فهرست مطالب

نشریه دانش انتظامی مازندران
سال هشتم شماره 1 (پیاپی 28، بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/02/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • علی اصغر عباسی اسفجیر، فریبا نظیف صفحات 1-20

    هدف مقاله حاضر، بررسی رابطه بین ابعاد سبک زندگی و میزان مدیریت بدن در میان دانشجویان دختر دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن می باشد. جامعه آماری این مقاله را تمامی دانشجویان دختر دانشگاه آزاد اسلامی تنکابن تشکیل داده اند. طبق فرمول کوکران با توجه به این که تعداد افراد جامعه آماری برابر با 3200 نفر بودند تعداد نمونه برابر با 342 به دست آمده است. در این مقاله، از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده و روش گردآوری داده ها از طریق روش اسنادی (جستجوی کتابخانه ای) و میدانی (پرسش نامهای) انجام شد. ابزار مورد استفاده در این پژوهش پرسش نامه محقق ساخته است که روایی آن توسط کارشناسان تایید شد و پایایی آن از طریق آزمون آلفای کرونباخ به دست آمد. ضریب آلفای به دست آمده برابر با 805/0 بوده که نشان دهنده پایایی مناسب پرسش نامه است. یافته های پژوهش بر اساس آزمون رگرسیون تک متغیره در سال 1395 بوده و نتایج حاصل از آزمون تحلیل رگرسیون بین ابعاد سبک زندگی و میزان مدیریت بدن نشان داده است که متغیر های سبک زندگی، مصرف فرهنگی، مصرف مادی و فعالیت های فراغتی تاثیر معناداری روی مدیریت بدن دارند و باعث افزایش آن می شوند.

    کلیدواژگان: سبک زندگی، مدیریت بدن، مصرف فرهنگی، مصرف مادی، فعالیت های فراغتی
  • علیرضا باقری جامخانه، محمد صالحی صفحات 21-38

    پژوهش حاضر به دنبال بررسی میزان چابکی سازمانی در نیروی انتظامی استان مازندران است. این پژوهش از نوع توصیفی- پیمایشی است که به روش میدانی اجرا شد. جامعه آماری پژوهش، کارکنان نیروی انتظامی استان مازندران بوده که به روش تصادفی طبقه ای تعداد 390 نفر انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده پرسش نامه محقق ساخته شامل 36 سوال است. برای مطالعه پایایی پژوهش از روش آلفای کرونباخ و برای روایی نیز از روایی صوری و محتوا استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری توصیفی، آزمون T و فریدمن استفاده شد. یافته ها نشان می دهد میزان تاثیر تمامی مولفه های مربوط به ابعاد سه گانه چابکی سازمانی (پاسخ گویی، فرهنگ تغییر، انعطاف پذیری و سرعت) بیشتر از حد متوسط بوده و مورد تایید قرار گرفت؛ بنابراین نیروی انتظامی باید برای پاسخ گویی به مطالبات مردم و تحقق چابکی سازمانی از تمامی ظرفیت های درونی و تعاملات بیرونی استفاده کند.

    کلیدواژگان: چابکی سازمانی، مولفه های چابکی، نیروی انتظامی، استان مازندران
  • سید مهدی احمدی بالادهی، سید محمود میرفیضی، سید محمد قربان نژاد صفحات 39-66

    حفظ و بهبودی سطح سلامت اداری از مهم ترین دغدغه های رهبران و مدیران سازمان های امروزی است و این امر میسر نمی شود مگر با شناخت عوامل موثر بر سلامت اداری و چگونگی نقش پذیری آن از هر یک از عوامل تاثیرگذار. به همین دلیل در این پژوهش به شناسایی، تجزیه و تحلیل و رتبه بندی شاخص های برون سازمانی اثرگذار ارتقاء دهنده سلامت اداری کارکنان ناجا مورد توجه قرار گرفته شده است. پژوهش از نظر هدف، از نوع کاربردی است و از نظر روش گردآوری داده ها، از نوع توصیفی- پیمایشی می باشد. جامعه آماری شامل مدیران و کارکنان رسمی پلیس آگاهی و راهور فرماندهی انتظامی استان مازندران و شهرستان های تابعه می باشند که حجم نمونه بر اساس روش نمونه گیری کوکران، 186 نفر به صورت تصادفی طبقه ای انتخاب شده است. جهت گردآوری داده های مورد نیاز از دو پرسش نامه محقق ساخته شاخص های برون سازمانی و سلامت اداری استفاده شد. برای به دست آوردن روایی پرسش نامه ها از روایی محتوایی و صوری استفاده شد. ضریب پایایی نیز از طریق آلفای کرونباخ به ترتیب 75/0و 71/0 برآورد شد. داده های حاصل با استفاده از نرم افزار SPSS به دو روش توصیفی و استنباطی (آزمون تی و فریدمن) تحلیل شده اند. یافته های پژوهش حاکی از آن است که شاخص های برون سازمانی در ارتقای سلامت اداری کارکنان اثرگذار می باشد. هم چنین نتایج پژوهش نشان داد که بر اساس آزمون فریدمن مولفه قانون گرایی (عوامل قضایی) با ضریب 73/3 بیش ترین اثرگذاری و توسعه مشارکت مردم (عوامل اجتماعی) با ضریب 16/2 کم ترین اثرگذاری را بر سلامت اداری دارد.

    کلیدواژگان: شاخص های برون سازمانی، فساد اداری، سلامت اداری، کارکنان، مازندران
  • مجتبی شهابی شهمیری، صدیقه لطفی، عزت الله نصرتی پایانی صفحات 67-89

    شهرهای ساحلی استان مازندران همواره به عنوان یکی از مقاصد مهم گردشگری در کشور محسوب می شوند. در حالی که این موضوع، به عنوان فرصتی برای افزایش توان رقابتی منطقه تلقی می شود، اما می تواند با تداوم فشار و هجوم گردشگران در ایامی از سال، و بدون اندیشیدن تمهیدات لازم، تهدیدی برای امنیت منطقه نیز باشد؛ بر این اساس، مقاله حاضر در پی آن بوده، تا با استفاده از رویکرد «پیشگیری از جرم از طریق طراحی محیطی» چارچوبی اجرایی برای طراحی نوار ساحلی استان مازندران ارایه کند. بدین منظور از روش توصیفی- تحلیلی و در گردآوری اطلاعات از روش کتابخانه ای استفاده شده است. در این راستا، با مروری بر ادبیات نظریات CPTED پنج اصل به عنوان مهم ترین ابعاد این رویکرد مورد شناسایی قرار گرفت. سپس این اصول با تلفیق یکدیگر در قالب پنج بعد امنیت فیزیکی، قلمروپایی، کنترل دسترسی، نظارت و مدیریت و نگهداری، 11 مولفه و 29 شاخص به عنوان مدل مفهومی پژوهش ارایه شدند. در نهایت، با نظرسنجی از صاحبنظران این حوزه و استفاده از فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) به اولویتبندی هریک از این ابعاد، مولفه ها و معیارها برای منطقه مورد مطالعه پرداخته شد. یافته های پژوهش نشان می دهند، با توجه به ماهیت فضای عمومی ساحل، برخلاف طراحی واحدهای همسایگی، امنیت فیزیکی و نظارت بیش از قلمروپایی و ایجاد حس مالکیت در طراحی نوار ساحلی اهمیت دارند. بدین ترتیب، ایجاد فضاهای قابل دفاع، حذف فضاهای عمومی متروکه و بلا استفاده، طراحی مراکز بالقوه تجمع، وجود جداره های فعال، طراحی لبه ها برای ورود به فضاهای عمومی، قابل رویت بودن و نظارت طبیعی مهم ترین مولفه هایی هستند که باید برای ارتقای امنیت در طراحی نوار ساحلی مازندران به آن توجه کرد.

    کلیدواژگان: طراحی محیطی، امنیت، تکنیک تحلیل سلسله مراتبی، رویکرد CPTED
  • سیده بنت الهدی حسینی صفحات 91-118

    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه توانمندسازی روان شناختی با رضایت زناشویی و کیفیت زندگی پلیس زن شهر ساری انجام گرفت. روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع هم بستگی است. جامعه آماری این پژوهش را کارکنان پلیس زن فرماندهی انتظامی استان مازندران تشکیل داده اند که از این تعداد 97 نفر به عنوان نمونه بر اساس جدول کرجسی و مورگان به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه های استاندارد توانمندسازی روان شناختی اسپریتزر، رضایت زناشویی انریچ و کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی بوده است. برای تحلیل داده ها از آزمون ضریب هم بستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیره استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده‏ها با استفاده از نرم افزار SPSS انجام شد. یافته ها نشان داد که بین توانمندسازی روان شناختی با رضایت زناشویی و کیفیت زندگی رابطه معناداری وجود دارد. از بین متغیرهای توانمندسازی روان شناختی به ترتیب احساس موثر بودن، احساس شایستگی، احساس خودتعیینی، احساس معنی داری و احساس اعتماد پیش بینی کننده های معناداری برای رضایت زناشویی بودند. هم چنین به ترتیب احساس موثر بودن، احساس شایستگی، احساس اعتماد، احساس خودتعیینی و احساس معنی داری پیش بینی کننده های معناداری برای عملکرد شغلی بودند. هم چنین مجموع متغیرهای پیش بین حدود 17 درصد از واریانس کیفیت زندگی را تبیین کردند. نتایج این مطالعه نشان می دهد که توانمندسازی روان شناختی پلیس زن با رضایت از زندگی زناشویی و کیفیت زندگی که دو مقوله مهم زندگی به شمار می روند، ارتباط دارد؛ بنابراین با افزایش و کاهش توانمندسازی روان شناختی رضایت زناشویی و کیفیت زندگی دستخوش تغییرات می شود.

    کلیدواژگان: توانمندسازی روان شناختی، رضایت زناشویی، کیفیت زندگی، پلیس زن
  • منصور ایزدی، سید مهدی خاکزادیان، حسین علی پور، محمدحسن میردیده صفحات 119-136

    پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش معنویت محیط کار در ارتقای رفتار شهروندی سازمانی صورت گرفته است. این پژوهش از نظر هدف،کاربردی و از نظر روش گردآوری داده ها، توصیفی - هم بستگی می باشد. جامعه آماری شامل کارکنان فرماندهی انتظامی شهرستان مرکز استان است که حجم نمونه مورد نظر نیز با توجه به تعداد جامعه آماری به روش نمونه گیری کوکران، 154 نفر به صورت تصادفی طبقه ای انتخاب شده است. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسش نامه استاندارد معنویت در محیط کار و رفتار شهروندی سازمانی می باشد. پایایی سوالات با استفاده از فرمول آلفای کرونباخ به ترتیب 91/0 و 93/0 مورد سنجش و تایید قرارگرفت، داده های حاصل با استفاده از نرم افزار SPSS به دو روش توصیفی و استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون و آزمون فریدمن) تحلیل شده اند، یافته های پژوهش حاکی از آن است که بین معنویت محیط کار و رفتار شهروندی سازمانی رابطه معنادار و مستقیم وجود دارد. هم چنین نتایج پژوهش نشان می دهد که بین مولفه های معنویت و رفتار شهروندی سازمانی رابطه معنادار وجود دارد.

    کلیدواژگان: معنویت محیط کار، رفتار شهروندی، کارکنان، مرکز استان
  • داوود ستارزاده، سیده سارا ابوالحسنی، محمدرضا بندری صفحات 137-158

    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه عزت نفس و استرس شغلی با سازگاری زناشویی زنان کارمند شهر بابل انجام شد. برای این منظور190 نفر از زنان متاهلی که تا پایان اسفند 1395 در ادارات دولتی شهر بابل مشغول به کار بودند به صورت در دسترس و داوطلبانه انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل سه پرسش نامه عزت نفس آیزنک و استرس شغلی استایمنتز و پرسش نامه سازگاری زناشویی لوکه بود. داده ها با استفاده از تحلیل رگرسیون چندمتغیری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند و نتایج یافته ها نشان داد بین استرس شغلی و عزت نفس با سازگاری زناشویی رابطه وجود دارد و6/2 درصد واریانس سازگاری زناشویی توسط استرس شغلی و عزت نفس تعیین می شود و عزت نفس بیش از استرس شغلی می تواند سازگاری زناشویی را پیش بینی کند. بر اساس یافته های پژوهش بین عزت نفس و سازگاری زناشویی رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد. هم چنین بین استرس شغلی و سازگاری زناشویی رابطه معکوس و معناداری مشاهده شد. به عبارت دیگر با افزایش عزت نفس، سازگاری زناشویی افزایش می یابد و افزایش استرس شغلی موجب کاهش سازگاری زناشویی می شود.

    کلیدواژگان: عزت نفس، استرس شغلی، سازگاری زناشویی
|
  • AliAsghar Abbasi, asfajir fariba Nazif Pages 1-20

    This study aimed to investigate the relationship between dimensions lifestyle and body management among female students of Islamic Azad University Branch. The populations of this article have formed all female students of Islamic Azad University Branch. According to Cochran formula as the number of population is 3200, the sample size has obtained 342. In this paper, a simple random sampling method is used and the questionnaire made by the researcher. The alpha coefficient obtained, which shows good reliability equal to .805 questionnaires. The data obtained through the questionnaire and SPSS software And the chi-square test, Cramer and Spearman correlations were studied. The findings were based on univariate regression test in 1395; the results of the regression analysis has shown that the dimensions of lifestyle and the management body which variables such as life style, cultural consumption, material consumption and leisure activities have a significant effect on body management and increase them.

    Keywords: Lifestyle, body management, cultural consumption, material consumption, leisure activities
  • Alireza Bagheri Jamkhane Pages 21-38

    This research is looking for Improving the organizational agility in the commander of Mazandaran police force. This study is a descriptive survey that was carried out by field. The study population included all law enforcement personnel of Mazandaran province which 390 persons were selected as subjects and with random method. The instrument used is questionnaire which included 36 questions. For determining the reliability of study, the Cronbach's alpha method were used and for the validity of face and content validity were used. To analyze the data, descriptive and inferential statistical methods, including T factor analysis and freedman were used.The results show the effectiveness of all components related to the three dimensions of organizational agility (responsiveness, culture change, flexibility and speed) and was approved more than average. Therefor the police force must institutionalized organizational agility, commitment and organizational learning in the area of internal the organizations and outside interactions to achieve organizational among employees. So the police have to respond to the demands of the people and achieve organizational agility of the efficiencies of internal and external interactions use.

    Keywords: Organizational Agility, Component of agility, police force, In mazandaran
  • Seyyed Mahdi Ahmadi Baladehi, Seyed Mahmoud Mirfeizi, Seyed Mohammad Qurbannejad Pages 39-66

    Maintain and improve the health of office of the main concerns of the leaders of today's organizations And it would not be possible without the knowledge of factors affecting the health office and the role of each factor. That's why this research is to identify, analyze and rank the factors influencing health promoting external administrative employees are taken into consideration. The research objective is applied and the method of data collection, descriptive survey. The population consisted of managers and employees informed police and traffic police commander in Mazandaran province and city are subsidiaries The sample size to the number of population due to random sampling based on Cochran formula, 186 were selected. To gather the data required from two self-designed questionnaire was used indicators of external and administrative health. To obtain reliable content validity of the questionnaires was used. Cronbach's alpha reliability coefficient of 0.86 and 0.79 respectively. Data using SPSS software and descriptive and inferential methods (t-test and Friedman) were analyzed. The findings suggest that external factors are effective in health promotion office staff. The results showed that based on Friedman test component by a factor of 3.73 the highest impact on the health of the judicial administrative And social factors by a factor of 2.16 is the lowest impact on the health office.

    Keywords: external factors, Corruption, health office, staff, Mazandaran
  • Mojtaba Shahabi Shahmiri, Sedighe Lotfi, ezatollah nosrati payani Pages 67-89

    Coastal cities in Mazandaran province, are one of the most important tourist destination in Iran. Although tourism boom can be considered as an opportunity to enhance the competitive ability in the region, with the influx of tourists in the special periods of year, it can also be seen as Threat to regional security. Thus, this article seeks to provide an operating framework in order to preventing crime in the Mazandaran shoreline through environmental design (CPTED). After discussing theoretical and empirical studies regarding CPTED, 5 principles have been identified as the most important aspects of this approach. These aspects including physical security, territoriality, access control, surveillance, management, and maintenance, in addition to 11 components and 29 indicators form the conceptual model of this research. Finally, by surveying experts' comments on this field and analyzing survey data through Analytical hierarchy process, each aspect, component, and indicator for the case study has been prioritized. Our findings show that forming defensible spaces, eliminating abandoned and unused public spaces, designing potential community centers, forming active views, designing edges in order to enter to public spaces, visibility, and natural surveillance are the most critical components which should be considered to improve security in the Mazandaran shoreline.

    Keywords: environmental design, Security, Analytical hierarchy process, CPTED approach
  • seyedeh bentolhoda hosseini Pages 91-118

    This study aimed to investigate the relationship between psychological empowerment with marital satisfaction and quality of life of policewoman was Sari. This study is descriptive and correlational. The study population will constitute Mazandaran province police chief female police personnel, of which 97 people For example, according to the Morgan sampling were selected. Data gathered by standard questionnaire Spreitzer psychological empowerment, Enrich Marriage Satisfaction and the World Health Organization Quality of Life respectively. To analyze the data Pearson correlation and multivariate regression were used. Data analysis was performed using software SPSS. The results showed that no significant relationship between psychological empowerment with marital satisfaction and quality of life there. Among the variables of psychological empowerment as effective feelings, feelings of competence, self-determination feel sense and feel confident significant predictors of marital satisfaction were significant. The predictor variables explained 35% of variance in marital satisfaction. It is also effective to arrange feel, sense of competence, confidence, and sense of self-determination and to feel significant predictors of job performance were significant. The predictor variables explained 17 percent of variance in quality of life. The results of this study indicate that psychological empowerment policewoman with marital satisfaction and quality of life that two important issues of life are associated. Therefore, by increasing and decreasing psychological empowerment marital satisfaction and quality of life will be changed.

    Keywords: Psychological Empowerment, marital satisfaction, Quality of Life, policewoman
  • mansoor Izadi, seyyed mehdi khakzadian, hosein alipoor, MohammadHasan Mirdideh Pages 119-136

    This study aimed to investigate the role of spirituality in the workplace has been promoting organizational citizenship behavior. This study is applied and the method of data collection, descriptive - correlation. The population consisted of employees of the provincial capital city police commander, who desired sample size according to the number The population of Cochran's sampling method, 154 individuals have been randomly selected. The data collection tool, a standard questionnaire spirituality in the workplace and organizational citizenship behavior. The reliability of questions using Cronbach's alpha of 0.91 and 0.93, respectively, was determined and verified, Data using SPSS software in two ways, descriptive and inferential (Pearson correlation and regression) have been analyzed, The results indicate that the workplace spirituality and organizational citizenship behavior and there is a direct relationship. The research results show that the role of spirituality and organizational citizenship behavior There is a significant relationship.

    Keywords: Spirituality, workplace, Citizenship, employees, Commander
  • Seyedeh Sara Abolhasani, Mohammadreza Bandari Pages 137-158

    The present research is done with the purpose of examining the relation between self confidence and job stress with matrimony compatibility of female employees of Babol city. with this purpose 190 person of married woman that were working to the end of the esfand of 1395 in national and personal of Babol were chosen on hand and voluntary. The research tools included 3questionnaires, ESR self confidence, Staimantez job stress and Loke matrimony compatibility. the data were analyzed with the use of Regresion multi variable analyses and the result of findings showed that there is a relation between job stress and self confidence with matrimony compatibility and 2.6 percent of matrimony compatibility variance is determined through job stress and self confidence and self confidence can predict matrimony compatibility more than job stress. According to the analysis findings there is a meaningful and inverted relation between job stress and matrimony compatibility. That is to say by increasing self confidence, the matrimony compatibility increases and increasing job stress causes decreases in matrimony compatibility.

    Keywords: self confidence, Job Stress, matrimony compatibility