فهرست مطالب

زیست شناسی جانوری تجربی - سال دهم شماره 3 (پیاپی 39، زمستان 1400)

فصلنامه زیست شناسی جانوری تجربی
سال دهم شماره 3 (پیاپی 39، زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/11/26
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زهرا عادلی، مجید رجبیان، حمید سبحانیان، زهرا زمانی* صفحات 11-23
    سرطان تخمدان که نتیجه فعل و انفعالات متعدد ملکولی و ژنتیکی و تغییرات متابولیکی است. به علت عوارض متعدد شیمی درمانی مثل مقاومت دارویی، نیاز به استفاده از روش های درمانی مکمل با گیاهان و مشتقات آنها در سرطان افزایش یافته است. در این مطالعه به بررسی خواص ضد توموری ویتکسین بر بیان ژن های p53، Kras و AHRI با استفاده از روش  Real time PCRو تغییرات متابولیکی همگام با این تغییرات ژنتیکی به روش 1HNMR با پروتوکل 1D-NOESY انجام شد. سلول های تخمدان SKOV3 با غلظت های مختلف ویتکسین تیمار و رقت مهارکنندگی 50 درصد آن با استفاده از روش MTT تعیین شد. پس از استخراج RNA و ساخت cDNA میزان بیان ژن تعیین گشت. استخراج متابولیت ها به وسیله 1HNMR مورد بررسی قرار گرفت. مقدارIC50  برای ویتکسین µg/ml520 تعیین شد و میزان بیان ژن های سرکوبگر تومور AHRI و p53 در سلول های تیمار شده نسبت به گروه کنترل به ترتیب 93/1و 76/1 برابر افزایش و بیان ژن انکوژن Kras  به میزان 23/0 برابر کاهش پیدا کرد. بیشترین تغییرات مشاهده شده در مسیرهای متابولیکی شامل تغییرات متابولیتی مسیرهای متابولیسم آمینوآسیل tRNA سنتتاز، متابولیسم بیوتین، سیستیین و متیونین، لیزین و بیوسنتز استروییدها است. ویتکسین خاصیت ضد توموری خود را با هدف قراردادن چندین مسیر بیوشیمیایی و برنامه ریزی مجدد متابولیکی بواسطه تغییرات در ژن های دخیل در ایجاد سرطان تخمدان را نشان داد. به این ترتیب برای تایید بیشتر این مطالعه، نیاز به مطالعات در مسیرهای سیگنالینگ مرتبط است.
    کلیدواژگان: سرطان تخمدان، ویتکسین، ‏‎1HNMR، ‏p53‎، ‏AHRI، ‏Kras‏
  • لیلا دانشور، نسرین سخایی*، بابک دوست شناس، احمد سواری، امیر اشتری لرکی صفحات 25-37
    هدف از این تحقیق تعیین تراکم زیست مزاحم ها و مقایسه رشد آنها در صفحات مختلف در بندر کوشکنار واقع در شمال غربی خلیج فارس بود. در مجموع 162 صفحه از جنس های مختلف آهن، PVC و بتون با ابعاد (20×20 سانتی متر) ساخته شد. صفحات با سه تکرار در عمق 7-5 متری توسط تیم غواصی در اسفندماه 1394 بر روی بستر  قرار داده شد. برداشت اول صفحات بعد از شش ماه در تابستان و برداشت دوم نیز پس از شش ماه در زمستان 1395 انجام گرفت. مجموعا 24 گونه بر روی صفحات نشست نمودند. شش گونه از سخت پوستان، پنج گونه از شکم پایان، چهار گونه از دوکفه ای ها، دو گونه از پرتاران، دو گونه از چندکفه ای ها، یک گونه از بریوزوآ و چهار گونه از ماکروجلبک بودند. فراوانی زیست مزاحم ها در برداشت  دوم بسیار بیشتر از برداشت اول بود. در برداشت دوم، بیشترین تراکم نشست زیست مزاحم ها مربوط به صفحات چند لایه PVC به مقدار75/447±67/10696 در مترمربع بود. پرتاران، چند کفه ای ها و بریوزوآ بر صفحات آهنی مشاهده نشدند. یکی  از دلایل عدم وجود یا کاهش  برخی از گونه های زیست مزاحم بر روی صفحه آهنی، ناشی از  واکنش های شیمیایی فلز آهن است. از عوامل افزایش فراوانی زیست مزاحم ها بر روی صفحه چند لایه PVC و صفحه بتونی نیز وجود خلل و فرج فراوان در این صفحات بود که باعث ایجاد پناهگاه برای نشست لاروها بود. برخی ساخت وسازهای انسان ساز می تواند به رشد بیشتر جوامع زیست مزاحم منجر گردد.
    کلیدواژگان: جوامع بیوفولینگ، سازه های مصنوعی، سخت پوستان، پرتاران، ‏شکم پایان‏
  • فاطمه صفریان، شاهرخ پاشایی راد*، شهرزاد خاکپور صفحات 39-51
    مورچه ها با بیش از 13700 گونه متعلق به خانوادهFormicidae  و راسته Hymenoptera می باشند. مورچه ها حشرات بسیار اجتماعی و شناخته شده ای هستند و تاثیرات مهمی بر روی اکوسیستم های زیستگاه خود خواهند داشت. نقش این حشرات در تغییرات فیزیکی و شمیایی خاک و تعامل آن ها با گیاهان، میکروارگانیزم ها و سایر موجودات زنده غیرقابل انکار است. ایران با شرایط آب و هوایی گسترده و زیستگاه های متنوع، دارای تنوع وسیعی از گونه های گیاهی و جانوری است. مطالعه حاضر در راستای تکمیل فون مورچه های ایران در نیمه شرقی استان کردستان صورت گرفته است. این منطقه بر اساس شرایط اکولوژیک متفاوت به 11 ایستگاه تقسیم شده و نمونه برداری از آن ها به روش های دستی و تله گذاری (pit fall) انجام می گیرد. تعداد 23 گونه متعلق به 11 جنس و 3 زیر خانواده شناسایی گردید. تمامی گونه ها برای اولین بار از استان کردستان گزارش می شوند. بیش ترین فراوانی به گونه Messor syriacus از زیرخانواده Myrmicinae متعلق می باشد. تمامی گونه ها توسط پروفسور تیلور از موزه سلطنتی انگلیس مورد تایید قرار گرفت.
    کلیدواژگان: استان کردستان، مورچه ها، ‏Ecological، ‏Economical، ‏Formicidae، ‏Hymenoptera
  • هانیه فقیهی، باقر نظامی بلوچی*، بهمن شمس اسفندآباد، رحمان اسحاقی، مهدی کیاحیرتی، سعید قمی صفحات 53-61

    مرال بزرگ ترین گوزن بومی ایران است. با اینکه این گونه در گذشته های نه چندان دور از جمعیت نسبتا خوبی برخوردار بود، اما امروزه پراکندگی آن تنها  به برخی محدوه های امن مناطق تحت حفاظت محدود می شود. از مهم ترین عوامل موثر در کاهش جمعیت این گونه، تخریب و نابودی زیستگاه ها و شکار گونه است که به شدت متاثر از فعالیت‎های انسانی هستند. لذا مدلسازی مطلوبیت زیستگاه زادآوری مرال در بین زیستگاه های مطلوب باقیمانده، می تواند در حفاظت و مد یریت جمعیت های مرال موثر واقع شود. محدوده امن البرز مرکزی مهم ترین منطقه و امن ترین زیستگاه زادآوری مرال در کشور است. در این پژوهش مطلوبیت زیستگاه مناطق زادآوری مرال با روش تحلیل آشیان بوم شناختی بررسی شد. نتایج روش تحلیل آشیان بوم شناختی با مقادیر 3/1 کنارگی و ویژه گرایی بالا (5/5) نشان دهنده مناطقی است که شیب و ارتفاع بالاتر از میانگین زیستگاه داشته و لذا تحمل پذیری کمی دارند. بر اساس نتایج امنیت زیستگاه یک عامل مهم برای حفظ گونه مرال در برابر خطرات است.

    کلیدواژگان: تحلیل عاملی آشیان بوم شناختی، مطلوبیت زیستگاه زادآوری، منطقه حفاظت شده البرز مرکزی، امنیت زیستگاه
  • لیلا میرصادقی، رضا حاجی حسینی، علی محمد بنایی مقدم، کاوه کاوسی* صفحات 63-74

    ظهور پزشکی شخص محور با تکیه‏بر تکنیک‏های مولکولی، از جمله ترادف‏یابی نسل بعدی، درک ما را از محرک‏های موثر بر بیماری‏های پیچیده، از جمله سرطان افزایش داده است. در بسیاری از موارد به دلیل پیچیدگی سرطان، تصمیم‏گیری فقط بر اساس اقدامات بالینی یا شواهد آزمایشگاهی برای پزشکان و زیست‏شناسان امری دشوار است.  بنابراین، رویکرد پزشکی شخصی وارد عمل می‏شود و داده‏های انبوه و ارزشمندی را در اختیار متخصصان قرار می دهد. علاوه بر این، تجزیه و تحلیل داده‏ها با ابزارهای بیوانفورماتیک، افق جدیدی را در روند پیش‏آگهی و غربالگری افراد در معرض خطر گشوده است. این امر باعث پیشرفت‏های چشمگیر اخیر در فناوری تشخیص شده و درمان‏های هدفمند را بهبود بخشیده است. در مطالعه حاضر، نمونه بایگانی شده از بافت تثبیت شده با فرمالین و جاسازی شده در پارافین مربوط به یک بیمار زن ایرانی مبتلا به سرطان پستان تهاجمی به‏طور موردی بررسی شد. به‏ این ترتیب که پس از استخراج و خالص‏سازیDNA ، ترادف‏یابی کل اگزوم انجام شد و داده‏های جهش مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. اطلاعات به دست آمده می تواند به غنی سازی پایگاه های داده ژنوم ایرانی کمک کند. در پرتو این پژوهش و با مطالعه نمونه‏های ایرانی بیشتر، ما می‏توانیم یک نقشه راه بهینه برای زیست‏شناسان پژوهشگر در حیطه سرطان و آنکولوژیست‏های دقیق ارایه دهیم تا امید به زندگی بیماران مبتلا به سرطان پستان افزایش یابد.

    کلیدواژگان: بیوانفورماتیک، پزشکی شخص محور، ترادف‏یابی نسل بعدی، ‏داده‏های جهش، کارسینومای پستان تهاجمی شده‏
  • سمیرا غفاری پور*، مرتضی نادری، محمد انور هاشمزهی صفحات 75-88
    شناخت گستره جغرافیایی گونه ها و وابستگی های زیستگاهی آن ها برای برنامه های حفاظت از گونه ها بسیار ضروریست و انتخاب زیستگاه یکی از مهمترین فاکتورهای تاثیرگذار بر برازش ارگانیسم ها است. گربه شنی گونه ای نادر است که به دلیل زندگی شب فعال و مخفی، به خوبی مورد مطالعه قرار نگرفته است. در این تحقیق، با استفاده از روش مدل سازی حداکثر آنتروپی، مطلوبیت زیستگاه گربه شنی در استان سیستان و بلوچستان واقع در جنوب شرق ایران مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاکی از آن است که پوشش گیاهی مرتعی مهمترین فاکتور تاثیرگذار در انتخاب و استفاده از زیستگاه می ‎باشد زیرا این متغیر فراهم کننده طعمه گونه در منطقه است. به این دلیل که هیچ برنامه حفاظتی و مدیریتی مستند شده در ارتباط با گربه شنی در منطقه مورد مطالعه وجود ندارد، این تحقیق می تواند داده های اولیه کافی برای چنین برنامه هایی فراهم آورد.
    کلیدواژگان: انتخاب زیستگاه، حفاظت، مکسنت، مدل سازی
  • مهرانوش صفارپور، نوشین سهرابی، دلاور شهباززاده، علیرضا غلامی* صفحات 89-98

    مارهای زهری ایران اغلب کبرا، جعفری، افعی زنجانی، افعی دماوندی، مار شاخ دار و گرزه مار می باشند. امروزه زهر مار مورد توجه پژوهش گران بسیاری قرار گرفته است، به طوری که با مراعات اصول فنی به تهیه بعضی فراورده های دارویی اقدام کرده اند. در گذشته مطالعاتی مبنی بر مداخله ترکیبات برخی فراکسیون های نوروتوکسیک زهر مار با برخی بیماری های عفونی و غیر عفونی نظیر سرطان انجام شده است. به منظور انجام این پژوهش سم خالص افعی گرزه مار ایرانی Macrovipera lebetina را با روش کروماتوگرافی مایع سریع با عملکرد (FPLC) با استفاده از ستون سفاکریل S200 جداسازی نموده و پس از لیوفلیزه با استفاده از روش ژل الکتروفورز بررسی شد. به منظور بررسی اثرات سمیت فراکسیون ها بر مدل کشت سلولی از روش (3-(4,5-dimethylthiazol- 2-yl)- 2,5- diphenyltetrazolium bromide) استفاده شد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثرات فراکسیون های زهر افعی گرزه (یکی از مارهای بومی بسیاری از نقاط ایران)، بر سلول های کشت یافته Vero به منظور ایجاد مدل کشت سلول جانوری مناسب جهت ارزیابی تاثیرات اجزای پروتیینی فراکسیون ها‏ بر بیماری ها از جمله عفونت های ویروسی می باشد.

    کلیدواژگان: زهر افعی گرزه سلول ‏Vero، کروماتوگرافی مایع سریع، مار ‏ایرانی
  • ناهید قائدامینی، محمد فضیلتی، سعید حبیب اللهی، حبیب الله ناظم، سید حسین حجازی* صفحات 99-111

    باوجود درمآنهای شیمیایی فراوانی که برای سرطان وجود دارد، میزان مرگ ومیر ملانوما بالا است. از این رو، استفاده از داروهای طبیعی با هزینه کمتر و از طرفی بازدهی بالاتر می تواند راه کار مناسبی برای نجات بیماران سرطانی باشد. به همین دلیل در این مطالعه هدف اصلی بررسی اثرات عصاره مورینگا اولیفرا در ملانوما است. عصاره هیدروالکلی برگ های مورینگا اولیفرا تهیه شد. پس از بررسی محتوای فنولی و فلاونوییدی تام عصاره، نوع آنها در عصاره با روش های HPLC و اسپکتروفتومتر تایید شد. قدرت آنتی اکسیدانی عصاره با روش های مهار رادیکال آزاد DPPH و روش FRAP سنجیده شد. سپس اثر عصاره در رده سلول سرطان ملانوما (B16F10) با تست MTT بررسی شد. سپس تومور در موش های C57BL6 القا شد و اثرات عصاره در موش های سرطانی بررسی شد. میزان فلاونویید تام 75/1±65/60 میلی گرم اسید کویرستین بر گرم عصاره خشک و میزان فنول تام 23/1±25/20 میلی گرم اسیدگالیک بر گرم عصاره خشک بود. در عصاره سه ترکیب فنولی و فلاونوییدی کویرستین، اسید گالیک و اسید کافییک با خاصیت آنتی اکسیدانی شناسایی شد. قدرت مهارکنندگی رادیکال های آزاد و قدرت احیای عصاره با افزایش غلظت عصاره افزایش یافت. IC50 عصاره مورینگا با تست MTT، μM/mol 73 به دست آمد. حجم تومور توسط دوزهای مختلف عصاره در دو هفته کاهش معنی دار نشان داد. نتایج حاصل از این مطالعه نشان دهنده تاثیر مثبت مواد آنتی اکسیدانی موجود در برگ مورینگا الیفرا در کاهش میزان زنده مانی سلول های سرطانی و حجم تومور در موش می باشد.

    کلیدواژگان: آنتی اکسیدان، ملانوما، مورینگا اولیفرا، ‏B16F10‎
|
  • Zahra Adeli, Majid Rajabian, Hamid Sobhanian, Zahra Zamani * Pages 11-23
    Ovarian cancer happens as the result of change in gene and molecular metabolites. Because of chemotherapy side effects in cancer treatment such as drug resistance, using of complementary therapy with herbal and their derivatives is increased. This study evaluates anti-tumor effects of vitexin on AHRI, p53 and Kras genes expression by Real time PCR. Also metabolite changes due to these variations are measured by 1D NOESY, 1 HNMR. SKOV3 cells treated whit different concentrations of vitexin and determined IC50 by MTT assay. The IC50 was measured as 520µg /ml. Then RNA extracting and building of cDNA done to determine level of genes expression changes. Metabolites extracted by water, chloroformed and methanol and lyophilized samples evaluated by 1HNMR. The expression of AHRI and p53 tumor suppressor genes in the treated cells increased by 1.93 and 1.76 times, respectively, and the expression of Kras oncogene gene decreased by 0.23 times. Maximum changes in metabolites pathways observed in Aminoacyl-tRNA biosynthesis, Biotin, cysteine, methionine, branch amino acids, lysine metabolism, and steroids biosynthesis. Vitexin shows its anti-tumor effects by targeting of several biochemical pathways and reload of metabolites by change in genes which have roll in ovarian cancer. So to confirm this study more evaluations in pathway signaling is needed.
    Keywords: AHRI, 1HNMR, Kras, Ovarian cancer, p53, ‎Vitexin
  • Leila Danshvar, Nasrin Sakhaei *, Babak Doustshenas, Ahmad Savari, Amir Ashtari Pages 25-37
    The aim of this study was to determine the abundance of biofouling communities and compare their growth in different panels of concrete, PVC and iron in the port of Kushkonar (N W Parsian Gulf).A total of 162 panels were placed in Kushkonar port. The panels were placed by the diving team in 3 stations in March 2016. The first harvest of the panels was done after 6 months in the summer and second harvest was done in winter 2016.  A total of 162 panels were placed in Kushkonar port. Different panels (with 3 repetitions) at a depth of 5-7 meters were placed horizontally by the diving team in 3 stations in March 2016. The first harvest of the panels was done after 6 months in the summer and second harvest was done in winter 2016. Overall24 species have settled, Crustaceans (6), Gastropoda (5), Bivalvia (4), Polychaeta (10), Polyplacophora (2), Bryozoan (1) and Macroalgae( 4).The abundance  of biofouling communities in the second harvest was much higher than the first harvest. In the second harvest, the highest density of biomass was related to PVC multilayer panels with 10696.67±447.75/m-2,There were also no specimens of Polyplacophora, Polychaeta and Bryozoa in the iron panels. Also, another factor in increasing the frequency of biofouling communities on PVC multilayer panel and concrete panel, was the presence of many pores in these panels, which created a shelter for larvae to settle and thus increase their adult abundance.
    Keywords: Artificial structures, Biofouling communities, ‎Crustacea, Gastrpoda, Polychaeta
  • Fatemeh Safariyan, Shahrokh Pashaei Rad *, Shahrzad Khakpour Pages 39-51
    Ants with more than 13.700 species belong to Formicidae family and Hymenoptera order. Ants are the most well-known social insects that have a significant impact on the ecosystems of their habitat. The role of these insects in the physical and chemical changes of the soil and their interaction with plants, microorganisms and other living organisms is undeniable. Iran, with its diverse climatic conditions and habitat variety, has a great diversity of plant and animal species. The research is conducted in order to complete the faunistic of ants located in the eastern part of Kurdistan province in Iran. The region is divided into 11 zones according to different ecological conditions in which samples are collected either manually or by hand and pit fall. In the work about 23 species derived from 11 genus and three subfamilies are identified. All species are obtained from Kurdistan province for the first time, statistically coming from Messor syriacus species from Myrmicinae subfamily in abundance. All species are verified by professor Taylor from the Royal Museum of England.
    Keywords: Ants, Ecologically, Economically, ‎Hymenoptera, Formicidae, Kurdistan province‎
  • Hanie Faghihi, Bagher Nezami *, Bahman Shams Esfandabad, Rahman Eshaghi, Mehdi Kia Heyrati, Said Ghomi Pages 53-61

    Red Deer is the largest native deer in Iran. The species distribution is restricted to only some core zones of protected areas of the country. The most important factors in the decline of the population of the species are the destruction and fragmentation of its habitat, overhunting, and poaching which are strongly influenced by human activities. Therefore, modeling and identifying breeding habitats in the remaining suitable areas can help conservation managers to protect the remaining populations of this species. The core zone of the Central Alborz Protected Area is the most important core area for breeding Red Deer. In this study, we investigated the species habitat selection by the ecological niche factor analysis method. The results in the ENFA method with values of 1.3 marginalities and specialty 5.5 indicate habitat areas with higher slopes and dem than the average which has low tolerability, are preferred by the species. Accordingly, it can be concluded that the protection of the region is an important factor to conserve the species.

    Keywords: Breeding habitats, Central Alborz Protected ‎Area, ENFA, habitat protection
  • Leila Mirsadeghi, Reza Haji Hosseini, Ali Mohammad Banaei, Kaveh Kavousi * Pages 63-74

    The emergence of personalized medicine based on molecular techniques, such as next-generation sequencing, has increased our understanding of drivers of complex diseases, including cancers. In many cases due to the complexity of cancer, it is difficult for human physicians and biologists to make decisions on the basis solely of clinical practice or laboratory evidence. Thus, the personalized medicine approach comes into play and provides large volumes and valuable data for experts. Further, data analysis with bioinformatic tools has opened a new horizon in the process of prognosis and screening of in risk individuals. It has caused significant recent advances in diagnostic technology and improved targeted treatments. In the present study, archived formalin-fixed paraffin-embedded tissue from an Iranian female patient with invasive breast carcinoma was investigated. In this way, after DNA extraction and purification, the whole exome was sequenced and the mutation data were analyzed. Obtained information could help to the enrichment of the Iranian genome databases. In the light of this research and by studying other Iranian samples, we can provide an optimized roadmap for precision oncologists to increase the life expectancy of breast cancer patients.

    Keywords: Bioinformatics, Invasive breast carcinoma, ‎Mutation data, Next-generation sequencing, ‎Personalized medicine
  • Samira Ghafaripour *, Morteza Naderi, Mohammad Anvar Hashemzehei Pages 75-88
    Knowledge about the species geographic range and habitat affinities is essential in the species conservation programs Thus, it can be said that  habitat selection is one of the most effective behavioral mechanism in the fitness of the organisms .Sand cat is a rare species. Sand cat is not well studied because this species lives in a harsh environment that is often remote, and these cats are nocturnal, subterranean, and secretive animals.  In this research we investigated SAND CAT’s habitat suitability and distribution in Sistan and Baluchistan province of the south eastern Iran using Maximum Entropy modeling approach. Our results indicated that the presence of the desert bushlands and vegetation cover is the most important variable which affects the species habitat selection and use since it provide prey habitat use in the area. Since there is no documented conservation and management program regarding SAND CATs in the study area, this research can provide enough basic data for such programs.
    Keywords: Conservation, Habitat selection, Maxent, modeling
  • Mehranoush Saffarpour, Nooshin Sohrabi, Delavar Shahbazzadeh, Alireza Gholami * Pages 89-98

    Among Iranian venomous snakes, the most important groups causing envenomation are Naja Naja Oxiana, Echis,Vipera albicornuta, Vipera  latifii Mertens, pseudocerastes  peersicus and Vipera lebetina. Many researchers believe natural snake venom toxins are containing several pharmacologically active components  that could be of  potential therapeutic  value. In the  past, studies have  shown that  some neurotoxic fractions of snake  venom interfere with some infectious and non-infectious diseases such as cancer. we purified snake venom of V. lebetina by fast protein liquid chromatography (FPLC) using Sephacryl S-200 hr column. The fractions collected and evaluated by SDS-PAGE analysis.  The cytotoxicity effect of crude venom and fractions on Vero cells were demonstrated using 3-(4,5- dimethylthiazol-2-yl)-2,5-diphenyltetrazolium bromide and adhesion assay. The aim of this study is to investigate the effects of Macrovipera  lebetina (one of the native snakes of many parts of iran) , in order to create an appropriate animal cell culture model to evaluate the effects of protein complexes on diseases such as viral infections.

    Keywords: FPLC, Macrovipera lebetina venom, Vero‏ ‏cells‎
  • Nahid Ghaed Amini, Mohammad Fazilati, Saeid Habib Allahi, HabibAllah Nazem, Seyed Hossein Hejazi * Pages 99-111

    Despite the many chemical drugs available, the prevalence and mortality rate of melanoma is high. Therefore, the use of drugs of natural origin with lower cost and higher efficiency can be a good way to save patients. Therefore, in this study, the main purpose of this study was to evaluate the effects of Moringa extract on melanoma. Hydroalcoholic extract of Moringa leaves was prepared. After examining the total phenolic and flavonoid content of the extract, their type was confirmed by HPLC and spectrophotometer methods. The antioxidant power was measured by DPPH free radical scavenging and FRPA methods. Then the tumor was induced in C57BL6 mice and then the effects of the extract were evaluated on B16F10 cell line and tumor mice. The total flavonoid content was 60.65±1.75 mg quercetin acid per gram of dry extract and the total phenol content was 20.25±1.23 mg gallic acid per gram of dry extract. Three phenolic and flavonoid compounds with antioxidant properties identified include quercetin, gallic acid, and caffeic acid. The free radical scavenging power and the reducing power of the extract increased with increasing the concentration. The IC50 of moringa extract was 73 μM/mol. The tumor volume was significantly reduced by different doses of the extract in two weeks. The results of present study show the positive effect of Moringa leaves extract in reducing the survival rate of B16F10 melanoma cancer cells and tumor volume in mice.

    Keywords: antioxidant, B16F10, Melanoma, Moringa ‎oleifera