مجموعه داده کشورهای منتخب، به آن توجه چندانی نشده بود.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد بر اساس یافته ها، دسترسی فرد به اطلاعات پزشکی ورزشی، نکته کلیدی است و فرد می تواند در یک درمان بیمارمحور، اطلاعات خود، مشکلات و نیازهای سلامت مرتبط با خود را مشاهده و دریافت نماید.

    کلیدواژگان: انفورماتیک پزشکی، سیستم های مدیریت پایگاه داده، پزشکی ورزشی
  • یوسف عیوضی، یدالله حمیدی، علی اکبر فضائلی* صفحات 79-87
    زمینه و هدف

    شاخص پذیرش غیر مقتضی و شاخص روز بستری غیر مقتضی، دو نشانه نامطلوب از نظر کنترل هزینه های بیمارستانی محسوب می شوند. این پژوهش با هدف تعیین میزان پذیرش و بستری غیر مقتضی و عوامل مرتبط با آن در بیمارستان شهدا کرمانشاه انجام شده است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی تحلیلی، جامعه آماری موردمطالعه بیماران بستری شده در بخش های مختلف بیمارستان شهدا کرمانشاه در سال 1397 بوده است. 245 پرونده بیمار بستری با استفاده از فرمول کوکران و به روش نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده، انتخاب شدند. برای ارزیابی میزان پذیرش و بستری غیر مقتضی از پروتکل ارزیابی مناسب (AEP) استفاده گردید. ارتباط متغیرهای سن، جنس، نوع پذیرش، نوع بخش بستری، نوع درمان، میزان پوشش هزینه بستری بیمه، محل سکونت، با میزان پذیرش و بستری غیر مقتضی با استفاده از نرم افزار spss16 بررسی شد.

    نتایج

    7/5% از پذیرش ها و 4/21% از روز بستری ها غیر مقتضی به دست آمد. پذیرش غیر مقتضی با جنسیت، نوع درمان از نظر جراحی یا طبی و نوع بخش بستری به طور معنادار مرتبط بود. روز بستری های غیر مقتضی نیز با نوع بخش بستری، نوع درمان و محل سکونت ارتباط معنادار داشت.

    نتیجه گیری

    با مشخص شدن میزان پذیرش ها و بستری های غیر مقتضی و عوامل مرتبط با آن برای سیاست گذاران و مدیران بیمارستان ها و سازمان های بیمه گر با اتخاذ تصمیمات مناسب، می توان بدون کاهش کیفیت خدمات درمانی بیمارستان ها، از هزینه های غیرضروری جلوگیری کرد.

    کلیدواژگان: بستری غیر مقتضی، تقاضای القایی، پروتکل ارزیابی مناسب
  • ابراهیم جعفری پویان، ریاض علائی کلجاهی*، فرهاد حبیبی، شیوا طلوعی رخشان صفحات 88-91
    مقدمه

    تنوع موجود در واژگان به کار رفته جهت معرفی واحد های عملی رشته مدیریت خدمات بهداشتی درمانی منجر به ایجاد چندگانگی در نحوه اجرای واحد های عملی این رشته شده است. توجه کافی به تفاوت ها، اشتراکات موجود بین واژگان مختلف موجود در ادبیات علمی همچنین الزامات هر کدام می تواند دید بهتری به اساتید و سیاستگذران جهت آموزش بهتر دانشجویان این رشته بیانجامد. بدین منظور، مروری بر عناوین واحد های عملی رشته مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی در دانشگاه های معتبر دنیا انجام گرفت.

    روش کار

    دانشگاه های مختلفی در اقصی نقاط جهان مورد بررسی قرار گرفتند. از بین 50 دانشگاه بررسی شده در نقاط مختلف جهان در زمینه دوره های عملی رشته مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی (سلامت) با تنوع گسترده ای از اصطلاحات و واژگان مربوط به این لغات مواجه شدیم. از این رو، سعی شد تا دسته بندی مناسبی ارایه گردد تا دانشجویان و متخصصین این رشته، دید خوبی نسبت به این نامگذاری ها پیدا کند.

    یافته ها

    عناوین “Practicum”،“Capstone”، “Residency”، “Internship” رایج ترین اصطلاحات به کار رفته برای نامگذاری دوره های عملی این رشته بودند. همچنین، اصطلاحاتی چون " Field training "، " Assistanceship "و" Field practicum" نیز در بین ادبیات موضوع در برخی از موارد دیده شد.

    نتیجه گیری

    در نهایت، تناسب دوره با شرایط حاکم نظام آموزشی- سلامتی کشور، تعیین دقیق اهداف دوره، وظایف هر کدام از طرفین (دانشجو، ناظر میدانی، ناظر دانشگاهی)، استاندارد های رفتاری، معیارهای شفاف ارزشیابی، درگیر کردن دانشجو با نیاز های واقعی بایستی در حین طراحی دوره به خوبی مورد توجه قرار گیرند.

    کلیدواژگان: کارآموزی، مدیریت خدمات سلامت، واحد های عملی
|
  • Hossein Dehghanzadeh, Mohammad Meskarpou, Amiri, Sayyed, Morteza Hossein, Shokouh*, Mohammadkarim Bahadori, Javad Khoshmanzar Pages 1-12
    Background

    Due to the legal necessity of changing the approach of universities from traditional budgeting into the operational budgeting system, it should be noted that this method of budgeting is associated with challenges. The aim of this study was to evaluate the feasibility and prioritization of operational budgeting dimensions in a military medical university.
    Materials &

    Methods

    This descriptive-analytical and cross-sectional study was conducted in 2020 in two stages. In the first stage, 68 managers, staff and experts of the deputy for Planning and Finance of a Military Medical Sciences university were enrolled by census method. In the second stage, 10 experts were purposefully included in the study. Data collection tool was two valid and reliable questionnaires. Data were analyzed using t-test and SPSS software in the first stage and using AHP approach and Expert Choice software in the second stage.

    Results

    The average overall score and the score for each of the dimensions of ability, authority and acceptance of operational budgeting was 2.3, 2.39, 2.38 and 2.31, respectively which was at an undesirable level (P< 0.05). Also, dimensions of the ability with a weight of 0.547, acceptance with a weight of 0.244 and authority with a weight of 0.209 had the highest weight and importance in the implementation of the operational budgeting system, respectively.

    Conclusion

    Based on the results, it is necessary to pay attention to the three main dimensions of ability, authority and acceptance in implementing operational budgeting in the study population.

    Keywords: Operational Budgeting, University of Medical Sciences, Analytic hierarchy, Shah Model
  • Mahmood Nekoei-Moghadam, Anahita Behzadi, Khalil Kalavani, Zahra Naderkhah* Pages 13-20
    Introduction

    Branding is one of the most important needs of any organization to survive and improve the quality of provided products and services.Today, branding is also being increasingly used by health organizations and has become one of the important elements for improving the quality of services provided by hospitals as the main body of health services. In the present study, the factors affecting the customer-based brand equity were investigated in selected hospitals.

    Materials and Methods

    This is a descriptive-analytical and cross-sectional study. Using stratified random sampling method, 350 patients were selected from private hospitals in Tehran and Kerman in 2020. Data were collected through a questionnaire and the Stata software V.14 was used for data analysis.

    Results

    The average customer-based brand equity was higher in women, those with a degree lower than diploma, and in surgical treatment group. Different dimensions of hospital brand value including perceived quality (average), patient loyalty (average), brand image (good) and service brand value (very good) were evaluated and average customer-based brand equity received 76.38 points out of 100 and was at a high level.

    Conclusion

    Hospital brand value has an important effect on hospital marketing. Hospitals can take steps to attract and retain patients and can create a competitive advantage over others. The results showed the positive effect of perceived quality, patient loyalty, brand image and service brand value on customer-based brand equity.

    Keywords: Brand equity, Hospital, Marketing, Loyalty, Customer satisfaction
  • Neda Vahedi Nezhad, Farzad Firouzi Jahantigh* Pages 21-35
    Introduction and purpose

    Risk assessment is a necessity in high-risk work environments like hospitals. During epidemics, the need to maintain the health of healthcare staff increases as they are effective people in controlling the spread of the disease. The purpose of this study was to assess the occupational safety of healthcare staff against coronavirus using FMEA in infectious diseases ward of Bu-Ali Hospital in Zahedan.

    Methodology

    Failure modes were identified using brainstorming technique. After scoring them with S, O and D, they were prioritized by calculated RPN. To improve the traditional FMEA, failure modes were prioritized with weighted FMEA and MCDM techniques. After identifying the critical failure modes, the root causes of them were identified and categorized.  Finally, corrective solutions were provided to handle them.

    Results

    Three processes including emergency admission, patient visit, and sampling were identified as priority processes. 58 failure modes and their effects were identified in 6 categories. 13 critical failures modes (RPN above 100) equivalent to 22% were identified. Then 42 root causes of them were identified by brainstorming technique and their classifications were done by Eindhoven. Finally, 49 corrective strategies were presented to handle critical risks.

    Conclusion

    Identifying 58 risks and their effects, identifying and classifying root causes and providing corrective solutions indicate the capability of the FMEA to assess the risk of critical departments such as hospitals. As a result, the FMEA is able to detect risks, reduce their consequences and improve quality. Risk assessment techniques along with the commitment of managers and the renewal of organizational policies can ensure the effectiveness of these activities.

    Keywords: Occupational safety, Healthcare personnel, Covid-19, Analysis of failure mode, their effects, Risk assessment, FMEA method
  • Hiwa Mirzaii, Hojjat Rahmani*, Mohammad Arab, Jalal Saeidpour Pages 36-49
    Background

    Medical tourism has been considered in our country for many years. The arrival of international patients in the country will boost the medical tourism sector; however, the necessary infrastructure must be created for this. The guidelines for the establishment of the International Hospital Unit are one of the legal infrastructures for standardization in this field. Therefore, this study was conducted with the aim of strategic analysis of the establishment of an international patient unit in hospitals of Tehran University of Medical Sciences.

    Materials & Methods

    This combined study was performed in 2019 in three hospitals of Tehran University of Medical Sciences that had a license to operate this unit. In-depth interviews were conducted in each hospital with experts in this field. The data were then categorized into four categories of strengths, weaknesses, opportunities and threats, and according to the results of the SWOT technique, the necessary strategies were presented.

    Results

    There are opportunities including low cost of medical services in Iran, low value of Iranian Rial and political and religious ties with countries in the region. Significant threats also included the existence of professional competitors, the widespread activity of brokers, and the large number of trustees for the industry within the country. Finally, appropriate strategies were presented for each hospital.

    Conclusion

    This market in our country faces many threats and needs policies appropriate to the current situation with an immediate action. The results also showed that two hospitals are in a competitive state and one hospital is in a defensive state.

    Keywords: Hospital, Medical Tourism, Tehran, Health Tourism
  • Samane Davoodabadi*, Mohammad Hassan Ahmadpour, Amirashkan Nasiripour, Hossein Shahnavazi Pages 50-59
    Introduction

    The purpose of this study is Investigating the effect of strategic planning on human performance from the perspective of the staff of Shohada Tajrish Hospital in Tehran.

    Materials and Methods

    This research is applied-practical in terms of purpose and correlational in terms of nature and descriptive method. The statistical population of the present study includes all permanent staff of Shohada Tajrish Hospital. Using simple random sampling method and according to Cochran's formula, 184 people were selected as a statistical sample. In this study, the Strategic Human Resources Management Questionnaire and the Performance Questionnaire were used to collect data. Experts' opinions were used to confirm the validity of the questionnaire and SPSS software was used to assess the reliability. Cronbach's alpha was 0.868 and 0.751. SPSS software and simple linear regression were used to analyze the data.

    Results

    The results showed that planning, supply, development, performance management, reward and employee relations have a significant effect on the performance of employees of Shohada Tajrish Hospital in Tehran.

    Conclusion

    Since the results of the research indicate a very strong relationship between strategic human resource management and the performance of the organization in Shohada Tajrish Hospital, it is necessary to pay sufficient attention to human resource management in health centers. It is also necessary to pay special attention to categories such as human education and development, effective interaction and communication with employees, and hiring and hiring.

    Keywords: strategic planning of human resources, Employee performance, Shohada Tajrish Hospital
  • Azadeh Sobhkhiz Koozeh Kanan, Zahra Haji Anzahaei*, Farideh Ashraf Ganjouei, Mohammadhossein Pourgharib Shahi Pages 60-78
    Background

    In today's medical information system, various data are stored to be analyzed or retrieved when necessary. Therefore, this study was conducted to determine the needs of stakeholders of athletes' medical information management system based on international standards.

     Materials & Methods

    The study population included athletes, clinical service providers and managers of sports medicine centers in Iran. In this study, comparison tables of selected countries were used to assess the needs of stakeholders and were quantitative-descriptive. To analyze the data obtained from the questionnaire, the number of answers obtained for each component was determined based on the Likert scale and according to the frequency of answers related to the options, the percentage of each was calculated and the components that were more than 50% were agreed upon.

     Results

    Findings identified the initial data set, general components of the system and the initial assets of the Athlete Sports Medicine Information System. The results showed that the highest collective agreement about the presence of drug allergies and diabetes in the family's history was in the individual health records of athletes and the lowest agreement was reached on how to join the team. Stakeholder needs, compared to selected countries, included more details, including mental health information, that were not given much attention in the selected countries' datasets.

    Conclusion

    Based on the findings, it seems that a person's access to sports medicine information is a key point and a person can see and receive their information, problems and related health needs in a patient-centered treatment.

    Keywords: Medical Informatics, Database Management Systems, sports medicine
  • Yusef Eivazi, Yadollah Hamidi, Ali Akbar Fazaeli* Pages 79-87
    Introduction

    Inappropriate admission and inappropriate hospital days are two undesirable indicators in terms of controlling hospital costs. This study was conducted to determine the rate of inappropriate admission and hospital days and related factors in Shohada Hospital in Kermanshah.

    Methods

    This is descriptive-analytical study.The statistical population included patients admitted of Kermanshah shohada Hospital in 1397. 245 Inpatient records were selected using Cochran's formula and stratified random sampling. Appropriateness evaluation protocol was used to evaluate the inappropriate admission and inappropriate hospital days. The relationship between age, sex, type of admission, type of ward, type of treatment, coverage of cost hospitalization, place of residence, with rate of inappropriate admissions and inappropriate hospital days was assessed using spss16 software.

    Results

    5.7% of admissions and 21.4% of hospital days were inappropriate. Inadequate admission was significantly related to gender, type of surgical or medical treatment, type of hospital ward in chi-square test in contingency tables with 95% confidence.  Inappropriate hospital days were related to the type of hospitalization ward in kruskal-Wallis test , type of treatment and place of residence in Mann-Whitney test.

    Conclusion

    By determining the amount of inappropriate admissions and inappropriate hospital days and related factors for policy makers and managers of hospitals and insurance organizations, it is possible to avoid unnecessary costs without reducing the quality of hospital services.

    Keywords: Inappropriate Admission, Introduce demand, Appropriateness evaluation Protocol
  • Ebrahim Jaafari Pooyan, Riaz Alaei Kalajahi*, Farhad Habibi, Shiva Toloui Rakhshan Pages 88-91