فهرست مطالب

مشاوره شغلی و سازمانی - پیاپی 48 (پاییز 1400)

فصلنامه مشاوره شغلی و سازمانی
پیاپی 48 (پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/12/04
  • تعداد عناوین: 7
|
  • شیما پاشا، عبدالله شفیع آبادی* صفحات 9-24
    هدف

    همه گیری کرونا به عنوان یک "شوک شغلی جهانی"، در زمره عوامل بافتی موثر بر مسیر شغلی افراد محسوب می شود که مشاغل گوناگون از جمله شغل مشاوره را به شدت تحت تاثیر قرار داده است. از این رو هدف پژوهش حاضر بررسی اثرات کرونا بر شغل مشاوران بوده است.

    روش

    این مطالعه به روش کیفی و با استفاده از رویکرد پدیدار شناسی انجام شد. بدین منظور 15 نفر از مشاوران مرکز مشاوره دانشگاه اصفهان در سال 1400 به روش نمونه گیری هدفمند و با استفاده از مصاحبه عمیق و اکتشافی در طول یک دوره 6 ماهه مورد مطالعه قرار گرفتند. داده ها جمع آوری، ثبت و سپس کدگذاری شدند و در قالب مقوله های اصلی طبقه بندی گردید.

    یافته ها

    تجزیه و تحلیل داده ها منجر به شناسایی 439 کد اولیه، 9 مضمون اصلی(سبک مشاوره، کیفیت و اثربخشی مشاوره، تعداد مراجعان، نوع مراجعان، نقض برخی از اصول اخلاقی مشاوره، گسترش و توسعه فعالیت های مشاوره ایی، رشد شخصی و حرفه ایی مشاور، انعطاف پذیری در ساختار زمانی و ساعات برگزاری جلسات مشاوره، وضعیت اقتصادی مشاور) و22مضمون فرعی در زمینه اثرات کرونا بر شغل مشاوره شد.

    نتیجه گیری

    کرونا به عنوان یک رویداد غیر منتظره بیرونی و خارج از کنترل و در زمره عوامل بافتی موثر بر مسیر شغلی، به عنوان یک "شوک شغلی" مفهوم سازی می شود که بر شغل مشاوران در دوران همه گیری کرونا تاثیر گذاشته است.

    کلیدواژگان: شوک شغلی، مشاوره، پژوهش کیفی، کرونا، پدیدار شناسی
  • حسن صدوقی، محمود ابوالقاسمی*، سیف الله فضل الهی قمشی صفحات 25-40

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل موثر بر توسعه فردی مدیران شرکت های با فناوری برتر در شرکت مخابرات ایران انجام شده است. روش پژوهش حاضر آمیخته اکتشافی بوده است. جامعه پژوهش در بخش کیفی، صاحبنظران دانشگاهی و خبرگان شرکت مخابرات بوده است که با تعداد 20 نفر از آنان به روش نمونه گیری هدفمند و تا اشباع نظری، مصاحبه انجام شد. جامعه در بخش کمی شامل کلیه مدیران شرکت مخابرات ایران به تعداد 220 نفر بوده است که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی و با کمک جدول مورگان، 140 نفر تعیین شد. برای جمع آوری داده ها از مصاحبه نیمه ساختاریافته و پرسش نامه محقق ساخته با پایایی(95/0=α) استفاده شد. به منظور تحلیل داده ها در بخش کیفی از تحلیل مضمون و در بخش کمی از معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج نشان داد که عوامل موثر بر توسعه فردی شامل عوامل فردی (دموگرافیک، شناختی، انگیزه درونی، توسعه طلبی و خودیادگیری)، عوامل سازمانی (جو، فناوری، ساختار، حمایت، منابع و فرهنگ سازمانی و عوامل راهبردی)، عوامل شغلی (پیچیدگی و ترغیب)، عوامل مدیریتی(باور، حمایت، مشارکت و شایستگی مدیران) و عوامل محیطی (محیط سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی) می باشند. برازش مدل با کمک مدل یابی معادلات ساختاری نشان داد مدل از برازش خوبی با داده ها برخوردار است. بر این اساس، عوامل موثر فردی با ضریب رگرسیون (76/0=γ)، عوامل موثر شغلی با ضریب رگرسیون (93/0=γ)، عوامل موثر مدیریتی با ضریب رگرسیون (94/0=γ)، عوامل موثر سازمانی با ضریب رگرسیون (93/0=γ) و عوامل موثر محیطی با با ضریب رگرسیون (78/0=γ)، عوامل موثر بر توسعه فردی مدیران شرکت مخابرات را تبیین کرده است.

    کلیدواژگان: توسعه فردی، عوامل فردی و عوامل شغلی، عوامل مدیریتی، عوامل سازمانی، عوامل محیطی
  • افسانه تاجیک، سید علی حسینی المدنی*، آناهیتا خدابخشی کولایی صفحات 41-64
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی آموزش مبتنی بر درمان فراشناختی (MCT) و ذهن اگاهی مبتنی بر شفقت به خود بر تاب آوری در برابر استرس پرستاران در همه گیری کووید -19 بود.

    روش

    طرح پژوهش حاضر، یک طرح نیمه آزمایشی از نوع طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل غیر معادل همراه با پیگیری سه ماهه بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه پرستاران بیمارستان تامین اجتماعی شهرستان شهریار در سال 1399-1400بود. 60 نفر از پرستاران انتخاب شدند و در سه گروه به طور تصادفی جایگرین شدند. که شامل: 20 نفر برای برنامه آموزشی مبتنی بر فراشناخت، 20 نفر برای برنامه آموزشی مبتنی بر ذهن اگاهی مبتنی بر شفقت و 20 نفر برای گروه گواه است. از پرسشنامه تاب آوری در برابر استرس کونور و دیویدسون (2003) برای گرد آوری داده ها استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج در کل نشان داد که آموزش مبتنی بر درمان فراشناخت (MCT) و ذهن اگاهی مبتنی بر شفقت به خود بر تاب آوری در برابر استرس پرستاران در همه گیری کووید -19 تاثیر دارد و تاثیر هر دو روش نیز نسبت به مرحله پیش ازمون پایدار بوده است. هرچند پایداری مداخله مبتنی بر درمان فراشناخت (MCT) بیشتر از ذهن اگاهی مبتنی بر شفقت ارزیابی شده است.

    کلیدواژگان: آموزش مبتنی بر درمان فراشناخت، ذهن آگاهی مبتنی بر شفقت، تاب آوری در برابر استرس، پرستاران، کووید - 19
  • احمد صادقی*، راضیه امینی شلمزاری صفحات 65-90
    هدف

    هدف مقاله حاضر تحلیل زمینه ای به منظور شناسایی فرایندها و مکانیزم های مسیر تولد کارآفرینی تحصیلی در شرکت های دانش بنیان شهر اصفهان بود تا بر مبنای آن مدل پارادیمی مسیر تولد کارآفرینی تحصیلی ارایه شود.

    پژوهش

    روش پژوهش کیفی از نوع نظریه زمینه ای است که به صورت هدفمند و گلوله برفی با 15کارآفرین تحصیلی از 15 شرکت دانش بنیان مصاحبه های عمیق و بدون ساختار صورت پذیرفت. داده ها در سه سطح کدگذاری باز، محوری و گزینشی تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    واکاوی داده ها نشان داد که مسیر تولد کارآفرینی تحصیلی شامل 64 خرده مقوله فرعی، 16 مقوله فرعی و 2 مقوله هسته است. مقوله های فرعی عبارت اند از: گرایش علمی، دیدفرصت یابانه، مولدگری مالی، ارزش اقدامی، سرسختی، انعطاف مداری، رسالتمندی، توانمندی عاطفی، رشد پس از کارآفرینی، پشتوانه-سازی، خاص گرایی، هیجان خواهی، توانمندی عملکردی، جویندگی، آفرینندگی و بسترپروری و مقوله های هسته عبارت اند از شاخص گرایی و قابلیت پروری.

    نتیجه گیری

    مسیر تولد کارآفرینی تحصیلی از بستر خانوادگی و تجارب شغلی اولیه در کودکی شروع می شود. نقش عوامل علی سبب ایجاد دغدغه مندی در فرد می شود که تاثیرات مثبت عوامل مداخله گری مانند گرایش علمی، سبب شدت گرفتن نقش عوامل علی می شود. در نهایت افراد جذب مسیر کارآفرینی تحصیلی می شوند و با استفاده از راهبردهای مناسب به فعالیت در این مسیر می پردازند. آنچه افراد در انتهای مسیر تجربه می کنند، رشد پس از کارآفرینی تحصیلی در دو بعدی فردی و شغلی است.

    کلیدواژگان: مسیر تولدکارآفرینی تحصیلی، نظریه زمینه ای، شرکت های دانش بنیان
  • حاجیه رجبی فرجاد، وحیده سادات فرخجسته* صفحات 91-110
    زمینه و هدف

    هدف از پژوهش حاضر تعیین تاثیر رهبری تحول آفرین بر عملکرد شغلی با نقش های هویت و درگیری شغلی بوده است.

    روش

    پژوهش حاضر از حیث هدف کاربردی می باشد و از نظر شیوه گردآوری اطلاعات از نوع توصیفی -پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش شامل کارکنان شهرداری منطقه 2 شهر تهران که تعداد آن ها243نفر بوده است و از طریق فرمول کوکران 149 نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده اند. برای جمع آوری ا از 4 پرسشنامه استاندارد شامل پرسشنامه های رهبری تحول آفرین باس و آولیو(2000)، عملکرد شغلی پترسون (1963)، درگیری شغلی سالانوا و همکاران (2005) و پرسشنامه هویت سازمانی چنی (1983) استفاده شده و برای تعیین روایی پرسشنامه ها از روش روایی محتوایی استفاده گردیده است و همچنین پایایی پرسشنامه ها از طریق آلفای کرونباخ مورد تایید ی قرار گرفته است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آمار استنباطی و مدل سازی معادلات ساختاری روش الگویابی معادلات ساختاریا کمک نرم افزار Smart PLS 2 استفاده شده است.

    یافته ها

    نتایج آزمون مدل معادلات ساختاری و سوبل نشان داد که رهبری تحول آفرین به صورت مستقیم و غیرمستقیم از طریق میانجی درگیری شغلی و هویت سازمانی بر عملکرد شغلی موثر است.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که رهبری تحول آفرین بر عملکرد شغلی با نقش میانجی هویت سازمانی تاثیر دارد و همچنین رهبری تحول آفرین بر عملکرد شغلی با نقش میانجی درگیری شغلی موثر است که می تواند تاثیر مستقیم و مثبتی بر ساختار مدیریتی، عملکرد مدیریتی، رضایت کارکنان، انسجام وکارآیی سازمانی داشته باشد.

    کلیدواژگان: رهبری تحول آفرین، عملکرد شغلی، هویت، درگیری شغلی
  • سلمان زارعی*، محبوبه عشقی، خدیجه فولادوند صفحات 111-126
    هدف

    امروزه ترک شغل یکی از چالش های مهم در سازمان ها محسوب می شود و از دست دادن هر کارمند سبب تحمیل هزینه-های سنگین به سازمان می شود. از این رو، پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش واسطه ای حمایت سازمانی ادراک شده در رابطه بین سه گانه تاریک شخصیت و نیت ترک شغل کارکنان بانک مرکزی انجام شد.

    روش

    پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی بود ، جامعه آماری پژوهش پرسنل بانک مرکزی بود که در سال 1398 مشغول خدمت بودند، از این جامعه تعداد 250 نفر با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. داده ها با استفاده از مقیاس نیت ترک شغل(کیم و لیونگ، 2007) ، مقیاس دوجین کثیف(جنیسون و وبستر،2010) و مقیاس حمایت سازمانی ادراک شده(آیزنبرگر و همکاران،1986) گردآوری و با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد اثر مستقیم شخصیت های ماکیاولیسم (25/0 =ß، 01/0>P) ، خودشیفته (48/0 =ß، 01/0>P)و ضداجتماعی بر نیت ترک شغل (26/0 =ß، 01/0>P) مثبت معنادار است و اثر مستقیم حمایت سازمانی ادراک شده بر نیت ترک شغل (31/0- =ß، 01/0>P) منفی معنادار بود. درنهایت نتایج آزمون بوت استراپ نشان داد که حمایت سازمانی ادراک شده در رابطه بین شخصیت ماکیاولی(011/0 =ß، 05/0>P)، شخصیت خودشیفته(012/0 =ß، 05/0>P) و شخصیت ضد اجتماعی با نیت ترک شغل(011/0 =ß، 05/0>P) نقش واسطه ای دارد.

    نتیجه گیری

    بنابراین مسیولان بانک مرکزی می توانند جهت کاهش تاثیر منفی سه گانه تاریک شخصیت و پیشگیری از تمایل به ترک شغل اقداماتی انجان دهند که کارکنان توجه و حمایت سازمنا را به طور محسوس درک کنند.

    کلیدواژگان: حمایت سازمانی ادراک شده، سه گانه تاریک شخصیت، نیت ترک شغل
  • ایمان یوسف زاده، محمدرضا عابدی*، پریسا نیلفروشان صفحات 127-150
    هدف

    جهت گیری شغلی متنوع نوعی مسیرشغلی است که در گذار مشاغل از دنیای سنتی به دوره معاصر بوجود آمده است. این جهت گیری زمینه شکل گیری شخصیت های منعطفی را ایجاد نموده که با دو ویژگی اصلی «خود-مدیریتی» و «ارزش-محوری» شناخته می شوند. تاثیر فرهنگ بر بروز خصایص افراد با جهت گیری شغلی متنوع، در جوامع مختلف، کمتر مورد توجه بوده است. از طرفی با توجه به قرابت مفهومی و کارکردی دو جهت گیری شغلی متنوع و کارآفرین به تعیین تمایزات مفهومی این دو مسیر نیاز داریم. پژوهش حاضر با هدف پاسخ به دو سوال انجام شده است. سوال اول: ویژگی های افراد با جهت گیری شغلی متنوع در ایران کدام است و سوال دوم: تمایز مفهوم جهت گیری متنوع با مفهوم کارآفرینی چیست؟ روش شناسی: در مورد سوال نخست، ویژگی های افراد با جهت گیری شغلی متنوع با استفاده از رویکرد کیفی و روش تحلیل زمینه ای مورد بررسی قرارگرفت و برای پاسخ به سوال دوم، نتایج تحلیل زمینه ای با ویژگی های افراد کارآفرین مورد مقایسه قرار گرفت. یافته ها: سه ویژگی اصلی و یازده ویژگی فرعی، برای افراد با جهت گیری شغلی متنوع بدست آمد که دو مورد از آن ویژگی ها با ویژگی های ذکر شده در نظریه جهت گیری متنوع، همخوانی داشت. نوآوری: تا کنون هیچ مقاله ای در حیطه مشاوره شغلی به بررسی مسیر شغلی متنوع و ویژگی های بومی آن در ایران نپرداخته است.

    نتایج

    نتایج پژوهش حاکی از این است که ویژگی های خاص بافت جامعه ایرانی موجب پدید آمدن توانمندی های خاصی در افراد با جهت گیری متنوع، گشته است. نتایج بررسی مقایسه ای بین افراد کارآفرین و افراد با جهت گیری شغلی متنوع، نیز نشان می دهد علی رغم وجود شباهت های بسیار بین آنها، تفاوت های بنیادینی در سطح پارادایم فکری و استراتژی های رفتاری بین آن دو وجود دارد.

    کلیدواژگان: جهت گیری های شغلی نوین، مسیر شغلی متنوع، نگرش کارآفرینی، تحلیل کیفی، تحلیل زمینه ای
|
  • Shima Pasha, Abdollah Shafiabadi * Pages 9-24
    Aim

    Corona epidemic as a global career shock; is one of the context factors affecting the career path of individuals that has strongly affected various jobs, including counseling. Therefore, the aim of this study was to investigate the effects of corona on counselors.

    Method

    In the present qualitative research, the phenomenological approach was used. for this purpose 15 counselors were selected Using purposive sampling method from among the counselors of the University of Isfahan Counseling Center in 1400. The participants were studied via exploratory and in-depth interviews during a 6-month period. Data were collected, registered, encoded and classified in to 9 main categories.

    Results

    Through the analysis of participants’s experience 439 primary codes, 9 main themes (Counseling style, quality and effectiveness of counseling, number of clients, type of clients, violation of some ethical principles of counseling, expansion and development of counseling activities, personal and professional growth of counselors, flexibility in time structure and hours of counseling sessions, economic status of counselors) and 22 sub-themes were identified about the effects of corona on counselor .

    Conclusion

    Corona as an unexpected out-of-control event and among the context factors affecting the career path, is conceptualized as a “career shock” that has affected the counselors during the corona epidemic.

    Keywords: Career shock, Counseling, Qualitative research, Covid-19, phenomenology
  • Hassan Sadoughi, Mahmoud Abolghasemi *, Seifollah Fazlollahi Ghomeshi Pages 25-40

    The present study aimed to identify affecting factors on personal development of managers of companies with high technology in Iran Telecommunication Company. The method was an exploratory mix method. The research population was in the qualitative section, academic and Telecommunication Company experts. Twenty of them were interviewed by purposive sampling method until theoretical saturation. The population in a small part included all the managers of Iran Telecommunication Company to 220 people, which was determined using random sampling method with Morgan table, 140 people. Semi-structured interview and researcher-made questionnaire with reliability (α = 0.95) were used to collect data. For analyzing data, content analysis was used in qualitative part and structural equations were used in quantitative part. The results showed that the affecting factors include individual factors (demographic, cognitive, intrinsic motivation, development and self-learning), organizational factors (atmosphere, technology, structure, support, organizational resources and culture, and strategic factors), occupational factors (complexity), managerial factors (belief, support, participation and competence of managers) and environmental factors (political, economic, social and cultural environment). Model fitting with the structural equation modeling showed that the model has a good fit with the data. Accordingly, individual effective factors with regression coefficient (γ = 0.76), occupational effective factors with regression coefficient (γ = 0.93), managerial effective factors with regression coefficient (γ = 0.94), organizational effective factors with Regression coefficient (γ = 0.93) and environmental factors with regression coefficient (γ = 0.78) have explained the factors affecting the personal development of Telecommunication Company managers.

    Keywords: Individual development, . individual factors, job factors, managerial factors, organizational factors, Environmental factors
  • Afsaneh Tajik, Seyed Ali Hosseinialmadani *, Anahita Khodabakhshi Koolaee Pages 41-64
    Objective

    The aim of this study was to evaluate the effectiveness of metacognitive therapy (MCT) training and self-compassion-based mindfulness on nurses' resilience to stress in all Covid-19 attacks.

    Method

    The design of the present study was a quasi-experimental design of pre-test-post-test design with unbalanced control group with quarterly follow-up. The statistical population of the present study was all nurses of Shahriar Social Security Hospital in 1399-1400. Nurses were selected and randomly assigned to three groups. Which includes: 20 people for metacognition-based training program, 20 people for compassion-based mindfulness training program and 20 people for control group. The Connor and Davidson Stress Resilience Questionnaire (2003) was used to collect data.

    Results

    The results showed that metacognitive therapy (MCT) and self-compassion-based mindfulness training have an effect on nurses' resilience to stress in the Covid-19 epidemic and the effect of both methods compared to the previous stage. The test has been stable. However, the sustainability of metacognitive therapy-based intervention (MCT) has been assessed more than compassion-based mindfulness.

    Keywords: Education based on metacognition therapy, compassion-based mindfulness, resilience to stress, Nurses, Kavid - 19
  • Ahmad Sadeghi *, Razieh Amini Pages 65-90
    Objective

    This study aimed to analyze the context to identify the processes and mechanisms of the nascent academic entrepreneurship path in knowledge-based companies in Isfahan, to provide a paradigm model of the nascent academic entrepreneurship path.

    Method

    The qualitative research method is grounded theory and in-depth and unstructured interviews were conducted with 15 academic entrepreneur in 15 knowledge-based companies in a Purposive sampling and the snowball technique. Data were analyzed at three levels of open, axial, and selective coding.

    Results

    Data analysis showed that the nascent academic entrepreneurship path includes 64 sub-categories, 16 categories, and 2 core categories. The subcategories include: Scientific Orientation, Opportunistic Perspective, Financial Productivity, Action Value, hardness, Flexibility, calling, affection Capability, Process Growth, Creating Support, Specialism, Excitement, Functional Capability, Inquisition, Creativity, and Foundationalism. The core categories include Indexism and Empowerment.

    Conclusion

    The nascent pathway to academic entrepreneurship starts from the family background and early work experiences in childhood. The role of causal factors causes concern in the individual, which the positive effects of intervention factors such as scientific orientation intensify the role of these causal factors. Eventually, people are attracted to the academic entrepreneurship pathway and work in it using appropriate strategies. What people experience at the end of the pathway is post-entrepreneurial growth in both personal and professional dimensis

    Keywords: Nascent Academic Entrepreneurship Path, Grounded theory, knowledge-based companies
  • Hajieh Rajabi Farjad, Vahideh Farkhojaste * Pages 91-110
    Background and Aim

    The purpose of this study was to determine the effect of transformational leadership on job performance with roles of identity and job involvement.

    Methodology

    This study is an applied one and is descriptive-survey in terms of data collection. To collect relevant information from the library-field method and four standard questionnaires including Transformational Leadership Questionnaires Bass and Aulio (2000), Paterson Job Performance (1963), Salanova et al. (2002) Job Inventory and Cheney Organizational Identity Questionnaire (2002). Content validity method was used to determine the validity of the questionnaires and Cronbach's alpha reliability was 0.931, 0.915, 0.933, 0.939, respectively. This is a questionnaire. According to the purpose and the subject of the research, the statistical population of this study consisted of 243 employees of Tehran's 2nd district municipality and 149 persons were selected through Cochran formula by simple random sampling.

    Results

    Descriptive and inferential statistics were used to analyze the data. Descriptive statistics were used to examine the variables such as mean, standard deviation and variance, and demographic variables such as gender, age and educational status. It was used for inferential statistics and structural equation modeling using Structural Equation Modeling (SEM) with the help of Smart PLS 3 software.

    Conclusion

    The results showed that transformational leadership affects job performance with mediating role of organizational identity and also transformational leadership influenced job performance with mediating role of job involvement. Therefore, it is suggested to improve employees empowerment by choosing transformational leadership style. Proper productivity, improved job performance,

    Keywords: transformational leadership, Job performance, identity, job involvement
  • Salman Zarei *, Mahbobeh Eshghi, Khadijeh Fooladvand Pages 111-126
    Aim

    Today, employees’ turnover is regarded a challenge in any organization and leave of any employee impose heavy cost on organization. Hence, the aim of current study was to determine the mediating role of perceived organizational support in the relationship between dark personality triad and turnover intention.

    Method

    The research study was descriptive - correlational. The statistical population of the study consisted of the staff of the Central Bank in Tehran who was employed in the year 1398. Data were collected using Turnover intention scale (Kim and Leung, 2007), Dirty Dozen scale (Jenson & Webster, 2010), Perceived Organizational Support Scale (Eisenberger et al, 1986), and analyzed using structural equation modeling.

    Results

    The results showed that the direct effect of Machiavellian on turnover intention (ß=0.25،P<0.01), narcissistic on turnover intention (ß=0.48،P<0.01), Psychopath on turnover intention (ß=0.26،P<0.01) is positive and significant; and the direct effect of perceived organizational support on turnover intention (ß=-0.31،P<0.01) is negative and significant. Finally, the results of the Bootstrap test showed that perceived organizational support in the relationship between Machiavellian and turnover intention (ß=-0.011،P<0.05), between narcissistic and turnover intention (ß=0.012،P<0.05) and between psychopath and turnover intention (ß=0.011،P<0.05) has a mediating role.

    Conclusion

    Therefore, central bank officials can take steps to reduce the negative impact of the dark triad of personality and prevent the turnover intention so that employees can perceive the attention and support of the organization.

    Keywords: Dark triad of personality, perceived organizational support, Turnover Intention
  • Iman Yusefzade, Mohammad Reza Abedi *, Parisa Nilforooshan Pages 127-150
    Introduction

    Protean career orientation is a type of career path has emerged in the transition from the traditional to the contemporary world. This orientation has provided the basis for the formation of flexible personalities, known as the two main features of 'self-management' and ' value-driven. The influence t of culture on the characteristics of individuals with protean orientations in different societies has been underestimated. On the other hand, in respect of the conceptual and functional affinities of protean career orientations and the entrepreneurship, it is needed to determine the conceptual distinctions between these two paths. The purpose of this study was to provide the answers for the below questions. Question 1: What are the characteristics of people with protean career orientation in Iran and question 2: What is the difference between the concept of protean career path and the concept of entrepreneurship?

    Method

    To answer the first question, the characteristics of individuals with the protean career path were evaluated using the qualitative approach and the grounded theory analysis method.

    Findings

    Three main features and eleven sub-features were obtained for individuals with protean occupational orientation; two of them were consistent with those mentioned in protean career path theory.

    Results

    The results of this study indicate that the specific characteristics of the Iranian society have led to the emergence of special abilities in people with protean career path. The results of a comparative investigation between entrepreneurs and people with protean career orientations also show that, despite the similarities between them, there are fundamental differences in the level of conceptual paradigm and behavioral strategies between the protean career path and entrepreneurship.

    Keywords: Modern Career Orientations, Protean Career path, Entrepreneurial Attitude, Qualitative Analysis, Grounded Theoty Analysis