فهرست مطالب

عصب روانشناسی - سال هفتم شماره 3 (پیاپی 26، پاییز 1400)

نشریه عصب روانشناسی
سال هفتم شماره 3 (پیاپی 26، پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/12/15
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مهتا اسکندرنژاد، فهیمه رضائی* صفحات 9-24

    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر آموزش برنامه کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی بر ویژگی های الکتروانسفالوگرافی و عملکرد ورزشی بازیکنان گلبال انجام شد. در یک طرح نیمه آزمایشی، 27 ورزشکار به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند. شرکت کنندگان گروه آزمایش طی 8 جلسه هفتگی 120 دقیقه ای تحت مداخله کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی قرار گرفتند، اما گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکرد. قبل و بعد از مداخله، سیگنال های مغزی با چشمان بسته از نواحی Cz، O1، Fz، F3 و F4 ثبت شد. همچنین از دو مهارت دقت شوت و جهت یابی برای سنجش عملکرد ورزشی استفاده شد. نتایج تحلیل واریانس آمیخته نشان داد که گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل تغییر معنادار و افزایشی در امواج تتا، آلفا، SMR و بتا داشته است. همچنین عملکرد ورزشی بازیکنان گلبال بهبود یافته است. براساس یافته های این مطالعه، به نظر می رسد آموزش برنامه کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی علاوه بر ارتقای عملکرد ورزشی، باعث ایجاد سازگاری هایی در دستگاه عصبی شود.

    کلیدواژگان: مراقبه ذهن آگاهی، گلبال، ورزشکاران نابینا، الکتروانسفالوگرام
  • مجید قشونی*، حسن غریبی، ایرج وثوق صفحات 25-54

    هدف این تحقیق، استفاده از پارامترهای استخراج شده امواج مغزی و آزمون یکپارچه دیداری-شنیداری IVA به منظور تعیین سطح کمبود توجهی و تکانشگری است. نمونه های تحقیق از بین کودکان مبتلا به ADHD مراجعه کننده به کلینیک های درمانی شهر مشهد به روش نمونه در دسترس انتخاب شده اند. 50 کودک (32 پسر و 18 دختر) با میانگین و انحراف استاندارد سنی 1.90±9.17 سال مورد تحلیل قرار گرفته اند. افراد ابتدا در آزمون IVA و سپس در ثبت امواج مغزی حالت چشم بسته و چشم باز شرکت کرده اند. در این تحقیق از روش همبستگی اسپیرمن و رگرسیون خطی چندگانه برای ارزیابی متغیرهای IVA و امواج مغزی و پیش بینی سطوح کمبود توجهی و تکانشگری استفاده شده است. طبق نتایج حاصله، تمام پارامترهای استخراج شده از آزمون IVA، همبستگی منفی معنی داری (p<0.05) با سطح کمبود توجهی داشته اند. همچنین نسبت تتا/بتای امواج مغزی در حالت چشم بسته همبستگی مثبت معنی داری (p<0.05) با شاخص تکانشگری داشته است. در نتایج رگرسیون شاخص تمرکز دیداری توانسته است با ضریب R2=0.391 (p<0.00001) سطح کمبود توجهی را در کودکان ADHD پیش بینی کند. همچنین زمان عکس العمل دیداری و شنیداری آزمون IVA، و نسبت تتا/بتای امواج مغزی هرکدام به طور جداگانه توانسته اند با ضریب R2=0.22 و (p<0.05) سطح تکانشگری را پیش بینی کنند. بنابراین متغیرهای آزمون IVA توانسته اند نقش موثرتری در پیش بینی سطح کمبود توجهی داشته اند. اما عملکرد نسبت تتا/بتای امواج مغزی و آزمون IVA در پیش بینی سطح تکانشگری مشابه هم بوده است. درنتیجه متغیرهای آزمون IVA و نسبت تتا به بتای امواج مغزی می توانند نقش موثری در پیش بینی بیماری ADHD ایفا کنند.

    کلیدواژگان: اختلال نقص توجه، بیش فعالی، کمبود توجهی، تکانشگری، آزمون IVA، امواج مغزی
  • بیتا هاشمی هشجین، طیبه شریفی*، شهرام مشهدی زاده، رضا احمدی صفحات 55-78
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف ساخت و رواسازی پرسشنامه مهارت های عصب روان شناختی فرم معلم کودکان پیش دبستانی شهراصفهان انجام شد.

    روش

    روش این پژوهش توصیفی پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه ی کودکان مقطع پیش دبستانی شهر اصفهان می باشد. حجم نمونه موردنظر با توجه به فرمول کوکران 374 کودک پیش دبستانی تعیین شد، که بدلیل آنلاین بودن پرسشنامه متعاقب محدودیت های کرونایی 410 کودک بر اساس روش نمونه گیری خوشه ای دو مرحله ای انتخاب شدند و توسط معلمین پیش دبستانی تکمیل گردید. داده ها با استفاده از روش تحلیل عامل اکتشافی از طریق تحلیل مولفه های اصلی بر روی داده ها و چرخش عامل ها به روش متعامد از نوع واریماکس و تحلیل عامل تاییدی جهت تایید عامل ها تجزیه و تحلیل گردید.

    یافته ها

    نتایج، تایید کننده روایی صوری و محتوایی، تشخیصی و روایی سازه بود. پایایی پرسشنامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 921/0 و ضریب تنصیف برابر با 843/0 حاصل گردید ، نقطه برش بالینی آزمون 2/86 بدست آمد. نتایج تحلیل عامل اکتشافی به دست آمده در مرتبه اول، هجده عامل و در مرتبه دوم پنج عامل با ارزش ویژه بزرگتر از یک استخراج شد که به ترتیب 58/83 و 59/85 درصد از واریانس کل مقیاس را تبیین می کنند، همچنین بارهای عاملی در همه سوالات در تحلیل عاملی تاییدی بالاتر از 4/0و معنی دار به دست آمده است(001/0>p).

    نتیجه گیری

    این ابزار از پایایی و روایی مطلوب برخوردار است و می تواند به عنوان ابزاری معتبر برای سنجش مهارت های عصب_روان شناختی در کودکان پیش دبستانی مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: مهارت های عصب روان شناختی، رواسازی، کودکان پیش دبستانی
  • الهام موسوی *، حسین زارع، احمد علیپور، غلامرضا صرامی فروشانی صفحات 79-98

    مداخله شناختی مبتنی بر واقعیت مجازی (VR) الگوی جدیدی از توانبخشی مبتنی بر فناوری است، که به نظر می رسد در توانبخشی شناختی بیماران آسیب مغزی اکتسابی (ABI) موثر باشد. این پژوهش با هدف فراتحلیل میزان اثربخشی مداخله-های مبتنی بر VR بر کارکردهای شناختی بیماران ABI با بررسی نقش تعدیل کننده علت آسیب مغزی و نوع کارکرد شناختی انجام شد. بدین منظور از میان مقالات چاپ شده در مجلات معتبر بر اساس معیارهای ورود از جمله مطالعات کنترل شده تصادفی (RCT)، اجرای مداخله های مبتنی بر VR، آزمودنی ها با تشخیص بالینی سکته مغزی و یا آسیب مغزی تروماتیک (TBI) و ارزیابی پیامدهای مرتبط با کارکردهای شناختی، 16 مطالعه انتخاب و در مجموع 90 اندازه اثر وارد فراتحلیل شد. نتایج تحلیل با استفاده از نرم افزار CMA2 نشان داد مداخله های مبتنی بر VR در بهبود کارکردهای شناختی بیماران آسیب مغزی اکتسابی اندازه اثر متوسط و معناداری (0.608=g هجز) دارند. بررسی نقش تعدیل گر علت آسیب مغزی و نوع کارکرد شناختی معنادار نبود (0.05<P). اندازه اثر مداخله برای بیماران سکته مغزی 0.582و برای TBI 0.704 محاسبه شد. همچنین مقدار g هجز برای کارکرد کلی شناخت 0.562، توجه 0.699، حافظه 0.442 و کارکردهای اجرایی 0.674 محاسبه شد. بنابراین براساس یافته های این پژوهش بیماران آسیب مغزی اکتسابی با آسیب شناختی توجه، حافظه و کارکردهای اجرایی می توانند از مزایای مداخله های مبتنی بر واقعیت مجازی در زمینه توانبخشی شناختی بهره مند شوند.

    کلیدواژگان: مداخله مبتنی بر واقعیت مجازی، توانبخشی شناختی، آسیب مغزی اکتسابی، کارکردهای شناختی
  • نگین دارائی فرد*، مهدیه عزیزی، فرنگیس دمهری صفحات 99-114
    مقدمه

    اختلال نقص توجه/ بیش فعالی از شایع ترین اختلالات عصب روانشناختی دوران کودکی است. این اختلال کودکان مبتلا را در معرض مشکلات زیادی در حوزه کارکردهای اجرایی از جمله نقص ادراک زمان قرار می دهد. هدف از این پژوهش بررسی اثربخشی توانبخشی شناختی مبتنی بر حافظه فعال بر ادراک زمان کودکان دارای اختلال نقص توجه/ بیش فعالی بود.

    روش

    پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و ازلحاظ روش گردآوری داده ها، نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون/ پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه ی آماری پژوهش شامل کلیه کودکان مراجعه کننده به مرکز مشاوره دانشگاه علم و هنر استان یزد که دارای ویژگی های اختلال نقص توجه/ بیش فعالی بودند که از بین آنها 30 نفر به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه ازمایش و گواه قرار گرفتند. آزمون رایانه ای ادراک زمان به عنوان پیش آزمون در مورد همه افراد اجرا شد. افراد گروه آزمایش 10 جلسه، یک بار در هفته و هر جلسه به مدت 45 دقیقه تحت درمان توانبخشی شناختی مبتنی بر حافظه ی فعال قرار گرفتند و گروه کنترل در لیست انتظار باقی ماند. بعد از جلسات درمانیپس ازمون اجرا شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی(میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی(تحلیل کوواریانس) با استفاده از نرم افزار23SPSS تحلیل شدند.

    یافته ها

    تحلیل داده ها نشان داد که توانبخشی شناختی مبتنی بر حافظه ی فعال باعث بهبود عملکرد افراد در برآورد زمان با (p< 0.001)، تولید زمان (p< 0.001) و بازتولید زمان (p< 0.001)، به طور کلی در ادراک زمان شده است.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج پژوهش حاضر استفاده از این روش درمانی به متخصصان در این زمینه توصیه میشود.

    کلیدواژگان: برنامه توانبخشی مبتنی برحافظه فعال، ادراک زمان، اختلال نقص توجه بیش فعالی
  • زینب سام نیا، شعله لیوارجانی *، لیلا حسن پاشایی صفحات 115-130
    مقدمه

    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش نرم افزار کاپیتان لاگ ، بر سرعت پردازش ، حافظه فعال و انعطاف پذیری شناختی کودکان دارای نقص توجه/ بیش فعالی صورت گرفت.

    روش

    از بین کودکان 7 تا 9 سال دارای نقص توجه/ بیش فعالی مراجعه کننده به مراکز بهداشت استان آذربایجان شرقی ، 30 نفر با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و در این پژوهش آزمایشی از نوع پیش آزمون-پس‎آزمون با دو گروه کنترل و آزمایش شرکت کردند. جمع آوری داده ها با استفاده از آزمون های سه خرده مقیاس (آزمون رمزنویسی ، آزمون نمادیابی و آزمون فراخنای حافظه ارقام) آزمون هوش وکسلر برای کودکان و خرده مقیاس حافظه تصویری از آزمون حافظه وکسلر و دسته بندی کارت های ویسکانسین انجام شد. جهت تحلیل داده ها و در بخش آمار استنباطی از میانگین و انحراف استاندارد و در بخش آمار تحلیلی از تحلیل واریانس اندازه گیری مکرر استفاده شد. تفاوت میانگین در سه متغیر مورد بررسی نشان داد که سرعت پردازش و حافظه فعال و انعطاف پذیری شناختی (P<0/0001) در کودکان آموزش دیده با نرم افزار و کودکان آموزش داده نشده، معنی دار می باشد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که آموزش نرم افزار شناختی کاپیتان لاگ باعث افزایش حافظه فعال، سرعت پردازش و انعطاف پذیری شناختی کودکان دارای نقص توجه/بیش فعالی شد.

    کلیدواژگان: نرم افزار کاپیتان لاگ، نقص توجه، بیش فعالی، حافظه فعال، انعطاف پذیری شناختی
  • شادی ابراهیمی جوزانی *، رویا کوچک انتظار، مژگان سپاه منصور، پروانه قدسی صفحات 131-142
    مقدمه

    نقش کارکردهای اجرایی در هوش، شخصیت و مهارت های اجتماعی و موفقیت تحصیلی اثبات شده است. از سوی دیگر، کژ کارکردی اجرایی شامل مشکلات حافظه فعال و سو بازداری پاسخ احتمالا منجر به تکانش گری، بی توجهی، مشکلات رفتاری، مشکلات ارتباطی و عدم سازگاری اجتماعی است. بنابراین پژوهش کنونی باهدف تعین و ارزیابی اثربخشی نوروفیدبک و کاپیتان لاگ بر بازداری پاسخ و اندوزش حافظه فعال انجام گرفته است.

    روش

    این پژوهش نیمه تجربی با گروه کنترل بوده و جامعه آماری همه دانش آموزان دختر پایه چهارم ابتدایی در شهر تهران بوده که در سال تحصیلی 99-1398 مشغول به تحصیل بودند. سپس 90 دانش آموز با روش نمونه گیری خوشه بندی چندمرحله ای پس از غربالگری با معیار شمولت به سه گروه تخصیص یافتند (2 گروه آزمایشی و یک گروه کنترل). مقیاس حافظه فعال دانیمن و کارپنتر (1980) و پرسشنامه رتبه بندی رفتاری کارکردهای اجرایی (بریف) قبل و بعد از مداخله و در دوره پیگیری تکمیل شدند. دو گروه آزمایشی 20 جلسه مداخله را دریافت کردند و گروه کنترل مداخله ای دریافت نکرد. تجزیه وتحلیل کوواریانس و SPSS21 برای تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شدند.

    یافته ها

    نوروفیدبک و کاپیتان لاگ تاثیر معناداری بر اندوزش حافظه فعال و بازداری پاسخ در دانش آموزان داشته است (p<0/05) اما نوروفیدبک از کاپیتان لاگ اثربخش تر بوده است.

    نتیجه گیری

    این مداخلات را می توان برای ارتقای حافظه فعال و بازداری پاسخ جهت افزایش موفقیت تحصیلی دانش آموزان به کاربست.

    کلیدواژگان: بازداری پاسخ، حافظه فعال، کاپیتان لاگ، نوروفیدبک
|
  • Mahta Eskandarnejad, Fahimeh Rezaei * Pages 9-24

    The aim of this study was to investigate the effect of mindfulness-based stress reduction training on EEG and athletic performance of goalball players. In a semi-experimental design, 27 athletes were selected by purposive sampling and randomly assigned to experimental and control groups. The participants in the experimental group underwent mindfulness-based stress reduction intervention for 8 sessions of 120 minutes per week, but the control group did not receive any intervention. Before and after the intervention, brain signals with closed eyes were recorded from Cz, O1, Fz, F3 and F4 regions. Also, two skills of throwing accuracy and orientation were used to measure athletic performance. The results of mixed analysis of variance showed that the experimental group had a significant and increasing change in theta, alpha, SMR and beta waves compared to the control group. The athletic performance of goalball players has also improved. Based on the findings of this study, it seems that MBSR training, in addition to improving athletic performance, it creates adaptations in the nervous system.

    Keywords: Mindfulness meditation, Goalball, Blind athletes, Electroencephalogram
  • Majid Ghoshuni *, Hassan Gharibi, Iraj Vosough Pages 25-54

    In this study the features extracted from EEG signal and Integrated Visual and Auditory test (IVA) was used to determine the level of attention deficit and impulsivity. Participants were selected from children with ADHD using the convenience sampling method. 50 children (32 boys and 18 girls) with mean and standard deviation of age 1.90 ± 9.17 years have been selected. Subjects first participated in the IVA test. Then, EEG signal was recorded with eyes-closed and eyes-open conditions. Spearman correlation and multiple linear regression were used to evaluate the fetures and prediciting attention deficit and impulsivity. Results showed, all parameters extracted from IVA had a significant negative correlation (p<0.05) with the level of attention deficit in ADHD children. Also, theta beta ratio of EEG in the closed-eye condition had a significant positive correlation (p<0.05) with the impulsivity index. In the regression results, the visual focus index of IVA was able to predict attention deficit in children with ADHD (R2=0.391, p<0.00001). Also, the reaction time of children in response to visual and auditory stimuli in IVA test, and the theta beta ratio of brain waves each separately were able to predict impulsivity (R2=0.22, p<0.05). Therefore, IVA variables could have played a more effective role in predicting the level of attention deficit. But the performance of the theta beta ratio of brain waves and the IVA test was similar in predicting the level of impulsivity. Therfore, IVA variables and theta beta ratio of brain waves can play an effective role in predicting ADHD.

    Keywords: attention deficit, hyperactivity disorder, Impulsivity, IVA, EEG
  • Bita Hashemi Hashjin, Tayebeh Sharifi *, Shahram Mashhadizadeh, Reza Ahmadi Pages 55-78
    Aim

    The purpose of this study was to constructing , investigating validating of the neuropsychological skills teacher form questionnaire in preschool children.

    Method

    The research method was descriptive survey. The statistical population consisted of all students of preschools in isfahan city. The research sample was determined according to Cochran ,s formula of 374 preschool children. Corona restrictions prevented the questionnaire from being published online and preschool teachers filled out online questionnaire for 410 children. In order to investigate the construct validity, exploratory factor analysis method in the main components and the varimax variables and confirmatory factor analysis for goodness of fit the model were used.

    Finding

    The results confirmed the face and content validity, discriminant validity and construct validity of the researcher-made test. The reliability of the test by calculating the Cronbach's alpha was 0.921 and with split half method was 0.843.Clinical cut off point were 2.86. Considering eigenvalues greater than 1, eighteen factors in the first order and five factors in the second order were extracted using exploratory factor analysis respectively showing 83.58 and 85.59 percent of the total variance of the scale. Confirmatory factor analysis shows that load factors in all questions were higher than 0.4 and significant as well (p<0.001).

    Conclusion

    Based on the results of the present study, it can be concluded that the neuropsychological skills teacher form questionnaire has adequate validity and reliability and can be used as a valid tool for the assessment of the neuropsychological skills in preschool children.

    Keywords: neuropsychological skills, Investigating Validating, Preschool Children
  • Elham Mousavi *, Hossein Zare, Ahmad Alipour, Gholamreza Sarami Foroushani Pages 79-98

    VR- based cognitive intervention is a new model of technology-based rehabilitation that seems to be effective in cognitive rehabilitation of patients with acquired brain injury (ABI). The aim of this study was to meta-analyze the effectiveness of VR-based interventions on cognitive functions of ABI patients by examining the moderating role of the cause of brain injury and the type of cognitive function. For this purpose, among the articles published in reputable journals based on inclusion criteria, including randomized controlled trials (RCT), implementation of VR-based interventions, subjects with clinical diagnosis of stroke or traumatic brain injury (TBI) and evaluation outcomes related to cognitive functions, 16 studies were selected and a total of 90 effect size were included in the meta-analysis. The results of analysis using CMA2 software showed that VR-based interventions have a moderate and significant effect size (g = 0.608) on improving the cognitive functions of acquired brain injury patients. The role of moderator in the cause of brain injury and the type of cognitive function was not significant (P>0.05). The effect size of the intervention was 0.582 for stroke patients and 0.704 for TBI. Also, the value of g hedges was calculated to be 0.562 for general cognitive function, 0.699 for attention, 0.442 for memory and 0.674 for executive functions. Therefore, based on the findings of this study, patients with acquired brain injury with cognitive impairment in the attention, memory and executive functions can benefit from the virtual reality-based interventions in the field of cognitive rehabilitation.

    Keywords: VR- based cognitive intervention, cognitive rehabilitation, Acquired brain injury, Cognitive functions
  • Negin Daraeifard *, Mahdiyeh Azizi, Farangis Demehri Pages 99-114

    Attention-Deficit / Hyperactivity Disorder is one of the most common neuropsychological disorders in childhood. This disorder exposes affected children to many problems in the area of executive functions, including the impaired perception of time. The aim of this study was to evaluate the effectiveness of cognitive rehabilitation based on working memory on time perception of children with attention-deficit / hyperactivity disorder. In terms of applied purpose and in terms of data collection method, the present study was quasi-experimental with a pre-test / post-test design with a control group. The statistical population of the study included all children referred to the counseling center of Yazd University of Science and Art who had the characteristics of Attention Deficit / Hyperactivity Disorder Were located. The computer-time perception test was performed as a pre-test on all individuals. The subjects in the experimental group underwent cognitive rehabilitation based on working memory for 10 minutes, once a week for 45 minutes per session, and the control group remained on the waiting list. The test was performed after the therapy sessions. Data were analyzed using descriptive statistics (mean and standard deviation) and inferential statistics (analysis of covariance) using SPSS 23 software. Data analysis showed that cognitive rehabilitation based on working memory improves people's performance in estimating time with (p <0.001), time production (p <0.001), and time reproduction (p <0.001), are generally in the perception of time. According to the results of the present study, the use of this treatment method is recommended to experts in this field.

    Keywords: Cognitive rehabilitation based on working memory, Time Perception, attention-deficit, hyperactivity disorder
  • Zeinab Samnia, Sholeh Livarjani *, Leila Hassan Pashaei Pages 115-130
    Introduction

    The aim of this study was to evaluate the effectiveness of Captain Log software training on processing speed, working memory and cognitive flexibility in children with attention deficit / hyper-activity disorder.

    Methods

    From children aged 7 to 9 years with attention deficit / hyperactivity disorder referred to health centers of East Azerbaijan province, 30 people were selected using purposive sampling method and in this quasi-experimental study of pre-test-post-test type They participated with two control and experimental groups. Data collection was performed using three subscales tests (cryptographic test, symbolization test and digit memory expanse test) Wechsler intelligence test for children and visual memory subscale of Wexler memory test and Wisconsin card classification test. Mean data and standard deviation were used to analyze the data in the inferential statistics section and repeated measures analysis of variance was used in the analytical statistics section.The mean difference in the three variables showed that processing speed and working memory And cognitive flexibility (P<0/0001) is significant in children trained with software and untrained children.

    Conclusion

    The results showed that the training of Captain Log cognitive software caused active memory in children with attention deficit / hyperactivity disorder.

    Keywords: Captain Log software, Attention Deficit, Hyperactivity Disorder, Active Memory, Cognitive Flexibility
  • Shadi Ebrahimi Jozani *, Roya Kochak Entezar, Mozgan Sepahmansour, Parvaneh Ghodsi Pages 131-142
    Aim

    Role of executive functions in developing intellectual, personality, social skills and educational achievement is approved. On the other hand, executive dysfunctions including working memory problems and response disinhibiting may lead to impulsivity, inattention, behavioral problems, communication problems and social non-adjustment. So the present research aimed to determine and evaluate neurofeedback and Capitan log on response inhibition and storage of working memory.

    Method

    This research was semi experimental study with control group and statistical population were all female elementary students in 4grade in Tehran in 2019-2020. Then 90 students were selected by multi stage clustering method and designated into three groups (2 experimental and 1 control) after screening by inclusion criteria. Daneman and Carpenter working memory scale (1980) and Behavior Rating Inventory of Executive Function (BRIEF) were used for measuring before and after and in following up test. Two experimental groups received 20 sessions of interventions and control group didn’t receive any intervention. Covariance analysis and spss21 were used for analysis of data.

    Findings

    Neurofeedback and Capitan log interventions had significant effects on storage of working memory and response inhibition in students (p<0/05) but neurofeedback was more effective than Capitan log.

    Conclusion

    These interventions can be used to improve working memory and response inhibition to increase educational achievement.

    Keywords: Capitan log, Neurofeedback, response inhibition, Working memory