فهرست مطالب

امنیت انتظامی دریایی - پیاپی 36 (بهار 1398)

نشریه امنیت انتظامی دریایی
پیاپی 36 (بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/03/01
  • تعداد عناوین: 5
|
  • عزت دیره، معصومه محمودی * صفحه 1
    زمینه و هدف

     فن آوری اطلاعات و ارتباطات منجر به تغییرات زیادی در زندگی انسان شده است و به همین ترتیب منبع تغییرات قابل توجه در شناخت روابط و هنجارهای انسانی است. در عصر ارتباطات الکترونیکی، مفاهیم نیز تغییر کرده اند. به عنوان مثال، مفاهیم "هویت" و "احساس ایمنی". با توجه به پذیرش گسترده در میان کاربران ایرانی و جوانان شبکه های اجتماعی مجازی، مطالعه و شناخت فرصت های این فناوری در میان دانش آموزان و توضیح فرصت ها و تهدیدات ارایه شده به کاربران ضروری است. بنابراین هدف اصلی این پژوهش شناسایی چالش های امنیتی، فرصت و تهدید در شبکه های اجتماعی مجازی دانشجویان است.

    روش

    پژوهش حاضر ترکیبی از روش های مبتنی بر اسناد و نظرسنجی است که به صورت توصیفی و تحلیلی است. همچنین برای شناسایی و روشن شدن نقاط ضعف، نقاط قوت، فرصت ها و تهدیدات (SWOT)، روش مصاحبه کیفی برای مصاحبه با متخصصان و استادان دانشگاه در سال 1395 مورد استفاده قرار گرفت. جامعه آماری پژوهش شامل تعدادی از کارشناسان در زمینه رسانه، فضای مجازی، علوم اجتماعی و فرهنگی با نمونه ای از 15 نفر و در بخش کمی: دانش آموزان دختر و پسر دانشگاه خلیج فارس با روش نمونه گیری تصادفی ساده می باشد .

    یافته ها و نتایج

    نتایج نشان می دهد تهدیدهای نظم و امنیت در شبکه های اجتماعی مجازی برای دانشجویان، بحران هویت، هنجارهای اخلاقی، ترویج فساد، روابط غیراخلاقی، اعتیاد الکترونیک و کاهش انگیزه تحصیل و نقاط قوت و فرصت، گسترش آموزش های مجازی، توسعه ارتباطات علمی و تجارت الکترونیک است.

    کلیدواژگان: امنیت، شبکه های اجتماعی مجازی، دانشجویان، فرصت و تهدید فناوری
  • مصطفی زارعی صفحه 2
    زمینه و هدف

    در این تحقیق به دنبال آن هستیم که با آموزش مهارت بین فردی و مهارت ورزی افرادی را که آسیب دیده هستند یا در معرض آسیب هستند و به مراکز مشاوره ای نیروی انتظامی مراجعه می نمایند به نوعی توانمند سازیم تا بتوانند علاوه بر تصیم درست در عملکرد شخصی و اجتماعی خود بتوانند از یک میزان تاب آوری و خود کنترلی برخوردار شوند و بتوانند هیجانات منفی و مخرب خود را شناسایی و زمینه رشد و تعالی خود را فراهم آورند.

    روش تحقیق

    روش پژوهش نیمه آزمایشی با استفاده از یک طرح پیش آزمون و پس آزمون بوده است روش نمونه گیری با استفاده از نمونه گیری در دسترس می باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه مراجعین به مرکز مشاوره نیروی انتظامی هستند در این پژوهش برای قرار دادن افراد در گروه آزمایشی و کنترل از گمارش تصادفی است. که هر گروه 15 نفر می باشد آموزش مهارتهای بین فردی به مدت 10جلسه 90 دقیقه ای اجرا گردید.

    نتیجه گیری و یافته های تحقیق نشان داد

    نتایج نشان داد پس از تعدیل اثر پیش آزمون، رابطه معنای داری بین آموزش مهارت بین فردی بر خودکنترلی وجود دارد. ضرایب اتا نشان می دهد که 1/31 درصد واریانس خودکنترلی توسط آموزش مهارت بین فردی تبیین می گردد. تاثیر آموزش مهارت بین فردی بر خودکنترلی معنی دار بود. ضریب اتا نشان می دهد که 8/34 درصد واریانس خودکنترلی توسط آموزش مهارت بین فردی تبیین می گردد.

    کلیدواژگان: مهارت بین فردی، خودکنترلی، مرکز مشاوره نیروی انتظامی
  • رضا مردانیان، محمود علوی، سید جواد رضوی صفحه 3
    زمینه و هدف

    به دلیل مسایل امنیتی ترددهای بین مرزی مردم و کالاها و تقویت مراکز انتظامی در مناطق و استان های مرزی ازجمله استان بوشهر، برای تامین و ارتقاء امنیت فضا ضروری است؛ چراکه توزیع نامناسب این مراکز در فضای شهری و متناسب با متغیرهای گوناگون به کاهش کارآمدی آنها و نیز کاهش احساس امنیت در مواقع اضطراری منجر می شود. با درک این ضرورت، هدف این پژوهش تحلیل الگوی فضای کلانتری های موجود و معرفی پهنه های مناسب برای استقرار کلانتری ها و پاسگاه های جدید در شهر ستان دشتستان است.

    روش تحقیق

    برای گردآوری و پیاده سازی اطلاعات از روش اسنادی و میدانی استفاده شده است. همچنین، از 15 معیار اصلی مانند: فاصله از نواحی پرجمعیت، فاصله از بانک ها، فاصله از پایانه ها، دسترسی به راه های اصلی، فاصله از مراکز تجاری و فاصله از کلانتری های موجود استفاده شده است. گذشته ازآن، از فنون آمار فضا مانند میانگین نزدیک ترین همسایه و آمار موران محلی و از روش های تصمیم گیری چندمعیاره شامل VIKOR و ANP و از نرم افزارهای Super Decision و Arc GIS10.3 برای تجزیه وتحلیل و مکان گزینی استفاده شده است.

    نتیجه گیری و یافته های تحقیق نشان داد

    نتایج نشان دادند که توزیع آنها تصادفی است، تعداد کلانتری ها برای ایجاد امنیت فضا کافی نیست و پراکندگی آنها نیز وضعیت مناسبی ندارد. سپس با استفاده از مدل ANP وزن معیارها مشخص شدند. وزن های محاسبه شده نشان دادند که معیارهایی مانند نواحی جمعیتی، فاصله از بانک ها و مراکز تجاری و اداری و نیز فاصله از مراکز موجود، در تعیین مکان های جدید اهمیت بیشتری دارند

    کلیدواژگان: جغرافیا و امنیت، تحلیل توزیع فضایی جرائم، ناامنی
  • احمدرضا ونکی شلمزاری*، احمد ابراهیمی صفحه 4
    زمینه و هدف

    امروزه، اعتیاد به صورت آسیبی اجتماعی پیامدهای ویرانگر و هزینه های هنگفتی را بر پیکره جامعه وارد می کند. ازجمله آثار نامطلوب و بنیان فکن اعتیاد طلاق، کاهش امنیت اجتماعی، افزایش سرقت و انتقال بیماری ها هستند که دولت برای از بین بردن آنها به ناچار هزینه هایی را متحمل می شود؛ به همین دلیل، ارزشی که مردم برای کاهش اعتیاد در جامعه و به دنبال آن، بهبود کیفیت زندگی اجتماعی قایل هستند، به منظور ارزیابی برنامه های دولت در مبارزه با مواد مخدر و کاهش اعتیاد سودمند است.

    روش

    این پژوهش این ارزش ذهنی در شهر عسلویه به عنوان پایتخت انرژی ایران با به کارگیری روش ارزش گذاری مشروط کمی سازی شده است. برای این کار، پرسش نامه ارزش گذاری مشروطی به صورت دوگانه و دوحدی برای برآورد تمایل به پرداخت افراد به منظور کاهش میزان اعتیاد طراحی شده است و 314 سرپرست خانواده از قشرهای درآمدی مختلف در شهر صنعتی عسلویه، آن را تکمیل کرده اند. تحلیل اطلاعات با استفاده از الگوی پروبیت انجام شده و مطابق نتایج، تمایل به پرداخت در افراد، از 3 متغیر قیمت پیشنهادی نخست، درآمد ماهانه خانوار و جنسیت افراد تاثیر پذیرفته است.

    یافته ها و نتایج

    طبق نتایج پژوهش، میزان تمایل به پرداخت برای کاهش مقدار اعتیاد از 3 متغیر درآمد، نخستین قیمت پیشنهادی و جنسیت اثر می پذیرد. اثر درآمد نیز بر این مسیله مثبت بوده است و این موضوع نشان می دهد در سبد مصرفی خانوار، بهبود کیفیت زندگی اجتماعی کالایی با کشش درآمدی مثبت است و خانوارها زمانی حاضر هستند برای آن بهایی پرداخت کنند که وضعیت درآمد آنها مناسب باشد.

    کلیدواژگان: اعتیاد تمایل به پرداخت، روش ارزش گذاری مشروط، آسیب اجتماعی، الگوی پروبیت
  • آمنه عباسی، محمود انصاری، جابر پاپری صفحه 5
    زمینه و هدف

    رفتارهای پرخطر رفتارهای بالقوه مخربی هستند که افراد به طور ارادی یا بدون اطلاع از پیامدهای نامطلوب احتمالی، آنها را انجام می دهند. مفهوم گسترده رفتار پرخطر، شامل سلسله ای از رفتارهاست که برای فرد درگیر در این رفتار و افراد مهم زندگی وی زیان های جدی دارد و همچنین، باعث صدمه دیدن غیرعمدی افراد بی گناه می شود. درواقع، آنها رفتارهایی هستند که آثار نامطلوبی بر رشد همه جانبه و سلامتی افراد دارند و مانع موفقیت ها و رشد آنها می شوند این مفهوم خود متاثر از عوامل اجتماعی و شخصیتی زیادی است و در این مقاله تلاش شده است نقش هوش هیجانی و ابعاد آن بر رفتارهای پرخطرعمدی ارزیابی شود.

    روش

    روش پژوهش پیمایشی بوده و ابزار اندازه گیری پرسش نامه بسته پاسخ است.جامعه آماری رانندگان استان بوشهر است و حجم نمونه، با استفاده از فرمول «کوکران» به تعداد 380 نفر و به روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شده اند. پس از جمع آوری پرسش نامه ها اطلاعات لازم به وسیله نرم افزار spss تجزیه و تحلیل شده و برای آزمودن فرضیات نیز به تناسب میزان سنجش متغیرها از آزمون ضریب همبستگی «پیرسون» و تحلیل رگرسیون چندگانه، استفاده شده است.

    یافته ها و نتایج

    در جمع بندی کلی نتیجه می گیریم که هوش هیجانی در کاهش رفتارهای پرخطر عمدی رانندگان اثرگذار است و با ایجاد توانایی ادرک دقیق، ارزیابی و بروز هیجان و توانایی دسترسی یا ایجاد احساسات، توانایی تنظیم برای ارتقای رشد هیجانی و مهار تمایلات عاطفی را بر عهده دارد. هوش هیجانی تعیین می کند در روابط اجتماعی چه عملی مناسب و چه عملی نامناسب است.

    کلیدواژگان: رفتارهای پرخطر، تخلفات عمدی، هوش هیجانی، سابقه تصادف، رانندگان
|
  • Ezzat Deira, Masoomeh Mahmoudi* Page 1
    Introduction

    Information and communication technology has led to many changes in human life and in this way it is the source of significant changes in the knowledge of human relations and norms. In the era of electronic communications, concepts have also changed. For example, the concepts of "identity" and "feeling of safety".

    Materials & Methods

    The present research is a combination of document-based and survey methods, that is, descriptive, and analytical. In the first place, the researcher, through exploration of related scientific sources, obtained various factors and variables through descriptive-analytic method and then to measure the extent of the impact of each of the variables on each other, the survey method was used based on questionnaire.

    Discussion of Results and Conclusions

    In line with the research hypotheses, the relationship between the opportunities and threats of virtual social networks with the components of security, identity and virtual ethics of the students was investigated.

    Keywords: Security, Virtual social networks, students, Opportunity, Technology Threat
  • Mostafa Zarei* Page 2
    Introduction

    In this research, we seek to empower individuals who are injured or vulnerable to harm to the counseling centers by interpersonal skills and skills, in order to be able, in addition to making a proper decision on personal performance And their social status can enjoy a degree of restraint and self-control, and can identify their negative and destructive emotions and provide their growth and excellence.

    Materials & Methods

    The present research is a combination of document-based and survey methods, that is, descriptive, The research method is semi-experimental using a pre-test and post-test design. Sampling method is available using sampling. The statistical population of this study is all the clients referred to the police force counseling center. In this research, random sampling is used to place people in the experimental and control group. Each group was 15 people. Interpersonal skills training was conducted for 10 sessions of 90 minutes.

    Discussion of Results and Conclusions

    The results showed that after modifying the pre-test, there is a significant relationship between self-control skills training between individuals. Eta coefficients show that 31.1% of self-control variance is explained by interpersonal skills training. The effect of interpersonal skills training on self-control was significant. Eta coefficient shows that 34.8% of self-control variance is explained by interpersonal skills training.

    Keywords: Interpersonal Skill, Self-Control, Police Counseling Center
  • Reza Mardanian, Mahmoud Alavi, Seyed Javad Razavi Page 3
    Introduction

    Due to the security issues of cross-border flows of people and goods and the strengthening of police centers in border regions and provinces, including Bushehr province, it is necessary to provide and enhance space security, because the inappropriate distribution of these centers in urban space and in accordance with various variables reduces their efficiency and Reduces the sense of security in emergencies. With the understanding of this necessity, the aim of this research is to analyze the available space of existing mills and to introduce suitable zones for the establishment of new health centers and checkpoints in the city of Dashtestan.

    Materials & Methods

    Documentation and fieldwork have been used to collect and implement information. Also, 15 of the main criteria are: distance from populated areas, distance from banks, distance from terminals, access to main roads, distance from commercial centers, and distance from existing clinics. Furthermore, the use of space statistics techniques such as the nearest neighbor and local moron statistics, and multi-criteria decision-making methods including VIKOR and ANP, and Super Decision and Arc GIS10.3 software have been used to analyze and locate.

    Discussion of Results and Conclusions

    The results showed that their distribution is random, the number of colonies for space security is insufficient and their dispersion is not well-established. The weight of the criteria was then determined using the ANP model.

    Keywords: Geography, Security, Analysis of Spatial Distribution of Crime Insecurity
  • Ahmad Reza Vanaki Shalmazari *, Ahmad Ebrahimi Page 4
    Introduction

    Today, social addiction adds devastating consequences and enormous costs to society. Among the undesirable effects of divorce addiction, the reduction of social security, the increase in theft and transmission of diseases that the government is suffering from the cost of eliminating them; that is why the value that people have to reduce drug addiction in society and, consequently, improve quality Social life are helpful in evaluating government programs in combating drugs and reducing addiction.

    Materials & Methods

    This research has quantified this subjective value in Assaluyeh as the capital of Iranian energy by applying a contingent valuation method. To do this, the contingency assessment questionnaire has been designed in a dual and two way way to estimate the willingness to pay for reducing addiction, and 314 family managers from different income groups in the industrial city of Assaluyeh have completed it. Data analysis was carried out using probit pattern. According to the results, the willingness to pay in individuals was influenced by three first-price offerings, monthly household income and gender.

    Discussion of Results and Conclusions

    According to research results, the willingness to pay for reducing addiction is influenced by the three income variables, the first proposed price, and gender. The effect of income has also been positive, and this shows that in the household basket, improving the quality of social life is a positive income stretch of commodity, and households are once willing to pay for a price whose income status is appropr

    Keywords: Addiction, willingness to pay, contingent valuation method, social harm, probit pattern
  • Amena Abbasi, Mahmoud Ansari, Jaber Papery Page 5
    Introduction

    Harmful behaviors are potentially destructive behaviors that individuals do voluntarily or without knowing the possible adverse consequences. The broad concept of high-risk behavior includes a range of behaviors that are seriously harmful to the person involved in this behavior and the important individuals of his life, as well as causing unintentional harm to innocent people. In fact, they are behaviors that undesirable effects on the incredible growth and health of individuals and prevent their success and growth. This concept is influenced by many social and personality factors. In this article, the role of emotional intelligence and its dimensions on risky behaviors of evaluation To be.

    Materials & Methods

    The research method is survey and the tool is a closed-ended questionnaire. The statistical population is Bushehr province, and the sample size was selected using the Cochran formula for 380 people using multi-stage cluster sampling. After collecting the questionnaires, the necessary information was analyzed by SPSS software. To test the hypotheses, Pearson correlation coefficient and multiple regression analysis were used to determine the variables.

    Discussion of Results and Conclusions

    In conclusion, we conclude that emotional intelligence is effective in reducing the risky behaviors of drivers, and by providing the ability to accurately assess, assess and excite and access or create feelings, the ability to adjust to stimulate emotional growth and control emotional tendencies.

    Keywords: Risky behaviors, Deliberate violations, Emotional intelligence, Accident history, Drivers