فهرست مطالب

نشریه مرور سیستماتیک در علوم پزشکی
سال دوم شماره 3 (پیاپی 4، پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/08/17
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زهرا صادقی آرانی* صفحات 1-12
    مقدمه

    شیوع ویروس ناشناخته ی کووید- 19 و همه گیری آن در پایان سال 2019 ، بسیاری از کشورها را غافل گیر و با یک بحران جدی مواجه کرد. پس از انتشار خبر شیوع این پاندمی، اقدامات فراوانی جهت کنترل و پیشگیری از گسترش آن در سراسر جهان از جمله ایران انجام شد. بسیاری از این اقدامات بدون آنکه به آنها «بازاریابی اجتماعی » اطلاق شود در برگیرنده ی اصول، راهبردها و مولفه های بازاریابی اجتماعی بوده است.

    روش کار

    مطالعه ی حاضر، مرور غیرنظام مند مستندات و شواهد مرتبط با راهبردهای ارایه شده و اقدامات انجام گرفته به منظور کاهش و کنترل ویروس کووید- 19 در ایران بوده که طی 7 ماه پس از شیوع این بیماری از 20 بهمن تا 20 شهریور1399 از 2 منبع  اطلاعیه های ارایه شده توسط سه مرکز علمی و رسمی (سازمان بهداشت جهانی، ستاد ملی مقابله با کرونا و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی) و گزارشات و مستندات ارایه شده در نشریات ادورای و کثیرالانتشار استخراج شده
    است.

    یافته ها

    پس از جمع آوری گزارشات و مصادیق طی بازه ی مذکور، این اقدامات و مشاهدات، در سه بخش رفتارهای مطلوب، مفاهیم بازاریابی شامل «بخش بندی، هدف گذاری و موقعیت یابی » و «آمیخته ی بازاریابی اجتماعی » طبقه بندی شده است.

    نتیجه گیری

    یافته ها نشان میدهد علیرغم تلاشهای صورت گرفته به منظور ترویج رفتارهای مطلوب جهت کنترل شیوع کووید 19 ، بسیاری از این تلاشها غیرسیستمیک و جزء نگر بوده و عدم توجه به اصول بازاریابی اجتماعی کلان، ناهماهنگی های بسیاری در اجرای سیاست های پایین دست و بالادست به وجود آورده که اثربخشی این اقدامات را به مخاطره انداخته است.

    کلیدواژگان: پاندمی کووید19، بازاریابی اجتماعی، رفتار
  • شیما شیراوژن، نرگس ارسلانی*، مریم شجاع صفحات 13-21
    مقدمه

    نیازهای مراقبتی بیماران دارای ناتوانی اغلب مورد غفلت واقع می شوند و یا به طور کامل شناسایی نمی گردد. شناخت روش های مختلف ارزیابی می تواند تیم مراقبت را در جهت انتخاب بهترین و جامع ترین روش ارزیابی نیازهای مراقبتی یاری نماید.

    روش کار

    این مطالعه ی مرور دامنه ای (scoping review) با رویکرد 5 مرحله ای Arksey & O'Malley طراحی و اجرا گردید. استراتژی جستجو با استفاده از کلید واژگان فارسی "بیمار دارای ناتوانی"، "نیازهای مراقبتی"، "ارزیابی نیازها"،"ناتوانی" و کلید واژگان انگلیسی patient with disability"، "disabled"، "care need assessment"، "need assessment disability"تنظیم شد. برای یافتن مقالات و پایان نامه های فارسی و انگلیسی زبان، پایگاه های داده یEmbase, Scopus, web of sciences, Cochrane google scholar, SID Magiran,PubMedتا اکتبر 2019 ، توسط دو محقق جستجو گردید و خلاصه ی مقالات ارایه شده به صورت شفاهی یا سخنرانی از دامنه ی جستجو خارج شد. جستجوی دستیمطالعات، بررسی لیست منابع مقالات بسیار مرتبط و مجات کلیدی نیز صورت گرفت. در نهایت، مطالعاتی که بر ارزیابی نیازهای مراقبتی در بیماران مبتلا به اختالات نورولوژیک تمرکز داشتند انتخاب گشته و پس از مطالعه و استخراج داده ها، خلاصه سازی و گزارش یافته ها صورت گرفت.

    یافته ها

    از مجموع 5968 مقاله یافت شده، 1011 مقاله تکراری حذف و با مرور عناوین و چکیده ی 4957 مطالعه باقی 370 مقاله برای مطالعه ی متن کامل انتخاب شد که تنها 7 مقاله به گزارش نهایی راه یافتند. یافته ها حاکی از آن بود که ارزیابی نیازهای مراقبتی، در این مطالعات از طریق مقیاس وابستگی/ نیازسنجی مراقبتی نورث ویک (Northwick Park Dependency Score and Care Needs Assessment) چک لیست ارزیابی نیازها (need assessment checklist) و مصاحبه های نیمه ساختار یافته صورت گرفته است.

    نتیجه گیری

    هر یک از روش های ارزیابی کمی و کیفی، مزایا و محدودیت های خاص خود را دارا هستند. از آنجا که ارزیابی نیازهای مراقبتی مستلزم بررسی جامع و همه جانبه می باشد شناخت روش های مختلف کمی و کیفی ارزیابی نیازهای بیماران که در این مطالعه صورت گرفت می تواند افراد تیم مراقبتی را در شناخت و بکارگیری روش های مناسبتر سوق دهد.

    کلیدواژگان: ارزیابی نیازها، ناتوانی، نیازهای مراقبتی، توانبخشی، مرور دامنه ای، اختلالات نورولوژیک
  • رضا ضیغمی، الناز تک زارع* صفحات 22-35
    مقدمه

    فرار نگرانی مهم بهداشتی و امنیتی است که باعث ایجاد پیامدهای ناگوار برای بیمار و خانواده های آن ها و متخصصان بهداشت و جامعه و باعث افزایش مسوولیت و حجم کار پرسنل بیمارستان و مدیر اجرایی برای بازگشت بیمار به بیمارستان می شود.

    روش کار

    برای یافتن مستندات مربوط به میزان شیوع فرار در بیماران جست و جو در پایگاه داده های اطلاعاتی
    SID، ScienceDirect, ISI Web of Science, Scopus , Iran Medex, Pubmed و Google scholar از سال 2008 تا سال 2020 به دو زبان فارسی و انگلیسی انجام شد.

    یافته ها

    از مجموع 54 مقاله موجود در پایگاه داده های اطلاعاتی مورد بررسی، 32 مقاله واجد شرایط ورود به مطالعه بودند و برای مطالعه گزینش شدند.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه مروری نشان داد که بیشترین آمار فرار از بیمارستان به ترتیب مربوط به کشور استرالیا با 20.82 ، انگلیس با میانگین 16.45 ، آمریکا 8.62 ، هند 5.58 و ایرلند با 4.28 و ایران 2.40 نفر به ازای هر 100 پذیرش بیمارستانی می باشد. میزان بیش از 25 درصد فرار در بخش روان پزشکی قانونی در آفریقای جنوبی گزارش شده است. همچنین بیماران مرد، جوان، مجرد، معتاد، افراد با تشخیص اختال خلقی دو قطبی، افسردگی و اسکیزوفرنی و بیمارانی که مدت زیادی از پذیرش آن ها نمی گذرد، تمایل بیشتری برای فرار نشان دادند. در مورد فرار بیماران از بیمارستان در ایران مطالعات محدودی انجام شده است و انجام مطالعات بیشتر به منظور ارزیابی جامع بررسی شیوع فرار و علل و عوامل موثر بر آن ضروری است.

    کلیدواژگان: فرار، فرار از بیمارستان، فرار بیمار روان
  • سوره خاکی، مسعود فلاحی خشکناب*، نرگس ارسلانی، مجتبی راد، نسیم صادقی، تابان نعمتی فرد صفحات 36-52
    زمینه و هدف

    با توجه به اثرات روانشناختی گسترده پنومونی کووید- 19 در جوامع، در این راستا، شواهد قوی وجود دارد که وضعیت سلامت روانی پرستاران، مستعد بروز اختلالات روانشناختی است. از این رو مطالعه حاضر با هدف بررسی وضعیت سلامت روانی پرستاران  و مداخلات روانشناختی  موثر انجام شده است.

    مواد و روش ها

    مطالعه به روش مرور نظام مند انجام شد که با جستجوی مطالعات فارسی با استفاده از کلیدواژه: پرستاران، ویروس کرونا، مداخلات روانشناختی، سلامت روان، کووید- 19، در پایگاه های داخلی SID، civilica و MagIran،  و جستجو با کلیدواژه های، Coronavirus،Mental health ،covid-19، nurses، Psychological interventions در پایگاه های اطلاعاتی PubMed، Science Direct،  Scopus، Google Scholar، در بازه زمانی 1ژانویه 2019 تا  اکتبر 2020  جمع آوری گردید.  از310 مطالعه ای که بعد از جستجو وسیع  و غربالگری یافت گردید؛ تعداد  36 مطالعه بر اساس معیارهای ورود و خروج جهت استخراج داده ها ارزیابی و تحلیل شد.

    یافته ها

    هدف از این مطالعه بررسی سلامت روانی پرستاران در اپیدمی کووید-19 و مداخلات روانشناختی بوده است. نتایج ارزیابی 36 مطالعه در مورد وضعیت سلامت روانی پرستاران در زمان پاندمی کووید- 19، اثرات روانشناختی منفی  و شایع از جمله: اختلال استرس پس از سانحه، افسردگی، اضطراب، استرس، اختلالات خواب، ترس در کادر درمان به ویژه پرستاران درخط مقدم با کووید- 19 به طور معناداری افزایش یافته است. همچنین در بعضی از این مطالعات به تحریک پذیری، بی اعتمادی، فرسودگی شغلی و حتی افکار خودکشی،  ناامیدی، استیگما نیز اشاره شده بود. علاوه بر یافته های فوق، مداخلات روانشناختی در زمان اپیدمی کرونا ویروس، با رویکرد درمانی، شناختی- رفتاری به صورت آنلاین موثر بوده است.

    نتیجه گیری

    طبق مرور مطالعات انجام شده، مشخص شد، به طورکلی در زمان پاندمی کووید- 19، سلامت روانی کادر درمان به ویژه پرستاران درگیر با این بیماری، کاهش یافته است لذا پیشنهاد می گردد، مداخلات روانشناختی سریع، مداوم و  به موقع صورت گیرد. نقش این نوع خدمات در اپیدمی، بیشتر آنلاین ، اینترنتی، تلفنی، پیامک،  چهره به چهره بوده است.

    کلیدواژگان: کروناویروس، کووید-19، پرستاران، سلامت روان، مداخلات روان شناختی، مرورنظامند
  • مجتبی راد، مسعود فلاحی خشکناب*، نرگس ارسلانی، نسیم صادقی محلی، پریسا رسولی، سوره خاکی، تابان نعمتی فرد صفحات 53-63
    مقدمه

    یکی از روش های آموزش موثر به دانشجویان استفاده از شبیه سازی می باشد. با وجودی که در بیشتر مطالعات به برخی از چالش های شبیه سازی اشاره شده ولی مطالعات مختلف در نوع چالش ها و راهکارهای آن اتفاق نظر ندارند.

    روش کار

    این مطالعه از نوع مرور نظام مند بوده که در سال 1399 انجام شد. بررسی با جستجوی کلید واژه های  آموزش پرستاری، شبیه سازی بیماران، چالش ها، موانع در منابع اطلاعاتی داخلی SID, Irandoc و خارجی PubMed, Science Direct, Scopus, Google Scholar انجام شد. معیارهای ورود در این مطالعه شامل: مرتبط بودن مقالات با عنوان، فارسی یا انگلیسی بودن زبان مقالات، در دسترس بودن اصل مقاله، عاوه بر چکیده، نوع مطالعه کمی، کیفی و یا ترکیبی در بازه زمانی2000 تا 2020 بود.

    یافته ها

    از مجموع 411 مقاله مرتبط، 14 مقاله واجد شرایط مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان دادند که چالش های شبیه سازی در آموزش پرستاری در 4 طبقه اصلی چالش های مربوط به اساتید، چالش های مربوط به دانشجویان، عدم حمایت کافی مدیران و منابع طبقه بندی شدند.

    نتیجه گیری

    استفاده از فناوری شبیه سازی براساس بررسی متون می تواند به عنوان روشی برای آمادگی دانشجویان قبل از ورود به بالین مورد استفاده قرار گیرد. با توجه به اینکه اکثر این چالش ها می تواند قابل رفع باشد و نیاز به حمایت همه جانبه مدیران دارد لذا پیشنهاد می گردد مدیران با بررسی این موراد و حمایت خود می توانند سهم بسزایی در پیشرفت آموزش و کاهش مشکلات بالینی دانشجویان و اساتید اشته باشند. از طرف آمادگی در دانشجویان و اساتید نیز باید مد نظر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: آموزش پرستاری، شبیه سازی بیماران، چالش ها، موانع
  • مرتضی خاقانی زاده*، محمد گوشی دهقی صفحات 64-75
    مقدمه

    اولین امدادگران در شرایط بحرانی گروه های درمانی نیروهای نظامی و پرستاران هستند. تفاوت اصلی بین پرستاران نظامی و غیر نظامی توانایی فعالیت مستقل ، کار در محیط های خشن، غیر قابل پیش بینی و چالش انگیز است. این فعالیت مستلزم این است که پرستاران نظامی برای چنین شرایطی از آمادگی کامل برخوردار باشند.

    روش کار

    این مطالعه مروری نظام مند، روی مقالات و پژوهشهای انجام شده در زمینه آمادگیهای لازم پرستاران نظامی برای حضور در مناطق جنگی انجام شده است. در بررسی نقش پرستاران نظامی در جنگ، با استفاده از واژگان کلیدی آمادگی در جنگ و پرستاران یا پرستاری نظامی و نقش پرستاری نظامی، که بر اساس واژگان سرفصل موضوعی پزشکی (Subject of Heading Mesh)  انتخاب شده بودند؛ در عنوان و چکیده با جستجوی هدفمند از پایگاه های اطلاعاتی معتبر  Scopus, Elsevier, PubMed, ISI, Web of Science ,SID Cochrane Library, ProQuest. Google Scholar
    از سال 2000 به زبان های فارسی و انگلیسی مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته ها

    از مجموع 235مقاله که در مرحله اول با جستجوی کلید واژگان ذکر شده بدست آمدند، پس از حذف مقالات غیر مرتبط با موضوع مطالعه ومطابقت با معیارهای ورود و خروج، 83عنوان تایید شدند و در نهایت پس از حذف مطالعات تکراری و انجام شده بر روی سایر حوادث، 12مقاله که مرتبط با آمادگی پرستاران به منظور حضور در مناطق جنگی بودند در پژوهش مورد بررسی قرار گرفتند.

    نتیجه گیری

    یافته های این مطالعه نشان داد پرستاران برای ارایه خدمات بهتر نیازمند آمادگی هایی قبل از ورود به مناطق جنگی هستند. این آمادگی ها آنان را قادر می سازد خدمات درمانی را به نحو مطلوب تری ارایه کنند. آشنایی با شرایط مناطق درگیر جنگ برای آماده سازی پرستاران ضروری است. این مسئله که پرستاران بدانند در صحنه نبرد با چه چیزی روبرو می شوند آنان را برای ارایه خدمات در سطح بالا و نجات جان مجروحین آماده تر می کند.

    کلیدواژگان: پرستاری نظامی، جنگ، آمادگی، مرور سیستماتیک
  • سارا صبا، فخرالدین فیضی، مجتبی سپندی، بتول نحریر* صفحات 76-84
    مقدمه

    جراحی پیوند عروق کرونر مانند سایراعمال جراحی برای بیمار استرس زا است. اضطراب و افسردگی و اختلال درکیفیت خواب بیمار از جمله اختلالات شایع این بیماران است. عدم تعادل الکترولیتی نیز یکی از مشکلات پس از جراحی باز قلب است. هدف از انجام این مطالعه مروری نظام مند تاثیر مکمل منیزیم بر اضطراب و افسردگی و کیفیت خواب بیماران تحت جراحی قلب باز می باشد.

    روش کار

    مطالعه حاضر با روش مرور نظام مند انجام شد. اطلاعات با جستجوی مقالات فارسی و انگلیسی با معیارهای ورود مروری و تحلیلی، هم خوانی با عنوان مطالعه، نمونه های دریافت کننده مکمل خوراکی منیزیم و معیارهای خروج مقالات، ارتباط کم با موضوع، تکراری و همپوشان بودن مقالات انتخاب شدند. با جستجوی کلیدواژه های sleep quality, depression and anxiety Cardiac Surgery، magnesium اضطراب و افسردگی، کیفیت خواب ، منیزیم و جراحی قلب باز درپایگاه های داده ای معتبر شامل ،Magiran, Google Scholar, SID , Iran Medex, PubMed, Ovid, Science Direct, Scopus  سایت وزات بهداشت و پایان نامه ها در فاصله زمانی سال های 2009 -2019مورد بررسی قرار گرفته است.

    یافته ها

    با استفاده از کلیدواژه های مکمل منیزیم، اضطراب، افسردگی، کیفیت خواب، جراحی باز قلب در استراتژی جستجو با کلید واژه های ذکر شده تعداد 95مقاله در جستجوی اولیه یافت شد از این تعداد 62مقاله به دلیل عدم ارتباط با موضوع وتعداد 21مقاله تکراری و هم پوشان هم کنار گذاشته شده و در نهایت12مقاله تمام متن که 7مقاله (58/3درصد) به زبان انگلیسی و 5مقاله (41/7درصد) به زبان فارسی بودند مورد بررسی قرار گرفتند.

    نتیجه گیری

    با توجه به اثرات مکمل خوراکی منیزیم در بیماران بعد از جراحی قلب پیشنهاد می شود که به منظور کاهش اضطراب، افسردگی و بهبود کیفیت خواب این مکمل خوراکی دربرنامه درمانی این بیماران قرار بگیرد.

    کلیدواژگان: مکمل خوراکی منیزیم، اضطراب، افسردگی، کیفیت خواب، جراحی باز قلب
  • تابان نعمتی فرد، نرگس ارسلانی، مجتبی راد، نسیم صادقی محلی، سوره خاکی، مسعود فلاحی خشکناب* صفحات 85-97
    مقدمه

    در کلیه جوامع اهداف آموزشی دارای شباهت هایی هستند اما برنامه ریزی آموزشی برای دستیابی به اهداف با توجه به نیازهای جوامع متفاوت می باشد. مقایسه برنامه های مختلف آموزشی در پرستاری می تواند سبب ارتقای محتوا و کیفیت برنامه آموزشی و پاسخ به نیاز جامعه جهت تربیت و تامین نیروی متبحر پرستاری شود. لذا این مطالعه تطبیقی به منظور شناخت بیشتر شباهت ها و تفاوت های این دو برنامه درسی انجام گردید.

    روش کار

    در این مطالعه توصیفی - تطبیقی در سال ،1399داده های در رابطه با برنامه آموزش کارشناسی ارشد پرستاری کودکان با استفاده از کلید واژه های مطالعه تطبیقی، برنامه درسی، کارشناسی ارشد، پرستاری کودکان، آمریکا، ایران و مروری بر تاریخچه و جزییات برنامه درسی دوره کارشناسی ارشد پرستاری کودکان ایران و دانشگاه دوک جمع آوری گردید. سپس داده ها با استفاده از الگوی Beredayدر چهار مرحله توصیف، تفسیر، هم جواری و مقایسه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    برنامه کارشناسی ارشد پرستاری کودکان در ایران و دانشگاه دوک از نظر فلسفه و چشم انداز، نقش دانشجویان پس از فارغ التحصیلی و راهبرد های آموزشی و روش تدریس مشابهت داشت. با این وجود متفاوت به لحاظ نحوه و شرایط پذیرش (در دوک نحوه پذیرش غیر متمرکز، پروانه کار رسمی و یک سال سابقه کار در مراقبت از کودکان شرط لازم است)، ماهیت رشته (در دوک متمرکز بر آموزش در عرصه و بالین در مقابل در ایران بیشتر مبتنی بر آموزش، پژوهش و انجام رساله پژوهشی است)، رسالت رشته (در ایران متمرکز بر مراقبت خانواده محور و در دانشگاه دوک متمرکز بر مسایل فرهنگی است)،و همچنین دورنمای رشته (در ایران، قرارگیری آموزش پرستاری کودکان در راستای استاندارد جهانی بوده و در دانشگاه دوک متمرکز بر تربیت رهبران تحول گرا در آینده است) ارزیابی گردید.

    نتیجه گیری

    برنامه آموزشی دوره کارشناسی ارشد پرستاری کودکان در ایران دارای شباهت های بسیاری با برنامه مشابه آن در دانشگاه دوک است اما جهت بهبود کیفیت این رشته در ایران، تفاوتهای آن با برنامه درسی دوک مانند شرط سابقه کار برای پذیرش داوطلبان، انجام مصاحبه جهت بررسی خصوصیات روانشناختی پیش از ورود به دوره و همچنین تمرکز آن بر آموزش مهارتهای بالینی و توجه به مسایل فرهنگی در مراقبت خانواده محور بایستی بیشتر مورد بررسی و واکاوی قرار گرفته و در بازنگری برنامه مد نظر قرارگیرد.

    کلیدواژگان: مطالعه تطبیقی، برنامه درسی، کارشناسی ارشد، پرستاری کودکان، آمریکا، ایران
|
  • Zahra Sadeqi Arani* Pages 1-12
    Introduction

    The spread of the unknown COVID-19 virus and its pandemic at the end of 2019 faced many countries a serious crisis. Following the outbreak of this pandemic news, many actions have been taken to control and prevent it throughout the world, including Iran. Many of these actions, incorporate the principles, strategies, and components of "social marketing", without being labeled
    social marketing.

    Methods

    The present study is a non-systematic review of documents and evidences related to the strategies presented and steps taken to reduce and control COVID-19 in Iran. The information represented is gathered from two sources: three scientific and official centers including World Health Organization, National Headquarters for Corona, and the Ministry of Health and Medical Education and Reports presented in widely published documents During 7 months after the outbreak of Covid-19 started (from 11 February to 11 September 2020).

    Results

    Collected documents and evidences are classified into three sections: desirable behaviors, marketing concepts including segmentation, targeting and positioning, and social marketing mix.

    Conclusions

    Findings show that despite the efforts to promote desirable behaviors to control Covidus19, many of these efforts are non-systemic and the lack of attention to macro-social marketing principles has created many inconsistencies in the implementation of downstream and upstream policies that thus has been jeopardized The effectiveness of these actions.

    Keywords: COVID-19 Pandemic, Social Marketing, behavior
  • Shima Shirozhan, Narges Arsalani*, Maryam Shoja Pages 13-21
    Introduction

    The care needs of patients with disabilities are often neglected or not fully identified. Knowing the different methods of assessment can help the care team to choose the best and most comprehensive method of assessing care needs.

    Methods

    This scoping review study was designed and implemented with a 5-step Arksey & O'Malley approach. the search strategy was set using the keywords "patient with disability", "disabled", "care need assessment", "need assessment", "disability". To find Persian and English language articles and dissertations, PubMed, Embase, Scopus, web of sciences, Cochrane google scholar, SID Magiran databases were searched by two researchers separately until October 2019. Oral abstracts or lectures were removed from the search domain. hand search of studies, a list of sources of highly relevant articles, and key journals were conducted. Finally, studies that focused on assessing care needs in patients with neurological disorders were selected and after studying and extracting the data, the findings were summarized and reported.

    Results

    Out of 5968 articles found, 1011 duplicate articles were removed and by reviewing the titles and abstracts of the remaining 4957 studies, 370 articles were selected for the full text study, of which only 7 were selected to the final report. Findings indicated that care needs assessment was performed in these studies through the Northwick Park Dependency Score and Care Needs Assessment needs assessment checklist, and semi-structured face-to-face interviews.

    Conclusions

    Each method of quantitative and qualitative evaluation has its advantages and limitations. Since the assessment of care needs requires a comprehensive and comprehensive study, understanding the various quantitative and qualitative methods of assessing the needs of patients in this study can lead members of care team to identify and use appropriate methods.

    Keywords: Needs assessment, Disability, Care needs, Rehabilitation, Scoping review, Neurologicaldisorders
  • Reza Zeighami, Elnaz Takzare* Pages 22-35
    Introduction

    Escape is an important health and safety concern that causes adverse medical consequences for patients and their families, health professionals and the community and increases responsibility and workload of hospital staff and executive director to return the patient to the hospital.

    Methods

    To find documents related to the prevalence of escape in patients, the Persian/English articles were searched in databases such as SID, Science Direct, ISI Web of Science, Scopus, IranMedex, pubmed and Google scholar from 2008 to 2020.

    Results

    Out of 54 articles in the database, 32 articles were eligible for inclusion and were selected for the study.

    Conclusions

    The results of this review study showed that the highest number of hospital escapes were in Australia with 20.82, the United Kingdom with an average of 16.45, the United States with 8.62, India with 5.58 and Ireland with 4.28 and Iran with 2.40 per 100 hospital admissions. More than 25 percent of escapes were reported in forensic psychiatry in South Africa. Also, male patients, young people, single people, addicts, people diagnosed with bipolar disorder, depression and schizophrenia, and patients who were not admitted for a long time, showed a greater tendency to escape. There have been limited studies on the escape of patients from hospitals in Iran, and further studies are needed to comprehensively assess the prevalence of escape and the causes and factors affecting.

    Keywords: Escape, Abscond of mental patient, Escape from the hospital
  • Soore Khaki, Masoud Fallahi Khoshkenab*, Narges Arsalani, Rad Mojtaba, Nasim Sadeghy, Taban Nematifard Pages 36-52
    Background and Aim

    Due to the widespread psychological effects of Covid-19 pandemic in the societies, there are strong evidences that the mental health status of nurses is akin to psychological disorders. The aim of this study is to investigate the mental health status and psychological interventions of nurses.

    Methods

    This study is a systematic review based on the previous studies. Several studies using different combinations of keywords such as nurses, corona virus, psychological interventions, mental health, COVID-19, were retrieved from different scientific databases such as Magiran, SID, Civilica ،Google Scholar, Pubmed, Science Direct and Scopus. These studies were Collected from the published works in period from January 1, 2019 to October، 2020. 36 studies out of 310 retrieved articles were evaluated and analyzed for data extraction.

    Results

    The aim of this study is to evaluate the mental health status of Covid - 19 pandemic nurses and psychological interventions. The results of 36 studies on the mental health status of nurses during the Covid-19 show the increase in negative and common psychological effects including: post-traumatic stress disorder, depression, anxiety, stress, sleep disorders, fear in the medical staff, especially nurses in the front line. Some of these studies also mentioned irritability, mistrust, burnout, and even suicidal ideation, hopelessness and stigma. In addition to the above findings, psychological interventions during the coronavirus epidemic have been effective with a therapeutic, cognitive-behavioral online approach.

    Conclusion

    According to the review of previous studies, the mental health of medical staff, especially nurses, has decreased during the Covid-19 pandemic. Moreover, it is necessary to make rapid, continuous and timely psychological interventions. The role of this type of service in the epidemic has been mostly online, via internet, telephone, SMS, face to fac. Interactions.

    Keywords: mental health, Psychological interventions, Pandemic, COVID-19, corona virus, nurses, Systematic Review
  • Mojtaba Rad, Masuod Fallahi Khoshknab*, Narges Arsalani, Nasim Sadeghi Mohalli, Parisa Rasuli, Soore Khaki, Taban Nematifard Pages 53-63
    Introduction

    One of the effective methods of teaching students is the use of simulation. Some simulation challenges are mentioned in the most studies; However, different studies do not agree on the types of challenges and their approaches.

    Objective

    The present study is a systematic review to identify the challenges of education by simulation and provide effective approaches in educating nursing students.

    Method

    This study is a systematic review that was conducted in 2020. The study was conducted with the keywords “nursing education, patient simulation, challenges and barriers” in internal information resources such as SID, Irandoc as well as external resources such as PubMed, Science Direct, Scopus, Google Scholar. The inclusion criteria in this study are as the relevance of the articles with the title, the language of the articles (either Persian or English), the availability of the original article in addition to the abstract, the type of study (i.e., quantitative, qualitative, or combined) in the period 2000 to 2020.

    Results

    Out of 274 related articles, 13 qualified articles were reviewed. The results showed that simulation challenges in nursing education were classified into 4 main categories: faculty challenges, student challenges, lack of adequate support from management and resources.

    Conclusion

    The use of simulation technology based on a literature review can be used as a way to prepare students before entering the clinic. Considering that the most of these challenges can be solved and need the full support of managers, managers may have a significant contribution to the progress of education and reduce clinical problems of students and professors by investigating these cases. It should be also considered in terms of the readiness of students and professors.

    Keywords: Nursing education, Patient simulation, Challenges, Barriesrs
  • Morteza Khaghanizade*, Muhammad Gooshi Dehaghi Pages 64-75
    Introduction

    The first aid workers in critical situations are the military medical groups and nurses. The main difference between military and civilian nurses is the ability to work independently and in harsh, unpredictable and challenging environments. This activity requires military nurses to be fully prepared for such situations.

    Methods

    This systematic review study was conducted on the articles and researches in the field of necessary preparations for military nurses in war zones. Searches in examining the role of military nurses in war zones were performed using the keywords, war preparation and nurses or military nursing and the role of military nursing, which were selected based on the vocabulary of the Medical Subject of Heading (Mesh); The papers in Persian and English were selected using the keywords in the title and abstract from the targeted search of reputable databases Scopus, Elsevier, PubMed, ISI Web of Science SID and Cochrane Library, ProQuest. Google Scholar from 2000 onwards.

    Results

    A total of 235 articles obtained in the first stage by searching for the mentioned keywords. Then, after omitting the articles unrelated to the subject of study and complying with inclusion and exclusion criteria, 83 titles were approved. Finally, after removing duplicate studies and conducted on other incidents, 12 articles related to the purpose of the study were reviewed in the study.

    Conclusions

    The findings of this study showed that nurses need to get prepared before entering war zones to provide better services. These preparations enable them to provide better health care services. Familiarity with the conditions of war-torn areas is essential for preparing nurses. The awareness of nurses in facing the possible incidents on the battlefield prepares them to provide highquality services and save the lives of the wounded

    Keywords: Military nursing, war, Preparedness, Systematic review
  • Sara Saba, Fakhrudin Faizi, Mojtaba Sepandi, Batool Nehrir* Pages 76-84
    Introduction

    Coronary artery bypass graft surgery is as stressful as any other surgery for the patient. Anxiety, depression, and impaired sleep quality are amongst the most common disorders in these patients. Electrolyte imbalance is also one of the problems after open heart surgery. The aim of this study is to provide a systematic review of the effect of magnesium supplementation on anxiety and depression and sleep quality in patients undergoing open heart surgery.

    Methods

    The present study was conducted using a systematic review method. Data was gathered by searching Persian and English articles with review and analytical inclusion criteria, compliance with the study title, samples receiving magnesium oral supplement and exclusion criteria, low relevance, duplication and overlapping of articles. By searching for the keywords cardiac surgery, anxiety and depression, sleep quality, magnesium and open heart surgery in reputable databases including Magiran, Google Scholar, SID, Iran Medex, PubMed, Ovid, Science Direct, Scopus, the site of the Ministry of Health and dissertations reviewed in the period 2009-2019.

    Results

    95 articles were found in the initial search using magnesium supplement, anxiety, depression, sleep quality, open heart surgery keywords. From this total, 62 articles were excluded due to lack of relevance and 21 articles were set aside due to duplicate strategy. Finally, 12 articles were reviewed, including 7 articles (58.3%) in published in English and 5 articles (41.7%) Persian.

    Conclusions

    Due to the effects of magnesium oral supplement in patients after heart surgery, it is recommended that this oral supplement be included in the treatment program of these patients in order to reduce anxiety, depression and improve sleep quality

    Keywords: Magnesium oral supplement, Anxiety, Depression, Sleep, Open heart surgery
  • Taban Nematifard, Narges Arsalani, Mojtaba Rad, Nasim Sadeghi Mahali, Soore Khaki, Masoud Fallahi Khoshknab* Pages 85-97
    Introduction

    In all societies, educational goals have many similarities. However, educational planning to achieve the goals varies according to the needs of the communities. Comparing different educational programs in nursing can improve the content and quality of the educational program and respond to the needs of the community to train and provide a skilled nursing staff. Therefore, this comparative study was conducted to identify more similarities and differences between the two curricula.

    Methods

    In this descriptive-comparative study operated in 2021, the required data in relation to the Master of Pediatric Nursing Education Program was gathered using the following keyword search: The comparative study, Curriculum, Master, Pediatric Nursing, America, Iran. Moreover, a review of the history and details of the curriculum of the master's degree program in pediatric nursing in Iran and Duke University were searched and collected. Then the data were analyzed using Bereday model in four stages of description, interpretation, proximity and comparison.

    Results

    The Master of Pediatric Nursing program in Iran and Duke University were similar in terms of philosophy and perspective, the role of students after graduation, and educational strategies and teaching methods. However, it differs in terms of admission conditions (in the case of decentralized admission, a formal work permit (RN) and one year of pediatric care experience are required), the nature of the field (in Duke, it focuses on field and clinical education, in contrast, it is mostly based on education, research, and research dissertation in Iran). Moreover, the mission of the field (In Iran it focuses on family-centered care and at Duke University it focuses on cultural issues) as well as the perspective of the field (in Iran, the position of
    pediatric nursing education is in line with international standards and in Duke university is focused on training transformational leaders in the future) were evaluated.

    Conclusions

    The Master's program in Pediatric Nursing in Iran has many similarities with the similar program at Duke University, but to improve the quality of this field in Iran, its differences with the Duke curriculum such as work experience requirement for accepting volunteers, conducting interviews to assess psychological characteristics Before entering the course and also focusing on teaching clinical skills and paying attention to cultural issues in family-centered care should be further examined and considered in the program review.

    Keywords: Comparative study, Curriculum, Master, Pediatric Nursing, America, Iran