فهرست مطالب

نشریه مرور سیستماتیک در علوم پزشکی
سال دوم شماره 2 (پیاپی 3، تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/05/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فهیمه عابدینی، بتول نحریر* صفحات 1-10
    مقدمه

    در پرستاری ارتباط موضوع مهمی در انجام اقدامات مراقبتی و درمانی است و در حرفه پرستاری ارتباطات وسیع بین حرفه ای با همکاران، بیماران و خانواده ها و با دیگر حرفه ها وجود دارد که برای انجام کار تیمی الزامی است و حفظ این ارتباط در پرستاری ضروری است، با آگاهی از چالشهای ارتباط بین حرفه ای می توان به راهکارهای مناسب دست یافت.

    روش کار

    این مطالعه مروری نظامند با جستجو توسط کلمات کلیدی " Inter professional challenges"،Nursing communication" , "communication Challenge", "Communication Barriers  در پایگاه های اطلاعاتی معتبر Google Scholar, PubMed, ISI, magiran, Scopus انجام گرفت. معیار اصلی جهت ورود، مقالات چاپی تمام متن به زبان فارسی و انگلیسی در محدوده سالهای 2000 تا 2020 میادی بوده است. از چک لیستPRISMA برای بررسی و کنترل کیفیت مقاله استفاده شد.

    یافته ها

    ارتباط و همکاری بین حرفه ای و کارگروهی در پرستاری با چالشهای متعدد همراه است. عوامل تاثیر گذار؛ مانند تنوع و تفاوت سواد سامت، فرهنگ، زبان و شفافیت جایگاه و نقش حرفه ای است و این چالشها بر مواردی مانند کیفیت و ایمنی مراقبت، رضایتمندی پرستاران و هزینه های درمان و مراقبت تاثیر می گذارد.

    نتیجه گیری

    با وجود مطالعاتی در این رابطه، چالشهای بین حرفه ای متعددی در پرستاری وجود دارد که با بررسی و شناخت چالشها و توسعه راهبردهای ارتباطی مناسب، به مراقبت با کیفیت، ایمن و رضایتمندی کارکنان مراقبت و درمان فراهم خواهد شد.

    کلیدواژگان: ارتباط، ارتباط بین حرفه ای، چالش ارتباطی، موانع ارتباطی، پرستاری
  • ندا میرباقر آجرپز*، الهه مداحی صفحات 11-19
    مقدمه

    نتایج تحقیقات نشان داده طیف وسیعی از بیماران قبل از اعمال جراحی اضطراب را تجربه می کنند که این اضطراب مصرف داروها را افزایش داده و روند بهبودی بیمار را تحت تاثیر قرار می دهد. موسیقی درمانی یکی از روش های غیر دارویی جهت کاهش اضطراب بیماران است. با این وجود، مطالعات مختلف بر روی تاثیر این روش بر اضطراب بیماران اتفاق نظر ندارند. هدف از این مطالعه مرور سیستماتیک تاثیر موسیقی بر اضطراب بیماران قبل از جراحی عمومی می باشد.

    روش کار

    مطالعه حاضر به شیوه مرور سیستماتیک انجام شد. جستجوی منابع اطلاعاتی فارسیSID,Magiran , IranMedex و انگلیسی Pubmed,Scopus, Web Of Sciences, Ovid, Science Direct , و با کلید واژ ه های موسیقی درمانی، موسیقی، جراحی، جراحی عمومی، اضطراب از سال 2020 - 2010 انجام شد. تمام مقالات و مطالعات مرتبط با موسیقی درمانی جمع آوری شده و 9 مقاله مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    از 9 مقاله ای که مرور شد 2 مقاله فارسی و 7 مقاله انگلیسی بود. تمامی مطالعات از نوع کارآزمایی بالینی بودند. پنج مقاله از پژوهش های مرور شده حاکی از تاثیر مثبت موسیقی بر اضطراب بیماران قبل از جراحی عمومی بود. ولی نتایج سه مطالعه نشان دادند موسیقی درمانی بر میزان اضطراب بیماران قبل از جراحی تاثیری ندارد. نتایج یک مطالعه نیز نشان داد موسیقی بر میزان اضطراب تاثیری نداشته است ولی میزان دارو های آرامبخش در گروه مداخله را کاهش داده است.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج مطالعه، اتفاق نظر در مورد تاثیر موسیقی بر اضطراب قبل از جراحی وجود ندارد. پیشنهاد می گردد تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام گردد.

    کلیدواژگان: موسیقی، اضطراب، جراحی عمومی
  • لیلا ممشلی، کاروان بکماز، یوسف محمدپور* صفحات 20-32
    مقدمه

    علاقه ی فزاینده ای نسبت به تاثیر تله نرسینگ در کاهش بار بیماریهای مزمن به وجود آمده است.

    روش کار

    در این مطالعه، مروری جامع بر مرورهای سیستماتیک انجام شده درمورد تاثیر مداخلات تله نرسینگ بر مراقبت اولیه ی بیماری های قلبی عروقی انجام گرفت. مقالات برسی شده انگلیسی بین سال 2000 تا 2018 منتشر شده بودند. برای جستجوی مطالعات از بانک داده های بین المللی از جمله CINAHL ,Web of Sciences , Science direct, Springer، Cochrane, EMBASE، Education Index British
    E RIC, Google Scholar، PubMed, SCOPUS, Wiley, استفاده گردید. مقالات از نظر کیفیت با استفاده از چک لیست های مربوطه ارزیابی شدند. داده ها توسط یک محقق استخراج شد. محقق دوم، با استفاده از فرم استاندارد شده، داد ه ها را بررسی کرده. سپس، دو ارزیاب با استفاده از پرسشنامه ی ارزیابی کیفیت مرورها کیفیت هر یک از مطالعات را بررسی کردند.

    یافته ها

    از تعداد 85 مقاله 13 مطالعه وارد گردید، چهار مطالعه بر مداخلات تله نرسینگ انجام شده بر فشارخون ، و 9 مطالعه بر تله نرسینگ و مدیریت نارسایی قلبی متمرکز بودند. هفت مطالعه در بررسی، نمره ی 5 و بالاتر دریافت کردند، و کیفیت خوبی داشتند.

    نتیجه گیری

    یافته ها نشان می دهد که تله نرسینگ موجب کاهش فشار خون، کاهش بستری کلی و بستری ناشی ازHF ، کاهش مرگ و میر  کلی و بهبود کیفیت زندگی می شود. همچنین موجب بهبود پیامدهای بیماری و کاهش هزینه های سلامت می شود. با این وجود، به تحقیقات بیشتری برای بررسی اجزای مداخلات تله نرسینگ نیاز داریم تا بتوانیم ارزش نسبی این اجزا را تعیین کنیم. همچنین، روش های تاثیرگذاری تله نرسینگ بر نتایج سلامت، به بررسی بیشتری نیاز دارند، تا نتایج مطلوب آن نشان داده شود.

    کلیدواژگان: مرور سیستماتیک، تله نرسینگ، نارسایی قلبی
  • حلیمه زارع شورکی، لیلا کلهر، حمیدرضا غلامی، اسما شجاعی، فهیمه عابدینی، محمد گوشی، سعید هاشمی، حسین محمودی* صفحات 33-45
    مقدمه

    یکی از مهمترین اولویت های دکترای پرستاری، تضمین کیفیت برنامه های آن است که در توسعه و بهبود برنامه های آموزشی تاثیر گذار خواهد بود. با توجه به اینکه مطالعات مختلف گزارشات متفاوتی در این زمینه ارایه کرده اند، همچنان چالشهایی در مورد فرآیند آموزش دانشجویان پرستاری در مقطع دکترا وجود دارد. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی چالش های آموزش در مقطع دکترا در دانشکده های پرستاری سراسر دنیا انجام گرفت.

    روش کار

    این مطالعه به صورت مروری در سال 2019 در پایگاه Google Scholar, SID, MagIran , PubMed , Science Direct, Scopus, با کلید واژه های
    Challenge, Nursing Education, Education Process, Nursing p.h.d انجام گرفت. به منظور بررسی و کنترل کیفیت مقالات از چک لیست PRISMA استفاده شد. در نهایت با در نظر گرفتن معیارهای ورود از بین مقالات یافت شده، 27 مقاله وارد مطالعه شد.

    یافته ها

    نتایج در 4 دسته مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها نشان داد هر چند که برنامه های آموزشی دکترای پرستاری طی سال های اخیر پیشرفت داشته اما از چالش های این مقطع می توان به تعداد کم اعضای هیات علمی، ارایه دروس اجباری و تکراری، منابع و بودجه ناکافی و نارضایتی دانشجویان اشاره نمود.

    نتیجه گیری

    ارزیابی های اندکی بر روی برنامه های دکترای پرستاری انجام شده است. چالشها و فرصتهای ایجاد شده در طول دوره تحصیل دکترا، مدیریت برنامه در این دوران را می طلبد. لذا مدیران دانشگاه هنگام برنامه ریزی دکترا باید به محدودیت منابع، بودجه و اساتید مجرب ناظر توجه داشته، اساتید با تخصص های مختلف را استخدام و منابع آموزشی و مالی را برای حمایت از برنامه های با کیفیت تامین نمایند.

    کلیدواژگان: آموزش پرستاری، فرآیند آموزش، دکترای پرستاری، چالش
  • مریم شجاع، نرگس ارسلانی، پریسا رسولی، ریحانه بابانتاج، شیما شیراوژن، مسعود فلاحی خشکناب* صفحات 46-60
    مقدمه

    با توجه به نقش پرستار در ارتقا سامت جامعه و از طرفی جایگاه آموزش بالینی در شکل دهی مهارت های اساسی و توانمندی های حرفه ای دانشجویان پرستاری، بررسی چالش های موجود در محیط آموزشی بالینی ضروری می باشد، شناسایی چالش های آموزش بالینی، به رفع یا اصلاح نقاط ضعف کمک نموده و می تواند موجب بهبود دستیابی به اهداف آموزشی، تربیت افراد ماهر و ارایه خدمات مراقبتی با کیفیت بالاتر شود.

    روش کار

    این مطالعه مروری با جستجوی کلید واژه های چالش، دانشجویان پرستاری، آموزش بالینی در مقالات منتشر شده در پایگاه های فارسی زبان SID ،Irandoc،Magiran از سال 1380 تا 1398 انجام شد. معیار ورود شامل مقالات فارسی زبان، مقالات اختصاصی در حوزه پرستاری و مقالاتی که پرستاری را درکنار چندین رشته دیگر مورد بررسی قرار دادند، بوده است. از مجموع 245 مقاله یافت شده پس از لحاظ کردن معیارهای ورود و خروج 23 مقاله مرتبط با هدف مقاله انتخاب شد.

    یافته ها

    چالش های آموزش بالینی در شش حیطه اصلی شناسایی شده است که شامل: 1) تسلط ناکافی مربیان در بخش های بالینی 2) آمادگی ناکافی دانشجو برای ورود به کارآموزی 3) عدم حمایت پرسنل از دانشجویان 4) عدم وجود برنامه مدون آموزشی جهت آموزش بالینی 5) عدم وجود الگوی مشخص جهت ارزشیابی بالینی 6) عدم همکاری و اعتماد بیماران به دانشجویان مربوطه می باشند.

    نتیجه گیری

    این یافته ها نشان دهنده لزوم توجه به آموزش بالینی بعنوان یک بخش بسیار مهم آموزش پرستاری حرفه ای با در نظر گرفتن چالش های آموزش بالینی در محیط آموزش بالینی در دانشجویان پرستاری، می باشد.

    کلیدواژگان: چالش، دانشجویان پرستاری، آموزش بالینی، آموزش پرستاری
  • ناصر جوادی، شیرین نصرالله نژاد طسوج، عاطفه ویسکرمیان، رسول رازنهان* صفحات 61-70
    مقدمه

    آموزش از مهمترین وظایف دانشگاه هاست که توجه به مولفه های موثر بر آن سبب بهبود کیفیت آن خواهد شد. لذا جهت اطاع از شاخص های موثر در این زمینه، بررسی دیدگاه مدرسین و دانشجویان امری ضروری است.

    روش کار

    در این مطالعه مروری، مقالات منتشر شده بین سال های 1399 - 1389 (2020 - 2010) مورد بررسی قرار گرفت.  جستجوی الکترونیک به دو زبان فارسی و انگلیسی با استفاده از کلید واژه های فارسی و انگلیسی آموزش، اثربخشی، علوم پزشکی (Education, effectiveness, medical sciences (در پایگاه های  SID، Magiran، Iran Medex, PubMed, Scopus, Ovid, Science Direct, Elsevier, ProQuest انجام و تعداد 14 مقاله استخراج گردید. معیارهای ورود به مطالعه شامل چاپ به زبان فارسی یا انگلیسی، پژوهشی بودن، داشتن کیفیت متوسط و بالا براساس ابزار  JBI-MASTARI و قابلیت دسترسی به نسخه کامل مقاله بود. معیارهای خروج هم شامل مقالاتی در قالب نامه به سردبیر، گزارش مورد و عدم دسترسی به نسخه ی کامل مقاله بودند.

    یافته ها

    بر اساس نتایج حاصل از مطالعات بررسی شده، شش شاخص مهم در اثربخشی آموزش در علوم پزشکی به ترتیب در شش حیطه قدرت ارتباط استاد، ویژگی های فردی استاد، روش تدریس، ویژگی های فردی دانشجو، دانش پژوهی و محیط آموزش بودند.

    نتیجه گیری

    با توجه به اهمیت آموزش در علوم پزشکی باید شاخص های تاثیر گذار در این حوزه بیشتر مورد توجه قرار گیرد و برنامه ریزی دقیق جهت ارتقای این شاخص ها در اساتید، دانشجویان و محیط آموزشی صورت گیرد. همچنین انجام مطالعات بیشتر در زمینه اولویت بندی این شاخص ها و توجه به نظرات فارغ التحصیلان و کارکنان مراکز بهداشتی و درمانی توصیه می شود.

    کلیدواژگان: آموزش، دانشجویان، مروری
  • ملیحه مختاری، بتول نحریر*، لیلا کریمی صفحات 71-80
    مقدمه

    اتاق عمل بیمارستان ها در طی پاندمی ها به دستورالعمل های جدیدی برای انجام ایمن و اثربخش جراحی ها نیاز دارند.

    روش کار

    در این مطالعه متاآنالیز سیستماتیک، مقالات منتشر شده در نیمه ی اول سال 2020 مورد بررسی قرار گرفتند. به منظور دست یابی به مستندات علمی مرتبط، جستجوی الکترونیک به زبان فارسی و انگلیسی و با استفاده از کلید واژه های کووید - 19 ، اتاق عمل، جراحی، همه گیری و دستورالعمل و معادل انگلیسی آنها
    Covid-19, operating room, surgery, pandemic and instructions در بانک های اطلاعاتی پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی(SID), بانک اطلاعات نشریات کشور (Magiran), بانک اطلاعات مقالات علوم پزشکی ایران(IranMedex,PubMed,Science Direct ، Web of Sciences وGoogle scholar  انجام و تعداد 144 مقاله استخراج گردیدکه بر اساس هدف و مرتبط بودن نتایج مطالعات، تعداد 10 مطالعه باقی مانده مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته ها

    بر اساس نتایج حاصل از مطالعات بررسی شده، آموزش پرسنل، مدیریت انتقال بیماران، مدیریت اتاق عمل اختصاصی کووید- 19 ، اقدامات کنترل عفونت، کاهش جراحی ها به موارد ضروری و اورژانسی، برقراری رویکرد تیمی و جامع مورد از مهمترین حوزه های کلیدی بررسی شده در آمادگی اتاق عمل بودند.

    نتیجه گیری

    بررسی مطالعات قبلی حاکی از آن است که وجود یک طرح کامل مدون و دقیق برای اجرای رویه های جراحی غیرقابل تعویق و اورژانسی در بیماران کووید- 19 مثبت اجباری است. بیمارستان ها بایستی پروتکل های داخلی خاص خود را تدوین کرده و آموزش کافی برای پرسنل درگیر با جراحی و مراقبت بیماران مبتا به کووید- 19 فراهم سازند.

    کلیدواژگان: کووید- 19، اتاق عمل، جراحی، پاندمی، آمادگی
  • نسیم صادقی محلی، نرگس ارسلانی، مجتبی راد، تابان نعمتی فرد، سوره خاکی، مسعود فلاحی، خشکناب* صفحات 81-103
    مقدمه

    همه گیری کووید- 19 بزرگ ترین چالشی است که سیستم های آموزشی در جهان تاکنون با آن روبرو بوده اند. دانشگاه های علوم پزشکی دانشجویان را از بالین و دانشگاه خارج و به سمت آموزش مجازی هدایت کردند. این گذار ناگهانی به ویژه در رشته های عملی همچون پرستاری با چالش های زیادی همراه شد.

    روش کار

    مطالعه حاضر از نوع مروری- سیستماتیک بوده و از مقالات فارسی و انگلیسی مستخرج از بانک های اطلاعاتی داخلی (SID, IranDoc) و خارجی (PubMed, Science Direct, Scopus, Google Scholar) با استفاده از کلید واژه های آموزش مجازی، یادگیری مجازی، آموزش الکترونیک، آموزش مبتنی بر وب، آموزش آنلاین، شبیه سازی واقعی مجازی، کرونا ویروس، کووید- 19 ، پرستاری و سایر کلید واژه های مرتبط به همراه معادل انگلیسی آن در بازه زمانی 2013 -2020 استفاده شد. معیار ورود شامل مطالعاتی کیفی، کمی و ترکیبی بود، که در به کار گیری انواع آموزش مجازی با موانع و چالش هایی مواجه شده و در ارزیابی کیفیت گیفورد نمره قابل قبولی کسب کرده بودند. انواع مطالعات مروری حذف شدند.

    یافته ها

    از مجموع 404 مقاله مرتبط، 44 مقاله واجد شرایط (42 مقاله انگلیسی و 2 مقاله فارسی) مرور شدند. نتایج نشان می دهد چالش های آموزش مجازی پرستاری قبل و بعد از کرونا در 3 طبقه به دست آمد: زیر ساخت های آموزش مجازی؛ فرآیند آموزش و ارزشیابی مجازی؛ اخاق و امنیت اطلاعات.

    نتیجه گیری

    ایجاد آمادگی در ابعاد مختلف انسانی و تجهیزات خود نیازمند برنامه ریزی دقیق است. اکنون زمان مناسبی است که با تقویت ساختار ها و تکنولوژی های ضروری و اصاح فرایند های آموزشی و ارزشیابی و آموزش اساتید و دانشجویان وضعیت تهدید آمیز کنونی را به فرصت تبدیل کرده و گام بلندی در راه توسعه سیستم های آموزش برداشته شود.

    کلیدواژگان: آموزش مجازی، آموزش الکترونیک، پرستاری، کرونا ویروس، کووید- 19
|
  • Fahimeh Abedini, Batool Nehrir* Pages 1-10
    Introduction

    Communication is an essential issue in performing care and treatment measures of nursing. There are extensive inter-professional communication colleagues in the nursing profession, patients and families, and other professions, which is necessary to do teamwork, and maintaining this relationship of nursing is essential. Being aware of the challenges of inter-professional communication can be achieved appropriate solutions.

    Methods

    This systematic review study was performed searching by keywords: "Nursing", "Interprofessional challenges", communication,, "communication Challenge", "Communication Barriers," in the reputable databases, Google Scholar, PubMed, ISI, magi ran and Scopus. The main criterion for entry was full-text printed articles in Persian and English between 2000 and 2020. The PRISMA checklist was applied to review and control the quality of the article.

    Results

    Communication and collaboration of inter-professional and teamwork in nursing are associated with multiple challenges. Influential factors include diversity and difference in health literacy, culture, language, and resolution and clear of professional position and role. These challenges affect the quality and safety of care, nurses' satisfaction, and care costs and treatment costs.

    Conclusions

    Despite studies in this regard, there are several inter-professional challenges in nursing that, by examining and recognizing the challenges and developing appropriate communication strategies, will be provided high quality and safe care of patients and care staff satisfaction.

    Keywords: Communication, Inter-professional communication, Communication challenge, Communication barriers, Nursing
  • Neda Mirbagher Ajorpaz*, Elahe Madahi Pages 11-19
    Introduction

    Research results have shown that a wide range of patients experiences anxiety before surgery, which increases drug use and affects the patient's recovery process. Music therapy is one of the non-pharmacological methods to reduce patients 'anxiety. However, various studies do not agree on the effect of this method on patients' anxiety. This study aimed to review music on patients' anxiety before general surgery systematically.

    Methods

    The present study was conducted as a systematic review. Search for Persian information sources IranMedex, Magiran, SID and English PubMed, Ovid, Scopus, Web Of Sciences, Science Direct, and the keywords music therapy, music, surgery, general surgery, anxiety from 2010-2020. All articles and studies related to music therapy were collected, and 9 articles were reviewed.

    Results

    Out of 9 articles reviewed, 2 articles were Persian, and 7 articles were English. Five articles from the reviewed studies showed a positive effect of music on patients' anxiety before general surgery. However, the results of three studies showed that music therapy does not affect patients' anxiety before surgery. The study results also showed that music had no effect on anxiety but reduced the number of sedatives in the intervention group.

    Conclusions

    According to the study results, there is no consensus on the effect of music on preoperative anxiety. It is suggested that more research be done in this context.

    Keywords: Music, Anxiety, General Surgery
  • Leila Mamashli, Karvan Bekmaz, Yousef Mohammad Pour* Pages 20-32
    Introduction

    There is a growing interest in telenursing's effect in reducing the burden of chronic diseases.

    Methods

    In this study, a comprehensive review of systematic reviews of the effect of telenursing interventions on primary care of cardiovascular diseases was performed. The reviewed English articles were published between 2000 and 2018. International databases, including CINAHL, Web of Sciences, Science direct ERIC, Google Scholar, PubMed, SCOPUS, Wiley, Springer, Cochrane, EMBASE, Education Index British, were used to search for studies. Articles were evaluated for quality using relevant checklists. Data were extracted by a researcher. The second researcher reviewed the data using a standardized form. Then, two evaluators evaluated the quality of each study using a review quality assessment questionnaire.

    Results

    Out of 85 articles, 13 studies were included, four studies focused on telecommunication interventions performed on blood pressure, and 9 studies focused on telecommunication and management of heart failure. Seven studies received a score of 5 or higher and were of good quality.

    Conclusions

    The findings show that telenursing reduces blood pressure, reduces overall hospitalization and HF-induced hospitalization, reduces overall mortality, and improves the quality of life. It also improves disease outcomes and reduces health costs. However, we need more research to examine the components of telephoning interventions to determine these components' relative value. Also, the methods of influencing telecommunication on health outcomes need further investigation to show the desired results.

    Keywords: Systematic Review, Nursing Trap, Heart Failure
  • Halime Zareshoraki, Leila Kalhor, Hamidreza Gholami, Asma Shojaee, Fahimeh Abedini, Mohammad Gooshi, Saeed Hashemi, Hossein Mahmoudi* Pages 33-45
    Introduction

    One of the most critical priorities of the Ph.D. in Nursing is to ensure the quality of its programs, which will be useful in the development and improvement of educational programs. Given that different studies have presented different reports in this field, there are still challenges in educating nursing students in the doctoral program. Therefore, the present study was conducted to investigate the challenges of doctoral education in nursing schools worldwide.

    Methods

    This review study was performed in 2019 in PubMed, Science Direct, Scopus, Google Scholar, SID, and Mag Iran with the keywords Challenge, Nursing Education, Education Process, Nursing Ph.D. PRISMA checklist was used to review and control the quality of articles. Finally, considering the inclusion criteria, 27 articles were included in the study among the found articles.

    Results

    The results were examined in 4 categories. The findings showed that although nursing doctoral programs have improved in recent years, this course's challenges include the small number of faculty members, the provision of mandatory and repetitive courses, insufficient resources and budget, and student dissatisfaction.

    Conclusions

    Few evaluations have been done on nursing doctoral programs. Challenges and opportunities created during the doctoral program require program management during this period. Therefore, when planning a doctorate, university administrators should pay attention to the limited resources, budget, and experienced supervisors, hire professors with different specialties, and provide educational and financial resources to support quality programs.

    Keywords: Nursing education, Training process, Ph.D. in nursing, Challenge
  • Maryam Shoja, Narges Arsalani, Parisa Rasouli, Reihane Babanataj, Shima Shirozhan, Masoud Fallahi Khoshknab* Pages 46-60
    Introduction

    Considering the nurses' role in promoting community health and clinical education in shaping the necessary skills and professional competencies of nursing students, it is necessary to examine the clinical education environment's challenges. Identifying the challenges of clinical education helps to eliminate or correct weaknesses and can improve the achievement of educational goals, train skilled people, and provide higher quality care services.

    Methods

    This review study was conducted by searching for the keywords of " challenge," "nursing students," "clinical education" in articles published in Persian language databases SID, irandoc, Magiran from 2001 to 2019. Inclusion criteria were Persian-language articles, technical articles in the field of nursing, and articles that examined nursing, along with several other disciplines. From a total of 245 articles found, 23 articles related to the article's purpose were selected after considering the inclusion and exclusion criteria.

    Results

    The challenges of clinical education have been identified in six primary areas, which include: 1) Insufficient mastery of instructors in clinical departments 2) Insufficient student readiness to enter internship 3) Lack of staff support for students 4) Lack of a written educational program for Clinical education 5) Lack of an exact model for clinical evaluation 6) Lack of cooperation and trust of patients in relevant students.

    Conclusions

    These findings indicate the need to pay attention to clinical education as a significant part of professional nursing education by considering clinical education challenges in nursing students' clinical education environment.

    Keywords: Challenge, Nursing students, Clinical education, Nursing education
  • Naser Javadi, Shirin Nasrollahnejhad Tasooj, Atefe Veiskaramian, Rasoul Raznahan* Pages 61-70
    Introduction

    Education is one of the universities' most important tasks, and paying attention to its useful components will improve its quality. Therefore, to know the effective indicators in this field, it is necessary to study teachers' and students' views.

    Methods

    In this review study, articles published between 2010-2011 were reviewed. Electronic search in Persian and English using Persian and English keywords education, effectiveness, and medical sciences in SID, Magiran, Iran Medex, PubMed, Scopus, Ovid, Science Direct, Elsevier, and ProQuest were performed, and 14 articles were extracted. Inclusion criteria included publishing in Persian or English, being research, having medium and high quality based on JBI-MASTARI tools, and accessing the full version of the article. Exclusion criteria also included articles in the form of letters to the editor, case reports, and lack of access to the full article.

    Results

    Based on the studies' results, the six essential indicators in the effectiveness of education in medical sciences were teacher communication power, teacher personal characteristics, teaching method, student personal characteristics, scholarship, and educational environment, respectively.

    Conclusions

    Due to the importance of education in medical sciences, effective indicators in this field should be paid more attention to, and careful planning should be done to promote these indicators in professors, students, and the educational environment. It is also recommended to conduct further studies in prioritizing these indicators and paying attention to graduates and staff of health centers' opinions.

    Keywords: Education, Students, Review
  • Malihe Mokhtari, Batool Nehrir*, Leila Karimi Pages 71-80
    Introduction

    Hospital operating rooms during pandemics, new guidelines are needed to perform surgeries safely and effectively.

    Methods

    In this systematic meta-analysis study, articles published in the first half of 2020 were reviewed. In order to obtain related scientific documents, electronic search in Persian and English using the keywords Covid-19, operating room, surgery, epidemic in the databases of SID, Magiran, IranMedex, PubMed, Science Direct, Web of Sciences and Google scholar and extracting 144 articles Based on the purpose and relevance of the study results, the remaining 10 studies were reviewed.

    Results

    Based on the results of the studies, personnel training, patient transfer management, management of Covid-19 dedicated operating room, infection control measures, reduction of surgeries to emergency cases, establishing a team and comprehensive approach to the case are the most important key areas studied. They were in the operating room.

    Conclusions

    A review of previous studies suggests that a well-codified and accurate plan for performing non-delayed and emergency surgical procedures in Covid-19 positive patients is mandatory. Hospitals should develop their internal protocols and provide adequate staff training involved in surgery and care for patients with Covid-19.

    Keywords: Covid-19, operating room, surgery, pandemic, Preparations
  • Nasim Sadeghi Mahali, Narges Arsalani, Mojtaba Rad, Taban Nematifard, Soore Khaki, Masoud Fallahi Khoshkenab* Pages 81-103
    Introduction

    The Covid-19 epidemic is the biggest challenge facing education systems in the world to date. Medical Sciences Universities took students out of educational and clinical settings and led them to virtual education. This sudden transition was accompanied by many challenges, especially in practical profession such as nursing.

    Methods

    The present study is a systematic review and is based on Persian and English articles extracted from Iranian (SID, IranDoc) and foreign databases (PubMed, Science Direct, Scopus, Google Scholar) using the keywords virtual learning, virtual education, e-learning, Web-based learning, online learning, virtual reality simulation, coronavirus, Covid-19, Nursing and other related keywords, from 2013-2020 were used and reviewed. Inclusion criteria included qualitative, quantitative and combined studies, which faced Barriers and challenges in using various types of virtual learning and scored an acceptable score in Gifford Quality Assessment. A variety of review studies were excluded.

    Results

    from 404 related articles, 44 qualified articles (42 English and 2 Persian) were reviewed. The results show the challenges of virtual education before and after Corona in 3 categories: infra-structures of virtual education; virtual training and evaluation process; ethics and information security.

    Conclusions

    Preparation in human and equipment dimensions requires precise planning. Now is a good time to turn the current threatening situation into an opportunity and take a big step towards developing education systems by strengthening the needful structures and technologies, reforming the education and evaluation process and training professors, students.

    Keywords: Virtual Education, E-learning, Nursing, Coronavirus, Covid-19