فهرست مطالب

مجله مطالعات مدیریت ورزشی
پیاپی 68 (مهر و آبان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/01/07
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مهشید قلی پور، سارا کشکر* صفحات 1-29
    این پژوهش کیفی با هدف تدوین الگوی برنامه های آموزشی در ورزش برای دستیابی به برابری جنسیتی و جلوگیری از خشونت علیه زنان و با استفاده از نظریه داده بنیاد مبتنی بر رویکرد استراوس-کوربین انجام شد. صاحب نظران ورزش زنان شامل اساتید مدیریت ورزشی، پژوهشگران حوزه مطالعات زنان، مدیران و مسیولان سازمان های ورزشی، مربیان، ورزشکاران، جامعه شناسان و روانشناسان جامعه پژوهش را تشکیل دادند. به روش نمونه گیری هدفمند و نظری تا رسیدن به حد اشباع نظری 21 نفر در مصاحبه شرکت کردند. برای تحلیل داده ها از روش کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی استفاده شد. ضمن اجرای مصاحبه نیمه ساختاریافته با صاحب نظران، مجموعه ای از مضامین اولیه طی فرایند کدگذاری باز گردآوری شد و از درون آن ها مقوله هایی استخراج شد. در مرحله کدگذاری محوری، پیوند میان مقوله ها ذیل عناوین شرایط علی شامل مهارت انگیزشی، پدیده اصلی شامل آگاهی جنسیتی، استراتژی ها شامل مهارت های کنترل خشم و آموزش محیطی، شرایط مداخله گر شامل جنسیت و فرهنگ، عوامل زمینه ای شامل یادگیری مشارکتی و پیامدها شامل مهارت شناختی و مهارت اجتماعی درقالب پارادایم کدگذاری تعیین شدند. در مرحله کدگذاری انتخابی نیز همه اجزای پارادایم کدگذاری تشریح شدند، مدل ترسیم شد و نظریه تدوین و ارایه شد. درنهایت، هشت مولفه اصلی و 21 زیرمولفه استخراج شدند و در قالب الگوی نظری بر مبنای نظریه داده بنیاد ارایه شدند. براساس نتایج، تدوین الگوی برنامه های آموزشی در ورزش برای دستیابی به برابری جنسیتی و جلوگیری از خشونت علیه زنان و استفاده از الگو در آموزش مربیان و ورزشکاران، به افزایش برابری جنسیتی و کاهش خشونت علیه زنان در جامعه کمک می کند.
    کلیدواژگان: ورزش، برابری جنسیتی، خشونت، آموزش، نظریه داده بنیاد
  • نجمه حیدری، مینا حکاک زاده*، محسن منوچهری نژاد صفحات 30-63
    این پژوهش با هدف تدوین مدل توسعه اقتصادی صنعت ورزش با کاربرد شبکه های اجتماعی انجام شد. روش پژوهش، ترکیبی اکتشافی دومرحله ای از نوع ابزارسازی بود. در بخش کیفی با بهره گیری از روش نمونه گیری هدفمند و تکنیک اشباع نظری، 16 نفر از خبرگان حوزه مدیریت ورزشی برای شناسایی مدل توسعه اقتصادی صنعت ورزش با کاربرد شبکه های اجتماعی انتخاب شدند و با آن ها مصاحبه شد . جامعه آماری همه اعضای هییت علمی دانشکده ها و گروه های تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشکده های سراسری بودند که طبق آخرین آمار، 38 مرکز آموزشی (دانشگاه دولتی) بود. جامعه آماری این پژوهش 369 نفر بود که براساس فرمول کوکران، 189 نفر از آن ها با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند.  ابزار استفاده شده در بخش کمی، مقیاس محقق ساخته براساس شبکه تیوری داده بنیاد بخش کیفی بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و مدل معادلات ساختاری برای بررسی برازش مدل پژوهش استفاده شد. نتایج پژوهش در بخش کیفی نشان داد که عامل راهبردی مدل ارزش آفرینی چندگانه شبکه های اجتماعی برای توسعه اقتصادی در نظر گرفته شد و در بعد پیامدها، نتایج مورد انتظار مشهود و نامشهود از جانب سازمانی، نهادها و حامیان مدنظر قرار گرفت. در بخش کمی نیز مقدار تی در روش تحلیل مسیر مربوطه هر عامل تاثیر معناداری دارد و تمامی چارچوب مدل توسعه اقتصادی صنعت ورزش با کاربرد شبکه های اجتماعی تایید شد. همچنین نتایج نشان داد که مدل پژوهش از برازش مناسبی برخوردار بود.
    کلیدواژگان: توسعه، اقتصاد، شبکه های اجتماعی، ورزش، صنعت
  • مهدی بابایی، مهوش نوربخش*، عباس خدایاری، پریوش نوربخش صفحات 64-95

    ورزش ایران به دانش نیاز اساسی دارد. قبل از تامین مالی، باید دانش به بدنه ورزش تزریق شود تا مسیر درست بعد از این انتخاب شود و سیاست گذاری ها در مسیر صحیح ریل گذاری شوند. هدف پژوهش حاضر طراحی مدل سیاست گذاری ورزش های المپیکی بود. روش پژوهش، آمیخته کیفی- کمی با رویکرد اکتشافی بود. جامعه آماری در بخش کیفی، اعضای هییت علمی دانشگاه ها و مدیرانی بودند که حداقل ده سال سابقه مدیریت در ورزش داشتند. جامعه آماری در بخش کمی نیز اعضای شورای راهبردی، مدیران عالی ستادی، مدیران میانی ستادی وزارت ورزش و جوانان، روسای فدراسیون ها و هییت های ورزشی ورزش های المپیکی بودند. در بخش کیفی، 12 نفر و در بخش کمی برای هر سوال بین پنج تا 10 آزمودنی نیاز بود؛ بنابراین 297 نفر نمونه آماری پژوهش را تشکیل دادند. ابزار جمع آوری اطلاعات در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختارمند بود که نتایج برگرفته از این مصاحبه در قالب یک پرسشنامه با شش عامل اصلی و 13 عامل فرعی طراحی شد. برای روایی محتوایی از نظر خبرگان و اعتبار سازه (تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی) و از شاخص های پایایی ترکیبی، آلفای کرونباخ، روایی واگرا و همگرا و مدل سازی معادلات ساختاری در نرم افزارهای اس پی اس اس نسخه 23 و پی ال اس نسخه دو استفاده شد. شاخص برازش مدل 0.70=GOF گزارش شد و نتایج مدل نهایی را در شش عامل اصلی اقتصادی، سازمانی، جهت گیری سازمانی، نیروی انسانی متخصص، زیرساخت و دیدگاه ورزشی تایید کرد؛ بنابراین پیشنهاد می شود این عوامل در زمان تصمیم گیری سیاست گذاران مد نظر قرار گیرند.

    کلیدواژگان: سیاست گذاری، ورزش های المپیکی، روش آمیخته
  • حسن صادقی، حمید رجبی*، نادر آل ابراهیم، محمدمهدی جلیلی صفحات 96-129

    این مطالعه با هدف بررسی کمیت و کیفیت تولید مقالات علمی دانشکده های علوم ورزشی ایران در بازه پنج ساله (2015-2020) برمبنای پایگاه اسکوپوس انجام شد. در این مطالعه توصیفی همه اعضای هییت علمی پیمانی و رسمی و دارای مدرک دکتری 18 دانشکده تربیت بدنی کشور به تعداد 334 نفر، وارد مطالعه شدند. اطلاعات برمبنای اساتید و مجموع دانشکده ها براساس پایگاه اسکوپوس استخراج شد و با نرم افزارهای اس پی اس اس و اکسل تحلیل و ارزیابی شد. نتایج این مطالعه نشان داد که دانشکده های تربیت بدنی دانشگاه های تهران، گیلان، فردوسی مشهد، خوارزمی و اصفهان بیشترین تعداد مقاله را در پنج سال اخیر چاپ کرده اند. همچنین نتایج نشان داد که دانشگاه خوارزمی (45 مقاله)، تهران (28 مقاله)، گیلان (26 مقاله) و محقق اردبیلی (22 مقاله) در تعداد مقالات کیفی (Q1) وضعیت بهتری داشتند. در تعداد مقالات Q2 نیز دانشگاه های تهران (51 مقاله)، اصفهان (41 مقاله)، خوارزمی (40 مقاله) و گیلان (28 مقاله) برتری داشتند. نتیجه اچ ایندکس و جی ایندکس دانشکده های تربیت بدنی نیز حاکی از برتری دانشکده های اصفهان (25 و 45 مقاله)، خوارزمی (24 و 45 مقاله) و گیلان (19 و 26 مقاله) بود. میزان همکاری های بین المللی یکی دیگر از مواردی بود که در این مطالعه بررسی شد؛ به طوری که نتایج نشان داد دانشکده های تربیت بدنی دانشگاه های خوارزمی (52 مقاله)، تهران (49 مقاله) و علامه طباطبایی (36 مقاله) تعداد بیشتری مقاله با همکاری بین المللی منتشر کرده بودند. درمجموع به نظر می رسد برخی دانشگاه ها سیاست گذاری های جدی تری برای برخورداری از نمایه های بین المللی و همچنین تلاش برای رویت پذیری مقالات دارند؛ البته توجه به اینکه لازم است که بیشترین مقالات چاپ شده به حیطه های پزشکی، علوم پایه و تندرستی مربوط است و دانشگاه های جامع و دانشگاه هایی که ارتباط با بخش های علوم پایه و پزشکی داشته اند، مقالات بهتری دارند.

    کلیدواژگان: مقالات علمی، دانشکده های علوم ورزشی ایران، اسکوپوس
  • کیانوش شجیع، رضا حیدری، احسان اسداللهی، مهدی اصفهانی*، مهناز گل گلی صفحات 130-170

    امروزه اخراج و جابه جایی مربیان در فوتبال حرفه ای پدیده ای متداول و از موضوعات بدیهی است که به دلایل متعدد روی می دهد؛ لذا هدف از پژوهش حاضر آسیب شناسی تغییرات مکرر مربیان در لیگ برتر فوتبال ایران بود. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی؛ به لحاظ ماهیت اکتشافی؛ ازنظرگردآوری داده ها، توصیفی پیمایشی و به دلیل کاربرد، روش شناسی کیو، از نوع پژوهش های آمیخته می باشد. جامعه آماری کلیه پیشکسوتان و نخبگان فوتبال ایران بودند که از بین آن ها 20 نفربه عنوان مشارکت کنندگان به کمک تلفیقی ازنمونه گیری هدفمند و غیراحتمالی و نمونه‏گیری گلوله برفی پژوهش انتخاب شدند. در نهایت عوامل اصلی در تغییر مکرر مربیان در باشگاه های لیگ برتر فوتبال ایران بر اساس الگوهای ذهنی 6 گانه اولویت بندی شدند. باشگاه گرایان، مدیران ناآگاه، مربیان ناآگاه، رسانه زرد، اقتصاد معیوب و در نهایت ارتباطات مخرب از جمله الگوهای ذهنی برآمده از تحقیق بودند. با توجه به یافته های پژوهش پیشنهادات می گردد که مسیولان و سیاستگذاران کلان ورزش خصوصا مدیران فوتبالی با اتخاذ راهکارهای اجرایی در جهت ایجاد شرایط با ثبات برای کار کردن مربیان با دانش، با انگیزه و آینده دار از طریق افزایش دانش حقوقی مربیان در عقد قراردادهای همکاری، توسعه مهارت های ارتباطی و بیان خواسته ها و نظرات خود به صورت شفاف با مدیران و رسانه ها، کاهش سیاسی بازی و رفتارهای مخرب در باشگاه، کاهش واسطه گری و دلال بازی ها در عرصه مربیگری، طراحی، تدوین و پیاده سازی اصول و نظام نامه حرفه ای در باشگاه ها، تدوین چشم انداز و برنامه راهبردی برای باشگاه و فعالیت های باشگاه و انتخاب مدیران ورزشی و فوتبالی به عنوان مدیران عامل در راس باشگاه ها گام بردارند.

    کلیدواژگان: مربیان فوتبال، ارتباطات مخرب، مدیران، رسانه، اقتصاد
  • اکبر جابری*، فرزانه مظلومی سوینی صفحات 171-196

    هدف کلی این تحقیق شناسایی فرصت های ناشی از پاندمی کویید-19 در حوره ورزش بوده است. این تحقیق یک مطالعه کیفی اکتشافی بوده است که با استفاده از روش تحلیل تماتیک انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش شامل خبرگان حوزه مدیریت ورزش و آینده پژوهی بوده و با توجه به ماهیت پژوهش تعداد 12 نفر به عنوان نمونه آماری و به صورت گلوله برفی تا رسیدن به مرحله اشباع نظری مورد مصاحبه قرار گرفتند. ابزار مورد استفاده در فرایند تحقیق، مصاحبه نیمه ساختارمند بود. تحلیل تماتیک داده ها با روش برون و کلارک (2006) منجر به استخراج 76 کد، 12 تم فرعی و شش تم اصلی شد. یافته ها نشان داد که "آموزش الکترونیک"، "ورزش مجازی"، "فرهنگ جدید"، "مسیولیت اجتماعی"، "علم، فناوری و نوآوری"، و "کارآفرینی نوین" از جمله فرصت هایی می باشند که به واسطه پاندمی کویید-19 در فراروی حوزه ورزش قرار گرفته اند. با توجه به یافته های تحقیق، علیرغم چالش هایی که شیوع کویید-19 برای عرصه ورزش ایجاد کرده است، می توان از فرصت های موجود جهت تقویت و توسعه برخی از جنبه های ورزش بهره برد و از این طریق با بخشی از تهدیدات و چالش های حاصل از کرونا مقابله کرد.

    کلیدواژگان: تحلیل تماتیک، کوئید-19، فرصت ها، ورزش
  • اصغر غلامی، فرشاد امامی*، سعید امیرنژاد، جمشید سیارنژاد صفحات 197-229

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل موثر بر حکمرانی مطلوب در ساختار ورزش قهرمانی کشور انجام شد. این پژوهش از نوع مطالعات طرح متوالی اکتشافی بود. جامعه آماری در بخش کیفی متشکل از اعضای هییت علمی، سیاست گذاران و تصمیم گیران ورزش در سطح کلان بود. همچنین جامعه آماری در بخش کمی متشکل از اعضای شورای راهبردی وزارت ورزش و جوانان، مدیران عالی ستادی وزارت ورزش و جوانان، مدیران میانی ستادی وزارت ورزش و جوانان، رییس، نایب رییس و دبیر فدراسیون های ورزشی بود. نمونه آماری در بخش کیفی 15 نفر از خبرگان بودند که تا رسیدن به اشباع نظری با بهره گیری از تکنیک های هدفمند نظری و گلوله برفی انتخاب شدند و در بخش کمی برای هر گویه بین پنج تا 10 نمونه لازم بود؛ بنابراین 294 نفر نمونه آماری پژوهش را تشکیل دادند. ابزار جمع آوری داده ها در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختارمند و در بخش کمی پرسشنامه محقق ساخته بود. پایایی مصاحبه ها با روش مطالعه توافق درون موضوعی 0.79 به دست آمد. برای روایی محتوایی از نظر خبرگان و اعتبار سازه (تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی) و از شاخص های پایایی ترکیبی، آلفای کرونباخ، روایی واگرا و همگرا و مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شد. شاخص برازش مدل 0.50=GOF گزارش شد. در نهایت مدل حکمرانی مطلوب در ساختار ورزش قهرمانی کشور با ده عامل ساختار پایدار و باثبات، ساختار عادلانه، ساختار دموکراتیک، ارتباطات شبکه ای، هم ریختی ساختار، ساختار استراتژیک، ساختار مشترک، ساختار شفاف و پاسخگو، ساختار سیستمی و ساختار حامی گری ارایه شد؛ بنابراین پیشنهاد می شود تدوین اسناد ساختار حکمرانی براساس ساختار دموکراتیک، همسوبودن تصمیم گیری سه نهاد دولت، بخش خصوصی و مردم و همچنین مشارکت نهادهای غیردولتی صورت گیرد.

    کلیدواژگان: ساختار استراتژیک، ساختار مشترک، ساختار شفاف و پاسخگو
  • مریم حسینی عسگرآبادی، صدیقه حیدری نژاد*، سید حسین مرعشیان، فرشاد رومی صفحات 230-263

    این پژوهش با هدف بررسی الگوی نقش ورزش در تبیین دیپلماسی عمومی ایران انجام شده است. پژوهش حاضر در چارچوب رویکرد کیفی انجام شد و داده ها از طریق مصاحبه های نیمه ساختاریافته جمع آوری شدند. جامعه آماری پژوهش، افراد متخصص و خبره در زمینه دیپلماسی عمومی و ورزش شامل اساتید مدیریت ورزشی (هشت نفر)، اساتید روابط بین الملل و علوم سیاسی (سه نفر)، مقامات عالی ورزش کشور (سه نفر) و ورزشکاران نخبه (سه نفر) بودند. روش انتخاب نمونه به شیوه هدفمند بود. روش جمع آوری داده ها به صورت مطالعه پژوهش های پیشین و مصاحبه عمیق و باز بود. برای سنجش اعتبار، انتقال و تاییدپذیری، یافته های پژوهش به مشارکت کنندگان ارایه شد. آن ها متن نظریه را مطالعه کردند و نظرهای آن ها اعمال شد. روش استفاده شده برای قابلیت اعتماد، روش توافق درون موضوعی بود. میانگین میزان توافق درون موضوعی برابر با 0.73 گزارش شد. براساس یافته های حاصل از مصاحبه نیمه ساختاریافته، مهم ترین عوامل علی موثر بر نقش ورزش در تبیین دیپلماسی عمومی ایران شامل قدرت نرم، اطلاعات و ارتباطات، درک و بصیرت هستند. عوامل زمینه ای شامل بازیگردانی و یادگیری و عوامل مداخله گر موثر عوامل محیطی هستند. همچنین راهبردهای موثر بر نقش ورزش در تبیین دیپلماسی عمومی ایران عبارت اند از: توانمندسازی، شبکه های ارتباطی و پیشران های عمومی. همچنین پیامدهای نقش ورزش در تبیین دیپلماسی عمومی ایران شامل کارکرد اقتصادی، کارکرد فرهنگی، کارکرد سیاسی و توسعه اجتماعی هستند.

    کلیدواژگان: ایران، دیپلماسی عمومی، قدرت نرم، روابط بین الملل، ورزش
  • معصومه دهکردیان نژاد، زهرا نوبخت رمضانی*، فریبا محمدیان صفحات 264-300

    این پژوهش با هدف طراحی و تبیین مدل توانمندسازی حرفه ای مدیران زن در ورزش کشور انجام شد. روش پژوهش از نوع توصیفی همبستگی بود. مدیران سازمان های ورزشی و اساتید مدیریت ورزشی دانشگاه ها جامعه آماری پژوهش را تشکیل دادند. نمونه آماری به تعداد قابل کفایت برای مدل سازی در نرم افزار اسمارت پی .ال .اس. به تعداد 167 نفر برآورد شد. نمونه گیری به روش قضاوتی انجام شد. ابزار پژوهش، پرسشنامه مستخرج از بخش کیفی با 89 سوال در مقیاس پنج گزینه ای لیکرت بود. روایی ابزار پژوهش از طریق ارزیابی روایی محتوایی (10 نفر)، پایایی (آلفای کرونباخ) و روایی سازه (شاخص های برازش) تایید شد. مدل پژوهش شامل سه سطح زمینه ای، ساختاری-فرایندی و کارکردی با 10 متغیر اصلی و 22 بعد آن ها بود. نتایج مدل سازی نشان داد که اثر مدیریت ملی (با ضریب مسیر 0.454) و محیط ورزش (با ضریب مسیر 0.373) بر ظرفیت سیستمی معنا دار بود. اثر ظرفیت سیستمی بر راهبردپذیری (با ضریب مسیر 0.794)، تامین اطلاعاتی (با ضریب مسیر 0.776) و بستر سازمانی (با ضریب مسیر 0.700) معنا دار مشاهده شد. اثر بستر سازمانی، تامین اطلاعاتی و راهبردپذیری بر آمادگی شغلی معنا دار بود (به ترتیب با ضرایب مسیر 0.897، 0.455 و 0.323). اثر آمادگی شغل نیز بر رویه حرفه ای سازی (با ضریب مسیر 0.752) و رویه توانمندسازی (با ضریب مسیر 0.672) معنادار مشاهده شد. همچنین اثر رویه حرفه ای سازی و رویه توانمندسازی به ترتیب با ضرایب مسیر 0.966 و 0.192 بر نتایج توانمندسازی معنا دار بود. براساس یافته های پژوهش می توان گفت توانمندسازی حرفه ای مدیران زن در سازمان های ورزشی، حاصل برآیند زنجیره ای از عوامل زمینه ای، ساختاری، فرایندی و کارکردی است؛ ازاین رو مداخله مثبت در هریک از عوامل می تواند اثر درخور توجهی بر عملکرد مدیران و تعمیم عدالت جنسیتی در مدیریت سازمان های ورزشی بگذارد.

    کلیدواژگان: مدیریت حرفه ای، سازمان ورزشی، مدیران توانمند، توانمندسازی زنان، الگوی توانمندسازی
  • سید احسان امیرحسینی*، صمد گودرزی، مجید کیانی، روح الله عسگری صفحات 301-334

    این پژوهش با هدف واکاوی نقش مسایل اجتماعی و فرهنگی در توسعه به کارگیری انرژی سبز در اماکن ورزشی انجام شد. روش انجام شدن پژوهش به صورت آمیخته اکتشافی بود. در بخش کیفی به منظور شناسایی ابعاد نقش مسایل اجتماعی و فرهنگی بر توسعه به کارگیری انرژی سبز از روش فراترکیب استفاده شد. در بخش کمی ابتدا با نظرسنجی از خبرگان روایی مدل تایید شد. سپس با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی به بررسی برازش مدل پرداخته شد. در مرحله فراترکیب، جامعه بررسی شده، پایان نامه ها و مقالات پژوهشی مرتبط با موضوع (35 مورد)، در نظرسنجی از خبرگان، نه نفر از خبرگان صاحب نظر در حوزه انرژی سبز و جامعه شناسی و در مرحله تحلیل عاملی، مدیران و کارشناسان سازمان انرژی های تجدیدپذیر، مدیران و کارشناسان شرکت توسعه و تجهیز اماکن ورزشی و واحدهای تابع، مدیران و کارشناسان واحد عمرانی وزارت ورزش و جوانان و ادارات کل ورزش و جوانان استان ها و خبرگان دانشگاهی (590 نفر) بودند. روش نمونه گیری در مرحله اول کل شمار، در مرحله دوم هدفمند و در مرحله تحلیل عاملی طبقه ای بود که براساس جدول کرجسی و مورگان (1970)، 235 نفر محاسبه شد. یافته های فراترکیب نشان داد آگاهی و نگرش به انرژی سبز، مشروعیت و پذیریش اجتماعی انرژی سبز، وجود موسسات مردم نهاد حامی محیط زیست و انرژی سبز، یک پیشرو و مسایل فرهنگی، از عوامل اجتماعی و فرهنگی موثر بر به کارگیری انرژی سبز در اماکن ورزشی هستند. روایی مدل به روش سیگمای شمارشی 0.897 به دست آمد. نتایج تحلیل عاملی نشان داد که مدل از برازش مناسبی برخوردار است. به طورکلی می توان نتیجه گرفت، در کنار فراهم شدن زیرساخت های انرژی سبز، پذیرش اجتماعی شرط لازم برای توسعه به کارگیری انرژی سبز در اماکن ورزشی است که با افزایش آگاهی و تغییر نگرش با استفاده از موسسات مردم نهاد، شبکه های اجتماعی و فرهنگ سازی حاصل می شود.

    کلیدواژگان: مسائل اجتماعی و فرهنگی، انرژی سبز، اماکن ورزشی، فراترکیب
  • لقمان کشاورز*، ابوالفضل فراهانی، زهرا اصغری صفحات 335-354

    پژوهش حاضر با هدف تدوین مدل ارتباطی خودکارآمدی شغلی و سرمایه اجتماعی در وزارت ورزش و جوانان ایران انجام شد. جامعه آماری پژوهش همه مدیران عالی، میانی و پایه، کارشناسان مسیول، کارشناسان و کمک کارشناسان شاغل در وزارت ورزش و جوانان بودند (تعداد = 850) که 265 نفر به طور تصادفی طبقه ای برای نمونه پژوهش انتخاب شدند. برای دستیابی به اهداف پژوهش از پرسشنامه های خودکارآمدی شرر (1982) و سرمایه اجتماعی پاتنام (1993) استفاده شد. روایی هر دو پرسشنامه به تایید 15 نفر از متخصصان رسید و پایایی آن ها در یک مطالعه مقدماتی با 30 آزمودنی و با آلفای کرونباخ به ترتیب  0.8 و 0.73 محاسبه شد. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات جمع آوری شده از روش های آماری توصیفی و استنباطی از جمله کولموگروف-اسمیرنوف، تی استودنت تک نمونه ای، تحلیل مسیر و برای تعیین ارتباط علی بین متغیرها از روش مدل معادلات ساختاری به کمک دو نرم افزار آموس و اس پی اس اس استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد در بین منابع انسانی وزارت ورزش و جوانان خودکارآمدی شغلی در حد نامطلوب و سرمایه اجتماعی در حد مطلوب قرار داشت. همچنین بین خودکارآمدی شغلی و سرمایه اجتماعی ارتباط مستقیم معنا داری وجود داشت. در ارتباط بین خودکارآمدی شغلی و سرمایه اجتماعی وزارت ورزش و جوانان ایران بعد شناختی با بار عاملی 0.80، بعد ساختاری با بار عاملی 0.74 و بعد ارتباطی با بار عاملی 0.71 بیشترین تاثیر را داشتند.نتایج تحقیق ضرورت و لزوم ارتقا سرمایه اجتماعی  و اعتماد متقابل در سازمان  را به منظور بالا بردن سطح خودکارآمدی  و در نتیجه افزایش قدرت رقابتی سازمان را تبیین می کند.

    کلیدواژگان: خودکارآمدی شغلی، سرمایه اجتماعی، وزارت ورزش و جوانان
  • مهران احدی، محمد حامی*، وحید شجاعی صفحات 355-388

    هدف پژوهش حاضر شناسایی عوامل موثر بر توسعه بین المللی تنیس روی میز ایران بود. این پژوهش به لحاظ پارادایم از نوع پژوهش های تفسیری، از نظر ماهیت، اکتشافی، از حیث رویکرد، کیفی، از لحاظ استراتژی، گرندد تیوری، به لحاظ تاکتیک، تحلیل محتوای پنهان و از نظر هدف، کاربردی بود. جامعه آماری پژوهش، خبرگان حوزه تنیس روی میز ازجمله مربیان تیم های ملی تنیس روی میز ایران، مدیران ارشد در وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون تنیس روی میز و همچنین اعضای هییت علمی در حوزه مدیریت ورزشی بودند که 16 نفر از آنان به عنوان نمونه پژوهش به شیوه غیراحتمالی، هدفمند و گلوله برفی در نظر گرفته شدند. شیوه جمع آوری داده ها به صورت مصاحبه عمیق با این افراد بود. 226 کد اولیه از مصاحبه های انجام شده درباره عوامل موثر بر توسعه بین المللی تنیس روی میز ایران استخراج شد که فراوانی این کدها درمجموع برابر با 460 بود. 13 مقوله اصلی و 37 مقوله محوری درباره عوامل موثر بر توسعه بین المللی تنیس روی میز ایران احصاء شد. عوامل مدیریتی و عامل تخصصی و فنی به ترتیب با ضریب اهمیت 104 و 80 بیشترین ضرایب و مقوله دولت و حاکمیت، ماهیت رشته و عامل رسانه به ترتیب با ضریب اهمیت 7، 12 و 13 کمترین ضرایب اهمیت را داشتند. مدیران فدارسیون تنیس روی میز ایران می باید به نقش شرایط علی (عوامل اقتصادی، اجتماعی، توسعه زیرساخت ها و عوامل فنی و تخصصی)، شرایط مداخله گر (عوامل انگیزشی، عامل رسانه، ماهیت رشته تنیس روی میز) و شرایط زمینه ای (استعدادیابی، عامل مدیریتی، دولت و حاکمیت، نهادهای آموزشی و توسعه ورزش همگانی) به عنوان عوامل اثرگذار بر توسعه بین المللی تنیس روی میز اهتمام ورزند.

    کلیدواژگان: توسعه بین المللی، تنیس روی میز، نهادهای آموزشی، دولت و حاکمیت، منابع انسانی
|
  • Mahshid Gholi Poor, Sara Keshkar * Pages 1-29
    The aim of this qualitative research was to present an educational program pattern to achieve gender equality and violence prevention against women in sports and using grounded theory based on the Strauss-Corbin approach. The participants consisted of women sports experts including professors of sports management, researchers in the field of women's sports, managers and authorities of sports organizations, coaches, athletes, sociologists and psychologists (N=21) who were selected by using judgement sampling method and participated in the interview. Open, axial and selective coding methods were used to analyze the data. In a semi-structured interview with experts, a set of basic themes was collected during the coding process, and categories were extracted from them. In the axial coding stage, relationships between categories under the heading of causal conditions including motivational skills, the main phenomenon including gender awareness, strategies including anger management skills and environmental education, intervening conditions including gender and culture, contextual factors including participatory learning, and outcomes including cognitive skills and social skills were identified in the coding paradigm. In the selective coding stage, all components of the coding paradigm were described; the model was drawn and the theory was formulated and presented. The research results extracted 8 main components and 21 sub-components presented in the form of a theoretical frame based on the grounded theory. Results indicates that the factor of training coaches and athletes is an essential factor to achieve gender equality and prevent violence against women.
    Keywords: Sport, gender equality, Violence, Education, Grounded Theory
  • Najmeh Heydari, Mina Hakakzadeh *, Mohsen Manochehri Nejad Pages 30-63
    The purpose of this study was to develop a framework for economic development model of sport industry using social networks. The research method was a two-stage instrumental exploratory combination.  In the qualitative section, 16 experts in the field of sport management (selected for identifying the economic development model of the sports industry using social networks) were interviewed. The tool used for identifying the factors of the economic development model of the sports industry using social networks, was semi-structured interviews with focus groups (and document studies) to evaluate validity and reliability of the study. In the quantitative part, the research method was descriptive-survey. The study population was all faculty members of the colleges and departments of physical education and sport science in the colleges of the country. According to the latest statistics, there are 38 educational centers with a population of 369, 189 of whom were selected by random sampling based on Cochran formula. The instrument used in the quantitative section was a researcher-made scale based on the qualitative sector-based data theory network. Face validity was assessed by ten sport management professors, and the content validity of the questionnaire was used by Carcass model (CVR=0.86) which content validity was confirmed. Convergent validity, combined reliability and Cronbach's alpha were used. Descriptive statistics and structural equation modeling were used to analyze the data. The results of the qualitative research showed that the strategic factor of the model is multiple value creation of social networks for economic development, and in terms of outcomes, expected and intangible results from organizations, institutions and sponsors were considered. In addition, in the quantitative part, the relevant t-values of each factor have a significant impact, and the whole framework of the economic development model of the sports industry has been endorsed by the use of social networks. The results also showed that the research model has a good fit.
    Keywords: Development, Economics, Social Networks, Sport
  • Mehdi Babaei, Mahvash Noorbakhsh *, Abas Khodayari, Parivash Nourbakhsh Pages 64-95

    Iranian sport has a basic need to knowledge. Before financing, knowledge must be injected into the body of sport in order to choose the right path, and policy making be put in the right direction. The purpose of this study was to design policy making model of Olympic sports. The research method is qualitative-quantitative mixed method with an exploratory approach. The statistical population in qualitative section includes faculty members of universities and managers who have at least ten years of management experience in sports, while quantitative section includes members of the strategic council, senior staff managers, middle staff managers of the Ministry of Sports and Youth, presidents of federations and sports delegations of Olympic sports. In the qualitative section, 12 people and in the quotative section, 5 to 10 subjects were required for each question, thus 297 people formed the statistical sample. Data collection tool in the qualitative section was semi-structured interview the results of which were designed in form of a questionnaire with 6 main factors and 13 sub-factors. For content validity, expert’s opinion and construct validity (exploratory and confirmatory factor analysis) and combined reliability indicators, Cronbach's alpha, divergent and convergent validation and structural equation modeling were used by SPSS23 and PLS2 softwares. The fit index of model was reported 0.70 and results confirmed the final model in six main factors: economic, organizational, organizational orientation, expert manpower, infrastructure and sporting perspective. Therefore, it is suggested that these factors be considered when policymakers' decision-making.

    Keywords: Policy making, Olympic sport, Mixed method
  • Hassan Sadeghi, Hamid Rajabi *, Nader Ale Ebrahim, Mohammad Mehdi Jalili Pages 96-129

    The purpose of this study is to investigate the quantity and quality of scientific production, especially published articles, in the field of Iranian sports sciences in faculties over the last 5 years (2015-2020) based on the Scopus database in this descriptive study, 334 full-time faculty members are included who are PhD graduated in the field of physical education amongst 18 different universities in Iran. The information of faculty members and the number of faculties are extracted from the Scopus database. Later, the data is analyzed through Excel and SPSS softwares. The results of the study illustrated that the faculties of Physical Education in Tehran, Gilan, Ferdowsi Mashhad, Kharazmi and Isfahan universities had published the highest number of articles over the targeted period. In terms of the quality of the published papers, results have also shown that Kharazmi University (45), Tehran (28), Gilan (26) and Mohaghegh Ardabili (22) had better conditions in terms of the number of outstanding articles (Quarter 1). After that, Tehran university (51), Isfahan (41), Kharazmi (40) and Gilan (28), respectively, were recorded at the second level of Scopus raking (Quarter 2). Overall, it can be seen that there is a serious strategy to encourage the members in some of the selected universities for having published their research on international index databases. It is also given the impression that research-based universities and some of the other universities offering basic sciences and medicine courses were roughly taken a suitable place in terms of quality of the published articles.

    Keywords: Scientific Articles, Iranian Sports Faculties, Scopus
  • Kianoosh Shajie, Reza Heydari, Ehsan Asadollahi, Mahdi Esfahani *, Mahnaz Gol Goli Pages 130-170

    The aim of the present study was to diagnose the pathology of frequent changes of coaches in the Iranian Football Premier League.The present study is applied in terms of purpose; In terms of exploratory nature;In terms of data collection, descriptive-survey and due to application, Q methodology is a type of mixed research.The statistical population was all veterans and elites of Iranian football, from which 20 people were selected as participants by a combination of purposeful and non-probabilistic sampling and snowball sampling. Finally, the main factors in the frequent change of coaches in the clubs of the Iranian Football Premier League were prioritized based on six mental patterns.Club minded people, ignorant managers, ignorant coaches, the yellow media, a flawed economy,and ultimately destructive communication were among the mental patterns that emerged from the research.According to the research findings, it is suggested that officials and policy makers of sports, especially football managers, by adopting executive strategies to create stable conditions for coaches to work with knowledge, motivated and future by increasing the legal knowledge of coaches in cooperation contracts, skills development Communicate and express their wishes and opinions clearly with managers and the media, reduce political games and destructive behaviors in the club, reduce mediation and mediation in the field of coaching, design, develop and implement professional principles and regulations in clubs, develop a vision and strategic plan for The club and the activities of the club and the selection of sports and football managers as CEOs at the top of the clubs.

    Keywords: football coaches, Destructive Communication, Managers, media, Economics
  • Akbar Jaberi *, Farzaneh Mazloomi Soveini Pages 171-196

    The purpose of this study was to identify the opportunities arising from the COVID-19 pandemic in sport context. This research has been a qualitative exploratory study that has been done using a thematic analysis method. The statistical population of the study included experts in the field of sports management and futurology, and according to the nature of the research, 12 experts were interviewed as a statistical sample through snowball sampling until reaching the theoretical saturation. The tool used in the research was a semi-structured interview. The thematic analysis of the data by Braun and Clarke’s (2006) method led to the extraction of 76 codes, 12 sub-themes and six main themes. The findings showed that "E-learning", "Virtual Sports", "New Culture", "Social Responsibility", "Science, Technology and Innovation", and "New Entrepreneurship" are among the explored opportunities that have been introduced to the sports field due to the COVID-19 pandemic. According to the research findings, despite the challenges posed by the prevalence of COVID-19 for the field of sports, it is possible to take advantage of the existing opportunities to strengthen and develop some aspects of sports, and thus cope with some of the threats and challenges posed by Corona.

    Keywords: Thematic analysis, Coviid-19, Opportunities, Sports
  • Asghar Gholami, Farshad Emami *, Saeed Amirnejad, Jamshid Sayarnejad Pages 197-229

    The purpose of this study was to identify the factors affecting good governance in the structure of national championship sports. The present study was a type of sequential exploratory project. The statistical population in qualitative part consists of faculty members, sports policy makers and decision makers at macro level, and in quantitative part, members of Strategic Council of Ministry of Sports and Youth, senior staff managers of Ministry of Sports and Youth, middle staff managers of Ministry Sports and Youth, and vice-president and secretary of sports federations. The statistical sample was selected in qualitative section of 15 experts to reach theoretical saturation using theoretical targeted techniques and snowballs. Further, in quantitative section between 5 to 10 samples were needed for each item, so 294 people selected statistical sample. The data collection tool was a semi-structured interview in qualitative part and researcher-made questionnaire in quantitative part. The reliability of the interviews was 0.79 by intra-subject agreement study. For content validity, from experts' point of view and construct validity (exploratory and confirmatory factor analysis), and combined reliability indices, Cronbach's alpha divergent and convergent validity, and structural equation modeling were used. Finally, the model of optimal governance in the structure of the country's championship sport with ten factors was presented. Therefore, it is proposed to document the governance structure based on the democratic structure, and support and evaluation of the government for the decision of the private sector and civil society, and the alignment and cooperation of all three sectors.

    Keywords: Strategic structure, Common structure, Transparent, Responsive structure
  • Maryam Hosseini, Sedighe Heydarinejhad *, Seyedhossain Marashian, Farshad Roomi Pages 230-263

    This research was conducted with the aim of the role of sports pattern in explaining the public diplomacy of Iran. The present study was conducted within the framework of a qualitative approach, and the required data were collected using semi-structured interviews. The statistical population of this study were all experts in social participation in sport, including sports management professors (8 students), professors of international relations and political science (3 students), senior sports officials (3 people), and elite athletes (3 people). The sample method was snowballs mode. The method of data collection was based on previous studies and in-depth interviews. To assess credibility, transfer, and verifiability, they provided the participants with the findings of the research, and they examined the text of the theory and their views. The method used for reliability was an intra-subject agreement method. The average agreement within the subject was 0.73. Causal factors influencing the role of exercise in explaining Iranian public diplomacy included soft power, information and communication, the understanding and insight. Contextual factors included cast and learning, and intervention factors were effective environmental factors. Also, strategies affecting the role of sport in explaining Iranian public diplomacy included: Empowerment, communication networks and public propulsion, and finally the implications of the role of sport in explaining public diplomacy in Iran. They included economic function, cultural function, political function, and social development.

    Keywords: Soft Power, Public Diplomacy, International Relations, Sports, Iran
  • Maesumeh Dehkordian Nezhad, ZAHRA Nobakht Ramazani *, Fariba Mohammadian Pages 264-300

    The aim of this research was designing and  explainingthe model of professional empowerment for female sports managers. The research method was descriptive-correlational. The statistical population consisted of the managers of sport organizations and sport management professors of universities. The statistical sample was estimated as sufficient for modeling in PLS software (n = 167). Sampling was performed by judging method. Research tools consisted of researcher-made questionnaire extracted from the qualitative section with 89 questions at 5-point Likert scale. Validity of the research instrument was confirmed by content validity (n=10), reliability (Cronbach's alpha), and construct validity (fit indices). The research model consisted of three levels of background, structural-process and functional factors with 10 main variables and its 22 dimensions. The results of modeling showed that the effect of national management (0,454) and sport environment (0.373) was significant on systemic capacity. The effect of system capacity was significant on strategism (0.794), information provision (0.776) and organizational platform (0.700). In addition, the effect of organizational platform, information provision and strategism was significant on job readiness (0.897, 0.455 and 0.323). The effect of job readiness was significant on professionalization (0.752) and empowerment (0.672). Finally, the effects of professionalization and empowerment procedure were significant on empowerment results with coefficients of 0.966 and 0.192, respectively. Based on the study findings, we can say the professional empowerment of female managers in sports organizations, is a consequent outcome in a chain of background, structural process, and functional factors. Therefore, positive intervention in each of the factors can have a significant effect on the managers’ performance and generalization  of gender justice in the management of sports organizations.

    Keywords: Professional Management, Sports Organization, Capable Managers, Women's Empowerment, Empowerment Model
  • Seyed Ehsan Amirhosseini *, Samad Goodarzi, Majid Kiani, Roohollah Asgari Pages 301-334

    This research is aimed at analyzing the role of social and cultural issues in developing the use of green energy in sport facilities. The research is of exploratory mixed type. In qualitative part, meta-synthesis method was used for recognizing the dimensions of the role of social and cultural issues on development of the use of green energy. In quantitative part, first, the validity of the model was approved based on the experts’ survey and then, the fitness of the model was checked by exploratory and confirmatory factor analysis. In meta-synthesis phase, the studied population included the relevant theses and research papers (35 cases); in experts’ survey, the population included 9 experts of green energy and sociology  area, and in factor analysis phase, the population included the mangers and experts of Renewable Energy Organization, the managers and experts of the Organization of Developing and Equipping Sport Facilities and subsidiary departments, the managers and experts in the Reconstructive Unit of Ministry of Sport and Youth and the Provincial General Office of Youth and Sports  .Sampling method in the first stage was total population, in the second stage, it was was purposive sampling.Moreover, in factor analysis phase, the sampling was done by stratified method, and 235 people were selected based on Morgan table. Meta-synthesis findings showed that awareness and attitudes towards green energy, legitimacy and social acceptance of green energy, the existence of non-governmental organizations supporting the environment and green energy, and a pioneer and cultural issues are social and cultural factors influencing the use of green energy in sports venues. Validity of the model was obtained as 0.897 by Sigma counting method. The results of factor analysis showed that the model has a proper fitness. In general, it is concluded that in addition to providing green energy infrastructures, social acceptance is a prerequisite for developing green energy use in sports facilities by increasing awareness and changing attitudes through the use of public institutions, social networks and culture-building

    Keywords: Social, cultural issues, renewable energy, sport facilities, Meta-synthesis
  • Loghman Keshavarz *, Zahra Asghari Pages 335-354

    The purpose of this research was to design relationship model of career self-efficacy and social capital at the Ministry of Youth and Sports of Iran. Statistical population of this study included 850 employees that working at the all levels (the managerial and operational levels) of Ministry of Youth and Sports in Iran. On the basis of Morgan table, 265 persons were selected through cluster-sampling. To achieve the research goals, the questionnaires of  MLQScherer Public Self-efficacy and Putnam Social Capital were used. V.Validity of two questionnaires was confirmed by 15 experts, and their reliability were studied  in preliminary study with 30 subjects and calculated as 0.8 and 0.73,      respectively. For data analysis, the descriptive statistics and inferential statistics methods, including Kolmogorov-—اSmirnov ،Single sample مstudent test LSD, and path analysis were used. In addition, for determination of the causal relationship between variables, the method of structural equations model by application of Amos V.18 software and SPSSV.16 were used. Research findings showed that career self-efficacy is not desirable, and social capital is desirable at the ministry of youth and sports of Iran. There is a significant relationship between career self- efficacies with social capital. Their relationship model has desirable goodness. Also, at their relationship model the cognitive factors with coefficient of 0.8, the structural factors with coefficient of 0.74, and the communicational factors with coefficient of 0.71, have the most roles. 

    Keywords: Career self-efficacy, Social Capital, The Ministry of Youth, Sports
  • Mehran Ahadi, Mohammad Hami *, Vahid Shojaee Pages 355-388

    The aim of this study is to identify the factors affecting the international development of table tennis in Iran. From the paradigm perspective, this research is an interpretive research, a qualitative approach, a grounded theory strategy, and a hidden content analysis tactic. The present study is of exploratory nature. The statistical population of this research included the table tennis experts, , the coaches of the Iranian national table tennis teams, senior managers in the Ministry of Sports and Youth and the Table Tennis Federation, were members of the scientific board in the field of sports management. Data were collected through in-depth interviews with these individuals. 226 Preliminary codes were extracted from the initial interviews regarding the factors influencing the improvement of Iranian international table tennis, with the frequency of 460. 13 main categories and 37 pivotal categories were considered regarding the factors affecting the international development of table tennis in Iran. The highest coefficient of importance belonged to managerial factors and specialized and technical factor that were calculated with the coefficient of importance 104 and 80, respectively. Also, the lowest coefficient of importance was related to the category of government and governance, the nature of the field and the media factor that were as 7, 12 and 13, respectively. Managers of the Iranian Table Tennis Federation should consider the role of causal conditions (economic, social factors, infrastructure development and technical and professional factors), intervening conditions (motivational factors, media factor, nature of table tennis) and background conditions (talent identification, managerial factor, government and governance, educational institutions and the development of public sports) as factors influencing the international development of table tennis.

    Keywords: International Development, Table tennis, Educational Institutions, Government, Governance, Human Resources