فهرست مطالب

نشریه دانش انتظامی سمنان
سال دهم شماره 1 (پیاپی 35، بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/03/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • علی اصغر محمدی اصل صفحات 9-29

    از منظر امام خامنه ای به مثابه یک متفکر و اندیشمند اسلامی، هدف نهایی انقلاب اسلامی رسیدن به جامعه اسلامی در زنجیره ای منطقی و مستمر است که بر چهار رکن دین، عقلانیت، علم و اخلاق بنا شده است و برای تحقق آن بایستی پنج مرحله انقلاب اسلامی،نظام اسلامی، دولت اسلامی، جامعه اسلامی و تمدن اسلامی در مسیر تمدن سازی پشت سر گذاشته شوند. پس از وقوع انقلاب اسلامی و تشکیل نظام اسلامی جمهوری اسلامی که ارکان، عناصر و ابعاد آن در قانون اساسی متجلی است و البته هنوز به طور کامل تحقق پیدا نکرده است، عبور از سه گام دیگر در زنجیره تمدن سازی فرآیندی پیچیده است. بررسیبیانات ایشان نشان می دهد که برای تحقق این سه مرحله از زنجیره تمدن نوین اسلامی،پیمودن چهار گام لازم است که عبارتند از: تولید نظریه توسط حوزه علمیه؛ تولید علم توسط دانشگاه؛ کاربست در سطح خرد توسط گروه های خودجوش نخبگانی و گفتمان سازی که نهایتا به تطبیق دولت و چارچوب های آن با چارچوب های دینی می انجامد؛ تفوق گفتمانی که منجر به ریل گذاری و تعیین مسیر حرکت می شود. با شکل گیری جامعه اسلامی اسوه، زمینه برای الگوگیری و آغاز تمدن اسلامی که تجلی کامل آن در عصر ظهور خواهد بود فراهم می گردد. مسئله اصلی این نوشتار تببین نظر امام خامنه ای در الزامات تحقق دولت، جامعه اسلامی است.

    کلیدواژگان: منظومه فکری امام خامنه ای، انقلاب اسلامی، آسیب های تحقق جامعه اسلامی
  • روح الله روحانی صفحات 30-53

    مقاله حاضر با استفاده از رویکرد برساختی و تفسیری و روش شناسی نظریه داده بنیاد به بازسازی معنایی جامعه اسلامی بر اساس بیانات مقام معظم رهبری می پردازد دیدگاه تفسیری-  برساختی انسان را به مثابه موجودی فعال، خلاق و معناساز تعریف می کند؛ اگر انسان موجودی باشد خلاق و معناساز، بنابراین واقعیات اجتماعی نظیر جامعه اسلامی همواره در حال ظهور هستند.جامعه اسلامی از مباحث مهم سیاسی - اجتماعی سخنان مقام معظم رهبری است. به رغم بحث ها و گفتگوهای فراوانی که در این زمینه میان نظریه پردازان دانشگاهی، مدیران و رهبران صورت رفته است اما هنوز این مفهوم و مصادیق آن در قالب یک الگوی علمی و مدل نظری (تحلیلی) بر اساس بیانات مقام معظم رهبری ارایه نشده است. حال آنکه حدود سه دهه از ظهور انقلاب اسلامی می گذرد. این مقاله به منظور پر کردن خلاء علمی در کشور و با الگو قرار دادن سخنان مقام معظم رهبری به بررسی اندیشه های آن شخصیت در زمینه جامعه اسلامی پرداخته است.مهمترین پرسش های تحقیق حاضر این خواهد بود که  "چه مدل نظری جامعه اسلامی را از دیدگاه مقام معظم رهبری تبیین می کند؟" چه تغییراتی در ایران باید رخ دهد تا جامعه اسلامی شود؟ راهبرد های کنشی آن چیست؟ و پیامدهای این راهبردها چه خواهد بود؟در این پژوهش بجای آزمون نظریه و تایید یا رد آن به ارایه نظریه به صورت محدود به واقعیت پرداخته می شود تا بر اساس آن، مدل نظریه (تحلیلی) در خصوص جامعه اسلامی به شیوه نظریه پردازی داده بنیاد ارایه گردد.

    کلیدواژگان: جامعه اسلامی، مقام معظم رهبری، نظام اسلامی، نظام انقلابی
  • محمدحسین حمیدی نژاد صفحات 54-65

    آثار باقی مانده از جنگ، تحمیلی ناامنی مرزها و قاچاق مواد مخدر مهمترین مشکلات در آن سالها بود و این جرم ها با خود شرارت، گروگان گیری، قتل و ناامنی و سرقت های مسلحانه را به دنبال می آورد. ولی با تشکیل نیروی انتظامی فرهنگ ایجاد امنیت در چهارچوب انقلابی باز تعریف و اجرا شد.نیروی عظیم انتظامی در صحنه های مختلف از مردم و انقلاب دفاع کرد و در دفاع مقدس و قبل از آن در مناطق مختلف کشورسینه سپر کرد و برای امنیت، دفاع از کیان جمهوری اسلامی، انقلاب و مردم تا به امروز مانده و خواهد ماند. پلیس امروز کارنامه بسیار درخشانی دارد و در هر جا دستور داده اند، بلادرنگ حاضر شده و هر جا که نیاز بود، حضور پیدا کردند و برای کمک در حوادث پیش آمده در کشور در کنار تمام نیروهای مسلح به کمک مردم می شتابند. همه نیروهای مسلح، یک لشکر الهی و پشتیبان ملت، انقلاب و تحت رهبری فرمانده معظم کل قوا و در نوک پیکان حماسه در تمام صحنه ها هستند و در صحنه رزم، اقتصاد، علم، پیشرفت و تقویت بنیه امنیت و اقتدار کشور حضور دارند.این مقاله با روش توصیفی و تا حدوی تحلیلیو برپایه منشور گام دوم انقلاب به تاثیر عملکرد پلیس بر سبک زندگی مردم، تربیت نیروهای پلیس با تکیه بر دین و اخلاق، نقش نیروی انتظامی در ایجاد فضای امید و نشاط در جامعه و مبارزه با مفسدان اقتصادی پرداخته است.

    کلیدواژگان: جامعه اسلامی، گام دوم انقلاب، ناجا
  • سعید کامیابی*، فرشاد اقوامی صفحات 66-94

    بررسی کانون های شکل گیری ناهنجاری ومکان استقرارکانکس ها و نیروها جهت مدیریت مسلط بر انواع جرایم و در راستای پیشگیری جرم از اهمیت فراوانی بویژه در شهر برخوردار است. در این تحقیق از روش توصیفی تحلیلی به عنوان روش پژوهشی استفاده شده است هدف از انجام این تحقیق بررسی کانون های شکل گیری ناهنجاری شهری (سرقت و نزاع) ومکان یابی پیشنهادی جغرافیایی کانکس انتظامی جهت پیشگیری از جرایم شهری گرمسار بوده که بر همین اساس داده های آماری مربوط به جرایم گرمسار (سرقت و نزاع) تهیه شد.وقوع جرایم در شهر گرمسار یکی از مسایلی است که نیاز به بررسی و شناخت دارد تحقیق حاضر عوامل و کانون های جغرافیایی و محیطی موثر بر وقوع و کشف جرم را موردبررسی قرار داد که نتایج حاصله با توجه به تحقیقات مختلف صورت گرفته و بنا بر در نظر گرفتن نقاط جرم خیز شهر ، مهم ترین هسته ها و کانون های شکل گیری ناهنجاری ها در شهر گرمسار ذکر و شناسایی شد.لذا بر اساس نتایج حاصله راهکارهای اجرایی تدوین و پیشنهاد استقرار کیوسک پلیس در میدان امام و میدان انقلاب گردید.

    کلیدواژگان: کانکس انتظامی، پیشگیری ازجرم، کانون شکل گیری جرم، شهر گرمسار
  • پرویز صباحی، حسین عصاری * صفحات 95-119

    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین پنج عامل شخصیت و راهبردهای شناختی تنظیم هیجان با رفتارهای هنجارشکنانه در مراجعین به مراکز انتظامی شهرستان سمنان انجام شد.. پژوهش حاضر از نوع توصیفی همبستگی می باشد. جامعه آماری این پژوهش را مراجعین به مرکز انتظامی شهرستان سمنان با موضوع نزاع و درگیری تشکیل دادند که از تعداد 612 پرونده موجود با موضوع نزاع و درگیری 236 نفر براساس فرمول کوکران با روش تصادفی دردسترس به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های شخصیتی نیو، پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان گارنفسکی و همکاران و پرسشنامه شناختارهای جرم زا استفاده شد. نتایج حاصل از تحلیل داده ها نشان داد تنها مولفه روان رنجوری رابطه معنی داری با رفتار هنجارشکنانه دارد. همچنین مولفه روان رنجوری به همراه مولفه برونگرایی توانسته متغیر رفتار هنجار شکنانه را مورد پیش بینی قرار دهد و بین متغیر رفتار هنجارشکنانه و تنظیم شناختی هیجان، مولفه های سرزنش خود، پذیرش شرایط، نشخوارفکری، تمرکز مجدد، ارزیابی مجدد مثبت، فاجعه آمیز، سرزنش دیگران رابطه وجود دارد. بر طبق این یافته های مولفه روان رنجوری رابطه معنی داری با رفتار هنجارشکنانه دارد. مولفه روان رنجوری به همراه مولفه برونگرایی توانسته متغیر رفتار هنجار شکنانه را مورد پیش بینی قرار دهد همچنین بیشترین میزان پیش بینی رفتار هنجارشکنانه مربوطه به مولفه نشخوار فکری بوده است، پس از آن به ترتیب مولفه تلقی فاجعه آمیز، سرزنش دیگران و ارزیابی مجدد مثبت، رفتار هنجار شکنانه را مورد پیش بینی قرار دهند.

    کلیدواژگان: پنج عامل شخصیت، راهبردهای شناختی، تنظیم هیجان، رفتار هنجارشکنانه
  • عباسعلی رستگار صفحات 120-139

    هر دولت و جامعهای برای تامین امنیت، حفظ استقلال و تمامیت ارضی و تامین اهداف و آرمانهای خود نیاز به نهاد روحانیت قوی، نیرویهای مسلح قوی، مقتدر و سازمان یافته دارد. جمهوری اسلامی ایران نیز پس از استقرار، برای برقراری نظم، حفظ امنیت و دفع تهدیدات داخلی و خارجی و دستیابی به اهداف و آرمان های خود نیروهای مسلحی رافراهم نموده است که از جمله آنها میتوان به ارتش، سپاه، بسیج و نیروی انتظامی اشاره کرد که هر یک وظایف و ماموریتهای مشخصی را در نظام اسلامی به عهده دارند. هدف این تحقیق، نقش و جایگاه سازمانها، نهادها، مراکز نظامی و انتظامی، آموزشی و فرهیختگان در تحقق جامعه اسلامی از منظر امام خامنهای مدظله العالی است. پژوهش از نظر هدف کاربردی بوده و از لحاظ شیوه گردآوری داده ها توصیفی از نوع پیمایشی به شمار میرود. جامعه آماری پژوهش حاضر، مدیران سازمانها، نهادها، مراکز نظامی و انتظامی، آموزشی وفرهیختگان استان سمنان است که با استفاده از فرمول نمونه گیری کوکران تعداد 811 نفربه عنوان حجم نمونه تعیین شد. جهت جمعآوری اطلاعات از پرسشنامه مبتنی بر طیفلیکرت استفاده شد و برای تجزیه و تحلیل داده های تحقیق از مدلسازی معادلات ساختاری استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که امنیت، نهادهای آموزشی و اجتماعی، حفظ آبرو و حیثیت افراد، اعتماد اجتماعی و مشارکت سیاسی بر تحقق جامعه اسلامی تاثیر مثبت و معناداری دارند.

    کلیدواژگان: جامعه اسلامی، نهادهای آموزشی و اجتماعی، امنیت، مشارکت سیاسی، اعتماد اجتماعی
|
  • AliAsghar Mohammadi Asl Pages 9-29

    From Imam Khamenei's point of view, as an Islamic thinker and thinker, the ultimate goal of the Islamic Revolution is to reach the Islamic society in a logical and continuous chain that is based on the four pillars of religion, rationality, science and ethics. Islamic, Islamic system, Islamic state, Islamic society and Islamic civilization should be left behind in the path of civilization. After the Islamic Revolution and the formation of the Islamic Republic (Islamic Republic), the pillars, elements and dimensions of which are manifested in the Constitution and, of course, have not yet been fully realized, the passage of three more steps in the chain of civilization is a complex process. An examination of his statements shows that in order to realize these three stages of the chain of modern Islamic civilization, it is necessary to take four steps, which are: the production of theory by the seminary; Science production by the university; Application at the micro level by spontaneous elite and discourse groups that ultimately lead to the adaptation of the state and its frameworks to religious frameworks; Discourse domination that leads to railroads and path determination. With the formation of the Optimal Islamic society, the ground is prepared for the modeling and beginning of Islamic civilization, which will be fully manifested in the age of emergence. The main issue in this article is Imam Khamenei's explanation of the requirements for the realization of the state, the Islamic society.

    Keywords: Islamic society, Imam Khamenei's intellectual system
  • roholah rohani Pages 30-53

    Using the constructivist and interpretive approach and methodology of the data theory, the present article reconstructs the semantic reconstruction of the Islamic society based on the statements of the Supreme Leader of Iran (Ayatollah Khamenei). If man is a creature, he is creative and meaningful, so social realities such as Islamic society are always emerging. Islamic society is one of the important socio-political issues of the Supreme Leader's speech. Despite the many debates and discussions that have taken place between academic theorists, administrators and leaders, this concept and its examples have not yet been presented in the form of a scientific model and theoretical (analytical) model based on the statements of the Supreme Leader. However, about three decades have passed since the emergence of the Islamic Revolution. In order to fill the scientific gap in the country and to follow the example of the Supreme Leader, the article examines the ideas of that figure in the field of Islamic society.

    Keywords: Semantic, reconstruction, Islamic society
  • MohammadHossein HamidiNejad Pages 54-65

    The remnants of the war, border insecurity, and drug trafficking were the most important problems in those years, and these crimes led to mischief, hostage-taking, murder and insecurity, and armed robbery. However, with the formation of the police force, the culture of creating security was redefined and implemented within the framework of the revolution. The great police force defended the people and the revolution in various scenes and defended the holy defense and before that in different parts of the country. The Kian of the Islamic Republic, the revolution and the people have remained and will remain to this day. Today, the police have a very brilliant record, and wherever they have ordered, they are ready immediately and wherever they are needed, and they rush to the aid of the people to help in the incidents that have taken place in the country, along with all the armed forces. All the armed forces, a divine army and a supporter of the nation, the revolution and under the leadership of the Supreme Commander of the Armed Forces and at the top of the epic arrow are in all scenes and are present on the battlefield, economy, science, progress and strengthening the country's security and authority.

    Keywords: police forces, second step of the revolution
  • Saeid Kamyabi *, farshad Aghvami Pages 66-94

    Investigating the foci of anomaly formation and the location of criminals and forces in order to dominate the crime and prevent crime is especially important in the city. In this research, descriptive-analytical method is used as research method. The purpose of this study was to investigate the urban anomalies formation (robbery and quarrel) and geographical suggestion location of police station for prevention of urban crime of Garmsar. Garmsar crime statistics (robbery and theft) have been compiled. The occurrence of crimes in Garmsar is one of the issues that need to be investigated. The present study investigated the geographical and environmental factors and factors affecting crime occurrence and outcomes. According to various investigations, it has been taken into account the crime points The most important centers of formation of cells and abnormalities in the Garmsar city and identify. thus based on results formulation and implementation mechanisms were proposed Imam Square and Enghelab Square are two centers proposed for the deployment of the police kiosk

    Keywords: Police Station, Crime Prevention, Crime Center, Garmsar City
  • parviz sabahi, Hosin Asari * Pages 95-119

    The purpose of this study was to investigate the relationship between five personality factors and cognitive emotion regulation strategies with normative behaviors in referring to Semnan police stations. The present study is a descriptive correlation study. The statistical population of this study was referred to the disputes and disputes center of Semnan city police out of 612 cases of conflict and 236 cases were selected by random sampling method based on Cochran formula. Neo Personality Questionnaire, Garnefsky et al. Cognitive Emotion Regulation Questionnaire and Criminological Cognitive Questionnaire were used for data collection. The results of data analysis showed that only the neurotic component had a significant relationship with normative behavior. Also, the neurotic component along with the extraversion component was able to predict the variable of normative behavior and between normative behavior variable and cognitive emotion regulation, the components of self-blame, acceptance of conditions, rumination, re-focusing, positive re-evaluation, catastrophic, blame. There is a relationship with others. According to these findings, According to these findings, the neurotic component has a significant relationship with norm-breaking behavior. The neurotic component, along with the extroversion component, has been able to predict the normative behavior variable. the highest predictor of normative behavior was related to the rumor component, followed by the component of catastrophic perception, blame others, and positive reappraisal, respectively.

    Keywords: five personality factors, cognitive emotion regulation strategies, normative behavior
  • Abasali rastegar Pages 120-139

    Every state and society needs a strong clergy, strong, powerful and organized armed forces to ensure security, maintain independence and territorial integrity, and achieve their goals and aspirations. After its establishment, the Islamic Republic of Iran has provided armed forces to establish order, maintain security and repel internal and external threats, and achieve its goals and aspirations, including the army, the IRGC, and the Basij (mobilization).

    Keywords: law enforcement centers, ducation, intellectuals In the realization Islamic society