فهرست مطالب

نشریه دانش انتظامی سمنان
سال ششم شماره 3 (پیاپی 21، پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/08/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • اسماعیل صادقی صفحات 9-31

    یکی از راه های انتظام بخشیدن به عبور و مرور و جلوگیری از تضییع حقوق شهروندی و کاهش حوادث رانندگی، برخورد مناسب و اصولی با رانندگان متخلف مطابق با قوانین و مقررات وضع شده می باشد. از دیرباز جوامع مختلف برای این منظور به روش هایی متوسل شده اند که متداول ترین این روش ها جریمه مالی رانندگان متخلف بوده است. ارزیابی تاثیر اعمال قانون بر رفتار ترافیکی رانندگان نشان می دهد که استفاده از سیستم های نظارت تصویری یا به عبارتی چشم الکترونیکی، قابلیت ثبت و تصویربرداری بخش عمده ای از تخلفات رانندگی را دارد. کاهش تخلفات و تصادفات در شهرهایی که از شیوه های الکترونیکی جهت کنترل ترافیک و اعمال قانون رانندگان متخلف استفاده می نمایند، به خصوص کاهش قابل توجه آن در محل نصب دوربین های نظارت تصویری برهانی بر قانون پذیری و رشد فرهنگ ترافیک رانندگان در سایه فعالیت مراکز نظارت و کنترل ترافیک می باشد و از طرفی همگام با کنترل و نظارت بر عملکرد کاربران ترافیک، آموزش های ترافیکی نیز بایستی به طور مستمر انجام شود تا به تدریج باعث تغییر و اصلاح رفتار رانندگان در جامعه گردد. در این مقاله سعی شده است با استفاده از روش تحقیق توصیفی - کتابخانه ای و به طور خلاصه، انواع روش های اعمال قانون تخلفات رانندگی در ایران و تاثیر آن در اصلاح رفتار رانندگان موردبررسی و تجزیه وتحلیل قرار گیرد.

    کلیدواژگان: روش های اعمال قانون، تخلفات رانندگی، رفتار، رانندگان
  • محمود دادرس، سهیلا محمدی صفحات 38-56

    با تصویب قانون آیین دادرسی کیفری در اسفندماه 1392، برای نخستین بار مقنن مطابق و همسو با اصول سازمان ملل متحد و استانداردهای بین المللی در حق دسترسی سریع به وکیل، اجازه حضور وکیل متهم در مرحله تحقیقات پلیس را می دهد. اما بامطالعه مواد 6، 48 و 52 قانون صدرالاشعار که شالوده شناسایی چنین حقی را برای متهم تشکیل می دهد، از طرفی با سکوت، موانع و محدودیت های ناروای قانون در این زمینه مواجه می شویم، از طرف دیگر در مراکز و ادارات پلیس خلا تدوین آیین نامه ها، اتخاذ رویه های مناسب و لازم برای اعمال و اجرای حق مذکور به چشم می خورد. کاستی ها و محدودیت های مورداشاره درزمینه های اطلاع رسانی در مورد حق دسترسی به وکیل، تسهیل امور و تدارکات مربوط به کمک های حقوقی، نظارت و مکانیسم های نظارتی بر تسهیل دسترسی به کمک های حقوقی، آموزش افسران پلیس در رابطه با این حق، ایجاد محدودیت و موانع در مشاوره حقوقی و... مشاهده می شود. نتیجه اینکه هرچند ارایه دهندگان کمک های حقوقی نقش بسیار مهمی در تدارک دسترسی سریع به کمک های حقوقی را دارند، بااین وجود این حق نمی تواند بدون همکاری موثر، تنظیم آیین نامه ها، اتخاذ رویه ها و روش های مناسب که توسط پلیس به عنوان ضابطین عام دادگستری دنبال می شود و نیز آموزش افسران پلیس در رابطه با این حق، اهمیت آن و اهمیت قوانین و رویه های مربوطه، موثر واقع شود.

    کلیدواژگان: ضابطین دادگستری، وظایف و مسئولیت ها، حق دسترسی به وکیل، اسناد بین المللی، قانون آیین دادرسی کیفری
  • محدثه خراسانی صفحات 57-83

    پژوهش حاضر به بررسی علل گرایش زنان به مواد مخدر از دیدگاه دانشجویان دانشگاه آزاد واحد سمنان پرداخته است. بدین منظور تعداد 100 نفر از دانشجویان دختر دانشگاه آزاد اسلامی شهرستان سمنان به روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند. با توجه به هدف و موضوع، روش پژوهش حاضر زمینه یابی انتخاب گردید. برای جمع آوری اطلاعات لازم در این پژوهش از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد که توسط دانشجویان تکمیل گردید. روش تجزیه وتحلیل این پژوهش از طریق آمار توصیفی، جدول فراوانی، نمودار و آمار استنباطی:x2 می باشد. در تحلیل داده های تحقیق تمامی فرضیه ها مورد تایید قرار گرفت. به بیان دیگر با توجه به اینکه خی دو محاسبه شده در همه فرضیات بزرگ تر از خی دو جدول به دست آمد، فرضیات صفر رد و فرضیات خلاف مورد تایید قرار گرفتند.

    کلیدواژگان: مواد مخدر، عوامل روانی، موفقیت تحصیلی، سمنان
  • سید محمدشاه چراغ صفحات 84-117

    پژوهش حاضر باهدف بررسی ارتباط مهاجرت و بی سازمانی اجتماعی در سمنان با مروری بر رویکردهای نظری مربوطه در نظر دارد به تاثیر ورود مهاجران بر سازمان اجتماعی محلات شهری بپردازد. با توجه به پژوهش های پیشین و بحث وجدل هایی که پیرامون تاثیر مهاجران بر مناطق مهاجرپذیر وجود داشته، این متغیر به عنوان متغیر تاثیرگذار بر روند حرکت اجتماع و تعیین شاخص های اجتماعی جوامع انتخاب شده است. روش پژوهش حاضر پیمایشی و جامعه آماری شهروندان شهر سمنان می باشد که تعداد 150 نفر از آن ها به صورت نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای برای تکمیل پرسشنامه ها انتخاب شده اند. نتایج به دست آمده با استفاده از آزمون های پارامتری و نا پارامتری مختلف حاکی از وجود بی سازمانی در اغلب مناطق شهر و همچنین رابطه مستقیم بین مهاجرت و بی سازمانی اجتماعی است. در پایان نیز پیشنهادهایی در راستای کاهش بی سازمانی اجتماعی در محله ها ارایه شده است.

    کلیدواژگان: مهاجرت، بی سازمانی اجتماعی، پایگاه اقتصادی - اجتماعی، سمنان
  • علی اصغر جهانی صفحات 118-150

    تصادفات جاده ای یکی از معضلات اصلی در کشور می باشد و هرروز بر آمار تلفات ناشی از آن افزوده می شود. متاسفانه در کشورهای درحال توسعه به ویژه ایران به دلیل عدم توجه به عوامل موثر بر تصادفات جاده ای ازجمله پدیده های اقلیمی باعث شده است که خسارات ناشی از تصادفات جاده ای بسیار بالا باشد این پژوهش نیز به جهت اهمیت تصادفات جاده ای و تاثیرگذاری پدیده های اقلیمی و توپوگرافی در سوانح رانندگی به بررسی ارتباط بین تصادفات و شرایط جوی دریکی از محورهای مهم استآن هم ازنظر ترافیک و هم ازنظر موقعیت یعنی راه های شهرستان مهدی شهر پرداخته است. در این پژوهش با استفاده از ویژگی های اقلیمی شهرستان نقاط مخاطره آمیز جاده ای در شرایط نامساعد جوی مشخص گردید در بررسی تاثیر مبانی توپوگرافی درشدت تصادفات متاثر از عناصر اقلیمی، به بررسی تصادفات حادث شده در شرایط نامساعد جوی و شرایط توپوگرافی محل تصادف پرداخته شده است. در پایان مشخص گردید که تصادف های حادث شده در طول دوره آماری در شرایط نامساعد جوی ارتباط مستقیم با توپوگرافی منطقه موردمطالعه داشته و این عامل به عنوان یک عامل تشدیدکننده می تواند مورد اهمیت برنامه ریزان به جهت اصلاح مناطق حادثه خیز و قرار دادن علایم هشداردهنده به جهت کاهش تصادفات رخ داده به واسطه این عامل موردبررسی قرار گیرد.

    کلیدواژگان: شرایط اقلیمی، توپوگرافی، تصادف، مهدی شهر
  • سید علی میراحمدی، روح الله نصرتی، محسن امیر احمدی، افسانه تیموری صفحات 151-176

    شبکه اینترنت در کنار مزایای بسیار، معایبی نیز دارد که عدم آشنایی کامل با فضای مجازی می تواند آسیب هایی را برای خانواده ها به بار آورد. امروزه دنیای اینترنت از وبگاه های ثابت، به نوع جدیدی از اینترنت که می توان آن را اینترنت محاوره ای نامید تغییریافته است، تا آنجا که اینترنت قدیمی را «وب 1» و اینترنت جدید را «وب 2» نامیده اند. پروژه نوظهور «وب 2» که اجازه ورود و مشارکت فعال را با محوریت ارتباطات دوسویه فراهم آورده است، «رسانه اجتماعی» نام دارد. دلیل این نام گذاری سرشت اجتماعی این رسانه جدید است. برخی از صاحب نظران به جای استفاده از واژه رسانه های اجتماعی با توجه به کاربرد شبکه ای این دست از رسانه ها، استفاده از واژه «شبکه های اجتماعی» را ترجیح می دهند. این واژه امروزه عمدتا برای نامیدن پایگاه های اینترنتی به کار می رود که افراد با عضویت در آن ها امکان دستیابی به اطلاعات سایر اعضا، آشنایی با علایق آن ها، به اشتراک گذاری تولیدات متنی، صوتی و تصویری و نیز تشکیل گروه هایی بر اساس علایق مشترک با برخی از دیگر اعضای پایگاه را پیدا می کنند. اقبال کاربران به شبکه های اجتماعی به اندازه ای بوده است که سال 2010 میلادی به نام سال شبکه های اجتماعی نام گذاری گردید. شبکه های اجتماعی در دنیای کنونی محبوبیت زیادی یافته اند به گونه ای که اعضای آن با آن ها خویشاوندان، دوستان، همکاران و حتی افراد ناشناس رابطه برقرار می کنند. ازاین رو بسیاری از مناسبات انسانی افراد را زیر تاثیر خود قرار داده است. یافته های پژوهش های اجتماعی در ایران نشان می دهد که جوانان بیشترین و مهم ترین کاربران از اینترنت در ایران هستند. بیشتر جوانان وقت قابل توجهی را به استفاده از شبکه های اجتماعی اینترنتی اختصاص می دهند. آمارهای متعدد موجود از تعداد کاربران اینترنت در ایران و ایرانیانی که در شبکه های اجتماعی مجازی عضویت یافته اند، نمایانگر گستره ی حضور خیره کننده ی رسانه های اجتماعی در میان جامعه ایرانی است. والدین چندان با اینترنت و فضای مجازی آشنایی ندارند و فرزندان آن ها که استفاده از شبکه های اجتماعی و عضویت در آن ها موردعلاقه شان بوده، اغلب از خطرات آن آگاه نیستند این مقاله ضمن تبیین اهمیت نهاد خانواده و بررسی اثر شبکه های اجتماعی مجازی بر روی آن، پیشنهاد هایی به منظور آشنایی هرچه بیشتر خانواده ها با تهدیدات فضای مجازی و استفاده صحیح از فضای مجازی و نیز راهکارهایی جهت پیشگیری و کاهش تهدیدات اینترنتی در ابعاد فرهنگی، آموزشی و خانواده با توجه به هنجارهای جامعه ارایه شده است. برای انجام این مطالعه از طریق استنادی به بررسی مبانی نظری و ادبیات پژوهش موجود پیرامون موضوع تحقیق پرداخته شده است.

    کلیدواژگان: آسیب های نوپدید، اینترنت، خانواده، فضای مجازی، شبکه های اجتماعی
|
  • Pages 9-31

    One way of regulating traffic and preventing the loss of citizenship rights and reducing traffic accidents is to properly and appropriately deal with offenders in accordance with applicable laws and regulations. For a long time, different societies have been resorting to methods that have been the most commonly used financial penalties for offenders. The assessment of the effect of law enforcement on driver's traffic behavior shows that the use of visual surveillance systems, or, in other words, electronic eyes, has the capability to capture and record most of the traffic violations. Reducing violations and accidents in cities that use electronic methods to control the traffic and enforce the law of offenders, in particular a significant reduction in the location of camera-mounted visual monitoring cameras on the legality and growth of the driver's traffic culture in the shade Traffic monitoring and control centers are active, and on the other hand, in line with controlling and monitoring the traffic users' performance, traffic training should be continually performed to gradually change and modify the behavior of drivers in the community. In this paper, it has been tried to use a descriptive - library research method and, in a nutshell, a variety of methods of applying the law of driving violations in Iran and its impact on the modification of the A Study of Types of Driving Law Violations in Iran behavior of drivers is investigated and analyzed.

    Keywords: Law enforcement practices, Driving violations, Behavior, drivers
  • Pages 38-56

    Enacting the code of criminal procedure in February, 2014, the legislator, for the first time, allows the accused to have access to a lawyer in the preliminary police investigations corresponding to and in line with the United Nation’s principles and international standards. But, with a study of the articles 6, 48 and 52 of the Issued Notices, forming the basis of such a right in favor of the accused, quite contrarily, we are faced with an undue silence as well as a great many of legal barriers and limitations in this regard. Furthermore, the shortcomings of the procedures codification, the lack of adopting appropriate and necessary sequence of instructions for the exertion and implementation of the aforementioned law is clearly visible. The pitfalls and the limitations mentioned above can also be observed regarding informing the public of the Right of Access to a Lawyer, the facilitation of the affairs and the related preps pertaining to the legal assistances, inspection and supervisory mechanisms concerning easing the access to legal aids, teaching police officers regarding such a right, the advent of limitations and barriers in legal counseling and so forth. The result is that although the legal aids providers play a very important role in preparing quick access to legal assistances such a right cannot take effect without effective cooperation, arrangement of procedures, adoption of appropriate instructions and methods sought by the police as the general law enforcement body as well as teaching the police officers in connection to such a right, its importance and the significance of the relevant rules and procedures.

    Keywords: law enforcement officials, duties, responsibilities, the Right of Access to a Lawyer, International Documents, Code of Criminal Procedure
  • Pages 57-83

    The present study aims to investigate the causes of women's tendency toward opioid drugs from students' point of view in Semnan Azad University. To this end, 100 female students of Islamic Azad University of Semnan were selected through multistage cluster sampling. According to the objective and the subject, the present research method was chosen. To collect the necessary information in this research, a researcher-made questionnaire was used which was completed by the students. The method of analysis of this research is through descriptive statistics, frequency table, inferential statistics, and inferential statistics: x2. In analyzing the research data, all the hypotheses were confirmed. In other words, given that the calculated data were obtained in all the hypotheses larger than the table, the assumptions for zero rejections and the opposite assumptions were confirmed.

    Keywords: Drugs, psychological factors, Educational success, Semnan
  • Pages 84-117

    In addition, the purpose of this study is to investigate the relationship between social migration and social unrest in Semnan with a review of the relevant theoretical approaches. The aim of this study is to investigate the effect of immigrants' entry on social organization of urban neighborhoods. Considering the previous researches and controversies about the impact of immigrants on the migratory regions, this variable has been selected as a variable affecting the process of community movement and determining the social indicators of the communities. The research method is survey and statistical population of urban citizens. 150 of them were selected by multi-stage cluster sampling to complete questionnaires. The results obtained by using different parametric and nonparametric tests indicate that there is no organization in most parts of the city, as well as direct relation between social migration and social status. At the end, there are also suggestions for socially-social reduction in neighborhoods.

    Keywords: Social migration, Social Unrest, Investigate, Community
  • Pages 118-150

    The present study aims to investigate the causes of women's tendency toward opioid drugs from students' point of view in Semnan Azad University. To this end, 100 female students of Islamic Azad University of
    Road accidents are one of the main problems in the country and each day it increases the number of casualties caused by it. Unfortunately, in developing countries especially Iran due to the lack of attention to factors affecting road accidents, such as climatic phenomena, the damage caused by road accidents is very high. This research is also due to the importance of road accidents and impacts. The climatic and topographical phenomena in traffic accidents investigate the relationship between accidents and atmospheric conditions in one of the important axis of the province both in terms of traffic and in terms of the location of roads in the city of Mahdishahr. In this research, using the climatic features of the city, road hazard points were identified in adverse weather conditions. In studying the effect of topographic principles on the severity of accidents caused by climatic elements, the accidents occurred in adverse weather conditions and topographical conditions of the site The crash has been dealt with. Finally, it was determined that accidental accidents during the statistical period in unpredictable conditions were directly related to the topography of the study area and this factor as an aggravating factor can be of importance to planners in order to correct the incident areas and place the mark A warning to reduce the crashes occurred due to this factor.

    Keywords: Climatic Conditions, topography, Accident, Mahdishahr
  • Pages 151-176

    Nowadays, the Internet world of fixed sites has changed to a new kind of Internet that can be called interactive Internet, as the old Internet called "Web 1" and the new Internet called "Web 2". The emerging Web 2 project, which has allowed entry and active participation, with a focus on interconnected communications, is called "Social Media." The reason for this naming is the social nature of this new medium. Some experts, instead of using the term social media, prefer the use of the term "social networks" in the context of the use of this kind of media by the media. This term is used mainly for naming websites, where members can access other members' information, familiarize themselves with their interests, share text, audio and video productions, and form groups based on common interests. Some other members of the base find. The number of users on social networks has been so high that 2010 was named the Year of Social Networks. Social networks have grown in popularity in the current world, with its members connecting with relatives, friends, colleagues and even anonymous people. Therefore, it affects many human relationships. The findings of social studies in Iran show that young people are the most and the most important users of the Internet in Iran. Most young people devote considerable time to using social networks. Several statistics from the number of Internet users in Iran and Iranians who are members of the virtual social network represent the range of social media starring presence among Iranian society. Parents are not so familiar with the Internet and cyberspace, and their children, who are interested in using social networks and membership, are often unaware of the dangers.

    Keywords: Innocent Damage, Internet, family, Cyberspace, Social Networking