فهرست مطالب

نشریه دانش انتظامی مازندران
سال هفتم شماره 1 (پیاپی 24، بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/02/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • علیرضا باقری جامخانه، جلال صفرخانلو، شهربانو قبادی صفحات 9-28

    امروزه اکثر سازمان ها هوش فرهنگی را یک مزیت رقابتی و قابلیت راهبردی و اهرم مورد نیاز رهبران و مدیران تلقی کرده و معتقدند که می توانند از تفاوت ها و تنوع فرهنگی در جهت ایجاد مزیت رقابتی استفاده کنند. هوش فرهنگی توانایی افراد برای رشد شخصی از طریق تداوم یادگیری و شناخت بهتر آداب و رسوم و ارزش های گوناگون می باشد. پژوهش حاضر به دنبال بررسی تاثیر هوش فرهنگی بر عملکرد کارکنان پلیس های تخصصی نیروی انتظامی استان مازندران می باشد. جامعه آماری این پژوهش را کارکنان پلیس های تخصصی تشکیل داده که بر اساس جدول کرجسی و مورگان تعداد 159 نفر انتخاب شدند. روش تحقیق حاضر توصیفی از نوع پیمایشی بوده که برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری توصیفی، آزمونt تک نمونه ای و فریدمن استفاده شد. نتایج نشان می دهد که مولفه های شناختی، فراشناختی، انگیزشی و رفتاری بر عملکرد کارکنان تاثیر دارد و بیشترین تاثیر مربوط به مولفه شناختی می باشد.

    کلیدواژگان: هوش فرهنگی، پلیس های تخصصی، نیروی انتظامی
  • نسیبه علیزاده قلعه، حسن عبدالله زاده، شعبان حیدری صفحات 29-45
    هدف

    این پژوهش با هدف تعیین رابطه بین آسیب به خود باعقاید وسوسه انگیز در معتادان مواد صنعتی کمپ های شهرستان به شهر به انجام رسید.

    روش

    به این منظور 118 نفر از معتادان مواد صنعتی درکمپ های شهرستان بهشهرکه درسال 1394به این کمپ ها مراجعه کرده اند به روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات ازپرسش نامه عقاید وسوسه انگیز به مواد (CBQ) و آسیب به خود، سانسون و همکاران (SHI) استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد رابطه بین آسیب به خود و عقاید وسوسه انگیز در معتادان مواد صنعتی در سطح خطای 05/0 معنی دار می باشد. همچنین نتایج رگرسیون نشان داد که 16 درصد از واریانس عقاید وسوسه انگیز معتادین توسط آسیب به خود تبیین می شود.

    کلیدواژگان: آسیب به خود، عقاید وسوسه انگیز، مواد صنعتی
  • سید مهدی احمدی بالادهی، امید بخشنده، علیرضا رضائی صفحات 46-67

    هدف از ارتقاء بهره وری، بالابردن سطح زندگی انسان ها و رشد و تعالی آن هاست، تلاش جهت بهبود بهره وری ، نیازمند این اعتقاد است که انسان می تواند کارها و وظایفش را هر روز بهتر از دیروز به انجام رساند. این تحقیق به بررسی تاثیر مدیریت مشارکتی بر بهبود بهره وری کارکنان می باشد. تحقیق حاضر، از نظر هدف پژوهشی کاربردی و از نظر ماهیت و روش، توصیفی پیمایشی است. جامعه آماری شامل کارکنان فرماندهی انتظامی استان مازندران می باشد که با استفاده از فرمول کوکران ، 184 نفر به شکل تصادفی ساده به عنوان نمونه آماری این تحقیق انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه ای استاندارد مدیریت مشارکتی رابینز (1996) و پرسشنامه محقق ساخته بهره وری نیروی انسانی می باشد. پایایی سوالات با استفاده از فرمول آلفای کرانباخ برای مدیریت مشارکتی 92/0 و بهره وری 93/0 مورد سنجش و تایید قرارگرفت، برای بیان توصیفی و تجزیه و تحلیل داده ها از روش آمار توصیفی و به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون ضریب همبستگی و آنالیز واریانس با نرم افزار SPSS18 استفاده شده است. یافته های تحقیق حاکی از آن است که بین مدیریت مشارکتی و بهره وری کارکنان رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. همچنین نتایج نشان داد که مشارکت در تغییر و تحول و مشارکت در حل مشکلات به ترتیب دارای بیش ترین و کم ترین ضریب همبستگی می باشند.

    کلیدواژگان: مدیریت مشارکتی، بهره وری، کارکنان، ناجا
  • محمدحسین زال نژاد، غلامعلی بهزادی صفحات 68-85

    دوربرگردان یا واگرد، از تکنیک های مدیریت دسترسی و نوع تکمیل شده باز شدگی رفیوژ میانی مسیرهای شریانی است که امکان دسترسی وسایل نقلیه در حال حرکت در یک مسیر را به مسیر مقابل، برای انجام گردش 180 درجه ای، فراهم می سازد. با توجه به گسترش استفاده از دوربرگردان ها، اهمیت عملکرد آن در معابر شهری، دایمی نبودن و قابلیت تغییر آن، لزوم ارزیابی فنی آن را ایجاب کرده که محقق، دوربرگردان های شهر چالوس را که یکی از مسئله دارترین شهرهای استان مازندران در حوزه حمل و نقل و ترافیک می باشد، به عنوان محدوده مورد مطالعه انتخاب کند. پژوهش بر اساس روش توصیفی - تحلیلی بوده و جمع آوری داده و اطلاعات بر اساس مطالعات کتابخانه ای و برداشت میدانی صورت گرفته است. در این تحقیق، بر اساس اصول و ضوابط مهندسی ترافیک و مدیریت دسترسی، پارامترهای مکان یابی، وضعیت هندسی و عملکرد ترافیکی بریدگی ها در چهار مسیر بررسی شده است. تعداد بریدگی های مورد مطالعه 28 مورد بوده که در معابر با رده عملکردی درجه دو اصلی واقع شده است. تجزیه و تحلیل یافته ها نشان می دهد که دوربرگردان های ساده (بریدگی) با توجه به حجم ترافیک معابر شریانی درجه دو از ایمنی و کارایی مناسب برخوردار نبوده که راه کارهای سامان دهی با هدف افزایش ایمنی جریان ترافیک در مقاطع دوربرگردان و روان سازی ترافیک در شبکه معابر ارایه شده است.

    کلیدواژگان: دوربرگردان، بریدگی، معابر شهری، عملکرد، ایمنی ترافیک، شهر چالوس
  • ولی الله قربانی اصل، مهدی جوانمرد، صمد صمدی میارکلایی، نعمت الله طلایی فیروزجاء سیار صفحات 86-107

    پیش گیری از جرم با مولفه های اجتماعی شامل اقداماتی است که به کلیه محیط های پیرامون فرد که در فرایند جامعه پذیری و اجتماع پذیری نقش داشته و دارای کارکرد اجتماعی هستند، تاثیر می گذارد؛ چون فرایند جامعه پذیری تحت نفوذ خانواده ، گروه همسالان ، همسایگان ، معلمان و سایر افراد صاحب نفوذ قراردارد و تاثیر مادام العمر بر عقاید، ارزش ها و رفتارها و کردار فرد باقی می گذارد. مناطق حاشیه و جنوبی منطقه مورد مطالعه به لحاظ ساختار کالبدی خاص، نوع فعالیت و ویژگی های اقتصادی و اجتماعی ساکنان آن، امکان و فرصت بیشتری را برای وقوع جرم فراهم می کنند و مجرم انگیزه دار که بر اساس انتخاب عقلانی به دنبال کم خطرترین و مناسب ترین فرصت ها و شرایط مکانی برای ارتکاب عمل مجرمانه باشند را به سوی خود جذب می کنند. با وجود گسیختگی اجتماعی از جمله محلات حاشیه نشین که باعث کاهش کیفیت نامناسب زندگی افراد شده که سبب گرایش افراد به خشونت گشته و ارتکاب جرم را تسهیل کرده است ؛ اما این حالت نسبت به مناطق شمال غربی و قسمتی از شمال شرقی شهر که گسیختی اجتماعی و کالبدی کمتری در آن دیده می شود حالت معکوس دارد. روش گردآوری اطلاعات در این پژوهش به صورت کتابخانه ای، میدانی، اسنادی، توصیفی و تحلیلی بوده و برای تجزیه و تحلیل اطلاعات این پژوهش از نرم افزار SPSS و با روش آماری (آزمون تی، ضریب همبستگی پیرسون و z فیشر) جهت تجزیه و تحلیل فرضیات پژوهش استفاده شده است تا ضمن بررسی روابط میان مولفه های کالبدی با پیش گیری از وقوع جرم از طریق آزمون همبستگی پیرسون نتایج به دست آمده با مطالعات انجام شده در این زمینه مورد مقایسه قرار گیرند، در تعیین حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران، 383 نفر از اهالی شهر بابل تعیین شدند. در پژوهش حاضر مشخص شده است که در شهر بابل مولفه های اجتماعی چون روابط اجتماعی، انسجام اجتماعی، اعتماد اجتماعی، مشارکت اجتماعی و تعلق مکانی، در پیش گیری از جرم در وضعیت مطلوبی قرار دارند ؛ اما مولفه آگاهی اجتماعی در وضعیت نامطلوبی قرار دارد، هم چنین بین مولفه-های اجتماعی (روابط اجتماعی، آگاهی اجتماعی، اعتماد اجتماعی، و انسجام اجتماعی)، درکاهش نرخ بزهکاری و پیش گیری از وقوع جرم (مواد مخدر)، رابطه معنی داری وجود دارد ؛ اما در مورد پیش گیری از وقوع جرم (سرقت)، از بین مولفه های اجتماعی، مولفه های (تعلق مکانی، آگاهی اجتماعی و انسجام اجتماعی)، با پیش گیری از وقوع جرم (سرقت)، رابطه معنی داری دارند.

    کلیدواژگان: مولفه اجتماعی، شهر بابل، پیش گیری از جرم، بزهکاری و جرم
  • مهدی شاه بازاده صفحات 108-127

    یکی از مسایل پیچیده و نگران کننده که توجه بسیاری از محققان، جامعه شناسان، جرم شناسان، روان شناسان و متخصصان امور را به خود معطوف داشته است، موضوع مواد مخدر می باشد. این پژوهش با هدف شناسایی عوامل موثر بر گرایش به مصرف مواد مخدر در شهرستان بابل انجام شده است. در این راستا با اتخاذ روش کیفی و به صورت اکتشافی بررسی از طریق انجام مصاحبه عمیق با تعدادی از معتادان حاضر در کمپ های ترک اعتیاد در شهر بابل اقدام گردید و با روش اسنادی - کتابخانه ای به بررسی ابعاد گوناگون موضوع پرداخته شده تا عوامل محیطی و اجتماعی و خانوادگی موثر در آن شناسایی شود. برای اتخاذ چشم انداز نظری پژوهش و تحلیل داده ها از رویکرد جامعه شناختی - نظریه های پیوند افتراقی - محرومیت نسبی و خرده فرهنگ ها بهره گرفته شده است. یافته های تحقیق که به استناد مصاحبه های انجام شده، حاکی از آن است که معاشرت با افراد معتاد، منحرف و تقلید از نزدیکان و معاشرت در محیط های ناسالم و نیز محیط های آموزشی نامطلوب موجب آموختن عمل مجرمانه در افراد برجستگی داشته و در مواردی مشاهده شده است که عواملی چون ضعف در نگرش های مذهبی، احساس بی هنجاری، احساس انزوا طلبی، احساس محرومیت نسبی و مشکلات اقتصادی، برنامه رسانه ها و حضور در خانواده های گسسته و مستعد بزه را می توان از عوامل گرایش به مصرف مواد مخدر دانست. شایان ذکر است که اکثر افراد دارای تحصیلات کمتر از دیپلم بوده و سطح دانش و آگاهی در گرایش، تاثیرگذار هستند.

    کلیدواژگان: اعتیاد، گرایش، جامعه، مواد مخدر، خانواده، مصاحبه
  • حر فلاح، محمدحسن شکی صفحات 128-142

     هدف از این تحقیق زمینه های یکپارچه سازی مدیریت سواحل دریا با تاکید بر تعدیل خلاء های قانونی و حقوقی (سواحل دریای خزر استان مازندران) است. در این رابطه مدل اقتباسی از دفتر مطالعات پژوهشی نیروی انتظامی طراحی شده است و در ادبیات تحقیق ضمن اشاره به مدیریت، یکپارچه سازی دریای خزر بر آن ارایه شده است . تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی از نوع پیماشی و ابزار جمع آوری اطلاعات به روش کتابخانه ای و روش میدانی است. ابزار جمع آوری اطلاعات روش کتابخانه ای عبارت است از : مقالات،کتاب ها، بانک های اطلاعاتی و اینترنت که اطلاعات به دست آمده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. در روش میدانی ابزار گردآوری اطلاعات استفاده از مصاحبه و مشاهده می باشد. جامعه آماری متشکل از 20 نفر از مدیران و کارشناسان حقوقی ادارات مرتبط با سواحل دریای خزر استان مازندران است. روش های تجزیه و تحلیل اطلاعات به صورت توصیفی و تحلیلی از طریق نرم افزار اکسل بود. در روش توصیفی از شاخص های فراوانی و درصد فراوانی ، میانگین و نمودارها استفاده شد. نتیجه حاصله نشان می دهد قوانین در جهت یکپارچه سازی نبوده و باعث تنش و موازی کاری و غیره شده و قوانین ناکارآمد است . در پایان پیشنهادها و توصیه های لازم شده است.

    کلیدواژگان: مدیریت، یکپارچه سازی، قانون
|
  • Alireza Bagheri Jamkhane, Jalal safarkhanloo Pages 9-28

    Today's most organization treat Cultural intelligence as a competitive advantage and strategic capabilities and required lever for leader and manager and Believe that differences and Cultural diversity can be used to create competitive advantage . Cultural intelligence is the ability of individuals to personal growth through continued learning and better identification of custom and different values. This study seeks to examine the impact of cultural intelligence on the performance of police personnel specialized law enforcement Mazandaran province. Statistical society of this study consists of specialized police staff, 159 students were selected based on a sample table Morgan. The research method was descriptive survey to analyze one sample data were used Friedman The results show that t component of Descriptive statistics method , Recognition test , Meta-cognitive, motivational, and behavioral impact on employee performance and most effective one is the cognitive component.

    Keywords: cultural intelligence, special polices, police force
  • nasibeh alizadeh ghaleh, Hassan Abdullah Zadeh, Shaban Heidari Pages 29-45

    This study aimed to determine the relationship between self-harm with craving believes among industrial drug addicts in Behshahr camps.

    Methodology

    for this purpose, 118 industrial drug addicts who referred to Behshahr camps were selected using Stratified random sampling in 2015. To gather information, craving beliefs questionnaire (CBQ) and Sanson self- harm questionnaire and et., al were used.

    Results

    The results showed that the relationship between self-harm and craving beliefs in industrial addicts is meaningful at level of 05/0. The results also showed that 16% of addicts craving beliefs variance is explained by self-harm.

    Keywords: self-harm, craving beliefs, industrial drugs
  • Seyyed Mahdi Ahmadi Baladehi, omid bakhshandeh, AliReza Rezaee Pages 46-67

    with the aim of promoting including beneficiaries , raising the level of human life, and sublimity of growth , trying to improve the efficiency, requires the belief that one may work and duties better every day since yesterday . This study investigates the impact of corporate management on improving the efficiency of the staff . objectives of the present study, research and application of the nature and method, descriptive survey . statistical community , including law enforcement command is mazandaran province with the formula of Cochrane , 184 people in the form of a simple random sample as the statistical study were selected. means of gathering information , the standard questionnaires participatory management Robbins (1996) and MFQ) labour productivity . stability by the use of formula for corporate management Alpha Keronbagh 0.92 and efficiency 0.93 measurements and approved by Reps , to express a description and analysis of the data from the descriptive statistics and method to analyze the data from the correlation coef (R)cient testing and analysis of variance with SPSS18 software is used. Research findings suggest that the partnership between management and worker productivity positive and significant relationship . The results also show that participating in the change, and contribute to solve problems , respectively, and the highest correlation coefficient.

    Keywords: participatory management, Productivity, employees, Naja
  • mohammadhossein zalnezhad, gholamali behzadi Pages 68-85

    U-turn the type of access management techniques and types of completed median opening in urban roads, provide the accessibility for vehicles moving in the opposite direction with 180 degree turnover. Expand the use of U-turn, the importance of its function in urban roads, and the ability to change it, it requires technical assessment necessary, that researchers selected the chalus U-turns as case study for this research. The research is based on the descriptive method of analytical and data collection and information based on library studies and objective views. In this research, based on the principles and conditions of traffic engineering and access management, analyzed the location, geometric situation and traffic performance parameters of U-turn and median openings. The number of U-turns that have been studied, about 28 categories is located in roads with main degree two. After the analysis, using the results obtained, the proposed solutions.

    Keywords: U-turn, Median Opening, Urban Roads, performance, Traffic Safety Chalus City
  • Valiollah Qorbani asl, medi javanmard, samad samadi miarkolaee, nematollah talaee firozjae saiiar Pages 86-107

    The social component of crime prevention measures, which are all in the process of socialization and social environments of the person involved and have a social function, affects the process of socialization "under the influence of family, peers, neighbors, teachers and other Contract influential people, and lifelong effects on the beliefs, values and behavior leaves a person. And rural areas south of this area in terms of specific physical structure, type of activity and economic and social characteristics of its residents, the opportunity for crime to provide, and the offender motivated low-risk based on rational choice for most and the most appropriate place to commit a criminal act are the opportunities and conditions to attract them and analysis of the study's data, SPSS software and statistical methods (t-test, Pearson correlation coefficient), and z Fisher) for the analysis of hypotheses have been used to investigate the relationships between components of the physical with the prevention of crime through the testsocial, social cohesion, social trust, social participation and attachment to place, in a favorable condition. But preventionof mass social awareness component is at a disadvantage. Also, the component-Hay social (social relationships, social awareness, social trust, and social cohesion), reducing crime rates and prevent crime (drugs), no significant relationship. But on the prevention of crime (robbery), the social component, component (of place, social awareness and social cohesion), the prevention of crime (theft), have a significant relationship.

    Keywords: Social factor, Babol city, Crime Prevention, delinquency, crime
  • mehdi shabazadeh Pages 108-127

    One of the complex issues that attracted a lot of attentions from several researchers, sociologists, psychologists, sociologists, and crime specialists was the drug issue .This research aimed to identify factors affecting drug consumption tends to be done in the city of Babylon. In this regard, adopting the qualitative method in form of exploratory through Deep interviews ,the reviews were done on some of drug addicted who were leaving action addiction in the camp in the city of Babylon. With a documental-librarial method reviewed the various dimensions-thread To identify the social, family and environmental factors, influencing on it.To make a theoretical perspective of research and data analysis of the sociological approach ,relative deprivation -theory of differential link and subcultures have been used. The findings of the research, citing conducted interviews suggests that socialize with addicted people, perverted, and imitation of someone close, and socialize in unhealthy environments as well as inproper educational environments caused learning undesirable criminal act in prominent and leading people.Also in some cases it has been observed that factors such as weakness in the religious attitudes, sense of isolation, a sense of ambition, a sense of perversity of deprivation and economic problems, the media programs, and the presence in discrete families and prone to crime, are the factors of drug trends. It is worth noting that the majority of people had less than a high school education and the level of knowledge and awareness in the orientation can be effective

    Keywords: Addiction, Tendency, Society, Drugs, family, interview
  • hor fallah Pages 128-142

    The purpose of this research is the ground for beaches management integration and sea areas with an emphasis on legal vacuum adjustment (Caspian Sea coast of Mazandaran). In this regard, the adapted model from Police Force Office research studies has been designed, and in the research literature, while referring to the management, integration of the Caspian Sea has been provided. Regarding the purpose, this study is practical, and regarding the method, it is descriptive of survey type and data collection in library and field methods. Library methods data collection instrument are articles, books, databases, the Internet that have been analyzed. In the field method, Interview and observation have been used. The statistical population included 20 managers and experts in administrative law related to Mazandaran Caspian Sea coast. Data analysis method was analytical and descriptive methods through excel application. In the descriptive method, frequency indices, frequency percentage, mean and diagrams were used. The result shows that rules are not to integrate and create tension etc. and rules are inefficient. At the end, it the suggestions and recommendations have been offered.

    Keywords: management, Integration, law