فهرست مطالب

نشریه دانش انتظامی مازندران
سال ششم شماره 3 (پیاپی 22، پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/08/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سید مصطفی هدایت نژاد، مصطفی احمدی فولادی صفحات 9-31

    بافت فرسوده، بخش اعظمی از سطح شهرهای کشور را تشکیل می دهند. این بافت ها به دلیل مشکلات متعدد اقتصادی، کالبدی، عملکردی، ترافیکی و زیست محیطی از عمده چالش های مدیریت شهری و نظام شهرسازی می باشند. از سوی دیگر، بافت های فرسوده به دلیل عدم توجه و از بین رفتن حس تعلق، زمینه های لازم را برای آسیب های اجتماعی ، افزایش جرم و کاهش امنیت فراهم آورده اند. به همین دلیل توجه به این بافت ها از منظرکالبدی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی در جهت افزایش امنیت و کاهش جرا یم، ضروری به نظر می رسد. این تحقیق بر آن است که با شناسایی شاخص ها و عوامل موثر بر ویژگی های محیطی و تاثیر آن در امنیت فضاها، به بررسی آن در بافت های فرسوده منطقه یک شهرساری بپردازد. هدف تحقیق، بررسی رابطه بین امنیت و عوامل محیطی موثر در بافت فرسوده می باشد. همچنین روش شناسی تحقیق به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ شیوه اجرا، کمی و کیفی است؛ لیکن تلاش شده برای دست یابی به نتیجه دقیق تر، با استفاده از شاخص های ترکیبی و در قالب مصاحبه، دیدگاه ماموران کلانتری منتخب در فضای مطالعه شده جهت تعیین نقاط آلوده، مورد سنجش قراربگیرد. نتایج حاصل بیان گر آن است که نقاط آلوده (نقاط جرم خیز) در منطقه یک شهر ساری، اکثرا در بافت های فرسوده قرار دارند.

    کلیدواژگان: بافت فرسوده، امنیت، شاخص های محیطی، منطقه یک ساری
  • محمدحسین زال نژاد، هنگامه رضوی فشکوری صفحات 32-55

    اساس پایداری، مربوط به ارضای نیازهای مردم با توجه به ابعاد اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، زیربنایی، کالبدی و زیست محیطی آن است. نقش بخش حمل و نقل در رسیدن به توسعه پایدار مهم و موثر بوده و ارتباط این ابعاد، فرایند توسعه پایدار را شکل می دهد.به منظور امکان ارتباط سریع، ایمن و ارزان بین مناطق شمالی و مرکزی کشور و تکمیل کریدور حمل و نقلی شمال - جنوب کشور، نیاز به احداث آزادراه تهران- شمال در منطقه شمال کشور احساس گردید.این پروژه در دست احداث اثرات و پیامدهای بالقوه ای را به همراه دارد.در این تحقیق، با استفاده از مطالعات کتابخانه ای و جمع آوری داده های میدانی، کیفیت ارتباط و سازگاری آزادراه بر منطقه غرب استان مازندران با هدف ارزیابی توسعه پایدار منطقه، مورد مطالعه قرار گرفته است. بررسی های به عمل آمده از ده محور مهم و قابل تحلیل توسعه پایدار در محدوده مورد مطالعه نشان می دهد که علی رغم مزایای غیر قابل انکار پروژه، نظیر: کاهش میانگین شیب طولی، افزایش سرعت سفر، کاهش مصرف انرژی، بهبود وضعیت اقتصادی و گردشگری و... ، دارای اثرات و پیامدهای منفی نظیر: نابودی گونه های گیاهی، عدم آمادگی شهرهای شمالی، فقدان سازوکار مدیریت پسماند و... بر منطقه غرب استان مازندران بوده که در پایان راه کارهایی جهت بهبود وضعیت تا رسیدن به توسعه پایدار در منطقه ارایه گردید.

    کلیدواژگان: آزاد راه تهران-شمال، غرب مازندران، توسعه پایدار، حمل و نقل، محیط زیست
  • حسین وفادار صفحات 56-71

    از جمله جرایمی که باعث ایجاد ترس در جامعه وخدشه دار شدن امنیت مردم گردیده، سرقت تجهیزات شبکه برق می باشد که وقوع آن یکی از مشخصه های بارز ناامنی در جامعه محسوب می شود.تخریب و یا سرقت تاسیسات و تجهیزات صنعت برق علاوه بر اینکه ریشه در مشکلات اقتصادی جامعه دارد،نشان دهنده نوعی آسیب رسانی به تاسیسات اجتماعی است.این مقاله با هدف بررسی شیوه های مبارزه با سرقت تجهیزات شبکه برق از قبیل اقدامات پیشگیرانه، اقدامات مقابله ای و اقدامات کشف در استان مازندران انجام شده است.پژوهش حاضر از نظر نوع ، کاربردی و از نظر روش ،توصیفی - پیمایشی است. جامعه آماری در این پژوهش، کارکنان اداره مبارزه با سرقت پلیس آگاهی استان و شهرستان ها با درجه افسری و مدرک تحصیلی فوق دیپلم به بالا و دارای حداقل ده سال سابقه خدمت که در امر مبارزه با سرقت تجهیزات شبکه برق فعالیت دارند بوده تا در جهت تبیین اهداف و اثبات فرضیات تحقیق استفاده شود.با توجه به یکسان بودن طبقه، جامعه آماری نمونه زیر انتخاب شد:از بین کارکنان پلیس آگاهی با مشخصات ارایه شده در جامعه آماری، مجموعا توسط 82 نفر پرسش نامه تکمیل و عودت داده شد. روش جمع آوری، اطلاعات به صورت پیمایشی و ابزار جمع آوری مصاحبه و پرسش نامه 24 سوالی بسته بود.

    کلیدواژگان: سرقت، تجهیزات شبکه برق، پیشگیری، کشف، مقابله
  • علیرضا باقری جامخانه صفحات 72-89

    ظهور فناوری اینترنت خیلی از جنبه های زندگی تمام دانشجویان کالج و دانشگاه ها را در سطح ملی و جهانی در برگرفته است. این در حالی است که استفاده از اینترنت در سطح دانشگاه، دانشجویان را قادر می سازد تا مهارت خود را تشدید کرده و به پالایش آن بپردازند؛ همچنین، این موضوع درب جعبه سرنوشت را به سوی خطر و اعتیاد باز کرده است.به بیان ساده، این مورد به عنوان یک اعتیاد اینترنتی (IA) مشخص شده با استفاده بیش از حد دانشجویان از زمان و منابع در فعالیت های آنلاین، تعبیر شده است. این مطالعه از یک روش بررسی برای جمع آوری اطلاعات از طیف گسترده ای از دانشجویان برای تعیین صورت های مختلف اعتیاد به اینترنت و عواقب بالقوه دسترسی نامحدود، استفاده می کند.سپس ما روی عواقب بالقوه ناشی از مراحل مختلف اعتیاد تمرکز می کنیم و در تعیین تاثیر آن، به هر صورتی که این اعتیاد مکرر روی موفقیت تحصیلی دانشجویان تاثیر دارد، با GPA (معدل) به عنوان آخرین روش اندازه گیری معدل می توان شکست یا موفقیت را ارزیابی کرد.

    کلیدواژگان: اعتیاد اینترنتی (IA)، اختلال اعتیاد اینترنتی (IAD)، فعالیت های اینترنتی مبتنی بر ارزیابی گزارش عملکرد، موفقیت تحصیلی، معیار GPA
  • سید مهدی احمدی بالادهی، محمدعلی پاشا صفحات 90-113

    رفتار شهروندی سازمانی که یک موضوع جدید در رفتار سازمانی می باشد، در واقع بروز رفتار داوطلبانه و فرانقشی می باشد که در عین حال که از سوی سازمان طراحی نشده است، اما بروز آن، باعث ارتقاء اثربخشی و کارایی و در نتیجه رضایت شغلی کارکنان سازمان ها می گردد. هدف از مطالعه این تحقیق، بررسی رابطه اعتماد سازمانی و رفتار شهروندی با نقش میانجی رضایت شغلی می باشد.جامعه آماری شامل کارکنان ستاد فرماندهی انتظامی استان مازندران می باشد که با استفاده از فرمول کوکران ، 132 نفر به شکل تصادفی به عنوان نمونه آماری این تحقیق انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسش نامه ای می باشد که از سه بخش تشکیل و پرسش نامه استاندارد اعتماد سازمانی آلونن (2008) و پرسش نامه استاندارد رفتار سازمانی شهروندی پادساکف و همکارانش (1990) و پرسش نامه محقق ساخته رضایت شغلی تنظیم شده است. پایایی سوالات با استفاده از فرمول آلفای کرانباخ برای اعتماد سازمانی 927/0 ، رفتار شهروندی سازمانی 808/0 و رضایت شغلی898/0 مورد سنجش و تایید قرارگرفت، برای بیان توصیفی و تجزیه و تحلیل داده ها نیز از روش آمار توصیفی و به منظور بررسی معناداری فرضیه های تحقیق از آزمون ضریب همبستگی و رگرسیون با نرم افزارSPSS استفاده شده است. یافته های تحقیق حاکی از آن است که بین اعتماد سازمانی با رفتار شهروندی و رضایت شغلی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین نتایج تحقیق نشان داد که بین رفتار شهروندی و رضایت شغلی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: اعتماد سازمانی، رفتار شهروندی سازمانی، رضایت شغلی، کارکنان، ناجا
  • ولی الله قربانی اصل، مهدی جوانمرد صفحات 114-135

    پیشگیری از جرم از طریق بافت کالبدی بر روی ارتباط بین اهداف کاربردی، بهره فضایی و مدیریت رفتار، تاکید دارد. این نگرش سه گانه بر پایه سه بعد فضای انسانی استوار است. روش گردآوری اطلاعات در این پژوهش به صورت کتابخانه ای، میدانی، اسنادی، توصیفی و تحلیلی بوده و برای تجزیه و تحلیل اطلاعات این پژوهش از نرم افزارSPSS و از روش آمار (آزمون تی، ضریب همبستگی پیرسون و z فیشر) جهت تجزیه و تحلیل فرضیات تحقیق استفاده شده است، تا ضمن بررسی روابط میان مولفه های کالبدی با پیشگیری از وقوع جرم از طریق آزمون همبستگی پیرسون نتایج به دست آمده با مطالعات انجام شده در این زمینه مورد مقایسه قرار گیرند. در تعیین حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران، 383 نفر از اهالی شهر بابل تعیین گردیدند، که طی این بررسی مشخص شده است که در شهر، بابل بین مولفه های کالبدی (کیفیت محیط، آلودگی محیطی، نور، فرم و آلودگی نمادی) با پیشگیری از وقوع جرم (مواد مخدر) رابطه وجود دارد. در مورد پیشگیری از وقوع جرم (سرقت)، از بین مولفه های کالبدی، مولفه های کیفیت محیط، آلودگی دیداری، آلودگی محیطی، نور، فرم و آلودگی نمادی، با پیشگیری از وقوع جرم (سرقت)، رابطه معنی داری دارند.

    کلیدواژگان: بافت کالبدی، شهر بابل، جرائم و جرم
  • امید بخشنده، سهیل صادقی، صمد صمدی میارکلایی صفحات 136-154

    رضایت شغلی به نوع نگرش فرد به شغل خویش اطلاق می گردد. با توجه به نقش کلیدی کارکنان پلیس راهور در ارایه خدمات به شهروندان، این مطالعه با هدف بررسی عوامل موثر بر رضایت شغلی کارکنان پلیس راهور استان طراحی گردید. روش تحقیق از نوع کاربردی است و به روش توصیفی پیمایشی انجام شده است .جامعه آماری تحقیق، کارکنان پلیس راهور فرماندهی انتظامی استان مازندران می باشند که حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران، 161 نفر به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. جهت گردآوری اطلاعات از پرسش نامه محقق ساخته استفاده شده است. ضریب آلفای کرونباخ برای پرسش نامه رضایت شغلی 76/0 به دست آمد. تحلیل داده ها به وسیله ضریب همبستگی رتبه ای اسپیرمن و با استفاده از نرم افزار SPSS صورت گرفته است. نتایج تحقیق نشان داد که بین عامل نوع مدیریت در محیط کار، عامل انگیزشی، عامل عدم تبعیض و عامل پیشرفت شغلی با رضایت شغلی رابطه معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: رضایت شغلی، کارکنان، پلیس راهور
|
  • seyed mostafa hedayat, mostafa ahmadi moghadam Pages 9-31

    Distressed, the majority of the cities that make up the country. The tissue due to the many economic, physical, functional, and environmental challenges of urban management and urban system are major. The dead tissue due to lack of attention and the loss of a sense of belonging, social background necessary to injury, increase crime and reduce the security provided. For this reason, according to the tissues of Mnzrkalbdy, social, economic and cultural development in order to increase safety and reduce crime, seems essential. The study is to identify indicators and factors affecting environmental features, and its impact on the security environment in the region to examine it in the context of a Sari's worn. The aim of study was to investigate the relationship between security and environmental factors are worn tissue.subjected measured. The results show that, the contaminated areas (hot spots), in the region of 1 Sari are often Contaminated areas.

    Keywords: Distressed, Security, environmental indicators, District 1 Sari
  • mohammadhossein zalnezhad, Hengameh Razavi Foshkouri Pages 32-55

    Sustainable development, justice among generations and human's endeavors for progress and development together with protection of environment and the existing resources show that the role of the transportation sector to reach sustainable development is very effective. Tehran-North Highway is one of the most important elements of transportation in the process of sustainable development of north of the country, particularly in the coastline of West Mazandaran Province. In this study, using the objective observations, library studies and collecting survey data, the fourth district of the highway in the first phase of the project and the quality of its link and adaptability with the coastline of the West Mazandaran region, particularly Noushahr and Chalus cities are studied aiming to assess the sustainable development of the region. The studied characteristics are: noise pollution, pollution of the water resources and aquaculture, extinction of animal species, extinction of plant cover, waste management, rural texture and body and tourism industry. The results of the study show that increased capacity and safety of the road and the reduced travel time are the positive effects of the high way, while noise pollution, extinction of animal and plant species and absence of correct waste management mechanism are the negative effects of it on the region. At the end, solutions to reduce and remove the negative effects of the project based on sustainable development of the region are suggested.

    Keywords: Tehran-North Highway, Sustainable Development, West Zone of Mazandaran, Transportation, Environment
  • Hossein Vafadar Pages 56-71

    One of the crimes that causes fear and ruin the security of people in society is stealing electricity equipment. Occurrence of these kinds is one of the indexes of insecurity in society. Besides economical issues, destruction and robbery of electricity equipment can do harm on social infrastructure. In order to fight with electricity equipment, this study focuses on prevention, encountering, discovery in Mazandaran. This study is applied and descriptive. In order to prove this research, the population of this study was randomly chosen from police forces in intelligence agency in province and cities with bachelor degree and ten years of job experience on electricity equipment robbery. In regard with equal population, this sample was chosen: 82 questionnaires were completed by intelligence agency personnel and according to type of research and questions in questionnaires were divided in five parts through likert: very low, low, average, high, very high. Data collection is descriptive and data collection tool is interview and twenty-four questionnaires. In conclusion, statistic tests, hypotheses were confirmed and based on that, suggestion on promotion of electricity system by distribution companies , technical observation, installation of smart systems and circuit cameras in sidewalks and crowded areas were presented.

    Keywords: Robbery, electricity equipment, Crime, prevention, discovery, encountering
  • Alireza Bagheri Jamkhane Pages 72-89

    The technological advent of the Internet has invaded every aspect of student life on all college and university campuses throughout the nation and throughout the world. While the use of the Internet in the academic arena has empowered students to sharpen and refine their skills and communication capabilities in their pursuit of successful strategies of success, it has also opened a Pandora’s Door of danger and addiction. Simply stated, it is construed as an Internet Addiction (IA) characterized by an excessive use of student time and resources on online activities. This study uses a survey method of capturing data from a wide variety of college students to determine the various guises of Internet addiction, and the potential consequences of unfettered access. We then focus on the potential consequences arising from the various stages of addiction, and culminate in determining the effect, if any, that this recurrent addiction has on the academic success of the individual student, with the GPA (Grade Point Average) as the final measure of success or failure.

    Keywords: Internet Addiction (IA), Internet Addiction Disorder (IAD), Survey-based Internet Activities, Academic Success, GPA Criteria
  • Seyyed Mahdi Ahmadi Baladehi, MohammadAli Pasha Pages 90-113

    organizational citizenship behaviors that a new topic in organizational behavior is in fact a voluntary behaviour and at the same time , which is part of the organization , but it is not designed to improve the effectiveness and efficiency , and as a result of the employee job satisfaction organizations . with the aim of this study, study examined the impact of organizational trust on citizenship behaviors job satisfaction with the role of mediator . statistical community , including the headquarters of the province, the number of law enforcement mazandaran with the formula of Cochrane , 132 people at random , for example, the statistical study were selected. means of gathering information , questionnaires . It consists of three parts . standard questionnaires organizational trust alinen (2008) and organizational behavior standard questionnaires citizenship padsakof et al. (1990)and the job satisfaction MFQ) has been set. stability by the use of formula for organizational trust Alpha keronbagh 0.927 , 0.808 organizational citizenship behaviors and job satisfaction 0.898 measurements and approved by Reps , to express a description and analysis of the data from the descriptive statistics method to reconsider the significance of the research hypotheses testing of correlation coef (R) software is used with SPSS. Research findings suggest that trust between organizational citizenship behaviors and job satisfaction positive and significant relationship . as well as the results of the study showed between citizenship behaviors and job satisfaction positive and significant relationship .

    Keywords: organization trust, Organizational Citizenship Behaviors, Job satisfaction, employees, Naja
  • Valiollah Qorbani asl Pages 114-135

    Crime Prevention through body tissue emphasizes on the relationship between practical purposes, the environmental benefit and behavior management. the method of data collection in the library field, documents, descriptive and analytic study.For the analysis of the study's data, SPSS software and statistical methods (t Test,Pearson,Fisher test) are used to analyze the assumptions for research and the relationships between the components of the body to prevent crime through Pearson correlation test results compared with previous studies in this field for determining the sample size using formula Cochran for 383 residents of the city of Babol who were detected that during the study it was found that in Babol, there is a relationship between physicalcomponents (environmental quality, environmental pollution, light, form and symbol pollution) andthe prevention of crime (drugs). About the prevention of crime (robbery), among the physical components, components of environmental quality, visualpollution,light, form, environmental pollution,symbolpollution have a significant relationshipwiththe prevention of crime

    Keywords: Texture town, Babol city, Crimes offenses
  • soheil sadeqi, samad samadi miyarkolaee Pages 136-154

    job satisfaction to the kind of person to his job . With regard to the role of rahvar key police personnel in providing services to citizens , this study aims to study the factors affecting the job satisfaction police personnel rahvar province . research method of application type and descriptive survey method . demographic research, police personnel rahvar province to the number of law enforcement command mazandaran that the volume of sample with the formula of Cochrane , 161 people were simple random selection . to collect information from MFQ) is used. Cronbach's coefficient for questionnaire 0.76 job satisfaction . Data analysis by a Spearman rank correlation coefficient using SPSS software . the results of the study showed that between factor in the management of the work environment , motivational factor , non - discrimination and career with job satisfaction significant relationship .

    Keywords: Job satisfaction, employees, police rahvar