فهرست مطالب

زیست شناسی تکوینی - سال سیزدهم شماره 4 (پیاپی 52، پاییز 1400)

فصلنامه زیست شناسی تکوینی
سال سیزدهم شماره 4 (پیاپی 52، پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/11/19
  • تعداد عناوین: 7
|
  • نرگس شوهانی زاد، شبنم موثقی، هانیه بیات، شبنم عبدی* صفحات 1-10
    مقدمه

    واریکوسل از شایعترین علل ناباروری مردان می باشد که در آن عملکرد بیضه و فرایند اسپرم سازی دچار آسیب می گردد. در این مطالعه، پارامترهای اسپرم و مورفولوژی اسپرم بین بیماران مبتلا واریکوسل در درجات مختلف مقایسه شد.

    روش ها

    این مطالعه بر روی 55 بیمار مبتلا به واریکوسل با درجه1،2و3 همچنین 32 فرد بارور (کاندیدهای اهدای جنین یا تعیین جنسیت) به عنوان گروه کنترل انجام شد. پس از جمع آوری مایع منی از بیماران، پارامترهای اسپرم (تعداد، تحرک و مورفولوژی اسپرم) و میزان زنده ماندن اسپرم در نمونه های مختلف مایع منی مورد بررسی قرار گرفت. همچنین، با روش استریولوژی مورفولوژی اسپرم (حجم سر، گردن و طول دم) در گروه های مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت.

    یافته ها

    پارامترهای اسپرمی شامل تعداد، تحرک و مورفولوژی اسپرم به طور معنی داری در بیماران واریکوسل کیفیت پایین تری نسبت به افراد بارورداشتند و درصد حرکت اسپرم، زنده مانی، تعداد اسپرم در گروه واریکوسل درجه سه به طور معناداری کمتر از سایر گروه ها بود. اختلاف معناداری در مقایسه حجم سر اسپرم و طول قطعه میانی بین گروه های واریکوسل درجه 1 ،2و 3 وجود نداشت، ولی اندازه طول دم در گروه واریکوسل درجه سه به طور معناداری از سایر گروه های مورد مطالعه کمتر بود.

    بحث و نتیجه گیری

    واریکوسل، در تمام درجه های آن، از نظر مورفولوژیکی و تعداد اسپرم ها با کاهش همراه است. همچنین، مطالعه ما نشان می دهد که درجه واریکوسل بر تحرک، مورفولوژی و زنده ماندن اسپرم و اندازه طول دم اسپرم تاثیر می گذارد.

    کلیدواژگان: اسپرم، استریولوژی، واریکوسل، مورفولوژی
  • فاطمه کوشه، فاطمه قاسمیان* صفحات 11-18
    مقدمه

    سندروم تخمدان پلی کیستیک (Polycystic ovarian syndrome: PCOS) یکی از شایع ترین علل ناباروری است. یکی از روش های کمک باروری برای بیماران PCOS استفاده از روش بلوغ آزمایشگاهی (in-vitro maturation: IVM) است. از نشانه های کیفیت تخمک بیان مناسب ژنGDF-9 است. این مطالعه به بررسی تفاوت کیفیت تخمک/فولیکول های PCOS با تخمک/فولیکول های طبیعی در جریان IVM می پردازد.

    مواد و روش ها

    القاء PCOS در موش های نژاد NMRI (تعداد= 10) از طریق تزریق 4 میلی گرم بر کیلوگرم استرادیول والرات حل شده در 2/0 میلی گرم روغن کنجد به صورت یک بار در روز و به مدت 60 روز انجام شد. تخمک ها و فولیکول ها در گروه های کنترل و PCOS جمع آوری شدند و در محیط MEM-α غنی شده با 10% سرم جنین گاوی به مدت 48-24 ساعت کشت داده شدند. ارزیابی میزان بلوغ آزمایشگاهی و بیان ژن GDF-9 (روشReal-Time PCR) در گروه های مختلف انجام شد. آنالیز آماری با روش ANOVA یک طرفه انجام شد.

    یافته ها

    در گروه PCOS، کاهش معنی داری در تعداد فولیکول های اولیه، پری آنترال، آنترال و جسم زرد مشاهده شد. همچنین فولیکول های کیستیک و فولیکول هایی با لایه گرانولوزای دژنره شده بالا مشاهده شد. 52٪ تخمک ها و 50 % فولیکول ها در گروه PCOS بالغ شدند. در گروه کنترل، 33/83 درصد تخمک ها و 75 درصد فولیکول ها بالغ شدند (P<0.05). بیان ژن GDF-9 در تخمک ها و فولیکول های طبیعی به ترتیب 08/0±00/1 و 2/0±24/1 (P<0.01) و در تخمک ها و فولیکول های PCOS به ترتیب 02/0±66/0 و 02/0±37/0 (P<0.001) بود.

    نتیجه گیری

    کیفیت تخمک ها و به ویژه فولیکول های PCOS (بیان ژن GDF-9) به دنبال IVM کاهش یافت. بنابراین، استفاده از تخمک های PCOS برای IVM پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: سندروم تخمدان پلی کیستیک، بلوغ تخمک، GDF-9، کیفیت تخمک
  • فاطمه کرمی، هادی حبیب اللهی، محمدرضا صفری مطلق* صفحات 19-34

    در این پژوهش، تاثیر عصاره سیر و مقایسه آن با آنتی بیوتیک جنتامایسین روی سه سویه از باکتری های S. aureus بر اساس روش آنتی بیوگرام و آزمون MIC مورد سنجش قرار گرفت که نتایج آن تایید کننده تاثیر ضد استافیلوکوکی عصاره سیر و اثر هم افزایی آن با آنتی بیوتیک جنتامایسین است. بر اساس آزمون فنوتیپی، اثر عصاره سیر و جنتامایسین به تنهایی و توام با هم بر کاهش میزان تولید بیوفیلم در این باکتری ارزیابی و اثبات شد. وجود ژن icaA در سویه های مورد مطالعه توسط PCR به اثبات رسید و با استفاده از تکنیک Real time PCR، میزان بیان ژن icaA تحت تیمار عصاره سیر، جنتامایسین و تیمار توامان سیر و جنتامایسین نسبت به نمونه های بدون تیمار مورد مطالعه قرار گرفت. در مورد سویه استاندارد، جنتامایسین و عصاره سیر به ترتیب باعث کاهش 59 درصدی و 64 درصدی بیان ژن icaA شدند و استفاده توام این دو ماده، بیان این ژن را به حدود 25 درصد نمونه کنترل کاهش داد به عبارت دیگر منجر به کاهش 75 درصدی بیان این ژن گردید. این تیمارها در مورد سویه های پاتوژن نیز تاثیر زیادی بر کاهش بیان icaA نشان دادند به طوری که استفاده همزمان عصاره سیر و جنتامایسین توانست بیان این ژن را به 11 درصد نمونه بدون تیمار کاهش دهد و به عبارتی منجر به کاهش 89 درصدی بیان icaA گردد. نتایج تمام این آزمون ها حاکی از تاثیر مطلوب عصاره سیر در مقابل باکتری S. aureus بود.

    کلیدواژگان: Staphylococcus aureus، عصاره سیر، جنتامایسین، بیوفیلم، ژن icaA
  • توحید پیری قراقیه، عباس دوستی*، سیدعباس میرزایی صفحات 35-46

    مطالعه انجام شده به برآورد میزان شیوع و الگوی مقاومت ضد میکروبی ایزوله های Acinetobacter spp. از نمونه های مختلف بالینی پرداخته است. با نرم افزارهای بیوانفورماتیکی Primer Express و Gene Runner طراحی پرایمر برای جنس Acinetobacter spp. انجام شد. تایید صحت پرایمر توسط ابزار آنلاین BLASTn و برنامه Sequence Match انجام شد. ایزوله های Acinetobacter از نمونه های مختلف بالینی با روش های استاندارد بیوشیمیایی و تست PCR شناسایی شدند. آزمایشات حساسیت ضدمیکروبی و تشخیص بیوفیلم برای ایزوله های شناسایی شده به روش استاندارد دیسک دیفیوژن مطابق پروتکل CLSI و میکروتیترپلیت انجام شد. پرایمر طراحی شده Acinetobacter spp را با Query Cover و نمره Per. Ident برابر با 100% شناسایی کرد. از 60 نمونه بالینی، 243 ایزوله باکتریایی به دست آمد. 131ایزوله (9/53 %) مربوط به باکتری های گرم مثبت و 112 ایزوله (09/46 %) مربوط به باکتری های گرم منفی بود که 43 ایزوله (69/17 %) به عنوان Acinetobacter ، شناسایی شد. مطابق آزمون PCR 31 سویه (5/77 %) به عنوان Acinetobacter baumannii، 7 سویه (5/17 %) به عنوانAcinetobacter lwoffii ، 2 سویه (5%) به عنوان junii Acinetobacter شناسایی شد. مطالعه حساسیت آنتی بیوتیکی نشان داد که تمام سویه های جداشده MDR بوده و 5/87 % ایزوله ها XDR بودند. تمام ایزوله های Acinetobacter بیوفیلم مثبت بوده و با میانگین کل 213/0 به عنوان بیوفیلم قوی شناخته شدند. با توجه به بررسی انجام شده پیشگیری و جلوگیری از عفونت این جنس باکتریایی خصوصا Acinetobacter baumannii بسیار مهم و ضروری می باشد.

    کلیدواژگان: Acinetobacter spp، حساسیت آنتی بیوتیکی، طراحی پرایمر
  • علیرضا امامویردی زاده، ملیحه انتظاری*، ساقی نورایی، فرانک جمشیدیان، حمیدرضا غلامرضایی صفحات 47-52
    مقدمه و هدف

    بعد از سرطان پستان، سرطان پروستات شایع ترین سرطان می باشد و شایع ترین سرطانی است که مردان به آن مبتلا می شوند. غدسته ای از بیومارکرهای تشخیصی، microRNA ها هستند که یک کلاس از RNA های کوچک غیر کد کننده اند که نقش تنظیمی گسترده ای را در مسیرهای سیگنالینگ مولکولی در سلول بر عهده دارند. هدف از این مطالعه بررسی تغییرات سطح بیان miR-25 در ادرار افراد مبتلا به سرطان پروستات و افراد سالم است.

    مواد و روش ها

    این پژوهش روی 70 نمونه ادرار افراد مبتلا به سرطان پروستات و 30 نمونه ادرار افراد سالم به عنوان گروه کنترل، انجام شد. استخراج RNA با استفاده از ترایزول انجام شد و پس از سنتز cDNA تغییرات سطح بیان miR-25 در ادرار افراد مبتلا به سرطان پروستات و افراد سالم به روش qRT-PCRبررسی شد. آنالیز نتایج حاصل با استفاده از نرم افزار REST 2009 انجام شد

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که miR-25 در افراد مبتلا به سرطان پروستات در مقایسه با افراد سالم کاهش بیان معنی داری دارد. همچنین miR-25 در گروه متاستاتیک میزان بیان کمتری نسبت به گروه غیر متاستاتیک (p=0.045) در مقایسه با افراد سالم داشت.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که miR-25 در افراد مبتلا به سرطان پروستات نسبت به افراد سالم دارای کاهش بیان معنی داری بود که با انجام مطالعات بیشتر امید است که بتوان برای تشخیص افراد مبتلا به سرطان پروستات و حتی تفکیک گروه متاستاتیک و غیر متاستاتیک از این بیومارکر استفاده کرد

    کلیدواژگان: سرطان پروستات، ادرار، miR-25
  • مریم کلاهی*، الهام فغانی، مینا کاظمیان، صدیقه دودانگی، محمد حبیبی، ام البنین چکانی صفحات 53-68
    بررسی گیاهان زراعی در شرایط تنش می تواند منجر به بهبود صفات مرتبط با تحمل و افزایش رشد و عملکرد آنها در شرایط کم آبی شود. به منظور بررسی تاثیر مقادیر مختلف آبیاری بر کیفیت الیاف و عملکرد پنبه با هدف تکثیر بذر برای مزارع دیم، آزمایشی بر اساس تامین نیاز رطوبتی خاک در 4 سطح (دیم، 33% ، 66% و %100) به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک کامل تصادفی اجرا شد. پس از رسیدگی فیزیولوژیکی، عملکرد و صفات کیفی الیاف ارزیابی شدند. ویژگی های پروتیینی و فیلوژنتیکی توسط ابزارهای بیوانفورماتیک مورد ارزیابی قرارگرفته است. نتایج نشان داد که بیشترین عملکرد چین اول، در تیمار آبیاری 66 درصد مشاهده شد. بیشترین مقدار وزن الیاف چین اول در تیمار آبی 66% و کمترین مقدار در شرایط دیم مشاهده شد. بذرهایی که در شرایط 66% آبیاری رشد کردند، باعث تولید بذر بالقوه با الیاف باکیفیت شدند. همچنین آنالیز بیوانفورماتیکی مشخص کرد که محل درون سلولی آنزیم های CesA و XET1 به ترتیب غشای پلاسمایی و دیواره سلولی هستند. آنزیم CesA و XET1 به ترتیب از خانواده ی پروتیینی ترنسفرازها و هیدرولازها پیشبینی شده است. بررسی فیلوژنتیکی مشخص کرد که توالی هر دو آنزیم پنبه بهمراه گیاهان هم خانواده در خانواده Malvaceae تفکیک شدند.جهت رشد دانه های پنبه با الیاف مطلوب در شرایط کم آبی و در مناطق خشک، بهتر است از بذرهایی استفاده شود که در شرایط آبیاری بهینه (66%) آبیاری شوند.
    کلیدواژگان: آبیاری، ترنسفراز، سلولز سنتاز، صفات کیفی الیاف، وزن الیاف
  • امیر یزدان پناه*، وحید حمایت خواه جهرمی صفحات 69-77
    زمینه و هدف

    بیماریهای نورودژنراتیو با تاثیر بر روی سیستم عصبی مرکزی باعث القا آپوپتوزیس در نورونها می گردد. سلولهای گلیا نقش بسیار مهمی در جلوگیری از پیشرفت این بیماری ها و افزایش بقای نورونی دارند. مهمترین عملکرد سلولهای گلیا در بقای نورونها ترشح فاکتور های محافظت کننده نورونی می باشد. از فاکتورهای محافظت کننده نورونی که توسط آستروسیت ها ترشح میگردد می توان به TGFβ1، TGFβ2، GDNF، BDNF و NT3 اشاره کرد.در این مطالعه نقش احتمالی ورتمانین در بیان فاکتورهای محافظت کننده نورونیBDNF و NT3 مترشحه از میکروگلیاها و الیگودندروسیت ها درمحیط in vitro مورد بررسی قرار گرفت.

    مواد و روش ها

    برای کشت سلولهای آستروسیت از نوزاد 1-2 روزه موش صحرایی Wistar استفاده شد. بدین ترتیب پس از ضد عفونی پوست بدن و دست های نوزادان با پنبه آغشته به الکل 70 درصد، با قیچی پوست روی سر کاملا برداشته و جمجمه از ناحیه گردن به طرف پیشانی شکافته شد تا کورتکس مغز آشکار گردد. سپس مغز را از جمجمه جدا و در بافر هنکس قرار داده شد.غلظت های 8 ، 12 ، 16 مول بر لیتر ورتمانین به وسیله ی سمپلر به سلول های آستروسیت کشت داده شده در پلیت های 6-well اضافه شد و میزان بیان فاکتورهای محافظت کننده نورونی از طریق R-T PCR اندازه گیری شد.

    نتیجه گیری

    سلولهای آستروسیت تیمار شده بوسیله ورتمانین از لحاظ مورفولوژی تغییرات قابل ملاحظه ای را نشان دادند. این در حالی بود که تغییرات مورفولوژیکی در سلولهای کنترل در مقایسه با سلولهای تیمار شده بسیار کمتر مشاهده شد.

    کلیدواژگان: آستروسیت، BDNF، NT3، ورتمانین، بیماریهای نورودژنراتیو
|
  • Narges Shoohanizad, Shabnam Movassaghi, Haniyeh Bayat, Shabnam Abdi * Pages 1-10
    Introduction

    Varicocele is one of the most common causes of male infertility in which testicular function and sperm production process are impaired. In this study, sperm parameters and sperm morphology were compared between patients with different varicocele grades.

    Methods

    This study was performed on 55 patients with grade 1, 2 and 3 varicocele as well as 32 fertile individuals (candidates for embryo donation or sex determination) as a control group. After collecting semen from patients, sperm parameters (number, motility and morphology of sperm) and sperm viability in different semen samples were examined. Also, sperm morphology (head, neck and tail length) was evaluated in different groups by stereology technique.

    Results

    Sperm parameters including sperm count, motility and morphology were significantly lower in varicocele patients in comparison to control group and also sperm motility, survival, sperm count in the third degree varicocele group were significantly lower than other groups. There was no significant difference in sperm head volume and midline length between grade 1, 2 and 3 varicocele groups, but tail length in grade 3 varicocele group was significantly shorter than the other groups.Discussion and

    Conclusion

    Varicocele, in all its degrees, is associated with a decrease in morphology and sperm count. Also, our study shows that the degree of varicocele affects sperm motility, morphology and viability, and sperm tail length.

    Keywords: Varicocele, sperm, Morphology, Stereology
  • Fatemeh Kousheh, Fatemeh Ghasemian * Pages 11-18
    Introduction

    Polycystic ovarian syndrome (PCOS) is one of the most common causes of infertility. One of assisted reproductive methods for PCOS patients is using of in-vitro maturation (IVM). Normal GDF-9 gene expression is one of the symptoms of good oocyte quality. This study examines the differences between quality of PCOS oocytes/follicles with normal oocytes/follicles during IVM.

    Materials and Methods

    Induction of PCOS in NMRI mice (n=10) was performed by injection of 4mg/kg estradiol valerate dissolved in 0.2mg sesame oil once daily for 60 days. Oocytes and follicles were collected from control and PCOS groups, and cultured in the MEM-α medium supplemented with 10% FBS for 24-48 hrs. The evaluation of IVM rate and GDF-9 gene expression (Real-Time PCR method) was performed in different groups. Statistical analysis was performed using one-Way ANOVA test.

    Results

    In the PCOS group, a significant decrease was observed in the number of primary follicles, preantral, antral, and corpus luteum. Increased cystic follicles and follicles with degenerated granulosa layer were also observed. 52% and 50% of PCOS oocytes and follicles was matured, respectively. In the control group, 83.33% of oocytes and 75% of follicles matured (P<0.05). GDF-9 gene expression was 1.00±0.08 and 1.24±0.2 in normal oocytes and follicles (P<0.01) and 0.66±0.02 and 0.37±0.02 in PCOS oocytes and follicles, respectively (P<0.001).

    Conclusion

    Quality of PCOS oocytes, and especially, follicles (GDF-9 gene expression) was decreased following IVM. Therefore, using of PCOS oocytes was suggested for IVM

    Keywords: Polycystic ovarian syndrome, Oocyte maturation, GDF-9, Oocyte quality
  • Fatemeh Karami, Hadi Habibollahi, Mohammad Reza Safari Motlagh * Pages 19-34

    In this study the effect of garlic extract and its comparison with gentamicin antibiotic on three strains of S. aureus bacteria was evaluated based on antibiogram method and MIC test, the results of which confirm the anti-staphylococcal effect of garlic extract and its synergistic effect with gentamicin antibiotic. Based on phenotypic test, the effect of garlic extract and gentamicin alone and together on reducing the production of biofilm in this bacterium was evaluated and proven. The presence of icaA gene in the studied strains was confirmed by PCR and using Real time PCR technique, the expression of icaA gene under the treatment of garlic extract, gentamicin and the combined treatment of garlic and gentamicin compared to the untreated samples was studied. For the standard strain, gentamicin and garlic extract reduced icaA gene expression by 59% and 64%, respectively, and combined use of these two substances reduced the expression of this gene by about 25% compared to the control sample. In other words, it led to a 75% reduction in the expression of this gene. In the case of pathogenic strains, these treatments also showed a significant effect on reducing icaA expression, so that the simultaneous use of garlic extract and gentamicin could reduce the expression of this gene to 11% of the untreated sample. In other words, it leads to an 89% reduction in icaA expression. The results of all these tests showed the favorable effect of garlic extract against S. aureus.

    Keywords: Staphylococcus aureus, garlic extract, Gentamicin, Biofilm, icaA gene
  • Tohid Piri Gharaghie, Abbas Doosti *, Seyed Abbas Mirzaei Pages 35-46

    the study estimated the prevalence and pattern of antimicrobial resistance of Acinetobacter spp. isolate from different clinical specimens. Primer design for Acinetobacter spp. was performed with Bioinformatics software Primer Express and Gene Runner. Primer authentication was performed by BLASTn online tool and Sequence Match program. Acinetobacter isolates were identified from different clinical specimens by standard biochemical methods and PCR tests. Antimicrobial susceptibility tests and biofilm detection were performed for isolates identified by standard disk diffusion method according to CLSI protocol and Microtiter plate. Acinetobacter spp. were identified by designed primer with Query Cover and Per. Ident 100%. From 60 clinical samples, 243 bacterial isolates were obtained. 131 isolates (53.9%) were related to gram-positive bacteria and 112 isolates (46.09%) were gram-negative bacteria, of which 43 isolates (17.69%) Were identified as Acinetobacter spp. According to the PCR test, 31 strains (77.5%) were identified as Acinetobacter baumannii, 7 strains (17.5%) as Acinetobacter lwoffii, 2 strains (5%) as Acinetobacter junii. Antibiotic susceptibility study showed that all isolated strains were MDR and 87.5% of isolates were XDR. However, only 12.5% of the isolates were sensitive to carbapenems, All Acinetobacter isolates were biofilm positive and were identified as strong biofilms with a total mean of 0.213. According to the study, it is clear that infection with Acinetobacter can lead to significant challenges in the country's health care system in the future. To this end, finding solutions to prevent infection of this bacterial genus, especially Acinetobacter baumannii, is very important and necessary.

    Keywords: Acinetobacter spp, Antibiotic susceptibility, Primer Design
  • Alireza Emamvirdizadeh, Saghi Nooraei, Faranak Jamshidian, Hamidreza Gholamrezaei Pages 47-52
    Introduction

    After breast cancer, prostate cancer is the most common cancer in men. Screening is recommended by examining prostate-specific antigen levels and performing accurate rectal tests, but there are still problems with the specificity and sensitivity of these tests. A group of diagnostic biomarkers are microRNAs, a class of small non-coding RNAs that play a broad regulatory role in molecular signaling pathways in the cell. The aim of this study was to investigate the changes in the expression level of miR-25 in the urine of patients with prostate cancer (metastatic and non-metastatic groups) and healthy individuals.

    Materials and methods

    70 urine samples from prostate cancer patients (32 metastatic and 38 non-metastatic) and 30 from healthy subjects with negative biopsy reports were collected. RNA was extracted with Trizol, after the cDNA synthesis, the expression level of miR-25 in the urine was detected by quantitative reverse transcription polymerase chain reaction (qRT-PCR). Statistical analysis of data was calculated with REST 2009.

    Results

    The results showed that miR-25 significantly reduced expression in patients with prostate cancer compared with healthy individuals (P = 0.001). Also, miR-25 in the metastatic group (p = 0.002) had a lower expression than the non-metastatic group (p = 0.045) compared to healthy individuals.

    Conclusions

    The results of this study showed that miR-25 had a significant decrease in expression in patients with prostate cancer compared to healthy individuals, which with further studies is hoped to be able to diagnose patients with prostate cancer and even distinguish metastatic and non-metastatic groups.

    Keywords: prostate cancer, urine, miR-25
  • M Kolahi *, Elham Faghani, Mina Kazemian, Sedighe Dodangi, Mohamad Habibi, Omolbanin Chekani Pages 53-68
    Study of water stress effect in traits of crops is related to stress tolerance, increasing their growth and yield in stress situation.This research was performed to evaluate the impact of different irrigation regimes on cotton yield, fiber quality were conducted using a split-plot factorial design with four irrigation levels (rainfed, 33%, 66% and 100%) as the main factor. After physiological maturation, fiber performance and quality traits were evaluated.protein and phylogenetic properties have been evaluated by bioinformatics tools. The results indicated that the highest yield with 1.2 kg was observed in 66% irrigation treatment. The highest fiber weight was observed in 66% treatment and the lowest in rainfed conditions. Seeds grown under 66% irrigation saved more water and produced potential seeds with high quality fibers. Bioinformatics analysis also revealed that the intracellular locations of CesA and XET1 enzymes are plasma membrane and cell wall, respectively. The enzymes CesA and XET1 belong to the protein family of transferases and hydrolase, respectively. Phylogenetic analysis revealed that the sequences of both cotton enzymes with co-family genera were separated in the Malvaceae . It appears that in order to grow cotton seeds with desirable fibers in low water conditions and in dry areas, it is better to use seeds that are irrigated under optimal irrigation conditions (66%). by cultivating cotton seeds with about one third of the water requirement in three years, in addition to reducing the amount of water requirement and irrigation water consumption, better yields can be achieved.
    Keywords: cellulose synthase, Fiber quality traits, Fiber weight, Irrigation, Transferase
  • Amir Yazdanpanah *, Vahid Hemayatkhahjahromi Pages 69-77
    Background and Aim

    Neurodegenerative diseases induce apoptosis in neurons by affecting the central nervous system. Glia cells play an important role in preventing the progression of these diseases and increasing neuronal survival. The most important function of glia cells after neuronal survival is the secretion of neuroprotective factors. Neuroprotective factors secreted by astrocytes include TGFβ1, TGFβ2, GDNF, BDNF, and NT3.In this study, we investigate the possible role of vortmanine in the expression of neuroprotective factors BDNF and NT3 secreted by microglia and oligodendrocytes in vitro. For this purpose, cultured microglia and oligodendrocytes were treated with concentrations of 8,12,16 μmol / L for 72 hours.

    materials and methods

    A 1-2-day-old Wistar rat was used to culture astrocyte cells. Thus, after disinfecting the skin of the body and hands of infants with 70% alcohol-soaked cotton, the infant's head was cut with scissors, the scalp was completely removed and the skull was cut from the neck to the forehead. To reveal the cerebral cortex. The brain was then removed from the skull and placed in Hanks buffer.Concentrations of 8, 12, and 16 mol / L of vortmanine are added by sampler to microglia and oligodendrocyte cells cultured in 6-well plates and The expression of neuroprotective factors was measured by R-T PCR

    Results

    Vertmanine-treated astrocyte cells showed significant morphological changes.However, morphological changes were much less observed in control cells compared to treated cells.

    Keywords: Astrocyte, BDNF, NT3, Vertmanine, Neurodegenerative Diseases