فهرست مطالب

نشریه امنیت انتظامی دریایی
پیاپی 8 (بهار 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/02/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • نعیما مقاتلی، مراد پورشمس، عادل جمالیانی لقب صفحات 1-19

    نهج البلاغه به حق فراتر از سخن انسان و فروتر از سخن خدا معرفی می شود. تنوع موضوعات نهج البلاغه اعجاب برانگیز است، معارف بلند توحیدی، ارزش های والای الهی، پند و اندرز و موعظه، بیان و تحلیل حوادث سیاسی و اجتماعی، دستور کار حکمرانان و توبیخ آنها از جمله مطالب نهج البلاغه است. پژوهش حاضر با هدف "بررسی مفاهیم و نظریه های امنیت در نهج البلاغه " صورت پذیرفته است.در این مقاله به سوالات زیر پاسخ داده می شود؛ اهمیت و جایگاه مفهوم امنیت در کلام حضرت علی (ع) چیست؟ جنبه های مختلف امنیت از منظر امیرالمومنین علی (ع) کدامند؟ روش تحقیق نیز به صورت "کیفی" و به شیوه "تحلیل محتوی" صورت گرفته است. در این پژوهش جنبه های مختلف امنیت از منظر امیرالمومنین علی (ع) شامل: امنیت اجتماعی، اقتصادی،معنوی،سیاسی و جهات دیگر آن را به مداقه گذاشته است از سویی اثر امنیت فرهنگی در باقی ابعاد یعنی امنیت‏ سیاسی، اقتصادی، اجتماعی از منظر امام شیعیان تاثیرگذار می باشد؛ چرا که اگر امنیت سیاسی در وجدان عمومی جامعه موثر افتد و گستاخی و جسارت روحی مردم را در برخورد با هر آنچه که ظلم نام دارد، مضاعف سازد اما نتواند با امنیت فرهنگی گره‏ بخورد که بستر پرورشی جامعه را برای تداوم امنیت سیاسی مهیا کرده و ابزار لازم را برای هدایت چنین امنیتی در اختیار تصمیم سازان، نظام کارشناس، و تصمیم گیران نظام می‏گذارد، و اگر این دو امنیت نتوانند با امنیت اقتصادی مبتنی بر معادلات اسلامی هم‏ آوا شوند. حتما ما در ادامه راه که همان تعالی دین خداست با مشکلات جدی روبرو خواهیم شد. یافته های تحقیق نشان می دهد حضرت علی (ع) دو راهکار را در امنیت فردی انسان ها متذکر شده و آن دو را در اخلاق و معنویت بیان می فرماید. آن حضرت در زمینه امنیت اجتماعی توصیه به هماهنگی در اخلاق و رسوم مردم، ایمن ماندن از دشمنی و کینه های آنان سفارش می نمایند. علاوه بر این به خشنودی و رضای پروردگار که فرمان خدا قضای حتمی و حکمت می باشد و خشنودی او مایه ی امنیت و رحمت است. همچنین در جهت تامین امنیت می بایستی اصولی رعایت شود مانند استفاده از تدبیر، عقل، مشورت و استفاده از خردمندان و اندیشمندان و همراه آن، برنامه ریزی و سازماندهی و سپس نظارت و کنترل دقیق موارد مذکور، که تامین کننده امنیت جامعه خواهند شد که در این راستا، بهره مندی از مشارکت های مردم بسیار کارساز و تکمیل کننده است.

    کلیدواژگان: نهج البلاغه، امنیت اجتماعی، امنیت سیاسی، امنیت معنوی، امنیت اقتصادی، امنیت فرهنگی
  • سید محسن محمدی، صهبا مزارعی، خدیجه مجیدی صفحات 21-41

    رهبری عبارت است از توانایی اعمال نفوذ یا اثر گذاردن بر یک گروه، در جهت تامین هدف ها، نحوه استفاده رهبر از قدرت و نفوذ خود را، سبک رهبری می گویند ،که با عنایت به نوع و ماهیت تیوری های ارایه شده سبک های متعدد و متفاوتی در رهبری ارایه و به وجود آمده است، مهمترین آنها عبارتند از: سبک مشارکتی، سبک دستوری، سبک تفویض کننده اختیار، سبک حمایتی، سبک وظیفه گرا، سبک توفیق گرا، سبک معنوی، سبک خدمتگزار، سبک تحول آفرین. رفتار شهروندی سازمانی:«مجموعه ای از رفتارهای داوطلبانه و اختیاری که بخشی از وظایف رسمی فرد نیستند، اما با این وجود توسط وی انجام و باعث بهبود موثر وظایف و نقشهای سازمان می شوند.». انجام این تحقیق به صورت "کیفی" و به شیوه "تحلیل محتوی" صورت گرفته است. و به تحلیل محتوایی مولفه های رفتار شهروندی در حوزه های زیر می پردازد: وظیفه شناسی ، نوع دوستی، فضیلت شهروندی، جوانمردی و احترام و تکریم می باشد. یافته های تحقیق نشان می دهد؛ که در بیان رابطه بین سبک های رهبری با رفتار شهروندی سازمانی،سبک های رهبری خدمتگزاری، رهبری تحولی، رهبری مبادله ای به دلیل وجود یک ارتباط نزدیک بین زیر دستان و رهبری یا معقولیت، محیطی پویا و چشم انداز روشنی که بین آنها وجود دارد، همچنین در مقابل کارها به فرد پاداش داده می شود باعث ایجاد انگیزه درونی بیشتری شده و این احساس باعت شکل گیری رفتار شهروندی سازمانی می شود. در میان سبک های موجود، سبک رهبری بی بند و باری به دلیل آنکه صمیمیت، مشارکت، اعتماد، نفوذپذیری رهبر و پیروان کم می باشد رفتار شهروندی سازمانی بوجود نمی آید.

    کلیدواژگان: سبک های رهبری، رفتار شهروندی سازمانی، خدمتگزاری، رهبری تحولی، رهبری مبادله ای، رهبری بی بند و باری
  • طاهره حاجی حسینی، نعیما مقاتلی صفحات 43-66

    هدف از این تحقیق «بررسی رابطه میزان سواد کارکنان ستاد فرماندهی انتظامی استان بوشهر بر میزان بهره وری شغلی آنان» می باشد. امروزه مفهوم بهره وری به عنوان مهمترین عامل سقوط یا رشد سازمان ها در تمام سطوح، مورد توجه برنامه ریزان و مدیران قرار گرفته است. بهره وری استفاده موثر و بهینه از منابع موجود به منظور تولید کالا یا ارایه خدمات است. افزایش بهره وری نیروی انسانی به عنوان یکی از منابع موجود می تواند به افزایش کیفیت کار، رضایتمندی مردم، رسیدن سازمانها به اهدافشان و در نتیجه به افزایش بهره وری محیطی منجرگردد، که این مهم می تواند در سایه تحصیل و افزایش سواد کارکنان تبلور یابد. فرض اساسی این پژوهش عبارت است از اینکه؛ بین میزان سواد کارکنان ستاد فرماندهی انتظامی استان بوشهر و میزان بهره وری آنان رابطه وجود دارد. روش انجام این تحقیق از نوع پیمایشی و به شیوه زمینه یابی می باشد و روش گردآوری اطلاعات نیز با تنظیم دو پرسشنامه محقق ساخته با روایی و پایایی مشخص صورت گرفته است. درسطح آمار توصیفی با استفاده از شاخص های گرایش مرکزی، پراکندگی، فراوانی و درصد و در سطح استنباطی نیز با استفاده از آزمونt برای دو گروه مستقل، تحلیل واریانس یک طرفه، ضریب همبستگی پیرسون استفاده شده است. یافته ها و نتایج تحقیق حاکی از آن است که بین میزان سواد کارکنان ستاد فرماندهی انتظامی استان بوشهر و میزان بهره وری آنان رابطه معناداری وجود دارد، یعنی هر چه سطح میزان سواد افزایش یابد به نسبت معلوم و مشخص نیز میزان بهره وری افزایش می یابد. در نهایت با توجه به نتایج محصله، پیشنهاد می گردد: مسیولین محترم رده های عالی در نیروی انتظامی ضمن ارج نهادن به مسیله مهم آموزش و سواد، نسبت به ترغیب پرسنل انتظامی در جهت کسب تحصیل و ورود به دانشگاه ها، تمهیدات لازم مهیا و بستر ادامه تحصیل را به لحاظ بهره وری هرچه بیشتر، هموار سازند تا در آینده ایی نزدیک شاهد رشد همه جانبه کارکنان نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در میان سایر نهادها باشیم.

    کلیدواژگان: میزان سواد، بهره وری شغلی، ستاد فرماندهی انتظامی استان بوشهر، تحصیل
  • فاطمه برکات صفحات 68-81

    این تحقیق با هدف بررسی ارتباط بین تعهد سازمانی با ویژگی های شخصی (سن،جنس، سابقه خدمت و...)کارکنان نیروی انتظامی در سال 90-89 انجام شده است. نوع تحقیق با توجه به هدف ، کاربردی و از نظر ماهیت و روش ، توصیفی می باشد که با استفاده از مطالعات میدانی به بررسی وضعیت موجود پرداخته است. جامعه آماری مورد نظر، کارکنان نیروی انتظامی شهر بوشهر می باشد که تعداد 102 نفر به عنوان نمونه آماری با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده اند. ابزار اندازه گیری، پرسشنامه 15 سوالی (OCQ)مودای ،پورتر و استیرز به همراه سوالات ویژگیهای فردی و شخصی بوده است که با ضریب آلفای کرونباخ 764،پایایی آن اثبات و روایی آن نیز طبق نظر اساتید فن مورد تایید واقع شده است. در تجزیه و تحلیل یافته های تحقیق از شیوه های توصیفی آماری از قبیل،جداول توزیع فراوانی ،شاخصهای مرکزی و شاخصهای پراکندگی و در بخش استنباط های آماری از روش T برای نمونه های مستقل و روش ANOVA و رگرسیون خطی ساده یک متغیره برای بررسی فرضیات تحقیق استفاده شده است. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل یافته ها نشان می دهد که رابطه معنی داری بین تعهد سازمانی با سن، جنسیت، سطح تحصیلات ، وضعیت تاهل و میزان حقوق و دستمزد وجود ندارد و تنها بین سابقه خدمت و تعهد سازمانی رابطه معنی داری دیده می شود.

    کلیدواژگان: تعهد سازمانی، ویژگیهای شخصی، کارکنان
  • اسماعیل عبدالهی، هدی مشتاقی صفحات 83-116

    امروزه، مقوله اعتیاد به عنوان تهدیدی علیه امنیت فردی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، خانوادگی و... تلقی می شود و انسان معاصر با چنین پدیده هولناکی دست و پنجه نرم می کند. بر این اساس دولت ها به شیوه های مختلف با این پدیده شوم مواجهه و در مقابل آن عکس العمل نشان می دهند. یکی از شیوه های مقابله با پدیده مزبور، شیوه پیشگیری اجتماعی است که در این پژوهش مورد مطالعه و بررسی است. این شیوه از پیشگیری در بهبود کیفیت مبارزه از نظر علمی به شدت مورد توجه است .پیشگیری اجتماعی با تمرکز برعوامل فردی و اجتماعی، در صدد تدبیر جدی وموثر که همانا کاهش رفتارهای مجرمانه است، می باشد. البته رسالت پیشگیری تنها برعهده دولت ها و دستگاه های دولتی نیست، بلکه نهادهای غیردولتی و آحاد و افراد جامعه دارای مسیولیت هستند. در این پژوهش با استفاده از روش توصیفی - پیمایشی و بکارگیری شیوه ها و ابزارهای مختلف، به ویژه اطلاعات کتابخانه ای و میدانی از قبیل پرسش نامه و مصاحبه موضوع را مطالعه و تبیین و تحلیل کرده ایم. جمع آوری داده ها از طریق ابزار پرسش نامه محقق ساخته و مصاحبه با سه گروه شامل؛ معتادین، افراد سالم و افرادی که به عنوان متولیان امر پیشگیری بوده و تحت عنوان متخصص در این پایان نامه از آنان یاد می شود، انجام شده تا نگرش ایشان نسبت به اجرای طرح های پیشگیرانه اولیه در جهت کاهش سوءمصرف مواد مخدر و عملکرد دستگاه های دولتی و غیر دولتی و تاثیر عوامل جمعیت شناختی و ارتباط آن با پیشگیری اجتماعی و عدم گرایش به سمت مواد مخدر را بررسی کند. تحلیل داده ها از طریق برنامه تحلیلی SPSS انجام گرفته و نتایج پژوهش نشان می دهد که طرح های پیشگیرانه اولیه در جهت کاهش سوءمصرف مواد مخدر چندان موثر نبوده و تنها برخی عوامل جمعیت شناختی در گرایش یا عدم گرایش به مواد مخدر موثرند و همچنین، عملکرد دستگاه های دولتی و غیر دولتی در کنار یکدیگر در کاهش سوءمصرف مواد مخدر و اقدامات پیشگیرانه اجتماعی تاثیرگذار است

    کلیدواژگان: طرح های پیشگیرانه اولیع، پیشگیری اجتماعی، اعتیاد، مواد مخدر، دستگاه های دولتی و غیردولتی، عوامل جمعیت شناختی، استان بوشهر
  • رحیم قاسمیه، لیلی مصلی نژاد صفحات 118-134

    نیروی انسانی با ارزش ترین منبع در هر سازمانی است. زیرا استفاده بهینه و کارا از سایر منابع و دستیابی به اهداف سازمان در گرو عملکرد نیروی انسانی است. نیروی انتظامی از نظر شرایط خاصی که دارد، متفاوت با سایر سازمان ها بوده و کار در آنجا با دشواری های خاصی همراه است. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر انگیزاننده های بیرونی بر عملکرد کارکنان نیروی انتظامی شهر بوشهر انجام پذیرفته است که در این راستا تاثیر محرک های بیرونی، انگیزاننده های درونی بر عملکرد کارکنان نیروی انتظامی بررسی می شود. در این پژوهش، ابتدا با مرور ادبیات نظری، به شناسایی انگیزاننده های بیرونی و استخراج مدل مفهومی پژوهش اقدام گردید. سپس پرسشنامه ای تهیه و پس از اطمینان از روایی و پایایی آن، به منظور گردآوری داده ها، بین کارکنان نیروی انتظامی توزیع شد. در نهایت فرضیه ها و مدل مفهومی پژوهش با استفاده از نرم افزار Smart PLS مورد آزمون قرار گرفت. نتایج این پژوهش نشان داد که انگیزاننده های بیرونی، انگیزاننده های درونی و رضایت شغلی بر عملکرد کارکنان نیروی انتظامی شهر بوشهر تاثیر معناداری دارند. همچنین انگیزاننده های بیرونی بر رضایت شغلی کارکنان تاثیر دارد. اما انگیزاننده های درونی بر رضایت شغلی تاثیر ندارد.

    کلیدواژگان: انگیزاننده های بیرونی، انگیزاننده های درونی، عملکرد کارکنان، نیروی انتظامی شهر بوشهر
|
  • T. Haji Hosseini, Naeima Moghateli Pages 1-19

    The purpose of this study,” studies the relationship between the literacy rate employee’s law enforcement headquarters of the Boushehr province on the productivity of their job”. Today, the concept of productivity as the most important element in the fall of growth or organizations at all levels, planners and managers. Productivity and effective use of the resources available to produce goods or services. Increasing productivity manpower as one of the available resources can work to improve the quality of people’s satisfaction, organizations and as a result of the increasing productivity makes environment, which can be in the shadow of education and literacy embodiment of employees. The basic assumption is that; between literacy employees Police force headquarters of the Boushehr province and productivity relationship between them. This method is a survey research and survey methods and data collection questionnaire with validity and reliability of the two times specified has been made. Descriptive statistics using the index at the central tendency, dispersion, frequency and level of understanding with the t test for independent groups, ANOVA, Pearson correlation coefficients were used. Findings and the results of the study suggests that between literacy employees Police force headquarters of the Boushehr province and productivity them there is significant correlation, whatever the level of literacy rate increase compared to the known as well as the productivity of the increase. Finally, the results obtained suggested: higher ranks the police leaders while valuing important issue of education and literacy, rather than urges Police force personnel in order to gain entry to university education, provides the necessary arrangements and platform to study the efficiency further, to pave the near-full control of the Iranian Police force personnel among our institutions

    Keywords: literacy, jobs productivity, Boushehr province police force headquarters, study
  • Seyed Mohsen Mohammadi, Sahba Mazarei, Khadijeh Majidi Pages 21-41

    The leadership of the ability to exert influence or effect on a variety of the group, in order to provide the goal, how to use their power and influence of the leader of the leadership style, say with regard to the type and nature of the theory of various styles and provide leadership and most important of which are the style of light, grammatical, delegating authority, the style of support, the task oriented, success-oriented, spiritual light, a servant at style, transformative style. Organizational citizenship behavior (OCB): “a set of voluntary behaviors that are not part of one’s official duties, but nonetheless, he performed the duties and functions of the organization are effective and can improve”. This study was conducted as a “qualitative” way “content analysis” is performed. Citizenship behavior and the content analysis component focuses on the following areas: conscientiousness, altruism, civic virtue, sportsmanship, respects and is reverence. The findings of the study shows that the expression of the relationship between leadership style and organizational citizenship behavior, servant leadership styles, transformational leadership, transactional leadership due to the existence of a close relationship between leadership and subordinates or rationality, dynamic environment and landscape there are clear between them, as well as the rewards of one’s work to be more self-motivate and raise the sense of organizational citizenship behavior is shaped. Among the existing styles, leadership styles unrestrained cargo because of intimacy, partnership, trust, permeability is low, leaders and followers organizational citizenship behavior does not exist

    Keywords: leadership styles, organizational citizenship behavior, service style, trans-formative style, leadership transaction, leadership unrestrained cargo
  • T. Haji Hosseini, Naeima Moghateli Pages 43-66

    The purpose of this study,” studies the relationship between the literacy rate employee’s law enforcement headquarters of the Boushehr province on the productivity of their job”. Today, the concept of productivity as the most important element in the fall of growth or organizations at all levels, planners and managers. Productivity and effective use of the resources available to produce goods or services. Increasing productivity manpower as one of the available resources can work to improve the quality of people’s satisfaction, organizations and as a result of the increasing productivity makes environment, which can be in the shadow of education and literacy embodiment of employees. The basic assumption is that; between literacy employees Police force headquarters of the Boushehr province and productivity relationship between them. This method is a survey research and survey methods and data collection questionnaire with validity and reliability of the two times specified has been made. Descriptive statistics using the index at the central tendency, dispersion, frequency and level of understanding with the t test for independent groups, ANOVA, Pearson correlation coefficients were used. Findings and the results of the study suggests that between literacy employees Police force headquarters of the Boushehr province and productivity them there is significant correlation, whatever the level of literacy rate increase compared to the known as well as the productivity of the increase. Finally, the results obtained suggested: higher ranks the police leaders while valuing important issue of education and literacy, rather than urges Police force personnel in order to gain entry to university education, provides the necessary arrangements and platform to study the efficiency further, to pave the near-full control of the Iranian Police force personnel among our institutions.

    Keywords: literacy, jobs productivity, Boushehr province police force headquarters, study
  • Fatemeh Barakat Pages 68-81

    This study investigated the relationship between organizational commitment and personal characteristics (age, gender, work experience, etc) police personnel have been doing in 90-89 years. The purpose of research, and the nature and method of application, which is descriptive, using field studies to evaluate the existing situation. The population of interest, which is the city of Bushehr 102 police personnel as the sample, was selected using simple random sampling. Measuring instrument, a 15-item questionnaire (OCQ) Mvday, Porter and Astyrz with personal and demographic characteristics of the Cronbach's Alpha 764, the reliability and validity of the proof is approved, according to experts.is used. Analyzing the results of the descriptive statistical methods such as frequency distributions, central indices and dispersion indice And statistical inference on the part of T for independent samples and ANOVA and a multivariate linear regression was used to examine the hypotheses The results of the analysis results show that a significant relationship between organizational commitment and age, sex, education, marital status and salary are not The only significant relationship between years of service and commitment is seen

    Keywords: organizational commitment, Personal Characteristics, staff
  • Esmail Abdollahi, Hoda Moshtaghi Pages 83-116

    Nowadays, object of addiction is as a threat against security of social, economical, cultural, security, familial…… subjective and current human battling with this dangerous phenomenon. According this subject, governments encounter by different ways with this bad phenomenon and in front of that had interaction. One of the contrast way with this phenomenon, is social prevention that in this search is had studied and surveyed. A pattern that this way played for prevention of recovering quality, in direction of scientific is more in attention. Social phenomenon by centralization on ingredient and social and subjective contexts are in important counsel that is decrease convictive behaviors. Of course it is essential that best way of prevention is not only related on governments and govern devices, but unlike government institution and all of them and society’s persons that have responsibility on it. In our reflection, we are use a way that named descriptive- surveyor and working by ways and different tools, in special library information and a square such as questionnaire and interview of subject is being study and define and analysis. Gathering data by questionnaire tools are done and interview with three group that include; addictions, healthy people and a person’s that were as a requester of prevention act and under a specialist subject in this paper are remembered, they are done because their theory is enough for running a primary prevention design for decrease a more using of Narcotic materials and activity of government devises and non government and effect of ingredient population characteristic and searching that correlation with social prevention and non albeit for materials. Analysis data from SPSS analysis program is done and result of reflection is show that devises of primary prevention in decreasing Narcotic materials wasn’t effective and only some of social characteristic in albeit or non albeit for Narcotic materials is effective and also, activity of government devises and non government beside each other is for decrease using more materials and social prevention proceeding is effective.

    Keywords: primary prevention pattern, social prevention, addiction, materials, govern-ment devises, non government, social characteristic elements, Bushehr city
  • Rahim Ghasemiyeh, Leila Mosalanejad Pages 118-134

    No doubt the optimal and efficient use of resources and reach to organizational goals depends on manpower's performance. Iran police force compare to other organizations faces different conditions that require an ability to gather and assess information for appropriate actions. This paper aims to investigate the impact of financial and non-financial incentives on the police force performance. For this purpose, based on in depth literature review, a conceptual model has been developed. Then through a field research and using questionnaire data were gathered. Finally the conceptual model and research hypotheses were tested by using Smart PLS software. The results show that financial and non-financial incentives and job satisfaction have significant effects on police performance. Also financial incentives are affecting on job satisfaction. But non-financial incentives have no impact on job satisfaction.

    Keywords: Extrinsic motivators, financial rewards, Non-financial rewards, performance employees, police Boushehr