فهرست مطالب

مطالعات رسانه ای - پیاپی 53 (تابستان 1400)

نشریه مطالعات رسانه ای
پیاپی 53 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/12/24
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسن بشیر، جواد صبوری کزج* صفحات 7-35

    فراگیری بیماری کرونا به عنوان یکی از مهم ترین پدیده های قرن بیست و یکم است که جهان را دچار تغییرات و چالش های بزرگی کرده است . در کشور ایران نیز فراگیری بیماری کرونا مسایل مختلفی را ایجاد کرده است ؛ به عنوان مثال چالش نسبت بین دین و علم. پژوهش با هدف کشف گفتمان علمای شیعه کشور ایران پیرامون مسئله کرونا صورت پذیرفته است . این پژوهش مبتنی بر نظریه گفتمان و روش کیفی و به صورت تحلیل گفتمان پدام (روش عملیاتی تحلیل گفتمان) انجام گرفته است . مطالعه موردی علمای شیعه کشور ایران به ترتیب عبارت اند از : آیت الله محمد تقی مصباح یزدی ، آیت الله سید احمد خاتمی ، آیت الله سید محمد مهدی میرباقری ، آیت الله کاظم صدیقی ، آیت الله سید احمد علم الهدی و آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری . برخی از نتایج این تحقیق عبارت اند از : بیماری و بلا یک آزمون الهی است ، خداوند بر مبنای حکمت کارها را انجام می دهد ، دین ضامن رعایت اصول بهداشتی است ، کرونا علاوه بر بعد بهداشتی دارای بعد تمدنی است . گفتمان علمای مذکور به صورت مستقل و تفصیلی مورد مطالعه و کشف قرار گرفته شده است.

    کلیدواژگان: علمای شیعه، گفتمان، پدام، کرونا
  • سید رضا هاشمی زاده منشادی، افسانه مظفری، علی دلاور* صفحات 35-46

    مقاله حاضر به چگونگی بازنمایی مفهوم هویت ایرانی در سریال تلویزیونی هزاردستان پرداخته است. این سریال ساخته مرحوم علی حاتمی از شاخص ترین تولیدات تلویزیون ایران است که در بستری از گذار تاریخی به موضوع هویت ایرانی توجه خاص کرده است. هدف اصلی این پژوهش بازنمایی مولفه های مربوط به هویت ایرانی در این سریال تلویزیونی است و به منظور دستیابی به اطلاعات مورد نیاز به فراخور رویکرد کیفی و عمق نگرانه پژوهش از روش تحلیل نشانه شناسی استفاده شده است. نظریات مربوط به بازنمایی و آثار رسانه ها نیز به عنوان چارچوب تحلیلی و نظری لحاظ گردید.برای انجام تحلیل نشانه شناسی ، الگوی تحلیلی جان فیسک در سه سطح واقعیت، بازنمایی و ایدیولوژی از طریق تبیین رمزگان های فنی، اجتماعی و ایدیولوژیکی استفاده شد. صحنه یا سکانس به عنوان واحد تحلیل تعیین شد و 20صحنه مهم که به تحقق اهداف پژوهش کمک می کرد ، به صورت هدفمند انتخاب گردید.مهمترین نتایج این پژوهش نشان می دهد که این سریال دو ساحت سنت و تجدد را در قالب تغییرات هویتی جامعه ایرانی بازنمایی کرده است و در روایت گذار تاریخی از فضای سنتی به مدرنیته ، نقبی به شخصیت ها و نظام اجتماعی و فرهنگی و...و نشان دادن وجوه هویت فردی شخصیت ها و تقابل خاینان و خادمان آنان زده است .روایت حاتمی از هویت ایرانی، بد و خوب مطلق نیست و در طیفی خاکستری دورمی زند.

    کلیدواژگان: رسانه، هویت ایرانی، بازنمایی، سریال هزاردستان، رمزگان
  • دیبا هاشمی فشارکی، رضا ابراهیم زاده*، اکبر اعتباریان، البرز قیتانی صفحات 47-60
    تبلیغات محیطی فرهنگی یکی از اثرگذارترین روش ها برای اشاعه فرهنگ شهروندی، ایده ها و اقدامات مفید اجتماعی به شمارمی رود . پژوهش حاضر بدنبال ارایه مدلی برای ارزیابی اثربخشی تبلیغات محیطی فرهنگی برمبنای رویکرد آمیخته اکتشافی در شهر اصفهان است. بدین منظور نخست بخش کیفی با استفاده از روش فراترکیب بر مبنای روش هفت مرحله ای ساندوسکی و باروسو بیش از 200 مقاله طرح پژوهشی و کتاب ارزیابی و بر مبنای معیارهای این روش58 منبع مرتبط و معتبر مورد ملاک عمل قرار گرفت. یافته ها 15 مقوله اصلی در حوزه شرایط علی، 3 مقوله اصلی در حوزه استراتژی ها، 4مقوله اصلی عوامل مداخله گر، 2 مقوله اصلی عوامل زمینه ای و در نهایت3 مقوله اصلی در حوزه پپامدها را نشان داد و نتایج در قالب مدل ساختاری بر مبنای کدگذاری محوری ارایه گردید. سپس بخش کمی با ارایه نمونه تبلیغات محیطی فرهنگی شهرداری اصفهان به 589 نفر بررسی و با استفاده از روش تحلیل عامل تاییدی و اکتشافی مولفه های ارزیابی اثربخشی تبلیغات فرهنگی مورد تایید قرارگرفته است. یافته ها نشان می دهد برای اثربخشی تبلیغات فرهنگی باید به جنبه های محتوایی و اطلاع رسانی تبلیغات توجه نمود. همچنین عواملی همچون خلاقانه و بدیع بودن، شفافیت و صراحت، درجه جلب توجه، جاذبه های تبلیغ، باورپذیری، اعتماد، اعتبار تبلیغ و مسیولیت اجتماعی و... منجر به اثربخشی تبلیغات محیطی فرهنگی می شوند
    کلیدواژگان: تبلیغات فرهنگی، تبلیغات محیطی، اثربخشی تبلیغات
  • ابراهیم فتحی*، جواد صادقی، مهرداد پشاآبادی صفحات 61-81

    در جهان پست مدرن، مسایل از طریق رسانه ‏ها و سلطه رمزهای آنها به صورت واقعیت یا فراواقعیت ارایه می شود و نسخه های بازنمایی شده از واقعیت به زیست جهان کنونی بشر رسوخ می کند. هدف اصلی این پژوهش، خوانشی بر نحوه بازنمایی پدیده کرونا در کانال های تلگرامی خبرگزاری صداوسیما، بی بی-سی فارسی و ایران اینترنشنال در دوران شیوع ویروس کروناست. رسانه های فوق در شرایط بحرانی فعلی کرونا بر اساس گفتمان خبری منحصر به خود، پدیده کرونا و مسایل مبتلابه را بازنمایی می کنند. روش تحلیل پژوهش حاضر ناظر به پیاده سازی تکنیک تحلیل تصویر است تا دلالت های معنایی گوناگون از نماهای منتخب استخراج گردد. در همین راستا برای تفسیر ایماژهای کرونایی کانال های تلگرامی رسانه های مذکور با سه رویکرد نشانه شناختی پیرس، بارت و چندلر مبادرت شده است. رویکرد انتشار اخبار کرونا در تلگرام خبرگزاری صداوسیمای جمهوری ایران چارچوب «اقتدار پزشکان و همراه سازی مردم» بوده است. کانال تلگرام بی‏بی‏سی فارسی از کرونا به عنوان «ابزار تشدید اختلافات» بین مردم و حکومت و ایجاد تنش در جامعه ایران استفاده کرده و همچنین به چارچوب «تسری وحشت» بین عموم متوسل شده است. در این میان شبکه خبری نوپای ایران اینترنشنال با اهداف «بزرگنمایی پدیده بحران» و «تخفیف معنا در دین» برای جهت دهی به افکار عمومی در جامعه ایران در راستای مقاصد مالکان و سیاستگذاری رسانه ای خود در پیام رسان موبایلی تلگرام، برنامه های خبری مرتبط با کرونا تهیه و منتشر می کند.

    کلیدواژگان: کرونا، بازنمایی، تلگرام، خبرگزاری صداوسیما، شبکه های ماهواره ای
  • حسین زارع، وحید شجاعی*، محمد حامی، بهاره سلیمانی تپه سری صفحات 83-97

    هدف از این تحقیق، ارزیابی برنامه های تلویزیونی ورزشی منتخب در ایران بر اساس چارچوب برندسازی برنامه ای بوده است.در این تحقیق ارزیابی که به صورت کاربردی و بر اساس مقایسه ابعاد مختلف برنامه های ورزشی تلویزیونی منتخب با شاخص های برندسازی برنامه های تلویزیونی صورت گرفت، 164 نفر مشتمل بر کارشناسان رسانه و نیز مدیریت ورزشی که دانش کافی در مورد رسانه های دیداری داشتند، به عنوان نمونه تحقیق به پرسشنامه محقق ساخته 39 سوالی پاسخ دادند.یافته ها نشان داد که اکثر برنامه های تلویزیونی منتخب رویکرد ترکیبی در فعالیت خود داشته اند. برنامه ورزش و مردم با برنامه هایی مانند 90، فوتبال برتر و کاوش تفاوت معناداری از حیث میزان تاثیرگذاری شاخص های برندسازی رسانه ای دارد.اگرچه تفاوت هایی بین میانگین ها مشهود است. یافته های حاصل از آزمون فریدمن نشان داد که تفاوت معناداری بین اولویت برنامه های ورزشی تلویزیونی منتخب بر اساس مدل برندسازی رسانه ای وجود دارد. برنامه های 90، فوتبال برتر، کاوش، ویدیوچک، ورزش از نگاه 2، دایره طلایی، مثبت والیبال و ورزش و مردم به ترتیب بالاترین ارزش برند را دارا بوده اند.نتیجه کلی این تحقیق آن است که در فرآیند برندسازی برنامه های ورزشی تلویزیونی باید به مولفه های مختلفی مانند رویکرد و چشم انداز برنامه، کیفیت برنامه، عوامل اجرا از نقطه نظر مدیریتی و نیز عوامل زمینه ای توجه نمود، چرا که عدم توجه به هر یک از این فاکتورها و خرده مقیاس های زیر مجموعه آنها به طرز ساده ای آسیب های جدی به برنامه وارد می آورد.

    کلیدواژگان: برند سازی رسانه، برنامه تلویزیونی ورزشی، چارچوب برندسازی برنامه ای
  • مسیح بهراد، محمدرضا رسولی*، اکبر نصرالهی صفحات 97-106

    مطالعه حاضر با هدف شناسایی عوامل موثر بر توسعه کسب و کارخانگی در شبکه های اجتماعی تلگرام و اینستاگرام انجام شده است. روش تحقیق حاضر کمی و مبتنی بر ابزار پرسشنامه محقق ساخته می باشد. جامعه آماری این تحقیق شامل فعالان عرصه کسب و کار خانگی می باشند که حجم نمونه لازم برای این جامعه با استفاده از فرمول حجم نمونه کوکران برابر با 382 نفر محاسبه شده است. در مرحله بعد اعضای با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب و مورد پرسش قرار گرفته اند. پایایی پرسشنامه نیز با استفاده از روش آلفای کرونباخ محاسبه شده است که میزان آن برابر با 772/0 است که بیانگر اعتبار قابل قبول گویه ها در سنجش شاخص های تحقیق می باشد. مبنای نظری این پژوهش بر دو دسته نظریه های رسانه و اقتصادی اندیشمندان مطرح شده است. مفاهیم و اندیشه های والت ویتمن روستو،دیوید رایزمن، ریموند ویلیامز، نیل اسملسرو نظریه های مورد استفاده نیز که در برگیرنده؛ موج سوم الوین تافلر، جامعه فرا صنعتی دانیل بل، استفاده و رضامندی و جامعه اطلاعاتی مانویل کاستلز است.نتایج بدست آمده از پژوهش حاضر نشان دهنده آن است که مجموعه عوامل اقتصادی، سیاسی، مدیریتی و زیر ساخت ارتباطی، نظارت های دولتی، حمایت دولت و افزایش ساختار فناوری ارتباطی، مالیات و هزینه مبادله کالا، نوع شبکه مجازی در رشد و توسعه کسب وکار خانگی موثر می باشد.

    کلیدواژگان: تلگرام، اینستاگرام، کسب و کارخانگی، ارتباطات، فناوری
  • علی اصغری صارم*، مهدی بهادریان صفحات 107-126

    هدف این پژوهش ارایه راهکارهایی جهت ارتقای انگیزه سرمایه گذاران به سرمایه گذاری در برنامه های تلویزیونی بود. در راستای دستیابی به این هدف، اقدام به شناسایی موانع تمایل سرمایه گذاران به سرمایه گذاری در برنامه های تلویزیونی در شبکه استانی همدان و رتبه بندی آن ها شد. این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر رویکرد، آمیخته بود. در بخش کیفی با استفاده از مصاحبه ها، اقدام به شناسایی موانع تمایل سرمایه گذاران به سرمایه گذاری در برنامه های تلویزیونی در شبکه استانی همدان شد. در این گام مشارکت کننده های پژوهش 12 نفر از تهیه کنندگان، مدیران ستادی و سرمایه گذاران بودند. در بخش کمی، با استفاده از فن دلفی، اولویت بندی موانع شناسایی شده انجام شد. جامعه آماری در بخش کمی، شامل کلیه خبرگان سازمانی مشغول به برنامه سازی در صداوسیمای استان همدان بودند. در بخش کمی، از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای به کمک جدول مورگان و کرجسی و به حجم نمونه 114نفر انتخاب شدند. نتایج پژوهش حاکی از آن بود که سه مانع اصلی تمایل سرمایه گذاران به سرمایه گذاری در برنامه های تلویزیونی در شبکه استانی همدان به ترتیب اولویت شامل تعدد رسانه های موازی کم هزینه تر، عدم اعتقاد سرمایه گذار به اثرگذاری این گونه تبلیغات و عدم جذابیت برنامه هایی نظیر مسابقه های تلویزیونی برای این گونه سرمایه گذاری ها است. رهنمون پژوهش حاضر آن است که برای ایجاد تمایل در سرمایه گذاران به سرمایه گذاری در برنامه های شبکه تلویزیونی، بهتر است ابتدا به موانعی که در خود شبکه و برنامه سازان وجود دارد، توجه و برای رفع آن ها تلاش شود. در این صورت است که ظرفیت های شبکه برای تمایل سرمایه گذاران به سرمایه گذاری افزایش خواهد یافت.

    کلیدواژگان: موانع تمایل سرمایه گذاران به سرمایه گذاری، برنامه های تلویزیونی، شبکه استانی همدان
  • علی غیاثیان، عطاالله ابطحی*، ندا سلیمانی، علی عامری صفحات 127-146

    راهبرد اقناعی تبلیغات در رسانه های اجتماعی رسانه های اجتماعی امروز رشد و توسعه زیادی یافته اند و افراد زیادی بصورت روزمره از آنها استفاده می کنند،همچنین این رسانه ها نفوذ بسیار زیادی بر مخاطبان خود دارند. برنامه های رسانه های اجتماعی، در بستر تلفن های همراه نیز، به دلیل ویژگی هایی نظیر دسترسی آسان، جذابیت، تعاملی بودن در میان سایر رسانه های اجتماعی از رشد و محبوبیت برخوردار است و به لحاظ آگاه سازی و اطلاع رسانی کارکرد مطلوبی نیز دارند.این پژوهش به منظور طراحی راهبرد اقناعی تبلیغات در رسانه های اجتماعی مطالعه موردی (اینستاگرام) طراحی شده است .این تحقیق به لحاظ کاربرد از نوع تحقیق کاربردی، به لحاظ هدف از نوع تحقیق اکتشافی-توصیفی، از لحاظ افق زمانی از نوع مقطعی، و به لحاظ شیوه جمع آوری داده ها در برگیرنده ترکیبی از روش های کیفی وکمی است . جامعه آماری این تحقیق را خبرگان و صاحب نظران فضای مجازی تشکیل می دهند.جهت انجام این پژوهش در ابتدا مصاحبه ای در قالب پرسشنامه از خبرگان انجام گرفت سپس متن مصاحبه ها با روش تحلیل محتوا توسط نرم افزار maxqda کدگذاری شد که در نهایت 58 شاخص مورد انتخاب قرارگرفت در مرحله مربوط به تحلیل کمی داده های حاصل از پرسش نامه بسته، حجم نمونه بر اساس جامعه مورد مطالعه و با استفاده از فرمول کوکران حدود 196 نفر تعیین شد وسپس با روش تحلیل عامل اکتشافی نتایج پژوهش در11 دسته قرار گرفت. با توجه به نتایج بدست آمده عناصر و گویه های تحقیق با یکدیگر همبستگی مناسبی دارند.

    کلیدواژگان: تحلیل محتوا تبلیغات، رسانه های اجتماعی، اقناع در تبلیغات، رسانه
|
  • Hassan Bashir, Javad Sabouri Kazaj * Pages 7-35

    The spread of coronary disease is one of the most important phenomena of the 21st century , which has caused great changes and challenges in the world . In Iran Country , the spread of coronary disease has created various problems ; Like the challenge of the relationship between religion and science . The research aims to discover the discourse of Shiite Scholars in Iran Country on the issue of Corona . This research is based on discourse theory and qualitative method and in the form of PDAM ( Practical Discourse Analysis Method ) discourse analysis . The case study of Shiite Scholars in Iran Country are : Ayatollah Mohammad Taghi Mesbah Yazdi , Ayatollah Seyyed Ahmad Khatami , Ayatollah Seyyed Mohammad Mahdi Mirbagheri , Ayatollah Kazem Sedighi , Ayatollah Seyyed Ahmad Alam al-Huda and Ayatollah Seyyed Hashem Hosseini Bushehri . Some of the results of the research are : sickness and calamity is a divine test , God does things based on wisdom , religion guarantees the observance of hygienic principles , Corona is a civilized dimension in addition to the hygienic dimension . The discourse of these scholars has been studied and discovered independently and in detail .

    Keywords: Shiite Scholars, discourse, PDAM, Corona
  • Seyedreza Hashemizademanshadi, Afsaneh Mozaffari, Ali Delavar * Pages 35-46

    Representation of Iranian Identity in highly popular Hezardastan” TV series with Semiotic Analysis approachAbstractIn the present article, the representation of the concept of Iranian identity in the TV series Hezardestan has been investigated. This series produced by the late Ali Hatami and is one of the most significant productions of Iranian television, which has paid special attention to the issue of Iranian identity in the context of a historical transition. The main purpose of this study is to represent the components related to Iranian identity in this TV series and in order to obtain the information required for this qualitative and in-depth research approach, the method of semiotic analysis has been used. Theories related to representation and media works were also considered as an analytical and theoretical framework. John Fisk's analytical model was used at three levels of reality, representation and ideology by explaining technical, social and ideological codes to perform semiotic analysis. The scene or sequence was determined as the unit of analysis and 20 important scenes were purposefully selected which helped to achieve the research goals.The most important results show that this series has represented the two areas of tradition and modernity in the form of identity changes in Iranian society and in narrating the historical transition from tradition to modernity, it has shown the characters and the social and cultural system and etc., and the aspects of the individual identity of the characters and the confrontation between the traitors and their servants.

    Keywords: Media Iranian identity, Representation, Hezardastan TV seriescodes
  • دیبا Hashemi Feharaki, Reza Ebrahimzadeh *, Akbar Etebarian, Alborz Ghitani Pages 47-60
    Cultural environmental advertising is one of the most effective ways to spread the culture of citizenships, ideas and useful social measures. The present study seeks to provide a model for evaluating the effectiveness of cultural and social environmental advertising based on a mixed exploratory approach. First, the qualitative part was evaluated using the meta-combined method based on the seven-step method of Sandowski and Barroso (2007), more than 200 articles and texts, and 58 related and valid sources were used based on the criteria of the meta-combined method. The results of the first part were obtained 15 main categories in the field of causal conditions, 3 main categories in the field of strategies, 4 main categories in intervention factors, 2 main categories in underlying factors and finally 3 main categories in the field of poppies that the results were presented in the form of a structural model based on axial coding. Then, a small part was examined by presenting a sample of cultural and social environmental advertisements of Isfahan Municipality to 589 people and was approved by the method of confirmatory and exploratory factor analysis of the components of evaluating the effectiveness of environmental cultural dverti. The results showed that in order for cultural advertising to be effective, it is necessary to pay attention to the content and information aspects of advertising. Also the factors such as creativity , novelty, transparency and frankness, attention, advertising attraction, credibility,advertising credibility and social responsibility. which are useful in presenting an effective cultural advertising.
    Keywords: outdoor advertisement, Advertisement effectiveness, Cultural advertising
  • Ebrahim Fathi *, Javad Sadeghi, Mehrdad Pashabadi Pages 61-81

    In the postmodern world, issues are presented as reality or hyperreality through the media and their dominance of codes and represented prescriptions of reality permeate the current human lifeworld. The main purpose of this research is reading how the corona phenomenon is represented in the telegram channels of the IRIB News Agency, BBC Persian and Iran International during the outbreak of the coronavirus. Under the current crisis of Corona, the above-mentioned media represent the Corona phenomenon and its issues based on their unique news discourse. The research analysis method is to implement the image analysis technique to extract various semantic significations from the selected views. In this regard, Pierce, Barthes, and Chandler's semiotic approaches have been used to interpret the images related to Corona on the telegram channels of the mentioned media. The presenting Corona news approach in the IRIB telegram channel has been the frame of "doctors’ authority and accompanying the citizens with itself". The BBC Persian Telegram channel has used the Corona as a "tool to intensify disputes" between the people and the government and to create tension in Iranian society and has also resorted to the frame of "spreading terror" among the public. Meanwhile, the fledgling news network of Iran International has produced and published news programs related to Corona with the aims of "magnifying the phenomenon of crisis" and "discounting of meaning in religion" to direct public opinion in Iranian society towards the intentions of its owners and media policy on the Telegram mobile messenger.

    Keywords: Coronavirus, Representation, Telegram, IRIB News Agency, Satellite Networks
  • Hossein Zare, Vahid Shojaei *, Mohammad Hami, Bahare Soleymani Tapesari Pages 83-97

    The purpose of this study was to evaluate selected sports television programs in Iran based on the program branding framework.In this evaluation study, which was applied and based on comparing different dimensions of selected television sports programs with the indicators of branding of television programs, 164 individuals consisting of media experts as well as sports managers responded voluntarily to a researcher-made questionnaire consisting of 39 questions.Findings from the descriptive data categorized showed that most of the selected television programs (75%) had a mixed approach to their activity.There is a significant difference between program of Varzesh va Mardom and with programs such as 90, Football E Bartar and Kavosh in terms of the impact of media branding, but the difference between other television sports programs is not significant, although differences between averages are evident.The results from the Friedman test showed that there is a significant difference between the preference of the selected sports television programs based on the media branding model. By explaining that the the program 90, Football E Bartar, Kavosh, Video Check, Sport 2, Dayere Ye Talaei, Volleybal +, and Varzesh va Mardom had the highest brand value respectively.The overall conclusion of this study is that in the branding process of television sports programs, different components such as program approach and vision, program quality, management factors, and contextual factors must be considered, as the lack of attention to each these factors and their subsets of subsets simply cause serious damage to the program.

    Keywords: Media branding, sports television program, program branding framework
  • Masih Behrad, Mohammadreza Rasouli *, Akbar Nasrollahi Pages 97-106

    In the modern age, businesses are growing and expanding intensely because of emerging new technologies and their availability. The purpose of this study was to identify the factors affecting the expansion of home-based business in telegram and Instagram. The research method is quantitative and based on a researcher-made questionnaire. The statistical population of this research includes home business activists, and the needed volume for the society was calculated 382 people based on Cochran formula. Next, members were selected and questioned using simple random sampling method. The reliability of the questionnaire was calculated using Cronbach's alpha method which is 0.772 which indicates acceptable validity of the items in measuring the research indices.The theoretical basis of this research is presented in two categories of media and economic theories of thinkers. Concepts and ideas of Walt Whitman Rowstow, David Reesman, Raymond Williams, Neil Esmelsrou Theories used include the Third Wave of Alvin Toffler, the Danish-based intercontinental society, the use and satisfaction of Manuel Castells.The results show that the set of economic, political, managerial and communication infrastructure factors, government oversight, government support and enhancement of ICT structure, tax and transaction costs, and the type of virtual network, have been instrumental in the growth and expansion of the home business.

    Keywords: Telegram, Instagram, home-based business, communications, technology
  • Ali Asghari Sarem *, Medi Bahadourian Pages 107-126

    The purpose of this research is to provide solutions to increase the motivation of investors to invest in television programs. In order to achieve this goal, an attempt has been made to identify barriers to investors' willingness to invest in television programs. This study was applied research. In the first step, in the qualitative part, by using interviews, the obstacles to investors' desire to invest in TV programs are identified. In this step, the research participants included 12 experts, including producers, staff managers and investors. In the second step, in the quantitative part, using the Delphi technique, 224 people were referred to the statistical population to prioritize them. The sample size was 141 people. The results showed that the three main obstacles to investors' willingness to invest in television programs with the provincial network of Hamedan were the multiplicity of less expensive parallel media, investor distrust of the effectiveness of such advertisements and the unattractiveness of television competitions, respectively. Therefore, in order to make investors want to invest in network applications, it is better to first pay attention to the obstacles that exist in the network and the developers and try to eliminate them. In this case, the network capacity can be increased for investors to be willing to invest. Also, informing investors about the types of advertisements in the national media is not ineffective in this way.

    Keywords: Barriers to Investors' Willingness to Invest, TV Programs, Hamedan Broadcasting Center
  • Ali Ghiasian, Ataolah Abtahi *, Neda Soleimani, Ali Ameri Pages 127-146

    A persuasive strategy for advertisement on social mediaAbstractSocial media has been expanded and developed remarkably nowadays . Many users are active in social media every day so that these media considerably influence their audience. Social media applications installed on smartphones are developing and popular due to features such as easy access , attractiveness, interactivity, and high performance in terms of providing the information needed by users . In this work, we attempted to design a persuasive strategy to advertise on Instagram. It was applied exploratory-descriptive research conducted based on a cross-sectional design. Data were collected using qualitative and quantitative methods. The statistical population of the study included cyberspace experts and masters. Experts were first interviewed using questionnaires, and texts of the interviews were then encoded through content analysis in MAXQDA, and ultimately 58 indicators were selected. For quantitative analysis of the data obtained from the close-ended questionnaire , the sample size was determined 196 based on the study population and using Cochran's formula. The results were divided into 11 categories using the exploratory factor analysis method. The results confirmed a proper correlation between the study elements and items.

    Keywords: Content analysis, advertising, social media, persuasion in advertising, Media