فهرست مطالب

مجله رهیافت های سیاسی و بین المللی
سال سیزدهم شماره 2 (پیاپی 68، زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/12/16
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حمید یحیوی*، سهیلا رحیمی صفحات 11-35
    پژوهش حاضر، کنکاشی در تاریخ تفکر سیاسی ایران معاصر از مسیر به کارگیری رهیافتی نوین به قصد گشودن دریچه ای جدید در جهت تنویر ابعادی از تحولات معنایی مفهوم ها و دلالت های سیاسی آن در ایران معاصر است. چارچوب نظری به کار گرفته شده در این پژوهش، تاریخ مفاهیم راینهارت کوزلک است که محصول لحاظ کردن تحول چرخش زبانی در درون علوم تاریخی است. بر این اساس، پژوهش حاضر می کوشد تاریخ تحول معنایی مفهوم انقلاب به عنوان یکی از محوری ترین مفاهیم موجود در تفکر سیاسی ایران معاصر را مورد بررسی قرار دهد تا بر مبنای آن به دریافتی از چگونگی تولد اسلام سیاسی در ایران معاصر نایل گردد. پرسش اصلی پژوهش آن است که چگونه ورود و تحول معنایی مفهوم انقلاب به درون نظام مفاهیم اسلام شیعی به تحول معنایی سایر مفهوم های پیشین انجامید. فرضیه ای که مطرح می شود این است که در عصر جدید با شکل گیری میدان معنایی جدید و ورود مفهوم های جدیدی نظیر انقلاب به درون نظام مفاهیم شیعه، لایه های معنایی جدیدی به مفاهیم اساسی شیعه نظیر اجتهاد، انتظار و تقیه افزوده شد. این تحول معنایی در نظام مفهوم ها، یک دگردیسی در درون الهیات شیعه را رقم زد که منجر به تولد «اسلام سیاسی» در ایران معاصر شد.
    کلیدواژگان: تاریخ مفهوم ها، انقلاب، دگردیسی الهیات، انتظار
  • محمود فلاح* صفحات 37-54

    در دانش سیاسی اسلامی، مهم ترین موضوع در شکل گیری مفهوم قدرت، مربوط به تفکری است که در آن، قدرت سیاسی از یک منبع متعالی سرچشمه می گیرد. شکل قابل دسترس این منبع متعالی، قرآن (وحی) و سنت پیامبر است که به صورت منابع متنی در اختیار مسلمانان است. این تفکر در نقطه ی مقابل ایده ی خودبنیادی و خودمختاری انسان در شیوه ی تفکر جدید غربی است. تفکری که منجر به پیدایش مفهوم انسان مداری شده است. متفکران مسلمان برخلاف اندیشم در قلمرو دانش سیاسی یکی از سرفصل‎های مهم بحث قدرت سیاسی است. در این قلمرو مسایل مختلفی نظیر  مبانی، منابع، کارکرد و اهداف قدرت سیاسی مورد واکاوی قرار می گیرد. پاسخ به این مسئله نیازمند تبیین بنیادی ترین بحث، یعنی منشا قدرت سیاسی است. در این پژوهش به منظور حل این مسیله، این پرسش در کانون بررسی قرار می گیرد که بازخوانی مفاهیم مرتبط با قدرت سیاسی، چگونه می تواند ما را به کشف منشاء قدرت سیاسی از منظر قران رهنمون شود؟ به نظر می رسد خوانش معناشناسانه از مفاهیم مرتبط با قدرت سیاسی نظیر خالقیت، مالکیت، ولایت و هدایت می تواند در ارتباط با جهان بینی توحیدی، منشاء قدرت سیاسی را نمایان سازد. برآیند این واکاوی برخلاف دیدگاه رایج در جهان امروز که منشاء قدرت را توافق و قرارداد اجتماعی می پندارد منشا قدرت سیاسی را امری ناشی از اراده الهی می‎داند. به منظور تبیین این فرضیه تلاش می شود صورتبندی مفهوم قدرت سیاسی از منظر قرآن تبیین شده و نوع ارتباط بین مهمترین شاخص های دخیل در یک شبکه معنایی منسجم تحلیل شود. این امر نیازمند شناسایی مفاهیم کلیدی مرتبط با قدرت سیاسی و کشف میدان معنایی آن از طریق تحلیل محتوا می باشد. این بررسی نشان می دهد که فی مابین سیاست و دین پیوند نزدیکی برقرار است و مفهوم قدرت در شیوه ی تفکر قرآنی با توجه به جایگاه انسان در جهان و رابطه ی انسان و خدا معنا می یابد. ترسیم این نوع رابطه به منابع، کارکرد و اهداف قدرت معنا می بخشد. ندان غربی قراردادگرا، قدرت سیاسی را نه به عنوان محصول توافق افراد جامعه، بلکه در ارتباط با اراده ی خداوند تعریف کرده اند. آن ها بر این باورند که "قرآن" باید به عنوان الگوی ترسیم نظم عمومی جامعه مورد توجه واقع شود؛ چراکه خدا حاکم مطلق و قانون گذار نهایی است و از مجرای وحی الگوی لازم برای ایجاد نظم عمومی را در اختیار انسان ها قرار می دهد و نیازمندی های اجتماعی مومنان را تامین می کند. ازاین رو، هدف این مقاله، تبیین استیلای جهان بینی توحیدی بر شکل گیری مفهوم قدرت در ادبیات قرآنی است. این بررسی معناشناسانه نشان می دهد که مفهوم قدرت در شیوه ی تفکر قرآنی با توجه به جایگاه انسان در جهان و رابطه ی انسان و خدا معنا می یابد و موجب می شود که فی مابین سیاست و دین پیوند نزدیکی برقرار شود. ترسیم این نوع رابطه به منابع، کارکرد و اهداف قدرت معنا می بخشد.

    کلیدواژگان: قرآن، قدرت سیاسی، جهان بینی توحیدی، هدایت، اولوالامر
  • یوسف خان محمدی*، داود بیات صفحات 55-82
    این پژوهش سیر تاریخی ظهور مفهوم دولت در زبان زمانه را در نیمه نخست قرن سیزده قمری یعنی دوره جانشین موسس سلسله قاجار بررسی می کند. پرسش محوری پژوهش این است که با ورود ایران به دوران آستانه ای خود تا چه میزان تحولات مربوط به این بحران، در کاربرد مفهوم دولت، در متون آن دوره، بازتاب زبانی داشته و کدام لایه های معنایی آن تقویت و کدام یک حذف یا جابه جا شده اند؟ مدعای ما این است که مفهوم قدیم دولت در این دوره، با اضطراب حاصل از بحران واقع شدن در آستانه زمان تاریخی و مواجهه با مفهوم جدید، برای نخستین بار درون هاله ای سنگین از ابهام قرار گرفت؛ ابهامی که در عمل، زنگ آغاز پایان مفهوم ثابت و منجمد از دولت را که ادعای ازلیت و ابدیت می کرد، به صدا در آورد. از همین نقطه، زمینه چالش سهمگین میان دو فهم از مفهوم قدیم و جدید دولت به تدریج تکوین یافت. برای این منظور، خواهیم کوشید با بهره گیری از کلیات نظریه تاریخ مفهومی راینهارت کوزلک آلمانی لایه های معنایی مفهوم دولت و ظهور زبانی - بیانی آن ها در مواجهه با بحران نوپدید عارض بر دولت یعنی بحران جنگ های ایران و روسیه را در آثار نویسندگان دوره مذکور بکاویم.
    کلیدواژگان: مفهوم دولت، دوران آستانه ای، بحران و ابهام، سلطنت مستقل، مفهوم جدید دولت
  • محمود علی پور* صفحات 83-105
    داوری و قضاوت کردن در میان جهان های هنجارمندی که در نزاع و تعارض با یکدیگر هستند، دشوار است. چرا که آنها در برخورداری از واژگان مشابه، معیارهای عقلانی مورد توافق و تعهدات اخلاقی مشترک هم راستا نیستند. لذا با روش های مرسوم در کاوش های فلسفی نمی توان میان این جهان های هنجاری دست به داوری زد. در چنین شرایطی، داوری های سیاسی معمولا به امور تراژیکی ختم می شوند که در عرصه سیاسی عواقبی ناگوار دارند. در همین راستا سوال اصلی مقاله این است که داوری سیاسی به مثابه امری تراژیک به چه معنا است؟ و چه پیامدهای برای زیستارهای سیاسی دارد؟ برای یافتن پاسخ، نوشتار حاضر با تاکید بر این که داوری سیاسی مانند کنشی در موقعیت تراژیک، تجربه ای است که در زمان و محل خاص فرد رخ می دهد، امکان توسل به اصول متعین پیشینی در این زمینه را مردود دانسته و با ابتنا به اندیشه هنجاری مارتا نوسبام، درصدد ارایه نوعی داوری به مثابه داوری تراژیک است که اصل اساسی آن مبتنی بر حضور شانس اخلاقی در پی ریزی قابلیت های انسانی است. قابلیت هایی که منجر به رهایش انسان از یک مصیبت به یک خوشبختی می شوند. در واقع داوری در اندیشه نوسبام، پراکسیس سیاسی را متوجه به عناصری بیرون از کنشگر می کند و در عین حال بر تاثیر موقعیت های ستیزه ای و چندجانبه فرهنگی، سیاسی و مذهبی تاکید دارد که بر جهت دهی به رفتارهای عادلانه و غیرعادلانه، مصیبت ساز یا سعادت ساز و غیره در حوزه سیاسی موثرند.
    کلیدواژگان: داوری سیاسی، مارتا نوسبام، رهیافت قابلیت، امر پاندمیک، امر تراژیک
  • مسیب جوزی*، مجید ملایوسفی صفحات 107-125
    فضیلت عدالت از مفاهیمی است که در اندیشه های ارسطو کاربرد فراوانی داشته و در حوزه های گوناگون از جمله سیاست به کار رفته است. مساله اصلی او در آنجا، استحقاق و شایستگی جهت حکومت و تقسیم مناصب نظام های سیاسی و بطور کلی شیوه عادلانه حکومت است. او بدین منظور در کتاب سوم سیاست ابتدا به بررسی و نقد دعاوی نظام های سیاسی موجود دراین خصوص پرداخته و ادعا می کند با توجه به هدف ایجاد جامعه که برآوردن منافع مشترک و رساندن شهروندان به شکوفندگی (اودایمونیا) است هیچکدام از این دعاوی به طور مطلق درست نیستند و باید مورد اصلاح واقع شوند. سپس به ترسیم نظام سیاسی مطلوب خود می پردازد که شامل نظامی است که شهروندان بتوانند در آن به تناوب فرمانروا و فرمانبردار گردند. ما در این مقاله به بررسی و تحلیل دیدگاه ارسطو در این زمینه پرداخته و بیان خواهیم نمود که دیدگاه او می تواند راه حلی برای تعدیل افراط گرایی در زمینه عدالت سیاسی و یافتن نظامی کم عیبتر در این زمینه باشد.
    کلیدواژگان: ارسطو، عدالت، نظام سیاسی، فضیلت، شایستگی
  • نجمه کیخا* صفحات 127-146
    پژوهش حاضر در صدد است چگونگی کاربست مباحث اخلاق حرفه ای در اخلاق سیاسی را نشان دهد. اخلاق حرفه ای که ارتباط زیادی با اخلاق کاربردی و سازمانی دارد، از مباحث رایج حوزه ی اخلاق کنونی است که در جهت ارتقای کارآمدی سازمان ها مورد استفاده قرار می گیرد. در این نوشته با روش توصیفی و تحلیلی تلاش می شود چگونگی استفاده از ادبیات این بحث در اخلاق سیاسی تحلیل و چالش های عمده ی پیش روی آن به بحث نهاده شود. عدم توجه به علم و فن سیاسی در سازمان های دولتی، بحث از ماهیت غیرحرفه ای برخی مشاغل مهم سیاسی و خلط اخلاق حرفه ای با سودگرایی از جمله مهم ترین این چالش ها هستند. نیاز به نوعی الزام در اخلاق سیاسی و نیاز به وجود مرجعی مشخص برای حل و فصل عقلانی و قابل پذیرش معضلات اخلاقی از ضروری ترین نیازهای ما به اخلاق سیاسی است.
    کلیدواژگان: اخلاق سیاسی، اخلاق حرفه ای، علوم سیاسی، مشاغل سیاسی، دوراهی اخلاقی
  • رضا خراسانی*، زهرا امانی صفحات 147-173

    در علوم سیاسی، بخش بزرگی از تلاش متفکرین صرف بررسی عوامل وقایع و تحلیل آن ها می شود. برای تحلیل وقایع در سیستم های داخلی و بین المللی و تعاریف کلاسیک علوم سیاسی، کنشگر اصلی داخلی و بازیگر رسمی بین المللی "دولت" معرفی می شود. یکی از مهم ترین مناطقی که دولت در آن نقش ویژه ای دارد؛ خاورمیانه است. از جمله ویژگی های ساخت دولت در بیشتر کشورهای غرب آسیا، وجود نهادهایی فراتر از دولت رسمی است که سهم بزرگی از قدرت را در اختیار داشته و تحولات کشورهایشان را مدیریت می کنند که این نهاد را دولت پنهان می نامند.این مقاله سعی دارد تا با ارایه مختصاتی از دولت پنهان، به شناخت بهتر از این نهاد خصوصا در منطقه خاورمیانه کمک کند. سوال اصلی مقاله این است ویژگی ها و ماهیت دولت پنهان در خاورمیانه چیست و آیا در همه کشورهای منطقه خاورمیانه یکسان است؟ مقاله با بررسی ویژگی های دولت عمیق به تعریفی دقیق از این مفهوم پرداخته و پنج رکن اصلی آن شامل ارتش، اقتصاد، قوه قضاییه، جامعه و فعالیت مخفیانه و سازمان یافته را در این نهاد مشخص می کند و این ویژگی ها را در خاورمیانه بررسی خواهد کرد. در نهایت دولت پنهان در دو کشور ترکیه و مصر به عنوان نمونه هایی از دولت عمیق بررسی می گردد.

    کلیدواژگان: دولت پنهان، ارتش، خاورمیانه، مصر، ترکیه
  • جواد اطاعت، مهدی بهمنی* صفحات 175-203

    از اواخر قرن 19 میلادی مهاجران عراقی جامعه ای را در ایالات متحده شکل داده اند که بیشتر به عنوان بخشی از دایاسپورای عرب-مسلمان در این کشور شناخته می شود، حال آنکه اکثریت این جامعه غیرعرب و غیرمسلمان هستند. دایاسپورای عراقی در ایالات متحده با وجود تاثیرگذاری مهم در سیاست خارجی دوران معاصر، از منظر وضعیت قومی-مذهبی و نوع تاثیراتی که داشته تا امروز ناشناخته باقی مانده و کمتر مورد توجه قرار گرفته است. پرسش اصلی مقاله حاضر اینست که تنوع قومی-مذهبی عراقی ها چگونه بر هویت دایاسپورایی آنها در کشور میزبان تاثیرگذار بوده است؟ ما در پاسخ به این پرسش، با اتخاذ رویکرد کیفی و همچنین با استفاده از روش روایت های تحلیلی نشان داده ایم که تنوع قومی-مذهبی عراقی ها چگونه باعث شکل دهی به برداشت های متفاوت آنها از وطن و تنظیم روابط مهاجران با آنجا تحت تاثیر فضای کشور میزبان شده است. مهمترین یافته مقاله را می توان واگرا بودن هویت اجزاء تشکیل دهنده ی دایاسپورای عراقی در امریکا دانست که باعث شده آینده این جامعه مهاجرتی با چالش های جدی مواجه گردد.

    کلیدواژگان: دایاسپورای عراقی، بازیگران غیردولتی روابط بین الملل، دایاسپوراهای مقیم آمریکا، جهانی شدن، سیاست خارجی ایالات متحده
  • رضا رحمتی* صفحات 205-232

    در دو دهه اول قرن بیستم روابط چین-نوردیک ها فضای جدیدی را تجربه می کند و پیچیدگی های این رابطه بیشتر شده است. چین به لحاظ اقتصادی در حال رشد است و نوردیک ها نیز برای توسعه مدل ترکیبی دولت رفاه خود نیازمند سرمایه گذاری چینی ها بوده اند. با این حال تمایل چین به استفاده از ظرفیت اقتصادی-سیاسی منطقه نوردیک علاوه بر مواجه شدن با چالش های بیرونی بر اساس وضعیت متغیرهای اجتماعی نیز تبیین پذیر است. سوال اصلی پژوهش حاضر این است که چگونه سازوکارهای کنش های اقتصادی چین-نوردیک ها در درون بسترهای اجتماعی حک شده است؟ در پاسخ به این سوال پژوهش حاضر تلاش کرده با وفاداری به سنت جامعه شناسی اقتصادی، کنش اقتصادی چین-نوردیک ها را در بستر حک شدگی تبیین کند. حک شدگی تاریخی، دلالت بر وضعیت چسبندگی الگوهای ساختاری، تاریخی، پیشینه روابط و ملاحظات تاریخی به روابط اقتصادی دارد. حک شدگی شناختی-روانشناختی، دلالت بر چسبندگی برداشت های ذهنی، عناصر شناختی متقابل، تصویر از جامعه و ادراک شهروندان/نخبگان به مناسبات اقتصادی دارد. حک شدگی سیاسی نیز دلالت بر چسبندگی اولویت های سیاسی، تصمیم گیری های سیاسی، جایگاه سیاسی کشور، جایگاه منافع ملی و حیاتی، توازن قدرت و متغیرهای بین المللی به ترتیبات اقتصادی دارد. پژوهش حاضر به لحاظ هدف، بنیادین است و در تلاش است تا چارچوب روابط چین-نوردیک ها را در بستر جامعه شناسی اقتصادی تبیین کند.

    کلیدواژگان: نوردیک، اسکاندیناوی، چین، جامعه شناسی اقتصادی، حک شدگی، فک شدگی
  • فاطمه سلیمانی پورلک* صفحات 233-258
    خروج امریکا از افغانستان مولفه ای مهم از بازگشت واشنگتن به استراتژی «بازموازنه» است، استراتژی که بر بسیج منابع در مناطق حیاتی جدید دلالت دارد. بازتوزیع قدرت در نظام بین الملل، امریکا را به بازتعریف منبع تهدید (از تروریسم به هژمونیک گرایی قدرت ها) و کانون تهدید (عمدتا از آسیای غربی به آسیای شرقی) واداشته است. صعود چین طی سه دهه گذشته به اصلی ترین چالش هژمونی امریکا در آسیا-پاسیفیک تبدیل شده است. افزون براین، روسیه به واسطه گسترش گرایی استراتژیک در اروپا و ایران به دلیل فعال گرایی منطقه ای و هسته ای در خاورمیانه نیز چالش های هژمونی امریکا محسوب می شوند. پرسش اصلی آن است که امریکا برپایه چه اهداف و دلایل استراتژیک به خروج از افغانستان مبادرت کرده است؟ فرضیه آن است که دلیل و هدف اصلی که امریکا را به خروج از افغانستان برانگیخته، مواجهه موقعیت هژمونیک آن با افزایش نفوذ چین به عنوان بالاترین اولویت و سپس روسیه و درنهایت ایران است. هدف مقاله، آن است تا خروج امریکا از افغانستان را درچارچوب بازموازنه سازی تحلیل کند که مستلزم شناخت متغیرهای بین المللی و متضمن ارزیابی پیامدهای منطقه ای بازموازنه سازی ازمنظر امریکا است. روش تحقیق از نوع توصیفی، تحلیلی است و براساس رهیافت ساختاری و نظریه نوریالیسم تهاجمی، بازتاب سیاست بازموازنه امریکا در خروج از افغانستان تبیین می شود.
    کلیدواژگان: افغانستان، امریکا، ایران، بازموازنه، چین، روسیه، طالبان
|
  • Hamid Yahyavi *, Soheila Rahimi Pages 11-35
    The present study is an attempt to set forth a new understanding of contemporary political thought in Iran with a focus on the semantic transformations of concepts and their political implications. The theoretical framework used in the present paper is Reinhart Kozelck’s conceptualization of the “history of concepts”’, which have been visible as implications of linguistic turn for historical sciences. Accordingly, the paper would examine the history of the semantic transformation of the concept of revolution as one of the most important concepts in contemporary political thought in Iran, in order to shed light on the birth of political Islam in contemporary Iran. ‘How the introduction and transformation of the meaning of revolution into the system of concepts of Islam led to the transformation of the meaning of other Shiite earlier concepts?’ This is the main question that guides the analytical narration in the research. The paper hypothesizes that due to the formation of a new semantic field and the introduction of new concepts such as revolution into the system of Shiite concepts in the contemporary era, new semantic layers were added to Shiite classic concepts such as Entezar (waiting), Taqiyya (precautionary dissimulation), Ijtihad (Interpretation). This transformation in the system of concepts formed a transformation within Shi'a theology which led to the birth of ‘political Islam’ in contemporary Iran.
    Keywords: History of Concepts, revolution, Transformation of theology
  • Mahmood Fallah * Pages 37-54

    One of the most important topics in the field of political science is political power. In this realm, various issues such as the principles, sources, function and goals of political power are analyzed. The answer to this question requires an explanation of the most fundamental argument, which is the origin of political power. In this study, to solve this problem, this question is examined that how examination of the concepts related to political power, can lead us to discover the origin of political power from the perspective of the Qur'an? It seems that a semantic examination of concepts related to political power such as creativity, ownership, guardianship and leadership can show the origin of political power in relation to the monotheistic worldview. The findings of this analysis, unlike the common view in the world today- which considers the source of power to be a social agreement- considers the source of political power to be a matter of divine will. In order to explain this hypothesis, an attempt is made to explain the formulation of the concept of political power from the perspective of the Qur'an and to analyze the type of relationship between the most important criteria involved in a coherent semantic network. This requires identification of key concepts related to political power and discovering its semantic field through content analysis. This study shows that there is a close relationship between politics and religion, and the concept of power in the Qur'anic way of thinking is meaningful based on the place of human in the world and the relationship between man and God. Illustrating this type of relationship gives meaning to the resources, functions, and goals of power.

    Keywords: The Qur'an, political power, divine sovereignty, Uli al-Amr
  • Yousef Khanmohammadi *, Davood Bayat Pages 55-82
    This Work shows the historical process of the appearance of the concept of State in the language of the Time in the first half of the thirteenth lunar century, the period of the successor to the founder of the Qajar dynasty. The central question of the research is that with the entry of Iran into its threshold period, to what extent the changes related to this crisis have a linguistic reflection in the application of the concept of State in the texts of that period, and which semantic layers are strengthened and which are deleted or Moved? Our claim that the old concept of the state in this period, for the first time in the heavy aura of ambiguity, with the anxiety resulting from the crisis of being on the threshold of historical time and facing the new concept; The ambiguity that in practice sounded the bell for the beginning of the end of the fixed and frozen concept of the state that claimed eternity. From this point on, the context of the fierce challenge between the two understandings of the old and new concepts of State gradually genesised. For this purpose, we will try to explore the semantic layers of the concept of State and their linguistic-expressive emergence in the face of the emerging crisis of the state, the crisis of the Iran-Russia wars, in the works of the authors of the period.
    Keywords: State, Threshold Period, Crisis, Ambiguity, Independent Monarchy, New Concept of state
  • Mahmoud Alipour * Pages 83-105
    It is difficult to judge between normative worlds that are in conflict and contest with each other, because they do not have the same vocabulary, agreed rational standards, and common moral obligations. Therefore, one cannot judge between them by resorting to traditional principles. Then political Judgment usually lead to the tragic matters that have dire consequences for politics, and the polis in general, as the center of politics. So the main question of this article is what political judgment means as a tragic thing, And basically, and in Nussbaum's thought what are the consequences for the form of bio-politics? This article rejects the possibility of resorting to previous principles in this field, emphasizing that political Judgment, like Judgment in a tragic situation, is an experience that occurs at the specific time and place of each individual. Based on Nussbaum's normative thought, this article seeks to present a kind of judgment as a tragic matter, that Its basic principle is moral luck and attention to human capabilities. Capabilities that lead to the liberation of man from a calamity to a happiness. In fact, judgment in Nussbaum's thought focuses on the political praxis to elements outside the actor, while at the same time emphasizing the impact of altercation and multifaceted cultural, political, and religious situations, Which are effective in directing fair and unjust behaviors, tragic or Happiness-orirnted, etc. in the political sphere.
    Keywords: Political Judgment, Nussbaum, Capability Approach, The Pandemic, The tragic
  • Mosayeb Jovzi *, Majed Mollayousefi Pages 107-125
    Aristotle raises the general question of the just political order by addressing the most common and enduring of political disputes: that is the same as the division of ruling offices. For this, he examines the various political regimes and expresses the objections of those regimes in this regard. The maintenance and provision of the elements of existence and the organization of regime should be the criteria. He also states that the criterion for measuring the rightness and wrongness of these regimes is to provide as much "common advantage" as possible. In his view, the most important feature of the justice of ruler is to offer as much "common advantage" as possible. That is, regime that seek the benefit of rulers are wrong and unjust regime, and that seek the benefit of people are right and just, and then with this feature describe the best political regime and give it The power of the political system. He knows that individuals alternate between ruling and obedience, because that is the only way to attain complete virtue (justice). But in the end he proposes a mixed arrangement in which the best hold the ruling offices while the multitude share in deliberation and judging.
    Keywords: Aristotle Justice, Political Regime, virtue, Merit
  • Najmeh Keikha * Pages 127-146
    The present study seeks to show how professional ethics issues are applied in political ethics. Professional ethics, which has a lot to do with applied and organizational ethics, is one of the common topics in the current field of ethics that is used to promote the efficiency of organizations. In this article, with a descriptive and analytical method, an attempt is made to discuss how to use the literature of this discussion in political ethics and to discuss the major challenges facing it. Lack of attention to political science and technology in government organizations, discussion of the unprofessional nature of some important political jobs and confusion of professional ethics with utilitarianism are among the most important of these challenges. The need for some kind of obligation in political ethics and the need for a clear reference to resolve rational and acceptable moral problems is one of our most essential needs for political ethics.
    Keywords: Political Ethics, professional ethics, Political Science, Political Jobs, Ethical Crossroads
  • Reza Khorasani *, Zahra Amani Pages 147-173

    In political science there are a great afforts for studing the causes of events and analyzing them. For analyzing internal and international systems, in classic theories, the main and formal actor inside and outside of the countries are "states". One of the most important regions which states has a special role is Middle East. One of the characters of states in most West Asian countries is the existence of institutions beyond the formal government that hold a large share of power and manage the vicissitudes of their countries, which named as "Deep State". The main question of this article is what is the deep state and what is it's quiddity in middle east.This article is an effort for describe the deep state as a political term. So we count 5 main pillars include army, economy, juridical system, society and covert and organized activity as main columns of the deep state. then we will survey the deep state coordinates in middle east and will study deep state in Turkey and Egypt as case studies.

    Keywords: Deep State, Army, Middle East, Turkey, Egypt
  • Javad Etaat, Mahdi Bahmani * Pages 175-203

    Since the late 19th century, Iraqi immigrants have formed a community in the US that is widely known as a part of the Arab-Muslim diaspora in the country, yet the majority of this community is non-Arab and non-Muslim. The Iraqi diaspora in the US remains understudied and misunderstood in terms of its ethno-religious diversity as well as the type of influence that it has on its host country’s politics towards the homeland. The key question of this paper is that what is the influence of Iraqis’ ethno-religious diversity on their diaspora identity in the US? To answer the question, we consider the diversity as a vital feature of the Iraqi diaspora, with reference to their patterns of emigration, their settlement and the shaping of their diasporic identity in the host country. We comment on how the divergent dynamics of ethno-religious diversity impinges on different views of the “homeland” and on the future of the diaspora community in the US.

    Keywords: Iraqi diaspora, non, governmental actors of international relations, US, based diasporas, Globalization, US Foreign Policy
  • Reza Rahmati * Pages 205-232

    In the late two decades of the 21th century, China-Nordic relations experienced a new atmosphere, and the complexity of this relationship increased. China is growing economically, and the Nordics have needed Chinese investment to develop their combined welfare state model. However, China's willingness to use the economic-political capacity of the Nordic region, in addition to facing external challenges, has also been explained by the state of social variables. The main question of the present study is how the mechanisms of China-Nordic economic actions are engraved within the social context? In answer to this question, the present study has tried to explain the China-Nordic economic action in the context of sovereignty by adhering to the tradition of economic sociology. Historical rationality refers to the state of adherence of structural and historical patterns, the history of relations, and historical considerations to economic relations. Cognitive-psychological wisdom implies the attachment of mental perceptions, mutual cognitive elements, the image of society and the perception of citizens / elites to economic relations. Political governance also implies the attachment of political priorities, political decisions, the political position of the country, the position of national and vital interests, the balance of power and international variables to economic arrangements. The present study is fundamental in terms of purpose and seeks to explain the framework of Sino-Nordic relations in the context of economic sociology.

    Keywords: Nordic, Scandinavia, China, Embeddedness, Disembeding
  • Soleimani Pourlak * Pages 233-258
    The US withdrawal from Afghanistan is an important component of Washington's return to ”rebalancing” which implies the mobilization of resources in new sensitive areas. The redistribution of power in the international system has led the US to redefine the source of threat (from terrorism to the hegemony) and the focus of threat (mainly from West to East Asia). China's rise over the past three decades has become a major challenge to US hegemony in the Asia-Pacific. Russia is also a challenge to US hegemony due to its strategic expansionism in Europe and Iran due to its regional and nuclear activism in the Middle East. The main question is what goals did motivate the US to withdraw from Afghanistan? The hypothesis is that the main reason and goal of the US to withdraw from Afghanistan is the continuation of its hegemonic position against increasing Chinese influence as the highest priority, then Russia and Iran. The purpose of this paper is to analyze the US withdrawal from Afghanistan in the context of rebalancing. The research method is descriptive-analytical and explains the reflection of the US rebalancing on withdrawal from Afghanistan in the framework of structuralism approach and the theory of aggressive neorealism.
    Keywords: Afghanistan, US, Rebalancing, hegemony, Taliban