فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی قم
سال پانزدهم شماره 7 (پیاپی 114، مهر 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/07/09
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سارا امانیان، منیر نوبهار*، نیره رئیس دانا صفحات 454-462
    زمینه و هدف

    تصویر پرستاری ارتباطی تنگاتنگ با هویت و نقش پرستاران دارد و در این بین رسانه ها سهم بسزایی در ترسیم تصویر مثبت یا منفی از حرفه پرستاری خواهند داشت. این مطالعه مروری سیستماتیک، با هدف بررسی تاثیر رسانه بر تصویر پرستاری در جامعه جهانی انجام شده است.

    روش بررسی

    در این مطالعه، در شهریور سال 1399، جهت یافتن مطالعات مرتبط با هدف ذکرشده، بدون محدودیت زمانی تا سال 2020 در پایگاه های اطلاعاتی ملی SID ، Magiran ، IranMedex و بین المللی Web of Science ، Scopus ، PubMed و با کلمات کلیدی حرفه پرستاری (Nursing Profession)، تصویر پرستاری (Nursing Image)، تصویر عمومی پرستاری (Nursing Public Image) و رسانه گروهی / اجتماعی (Social / Mass Media) جست وجوی اینترنتی انجام شد. پانزده مقاله منطبق با معیارهای ورود از بین تمام مقالات استخراج شده جهت ارزیابی کیفیت مقالات بررسی شده و در گام آخر، داده های مقالات منتخب نهایی در جدول های استخراجی وارد شدند.

    یافته ها

     از مجموع 958 مقاله حاصل از جست وجو، تعداد هفت مقاله منطبق با معیارهای ورود وارد مطالعه شدند. مهم ترین تاثیرات رسانه بر تصویر حرفه پرستاری شامل تاثیر رسانه بر تصویر آکادمیک و تصویر بالینی حرفه، نقش های حرفه پرستاری، سوگیری خبری و سوگیری جنسیتی رسانه نسبت به حرفه پرستاری بود.

    نتیجه گیری

     جهت بهبود تصویر عمومی حرفه پرستاری، نظارت و مراقبت بر تولیدات اصحاب رسانه از یک سو و از سوی دیگر، حضور هرچه پررنگ تر پرستاران در رسانه به منظور معرفی واقعیت حرفه خویش، در شنیدن صدای پرستاران راهکار کمک کننده ای خواهد بود.

    کلیدواژگان: حرفه پرستاری، تصویر پرستار، رسانه، مرور سیستماتیک
  • زهره خلجی نیا، زهرا عابدینی، هدی احمری طهران، اشرف خرمی راد* صفحات 464-473
    زمینه و هدف

    بیماری ناشی از کووید-19مهم ترین مسئله امروز جهان است که بر تمام حوزه های فردی، روانی، اجتماعی و اقتصادی افراد جامعه اثرگذاشته و زندگی روزانه انسان ها را مختل کرده است؛ بنابراین مطالعه حاضر با هدف تبیین درک مردم از زندگی در شرایط شیوع بیماری کرونا انجام شد.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر با رویکرد کیفی با استفاده از تحلیل محتوا به روش قراردادی در مراکز بهداشتی سطح شهر قم صورت گرفته است. داده ها از طریق مصاحبه عمیق نیمه ساختار یافته با بیست مشارکت کننده (دوازده زن و هشت مرد) به روش نمونه گیری هدفمند، جمع آوری و به طور هم زمان تحلیل شد.

    یافته ها

    از تحلیل داده ها، دو طبقه اصلی شامل «تغییر سبک زندگی» با دو طبقه فرعی «تغییر در فعالیت ها و عادات»، «تغییر در علاقه مندی ها» و طبقه اصلی دیگر اثرات روان شناختی با دو طبقه فرعی «اضطراب و ترس» و «احساس تنهایی» استخراج شده است.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های این مطالعه، شیوع بیماری کووید-19 با تاثیر در سبک زندگی و سلامت روان، تغییر در فعالیت ها، عادات، علاقه مندی ها و همچنین مشکلاتی از قبیل بدخوابی، اضطراب، استرس، تنش و احساس تنهایی همراه است. پیشنهاد می شود روان شناسان و متخصصان برای کاهش پیامدهای روانی این پاندمی و افزایش سازگاری افراد با شرایط موجود، آزمایش های موثری طرح ریزی و اعمال کرده و آنها را به داشتن یک سبک زندگی فعال تشویق کنند.

    کلیدواژگان: کووید-19، همه گیری، مطالعه کیفی
  • نوید کلانی، قهرمان بمانا، نفیسه اسماعیل پور، سعید رضوی، ناصر حاتمی، محمد رادمهر* صفحات 474-481
    زمینه و هدف

    پرستاران نسبت به سایر پرسنل درمانی مدت زمان بیشتری در ارتباط با بیماران هستند و این امر نیازمند تصمیم گیری مناسب پرستاران در خصوص کنترل مناسب و موثر درد در بیماران است؛ بنابراین این مطالعه با هدف تعیین دانش و نگرش در پرستاران دانشگاه علوم پزشکی جهرم نسبت به مدیریت درد انجام پذیرفت.

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی تحلیلی روی 142 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی جهرم در سال 1400 انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات در این مطالعه، پرسش نامه اطلاعات جمعیت شناختی و پرسش نامه دانش و نگرش پرستاران در مورد درد است. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار spss نسخه 21 و آزمون های آماری توصیفی و آزمون های استنباطی صورت گرفت.

    یافته ها

    میانگین± انحراف معیار نمره دانش پرستاران نسبت به مدیریت درد 3/3± 8/10 و میانگین± انحراف معیار نمره نگرش پرستاران نسبت به مدیریت درد 9/7± 1/63 بوده است. سطح دانش بیشتر پرستاران ضعیف 130 نفر (5/ 91درصد) و سطح نگرش بیشتر پرستاران نسبت به مدیریت درد متوسط 112 نفر (9/ 78درصد) بوده است. تنها 24 نفر (9/ 16درصد) از پرستاران نگرش مثبت به مدیریت درد داشتند. ضریب همبستگی پیرسون بین نمره دانش و نمره نگرش پرستاران ارتباط مثبت و معنا دار نشان داد (248/0= r، 003/0=P).

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که اغلب پرستاران، دانش و نگرش کافی نسبت به مدیریت درد ندارند؛ بنابراین آموزش و برگزاری کلاس های بازآموزی برای همه پرستاران شاغل مد نظر پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: دانش، نگرش، مدیریت درد
  • مریم منادی، حسین معتمدی، نازنین صانعی* صفحات 482-489
    زمینه و هدف

    گیاهان دارویی از مهم ترین منابع طبیعی هر کشور هستند. هدف مطالعه حاضر بررسی اثر ضد بیوفیلمی عصاره های اتانولی و متانولی برگ سدر، دانه اسفند، برگ مریم گلی و دانه بلوط بر رشد و تشکیل بیوفیلم استافیلوکوکوس اوریوس است.

    روش بررسی

    عصاره های گیاهی با روش خیساندن در اتانول و متانول تهیه شدند. پس از ارزیابی میزان حساسیت استافیلوکوکوس اوریوس به انواع آنتی بیوتیک ها، اثر مهارکنندگی عصاره ها با روش انتشار دیسک بررسی و سپس اثر بازدارندگی عصاره ها بر تشکیل بیوفیلم توسط این باکتری در چاهک های پلیت میکروتیتر 96 خانه ای ارزیابی شد. میانگین ها با آزمون ANOVA مقایسه شد.

    یافته ها

     عصاره متانولی دانه های اسفند و بلوط در غلظت های 350 و 450 میلی گرم بر میلی لیتر، اثر بازدارندگی بیشتری بر استافیلوکوکوس اوریوس نسبت به سایر عصاره ها و آنتی بیوتیک های سنتزی دارد. غلظت 350 میلی گرم بر میلی لیتر عصاره های متانولی برگ مریم گلی و دانه اسفند و غلظت 350 میلی گرم بر میلی لیتر عصاره اتانولی برگ مریم گلی، کمترین غلظتی بودند که بیشترین اثر مهاری بر تشکیل بیوفیلم توسط استافیلوکوکوس اوریوس نشان دادند. عصاره های دیگر در غلظت های بالاتر تشکیل بیوفیلم را مهار کردند. کمترین اثر ضد بیوفیلمی توسط عصاره های اتانولی و متانولی برگ سدر مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    عصاره های مورد بررسی، به خصوص عصاره متانولی برگ مریم گلی و دانه اسفند و عصاره اتانولی برگ مریم گلی گزینه های مناسبی برای کنترل بیوفیلم های استافیلوکوکی هستند و بررسی های درون تنی برای کاربرد بالینی آنها پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: اثر ضد بیوفیلم، گیاهان دارویی، مریم گلی، استافیلوکوکوس اورئوس، عصاره اتانولی، عصاره متانولی
  • سپیده پای بست، محمد آقاعلی، طیبه سبکبار، محمدحسین عاصی، سارا رحمتی آرام، فرشته شهراب، سید امیر حجازی صفحات 490-497
    زمینه و هدف

    بیماری مالتیپل اسکلروز (MS) یک بیماری اتو ایمیون است که با التهاب و دمیلینه شدن سیستم عصبی مرکزی شناخته می شود. حدود نیمی از بیماران مبتلا به ام اس از اختلال خواب رنج می برند که می تواند نشانگری از کیفیت زندگی باشد. مطالعه حاضر جهت ارزیابی شیوع اختلالات خواب در بیماران مبتلا به ام اس استان قم طراحی شده است.

    روش بررسی

    120 بیمار مبتلا به ام اس از لیست انجمن بیماران ام اس استان قم انتخاب شده و شرکت کنندگان در طرح بر اساس خصوصیات جمعیت شناختی، اندکس کیفیت خواب Pittsburgh (PSQI) و پرسش نامه Global Sleep Assessment (GSA) ارزیابی شدند. داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه23 تجزیه تحلیل شد.

    یافته ها

    بیشتر بیماران (2/ 74درصد) خانم بودند و میانگین سنی بیماران 01/8± 95/33 سال بود. نتایج مطالعه نشان داد که نود نفر (75 درصد) از بیماران، از حداقل یک اختلال خواب که به طور عمده به شکل مشکل در شروع به خواب رفتن یا حفظ ادامه خواب بود، رنج می بردند. به نظر می رسید سن به طور چشمگیری فاکتور اصلی مستقل موثر در اختلال خواب باشد. متغیرهای دیگر مطالعه به جز جنسیت تاثیر قابل توجهی در بروز انواع خاصی از اختلالات خواب داشتند.

    نتیجه گیری

     از آنجا که اختلالات خواب در بیماران ام اس شایع است و به طور کلی تشخیص داده نمی شوند، لازم است که در ارزیابی روتین این بیماران اختلالات خواب بررسی شود.

    کلیدواژگان: مالتیپل اسکلروز، بهداشت خواب، اختلال خواب
  • فرنوش عزیزی، آزاده امیری، مهرداد روحانی نسب، مریم پران* صفحات 498-507
    زمینه و هدف

    اهمال‌کاری تحصیلی می‌تواند تاثیرات نامطلوبی بر ابعاد آموزشی، ارتباطی، سلامت و شغلی دانشجویان داشته باشد؛ بنابراین شناخت عوامل موثر بر اهمال‌کاری تحصیلی بین دانشجویان امری ضروری است. پژوهش حاضر با هدف تعیین همبستگی بین اهمال‌کاری تحصیلی با هوش هیجانی و خودکارآمدی در بین دانشجویان اتاق عمل دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شد.

    روش بررسی

    این پژوهش توصیفی همبستگی از نوع مقطعی روی 95 نفر از دانشجویان اتاق عمل دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شد. ابزار جمع‌آوری داده‌ ها شامل پرسش‌نامه‌های اطلاعات جمعیت‌شناختی، پرسش‌نامه اهمال‌کاری تحصیلی، مقیاس خودکارآمدی عمومی شرر و مقیاس خودگزارشی هوش هیجانی شات بود. اطلاعات حاصل با استفاده از آزمون‌های آنالیز واریانس یک‌طرفه، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه هم‌زمان توسط نرم‌افزار SPSS نسخه21 تجزیه و تحلیل شد.

    یافته‌ ها

     میانگین±‌انحراف‌معیار نمرات اهمال‌کاری تحصیلی، خودکارآمدی و هوش‌ هیجانی به ترتیب 7/8±‌6/20، 3/9±‌1/63 و 6/17±‌2/119 بود. بین اهمال‌کاری تحصیلی با متغیرهای خودکارآمدی (001/0=‌P، 339/0-‌=‌r) و هوش هیجانی (007/0=P، 276/0-‌=‌r) همبستگی معنا دار و معکوس یافت شد. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که مدل پیش ‌بینی اهمال‌کاری تحصیلی بر اساس خودکارآمدی معنادار است (035/0=P). اهمال‌کاری تحصیلی بر اساس هوش هیجانی معنادار نشد (474/0=P).

    نتیجه‌ گیری

    نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که اهمال‌کاری تحصیلی بین دانشجویان با خودکارآمدی و هوش هیجانی بالاتر، کمتر است.

    کلیدواژگان: اهمال کاری، هوش هیجانی، خودکارآمدی، دانشجویان
  • علیرضا یوسفی، پرنیان نیک منش، سلمان دانشی، محسن بیاتی، عصمت رضابیگی داورانی* صفحات 508-517
    زمینه و هدف

    شیوع گسترده کرونا ویروس جدید (کووید-19) در جهان اختلالات روانی متعددی به همراه داشته است. کارکنان شاغل در بیمارستان در خط مقدم مراقبت های کووید-19، یکی از گروه هایی هستند که به شدت تحت تاثیر اختلالات روانی ناشی از این بیماری قرار دارند. مطالعه حاضر با هدف بررسی همبستگی سطح اختلال افسردگی با کیفیت زندگی در کارکنان شاغل در بیمارستان مرجع درمان کووید-19 در سال 1399 انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفیهمبستگی به صورت سرشماری روی 496 نفر از کارکنان شاغل دربیمارستان حضرت علی اصغر (ع) شیراز به عنوان بیمارستان مرجع درمان کووید-19 در جنوب ایران انجام شد. ابزار جمع آوری داده، پرسش نامه های استاندارد افسردگی Beck Depression Inventory (BDI) و کیفیت زندگی WHOQOL-BREF بود. داده ها با استفاده از روش های آماری توصیفی و استنباطی، ضریب همبستگی پیرسون و آزمون های T-test و ANOVA به وسیله نرم افزار SPSS نسخه 23 در سطح معناداری 05/0=α تحلیل شد.

    یافته ها

    میانگین± انحراف معیار امتیاز افسردگی و کیفیت زندگی کارکنان مورد مطالعه به ترتیب برابر با 2/9± 8/35 (از 63) و 8/14± 7/60 (از 120) به دست آمد. بر اساس نتایج به ترتیب 6/49 درصد و 5/87درصد از کارکنان مورد مطالعه، سطح متوسط افسردگی و کیفیت زندگی داشتند. بین افسردگی و کیفیت زندگی کارکنان همبستگی معنا دار و معکوس مشاهده شد (612/0-= r، 001/0P<). همچنین بین افسردگی با سطح تحصیلات (04/0=P)، وضعیت تاهل (01/0=P)، و نوع گروه شغلی (03/0=P) و بین کیفیت زندگی و وضعیت تاهل (03/0=P) رابطه آماری معناداری مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    افسردگی و کیفیت زندگی کارکنان مورد مطالعه در سطح متوسط قرار داشت. برنامه ریزی به منظور ارتقای سطح سلامت روان کارکنان، بهره گیری از تکنیک های روان درمانی همچون رفتاردرمانی شناختی و ذهن آگاهی، تدوین و اجرای برنامه های مدیریت استرس و اضطراب و ارایه خدمات مشاوره ای پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: افسردگی، کیفیت زندگی، کروناویروس، کووید-19، کارکنان
|
  • Sara Amaniyan, Monir Nobahar*, Nayyereh Raiesdana Pages 454-462
    Background and Objectives

    The image of nursing has a considerable impact on identity and professional self-esteem in nurses. In this regard, the media can be an effective important factor in drawing a positive or negative image of the nursing profession. Thus, the aim of this study was to explore the effect of media on nursing image in societies.

    Methods

    In this systematic review, national and international electronic databases including SID, Magiran, IranMedex, Web of Science, Scopus, and PubMed were systematically searched in October 2020 to retrieve articles published up to 2020, using the keywords nursing profession, nursing image, nursing public image and Social/Mass media. According to the aim of study and inclusion criteria, 15 articles among all obtained articles were assessed to appraise their quality. Finally, the content of final selected articles was reported as extraction tables.

    Results

    The search yielded 958 articles, but consideration of inclusion criteria led to final selection of 7 articles. The most important effects of media on the image of nursing included the effect of media on the academic and clinical image of the profession, nursing professional roles, as well as gender and media bias towards the nursing profession.

    Conclusion

    More attention to media productions should be considered in order to improve the image of nursing. Additionally, with greater presence, nurses can find in media programs to introduce the reality of their profession the greater help this will be for the voices of nurses to be heard.

    Keywords: Nursing profession, Nursing image, Media, Systematic review
  • Zohre Khalajinia, Zahra Abedini, Hoda Ahmari Tehran, Ashraf Khoramirad* Pages 464-473
    Background and Objectives

    Covid-19 disease is the most important issue in the world today that affects all aspects of life in a society. Therefore, the aim of this study was to explain people's experience of living in conditions of Covid-19 disease.

    Methods

    The present study was performed with a qualitative approach using content analysis by the conventional method in Qom city health centers. The data were collected through in depth semi structured interviews with 20 participants through a purposeful sampling method and analyzed simultaneously.

    Results

    From data analysis, 2 main categories including "lifestyle change" with two subcategories, "change in activities and habits", "change in interests" and other main categories of psychological effects with two subcategories "anxiety and fear" And "feeling lonely" is extracted.

    Conclusion

    According to the findings of this study, the Covid-19 epidemic of Covid-19 disease has been associated with effects on lifestyle and mental health, changes in activities, habits, interests, and problems such as anxiety, sleep problems, stress, tension and loneliness. It is suggested that psychologists and specialists plan and implement effective interventions to reduce the psychological effects of this pandemic and increase people's adaptation to existing conditions. Also encourage people to have an active lifestyle.

    Keywords: COVID-19, Pandemics, Qualitative Research
  • Navid Kalani, Gahreman Bemana, Nafiseh Esmaealpour, Saead Razavi, Naser Hatami, Mohammad Radmehr* Pages 474-481
    Background and Objectives

    Nurses spend more time with patients than other medical personnel and this requires proper decision making by nurses regarding proper and effective pain control in patients. Therefore, this study was conducted to determine the knowledge and attitude of nurses in Jahrom University of Medical Sciences towards pain management.

    Methods

    This descriptive-analytical study was performed on 142 nurses working in hospitals of Jahrom University of Medical Sciences in 2021. Data collection tools in this study are demographic information questionnaire and nurseschr('39') knowledge and attitude questionnaire about pain. Data analysis was performed using SPSS software version 21 and descriptive statistical tests and inferential tests.

    Results

    The Mean score of nurses chr('39')knowledge about pain management was 10.8±3.3 and the mean score of nurseschr('39') attitude towards pain management was 63.1±7.9. The level of knowledge of the majority of nurses was 130 (91.5%) and the level of attitude of the majority of nurses towards pain management was 112 (78.9%). Only 24 (16.9%) nurses had a positive attitude towards pain management. Pearson correlation coefficient showed a positive and significant relationship between knowledge score and nurseschr('39')attitude score (r=0.248, P=0.003).

    Conclusion

    The results of the present study showed that most nurses do not have sufficient knowledge and attitude towards pain management. Therefore, training and holding retraining classes are recommended for all nurses in modern jobs.

    Keywords: Knowledge, Attitude, Pain Management
  • Maryam Monadi, Hosein Motamedi, Nazanin Sanei* Pages 482-489
    Background and Objectives

    Medicinal plants are one of the most important natural resources in each country. The aim of this study was to evaluate the anti-biofilm effect of ethanol and methanol extracts of Ziziphus spina-christi leaves, Peganum harmala, Salvia officinalis, and Querqus brantii on the growth and formation of biofilm by Staphylococcus aureus.

    Methods

    Following evaluation of the susceptibility of the studied Staphylococcus aureus strain to various antibiotics, the growth inhibitory effect of extracts on the bacterium was investigated by disc diffusion method and then the inhibitory effect of the extracts on biofilm formation was evaluated in 96 well micro-titer plates. The means were compared with ANOVA test.

    Results

    The results from antibacterial effect of the extracts showed that the methanol extract of Peganum harmala and Querqus brantii seeds at 350 and 450 mg/ml concentrations had a greater inhibitory effect on the growth of Staphylococcus aureus than other extracts as well as synthetic antibiotics. The results from anti-biofilm formation effect of the extracts showed that methanol extract of Salvia officinalis leaves and Querqus brantii seeds at 350 mg/ml concentration, and ethanol extract of Salvia officinalis leaves at 350 mg/ml concentration were the lowest concentrations that showed the greatest inhibitory effect on biofilm formation by Staphylococcus aureus. Other extracts inhibited biofilm formation by this bacterium in higher concentrations. The lowest anti-biofilm effect on Staphylococcus aureus was observed by ethanolic and methanolic extracts of Ziziphus spina-christi leaf.

    Conclusion

    The studied extracts in this study, especially the methanol extracts of Salvia officinalis leaves and Peganum harmala seeds, and ethanol extract of Salvia officinalis leaves are good solutions for S. aureus infection and biofilms formation control and are suggested that be evaluated in In vivo experiments and clinical applications.

    Keywords: Anti biofilm effect, Medicinal plants, Salvia officinalis, Staphylococcus aureus, Ethanol extract, Methanol extract
  • Sepideh Paybast, Mohammad Aghaali, Tayebeh Sabokbar, MohammadHosien Assi, Sara Rahmati Aram, Fereshteh Shahrab, Seyyed Amir Hejazi Pages 490-497
    Background and Objectives

    Multiple sclerosis is an autoimmune disease characterized by inflammation and demyelination of the central nervous system. About half of patients with MS complaint of sleep disorder which could be an indicator of the quality of life. The present study was conducted to evaluate the prevalence of sleep disturbances in patients with multiple sclerosis in Qom province.

    Methods

    We included 120 patients from the MS community list and assessed the participants based on the demographic, Pittsburgh sleep quality index (PSQI) and Global Sleep Assessment (GSA) questionnaire. Data were analyzed using SPSS v. 23 software.

    Results

    We showed that the majority of our patients (74.2) were women with a Mean±SD age of 33.95±8.01 years old. 90(75%) of our patients suffered from at least one sleep disturbance in which difficulty initiating or maintaining sleep were the main complaints. Age was estimated to be the main independent factor significantly associated with sleep disturbance. Except the gender, other studied variables had a considerable impact on certain types of sleep-related disorders.

    Conclusion

    As sleep disorders is frequent and mainly undiagnosed in patients with MS, it is necessary to routine evaluate the patients for sleep disorders.

    Keywords: Multiple Sclerosis, Sleep Quality, Sleep Disturbance
  • Farnoush Azizi, Azadeh Amiri, Mehrdad Rohaninasab, Maryam Paran* Pages 498-507
    Background and Objectives

    Academic procrastination can have an adverse effect on students' educational, communicational, health, and career prospects. Therefore, recognizing the factors affecting academic procrastination among students is essential. The aim of this study was to determine the correlation between academic procrastination with emotional intelligence and self-efficacy among operating room students of Shiraz University of Medical Sciences.

    Methods

    This descriptive cross-sectional correlational study was performed on 95 operating room students of Shiraz University of Medical Sciences. Data collection tools included demographic information questionnaires, academic procrastination questionnaire, Scherer general self-efficacy scale and schutte self-report emotional intelligence scale. Data were analyzed using one-way analysis of variance, Pearson correlation coefficient and simultaneous multiple regression by SPSS software version 21.

    Results

    The Mean±‌SD scores of academic procrastination, self-efficacy and emotional intelligence were 20.6±‌8.7, 63.1±‌9.3 and 119.2±‌17.6, respectively. There was a significant and inverse correlation between academic procrastination with self-efficacy (P=‌ 0.001, r=‌ -0.339) and emotional intelligence (P=‌0.007, r=‌ -0.276). The results of regression analysis showed that the model of predicting academic procrastination based on self-efficacy is significant (P=‌0.035). Academic procrastination based on emotional intelligence was not significant (P=‌0.474).

    Conclusion

    The results of this study show that academic procrastination is less among students with higher self-efficacy and emotional intelligence.

    Keywords: procrastination, emotional intelligence, self-efficacy, students
  • Ali Reza Yusefi, Parniyan Nikmanesh, Salman Daneshi, Mohsen Bayati, Esmat Rezabeigi Davarani* Pages 508-517
    Background and Objectives

    The widespread prevalence of new coronavirus (COVID-19) worldwide can lead to many mental disorders. COVID-19 Care Frontline Staff, are one of the groups most strongly affected by the mental disorders caused by this disease. This study aimed to assess the correlation between the level of depressive disorder and quality of life in employees working in Covid-19 reference hospital in 2020.

    Methods

    This was descriptive-correlation census study performed on 496 employees of Hazrat Ali Asghar (AS) Hospital in Shiraz as the reference hospital for treatment of COVID-19 in southern Iran. Data collection tools were standard Beck Depression Inventory (BDI) and WHOQOL-BREF quality of life questionnaires. Data were analyzed using descriptive and inferential statistical methods, Pearson correlation coefficient and t-test and ANOVA by SPSS v. 23 software at a significance level of α=0.05.

    Results

    The Mean±SD score of depression and quality of life of the studied employees were 35.8±9.2 (out of 63), 60.7±14.8 (out of 120) respectively. 49.6% and 87.5% of the employees had moderate levels of depression and quality of life, respectively. There was a significant and inverse correlation between depression and employees' quality of life (r=-0.612, P<0.001). Also between depression with education level (P=0.04), marital status (P=0.01), and type of occupation (P=0.03), and between quality of life and marital status (P=0.03) were observed a statistically significant relation.

    Conclusion

    Depression and quality of life of the employees were moderate level. Planning is recommended to improve the mental health of employees, use psychotherapy techniques such as cognitive behavioral therapy and mindfulness, develop and implement stress and anxiety management programs, and provide counseling services.

    Keywords: Depression, Quality of life, Coronavirus, COVID-19, Occupational groups