فهرست مطالب

دانش انتظامی مازندران - سال یازدهم شماره 1 (پیاپی 40، بهار 1399)

نشریه دانش انتظامی مازندران
سال یازدهم شماره 1 (پیاپی 40، بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/06/10
  • تعداد عناوین: 6
|
  • محسن ذبیحی صفحات 1-33

    این پژوهش بر آن است با مطالعه و بررسی موضوع مسیولیت پذیری دستگاه های مرتبط با امنیت اخلاقی، سهم آنها را در راستای اجرای موفقیت آمیز این طرح تعیین نماید.یکی از مسایلی که در جامعه ما از اهمیت زیادی در حوزه اجتماعی برخوردار است، بحث امنیت اخلاقی است. هدف این پژوهش تعیین سهم دستگاه ها و سازمان های مرتبط با امنیت اخلاقی است. روش این پژوهش از حیث هدف کاربردی و از نظر شیوه گردآوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات، توصیفی تحلیلی می باشد. نمونه آماری پژوهش 34 نفر از مدیران و کارشناسان دستگاه های مرتبط با موضوع امنیت اخلاقی است. در مرحله تعیین سهم دستگاه ها از آزمون فریدمن استفاده شد. بدین ترتیب دستگاه هایی که نقش پررنگ تری در مساله امنیت اخلاقی داشتند از دستگاه های با تاثیر کمتر، تفکیک شدند. در نتیجه مشخص شد نقش دستگاه های فرهنگی یا به عبارتی ایجابی از نقش دستگاه های اجرایی یا سلبی به مراتب بیشتر و با اهمیت تر است. در انتها نیز با توجه به نتایج حاصل شده، پیشنهادات و راهکارهای اجرایی ارایه شد.

    کلیدواژگان: امنیت اخلاقی، امنیت اجتماعی، پلیس، حجاب
  • سید مهدی احمدی، علی دستور صفحات 35-52
    زمینه وهدف

    نیاز به امنیت در واقع یکی از نیازهای اصلی انسان است و از آنجا که سرمایه اجتماعی حاصل اعتماد و پیوندهای اجتماعی و زمینه ساز رفتار هنجارمند است, می تواند نقش تعیین کننده ای در احساس امنیت اجتماعی و بالطبع کاهش آسیب را در پی داشته باشد .لذا هدف این پژوهش،بررسی ارتباط بین سرمایه اجتماعی و احساس امنیت اجتماعی دربین شهروندان شهرستان نکاء است.

    روش

    این تحقیق به شیوه پیمایشی انجام گرفته است و جامعه آماری پژوهش، شهروندان شهرستان نکایی بین سال های 18تا30 سال بوده اند که 19000 نفر بودند و 376 نفر از آنان با استفاده از فرمول کوکران و به شیوه نمونه گیری تصادفی انتخاب شده اند. روایی پرسشنامه ها مورد تایید اندیشمندان و خبرگان قرار گرفت و پایایی آن با استفاده از فرمول آلفای کرونباخ به ترتیب برای پرسشنامه سرمایه اجتماعی 82/0 و پرسشنامه احساس امنیت اجتماعی 94/0 به دست آمد. روش آماری تجزیه وتحلیل داده ها و نرم افزار به کاررفته  SPSS از آمار استنباطی شامل(ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون و فریدمن) استفاده شده است.

    یافته

    یافته های پژوهش نشان می دهد که سرمایه اجتماعی بر  احساس امنیت در بین شهروندان شهرستان نکا رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد. و مولفه های سرمایه اجتماعی با احساس امنیت اجتماعی رابطه معنادار وجود دارد. همچنین فرضیه چهارم براساس آزمون فریدمن، بعد شناختی با ضریب 26/2 در اولویت اول قرار دارد،

    نتایج

    در نتیجه بیش ترین اثر را بر احساس امنیت اجتماعی دارد و در ادامه با ضریب 37/2 در اولویت دوم و بعد رابطه ای با ضریب 20/2 و بعد ساختاری با ضریب 43/1  در رتبه سوم و پایانی قرار دارد در نتیجه کم ترین اثر را بر احساس امنیت اجتماعی در ناجا دارد.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، احساس امنیت اجتماعی، نوجوانان، نکاء
  • سیده زهرا حسینی درونکلایی صفحات 53-64

    جمهوری اسلامی ایران حکومتی مردمی و مبتنی بر اصول و قواعد دین مبین اسلام است. در این میان نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران که بر اساس قانون اساسی حفظ نظم و امنیت مردم در تمام ابعاد آن را برعهده دارد در کنار سایر دستگاه های امنیت ساز می تواند با انجام دقیق وظایف خود موجب تحقق اصول مورد اشاره مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در بیانیه "گام دوم انقلاب" شود. حال زمانی که سخن از نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در میان است باید به آن از دیدگاه اسلام نگریسته شود زیرا این نهاد برای اعمال دو اصل دینی امر به معروف و نهی از منکر از طریق حاکمیت دولت اسلامی شکل گرفته است. هدف این پژوهش تبیین نقش ناجا در تحقق جامعه اسلامی با تاکید بر دیدگاه های مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی) می باشد. در این راستا نویسنده سعی نموده است با مراجعه به افکار و اندیشه های مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، جایگاه و نقش نیروی انتظامی جمهوری اسلامی در تحقق جامعه اسلامی به بحث بگذارد. این پژوهش به روش تحلیلی - تبیینی و با بهره گیری از منابع کتابخانه ای و اینترنت انجام شده است.
    یافته ها نشان داد که از نگاه مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، امنیت دارای اهمیت ویژه ای می باشد که این مهم از طریق ناجا به عنوان مهمترین تولید کننده گان اقتدار و امنیت ملی برآورده خواهد شد و از طرفی بر اساس نقشه راه انقلاب اسلامی، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران دارای وظایفی است که می تواند موجب قوام و دوام دولت و جامعه اسلامی گردد

    کلیدواژگان: ناجا، جامعه اسلامی، بیانیه گام دوم انقلاب
  • محمدکاظم محمودی، ذاکر مختاری، مجید باقری جام خانه صفحات 65-90
    زمینه و هدف

    هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر فضای فرهنگی شبکه اجتماعی اینستاگرام بر مدگرایی است . این پژوهش از لحاظ هدف جزء پژوهش های کاربردی و ازلحاظ ماهیت و روش اجرا، جزء پژوهش های توصیفی از نوع پیمایشی انتخاب شد.

    روش تحقیق:

    جامعه آماری پژوهش را جوانان شهرستان ساری بر اساس آمار ثبت شده در مرکز آمار شهرستان ساری، تشکیل می دادند که بر اساس فرمول نمونه گیری کوکران 383 نمونه به روش غیرتصادفی انتخاب شد. روش گردآوری داده ها از نوع کتابخانه ای و میدانی و از ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش پرسشنامه ی استاندارد بود. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از دو روش آماری توصیفی و استنباطی بهره گرفته شد. در آمار استنباطی از آزمون های کلموگروف-اسمیرنوف برای ارزیابی نرمال بودن داده استفاده گردید. چون توزیع داده های همه متغییرهای مورد بررسی تحقیق نرمال بود از آزمونی ک نمونه ای t در نرم افزار SPSS  استفاده گردید.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد فضای فرهنگی شبکه اجتماعی اینستاگرام و ابعاد سه گانه آن (بعد رفتاری، بعد نگرشی، بعد شناختی) بر مدگرایی جوانان شهرستان ساری تاثیر داشت.

    کلیدواژگان: فضای فرهنگی، شبکه اجتماعی اینستاگرام، مدگرایی، بعد شناخت
  • علیرضا اسپهبدی، هادی ایوبی صفحات 91-110

    هدف از انجام این پژوهش بررسی رابطه رضایت شغلی و تعهد سازمانی با رفتار شهروندی سازمانی نیروی انتظامی  شهرستان ساری بود. این پژوهش از نظر روش گردآوری داده ها « توصیفی» از نظر نوع «همبستگی» و از نظر هدف «کاربردی» بوده است. جامعه آماری در این تحقیق شامل کلیه کارکنا ن نیروی انتظامی شهرستان ساری بود که تعداد آن طبق آخرین آمار 458 نفر بوده است. تعداد نمونه بر اساس جدول گرجسی و مورگان، 207 نفر به دست آمد. برای انتخاب نمونه های تحقیق از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای استفاده گردید. ابزار گردآوری داده ها در این تحقیق پرسشنامه رضایت شغلی گانون (2007)، پرسشنامه تعهد سازمانی آلن و مایر (1991) و پرسشنامه رفتار شهروندی سازمانی اورگان و کانوسکی (OCBI) (1996) بوده است. تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده، به دو روش توصیفی و استنباطی از طریق نرم افزار SPSS انجام شده است.

    یافته ها

    متغیر رضایت شغلی در پیش بینی تفییرات رفتار شهروند سازمانی تقریبا بی اثر بوده است. ضریب استاندارد شده تا برای متغیر تعهد سازمانی برابر با 759/0 بوده است. تغییرات تعهد سازمانی به طور معنی دار و مستقیم تغییرات رفتار شهروند سازمانی را پیش بینی کرد. در واقع این تعهد سازمانی هست که به صورت مستقیم در رفتار شهروند سازمانی کارکنان نیروی انتظامی شهرستان ساری موثر بوده است.

    کلیدواژگان: رضایت شغلی، تعهد سازمانی، رفتار شهروندی سازمانی
  • محمدکاظمی *، مهدی هلاج صفحات 111-136
    زمینه و هدف

    هدف از این مطالعه بررسی تاثیر رفتارهای توانمند سازی رهبری با رضایت کارکنان با توجه به نقش میانجی  توانمندسازی روانشناختی کارکنان می باشد. پژوهش حاضر از نظر شیوه گردآوری اطلاعات از نوع توصیفی - همبستگی و از حیث هدف، کاربردی می باشد.

    روش پژوهش:

    برای جمع آوری اطلاعات از روش کتابخانه ای- میدانی و پرسش نامه استاندارد استفاده شده است. با توجه به هدف پژوهش و موضوع پژوهش، جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه مدیران و کارکنان نیروی انتظامی استان مازندران می باشد؛ که تعداد آنها 285 نفر می باشد.

    یافته ها:

    در این پژوهش از روش مدل معادلات ساختاری در قالب نرم افزار لیزرل 80/8 برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شده است.

    نتایج

     نتایج نشان داد توانمندسازی رهبری در رضایت کارکنان تاثیر مثبت و معناداری دارد و همچنین بین توانمندسازی رهبری توانمندسازی روانشناختی تاثیر مثبت و معناداری می باشد. بنابراین، با توجه به نتایج به دست آمده از این پژوهش، می توان گفت که توانمندسازی روانشناختی منجر به بهبود رضایت کارکنان می گردند.

    کلیدواژگان: توانمندسازی رهبری، رضایت کارکنان، توانمندسازی روانشناختی
|
  • Mohsene Zabihi Pages 1-33

    One of the most important issues in our society in the social field is the issue of moral security. The purpose of this study is to determine the share of organizations related to moral security and also to make them responsible. The method of this research is applied in terms of purpose and descriptive-analytical in terms of the method of collecting and analyzing information. The sample of the research is 34 managers and experts of organizations related to moral security. Friedman test was used in determining the share of organizations. According to the results, it was found that the role of cultural organizations is far more important than the role of executive organizations. In the next step, the responsible making of organizations was considered. At this stage, the approach of comprehensive system interventions was considered by the researcher.In the end, according to the results obtained in the previous two stages, suggestions and executive solutions were presented

    Keywords: moral security, social security, Police, Hijab
  • Sayed Mahdi Ahmadi, Ali Dastoor Pages 35-52

    Background and goal:

    The need for security is in fact one of the main needs of human beings and since social capital is the result of trust and social ties and the basis of normal behavior, it can play a decisive role in feeling social security and of course reducing harm. Therefore, the purpose of this study is to investigate the relationship between social capital and the feeling of social security among the citizens of Neka city.

    Method

    This research has been done by survey method and the statistical population of the study was the citizens of Nekaei city between 18 and 30 years old who were 19000 and 376 of them were selected using Cochran's formula and random sampling method. The validity of the questionnaires was confirmed by thinkers and experts and its reliability was obtained using Cronbach's alpha formula for the Social Capital Questionnaire 0.82 and the Social Security Feeling Questionnaire 0.94, respectively. Statistical method of data analysis and SPSS software used inferential statistics including (Pearson correlation coefficient, regression and Friedman).

    Findings

    The research findings show that there is a positive and significant relationship between social capital and the feeling of security among the citizens of Neka city. And there is a significant relationship between the components of social capital and the feeling of social security. Also, the fourth hypothesis, based on Friedman test, the cognitive dimension with a coefficient of 2.26 is in the first priority,

    Results

    The results have the greatest effect on the feeling of social security and then with a coefficient of 2.37 in the second priority and a relational dimension with a coefficient of 2.20 and a structural dimension with a coefficient of 1.43 is in the third and final rank with the least effect On the feeling of social security in the NAJA

    Keywords: social capital, social security, Adolescents, Neka
  • Pages 53-64

    The Islamic Republic of Iran is a people's government based on the principles and rules of Islam. Meanwhile, the law enforcement force of the Islamic Republic of Iran, which is responsible for maintaining order and security of the people in all its dimensions according to the constitution, along with other security agencies, can fulfill the principles mentioned by the Supreme Leader in a statement, "The second step of the revolution. "Now, when it comes to the law enforcement forces of the Islamic Republic of Iran, it must be viewed from the perspective of Islam, because this institution was formed to apply the two religious principles of enjoining what is good and forbidding what is evil through the rule of the Islamic State. The purpose of this study is to explain the role of the NAJA in the realization of the Islamic society by emphasizing the views of the Supreme Leader (Grand Ayatollah Khamenei). In this regard, the author has tried to discuss the position and role of the law enforcement forces of the Islamic Republic in the realization of the Islamic society by referring to the thoughts and ideas of the Supreme Leader. This research has been done by analytical-explanatory method and using library and internet resources.
    The findings show that from the Supreme Leader's point of view, security is of particular importance, which will be met through the NAJA as the most important producers of national authority and security, and on the other hand, according to the roadmap of the Islamic Revolution. The law enforcement force of the Islamic Republic of Iran has duties that can lead to the stability and permanence of the government and the Islamic society

    Keywords: Naja, Islamic society, Statement of the Second Step of the Revolution
  • Pages 65-90
    Background and Aim

    The purpose of this study is to investigate the effect of the cultural atmosphere of the Instagram social network on fashion. This research in terms of component purpose Applied research and in terms of nature and method of implementation, was selected as a descriptive survey research.

    Methods

    The statistical population of the study consisted of the youth of Sari city based on the statistics registered in the Statistics Center of Sari city, based on the Cochran's sampling formula, 383 samples were selected non-randomly. The data collection method was library and field and one of the data collection tools in this study was a standard questionnaire. In order to analyze the data, two descriptive and inferential statistical methods were used. In inferential statistics, Kolmogorov-Smirnov tests were used to assess the normality of the data. Because the data distribution of all variables studied was normal, a t-test was used in SPSS software.

    Findings

    The findings showed that the cultural atmosphere of Instagram social network and its three dimensions (behavioral dimension, attitudinal dimension, cognitive dimension) had an effect on the fashion of Sari youth.

    Keywords: cultural space, Instagram social network, Fashion, cognition dimension
  • Alireza Espahbodi, Hadi Ayoobi Pages 91-110

    The purpose of this study was to investigate the relationship between job satisfaction and organizational commitment with organizational citizenship behavior of Sari police force. This research was "descriptive" in terms of data collection method, "correlational" in terms of type and "applied" in terms of purpose. The statistical population in this study included all employees of the Sari police force, the number of which, according to the latest statistics, was 458. Considering the size of the community and referring to the Georgian and Morgan tables, the sample size of the study was considered to be 207 people. Random random sampling was used to select the research samples. Data collection methods included: library and field. Data collection tools in this study are Gannon's Job Satisfaction Questionnaire (2007), Alan and Mayer's Organizational Commitment Questionnaire (1991), and Oregon and Kanowski's Organizational Citizenship Behavior Questionnaire (OCBI) (1996). The collected data were analyzed by descriptive and inferential methods through SPSS software. In this research, descriptive statistics have been used to calculate the mean and standard deviation of the research variables and to show the frequency and diagrams related to it, and inferential statistics are used to study the research hypotheses. The test included Amon Kalmogorov-Smirnov in the study to determine whether the research variables were normal and the Pearson correlation test to examine the relationship between the variables and the regression test to predict the dependent variable.

    Keywords: Job satisfaction, organizational commitment, Organizational Citizenship Behavior
  • Pages 111-136

    Background and goal:

    The aim of this study was to investigate the effect of leadership empowerment behaviors on employee satisfaction with respect to the mediating role of employee psychological empowerment. The present study is descriptive-correlational in terms of data collection method and applied in terms of purpose.

    Method :

    A library-field method and a standard questionnaire were used to collect information. According to the purpose of the research and the subject of the research, the statistical population of this research includes all managers and employees of the police force in Mazandaran province; Their number is 285 people.

    Finding

    In this research, the structural equation modeling method in the form of 8.80 LISREL software has been used to analyze the data.

    Results

    The results showed that leadership empowerment has a positive and significant effect on employee satisfaction and also has a positive and significant effect between leadership empowerment and psychological empowerment. Therefore, according to the results of this study, it can be said that psychological empowerment leads to improved employee satisfaction

    Keywords: Leadershi Empowerment, EmployeeSatisfaction, Psychological Empowerment