فهرست مطالب

مطالعات مدیریت ورزشی - پیاپی 66 (خرداد و تیر 1400)

مجله مطالعات مدیریت ورزشی
پیاپی 66 (خرداد و تیر 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/12/17
  • تعداد عناوین: 12
|
  • جاسم منوچهری* صفحات 17-54
    یکی از راهبردهای ارتباطات بازاریابی استفاده از مشاهیر ورزشکار صحه گذار در جهت ترویج برند می باشد هرچند حامیان مالی همواره از تجربه پیامدهای منفی مرتبط با دوپینگ در خصوص محصول و برند خود نگران هستند چراکه ایده و عقیده مصرف کنندگان در خصوص برند حمایت شده نیز ممکن است از طریق پیامدهای مذکور تغییر یابد. هدف اصلی تحقیق حاضر مدل سازی پیامدهای رسوایی دوپینگ صحه گذار در بازاریابی ورزشی بود. تعداد 56 سوال برای اندازه گیری متغیرهای تحقیق در نظر گرفته شد و مجموعا 224 نفر دانشجویان زن و مرد مقطع کارشناسی تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه های کشور در تحقیق به منظور مدل سازی روابط علی بین متغیرهای تحقیق به سوالات پرسشنامه پاسخ دادند. داده های تحقیق با استفاده از روش تحلیل عاملی تاییدی و نهایتا مدل سازی معادلات ساختاری تجزیه و تحلیل گردید. یافته های مدل سازی معادلات ساختاری نشان از برازش مناسب مدل روابط بین متغیرهای تحقیق داشت. همچنین یافته ها نشان داد متغیر توجیه عقلانی- اخلاقی اثر تعدیلگر در رابطه بین احساسات اخلاقی و نگرش به ورزشکار داشته است. در نهایت با توجه به تفاوت های فردی پاسخ دهندگان از جمله فرهنگی، اجتماعی، شخصیتی و معیشتی، نحوه پاسخ دهی به سوالات می تواند به عنوان یک محدودیت مورد توجه باشد. احساسات اخلاقی به عنوان متغیری مهم در پیشگویی نگرش و رفتار مصرف کننده در تحقیق حاضر تنها در ابعاد منفی آن (تحقیر، خشم، انزجار) مورد مطالعه بود و ابعاد مثبت آن نظیر قدردانی، هیبت و تحسین می تواند مورد توجه محققان آتی باشد.
    کلیدواژگان: بازاریابی، رسوایی دوپینگ، صحه گذار، معادلات ساختاری، ورزش
  • رسول نوروزی سید حسینی* صفحات 55-82
    شناخت و تحلیل رفتارهای نامطلوب در تیم های ورزشی به مدیریت صحیح تیم ها کمک خواهد کرد. هدف از انجام این تحقیق، تحلیل و طراحی مدل شکل گیری بدبینی در تیم های ورزشی از دیدگاه اجتماعی است. این تحقیق با روش تحقیق کیفی و با ماهیت اکتشافی- بنیادی انجام شد. از طریق روش نمونه گیری گلوله برفی و بر اساس مصاحبه های عمیق داده های تحقیق جمع آوری شد. بر اساس نظریه داده بنیاد و با رویکرد کلاسیک داده ها مورد کدگذاری و تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بدبینی در تیم های ورزشی دارای سه سطح بدبینی رفتاری، بدبینی عاطفی و بدبینی شناختی است. عوامل و پیشرانه های به وجود آورنده بدبینی در تیم های ورزشی شامل عوامل زمینه ای، عوامل ساختاری و عوامل رفتاری هستند. درنهایت پیامدهای بدبینی در تیم های ورزشی دارای دو سطح فردی و جمعی هستند. برای مدیریت بهینه تیم های ورزشی باید شناخت مطلوبی از پدیده بدبینی وجود داشته باشد؛ یعنی عوامل و پیشرانه های آن، خود ماهیت بدبینی و پیامدهای آن به صورت سیستمی و کل نگر در نظر گرفته شود و بر اساس شرایط موجود تصمیمات کلیدی گرفته و اقدامات لازم انجام شود.
    کلیدواژگان: بدبینی، پیشرانه، تیم ورزشی، گلیزر، گراندد تئوری
  • عابد محمودیان*، سعید صادقی بروجردی صفحات 83-114

    هدف از مقاله حاضر بررسی نقش مدیریت ویژگی های برند ورزشکار در تعهد روانی و وفاداری رفتاری نسبت به ورزشکار است. روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی بود و کلیه دانشجویان طرفدار کریستیانو رونالدو در دانشگاه کردستان به عنوان جامعه آماری انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری شامل پرسشنامه 30 سوالی تصویر برند ورزشکار از (آرایی و همکاران، 2013)، پرسشنامه 3 سوالی تعهد روانی از واتانین و دیکنسون (2018) و پرسشنامه 4 سوالی وفاداری رفتاری از بایر و همکاران(2008) بود. روایی صوری پرسشنامه ها به وسیله اساتید مجرب و همسانی درونی آنها از طریق آزمون آلفای کرونباخ تایید شد. همچنین برای بررسی آزمون فرضیات از روش مدل معادلات ساختاری استفاده گردید. یافته ها نشان داد؛ ویژگی های برند ورزشکار به ترتیب؛ خبرگی ورزشی(81/0)، روابط عمومی(75/0)، نقش الگو(70/0)، جوانمردی(71/0)، داستان زندگی(56/0)، جذابیت جسمانی(52/0)، سبک رقابت(44/0)، هماوردی(40/0)، سمبل(39/0) و تناسب اندام(32) بیشترین تاثیر را در تعهد روانی طرفداران به صورت مستقیم و همچنین بر وفاداری رفتاری آنان به صورت غیر مستقیم داشتند. همچنین تعهد روانی با ضریب رگرسیونی برابر با 71/0 بر وفاداری رفتاری اثر دارد. این پژوهش برای مدیران تیم های ورزشی، مدیران برنامه های ورزشکاران، بازاریابان ورزشی و خود ورزشکاران می توانند فراهم کننده دیدگاهی منسجم در مدیریت ویژگی های برند ورزشکار باشد و همچنین طیف وسیعی از اقدامات لازم مدیریتی را برای مدیریت هرچه بهتر برند ورزشکار، ساخت برند قوی، ایجاد تصویر مطلوب و تداعی مطلوب از آن، و نهایتا توسعه و گسترش تعهد روانی و وفاداری طرفداران نسبت ورزشکار و بهره مندی از مزایا و پیامدهای آن است.

    کلیدواژگان: برند ورزشکار، کریست رونالدو، ویژگی های برند ورزشکار، تعهد روانی. وفاداری رفتاری
  • زهره شجاع، حسین پیمانی زاد*، محمد کشتی دار، حسن فهیم دوین صفحات 115-140
    هدف

    هدف تحقیق، شناسایی راهبردها و پیامدهای به کارگیری اینفلوینسرهای ورزشی در رسانه های اجتماعی بر مصرف کالاهای ورزشی ایرانی است.

    روش شناسی

    به منظور تحقق هدف از روش شناسی کیفی و روش تحقیق نظریه داده بنیاد با رویکرد استراوس و کوربین استفاده شد. جامعه تحقیق شامل اساتید، کارشناسان و صاحب نظران بازاریابی ورزشی و اینترنتی و اقتصاد بود و نمونه گیری آزمودنی ها هدفمند و مبتنی بر معیار صورت گرفت. ابزار جمع آوری داده ها، مصاحبه نیمه ساختاریافته بود و داده های حاصل از مصاحبه ها به روش زمینه ای، کدگذاری شده، تجزیه و تحلیل گردید.

    یافته ها

    نتیجه گروه بندی کدها، نشان دهنده 10 مقوله اصلی و 62 مقوله فرعی بود که در قالب مدل پارادایمی شامل؛ راهبردها (اطلاع رسانی و شناخت، نگاه حاکمیتی، نوآوری و شناخت، فرهنگ سازی، قوانین و مقررات و بازاریابی نوین) و پیامدها (توسعه فرهنگی و اخلاقی، توسعه فناوری، توسعه اجتماعی و توسعه برندینگ شخصی) پدیدار شد.

    نتیجه گیری

    استفاده از اینفلوینسرها، منبع تمایز برند محسوب می شود. با توجه به طیف گروه های هدف و مخاطبان رسانه های اجتماعی و همچنین اینفلوینسرهای جذاب موجود در محیط ورزش؛ اگر بازاریابان ورزش کالاهای ایرانی نتوانند با تکیه بر این منابع ارزشمند انسانی، راهبردهای مناسبی را برگزینند و زمینه توسعه فرهنگی و اخلاقی، توسعه فناوری، توسعه اجتماعی و توسعه برندینگ شخصی را فراهم کنند، قادر به جلب رضایت مخاطبان در مصرف کالاهای ایرانی نخواهد بود.

    کلیدواژگان: بازاریابی ورزشی، اینفلوئنسرهای ورزشی، رسانه های اجتماعی، نظریه داده بنیاد
  • سحر پیرجمادی، حبیب هنری*، غلامعلی کارگر، غلامرضا شعبانی بهار صفحات 141-170

    در عصر فرا صنعتی، یکی از ارکان پیشرفت و توسعه پایدار در هر کشوری شکوفایی شرکت های دانش بنیان است. در کشور ایران نیز اخیرا توجه ویژه ای به رشد و شکوفایی این شرکت ها علی الخصوصی شرکت های ورزشی دانش بنیان در بین سیاست گذاران شکل گرفته است. یکی از چالش های موفقیت این شرکت ها در حوزه ورزش، تداوم رشد و پایداری آنهاست. در این راستا از رویکرد کیفی و از نظریه برخاسته از داده ها روش استراوس و کوربین، جهت شناسایی عوامل رشد و پایداری شرکت های ورزشی دانش بنیان در ایران بهره گرفته شده است. جامعه آماری مورد بررسی اعضای هییت علمی، دانشجویان دکتری، شرکت های دانش بنیان، پارک های علم و فناوری، مراکز رشد ورزشی و غیر ورزشی و کارشناسان صنعت متشکل از 16 نفر است که از روش نمونه گیری هدفمند قضاوتی و گلوله برفی استفاده شده است. درنهایت بر اساس یافته های پژوهش، عوامل ساختاری، دولتی، زیر ساخت های سخت، سیاست گذاری همکاری بخش خصوصی و دولتی از علل اصلی، مهارت های شرکت های ورزشی دانش بنیان، عوامل سیاسی، عوامل مالی و مدیریتی از جمله عوامل زمینه ای و نمایشگاه ها و همایش های استارتاپی ورزشی جهت خلق ایده های خلاقانه، یکپارچگی شرکت ها، مشاوران، برند سازی از جمله عوامل مداخله گر در این پژوهش بود. تسهیل مقررات، نیروی انسانی متخصص و ایجاد موسسه تخصصی مادر از جمله راهبردهای این پژوهش بود که می تواند به اشتغال زایی، توسعه و پیشرفت ورزش و رشد پایدار اقتصادی کشور در شرایط تحریم کمک شایانی نماید.

    کلیدواژگان: دانش بنیان، پایداری، نظریه برخاسته از داده ها، استراوس و کوربین، ایران
  • محمد سلطان حسینی، مهدی سلیمی*، محسن طیبی صفحات 171-206

    موفقیت یا شکست پروژه های ورزشی به عنوان یکی از مهمترین کاربری های عمومی شهری، اثرات مختلفی بر محیط و جامعه دارد که متاسفانه این مقوله در کشور ما در موارد متعددی با شکست مواجه شده و موجب هدر رفت بودجه های عظیم شده است. هدف از انجام این تحقیق تحلیل عوامل کلیدی موفقیت ساخت پروژه های اماکن ورزشی بود. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه کارفرمایان، مشاوران و پیمانکارانی بود که در طراحی، ساخت، نظارت و بهره برداری فاز دوم ورزشگاه نقش جهان اصفهان همکاری داشتند که از بین آنها تعداد 200 نفر به عنوان نمونه آماری به روش تصادفی انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری تحقیق شامل پرسشنامه محقق ساخته ای بود که روایی صوری و محتوایی آن ضمن بررسی دقیق متون و ادبیات تحقیق، پس از نظرخواهی از متخصصین تایید شد. همچنین پایایی آن با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ (873/0) محاسبه شد. جهت تحلیل داده ها علاوه بر روش های آمار توصیفی، از آزمون های ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل عاملی تاییدی مرتبه دوم استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد مهمترین عوامل کلیدی موفقیت پروژه های ورزشی به ترتیب عوامل مدیریتی (95/0)، عوامل محیطی (83/0)، ویژگی-های پروژه (81/0) و عوامل سازمانی (78/0) بودند. در مجموع می توان اذعان نمود که موفقیت پروژه های ورزشی مرهون عوامل متعددی است که هماهنگی بین آنها بسیار حایز اهمیت بوده و مدیریت پروژه با درایت و توانایی های خود باید بین این عوامل ارتباط برقرار کرده، به گونه ای که تیم های کاری به وظایف خود اعتقاد و باور لازم را داشته و موفقیت کلی پروژه را موفقیت خود بدانند.

    کلیدواژگان: مدیریت پروژه، موفقیت، پروژه های ورزشی، ورزشگاه نقش جهان
  • محمود پاپی، زینب مندعلی زاده*، کریم زهره وندیان صفحات 207-234
    هدف مقاله حاضر، تعیین استراتژی های نوآوری در باشگاه های ورزشی بر اساس رویکرد اقیانوس آبی بود. پژوهش حاضر کیفی و ازنظر هدف، کاربردی بود. جهت گردآوری داده ها از مطالعات کتابخانه ای، مصاحبه و پرسش نامه دلفی استفاده شد. جامعه آماری، اساتید مدیریت ورزشی دانشگاه ها، متخصصان ورزشی و کارآفرینان ورزشی استان خوزستان بودند. با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند، تعداد 17 نفر در دور اول، 29 نفر در دور دوم و تعداد 27 نفر در دور سوم پانل دلفی در تحقیق مشارکت کردند. با توجه به میزان درجه همگرایی، رویکرد دلفی در دور سوم خاتمه یافت. یافته ها نشان داد که بر اساس الگوی تصمیم گیری چهار اقدام در رویکرد اقیانوس آبی که شامل استراتژی های ایجاد، استراتژی افزایشی، استراتژی کاهشی و استراتژی حذف است؛ ازجمله فعالیت هایی که باشگاه های ورزشی به آن ها نپرداخته اند و باید بر مبنای استراتژی ایجاد، به وجود آید شامل مشارکت اجتماعی خیرخواهانه و ایجاد کمپین های تبلیغاتی بود. بر مبنای استراتژی افزایشی، فعالیت هایی که باشگاه های ورزشی بایستی روی آن ها سرمایه گذاری و رقابت کنند شامل افزایش استفاده از رویکردهای تمرینی خلاق بود. بر مبنای استراتژی کاهشی، فعالیت هایی که باشگاه های ورزشی بایستی کمتر شود شامل کاهش هزینه های مالی با استفاده از رویکردهای خلاقانه و حفظ مشتریان قبلی باشگاه های ورزشی بود و درنهایت بر اساس استراتژی حذف، ازجمله فعالیت هایی که باشگاه های ورزشی نباید انجام شود عبارت بود از: حذف فعالیت های تمرینی غلط و اشتباهات تمرینی در باشگاه های ورزشی و حذف تاخیر در ارایه خدمات به ذی نفعان باشگاه های ورزشی.
    کلیدواژگان: نوآوری، اقیانوس آبی، باشگاه ورزشی، الگوی تصمیم گیری، استراتژی
  • فاطمه جعفری سیاوشانی، رضا نیک بخش*، علی محمد صفانیا صفحات 235-262
    مفهوم غرور ارتباط نزدیکی با محیط ورزش دارد و یکی از ویژگی های یک ورزشکار، تواضع و فروتنی است و غرور بیجا، آفت پیروزی و توانایی او است. هدف از تحقیق حاضر، اعتبار سنجی پرسشنامه غرور در جامعه ورزشی ایران است. روش تحقیق از نوع همبستگی است و جامعه آماری در این مطالعه، ورزشکاران زن و مرد (200 نفر) در لیگ های فوتسال، والیبال، بسکتبال، واترپلو است. برای بررسی دادها، از پرسشنامه غرور تریسی و رابینز (2007) با دو عامل غرور واقعی (7 سوال) و غرور کاذب (7 سوال) استفاده شد. پایایی پرسشنامه از طریق آلفای کرونباخ 93/0 به دست آمد. برای نرم سازی پرسشنامه از روش تحلیل عاملی تاییدی و اکتشافی و از نرم افزار لیزرل استفاده شد. نتایج تحلیل عاملی پرسشنامه غرور نشان داد، پایایی دو مولفه غرور واقعی و کاذب 88/0 و 90/0 است و پرسشنامه از برازش خوبی برخوردار است و دو سوال با بار عاملی کمتر از 0/9 از عامل غرور کاذب حذف شد. همچنین، یافته ها نشان داد که غرور کاذب برخلاف غرور واقعی موجب ترویج رفتار غیراخلاقی مانند نادیده گرفتن روحیه ورزشکاری و توسل به تقلب، خطا جهت دستیابی به موفقیت را افزایش خواهد داد؛ بنابراین، با توجه به مطلوبیت ابزار، پرسشنامه غرور می تواند ابزاری مفید برای شناخت نوع و میزان غرور و تقویت غرور مثبت و تعدیل غرور منفی ورزشکاران در میادین مختلف ورزشی باشد.
    کلیدواژگان: غرور، غرور کاذب، غرور واقعی، ورزشکار
  • کامبیز عبدی، مهدی طالب پور*، محمدجواد رنجکش، هادی جباری نوقابی صفحات 263-296

    همزمان با ورود به قرن 21، ورزش به بخش مهمی از جعبه ابزار دیپلماسی کشورها تبدیل شده است. هدف مطالعه حاضر طراحی مدل اعمال قدرت نرم از طریق دیپلماسی ورزشی است. پژوهش حاضر از نوع پژوهش های بنیادی، که به صورت کیفی و به روش پیمایشی انجام شد. جامعه آماری شامل خبرگان بین المللی در حوزه های دیپلماسی و دیپلماسی ورزشی بود. با مرور ادبیات تحقیق، 200 خبره شناسایی و با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند،30 خبره به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری شامل پرسشنامه محقق ساخت به صورت نیمه باز طراحی شد. روایی و پایایی پرسشنامه از طریق یک مطالعه پایلوت کسب شد. همچنین، از روش دلفی فازی برای تحلیل داده ها استفاده شد. نتایج حاصل از تحلیل دو راند دلفی فازی منجر به تایید مدل اعمال قدرت نرم از طریق دیپلماسی ورزش شد. از این رو، منابع دیپلماسی ورزشی در سه گروه شامل رویدادهای ورزشی، سرمایه های انسانی ورزشی، و تولیدکنندگان ورزشی طبقه بندی شد. استراتژی های ماهرانه تبدیل شامل انسجام بین دیپلماسی رسمی و ورزشی، سفیران فرهنگی شایسته، عملکرد بالا و پوشش گسترده رسانه ای شناسایی شد و برآمدهای دیپلماسی ورزشی به دو گروه برآمدهای صریح/ویژه و برآمدهای ضمنی/عمومی طبقه بندی شد. اصلی ترین برآمد مورد انتظار اجرای ابتکارات دیپلماسی ورزشی، ایجاد صلح از طریق کاهش/رفع تنش بین دولت ها/ملت های متخاصم و توسعه صلح بین دولت ها/ملت های دوست می باشد.

    کلیدواژگان: دیپلماسی ورزشی، قدرت نرم، جوزف نای، خبرگان، دلفی فازی
  • حسین براخاص، محمدرضا برومند*، صلاح دستوم، بینش بزرگپور صفحات 297-326

    هدف از این پژوهش مدیریت کسب و کار در دوره بحران ناشی از بروز ویروس کرونا و ارایه عوامل، چالش ها و راهبردها بود. روش تحقیق از نوع کیفی با رویکرد اکتشافی سیستماتیک انتخاب شد. جامعه آماری شامل دو بخش منابع انسانی (اساتید، مدیران و تحلیلگران) و منابع اطلاعاتی (کتاب ها، مقالات، اسناد، رسانه ها، و...) بود. نمونه گیری به تعداد قابل کفایت و با روش قضاوتی بر مبنای رسیدن به اشباع نظری انجام شد (18 نفر و 48 سند). ابزار پژوهش شامل مطالعه کتابخانه ای نظامند و مصاحبه های اکتشافی ساختارمند بود. روایی ابزار براساس اعتبار حقوقی و علمی نمونه، نظر خبرگان و توافق بین مصححان ارزیابی و تایید گردید. جهت تحلیل یافته ها از روش کدگذاری مفهومی چندمرحله ای با رویکرد تحلیل سیستمی استفاده شد. چارچوب مفهومی نهایی شامل 77 مولفه، 22 بعد، 8 منظر و 3 سطح شناسایی شده بود. سه سطح مدل شامل سطوح زمینه ای-محیطی، ساختاری-قابلیتی و فرایندی-کارکردی است که متغیرهای زیرمجموعه آن ها به صورت متوالی نسبت به هم اثرگذاری-اثرپذیری دارند. در انتها مهم ترین چالش ها و راهبردها درون و برون سیستمی برای کارآمدسازی مدیریت کسب وکار در شرایط بحران و رکورد اقتصادی کرونا براساس چارچوب مفهومی ارایه گردید. براساس کلیات یافته های می توان گفت که مدیریت کسب و کارهای ورزشی در شرایط بحران و رکود اقتصادی نیازمند بکارگیری استراتژی تغییر و نوآوری به همراه شبکه سازی محیطی مبتنی بر فناوری است.

    کلیدواژگان: رکود اقتصادی، بحران کرونا، کوید19، مدیریت بحران، کسب و کار ورزشی
  • کیوان موسوی چشمه کبودی، محمد حکاک*، رضا سپهوند، امیرهوشنگ نظرپوری صفحات 327-362

    مدیریت استعداد جهانی می تواند تاثیرات مثبت قابل توجهی بر عملکرد سازمان ها داشته باشد. شناسایی فرایندها، بسترها و عوامل ایجاد کننده مدیریت استعداد جهانی می تواند در بهبود عملکرد سازمان های ورزشی موثر واقع شود. هدف از این تحقیق تبیین عوامل موثر بر مدیریت استعداد جهانی با تاکید بر توسعه سرمایه انسانی در سازمان های ورزشی ایران است. این تحقیق با روش تحقیق کیفی و با ماهیت اکتشافی- توصیفی انجام گرفت. از طریق نمونه گیری هدفمند گلوله برفی و بر اساس مصاحبه های عمیق، داده های تحقیق از متخصصان و مدیران سازمان ها جمع آوری شد. بر اساس روش نظریه داده بنیاد سیستماتیک، داده ها پس از کد گذاری تجزیه و تحلیل شدند. نتایج تحقیق عواملی همچون عوامل برون سازمانی و درون کشوری، عوامل ساختاری، عوامل محیطی، عوامل رفتاری، عوامل مدیریتی، عوامل خارج از سازمان و کشور، هوشمندی منابع انسانی، هوشمندی رقبا، هوشمندی مشتریان و هوشمندی بازار را بعنوان علل موثر مدیریت استعداد جهانی شناسایی نمود. بر اساس مدل طرح شده توصیه می شود که نقش عوامل مختلف موثر بر مدیریت استعداد جهانی مد نظر قرار گرفته و برای ترویج و رشد این مهم تدابیر نظام مندی اندیشیده شود.

    کلیدواژگان: مدیریت استعداد، مدیریت استعداد جهانی، هوشمندی، نظریه داده بنیاد
  • مهتاب مشتاقی، حمید قاسمی*، نازنین راسخ صفحات 363-392
    هدف از این پژوهش طراحی الگوی نقش رسانه های جمعی در توسعه ورزش همگانی کشور و راهبردهای آن است. روش پژوهش حاضر کیفی و از نوع اکتشافی است. جامعه آماری شامل اساتید دانشگاه و صاحب نظران و سازندگان برنامه های ورزشی در رسانه ها بودند. رشته تحصیلی و داشتن تالیفات علمی مرتبط با موضوع، دارا بودن سمت های مدیریتی و تجارب اجرایی در حوزه ورزش همگانی از جمله شاخص های انتخاب لیست اولیه صاحب نظران بود. روش نمونه گیری به صورت نمونه گیری غیر احتمالی، با انتخاب هدفمند و با حداکثر تنوع یا ناهمگونی استفاده شد. اندازه نمونه در این پژوهش بر مبنای شاخص اشباع نظری برابر با 16 نفر بود. ابزار اندازه گیری مصاحبه باز بود و بر مبنای سه مرحله کدگذاری باز، محوری و گزنینشی که کمک نرم افزار Maxqda نسخه 2018 تحلیل شد. بر مبنای تحلیل داده-ها 145 مفهوم اولیه، 4 مقوله اصلی شناسایی شد. سپس 7 قضیه نظری براساس مدل پارادایمی برای طراحی الگوی نقش رسانه های جمعی در توسعه ورزش همگانی کشور و راهبردهای آن شناختی مطرح شد. شاخص های شناسایی شده شامل موانع توسعه، عوامل تسهیل کننده، عوامل توسعه دهنده، راهبردهای توسعه و پیامدهای حاصل از توسعه ورزش همگانی با توجه به نقش رسانه ها بود.
    کلیدواژگان: رسانه های جمعی، توسعه، ورزش همگانی، راهبردها
|
  • Jasem Manouchehri * Pages 17-54
    One of the marketing communications strategies for promoting a brand is sport celebrities' endorsement, however, sponsors are always concerned of experiencing doping related consequences for their brands and products due to the consumers' believes and beliefs on the endorsed product which may be changed by those consequences. The main purpose of the present research was to modeling the consequences of endorser’s doping scandal in sport marketing. 56 items were used and 224 men and women students of bachelor program of physical education and sport sciences of the Iranian universities participated in measuring the research variables and model the causal relations. The research data were analyzed by confirmatory factor analysis (CFA) and structural equation modeling (SEM). The results of SEM showed acceptable model fit indexes and significant relationships between variables. Results also revealed that reasoning strategy of moral rationalization has a moderating effect on the relationship between moral emotions and attitude change toward doped athlete. Finally, regarding to the personal differences as cultural, social, personality and livelihood, the manner of responding to the questionnaire can be consider as a research limitation. However, moral emotions negative dimensions (Contempt, Anger, Disgust) were analyzed as significant variables in predicting consumer’s behavior and attitude in the current research, other positive dimensions (Gratitude, Awe, Admiration) should be explored in the future studies.
    Keywords: Doping Scandal, Endorser, Marketing, Sport, Structural Equations
  • Rasool Norouzi Seyed Hossini * Pages 55-82
    Understanding and analyzing negative behaviors sport teams could be useful in team management. The aim of this study is designing a model of cynicism in sports teams from social perspective. this research was conducted through qualitative research method with the fundamental-exploratory nature. Research data were collected through snowball sampling method and based on in-depth interviews composed of experts. According to grounded theory and Classic approach data were analyzed after coding. The results showed that cynicism in sports teams has three levels include: behavioral, emotional and cognitive. Causes and driver forces of creation cynicism in sports teams are behavioral, Structural and contextual. Consequences of cynicism in sports teams are individual and collective. In order to optimal management of sports teams there must well understand of cynicism in sports teams. Therefor must be taken to account causes and driver forces of creation cynicism in sports teams, cynicism and its consequences. Based on this understanding, key decisions are made and practices to be taken.
    Keywords: Cynicism, Driver forces, Sports teams, Glaser, Grounded Theory
  • Abed Mahmoعdian *, Saeed Sadeghi Boruojerdi Pages 83-114

    Brand, branding and its management are not new in sports management, but the concept of athlete brand and its management is a topic that has recently attracted the attention of researchers. Therefore, the purpose of this descriptive and correlational study was to examine the role of managing the characteristics of the athlete brand in psychological commitment and behavioral  loyalty to the athlete.  All students of the University of Kurdistan who are Crist Ronaldo fans were selected as the statistical population. The measurement tools included athlete brand image questionnaire with 30 questions (Arai et al, 2013), psychological commitment questionnaire with 3 questions (Väätäinen & Dickenson, 2018), and behavioral loyalty questionnaire with 4 questions (Bauer et al, 2008). The content validity of the questionnaires was confirmed by experienced professors and their internal conformity was approved by Cronbach's alpha test. In addition, a structural equation model was used to test the hypotheses. The results showed that the athlete brand characteristics: Athletic expertise (0.81), Relationship effort (0.75), Role model (0.70), Sportsmanship (0.71), Lifestyle (56.5), Physical attractiveness (0.52), Competition style (0.44), Rivalry (0.40), Symbol (0.39) and Body fitness (32) had the most effect on fans' psychological commitment directly, and their behavioral loyalty indirectly. Moreover, psychological commitment with a regression coefficient of 0.71  affected behavioral loyalty. This research can provide a coherent insight into the management of athlete brand characteristics, for sports team managers, athlete program managers,  sports marketers and the athletes themselves. It also provides a wide range of management actions necessary for better managing athletes' brand, creating a strong brand, creating a desirable image and its desirable association, and finally developing fans' psychological commitment and loyalty to athletes and enjoying the benefits and results from them.

    Keywords: Athlete brand, Crist Ronaldo, athlete brand attributes, psychological commitment, behaviour loyalty
  • Zohre Shoja, Hossein Peymanizad *, Mohammad Kashtidar, Hassan Fahim Pages 115-140
    Objective

    The purpose of the current research is to identify the Strategies and Consequences of Utilization of Sport influencers on the consumption of the Iranian sport products with the social media approach

    Methodology

    In order to achieve this goal, qualitative methodology and research method of grounded theory) Strauss and Corbin( was used and in terms of purpose. The research population included professors, experts and experts in sport marketing, Internet and economics and Sampled subjects were targeted and based on the criteria.The data collection tool was a semi-structured interview, and the data from the interviews were analyzed and coded in a context-based way.

    Results

    The results of the grouping of codes represent 10 main categories, 62 sub categories that are presented in the form of a paradigmatic model including strategies (Informing and cognition, governance, innovation and cognition, culture making, rules and regulations and new marketing) and consequences (Cultural and ethical development, technology development, social development and personal branding development) emerged.

    Conclusion

    The use of Sport influencers is the source of brand differentiation. Given the range of target groups and social media audiences that have no limits on age and gender, Also, attractive sports influencers in the sports environment, if sports marketers can not afford to use these valuable human resources, choose the right strategies and provide cultural and moral development, technology development, social development and personal branding development, will not be satisfy The audience.

    Keywords: Sport Marketing, Sport influencers, social media, Grounded Theory
  • Sahar Pirjamadi, Habib Honari *, Gholam Ali Kargar, Gholamreza Shabani Bahar Pages 141-170

    In the post-industrial era, one of the elements of sustainable development in anything country is knowledge-based corporations. In Iran country, special attention to the growth and prosperity of these companies, especially knowledge-based sports companies among policy makers has been paid too. One of the challenges for these companies to succeed in the field of sports is their continued growth and sustainability. In this regard, the qualitative approach and Grounded Theory, Strauss and Corbin method to identify the growth and sustainability factors of knowledge-based sports companies in Iran have been used. The study population consisted of faculty members, PhD students, knowledge-based companies, science and technology parks, sports and non-sport development centers, and industry experts consisting of 16 individuals who were selected using purposive sampling and snowball sampling. Finally, based on research findings, structural, governmental, Hard infrastructure, public-private cooperation policy making, were the main factors. Knowledge based sports Companies skills, political factors, financial and managerial factors including contextual factors and sports startup exhibitions and conferences to create creative ideas, corporate integrity, consultants, branding such as interferer factors were in this study. Facilitating regulation, expert manpower, and the creation of a specialized maternal institute were such procedures of this study that can help to employment creation, development and improvement of sport and the country's economic Sustainable growth under sanction.

    Keywords: Knowledge based, Sustainability, Grounded Theory, Strauss, Corbin, Iran
  • Mohamad Soltanhoseini, Mehdi Salimi *, Mohsen Tayebi Pages 171-206

    Either success or failure of sports projects as one of the most important urban public utilities, which has a variety of impacts on the environment and society. Unfortunately, it has failed in many cases in our country and has led to the loss of huge budgets. The aim of this study is to analyze the key success factors behind of the construction of sports facilities projects. The statistical population of this study includes all employers, consultants and contractors who participated in designing, constructing, monitoring and exploiting the second phase of the Naghsh-e-Jahan Stadium in Isfahan. In this matter, about 200 people are chosen among them, as the statistical sample by random sampling. The research measuring tool is a researcher-made questionnaire whose formal and content validity was confirmed by experts after careful examination of the texts and literature of the research. Moreover, its reliability is calculated using Cronbach's alpha (0.873). In addition to the descriptive statistics, the Pearson correlation coefficient, exploratory factor analysis, and the second order confirmatory factor analysis were utilized to investigate the data. The computational results showed that the most important key success factors of sport projects were management factors (0.95), environmental factors (0.83), project characteristics (0.81) and organizational factors (0.78) respectively.

    Keywords: project management, Success, sports projects, Naghsh-e Jahan sport complex
  • Mahmood Papi, Zeinab Mondalizadeh *, Karim Zohrevandian Pages 207-234
    The purpose of this paper was to determine the innovation strategies in sports clubs based on the Blue Ocean approach. The study was a qualitative and purposeful one. For data collection, library studies, interviews and Delphi questionnaires were used. The statistical population was professors of sport management of universities, sport specialists and sport entrepreneurs in Khuzestan province. Using purposive sampling method, 17 person in the first round, 29 in the second round and 27 in the third round of Delphi panel participated in the study. Due to the degree of convergence, the Delphi approach ended in the third round. The findings showed that according to the decision-making model of the four actions in the Blue Ocean approach, including strategies of creation, incremental strategy, reduction strategy and elimination strategy, activities that sports clubs did not address and should be based on strategy creation, included charitable social partnerships and the creation of advertising campaigns. Based on the incremental strategy, the activities that sports clubs should invest in and compete with included increasing use of creative exercise approaches. According to the downsizing strategy, activities that the sports clubs had to reduce included reducing financial costs by using creative approaches and retaining former sports club customers, and ultimately eliminating strategies, including activities that sports clubs should not to do including wrong training activities and training mistakes in sports clubs and eliminating delays in providing services to sports club stakeholders.
    Keywords: Innovation, Blue Ocean, Sports club, Decision Making Pattern, Strategy
  • Fatemeh Jafari Siavashani, Reza Nikbakhsh *, Alimlhammad Safania Pages 235-262
    The concept of pride is closely related to the sport environment and one of the characteristics of an athlete is humility and humility. The aim of present research is to normalize pride questionnaire in athletic society. The research method is correlational. Statistical population in this study was athletes in one of futsal, volleyball, basketball, water polo leagues. In order to examine data, exploratory and confirmatory factor analyses and for data gathering Tracy and Robins 2007 pride questionnaire with two factors of authentic (7 questions) and heuristic pride (7 questions) were used. The reliability of the questionnaire was calculated as 0.93 by Cronbach's alpha. For normalize questionnaires confirmatory and exploratory factor analyses and LISREL were used. The results of factor analysis of the Pride Questionnaire indicated that the reliability of the two components of Authentic and Heuristic pride was 0.88 and 0.90. Results obtained confirmed the reliability of questionnaire. Results of behavior questionnaire factor analysis indicated that questionnaire has acceptable relevance. And two questions with a factor load less than 0.9 were removed from the false pride factor, Furthermore, research final showed that heuristic pride, it promotes a moral behaviors such as ignoring athletic spirit and resorting to deception and offense in order to achieve success. Therefore, considering the utility of the tool, the Pride Questionnaire can be a useful tool for identifying the type and amount of pride, reinforcing positive pride and moderating the negative pride of athletes in different sports fields.
    Keywords: Pride, Authentic Pride, Heuristic pride, athlete
  • Kambiz Abdi, Mahdi Talebpour *, Mohammad Javad Ranjkesh, Hadi Jabbari Nooghabi Pages 263-296

    As we enter the 21st century, sports are becoming an essential part of the toolbox of a country’s public diplomacy. The aim of this study was at modeling of soft power implementation throughout sport diplomacy. This was a fundamental study, a qualitative one that held in survey. The statistical population included the international experts in the fields of public and sports diplomacy. By review of the literature, 200 experts were identified, and 30 experts were selected as sample using purposive sampling method. A semi-open researcher-made questionnaire was designed to collect the experts’ opinions. Fuzzy Delphi method was used for data analysis using Excel 2013 software. The results of two fuzzy Delphi round analyzes led to the confirmation of the model of soft power implementation throughout sport diplomacy. Hence, sports diplomacy resources were classified into three categories, including sporting events, sports human capitals, and sports producers and products. The conversion Tools of sports diplomacy resources to diplomatic outcomes were identified as official and sports diplomacy solidarity, competent cultural ambassadors, high performance, and mass media coverage. The outcomes of sport diplomacy endeavors were categorized into two groups of explicit/special outcomes and implicit/general outcomes. The main outcome of the implementation of sport diplomacy initiatives and plans is to create peace through the reduction/elimination of tension between hostile states/nations and the development of peace between friendly states/nations.

    Keywords: Sport Diplomacy, Soft Power, Joseph Nye, Experts, Fuzzy Delphi
  • Hossien Brakhas, Mohammad Reza Boroumand *, Salah Dastoom, Binesh Bozorgpour Pages 297-326

    The purpose of this study was Business management in crisis period caused by the coronavirus and to provide the factors, challenges and strategies. The qualitative research method was selected with a systematic exploratory approach. The statistical population consisted of two parts: human resources (professors, managers and analysts) and information resources (books, articles, documents, media, etc.). Adequate sampling was performed by judging based on theoretical saturation (18 and 48 documents). The research tools included the study of systematic libraries and structured exploratory interviews. The validity of the instrument was evaluated and approved based on the legal validity of the sample, the opinion of the experts and the agreement between the proofreaders. To analyze the findings, multi-stage conceptual coding method with system analysis approach was used. The final conceptual framework included 77 components, 22 dimensions, 8 perspectives and 3 identified levels. The three levels of the model include contextual-environmental, structural-functional and process-functional levels, the sub-variables of which are sequentially effective-effective against each other. Finally, the most important challenges and strategies in and out of the system for business management efficiency in crisis situations and Corona's economic record were presented based on the conceptual framework. Based on the general findings, it can be said that the management of sports businesses in times of crisis and economic recession requires the use of change and innovation strategy along with technology-based environmental networking.

    Keywords: Economic Recession, Corona Crisis, Quid 19, Crisis Management, Sports Business
  • Keivan Mousavi Cheshmehkaboodi, Mohammad Hakak *, Reza Sepahvand, Amirhoshang Nazarpouri Pages 327-362

    Global talent management can have significant positive impacts on the performance of organizations. Identification of processes, substrates and agents of global talent management can be effective in improving the performance of sports organizations. The aim of this study is to explain the factors influencing global talent management with emphasis on human capital development in Iranian sports organizations. this research was carried out by qualitative research with an exploratory- discriptive nature. Through a snowball targeted sampling and based on deep interviews, the research data was collected from experts and managers. According to the Grounded theory method, data was analyzed after encoding. The results of research have identified factors such as inter-organizational and intra-country factors, structural factors, environmental factors, behavioral factors, managerial factors, agents outside the organization and country, intelligence of human resources, intelligence of competitors, intelligence of customers and intelligence of the market as effective causes of global talent management. Based on the proposed model, it is recommended that the various role of effective global talent management be considered and considered to promote and develop this important system of measures.

    Keywords: Talent management, global talent management, Intelligent, Grounded Theory
  • Mahtab Moshtaghi, Hamid Ghasmi *, Nazanin Rasekh Pages 363-392
    The purpose of this study was to design a role model for the role of mass media in the development of public sport in the country and its strategies. The research method is qualitative and exploratory. The statistical population consisted of university professors and sports media experts and creators. The field of study and having academic backgrounds related to the subject, having managerial positions and executive experience in the field of public sport were among the criteria for selecting the top list of experts. The sampling method was non-probability sampling with purposeful selection with maximum diversity or heterogeneity. The sample size in this study was 16 persons based on theoretical saturation index. The interviewing tool was open-ended and based on three open, axial and selective coding steps that were analyzed with the help of Maxqda 2018 software. Based on the data analysis of the 145 primary concepts, 4 main categories were identified. Then, seven theoretical theories were developed based on a paradigm model for designing the role model of mass media in the development of national sport and its cognitive strategies. Identified indicators included development barriers, facilitation factors, development factors, development strategies, and consequences of the development of mass sport with respect to the role of the media.
    Keywords: Mass media, Development, mass sports, Strategies