فهرست مطالب

فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان - سال نهم شماره 4 (زمستان 1400)

فصلنامه فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان
سال نهم شماره 4 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/12/02
  • تعداد عناوین: 8
|
  • هانیه ربوطی، سید محسن اصغری*، ریحانه سریری، بهروز حیدری، سعید بلالایی صفحات 1-20
    ماهی سفید دریای خزر (Rutilus kutum) از نظر تجاری و غذایی مهم ترین ماهی استخوانی حوضه جنوبی دریای خزر است که برای جلوگیری از انقراض این گونه با ارزش از تولیدمثل القایی برای هم زمان سازی و افزایش میزان هماوری در شرایط پرورشی استفاده می شود. مطالعات پیشین نشان داد که کیسپپتین که یک پروتیین فوق محرک در محور غدد ترشح کننده هورمون های جنسی است، منجر به بلوغ جنسی و گامتوژنز می شود، اما تاکنون توالی کیسپپتین 1 و 2 ماهی سفید مشخص نشده است و متناظرا  قابلیت این پپتید از پروتیین (Kiss1) در تولیدمثل مورد بررسی قرار نگرفته است. در مطالعه حاضر توالی کیسپپتین 10 در ماهی سفید به روش CLUSTALW و با طراحی آغازگر از توالی Kiss1 ماهی های هم خانواده ماهی سفید تعیین شد. برای دست یابی به بهترین غلظت پپتید Kiss1 از غلظت های 5، 25، 50 و 100 میکروگرم در کیلوگرم استفاده شد و غلظت 17-α هیدروکسی پروژسترون و 17-β استرادیول پلاسما مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این مطالعه نشان داد که کیسپپتین 10 سنتزی با غلظت بهینه 100 میکروگرم در کیلوگرم می تواند به عنوان گزینه مناسب برای القا تخم ریزی در ماهی سفید معرفی شود.
    کلیدواژگان: کیسپپتین، هورمون سنتتیک، ماهی سفید، تولیدمثل
  • حمید علاف نویریان*، مسعود موسی پور، سید محمد مولودی سیاهمزگی صفحات 21-34

    هدف از این مطالعه بررسی تاثیر سطوح مختلف شوری بر رشد و بقای صدف آب شیرین تالاب انزلی Anodonta cygnea بوده است. چهار سطح از درجات شوری شامل صفر (شاهد)، 4، 6 و 8 گرم در لیتر برای هر یک از تیمارها در نظر گرفته شد. تعداد 120 قطعه صدف با میانگین وزن 82/4±18/50 گرم به طور تصادفی بین 12 مخزن 100 لیتری توزیع شدند. پس از 8 هفته آزمایش، شاخص های رشد مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که شاخص های افزایش وزن (WG)، درصد افزایش وزن نسبی (RGR)، درصد رشد ویژه (SGR) و ضریب وضعیت بین گروه شاهد و تیمارهای حاوی 4 و 6 گرم در لیتر شوری، اختلاف معناداری را نشان نداد (05/0>p). با افزایش شوری به 8 گرم در لیتر، شاخص های رشد و بقا کاهش یافتند (05/0<p). در انتهای دوره آزمایش، برای بررسی شوک محیطی، نمونه ها به طور جداگانه در معرض دما (32 درجه سانتی گراد) و شوری بالا (10 گرم در لیتر) به مدت 72 ساعت قرار گرفتند. نتایج آزمایش نشان داد که رشد و بقا صدف ها در شوری های 4 و 6 گرم در لیتر  از عملکرد مناسب تر برخودار بودند. همچنین درصد بقای ناشی از شوک محیطی در تیمار با شوری های 4 و 6 گرم در لیتر از عملکرد خوبی بر خوردار بود.

    کلیدواژگان: سازش، پرورش، نرم تنان، فیزیولوژی، محیط زیست
  • راضیه صالح پور، نرگس امراللهی بیوکی*، مهدی محمدی، عقیل دشتیان نسب، پدرام ابراهیم نژاد صفحات 35-58

    مطالعه حاضر، به منظور استفاده از جلبک دریایی خلیج فارس (جلبک قهوه ای Cystoseira trinodis) و همچنین استخراج پلی ساکارید فوکوییدان به عنوان یک مکمل محرک ایمنی بر بهبود و ارتقای برخی شاخص های ایمنی میگوی وانامی انجام گرفت. از این رو، تعداد 500 قطعه میگو، با میانگین وزنی 8 گرم، به صورت طرح پایه کاملا تصادفی در چهار تیمار با سه تکرار (12 وان) تقسیم و به مدت 30 روز با جیره های غذایی حاوی صفر، 1/0، 2/0 و 4/0 درصد فوکوییدان تغذیه شدند. نتایج نشان داد که تیمارهای فوکوییدان تاثیر معنی داری بر شاخص های مورد سنجش داشتند (05/0<p). شاخص های ایمنی از جمله تعداد سلول های هیالین، گرانولار و هموسیت کل، آنیون سوپراکسید، فعالیت آنزیم های فنول اکسیداز، سوپراکسید دیسموتاز، کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز در گروه های تغذیه شده با جیره غذایی حاوی سطوح مختلف فوکوییدان بویژه 4/0 درصد در مقایسه با شاهد افزایش معنی داری داشت (05/0<p)، در حالی که مقدار مالون دی آلدهید کاهش معنی داری را نسبت به شاهد نشان داد (05/0<p). به طور کلی با توجه به نتایج مطالعه حاضر می توان اظهار داشت که فوکوییدان استخراج شده از جلبک قهوه ای Cystoseira trinodis در سطوح بالاتر بویژه 4/0 درصد عملکرد بهتری در بهبود شاخص های ایمنی داشته است. از این رو، این ترکیب زیست فعال می تواند به عنوان محرک ایمنی به جیره غذایی میگو وانامی توصیه شود.

    کلیدواژگان: فوکوئیدان، آنزیم آنتی اکسیدان، میگوی پاسفید، جلبک قهوه ای، خلیج فارس
  • مجید پرمحمدی، کوروش سروی مغانلو*، احمد ایمانی صفحات 59-80

    مطالعه حاضر با هدف تعیین آسیب های علف کش رانداپ بر بافت روده بچه ماهی کپور معمولی و اثر افزودن پودر گیاهان دارویی آویشن (Rosmarinus officinalis) و رزماری (Zataria multiflora) به جیره غذایی برای کاهش آسیب ها انجام پذیرفت. به این منظور، 300 قطعه بچه ماهی کپور معمولی با میانگین وزنی 5/1±15 گرم در قالب 5 تیمار تقسیم و در سه مرحله شامل مرحله اول: با جیره غذایی حاوی 20 گرم در کیلوگرم از پودر گیاهان به تنهایی و یا ترکیبی (تیمارهای 3-5)، مرحله دوم، با جیره غذایی دارای 3/2 میلی گرم در کیلوگرم سم رانداپ (تیمارهای 2-5) و مرحله سوم با جیره غذایی بدون سم و پودر گیاهان دارویی تغذیه شدند. نتایج به دست آمده نشان داد که در انتهای مرحله اول روده ماهیان ساختار میکروسکوپی طبیعی داشتند. در پایان مرحله دوم، تغییرات بافتی از قبیل نکروز و ریزش پرزهای روده، حفره دار شدن سلول های اپیتلیالی روده، نفوذ سلول های التهابی، ادم و پرخونی در گروه دریافت کننده سم (تیمار 2)، مشاهده شد، ولی ماهیانی که جیره های غذایی حاوی رزماری و آویشن دریافت کردند (تیمارهای 3 و 4)، آسیب های بافتی خفیفی نشان دادند. به علاوه، افزودن ترکیب دو گیاه به جیره (تیمار 5) اثرات بهبودی بیشتری نسبت به تیمارهای 3 و 4 داشت. بر اساس نتایج مرحله سوم، بعد از گذشت دو هفته دوره بهبودی، ترمیم معنی دار ساختار بافت نسبت به مرحله قبل مشاهده شد (05/0<p). به طور کلی، افزودن گیاهان آویشن و رزماری به جیره غذایی بچه ماهی کپور معمولی توانست باعث کاهش آسیب های بافت روده ناشی از سم رانداپ شود.

    کلیدواژگان: آسیب های بافتی، روده، علف کش، گیاهان دارویی، کپور معمولی
  • ناصر عبیاوی، لاله رومیانی* صفحات 81-101

    هدف از این مطالعه بررسی فعالیت ضدباکتریایی عصاره خیار دریایی Holothuria leucospilota و توتیای دریایی Echinometra mathaei بر روی باکتری های گرم مثبت و گرم منفی، فعالیت آنتی اکسیدانی و قدرت مهار رادیکال آزاد DPPH بود. نمونه های توتیا و خیار دریایی از اطراف جزیره قشم جمع آوری شدند. فعالیت ضد میکروبی توتیای دریایی از طریق بررسی قطر هاله عدم رشد و در خیار دریایی از روش رقت لوله ای انجام شد. برای بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی از روش قدرت مهار رادیکال آزاد DPPH با استفاده از غلظت های 40، 80، 120، 160 و 200 میلی گرم در میلی لیتر عصاره انجام شد. نتایج نشان داد فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره هر دو گونه با افزایش غلظت عصاره روند افزایشی داشت (05/0<p) و در غلظت 200 میلی گرم در میلی لیتر به 57/5±320 و 95/6±420 میلی گرم اسید اسکوربیک در گرم عصاره به ترتیب در توتیا و خیار دریایی رسید. در تمامی غلظت های مورد بررسی، فعالیت آنتی اکسیدانی خیار دریایی بالاتر از توتیای دریایی بود (05/0<p). در هر دو گونه، غلظت 200 میلی گرم در میلی لیتر عصاره با 15/5±21/20 و 76/3±11/56 میلی گرم اسید اسکوربیک در گرم عصاره، بیشترین قدرت مهار رادیکال های آزاد را داشت و در هر دو گونه مورد بررسی، فعالیت مهار رادیکال آزاد DPPH در مقایسه با اسید اسکوربیک کمتر بود (05/0<p). عصاره هر سه بخش گناد، پوست و خار گونه های مورد مطالعه، توانایی مهار باکتری Staphylococcus aureus را داشتند. غلظت های 1000 و 1500 میکروگرم در میلی لیتر عصاره گناد توتیای دریایی توانایی مهار همه باکتری ها را داشت ولی تفاوت معنی دار بین این دو غلظت مشاهده نشد (05/0>p). نتایج مطالعه حاضر نشان داد که توتیای دریایی و خیار دریایی می توانند حاوی منابعی غنی از ترکیبات ضدباکتریایی و آنتی اکسیدانی باشند. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که توتیای دریایی توانست بر باکتری های گرم منفی اثر ضدباکتریایی نشان دهد.

    کلیدواژگان: عصاره، رادیکال آزاد DPPH، باکتری گرم مثبت، باکتری گرم منفی
  • سجاد عبدالهی، زینب رئوفی *، محمدهادی فکور صفحات 103-124

    امروزه استفاده از مواد طبیعی در ساختمان پانسمان زخم‌ها توجه زیادی را به خود جلب کرده است که می‌تواند بر مشکلات جدی محیطی ناشی از مواد مصنوعی معمول غلبه کند. در این مطالعه، ابتدا ژلاتین از ضایعات ماهی کیلکای خزر استخراج و سپس برای ساخت فیلم‌های کامپوزیتی به صورت خالص (G) و در ترکیب با زانتان (GX) و روغن آنغوزه (GXA) استفاده شد. ویژگی‌های مکانیکی، درصد تورم و ساختار سطحی فیلم‌های ساخته شده بررسی شد. همچنین اثرات ضدباکتریایی و ضدبیوفیلمی فیلم‌های G، GX و GXA ارزیابی شد. بیشترین میزان مقاومت کششی مربوط به فیلم GX (59/0±30/37 مگاپاسکال) و کمترین مقدار برای فیلم ژلاتین خالص (2/0±74/11 مگاپاسکال) ثبت شد. برای شاخص کشیدگی در هنگام شکستن، بیشترین مقدار در فیلم GXA (21/0±87/54 درصد) و کمترین در فیلم G (68/0±61/15 درصد) اندازه‌گیری شد. بیشترین درصد تورم نیز برای فیلم GX به میزان 3/15± 300 درصد ثبت شد. فیلم GXA بیشترین اثرات ضدمیکروبی و ضدبیوفیلمی را نشان داد. نتایج به دست آمده از این مطالعه نشان داد که فیلم ساخته شده از ژلاتین در ترکیب با زانتان و روغن آنغوزه ویژگی‌های مکانیکی و اثرات ضدباکتریایی ایده‌آلی را برای به کارگیری در ساختار پانسمان زخم دارد.

    کلیدواژگان: ژلاتین کیلکا، زانتان، روغن آنغوزه، فیلم کامپوزیتی، پانسمان زخم
  • حمیده تقوی جلودار *، جمیله پازوکی، محمدصادق خاکشور صفحات 125-139

    هدف از این مطالعه بررسی تاثیر خون گونه‌های مختلف جانوری در زادآوری زالو، تعداد تخم در هر کوکون، اندازه و وزن کوکون بوده است. بر این اساس سه نوع مختلف خون شامل خون گاو، مرغ و قورباغه بر زادآوری زالوی طبی Hirudo orientalis بررسی شد. بر اساس تحلیل‌های آماری، وزن نهایی زالوها (بعد تغذیه) اختلاف معناداری داشت (05/0>P). زالوها خون بیشتری از گاو در مقایسه با مرغ و قورباغه دریافت کردند. زالوهای تغذیه شده با خون قورباغه کمترین مقدار خون را دریافت کردند. نتایج نشان داد که وزن و طول کوکون‌های به دست آمده از زالوهای تغذیه شده با خون گاو نسبت به دو گروه دیگر بیشتر بود، در صورتی که کوکون‌های به دست آمده از زالوهای تغذیه شده با خون قورباغه کمترین وزن و طول را بین گروه‌های مورد آزمایش نشان دادند (05/0>P). میزان زادآوری، درصد بقا و درصد تفریخ در زالوهای تغذیه شده از خون گاو 29/15، 90 و 29/95 درصد، مرغ 44/11، 33/83، 75/93 درصد و قورباغه 17/7، 66/76، 68/92 درصد محاسبه شد. نتایج این مطالعه نشان داد که نوع خون می‌تواند بر میزان زادآوری، درصد بقا و درصد تفریخ زالوها تاثیرگذار باشد. با توجه به مطالعه حاضر خون گاو برای استفاده از تکثیر و پرورش زالو ها توصیه می‌شود. دستاوردهای به دست آمده از این مطالعه می‌تواند در صنعت تکثیر و پرورش زالو مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

    کلیدواژگان: زالوی طبی، Hirudo orientalis، خون، کوکون، رژیم غذایی
  • فرحناز کاکاوند، عاطفه ایری، مریم رضایی شادگان *، مسعود بیگدلی، دانیال حیدرزاده بزرگر، وحید زمانی، محسن برخوردار، پریا هوشمند، اسماعیل زارع مهرآبادی، علی اکبر هدایتی صفحات 141-160

    هدف از انجام این مطالعه، تعیین تاثیر سطوح مختلف پربیوتیک قارچ صدفی (Pleurotus ostreatus) بر شاخص‌های خونی ماهی تیلاپیای نیل مواجهه شده با نیترات نقره بود. به همین منظور، 120 قطعه بچه ماهی تیلاپیا به مدت 42 روز در 4 تیمار با جیره‌های حاوی 0 (تیمار 1، شاهد)، 05/0 (تیمار 2)، 1/0 (تیمار 3) و 2/0 (تیمار 4) درصد پربیوتیک قارچ صدفی تغذیه شدند. سپس به هرکدام از گروه‌ها ppm5/0 نیترات نقره به مدت 16 روز اضافه شد. شاخص‌های خونی ماهیان در تیمارهای مختلف قبل و بعد از قرارگیری در معرض نیترات نقره ارزیابی شد. پربیوتیک به تنهایی اثر معنی‌داری بر RBC، MCV، هماتوکریت و هموگلوبین نداشت (05/0P<)، ولی تیمارهای تغذیه شده با پربیوتیک و مواجهه با سم نیترات نقره افزایش شاخص‌های WBC، MCHC (در تیمارهای 1/0 و 2/0)و MCH را نسبت به گروه شاهد نشان دادند. طبق نتایج به دست آمده، پربیوتیک در روش خوراکی، ایمنی غیراختصاصی را در ماهی تیلاپیا تحریک کرد و استفاده از پربیوتیک قارچ اثرات تخریبی ناشی از سم نیترات نقره را بر شاخص‌های خونی کاهش داد. در مجموع، سطوح 1/0 و 2/0 درصد پربیوتیک قارچ صدفی در تیمارهایی که در معرض ppm5/0 سم نیترات نقره بودند، توانست سبب بهبود وضعیت شاخص های خونی ماهی تیلاپیا شود.

    کلیدواژگان: پربیوتیک، نیترات نقره، ماهی تیلاپیا، شاخص های خونی
|
  • Hanieh Rabouti, S. Mohsen Asghari *, Reihaneh Sariri, Behrooz Heidari, Saeed Balalaei Pages 1-20
    The Caspian kutum (Rutilus kutum) is the most important commercially and nutritionally bony fish, which is used to prevent the extinction of this valuable species by induced reproduction to synchronize and increase the level of fecundity in breeding conditions. Previous research has shown that kisspeptin, a super-stimulatory protein in the sex-secreting gland axis, leads to puberty and gametogenesis. However, the sequence of kisspeptin 1 and 2 of R. kutum has not been determined and the ability of this peptide from protein (Kiss1) in reproduction has not been studied so far. In the present study, the kisspeptin10 sequence of R. kutum was determined by CLUSTALW method by designing a primer from the Kiss1 sequence of the same family fish of R. kutum. Doses of 5, 25, 50 and 100μg/kg were used to achieve the best dose of this peptide; and concentrations of 17-α hydroxy progesterone and 17-β estradiol were examined. The results of this study showed that synthetic kisspeptin 10 with an optimal dose of 100μg/kg can be introduce as a suitable candidate for induction of spawning in R. kutum.
    Keywords: Kisspeptin, Synthetic Hormone, Rutilus kutum, Reproduction
  • Hamid Allaf Noverian *, Masoud Moosapour, Seyyed Mohammad Molodi Siahmazgi Pages 21-34

    This study aimed to investigate the different levels of salinity effect on growth and survival of Anzali wetland freshwater mussels, Anodonta cygnea. Four levels of salinity including 0 (control), 4, 6 and 8 g/L were considered for each of the treatment. 120 samples of fresh mussel with an average initial weight of 50.18±0.68g were distributed randomly between 12 tanks with a volume of 100 L. After 8 weeks of experiment, growth indices were evaluated. The results showed that the weight gain (WG), relative weight gain percentage (RGR), specific growth percentage (SGR) and condition factor (K) were not showed significant difference between control and treatments 4 and 6g/L (P>0.05). With increasing salinity to 8 g/L, growth and survival factors decreased (P<0.05). At the end of the experimental period, samples were separately exposed to high temperature (32°C) and salinity (10g/L) for 72 hours to evaluate the environmental shock. The experiment results showed that the growth and survival of fresh water mussel at salinity of 4 and 6g/L had reliable performance. In addition, the survival rate due to environmental shock had better performances in treatments 4 and 6g/L.

    Keywords: Adaptation, rearing, Mollusca, Physiology, Environment
  • Razieh Salehpour, Narges Amrollahi Biuki *, Mehdi Mohammadi, Aghil Dashtiannasab, Pedram Ebrahimnejad Pages 35-58

    The present study was performed in order to use the seaweed of the Persian Gulf (brown algae Cystoseira trinodis) and also the extraction of fucoidan polysaccharide as an immunostimulant supplementation to improve and enhance some immune parameters of vannamei shrimp. Therefore, 500 shrimp with average weight of 8g were divided into four treatments in triplicate (12 tanks) in a completely randomized design and were fed with diets containing 0, 0.1, 0.2 and 0.4% of fucoidan for 30 days. Results showed a significant effect of fucoidan treatments on the measured parameters (P<0.05). The immune parameters including the number of hyaline, granular and total homocyte cells, superoxide anion, phenoloxidase, superoxide dismutase, catalase and glutathione peroxidase activities in the groups fed with diets containing different levels of fucoidan, especially 0.4% indicated a significant increase compared to the control (P<0.05), while the amount of malondialdehyde showed a significant decrease compared to the control (P<0.05). In general, according to the results of the present study, it can be stated that fucoidan extracted from brown algae Cystoseira trinodis had better performance on improve immune parameters. Therefore, this bioactive compound can be recommended as an immunostimulant in the diet of white leg shrimp.

    Keywords: Fucoidan, Antioxidant enzyme, white leg shrimp, Brown Algae, Persian Gulf
  • Majid Parmohammadi, Kourosh Sarvi Moghanlou *, Ahmad Imani Pages 59-80

    The present study was aimed to determine the intestinal histopathological changes of common carp fingerling following dietary exposure to Roundup® and the efficacy of dietary inclusion of medicinal plants thyme and rosemary powders to decrease such tissue changes. For this purpose, 300 fingerlings with an average body weight of 15±1.5g were randomly distributed to 5 treatments and fed at 3 different stages as follow: stage 1 with a diet containing 20g/kg of plant powder alone or in combination (treatments 3-5), stage 2 with a diet containing 2.3 mg/kg of Roundup® (treatments 2-5) and stage 3 feeding with diets with neither contaminant nor the medicinal plant powders. Results showed that at the end of the first stage, intestinal tissue had normal microscopic appearance. Pathological changes including necrosis, detachment of intestinal villus, vacuolation in intestinal epithelial cells, infiltration of inflammatory cells along with edema and hyperemia were observed at the end of the second stage in those groups exposed to dietary Roundup® (treatment 2), but those fish previously received diets supplemented with rosemary or thyme (treatments 3 and 4) showed mild tissue changes. Furthermore, simultaneous dietary administration of rosemary and thyme powders (treatment 5) resulted in better tissue protection. Based on the results of the stage 3, after two weeks long recovery period, tissue significant structure amendment was observed in comparison to the previous stage (P<0.05). In conclusion, dietary inclusion of medicinal plant Rosmarinus officinalis and Zataria multiflora powders could reduce the histopathological changes in intestine of common carp fingerling exposed to dietary Roundup®.

    Keywords: Tissue Damage, Intestine, Herbicide, Medicinal plant, Cyprinus carpio
  • Naser Abiyavi, Laleh Roomiani * Pages 81-101

    The aim of this study was to investigate the antibacterial activity of sea cucumber Holothuria leucospilota and sea urchin Echinometra mathaei extracts on Gram-positive and Gram-negative bacteria, the antioxidant activity and inhibitory power of DPPH. Samples of sea cucumber and sea urchin were collected from around Qeshm Island. Antimicrobial activity of sea urchin was performed by examining the diameter of the growth inhibition zone and in sea cucumber by tube dilution method. Concentrations of 40, 80, 120, 160 and 200mg/mL were used to evaluate the antioxidant activity. The results showed that the antioxidant activity of the extracts of both animals increased with increasing the concentration of the extract (P<0.05) and at the concentration of 200mg/mL reached to 320±5.57 and 420±6.95mg of ascorbic acid/g of extract in sea urchin and sea cucumber, respectively. In all studied concentrations, the antioxidant activity of sea cucumber was higher than sea urchin (P<0.05). In both animals, the concentration of 200 mg/mL of peptide extract with 20.21±5.15 and 56.11±3.76mg of ascorbic acid/g, had the highest free radical scavenging power and in both species, DPPH inhibition activity was lower compared to ascorbic acid (P<0.05). Peptide extracts of all three parts of the gonads, skin and spines of the studied animals were able to inhibit Staphylococcus aureus. Concentrations of 1000 and 1500μg/mL of peptide extract of sea urchin gonad were able to inhibit all bacteria but no significant difference was observed between these two concentrations (P>0.05). The results of the present study showed that sea urchin and sea cucumber can be rich sources of antibacterial and antioxidant compounds. The results of the present study showed that sea urchin was able to show antibacterial effect on gram-negative bacteria.

    Keywords: : Extract, DPPH Free Radical, Gram-positive Bacteria, Gram-negative Bacteria
  • Sajad Abdollahi, Zeinab Raoufi *, Mohammad Hadi Fakoor Pages 103-124

    Today, the use of natural materials in wound dressing has attracted more attention that can overcome the serious environmental problems caused by conventional synthetic materials. In this study, first gelatin was extracted from Caspian kilka fish waste and then used to make composite films in pure form (G), in combination with xanthan (GX) and Anghouzeh oil (GXA). Mechanical properties, swelling index and surface morphology of the films were investigated. The antibacterial and anti-biofilm effects of G, GX and GXA films were also evaluated. The highest tensile strength was recorded for GX film (37.30±0.59MPa) and the lowest value was recorded for pure gelatin film (11.74±0.2MPa). For elongation at break, the highest value was measured in GXA film (54.87±0.21%) and the lowest was in G film (15.61±0.68%). The highest swelling index was recorded for GX film at 300±15.3%. GXA film presented the highest antimicrobial and anti-biofilm activities. The results of these study showed that the film made of gelatin in combination with xanthan and Anghouzeh oil has ideal mechanical and antibacterial properties to use in wound dressing structure.

    Keywords: Kilka Gelatin, Xanthan, Anghouzeh Oil, Composite Film, Wound Dressing
  • Hamideh Taghavi Jelodar *, Jamile Pazoki, Mohammad Sadegh Khakshor Pages 125-139

    The main objective of this study was to investigate the effect of blood type of different animals on leech reproductivity, egg numbers, size and weight of each cocoon. To do this, three different blood types of a cow, hens and frogs were studied to measure the rate of medicinal leech Hirudo orientalis reproduction. According to statistical analysis, there was a significant difference between leech final weights (after feeding) (P<0/05). Leeches consumed more blood from cow compared to hens and frogs. They also consumed the least amount of blood from frogs. Results revealed that the cocoons obtained from leeches fed with cow blood were heavier and longer than that of other two groups while, the leeches fed with frog blood showed the lowest weight and length among the experimental groups (P<0.05). Reproduction, survival and hatching rate in leeches were, respectively, 15.29, 90 and 95.29% for cow blood, 11.44, 83.33 and 93.75% for hen blood and 7.17, 76.66 and 92.68% for frog blood. The results of this study indicated that the type of blood can affect the reproduction, survival and hatching rate in leeches. Based on the results of this study cow blood is recommended for leech cultivation. The results achieved in this study can be used in the leech breeding industry.

    Keywords: Medicinal Leech, Hirudo orientalis, Blood, Cocoon, Diet
  • Farahnaz Kakavand, Atefeh Iri, Maryam Rezaei Shadegan *, Masoud Bigdeli Danial Heydarzadeh Barzegar, Vahid Zamani, Mohsen Barkhordar, Paria Houshmand, Esmaeil Zare Mehrabadi, Aliakbar Hedayati Pages 141-160

    The aim of this study was to investigate the effect of different prebiotic levels of oyster mushroom (Pleurotus ostreatus) on hematological indices of Nil tilapia exposed to silver nitrate. For this purpose, 120 juveniles of tilapia were fed with diet containing 0 (treatment 1, control), 0.05 (treatment 2), 0.1 (treatment 3) and 0.2% (treatment 4) prebiotic oyster mushroom) for 42 days. Then, 0.5ppm of silver nitrate was added to each group for 16 days. Before and after exposing to silver nitrate, fish blood indices were evaluated. Prebiotics alone had no significant effect on RBC, MCV, hematocrit and hemoglobin (P<0.05). But, treatments fed with prebiotics and exposure to silver nitrate toxin showed an increase in WBC, MCHC (in 0.1 and 0.2 treatments), MCH indices compared to the control group. According to the results, oral prebiotics stimulated nonspecific immunity in tilapia and using mushroom prebiotics reduced the destructive effects of the silver nitrate toxin on blood indices. In conclusion, levels of 0.1 and 0.2% of prebiotic oyster mushroom in treatments which exposed to 0.5ppm silver nitrate toxin could improve the blood factor status of tilapia.

    Keywords: Prebiotic, Silver Nitrate, Tilapia, Blood Indices