فهرست مطالب

مطالعات الگوی پیشرفت اسلامی ایرانی - پیاپی 18 (تابستان 1400)

مجله مطالعات الگوی پیشرفت اسلامی ایرانی
پیاپی 18 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/12/15
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مهدی عبدالحمید*، علی اصغر پورعزت صفحات 7-46

    پژوهش حاضر، با دغدغه ی رفع ابهام موجود در مفاهیم ارزشیابی و موفقیت خط مشی، شکل گرفته و با هدف تعیین شاخص های موفقیت سامانه ی سیاسی جمهوری اسلامی ایران ادامه پیدا کرده است. با این فرض که در شرایط موجود، ابهام قابل توجهی در شاخص های ارزیابی وجود دارد، ابهامی که به موجب اداراکات گوناگون انواع گروه های ذی نفع از موفقیت و شکست خط مشی های عمومی یک سامانه ی سیاسی، ممکن است نوعی تنیدگی بن بست گونه را سبب ساز شده، و در نتیجه به سلب اعتماد عمومی از سامانه ی سیاسی بینجامد. پژوهش حاضر با نظرداشت این مهم، ضمن بررسی مدل های موجود ارزشیابی موفقیت خط مشی های عمومی، با رجوع به بیانات آیت الله خامنه ای، درصدد تبیین شاخص های ناظر برموفقیت عملکرد حکومت برآمده است.روش تحقیق حاضر، در قالب روش تحقیق کیفی، و با هدفی توسعه ای، سامان گرفته است. نمونه گیری نظری، راهبرد داده یابی پژوهش بوده و تحلیل محتوای قیاسی و تحلیل مضمون، راهبرد های داده کاوی این پژوهش بوده اند. در مرحله اعتباریابی نیز از روش مقایسه های مستمر و رجوع به خبرگان (19 نفر) در قالب روش دلفی فازی بهره گرفته شده است.در نهایت 126 مولفه مورد اجماع قرار گرفت؛ که در قالب چهار مضمون کلی پیامدهای سیاسی (27 مولفه)، پیامدهای توزیعی (16 مولفه)، فراگرد (31 مولفه)، و اهداف (52 مولفه) دسته بندی شده است.

    کلیدواژگان: آیت الله خامنه ای، الگوی ارزشیابی خط مشی، موفقیت خط مشی، شکست خط مشی، شاخص های ارزشیابی
  • نبی الله صدری فر*، محمد مولوی صفحات 47-68

    مقدمات و الزامات ایجاد تمدن نوین اسلامیچکیده:دین اسلام دین تمدن سازی است. مقدمات و الزامات لازم برای بازسازی و شکوفایی تمدن اسلامی در منابع اسلامی موجود است، ولی استخراج و کاربست آنها برای ایجاد، بازسازی و شکوفایی تمدن اسلامی بایستی مورد مطالعه مجدد قرار گیرد تا با دریافت های نو به جامعه عرضه شود. این پژوهش با روش توصیفی تحلیلی به دنبال پاسخ به این پرسش است که مقدمات و الزامات ایجاد تمدن نوین اسلامی کدامند؟ یافته های پژوهش نشان می دهد که مقدمات ایجاد و شکوفایی تمدن اسلامی بر اساس سه مولفه سامان یافته است: جامعه، حکومت و رهبری صالح و جامع الشرایط. الزامات ایجاد تمدن نوین اسلامی نیز هفت مورد هستند که عبارتند از: خودباوری و عزتمندی در جامعه، تقویت اراده اجتماعی، آرمان گرایی و آرمان خواهی جامعه، استقامت، داشتن محیط امن، ارزشمند بودن کار و مبادله معرفتی با دیگر جوامع و ملل مورد بررسی قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: تمدن، تمدن نوین اسلامی، مقدمات، الزامات
  • علیرضا صنعت خواه*، افشین صالحی، یاسر سالاری صفحات 69-93

    در شرایط تحریم های اقتصادی بر علیه ایران،حمایت شهروندان از تولید ملی نیازمند زمینه های اجتماعی است که باید مورد توجه قرار گیرد.فرمایشات مقام معظم رهبری بهترین راهکار برای خروج از بن بسط اقتصادی است.در این تحقیق به بررسی رابطه بین انواع مشارکت های مردمی بر حمایت شهروندان از تولید ملی پرداخته ایم .جامعه آماری تحقیق،جمعیت 15 ساله و بالاتر شهر کرمان و تعداد نمونه تحقیق برابر با 400 نفر می باشد که با استفاده از روش های تلفیقی نمونه گیری خوشه ای،طبقه بندی شده متناسب با جنس و سن و سیستماتیک،استفاده شده است.چارچوب نظری تحقیق با تلفیق نظریات اقتصادی و جامعه شناسی همراه بوده و از نظریات رومر و جونز استفاده شده است. نتایج تحقیق حاکی از آن است که حمایت شهروندان از تولیدات ملی، تحت تاثیر مشارکت اجتماعی،هویت حمایتی،شبکه های مجازی و مشارکت حمایتی قرار دارد.این رابطه به گونه ای است که هویت حمایتی بیشترین تاثیر(در حدود 30/0)را بر حمایت شهروندان از تولید ملی دارد.این امر درحالی است که این متغیر خود تحت تاثیر اثر شبکه های حمایتی مجازی(تاثیری در حدود 14/0) است.دیگر نتایج تحقیق حاکی از آن است که مذهب و عقاید و باورهای دینی شهروندان مبتنی بر اسلام ناب محمدی،مهمترین عامل ایجاد گرایشات مشارکتی در جهت حمایت از تولید ملی محسوب می شود.

    کلیدواژگان: مشارکت اجتماعی، مشارکت حمایتی، حمایت شهروندان از تولیدات ملی، شبکه های حمایتی
  • مجاهد امیری، لیلا رئیسی*، مسعود راعی صفحات 95-124

    پیشرفت به مفهوم رشد همه جانبه و تدریجی بخشهای مختلف جامعه از بعد مادی ومعنوی رسیدن به وضعیت مطلوب می باشد که ابعاد مختلف این پیشرفت باید در یک سند بلند مدت و دقیق مشخص و برنامه ریزی شود و به عنوان یک سند بالادستی مورد تاکید قرارگیرد.سند الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت نیز بر این اساس درحال تدوین می باشدکه برای 50 سال آینده کشور برنامه ریزی می کند.این مقاله به دنبال پاسخ به این سوال است که آیا تدوین حقوق همبستگی درسند الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت ضرورت دارد؟همچنین این فرضیه مطرح می شود که با توجه به ضرورت ارتباط با جامعه بین المللی برای رسیدن به پیشرفت درعصرکنونی،مشخص شدن جایگاه حقوق همبستگی درمهمترین سند پیشرفت کشور ضرورتی انکار ناپذیر می باشد.در نتیجه تدوین این مفاهیم درسند موجب شفاف سازی ارتباط جمهوری اسلامی ایران باکشورهای اسلامی وجامعه بین المللی شده که اسناد زیر بخشی نیز برنامه ریزی دقیقی در این زمینه می توانند انجام دهندو پیشرفت در مفهوم ایرانی اسلامی محقق شود.

    کلیدواژگان: حقوق همبستگی، سند الگوی ایرانی اسلامی، پیشرفت، حقوق بشر
  • لیلا نوروزی* صفحات 125-150

    امروزه پیچیدگی روز افزون زندگی و کاهش توان مدیریت فرهنگی در حل مسایل شهری مورد چالش جدی قرار گرفته است و اعمال مدیریت فرهنگی با مشارکت سازمان های مردم نهاد و استفاده از الگوهای اسلامی ایرانی می تواند جامعه را از مرحله محدود و نامتناسب عبور دهد. لذا این پژوهش با هدف بررسی نقش سازمان های مردم نهاد در مدیریت فرهنگی شهرداری تهران صورت پذیرفت. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش اجرا از نوع پژوهش های توصیفی از شاخه همبستگی است. ابزار مورد استفاده، پرسشنامه محقق ساخته حاوی 15 سوال بود که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفت. اطلاعات مورد نیاز از طریق تکمیل پرسشنامه با استفاده از روش نمونه گیری سیستماتیک هدفمند، از 150 نفر از مدیران عامل یا مدیران ارشد سازمان های مردم نهاد در سال 1399 جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار Smart PLS و روش مدل یابی معادلات ساختاری و رویکرد حداقل مربعات جزیی انجام شد. نتایج نشان داد، فعالیت های سازمان های مردم نهاد و ابعاد آن تاثیر مثبت و معناداری بر عملکرد مدیریت فرهنگی شهرداری تهران دارد. بیشترین تاثیر فعالیت سمن ها بر بعد مطالعات اجتماعی و فرهنگی و سپس آموزش شهروندی بوده است. کمترین تاثیر سمن ها نیز بر بعد برنامه ریزی فرهنگی بوده است. با توجه به نتایج، همکاری بهتر با دانشجویان و اساتید دانشگاهی به منظور چاپ کتب علمی اثربخش و کاربردی و تولید محتواهای فرهنگی در فضای مجازی و همکاری با اشخاص برجسته در رسانه های اجتماعی به مدیران و برنامه ریزان این عرصه پیشنهاد شد.

    کلیدواژگان: مدیریت فرهنگی، شهرداری تهران، سازمان های مردم نهاد، مدیریت شهری
  • سلمان جلالی، عالمه کیخا*، ابراهیم حدادی، عبدالعلی کشته گر، امین رضا کمالیان صفحات 151-174

    تحقیق حاضر با هدف ارایه الگوی رهبری هوشمند اسلامی ایرانی مبتنی بر قدرت نرم در سازمان های دولتی منتخب استان سیستان و بلوچستان انجام شد. دراین پژوهش سعی شده است ضمن حرکت در مرزهای دانش علم مدیریت و رهبری با تکیه برفرهنگ غنی اسلامی ایرانی ،الگویی بومی ،جامع و به روز ارایه گردد.پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت گردآوری داده ها آمیخته (کیفی - کمی) با رویکرد اکتشافی متوالی است. جامعه آماری این تحقیق در بخش کیفی شامل خبرگان و در بخش کمی 200 نفر از مدیران سازمان های دولتی منتخب استان سیستان و بلوچستان بوده است که با استفاده از شیوه نمونه گیری هدفمند در بخش کیفی تعداد 20خبره و به روش تصادفی طبقه ای در بخش کمی 132 نفر از مدیران سازمان های دولتی منتخب استان سیستان و بلوچستان به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. پژوهشگر در بخش کیفی پژوهش ابتدا با مصاحبه با خبرگان و اسناد موجود شاخص های الگوی رهبری هوشمندایرانی اسلامی مبتنی بر قدرت نرم در سازمان های دولتی را از روش تحلیل تم احصا نمود. خروجی این مرحله شناسایی 102 شاخص در قالب 17 مولفه اصلی و 28 ریز مولفه بود. بر اساس نظرات خبرگان و تجزیه و تحلیل های صورت گرفته، مدل رهبری هوشمندایرانی اسلامی مبتنی بر قدرت نرم احصاء و پرسشنامه پژوهش جهت استفاده در بخش کمی طراحی گردید. نتایج تحلیل داده های پژوهش نشان داد ، عوامل علی و زمینه ای رهبری هوشمند بر قدرت نرم در سازمان های دولتی تاثیر ندارد، اما عوامل ساختاری رهبری هوشمند بر قدرت نرم تاثیر دارد.

    کلیدواژگان: مدل رهبری هوشمند اسلامی ایرانی، رویکرد قدرت نرم، سازمانهای دولتی، سیستان و بلوچستان
  • حمید پارسانیا*، علی اسکندری نداف صفحات 175-205

    این مقاله در چارچوب «جامعه شناسی جامعه شناسی»، به بررسی خودانتقادی های جامعه شناسان ایرانی در مورد وضعیت علم جامعه شناسی در ایران اختصاص دارد. برای این کار، با بهره گیری از ایده مرتون، جامعه شناسی در ایران به مثابه یک «اجتماع علمی» شناسایی شده، همچنین داده های این پژوهش با مراجعه به آراء و نظرات خود جامعه شناسان ایرانی گردآوری شده است. در این پژوهش از روش تحلیل کیفی تلخیصی برای تحلیل خودانتقادی های درونی متون استفاده می شود. نتایج پژوهش نشان می دهد که فقدان مساله محوری، پوزیتیویسم محوری، فقدان چارچوب نظری، عدم زیست اندیشمندان در جامع ایرانی و بی ارتباطی با جامعه مدنی و قصور عاملان علوم اجتماعی از سوی جامعه شناسان ایرانی به عنوان مشکلات اصلی این علم در ایران معرفی شده است. همچنین برخی نبود استقلال و آزادی و غیربومی بودن را از دیگر مشکلات این علم در ایران می دانند. این مقاله با رجوع به الگوی تحلیلی ترنر در مورد وضع جامعه شناسی در آمریکا نشان می دهد که این ویژگی ها به بعد هنجاری هرگونه فعالیت در اجتماع علمی جامعه شناسی در ایران بدل شد و عبور از این شرایط هنجارین، نیازمند پیوند مجدد اجتماع علمی جامعه شناسی در ایران با نوع زیست خاص جامعه ایران و مشارکت در برنامه های اصلاح اجتماعی است.

    کلیدواژگان: علوم اجتماعی، بومی گرایی، علم دینی، پوزیتیویست، پست مدرن، اصول منطقی، معرفتی
  • هاشم واعظی، ابوتراب طالبی*، اردشیر انتظاری، محمدرضا پورعابدی صفحات 207-238

    مقاله حاضر با هدف ارایه معنای اجتماعی «کار» نزد کارکنان پژوهشگاه رویان درصدد پاسخگویی به این سوال می باشد که: «کار» نزد کارکنان پژوهشگاه رویان چه معنایی داشته و پدیده مرکزی، مقوله هسته و مقولات محوری و عمده پیرامون معنای «کار» نزد کارکنان پژوهشگاه رویان کدامها هستند؟ روش به کاربسته با توجه به مسئله و سوال پژوهش؛ همچنین استراتژی اتخاذ شده، گرندد تیوری یا نظریه برپایه بوده و جمع آوری اطلاعات نیز از طریق تکنیک مصاحبه عمیق صورت گرفته است. «کار» در پژوهشگاه رویان؛ در قالب دو فرآیند «فعالیت های علمی» و «فعالیت های اجرایی» به صورت همزمان و به موازات هم در جریان بوده و در مواجهه با زمینه ها؛ معانی متفاوت هفت گانه پیدا می کند. در سطح اول یا در بعد ارگانیستی، «کار» معنی «فعالیت»؛ در سطح دوم یا خانواده معنی «معیشت»؛ در سطح سوم یا بعد اجتماعی «کار» معنی «خدمت»؛ در بعد سازمانی و در سطح چهارم «کار» معنی اعتلای سازمان و انجام «ماموریت»؛ در بعد ملی و در سطح پنجم «کار» معنی «جسارت»؛ در زمینه بین المللی و در سطح ششم «کار» معنی «عزت»؛ و در آخرین سطح یا بعد معنوی؛ «کار» معنی «عبادت» می دهد. در تمامی سطوح هفت گانه، «کار» معنی رفع نیازی اساسی می دهد. پدیده مرکزی برآمده از داده ها «رویش مبارک» می باشد؛ که هم وجه تقدس و تبرک دارد و هم حکایت از حرکت و رشد می باشد. این دو وجه چنان در هم تنیده اند که تصور یکی بدون دیگری معنی ندارد.

    کلیدواژگان: کار، معنا، معنای اجتماعی، معنای اجتماعی کار
  • محمدرضا مردانی*، صیاد ندیمی داراب صفحات 239-258
    در پاسخ به تغییرات اقتصادی، محیطی و فناوری در دهه های اخیر، تحقیقات در نظریه های توسعه پایدار به سمت انطباق با مدیریت منابع انسانی و ایجاد یک مدیریت منابع انسانی پایدار متمایل شده است؛ بااین وجود ابزار استانداردی برای اندازه-گیری شاخص های مدیریت منابع انسانی پایدار وجود ندارد. تحقیق حاضر از نوع مطالعات ترکیبی متوالی اکتشافی است. شرکت کنندگان بخش کیفی به روش هدفمند انتخاب شدند و پس ازمصاحبه با 16 نفر، اشباع داده ها حاصل شد. مقوله ها از طریق مصاحبه و مطالعه ادبیات، شناسایی و کدگذاری و بر اساس آن پرسشنامه ای با 60 گویه طراحی شد. برای تعیین روایی محتوای پرسشنامه از نظر پانزده متخصص استفاده شد. روایی سازه و تجزیه و تحلیل داده ها با روش تحلیل عاملی اکتشافی وتحلیل عاملی تاییدی به دست آمد. میزان پایایی پرسشنامه از طریق آزمون آلفای کرونباخ و آزمون مجدد محاسبه شد. نتایج نشان داد که همه سوالات با مولفه خود بار عاملی مناسبی دارند. نتایج تحلیل، نشانگر برازش مطلوب مدل طراحی شده با داده های تجربی بود و روایی سازه ی مدیریت منابع انسانی پایدار هم در سطح سوالات و هم در سطح مولفه ها تایید شد. نتایج به دست آمده نشان داد که شاخص های برازش مدل در دامنه مورد قبول قرار دارند. همچنین نتایج تحلیل عاملی تاییدی بیانگر این است که داده های پژوهش با ساختار عاملی برازش دارد. پرسشنامه مدیریت منابع انسانی پایدار با روایی بالا، ابزاری است که برای کاربرد در پژوهش های آموزشی و مدیریتی، دارای اعتبار است.
    کلیدواژگان: منابع انسانی، پایایی، روائی، نتایج
|
  • Mahdi Abdolhamid *, AliAsghar Pourezzat Pages 7-46

    The present study was formed to address the ambiguity of the concepts of evaluation and policy success, and has continued to determine the success indicators of the Islamic Republic of Iran's political system. Assuming that under these conditions, there is considerable uncertainty in the evaluation indexes. This ambiguity caused by the various administrations of various stakeholder groups for the success and failure of the public policies of a political system may give rise to some sort of gridlock. As a result, it leads to a loss of public trust in the political system. The present study, considering this issue, while examining existing models for evaluating the success of public policies, with reference to Ayatollah Khamenei's statements, seeks to elucidate the indicators that govern the performance of the government. The present research method is organized in the form of a qualitative research method with a developmental purpose. Theoretical sampling was the research data acquisition strategy and the deductive content analysis and content analysis were the data mining strategies of this research. In the validation phase, the method of constant comparisons and referral of experts (19 persons) in the form of fuzzy Delphi method was used. Finally, 126 components were agreed upon, which were categorized into four general themes: political outcomes (27 components), distributive outcomes (16 components), meta-analysis (31 components), and goals (52 components).

    Keywords: Ayatollah Khamenei, Model of Policy Evaluation, Policy Success, Policy Failure, Evaluation indexes
  • Nabiyollah Sadrifar *, Mohammad Molavi Pages 47-68

    Preliminaries and Requirements for the Creation of a New Islamic CivilizationThe religion of Islam is the religion of civilization. Necessary preparations and requirements for the reconstruction and flourishing of Islamic civilization are available in the Islamic sources, but their extraction and application for the creation, reconstruction and flourishing of Islamic civilization must be re-studied, so that, it will be presented to the community with new perception. This research by descriptive-analytical method seeks to answer the question: What are the preconditions and requirements for the creation of a new Islamic civilization? The research findings show that the preconditions for the creation and flourishing of Islamic civilization are organized based on three components: society, government, competent and comprehensive leadership. Also, there are seven requirements for the creation of a new Islamic civilization, which are: Self-confidence and dignity in society, Strengthening the social will, the idealism of society, perseverance, having a safe environment, belief in the value of work, exchange of knowledge with other societies and nations

    Keywords: Civilization, Modern Islamic Civilization, Preliminaries, Requirements
  • ALIREZA Sanatkhah *, Afshin Salehi, Yaser Salari Pages 69-93

    In the context of economic sanctions against Iran, the support of citizens for national production requires social contexts that must be considered.The words of the Iranian leader are the best way out of this economic situation..This study, we paid examines the relationship between various types of popular participation and citizens support of national production. Research population consisted of all residents of Kerman who were 15 years old and above of which 400 individuals were selected through multi-stage cluster and quota sampling technique. Theoretical framework research is combining economic theory with sociological theory. We have used Jones and Roemer theories. The results show that citizens support of national production, Dependent to social participation, identity protection, virtual networks and protection participation. Identity protection had been greatest impact (0.30) on citizen's support of national production. While this variable is dependent on virtual networks support (0.14).others result shows that religion and Islamic beliefs influence on Attitudes of partnership in support of national production.

    Keywords: Social participation, supportive participation, citizen support for national products, Support networks
  • Mojahed Amiri, Leila Raisi *, Masud Raie Pages 95-124

    From the material and spiritual perspective, progress signifies the comprehensive and gradual growth of different sections of society with the aim of achieving the desired conditions. Axiomatically, various dimensions of this progress must be delineated and underscored in a long-term valid document. It is noteworthy that the Iranian-Islamic model of progress has been developed in such a manner. Here, the question arises as to what the solidarity rights position in this document is. Admittedly, this position is an indispensable portion of a nation’s progress. In respect to the common heritage of humanity in the document, both the Iranian-Islamic model of progress and the methods of implementing the pertinent concepts in the document are required be clearly defined. The development of these concepts in the document, which entails meticulous planning, has contributed to the Islamic Republic of Iran’s further transparency. Additionally, due to presenting these concepts in the document, the introduction of the definitions, which are in conflict with the Islamic system, has been avoided, and the progress in the concept of Islamic Iran shall be considered by the officials of the Islamic Republic of Iran.

    Keywords: Solidarity Rights, Islamic Iran Document Model, Progress, Humanity
  • Salman Jalali, Aleme Keikha *, Ebrahim Haddadi, Abdolali Keshtgar, Amin Reza Kamaliyan Pages 151-174

    The aim of this study was to provide a model of Iranian intelligent Islamic leadership based on soft power in selected government organizations in Sistan and Baluchestan province. In this research, while moving within the boundaries of management science and leadership knowledge, relying on the rich Iranian Islamic culture, an indigenous, comprehensive and up-to-date model is presented. It is a sequential exploratory approach. The statistical population of this research in the qualitative section includes experts and in the quantitative section 200 managers of selected government organizations in Sistan and Baluchestan province. A small number of 132 managers of selected government organizations in Sistan and Baluchestan province were selected as the sample size. In the qualitative part of the research, the researcher first, by interviewing experts and existing documents, calculated the indicators of the Iranian-Islamic intelligent leadership model based on soft power in government organizations from the theme analysis method. The output of this step was to identify 102 indicators in the form of 17 main components and 28 micronutrients. Based on the opinions of experts and analyzes, the model of Islamic Iranian intelligent leadership based on soft statistical power and research questionnaire was designed for use in the quantitative part. The results of quantitative data analysis with smart PLS software showed that the causal factors and contexts of intelligent leadership do not affect soft power in government organizations, but the structural factors of intelligent leadership affect soft power in government organizations

    Keywords: Iranian Islamic intelligent Leadership Model, Soft Power Approach, Government Organizations, Sistan, Baluchestan
  • Hamid Parsania *, Ali Eskandari Naddaf Pages 175-205

    In the framework of "Sociology of Sociology", this article is dedicated to the study of Iranian sociologists' self-criticism about the situation of sociology in Iran. To do this, using Merton's idea, sociology in Iran has been identified as a "scientific community", and the data of this study has been collected by referring to the views and opinions of Iranian sociologists. In this research, the method of summative qualitative analysis is used to analyze the internal self-criticism of the texts. The results show that the lack of problem-oriented, positivism-oriented, lack of theoretical framework, lack of biologists in Iran and irrelevant to civil society and the negligence of social scientists by Iranian sociologists have been introduced as the main problems of this science in Iran. . Some also consider the lack of independence, freedom and non-nativeness as other problems of this science in Iran. This article, referring to Turner's analytical model of the sociological situation in the United States, shows that these characteristics became the normative dimension of any activity in the sociological scientific community in Iran, and overcoming these normative conditions requires reconnection of the sociological scientific community. In Iran with a special kind of life of Iranian society and participation in social reform programs.

    Keywords: Social Sciences, Nativist, Religious Science, Positivist, POST MODERN, Principles of Logical, Knowledge
  • Hashem Vaezi, Aboutorab Talebi *, Ardeshir Entezari, Mohammadreza Pourabedi Pages 207-238

    The present article aims to provide the social meaning of "work" to the staff of Royan Research Institute (RRI) to answer the question that: What does "work" mean for the staff of (RRI) and what are the central phenomenon, the core category and the central categories around the meaning of "work" for the staff of (RRI) ? The method used according to the research problem and question; Also, the adopted strategy is based on a grounded theory and the information is collected through an in-depth interview technique. "Work" at (RRI); In the form of two processes, "scientific activities" and "executive activities" are going on simultaneously and in parallel and in the face of the fields; It has seven different meanings. At the first level or in the organic dimension, "work" means "activity"; At the second level or family means "livelihood"; At the third or social level, "work" means "service"; In the organizational dimension and in the fourth level, "work" means the promotion of the organization and the fulfillment of the "mission"; In the national dimension and in the fifth level, "work" means "courage"; In the international context and at the sixth level, "work" means "honor"; And at the last level or spiritual dimension; "Work" means "worship." At all seven weekly levels, "work" means meeting a basic need. The central phenomenon derived from the data is "happy growth"; At all seven weekly levels, "work" means meeting a basic need. The central phenomenon derived from the data is "happy growth"; These two aspects are so intertwined that it is meaningless to imagine one without the other.

    Keywords: Meaning, Social meaning, Work, The social meaning of work
  • Mohammadreza Mardani *, Sayad Nadimidarab Pages 239-258
    In response to economic, environmental, and technological changes in recent decades, research in sustainable development theories has shifted toward adapting to human resource management and creating sustainable human resource management; However, there is no standard tool for measuring the indicators of sustainable human resource management. The present study is a series of consecutive exploratory combined studies. The statistical population of this study included all employees of four selected ministries,. The categories were identified and coded through interviews and literature studies, and a 60-item questionnaire was designed based on them. Fifteen experts were used to determine the validity of the content of the questionnaire. Structural validity and data analysis were obtained by exploratory factor analysis and confirmatory factor analysis. The general structure of sustainable human resource management with the component of organizational effects has the highest impact factor (0.89) and the component of education with economic sustainability has the lowest impact factor (0.17). The results of the analysis showed a good fit of the designed model with the experimental data and the validity of the sustainable human resource management structure was confirmed both at the level of questions and at the level of components. The results showed that the model fit indices in the range are acceptable. Also, the results of confirmatory factor analysis indicate that the research data fit the factor structure. The Sustainable Human Resource Management Questionnaire with high validity is a tool that is valid for use in educational and managerial research.
    Keywords: Sustainable Human Resource Management, Reliability, Validity, Results