فهرست مطالب

نشریه دانش انتظامی مازندران
سال هشتم شماره 3 (پیاپی 30، پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/08/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • علی اصغر عباسی اسفجیر صفحات 1-34

    هدف پژوهش حاضر به بررسی و شناخت علت های طلاق در مراجعان به اورژانس های اجتماعی استان مازندران پرداخته است. روش پژوهش حاضر به لحاظ جمع آوری اطلاعات از نوع پژوهش های پیمایشی و به لحاظ هدف کاربردی می باشد. جامعه آماری مطالعه حاضر شامل کلیه مراجعه کننده ها به مراکز مداخله در بحران خانواده در استان مازندران است. نمونه آماری مطالعه شامل کلیه مراجعه کنندگان به مراکز مداخله در بحران خانواده در شهرستان های نوشهر و بابل و قایم شهر و ساری استان مازندران از سال 1389 تا سال 1395 می باشد که به روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شده اند. داده های پژوهش به وسیله پرسش نامه علت طلاق جمع آوری شده و با استفاده از تحلیل عاملی جهت خوشه بندی و فریدمن برای رتبه بندی و به کمک نرم افزار SPSS و Lisrel تجزیه و تحلیل شدند. یافته های پژوهش نشان داد بین فراوانی علت های طلاق در افراد متقاضی طلاق، تفاوت معناداری وجود داشته است. با توجه به یافته ها می توان اظهار داشت که عامل نام گذاری شده فرهنگی و شخصیتی متقاضیان طلاق، بیشتر از سایر علل، زمینه ساز طلاق می باشند.

    کلیدواژگان: طلاق، علت های طلاق، اورژانس اجتماعی
  • سیده زهرا حسینی درونکلایی صفحات 35-49

    هدف از مطالعه حاضر بررسی رابطه سکوت سازمانی و عملکرد کارکنان فرماندهی انتظامی استان مازندران بوده است. روش پژوهش با توجه به ماهیت موضوع، توصیفی از نوع هم بستگی بوده است. جامعه آماری در این پژوهش عبارتند از کلیه کارکنان فرماندهی انتظامی استان مازندران که به روش نمونه گیری تصادفی ساده و با استفاده از جدول کرجسی و مورگان تعداد 225 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از دو پرسش نامه استاندارد سکوت سازمانی ژنگ (2008) و پرسش نامه عملکرد شغلی پترسون استفاده شده است. نتایج نشان داد که بین سکوت سازمانی و ابعاد آن یعنی سکوت تدافعی، سکوت مطیع و سکوت نوع دوستانه با عملکرد کارکنان رابطه معناداری از نوع منفی وجود داشته است. به نحوی که با افزایش میزان سکوت سازمانی عملکرد شغلی کاهش یافته و بالعکس کاهش سکوت سازمانی منجر به افزایش عملکرد شغلی کارکنان می شود.

    کلیدواژگان: سکوت سازمانی، عملکرد کارکنان، نیروی انتظامی
  • شهربانو قبادی صفحات 51-69

    پژوهش حاضر به دنبال بررسی میزان تعهد سازمانی در نیروی انتظامی استان مازندران میباشد. این پژوهش از نوع توصیفی-پیمایشی است که به روش میدانی اجرا شد. جامعه آماری پژوهش، کارکنان نیروی انتظامی استان مازندران بوده که به روش تصادفی طبقه ای از طریق تقسیم خوشهای در سه منطقه غرب، شرق و منطقه مرکزی با استفاده از فرمول کوکران تعداد 390 نفر به عنوان نمونه انتخاب گردیدند. ابزار مورد استفاده پرسشنامه محقق ساخته شامل 27 سوال می-باشد. برای مطالعه پایایی پژوهش از روش آلفای کرونباخ استفاده شد که عدد 89/0 به دست آمد و برای روایی نیز از روایی صوری و محتوا استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری توصیفی، آزمون T و فریدمن استفاده شد. یافته ها نشان میدهد میزان تاثیر تمامی مولفه های مربوط به ابعاد سه گانه تعهد سازمانی (تعهد عاطفی، تعهد مستمر، تعهد هنجاری) بیشتر از حد متوسط بوده و مورد تایید قرار گرفت. بنابراین نیروی انتظامی باید برای پاسخگویی به مطالبات مردم و تحقق تعهد سازمانی از تمامی ظرفیتهای درونی و تعاملات بیرونی استفاده کند.

    کلیدواژگان: تعهد سازمانی، تعهدعاطفی، تعهد مستمر، تعهدهنجاری، نیروی انتظامی
  • مهدی جوانمرد، حاجیه رجبی فرجاد صفحات 71-92

    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین اعتماد سازمانی و بهره وری منابع انسانی مورد بررسی قرارگرفته است. این پژوهش از نظر هدف، از نوع کاربردی است و از نظر روش گردآوری داده ها، توصیفی- پیمایشی می باشد. این پژوهش به لحاظ بررسی رابطه بین دو متغیر، پژوهش هم بستگی نیز خوانده می شود. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان فرماندهی انتظامی استان مازندران و شهرستان های تابعه می باشد که براساس روش نمونه گیری کوکران، برابر با 376 نفر برآورد شده است و روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای است. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسش نامه ای استاندارد اعتماد سازمانی آلونن و پرسش نامه محقق ساخته بهره وری منابع انسانی می باشد. پایایی با استفاده از آلفای کرونباخ برای اعتماد سازمانی 92/0 و بهره وری 92/0 مورد سنجش و تایید قرارگرفت، داده های حاصل به دو روش توصیفی و استنباطی شامل آزمون کولموگروف- اسمیرنوف، ضریب هم بستگی و آزمون فریدمن تحلیل شده اند، یافته های پژوهش حاکی ازآن است که بین اعتماد سازمانی و ابعاد آن با بهره وری رابطه مستقیم و معنادار وجود دارد. هم چنین نتایج پژوهش نشان داد بعد اعتماد نهادی با ضریب 36/2 در اولویت اول قرار دارد، در نتیجه بیش ترین رابطه را با بهره وری منابع انسانی دارد و بعد اعتماد جانبی با ضریب 79/1 در اولویت سوم و پایانی قرار دارد؛ بنابراین کم ترین رابطه را با بهره وری منابع انسانی ایفا می کند.

    کلیدواژگان: اعتماد سازمانی، بهره وری منابع انسانی، مازندران
  • مریم السادات موسوی کتی لته، سید مهدی احمدی بالادهی، سید مهدی خاکزادیان صفحات 93-116

    امروزه یکی از برنامه های مطرح در سازمان‎ها و موسسات دولتی ایران به کارگیری سبک مدیریت مشارکتی است، بدون شک در ‎صورتی که آمادگی لازم برای اجرای مدیریت مشارکتی وجود داشته‎‎‎ باشد، میزان رضایت مندی شغلی مدیران و کارکنان به صورت قابل‎ملاحظه‎ای افزایش می‎یابد. هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه سبک مدیریت مشارکتی و سلامت سازمانی ناجا می باشد. به همین منظور مدیریت مشارکتی به عنوان متغیر مستقل و سلامت سازمانی به عنوان متغیر وابسته قرار گرفته است. جامعه آماری در این پژوهش شامل کلیه کارکنان پلیس های تخصصی فرماندهی انتظامی استان مازندران می باشد که با استفاده از روش نمونه گیری کوکران، 154 نفر به صورت تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. پژوهش از نظر هدف، از نوع کاربردی است و از نظر روش گردآوری داده ها، از نوع توصیفی- پیمایشی می باشد و به لحاظ بررسی رابطه بین دو متغیر، پژوهش هم بستگی نیز خوانده می شود. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسش نامه ای استاندارد مدیریت مشارکتی و پرسش نامه استاندارد سلامت سازمانی می باشد. پایایی سوالات با استفاده از فرمول آلفای کرونباخ به ترتیب 91/0 و 94/0 مورد سنجش و تایید قرار گرفت. داده های حاصل با استفاده از نرم افزار SPSS به دو روش توصیفی و استنباطی (آزمون تی تک متغیره و آزمون فریدمن) تحلیل شده اند، یافته های پژوهش حاکی از آن است که بین سبک مدیریت مشارکتی و سلامت سازمانی رابطه وجود دارد. هم چنین نتایج پژوهش نشان داد که بین مولفه های مدیریت مشارکتی و سلامت سازمانی ناجا رابطه وجود معنادار دارد. به عبارت دقیق تر ناجا در صورتی که از شیوه سبک مدیریت مشارکتی استفاده کند دارای سلامت سازمانی بیشتری هستند.

    کلیدواژگان: مدیریت مشارکتی، سلامت سازمانی، ناجا، فرماندهی انتظامی استان مازندران
  • جلال صفرخانلو، هادی حسن زاده شهابی، محمدکاظم محمودی صفحات 117-137

    یکی از وجوه ممتاز و متمایز نظام دینی و ارزشی جمهوری اسلامی ایران اهتمام ویژه آن به ایجاد تقویت، بسط ایمنی روانی، اخلاقی و جمعی در سطح جامعه است که یکی از مصادیق آن مقابله با بدحجابی زنان بوده است. هدف کلی این پژوهش، بررسی نقش اجرای طرحهای اجتماعی ناجا در ساحل شهر ساری با محوریت طرح های پلیس افتخاری، برپایی غرفه حجاب، تبلیغات محیطی، تیاتردرمانی و مشاوره فعال بوده و روش پژوهش توصیفی از نوع پیمایشی و جامعه آماری آن بانوان حاضر در ساحل ساری از شهرها و قومیتهای مختلف که دارای تحصیلات ابتدایی تا دکتری بودهاند، است. نمونه آماری با توجه به شناور بودن جمعیت حاضر در ساحل بر اساس حداکثر نظری384 مورد در نظر گرفته شده است. برای جمع آوری اطلاعات از روش های مطالعات میدانی و کتابخانه ای، مراجعه به کتب، نشریات، پایان نامه ها و سایتهای علمی استفاده شده است. ابزار گردآوری اطلاعات پرسش نامه محقق ساخته با 32 گویه و با طیف 5 گزینه ای لیکرت بوده و در آن از گزینه های خیلی کم، کم، متوسط، زیاد و خیلی زیاد با ارزش عددی 1 تا 5 استفاده شد. روایی این پرسش نامه توسط اساتید راهنما و مشاور و متخصصان مربوطه و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 803/0 محاسبه شده است. روش آماری در این پژوهش از انواع توصیفی و استنباطی و در بخش استنباطی از آزمون t تک نمونهای و برای محاسبات از نرم افزار SPSS کمک گرفته شده است که نتایج حاصل از یافته ها بیانگر آن است که اجرای طرح های ناجا باعث افزایش حجاب بانوان میشود که در این رابطه اجرای مشاوره فعال در ساحل از نظر پاسخ گویان بیشترین تاثیر را داشته است.

    کلیدواژگان: حجاب، نیروی انتظامی، آسیب های اجتماعی، پیش گیری
  • سید محمدجابر باقری صفحات 139-158

    هدف مقاله حاضر بررسی و شناسایی هنجا رهای اجتماعی در شهرهای ساحلی استان مازندران است. از لحاظ روش شناسی برای این موضوع به شیوه میدانی و از نوع توصیفی زمینه یابی است. اطلاعات لازم توسط ابزار پرسشنامه از 392 نفر گردشگر و ساکن شهرهای ساحلی استان مازندران که به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند گردآوری شد. برای اطمینان از اعتبار پرسش نامه، از اعتبار صوری و سازه ای و جهت بررسی روایی پرسش نامه از آلفای کرونباخ استفاده شد. جهت تامین اهداف پژوهش، از روش تحلیل سلسله مراتبی برای رتبه بندی 9 متغیر استفاده شده است. نتایج پژوهش حاکی از آن است که در شهرهای ساحلی استان مازندران در سال 1395، مسیولیت پذیری و مشورت با میانگین 34 درصد در اولویت اول، کمک کردن به دیگران با میانگین 30 درصد در الویت دوم، رعایت پوشش با میانگین 16درصد در اولویت سوم، رعایت نظم و انضباط اجتماعی و احترام و اهمیت قایل شدن با میانگین 5 درصد در اولویت چهارم، آرام و مودبانه صحبت کردن با میانگین 4 درصد اولویت پنجم، رعایت قوانین و آداب با میانگین 3 درصد اولویت ششم، رفتار مناسب با میانگین 2 درصد در اولویت هفتم، و مشارکت و ارتباط با دیگران با میانگین 1 درصد در اولویت هشتم قرار دارد.

    کلیدواژگان: هنجارهای اجتماعی، جامعه پذیری، ارزش های اجتماعی، شهرهای ساحلی، مازندران
|
  • AliasgharAbbasi Asfajir Pages 1-34

    The purpose of the present study was to investigate and recognize the causes of divorce in patients referred to the social emergencies of Mazandaran province. The method of this study is survey type and in terms of the purpose of the research. The population of this study included all referrals to intervention centers in the family crisis in Mazandaran province. The statistical sample of the study includes all referrers to intervention centers in the family crisis in the cities of Noshahr, Babol, Ghaemshahr and Sari from 2010 to 1395, selected by cluster sampling. Data were collected by divorce questionnaire and evaluated through factor analysis and Friedman for ranking and clustering, respectively. Analysis is done by SPSS and Lisrel software. The findings of the study showed that there is a significant difference between the causes of divorce frequency in divorce applicants. According to the result, it can be stated that the cultural and personality characteristics of divorce applicants is the main factor of divorce, more than the other factors.

    Keywords: divorce, causes of divorce, social emeregency
  • S.Zahra Hosseini Daronkolaei Pages 35-49

    The purpose of this study was to investigate the relationship between organizational silence and performance of police officers in Mazandaran province. The research method was descriptive - correlational according to the nature of the subject. The statistical population in this research is all police officers of Mazandaran province who were selected by simple random sampling method and using Krejcie and Morgan table, 225 people were selected as sample. Zheng's organizational silence (2008) and Paterson's Job Performance Standards Questionnaires were used to collect data. The results showed that there was a significant negative relationship between organizational silence and its dimensions: defensive silence, submissive silence and altruistic silence with staff performance. So that, organizational silence increases, job performance is reduced, and vice versa, the reduction of organizational silence leads to an increase in the employee's job performance.

    Keywords: Organizational Silence, Staff Performance, police force
  • Sharbanoo Ghobadi Pages 51-69

    This research is looking for improving the organizational commitment in the commander of Mazandaran police force.This study is a descriptive survey that was carried out by field. Statistical population included all law enforcement personnel of Mazandaran province which sample is performed by random stratified Sampling method and through cluster division in west, east and central territories, in which 390 people were chosen by Cochran formula as sample.The instrument used is questionnaire which included 27 questions. For determining the reliability of study, the Cronbach's alpha method were used that the number 0.89 for organizational commitment questionnaire were obtained and for the validity of were used face and content validity were used. To analyze the data, descriptive and inferential statistical methods, including T factor analysis and freedman, were used.The results show the effectiveness of all components related to the three dimensions of organizational commitment (emotional commitment, continuous commitment, normative commitment) and was approved more than average. Therefore the police force must institutionalized organizational commitment, commitment and organizational learning in the area of internal the organizations and outside interactions to achieve organizational among employees. So the police must respond to the demands of the people and achieve organizational commitment of the efficiencies of internal and external interactions use.

    Keywords: organizational commitment, Emotional Commitment, continuous commitment, Normative Commitment, police force
  • Pages 71-92

    The purpose of this study was to investigate the relationship between organizational trust and employee productivity. This is an applied research in terms of purpose In terms of data collection method, it is descriptive and survey type. This research is also considered correlation research in terms of the relationship between the two variables. The statistical population consisted of the police officers of Mazandaran province and subordinate cities. The sample size was 376 according to the stratified random sampling method according to the Cochran formula. The data gathering tool was Alounen et al., a standard organizational trust questionnaire and standard employee productivity questionnaire. The reliability of the questions was evaluated by Cronbach's alpha formula for organizational trust of 0.92 and efficiency of 0.92. Data were analyzed using descriptive and inferential methods including Kolmogorov-Smirnov test, correlation coefficient and Friedman test. The findings of the research indicate that there is a direct and significant relationship between organizational trust and its dimensions with productivity. Also, the results of the research showed that with the Friedman test, the institutional trust dimension with coefficient 2.36 is in the first priority, resulting in the most relationship with human resource productivity, and lateral trust with 1.79 in the third and final priority, Thus, the least affects the productivity of human resources.

    Keywords: Organizational Trust, institutional trust, Trustworthiness, Trust, Human productivity, Mazandaran
  • Maryam Sadat Mousavi Katie Lateh, Seyed Mahdi Ahmadi, Seyyed Mehdi Khazadian Pages 93-116

    One of the organizations and programs involved in the Iranian governmental institutions are using participatory management style, surely, if there is a readiness to implement participatory management, job satisfaction increases managers and employees significantly. The aim of this study was to investigate the effect of participative management on organizational health is the police. For this purpose, participative management and organizational health is chosen as the dependent variable and independent variable respectively. The statistical population in this research includes all police officers of Mazandaran Provincial Police Command. 154 students were selected by stratified random sampling method using Cochran sampling formula. Research purpose, is applied and the method of data collection, descriptive survey and in terms of the relationship between two variables, also called correlation. Data collection tools, collaborative management standard questionnaire and organizational health questionnaire. Cronbach alpha reliability questions using formulas 0.91 and 0.94 respectively were measured and verified. Data using SPSS software and descriptive and inferential methods (univariate t-test and Friedman test) were analyzed, Findings indicate that there is a relationship between participatory management style and organizational health. Also, the results showed that there is a significant relationship between the components of participatory management and organizational health of NAJA. More precisely, NGOs have more organizational health if used in a collaborative management style.

    Keywords: participatory management, Organizational Health, Police, Mazandaran province police chief
  • jalal safarkhanloo, hadi hasanzadeh shahabi, MohammadKazemMahmoudi Pages 117-137

    One of the privileged and distinctive features of the Islamic Republic of Iran's religious and religious system is its special focus on strengthening, expanding the mental, moral and collective safety at the community level that One of the examples of this has been the fight against women's misogyny In this regard, the police have organized basic and basic measures for recognizing and confronting the societal and social factors that make this phenomenon most prominent, such as honorary police, hijab stands, environmental propaganda, theater and active counseling Cited. The overall purpose of this research was to investigate the role of implementation of Naja projects on the coast of Sari focusing on projects (Honorary police, Hijab stands, environmental propaganda, theater and active counseling) And descriptive survey method of survey type and the statistical society of this women on the coast of Sari from different cities and towns with primary education to Ph.D., The statistical sample, considering the floating of the population on the coast, is based on a maximum of 384 items. To collect information through field and library studies, references to books, journals, dissertations and scientific sites have been used. The data gathering tool was a researcher-made questionnaire with 32 items and with Liker's 5-option range, in which the options were very low, low, medium, high and very high with a numerical value of 1 to 5. The validity of this questionnaire has been calculated by the supervisors and consultants, and its experts, using the Cranach's alpha coefficient of 0/803. The statistical method in this research is descriptive and inferential and in the inferential part of the Pearson correlation coefficient t test and for calculations, SPSS software has been used which results of the findings indicate that The implementation of Naja's plans has led to an increase in women's veils, which has the most impact on the implementation of active beach advice.

    Keywords: Hijab, Law Enforcement, social damage, prevention
  • Seyed Mohammadjaber bagheri Pages 139-158

    The aim of this paper is to investigate and identify social norms in coastal cities of Mazandaran province. The research method is field survey and descriptive survey. The statistical population is divided into two groups of inhabitants of the coastal cities of Mazandaran province and tourism in these cities. The first group consists of a population of 15-45 years, the coastal city of the province with 192941 people and the second group with unlimited population. The research sample of the first group consists of 310 people and is considered for tourists or the second group is 82 persons. The total sample size is 392 people.In order to achieve the research objectives, the hierarchical analysis method has been used for ranking 9 variables, the results of which are as follows: In coastal cities of Mazandaran province in 1395, accountability and consultation with an average of 34% in the first priority, help Giving others an average of 30% in the second priority, observing the coverage with an average of 16% in the third priority, observing social discipline and respecting and giving importance to an average of 5% in the fourth priority, calmly and politely speaking with an average of 4% of the fifth priority , Compliance with rules and conventions with an average of 3 percent of the sixth priority, appropriate behavior with an average of 2 percent in the seventh priority, and Retirement and communication with others with an average of 1% in the eighth priority.

    Keywords: social norms, socialization, social values, coastal cities, Mazandaran