فهرست مطالب

جراحی استخوان و مفاصل ایران - سال نوزدهم شماره 3 (پیاپی 74، تابستان 1400)

مجله جراحی استخوان و مفاصل ایران
سال نوزدهم شماره 3 (پیاپی 74، تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/12/09
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نیما باقری*، محمدرضا گیتی، امیرحسین کریم، فربد یوسفی، سید هادی کلانتر، سمانه محمود آبادی صفحات 91-95
    پیش زمینه

    وجود ارتباط بین بیماری دیابت ملیتوس و مشکلات سیستم عضلانی استخوانی در بسیاری از مطالعات پیشین اثبات شده است.هدف اصلی ما مطالعه شیوع بالا بودن قند خون (دیابت یا پره دیابت) در بیماران با شکایت درد شانه بوده و هم چنین پاسخ به این سوال است که آیا اندازه گیری سطح قند خون در این بیماران منطقی است؟

    روش

    در یک دوره یک ساله ازابتدای بهمن ماه 1398 تا ابتدای بهمن ماه 1399 بیماران مراجعه کننده به درمانگاه تخصصی شانه با شکایت درد شانه وارد این مطالعه مقطعی شدند.بیماران واجد شرایط بعد از اخذ رضایت آگاهانه مورد بررسی قرار گرفتند. یک چک لیست واخد شامل: داده های دموگرافیک ، سطح گلوکز ناشتای خون، تشخیص بیماری و اندکس توده بدنی (BMI) بودند.

    یافته ها

    564 بیمار واجد شرایط وارد مطالعه شدند. از این 564 بیمار 106 بیمار (18.8%) مبتلا به دیابت بودند، 146 بیمار (25.9%) در مرحله پره دیابتی قرار داشتند و مابقی 312 بیمار(55.3%) قند خون طبیعی داشتند. درصد بالاتری از مردان در مقایسه با زنان قند خون بالا داشتند(54 درصد در مقابل 33.9 درصد). ارتباط معنی داری بین سطح گلوکز خون وپاتولوژی ایجاد کننده درد وجود نداشت(P = 0.191). .

    نتیجه گیری

    شیوع بالاتر اختلال قند خون در بیماران با درد شانه لازمه مطالعات بیشتر در این زمینه و تعریف گسترده تری از فاکتورهای پیششگویی کننده دیابت دارد. این نکته به ویژه در کشور ما که غربالکری فند خون به صورت روتین انجام نمی شود حایز اهمیت است.

    کلیدواژگان: دیابت، درد شانه، شیوع دیابت، بررسی ارتباط
  • محمد فکور، محمد ساکیانی*، مریم حدادی شوشتری، محمدقاسم حنفی صفحات 96-102
    مقدمه

    ترومبوز ورید عمیق، DVT (Deep vein thrombosis)، زیرمجموعه ای از ترومبوآمبولی وریدی، VTE (venous thromboembolism) و یک دلیل عمده قابل پیشگیری از بیماری و مرگ و میر بیماران تحت عمل جراحی آرتروسکوپی در سراسر جهان است. میزان بروز VTE سالانه 1 در 1000 نفر تخمین زده می شود، تقریبا دو سوم این حوادث مربوط به DVT و یکی از عارضه های اصلی آرتروسکوپی زانو است. در این مطالعه شیوع ترومبوز وریدی عمیق و پروفیلاکسی ترومبوآمبولیک در بیمارانی که تحت عمل جراحی آرتروسکوپی قرار گرفته اند، مورد بحث قرار می گیرد.

    روش ها

    بیماران بالای 18 سال که در یک بیمارستان آموزشی تحت عمل جراحی زانو آرتروسکوپی قرار گرفته بودند، با ارزیابی کلینیکی ترومبوز وریدی عمیق و اولتراسونوگرافی داپلر اندام های تحتانی، قبل از جراحی، 3 روز پس از جراحی و 4 هفته پس از جراحی، از نظر بروز ترومبوز وریدی عمیق بررسی شدند و ریسک فاکتورهایی مانند سن، جنسیت، مدت زمان بی تحرکی، مدت زمان جراحی و غیره ارزیابی و ثبت شد. سپس داده های جمع آوری شده به طور آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    شیوع DVT در 318 بیمار با آرتروسکوپی زانو با میانگین سنی 31/34 سال، 1/3% بود. میانگین مدت زمان جراحی در همه بیماران 30/96 دقیقه بود. هیچ گونه ترومبوز وریدی عمیق در 9/96% از بیماران وجود نداشت. همچنین، بین شیوع DVT و جنس، سن، نوع جراحی، مدت زمان جراحی و وجود التهاب در بیماران هیچ گونه تفاوت معنی داری وجود نداشت (551/0=p). مدت زمان میانگین مابقی مطلق بیماران 89/61 ساعت بود. زمان استراحت مطلق در بیماران مبتلا به ترومبوز وریدی عمیق به طور معنی داری بیشتر از بیماران فاقد ترومبوز وریدی عمیق بود (001/0=p)

    نتیجه گیری

    با اینکه آرتروسکوپی زانو می تواند به صورت جراحی سرپایی انجام شود اما خطر پس از جراحی ترومبوز وریدی عمیق نامشخص است. بروز ترومبوز وریدی عمیق بعد از جراحی آرتروسکوپی زانوی 318 بیمار در این مطالعه 1/3% بود که خودش پیش شرط لازم و مهمی برای ترومبوپروفیلاکسی قبل از عمل جراحی است.

    کلیدواژگان: ترومبوز وریدی عمیق، آمبولی ریوی، نارسایی وریدی، زانو، آرتروسکوپی
  • عاطفه رضایی راد، محمد نیکخو*، سیامک خرمی مهر صفحات 103-109
    مقدمه

    آسیب های ستون فقرات گردنی اغلب باعث ناتوانی افراد می شوند و بر عملکرد کلی و کیفیت زندگی افراد تاثیر منفی می گذارند. بنابراین، درک آسیب و اختلال عملکرد ستون فقرات گردنی و همچنین پاسخ بیومکانیکی به محرک های خارجی حایز اهمیت است. از این رو مدل سازی المان محدود می تواند به محققان در دستیابی به تنش ها و فشارهای داخلی در استخوان ها، رباط ها و بافت های نرم کمک کند. هدف از این مطالعه مقایسه رفتار بیومکانیکی ستون فقرات گردنی، قبل و بعد از ایجاد تروما می باشد.

    روش انجام کار

    در این مطالعه مدل سالم و دو حالت مختلف از تروماهای ستون فقرات گردنی به روش المان محدود مدل سازی شد و نتایج حاصل از این مدل ها تحت بارگذاری استاتیکی با یکدیگر مقایسه گردید.

    نتایج

    سه پارامتر چرخش بین مهره ای، نیروی مفاصل فاست و فشار درون دیسکی با در نظر گرفتن بار پیرو محاسبه و بررسی شد. نتایج این پارامترها در حرکات فلکشن، اکستنشن، خمش جانبی و چرخش محوری در همه ی سطوح بین دو مدل تروما در کنار مدل سالم مورد بررسی قرار گرفت.

    نتیجه گیری

    با مدل سازی تروما رفتار بیومکانیکی مدل دستخوش تغییراتی شد، که این تغییرات شامل کاهش دامنه حرکتی مدل های تروما، کاهش فشار میان دیسکی و افزایش نیروی بین مفاصل فاست بوده است . این بهم ریختگی ساختار در این سیستم پیچیده باعث ایجاد رفتار غیر نرمال در حرکات مختلف شده است. پیش بینی می شود نتیجه این رفتار بیومکانیکی مدل در صورت بهبود نیافتن باعث عدم ثبات در مکانیزم ستون فقرات شده و ممکن است در طولانی مدت موجب افزایش آسیب های بیشتری شود.

    کلیدواژگان: مدل شخصی سازی شده، تحلیل المان محدود، ستون مهره گردنی، تروما، دامنه حرکتی، فشار داخل دیسک، نیروی مفاصل فاست
  • امیر سالاری، مهران سلیمانها*، دلاله خصوصی، صدیقه صمیمیان صفحات 110-114
    مقدمه

    شایعترین علت درد پاشنه در کودکان  calcaneal apophysitis یا  Sever’s disease است. این بیماری به صورت اولیه در کودکان ورزشکار بین 8 تا 15 سال دیده شد. این مطالعه با هدف بررسی فراوانی عوامل همراه با بیماری Sever  در کودکان 5 تا 15 سال مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی پورسینا شهر رشت در سالهای94- 1393 انجام شد. 

    مواد و روش ها

    این مطالعه به صورت یک مطالعه توصیفی مقطعی، بر روی 88 کودک مراجعه کننده به بیمارستان پورسینا در سال 94-1393، با دامنه سنی 15- 5 سال انجام شد. بیماران که دارای تشخیص قطعی بیماری sever با توجه به علایم بالینی و تشخیص پزشک متخصص بودند، مشخص شد. این بیماران فاقد شواهدی مبتنی بر وجود شکستگی یا تومور یا دفرمیتی در ناحیه دیستال به ساق پا، عفونت ،آرتریت واکنشی و آرتریت روماتویید طی 12ماه گذشته بودند. اطلاعات دموگرافیک و زمینه ای بیماران شامل سن، جنس، قد، وزن و سوابق بیمار از بیمار و خانواده بیمار پرسیده شده و ثبت گردید. سپس داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS Ver 21 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    نتایج

    فراوانی بیماری Severدر بازه زمانی مورد مطالعه 86/1 درصد مشاهده شد. در این مطالعه میانگین سنی بیماران39/2 ± 28/10 سال می باشد بیشترین درصد مراجعه بیماران مبتلا به بیماری sever درکودکان 5 تا 15 ساله را مردان تشکیل می دادند (1/76%). در این مطالعه 100 درصد بیماران مبتلا به sever دارای محدودیت و دردناک بودن دورسی فلکشن پا بوده و اکویینوس درگاستروکنمیوس/ سولیوس درگیر می باشد با استفاده از آزمون کای اسکوار مشخص گردید که بین گاستروکنمیوس /سولیوس و سابقه ورزش حرفه ای بیماران ارتباط آماری معنی داری وجود داشت (0001/0 =P).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج این مطالعه می توان نتیجه گیری کرد که بیماری sever به عوامل زیادی از قبیل ورزش حرفه ای و جنسیت ارتباط مستقیم داشته به طوری که در جنسیت مذکر و انجام ورزش های حرفه ای افزایش چشمگیر بیماری sever در کودکان 5 الی 15 ساله مشاهده گردید که البته نیازمند تحقیقات بیشتر ی در این زمینه می باشد.

    کلیدواژگان: بیماری سور، پاشنه پا، درد
  • مجید شعیبی*، امیررضا کچوئی صفحات 115-120

    در پژوهش های علوم پزشکی همواره مقوله سلامت مورد توجه بوده، و این مقوله در ورزش به ویژه ورزش های رزمی که با آسیب ها و صدمات بیشتری ناشی از ورزش و یا در حین ورزش همراه است، نیز دارای اهمیت خاصی می باشد. بنابراین با مطالعه و بررسی های علمی می توان در جهت شناخت و شناسایی این آسیب ها و صدمات گام برداشت. تاکنون پژوهش های زیادی در زمینه آسیب ها و صدمات ورزشی انجام شده است، که در اکثر این پژوهش ها از روش های آماری و بررسی های کیفی موردی استفاده شده است. حال با توجه به اهمیت موضوع نیاز به یک روش جامع تری برای شناسایی نظام مند و علمی از آسیب ها و صدمات ورزشی وارده بر اندام ها و مفاصل بدن در ورزشکاران رشته های رزمی داریم. در این پژوهش ما با برای شناسایی صدمات و آسیب های ناشی از ورزش های رزمی از یک روش تصمیم گیری مدیریتی که مبتنی بر اصول مدلسازی ریاضی می باشد بهره گرفته ایم. مزیت این روش این است که، براساس مقایسات زوجی و با بهره گیری از قضاوت خبرگان و متخصصان ارتوپدی، عوامل و تاثیر روابط بین آنها را می تواند شناسایی می کند. از این رو این روش می تواند آسیب های تاثیرگذار بر روی اندام ها و مفاصل را حتی با تشخیص درجه تاثیر پذیری و میزان اهمیت آن ها شناسایی کند.

    کلیدواژگان: آسیب ورزشی، صدمات مفاصل، اندام، ورزش رزمی، دیمتل
  • محمد نجفی آشتیانی*، سید محسن مرتضوی نجف آبادی صفحات 121-127
    زمینه ی مطالعه

    شل شدگی ایمپلنت از شایع ترین مشکلات پس از تعویض کامل مفصل ران است. در شل-شدگی عوامل مهمی مانند مشخصات هندسی ایمپلنت، کیفیت بافت استخوانی، فرآیند جایگذاری، سن و سبک زندگی بیمار تاثیر دارند. هدف مطالعه ی حاضر تحلیل تنش و کرنشهای دینامیکی وارد بر سطح مشترک بین استخوان و ایمپلنت در فازهای مختلف راه رفتن است.

    روش ها

    از یک مدل دو بعدی شامل استخوان ران و مفصل مصنوعی آن برای شبیه سازی عددی در نرم افزار ADINA به روش المان محدود استفاده شده است. مدول یانگ برای استخوان برابر 12 و برای ایمپلنت از جنس فولاد ضدزنگ پزشکی برابر 210 گیگاپاسکال فرض شده است. در سطح مشترک بین استخوان و ایمپلنت ضریب اصطکاک برابر 22/0 در نظر گرفته شده و مدل شرایط یک جراحی بدون سیمان استخوانی را شبیه سازی می کند. بار اعمالی به سر مفصل تعویض شده به صورت دینامیکی منطبق با سیکل راه رفتن طبیعی فردی با وزن 75 کیلوگرم بوده است.

    یافته ها

    نتایج نشان دادند اختلاف کرنش در سطح مشترک در انتهای ساقه ی ایمپلنت بیشینه است. این متغیر همچنین در لبه ی داخلی 16 برابر بیشتر از لبه ی خارجی است. مقدار اختلاف کرنش در سطح مشترک به حدود 6/1 درصد و بیشینه ی تنش به حدود 7/5 مگاپاسکال رسیده است.

    نتیجه گیری

    بیشترین مقدار اختلاف کرنش در پایین ترین منطقه ی ساقه ی ایمپلنت رخ داده که بیان کننده ی محل بروز احتمالی جدایش در شل شدگی ایمپلنت است. این اطلاعات می تواند در بکارگیری راهبردهای جراحی تعویض مفصل ران نیز و برای طراحیهای مکانیکی بهینه در مفصل مصنوعی مهم باشد.

    کلیدواژگان: تعویض کامل مفصل ران، شل شدگی پروتز، مدلسازی رایانه ای، تحلیل المان محدود، راه رفتن
  • سعیده فاطمی فر، بهروز سپهری، علیرضا موسویان، پگاه خزاعی نژاد* صفحات 128-132

    یکی از این اختلالات بصورت خاص در زانو بصورت ژنوواروس و ژنووالگوس می باشد. اندیکاسیون مشخص برای اصلاح این مشکلات وجود دارد که این اصلاح معمولا بصورت جراحی با استیوتومی و تغییر شکل و ثابت کردن استخوان در موقعیت جدید می باشد. در این زمینه تکنیک های فراوانی چه از نظر جراحی، چه از نظر نوع استیوتومی و چه از نظر نوع و وسیله فیکساسیون وجود دارد. هدف این مطالعه طراحی نمونه مدولار بلیدپلیت و مقایسه المان محدود این دو حالت است. در این پژوهش رفتار بیومکانیکی دو روش با بارگذاری شبه استاتیک روی مدل ساخته شده در نرم افزارهای المان محدود بررسی می شود. برای این منظور از تصاویر ثبت شده به روش سی تی اسکن از یک مرد 37 ساله در 384 مقطع بصورت محوری استفاده گردید و جهت پردازش به نرم افزار میمیکس منتقل شد. سپس، مدل تحت آنالیز بیومکانیکی به صورت شبه استاتیک در محیط نرم افزار آباکوس قرار گرفت. برای دستیابی به مدل واقعی از لحاظ خواص، استخوان بصورت ارتوتروپیک و ایمپلنت استیل ضد زنگ در نظر گرفته شد. در مقایسه تنش در بلیدپلیت و استخوان ،در نوع بلیدپلیت مدولار تنش هم روی پلاک و هم روی استخوان کمتر می شود که احتمالا به دلیل اتلاف انرژی در محل اتصال بلید و پلیت می باشد. کرنش در بلید پلیت مدولار به میزان قابل توجهی کمتر از بلید پلیت های قدیمی می باشد منتها از این نظر کرنش استخوان بدون ارتز شباهت بیشتری به گذاشتن بلید پلیت های قبلی دارد.

    کلیدواژگان: ژنووالگوم، ژنوواروس، بلیدپلیت، آنالیز المان محدود
  • هرمز نورایی*، مراد مطلبی صفحات 133-136

    چکیده

    مقدمه

    همانژیوآندوتلیوما اپیتلیویید اولیه، EHE (Epithelioid Hemangio-endothelioma) در ستون فقرات یک نیوپلاسم عروقی بدخیم بسیار نادر است که عواقب غیرقابل پیش بینی دارد. به عنوان یک تومور بدخیم، برداشتن کامل تومور بهترین روش برای بقای بیمار است، در حالی که جراحی در این مکان مشکلات فنی دشواری به همراه دارد.

    مواد و روش ها

    یک مرد 38 ساله با تومور بزرگ مهره T10 مورد بررسی قرار گرفت. تشخیص EHE با بیوپسی تایید شد و همزمان تحت عمل برداشتن و بازسازی قدامی و خلفی با پیوند قوس قدامی و هم جوشی توسط دستگاه خلفی قرار گرفت.

    نتایج

    بیمار یک دوره خوب بعد از عمل بدون آسیب عصبی و بدون بازگشت در دوره پی گیری یکساله را گذرانده است.

    نتیجه گیری

    EHE ستون فقرات در پشت قفسه سینه یکی از یافته های نادر است و برش جراحی کامل و برنامه ریزی شده می تواند نتیجه خوبی ادر پی داشته باشد.

    کلیدواژگان: همانژیواندوتلیوما، مهره های سینه ای، نئوپلاسم های عروقی، ستون فقرات، فیوژن ستون فقرات
|
  • Nima Bagheri *, Mohammad Reza Guity, Amir Hossein Karim, Farbod Ioosefi, Seyed Hadi Kalantar, Samane Mahmood Abadi Pages 91-95
    Object

    Correlation between Diabetes Mellitus (DM) and musculoskeletal problem has been established in many of the past studies. There are reports of high prevalence (up to 63%) of upper extremity impairment in diabetic patients. The main aim was to conduct a study to determine the prevalence of diabetes and prediabetes in patients with shoulder complaints. It may help the treating physician in managing patients with shoulder problems.

    Methods

    During a period of six months from February 2018 to August 2018, patients who consulted shoulder clinic with complain of shoulder pain were included in this cross sectional study. Eligible patients were enrolled after informed consent was obtained. A uniform checklist was completed for every patient. The key components of the checklist were: demographic data, fasting blood glucose(FBS), diagnosis, body mass index( BMI).Diagnosis of diabetes and prediabetes was done by FBS level( FBS between 100 to 126 considered prediabetes and more than 126 as diabetes.

    Results

    564 eligible patients were enrolled in the study. Of the 564 patients, 18.8% had DM, 25.9% had pre-diabetes, and 55.3% had normal fasting blood glucose. A higher proportion of men had abnormal fasting glucose compared to women (54% and 33.9% respectively). There was no significant difference in blood glucose levels in respect to different shoulder pathologies (P = 0.191).

    Conclusion

    This study shows that population with shoulder complaint have a higher prevalence of DM than the normal population. This high proportion of patients with impaired blood glucose levels and shoulder pain necessitates further research in this course and advancement towards risk factors of DM. It is more important in community areas where routine screening of diabetes is not performed.

    Keywords: Diabetes Mellitus, Shoulder Pain, Glucose screening, Correlation study
  • Mohammad Fakor, Mohammad Sakiani *, Maryam Hadad Shoshtari, Mohammad Ghasem Hanafi Pages 96-102
    Background

    Postoperative Deep Vein Thrombosis (DVT), a subtype of Venous Thromboembolism (VTE), is a significant preventable cause of morbidity and mortality worldwide. VTE is estimated to occur at a rate of one per 1,000 people per year, with DVT accounting for approximately two-thirds of these events. DVT continues to be a common complication of knee arthroscopy. The purpose of this study is to determine the prevalence of DVT in patients who have undergone arthroscopic knee surgery.

    Methods

    Patients over the age of 18 years who underwent arthroscopic knee surgery in a teaching hospital were evaluated for VTE clinically and via lower limb Doppler ultrasonography prior to, three days after, and four weeks after surgery. The incidence of DVT was determined and associated with risk factors such as age, sex, duration of immobility, and duration of surgery. Afterward, statistical analysis was performed on the data.

    Results

    The prevalence of DVT was 3.1% in 318 patients undergone knee arthroscopy with a mean age of 34.31 years. The mean duration of surgery was 96.30 minutes across all patients. In 96.9% of patients, there was no evidence of DVT. Additionally, there was no significant association between DVT prevalence and gender, age, surgery type, duration of surgery, or presence of edema in patients (p = 0.551). The patients' mean duration of absolute rest was 61.89 hours. Absolute rest time was significantly longer in patients with positive DVT than in patients with negative DVT (p = 0.001).

    Conclusion

    While knee arthroscopy can be performed as an outpatient procedure, the risk of postoperative DVT is unknown. The incidence of DVT following arthroscopic knee surgery was 3.1% in this study, a necessary precondition for perioperative thromboprophylaxis.

    Keywords: Deep venous thrombosis, pulmonary embolism, Venous Insufficiency, knee, Arthroscopy
  • Atefeh Rezaei Rad, Mohammad Nikkhoo *, Siamak Khorrami Mehr Pages 103-109
     Background & Aim

    Cervical spine injuries often cause disability and adversely affect the overall performance and life quality of people. Therefore, recognition of the damage and dysfunction of the cervical spine and biomechanical response to external stimuli is of paramount importance. Accordingly, finite element (FE) modeling can help researchers to access the internal stresses and strains in the bones, ligaments and soft tissues. The present study aimed to compare the biomechanical behavior of the cervical spine before and after trauma.

    Materials and Methods

    In this study, we developed a healthy model along with two different traumatic injuries of the cervical spine modeled by the FE method. The results of the models were compared under static loading. 

    Results

    We estimated and evaluated three parameters of intervertebral rotation, facet joint force and intra-disc pressure by considering follower load. The results of the mentioned parameters were evaluated in the two traumatic injury models and the healthy model in flexion, extension, side bending and axial rotation movements at all levels.

    Conclusion

    According to the results, trauma modeling caused changes in the biomechanical behavior of the model, including decreased range of motion in the traumatic injury models, reduced intra-disc pressure and increased facet joint force. This structural disruption in this complex system caused abnormal behavior in various movements. According to the results, the lack of improvement of the biomechanical behavior of the model would cause spinal instability and could increase the probability of injuries in different segments of the lower cervical spine in the long term.

    Keywords: Customized Model, finite element modeling, Cervical Spine, Trauma, Range of Motion, Intra-disc Pressure, Facet Joint Force
  • Amir Salari, Mehran Soleimanha *, Dalaleh Khososi, Sedighe Samimian Pages 110-114
    Background

    Sever disease is a common cause of heel pain in growing adolescents. The aim of this study to prevalence of Sever’s diseasein children in age 5to15 referred to Poursina hospital during 2015-2014

    Methods

    This study designed as descriptive-cross sectional study on 88 children 5 to 15 years admitted to Poursina Hospital in 2015-2014, who had a definite diagnosis of sever disease with regard to clinical symptoms and specialist physician diagnosis were identified. These patients had no evidence of fracture or tumor or deformity in the distal to the leg, infection, reactive arthritis, and rheumatoid arthritis during the past 12 months. Patient demographic and contextual information such as age, sex, height, weight, and patient records were recorded from the patient and the patient family. Then data were analyzed, using SPSS, version 21.

    Results

    Sever disease prevalence in the study period was observed 1/86. The mean age of patients was 10.28 ± 3.92 years. The highest percentage of patients with sever disease in children aged 5 to 15 were males (76.1%). In this study, 100 percent of patients with sever and painful limitation of dorsiflexion and gastrocnemius soleus equines foot / soleus. In this study Chi-square test showed that the gastrocnemius / soleus and professional sports history statistically significant correlation (P=0.0001).

    Conclusion

    Severe disease is more common in 5 to 15 year old male children doing professional sports, but further research is needed.

  • Majid Shoeibi *, Amir Reza Kachooie Pages 115-120

    In medical researches, health has always been regarded as one of the main issues. In sports, particularly martial arts, which are associated with higher rates of injuries, health is of higher significance. Accordingly, more researches and scientific reviews are required for the identification and recognition of physical injuries. Various studies have been performed on sports injuries, most of which used statistical methods and qualitative approaches. Due to the importance of the issue, a more comprehensive approach is required for the systematic and scientific identification of sports injuries of the joints and body organs of martial arts athletes. In this study, for identifying martial arts injuries, we used a managerial decision-making method based on the principles of mathematical modeling. The advantage of this method is that based on pairwise comparison and using the diagnoses of the professionals and orthopedic specialists, causes and interactions can be identified. Therefore, this method can identify the injuries affecting the organs and joints and determine their susceptibility and importance.

    Keywords: sports injury, Joint injuries, Organs, Martial Sports, DEMATEL
  • Mohammed Najafi Ashtiani *, Seyed Mohsen Mortazavi Najafabadi Pages 121-127
    Background

    Most reports on the underlying problem of complete hip replacement are related to its loosening. Several important factors such as the implant features, the replacement process, the use and amount of bone cement, and the patient's lifestyle affect the loosening. The aim of this study was to provide an analysis of the dynamic stresses and strains at the interface between the bone and the implant in different phases of walking in order to determine and develop biomechanical parameters of loosening.

    Methods

    A two-dimensional model including femur and its artificial joint has been used in numerical simulation with ADINA software based on finite element method. There is a dynamic load applied to the joint head corresponding to the normal walking cycle of a person with 75 kg weight.

    Results

    The results show a difference between stress and strain in the medial and lateral edge of the bone-implant interface, which indicates a risk area for loosening. The amount of strain difference at the interface with about 1.6% and stress reaches about 5.7 MPa.

    Conclusion

    The greatest strain difference occurred in the lowest area of the implant stem, which indicates the possible occurrence of separation in implant loosening. This information can also be used in surgical strategies for hip replacement and is also important for optimal mechanical design of the implant.

    Keywords: Total hip replacement, prosthesis loosening, Computer Simulation, finite element analysis, Gait
  • Saeide Fatemifar, Behrooz Sepehri, Alireza Mousavian, Pegah Khazaee Nejad * Pages 128-132
    Background

    There are some relatively definite indications for fixing these problems which can be as the surgery with Osteotomy and the deformation and making the bone fixed in new location. There are so many techniques in this field with respect to the surgery and the kind of osteotomy, and with respect to the kind and fixation tool.Genovalgum is usually a disorder in femur distal and this point can be repaired by osteotomy. From the past, the blade plate is an attractive option for the fixation which can be harder than newer methods like lockable blade-plates for the younger surgeons. In this research, our goal was to present a new design of blade plate for more easiness in tool installation and test the finite element for making sure of the effectiveness of the new tool. The goal of this research is to design a modular sample of blade plate and the biomechanical comparison of these two states in the finite element form. In this research, the biomechanical behavior of these two methods with pseudo-static loading on the made model in the finite element software.

    Methods

    The CT-Scan images were transformed to Mimics software. Then, the model under biomechanical analysis was placed in abaqus19.0 software in pseudo-static form. The bone was considered as orthotropic and stainless-steel implant.

    Results

    In the comparison of the tension of blade plate and bone, the tension on the blade-plate and bone has been reduced in modular blade plate which is possibly related to the energy waste in the connection of blade and plate. The strain of modular blade plate is significantly less than the older blade plates, but the strain of the bone without orthosis is much more similar to the previous blade plate with respect to the strain of the bone

    Keywords: valgus, blade plate. varus, Finite Element
  • Hormoz Nouraei *, Morad Motalebi Pages 133-136
    Background 

    Primary Epithelioid Hemangioendothelioma (EHE) of spine is an extremely rare malignant vascular neoplasm with unpredictable outcome. As a malignant tumor, total resection offers the best possible disease -free survival, while the location poses difficult technical problems .

    Method

    A 38-year-old man with a large tumor of T10 vertebra was investigated, had biopsy-confirmed diagnosis of EHE, and underwent simultaneous anterior and posterior resection and reconstruction with anterior strut grafting and posteriorly instrumented fusion.

    Results

    The patient has had good a post-operative course with no neurological damage and no recurrence found in the one-year follow-up .

    Conclusion

    EHE of thoracic spine is a rare finding and a well-planned total surgical excision can produce a good outcome.

    Keywords: Hemangioendothelioma, Thoracic vertebrae, Vascular Neoplasms, Spine, Spinal Fusion