فهرست مطالب

فصلنامه پرستاری دیابت
سال نهم شماره 4 (پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/12/23
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مرجان نظری دانشور، سینا ولیئ، محمد زاهد رخزادی* صفحات 1689-1698
    مقدمه و هدف

    دیابت نوع دو یکی از شایع ترین بیماری های متابولیک می باشد که میزان ابتلا به آن در بین نوجوان و جوانان در حال افزایش می باشد. آموزش خود مراقبتی با تمرکز بر کاهش استرس درک شده باعث کاهش عوارض بیماری و کنترل بیشتر آن می شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش خود مراقبتی بر استرس ادراک شده بیماران مبتلا به دیابت نوع دو انجام شد.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر نیمه تجربی با گروه های کنترل و مداخله بود. جامعه پژوهش بیماران مبتلا به دیابت نوع دو مراجعه کننده به کلینیک دیابت بودند که 88 نفر به صورت روش نمونه گیری در دسترس انتخاب  و با استفاده از روش پرتاب سکه به گروه های مورد مطالعه تخصیص داده شدند. در ابتدا پرسش نامه های اطلاعات دموگرافیک و استرس درک شده توسط هر دو گروه مداخله و کنترل  تکمیل گردید سپس گروه مداخله 4 جلسه 60 دقیقه  ای آموزش خود مراقبتی دیابت به همراه آموزش های روتین مرکز دریافت و گروه کنترل فقط آموزش های روتین کلینیک دیابت را دریافت کرد. 4 هفته بعد از پایان مطالعه پرسش نامه استرس درک شده مجددا توسط دو گروه مداخله و کنترل تکمیل  گردید. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل پرسش نامه های اطلاعات دموگرافیک و استرس درک شده بودند. داده ها با آزمون های تی وابسته و مستقل و با استفاده از نرم افزار Spss نسخه 23 تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    گروه های مطالعه قبل از مداخله از نظر استرس درک شده تفاوت معنی داری نداشتند اما بعد از مداخله از نظر استرس درک شده تفاوت معنی داری داشتند .آموزش خود مراقبتی موجب کاهش معنی دار استرس درک شده در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو در گروه مداخله گردید.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش حاکی از تاثیر آموزش خود مراقبتی بر کاهش استرس درک شده بود. بنابراین استفاده از برنامه های آموزش خود مراقبتی در کنار درمان دارویی افرد مبتلا به دیابت نوع دو ضروری می باشد.

    کلیدواژگان: آموزش خود مراقبتی، استرس درک شده، دیابت نوع دو
  • لیلا سالاری، قاسم آهی*، شهرام وزیری، احمد منصوری، فاطمه شهابی زاده صفحات 1699-1717
    مقدمه و هدف

    دیابت یک بیماری غیر واگیردار است که بر جنبه های جسمی، روحی و عاطفی زندگی فرد اثرگذار است. این پژوهش با هدف بررسی نقش میانجی رفتارهای ارتقادهنده سلامت و رفتارهای مدیریت خود در رابطه بین رویدادهای استرس زای زندگی و کیفیت زندگی مرتبط با سلامت بیماران دیابتی انجام شد.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش را کلیه بیماران مبتلا به دیابت مراجعه کننده به کلینیک دیابت شهرستان زابل در بازه زمانی دی تا اسفندماه 1399 تشکیل داد. نمونه پژوهش شامل 400 نفر از بیماران بود که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به پرسشنامه رویدادهای استرس زای زندگی، پروفایل سبک زندگی ارتقادهنده سلامت، پرسشنامه خود مدیریتی دیابت و پرسشنامه کیفیت زندگی مرتبط با سلامت بیماران دیابتی پاسخ دادند. داده های پژوهش با استفاده از روش مدل یابی معادلات ساختاری و به کمک نرم افزارهای آماری SPSS نسخه 24 و LISREL8.8 تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که مسیر مستقیم رویدادهای استرس زا به رفتارهای ارتقادهنده سلامت و رفتارهای مدیریت خود منفی و معنی دار  و به کیفیت زندگی مرتبط با سلامت منفی و غیر معنی دار  بود. مسیر مستقیم رفتارهای ارتقادهنده سلامت و رفتارهای مدیریت خود به کیفیت زندگی مرتبط با سلامت مثبت و معنی دار بود. به علاوه مشخص شد که رابطه غیرمستقیم بین رویدادهای استرس زا و کیفیت زندگی مرتبط با سلامت از طریق رفتارهای ارتقادهنده سلامت و رفتارهای مدیریت خود میانجی می شود.

    نتیجه گیری

    یافته ها نشان می دهد که رفتارهای ارتقادهنده سلامت و رفتارهای مدیریت خود می تواند نقش غیرمستقیم معنی داری در کاهش اثرات منفی رویدادهای استرس زا بر کیفیت زندگی مرتبط با سلامت بگذارد. تقویت ویژگی های روان شناختی مثبت و کاهش سازه های خطرزا نظیر استرس و ادراک آن و طراحی برنامه های مداخله و کاربرد آن ها می تواند به بهبود کیفیت زندگی مرتبط با سلامت بیماران دیابتی کمک کند.

    کلیدواژگان: دیابت، رفتارهای ارتقادهنده سلامت، رفتارهای مدیریت خود، رویدادهای استرس زا، کیفیت زندگی مرتبط با سلامت
  • ابوالفضل راهبر، محمدرضا فیروزکوهی، مژگان رهنما، عبدالغنی عبدالهی محمد* صفحات 1718-1727
    مقدمه و هدف

    بیماران دیابتی نوع 2 مشکلات متعدد جسمی و روانی مثل استرس، اضطراب، افسردگی و اختلالات کیفیت خواب را تجربه می کنند که نیازمند اقدامات لازم است. تاکنون مطالعات اندکی اثربخشی آوای طبیعت بر اختلالات خلقی و خواب بیماران را سنجیده است، لذا این مطالعه با هدف تعیین تاثیر آوای طبیعت بر استرس، اضطراب، افسردگی و کیفیت خواب بیماران دیابتی نوع 2 انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه 40 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 در دو گروه مداخله و شاهد مورد مطالعه و ارزیابی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از پرسشنامه های اضطراب، استرس، و افسردگی ((DASS-21 و کیفیت خواب پیتزبرگ قبل و پس از یک هفته از زمان مداخله آوای طبیعت جمع آوری شدند. گروه مداخله به مدت یک هفته روزانه 2 بار صبح و شب قبل از خواب، و در هر مرحله به مدت 20 دقیقه به فایل صوتی حاوی آوای طبیعت گوش دادند. گروه شاهد نیز  برنامه مراقبت پرستاری معمول را دریافت می کردند. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج آزمون تی مستقل تفاوت معنی دار آماری در میانگین نمرات استرس(11/70±3/14)  درمقابل(9/60±3/57)،  اضطراب (9/50±3/32) در مقابل(8/05±3/31)،  افسردگی (9/25±3/77) درمقابل (9/30±4/07) و کیفیت خواب (9/22±3/61) در مقابل (9/44±4/06) بیماران دیابتی بین دو گروه مداخله و شاهد را در پس آزمون نشان نداد. اما نتایج آزمون آنکوا با کنترل نمرات پیش آزمون تفاوت معنی داری را در میانگین نمرات استرس بین گروه مداخله و شاهد) را کاهش داد.

    نتیجه گیری

    آوای طبیعت استرس بیماران دیابتی را کاهش داد اما بر اضطراب،افسردگی و کیفیت خواب آنها تاثیر قابل توجهی ندارد.

    کلیدواژگان: آوای طبیعت، استرس، اضطراب، افسردگی، کیفیت خواب، موسیقی
  • ثریا سهیلی*، فاطمه فیروزی صفحات 1728-1738
    مقدمه و هدف

    بیماران مبتلا به دیابت در معرض مشکلات روانشناختی و اجتماعی متعددی هستند که این مشکلات میتواند برکیفیت زندگی  آنها تاثیر منفی بگذارد. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر آموزش سبک زندگی بر کیفیت زندگی بیماران دیابتی انجام شده است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه یک مداخله نیمه تجربی است. 74 بیمار به طور تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل (37 نفر در هر گروه) قرار گرفتند. مداخله شامل آموزش در مورد سبک زندگی افراد با برگزاری کلاس های آموزشی با محتوای  تغذیه مناسب، ورزش، رژیم غذایی، کنترل استرس و اضطراب و عدم مصرف دخانیات بود. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی و پرسشنامه کیفیت زندگی (WHOQOL-BREF) سازمان بهداشت جهانی استفاده شد. برای مقایسه شاخص های دموگرافیک در گروه کنترل و مداخله از آزمون تی مستقل و مجذور کای به ترتیب برای متغیرهای کمی نرمال و کیفی استفاده شد. از آزمون تی مستقل به منظور بررسی میانگین نمرات کیفیت زندگی، قبل و بعددر بین گروه ها و تی زوج در داخل گروه ها استفاده گردید. در تمام آزمونها میزان p کمتر از 0/05 معنادار در نظر گرفته شد. پس از جمع آوری داده ها، اطلاعات با استفاده از نرم افزار آماری SPSS(نسخه 16)مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت .

    یافته ها

    میانگین سنی افراد 10/8±48/9 بود و اکثریت افراد را زنان تشکیل می دادند(75/6درصد). طول مدت ابتلا درگروه کنترل 5/40±16/89سال و در گروه مداخله 4/60±19/00سالبود. میانگین و انحراف معیار نمره کل کیفیت زندگی و میانگین و انحراف معیار ابعاد چهارگانه کیفیت زندگی قبل و بعد از مداخله در گروه مداخله و کنترل تفاوت آماری معنی داری نشان داد.

    نتیجه گیری

    آموزش سبک زندگی می تواند باعث بهبود کیفیت زندگی بیماران دیابتی شود .

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، سبک زندگی، دیابت
  • محیا علائی شهمیری، مژگان نیکنام*، فریبا علائی شهمیری، نکیسا محمدپور صفحات 1739-1751
    مقدمه و هدف

    دیابت بیماری مزمنی است که کیفیت زندگی و سلامت روان بیماران را تحت تاثیر قرار می دهد. هدف این مطالعه بررسی ویژگی های شخصیتی و راهبردهای تنظیم شناختی هیجان در بیماران مبتلا به دیابت و پیش دیابت در مقایسه با افراد سالم بوده است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مقطعی - تحلیلی بر روی 207 نفر (70 دیابتی، 68 پیش دیابتی و 69 فرد سالم) انجام شد. برای جمع آوری داده، از نسخه فارسی پرسشنامه صفات شخصیتی و پرسشنامه تنظیم هیجان شناختی گارنوفسکی استفاده شد تجزیه و تحلیل آماری داده توسط نرم افزار SPSS  نسخه 20 انجام شد ومتغیرها در سه گروه توسط آزمون مانکوا با سطح معناداری 0/05مقایسه شدند.

    یافته ها

    سه گروه از نظر توزیع جنسیتی تفاوتی نداشتند، اما میانگین سنی آنها بطور معنی داری متفاوت بود(گروه دیابتی 10/35±51/14، پیش دیابتی: 10/60±44/79، سالم: 10/54±40/88 سال؛0/001>P). در زیرمقیاس های ابعاد شخصیت، بین سه گروه تفاوت معناداری دیده نشد.در راهبردهای تنظیم شناختی هیجان، میانگین نمرات سرزنش خود و نشخوار فکری در گروه دیابتی بطور معناداری بیشتر از گروه های پیش دیابتی و سالم بود (به ترتیب0/02=P و0/09=P). این نتیجه در مورد تمرکز مجدد بر برنامه ریزی بالعکس بود. همچنین میانگین نمرات تلقی فاجعه آمیز در گروه دیابتی (12/80±80/12) و پیش دیابتی (12/49±3/33) بصورت معناداری بیشتر از گروه سالم (11/17±3/11؛0/02= P) بود.

    نتیجه گیری

    استفاده از راهبردهای منفی تنظیم شناختی هیجانی  میتواند علاوه بر افراد دیابتی، سلامت روان مبتلایان به پیش دیابت را نیز کاهش دهد. این یافته ها موید ضرورت مشاوره روانشناسی به عنوان بخشی از پروتکل های درمانی در هر دو گروه بیماران دیابتی و پیش دیابتی می باشد.

    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی، راهبردهای تنظیم شناختی هیجان، دیابت، پیش دیابت، سلامت روان
  • فرزین باقری شیخانگفشه*، مریم سعیدی، نوشین انصاری فرد، پریناز جلیلی، وحید صوابی نیری صفحات 1752-1765
    مقدمه و هدف

    افراد مبتلاء به دیابت طی همه گیری کووید-19 علاوه بر مراقبت های جسمانی، نیازمند دریافت حمایت های روانشناختی نیز هستند. در همین راستا، پژوهش حاضر با هدف بررسی کیفیت زندگی و پریشانی روانشناختی بیماران مبتلاء به دیابت طی همه گیری کرونا ویروس 2019 انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مروری سیستماتیک با جستجو توسط واژگان کلیدی Coronavirus 2019، Quality of Life ، Diabetes، Depression, Stress, Anxiety, Mental Health,،Pandemic  و Psychology  در عناوین و چکیده ی مقالات منتشر شده در پایگاه های Google Scholar، PubMed، Scopus و ScienceDirect در بازه زمانی 2020 (از ماه فوریه) تا 2021 (تا ماه جولای) مورد جستجو قرار گرفت. در جستجوی الکترونیک 382 مقاله انگلیسی بازیابی شد. خلاصه مقالات منتشر شده بررسی شد و در چند مرحله موارد تکراری و غیر مرتبط از مطالعه حذف گردید و در نهایت 23 مقاله نهایی برای بررسی جامع و استخراج داده ها انتخاب شدند. در این مطالعه از راهنمای گزارش دهی مطالعات مرور سیستماتیک پریزما PRISMA استفاده شد.

    یافته ها

    بررسی های انجام شده نشان داد طی همه گیری کووید-19 بیماران مبتلاء به دیابت به علت عدم دسترسی کافی به انسولین و پزشک، فاصله گذاری اجتماعی، دوری از دوستان، تنهایی و عدم فعالیت بدنی کیفیت زندگی پایینی را تجربه کردند. همچنین سیستم ایمنی ضعیف و ترس از ابتلاءء به کووید-19 باعث گردید بسیاری از بیماران مبتلاء به دیابت از استرس، افسردگی، اضطراب، کیفیت خواب پایینی رنج ببرند. عواملی مانند زن بودن، درآمد و تحصیلات پایین، تنهایی، سابقه اختلال روانی، عدم فعالیت بدنی، استعمال دخانیات، ترس از کووید-19 و عدم حمایت اجتماعی منجر به تشدید پریشانی روانشناختی و کاهش کیفیت زندگی بیماران دیابتی شد.

    نتیجه گیری

    با توجه به اینکه در مواجهه با کرونا ویروس 2019، بیماران مبتلاء به دیابت جزو گروه های پرخطر هستند و سلامت روانی آنها نقش مهمی در شدت بیماری و سطح قند خون آنها ایفا می کند لازم است روانشناسان طی شیوع کووید-19 از مراقبت های روانی مجازی و از راه دور استفاده نمایند تا شاهد افزایش کیفت زندگی و سلامت روانی بیماران مبتلاء به دیابت باشیم.

    کلیدواژگان: کووید-19، افسردگی، اضطراب، استرس، کیفیت زندگی، دیابت
  • نصرت الله مسینایی نژاد* صفحات 1766-1768
|
  • Marjan Nazari Daneshvar, Sina Valiee, Mohmmad Zahed Rokhzadi* Pages 1689-1698
    Introduction

    Type II diabetes is one of the most common metabolic diseases that its incidence is increasing among adolescents. Self-care training with a focus on reducing perceived stress leads to a decrease in the complications of diabetes and its better control. This study was conducted to assess the effect of self-care education on perceived stress among type II diabetes patients.

    Materials and Methods

    This quasi-experimental study was conducted based on control and intervention groups design. The statistical population consisted of diabetic patients referring to the diabetes clinic, among which 88 samples were selected by availability sampling method and divided into the case and control groups (n=44 in each) using the toss of a coin method. At first, the demographic form and the Perceived Stress Scale were completed by both groups. Subsequently, the intervention group participated in four 60-minute sessions of diabetes self-care training and received the routine training of the center, while the control group only received the routine training of the diabetes clinic. The Perceived Stress Scale was completed once more by both groups 4 weeks after the intervention. Data collection tools included the demographic form and Perceived Stress Scale. The gathered data were analyzed in SPSS version 23 using independent and dependent t-tests.

    Results

    The results indicated that there was no significant difference in perceived stress between case and control groups before the intervention; however, a significant difference was observed in this regard after the intervention (P<0.05). It was revealed that self-care training significantly reduced perceived stress among diabetes patients (P<0.0001).

    Conclusion

    Based on the findings, self-care training had a positive effect on perceived stress reduction. Therefore, the use of self-care training programs along with pharmacological treatment is necessary for people with type II diabetes.

    Keywords: Perceived stress, Self-care training, Type II diabetes
  • Leila Salari, Qasem Ahi*, Shahram Vaziri, Ahmad Mansouri, Fatemeh Shahabizadeh Pages 1699-1717
    Introduction

    Diabetes is a non-communicable disease that affects the physical, mental, and emotional aspects of life. The present study aimed to assess the mediating role of health-promoting behaviors and self-management behaviors in the relationship between stressful life events and health-related quality of life in diabetic patients.

    Materials and Methods

    The present study was conducted based on a descriptive-correlational design. The statistical population of the study consisted of all diabetic patients aged 25-75 years who were referred to the Diabetes Clinic of Zabol from January to March 2016 (n=550). The sample consisted of 400 patients who were selected via the convenience sampling method. They completed the life stressful events questionnaire, health-promoting lifestyle profile, diabetes self-management questionnaire, and diabetic patient’s health-related quality of life questionnaire. Data were analyzed in SPSS (version 22) and LISREL 8.8 statistical software using structural equation modeling.

    Results

    Based on the results, the direct path of stressful events to health-promoting behaviors and self-management behaviors was negative and significant (P<0.01); moreover, it was negative and non-significant to the health-related quality of life (P<0.01). The direct path of health-promoting behaviors and self-management behaviors to health-related quality of life was positive and significant (P<0.01). In addition, it was found that the indirect relationship between stressful events and health-related quality of life was mediated by health-promoting behaviors and self-management behaviors (P<0.01).

    Conclusion

    These findings indicate that health-promoting behaviors and self-management behaviors can play a significant indirect role in reducing the negative effects of stressful events on health-related quality of life. Strengthening positive psychological characteristics and reducing risky constructs, such as stress and its perception, as well as the development of intervention programs and their application, can help improve the health-related quality of life among diabetic patients.

    Keywords: Diabetes, Health-promoting behaviors, Health-related quality of life, Self-management behaviors, Stressful life events
  • Abolfazl Rahbar, Mohammadreza Firouzkouhi, Mozhgan Rahnama, Abdolghani Abdollahimohammad* Pages 1718-1727
    Introduction

    Type II diabetic patients experience various physical and mental problems, such as stress, anxiety, depression, and sleep quality disorders, that require necessary interventions. So far, few studies have evaluated the effectiveness of nature sounds on mood and sleep disorders in patients. Therefore, this study was conducted to determine the effect of nature sounds on stress, anxiety, depression, and sleep quality among type II diabetic patients.

    Materials and Methods

    In this study, 40 patients with type II diabetes were evaluated in the intervention and control groups (n=20 each). The required data were collected using the Anxiety, Stress, and Depression Scale-21 and Pittsburgh Sleep Quality Index at the baseline and 1 week after the nature sounds intervention. The participants in the intervention group listened to an audio file containing the sounds of nature twice a day, once in the morning and once at night before going to bed, for 20 min at each stage. The control group received the usual nursing care program. The gathered data were analyzed using descriptive and inferential statistics.

    Results

    The independent t-test did not show a significant difference between the mean scores of stress (11.70±3.14 vs 9.60±3.57), anxiety (9.05±3.32 vs 8.05±3.31), depression (9.25±3.77) vs 9.30±4.07), and sleep quality (9.22±3.61 vs 9.44±4/06) of diabetic patients in the intervention and control groups. However, the ANCOVA with Bonferroni post hoc test by controlling pre-test scores significantly reduced the difference between the mean scores of stress in the intervention and control groups, accounting for 9.58 (95% confidence interval [CI] 8.10, 11.07) and 11.71 (95% CI 10.22, 13.20), respectively.

    Conclusion

    The sound of nature reduced stress in diabetic patients; nevertheless, it did not have a significant effect on their anxiety, depression, and sleep quality.

    Keywords: Anxiety, Depression, Music Therapy, Nature sound, Sleep quality, Stress
  • Soraya Soheili*, Fatemeh Firoozi Pages 1728-1738
    Introduction

    Diabetic patients are exposed to a number of psychological and social problems that can adversely affect their quality of life. Therefore, this study aimed to investigate the effect of lifestyle training on the quality of diabetic patients’ life.

    Materials and Methods

    This quasi-experimental and interventional study was conducted on 74 patients who were randomly assigned to the intervention and control groups (37 cases per group). The intervention was an educational program in the form of training sessions to teach diabetic patients about their lifestyle, including nutrition, exercise, diet, stress and anxiety control, as well as the prohibition of smoking. The data were collected through administering the demographic characteristics and WHOQOL-BREF questionnaires. The independent t-test was then used to compare the intervention and control groups in terms of demographic characteristics, and the chi-square test was utilized for normal quantitative and qualitative variables. Additionally, the independent t-test and a paired t-test were run to evaluate the mean scores of quality of life before and after the intervention between the two groups and within each group, respectively. In all tests, a P-value of less than 0.05 was considered significant. After data collection, the data were analyzed using SPSS statistical software (version 16).

    Results

    The mean age of the subjects was determined at 48.9±10.8, and the majority (75.6%) of the cases were female. The duration lengths of diabetes were 16.89±5.40 and 19.00±4.60 years in the control and intervention groups, respectively. The results revealed a statistically significant difference (P<0.001) between the intervention and control groups in terms of the mean±SD of the total score of quality of life, as well as its four dimensions before and after the intervention.

    Conclusion

    Lifestyle education can improve the quality of diabetic patients’ life.

    Keywords: Diabetes, Lifestyle, Quality of life
  • Mahya Alaei Shahmiri, Mojgan Niknam*, Fariba Alaei Shahmiri, Nakisa Mohammadpour Pages 1739-1751
    Introduction

    Diabetes mellitus is a chronic disease affecting both the quality of life and mental health of patients. This study aimed to evaluate personality characteristics and cognitive emotion regulation strategies in individuals with diabetes and pre-diabetes compared to the healthy people.

    Materials and Methods

    This cross-sectional study was conducted on 207 participants (54 males and 153 females), including 70 diabetic, 68 pre-diabetic, and 69 healthy people. To collect data, the Persian version of the NEO Personality Inventory test and Cognitive Emotion Regulation Questionnaire were used. Data were analyzed in SPSS software version 20 and the variables were compared in three groups using multivariate analysis of covariance with a significance level of α = 0.05.

    Results

    The three groups did not differ in terms of gender distribution; however, their mean age was significantly different (diabetic group: 51.14±10.35, pre-diabetic: 44.79±10.60, healthy: 40.88±10.54 years; P<0.001). There was no significant difference between the three groups in terms of personality characteristics (P>0.05). In cognitive emotion regulation strategies, the mean scores of self-blame and rumination were significantly higher in the diabetic group than in the pre-diabetic and healthy groups (P=0.02 and P=0.009, respectively). The result was the opposite regarding a refocus on planning. Moreover, the mean scores of catastrophizing were significantly higher in the diabetic (12.80±3.17) and pre-diabetic groups (12.49±3.33) than in the healthy group (11.17±3.11; P=0.02).

    Conclusion

    Using negative cognitive emotion regulation strategies may reduce the mental health of both diabetic patients and pre-diabetes individuals. The findings of the present study confirmed the necessity for psychological counseling as a part of treatment protocols in both diabetic and pre-diabetic patients.

    Keywords: Cognitive emotion regulation strategies, Diabetes, Mental health, Personality traits, Pre-diabetes
  • Farzin Bagheri Sheykhangafshe*, Maryam Saeedi, Nooshin Ansarifar, Parinaz Jalili, Vahid Savabi Niri Pages 1752-1765
    Introduction

    During the COVID-19 pandemic, diabetic patients need psychological support, in addition to physical care. In this regard, the present study aimed to assess the quality of life and psychological distress of diabetic patients during the COVID-19 pandemic.

    Materials and Methods

    In this systematic review, a query on Google Scholar, PubMed, Scopus, and Science Direct was carried out for the titles and abstracts of articles published between 2020 (February) and 2021 (July) using the following keywords: Coronavirus 2019, Quality of Life, Diabetes, Depression, Stress, Anxiety, Mental Health, Pandemic, and Psychology. The abstracts of the published articles were reviewed, and in several stages, duplicate and unrelated items were removed from the study. Finally, 23 articles were selected for comprehensive review and data extraction. In this study, the PRISMA Systematic Review Study Guide was used.

    Results

    Studies have demonstrated that during the COVID-19 pandemic, patients with diabetes experienced poor quality of life due to insufficient access to insulin and physicians, social isolation, distance from friends, loneliness, and lack of physical activity. Moreover, a weak immune system and fear of developing COVID-19 caused many diabetic patients to suffer from stress, depression, anxiety, and poor sleep quality. Furthermore, such factors as female gender, low income and education, loneliness, history of mental disorder, physical inactivity, smoking, fear of COVID-19, and lack of social support led to the aggravation of psychological distress and reduced quality of life in diabetic patients.

    Conclusion

    It is acknowledged that during the Covid-19 pandemic, diabetic patients are among the high-risk groups and their mental health plays a crucial role in the severity of disease and their blood sugar levels. Therefore, virtual and remote psychological care is required during this period to increase the quality of life and mental health of diabetic patients.

    Keywords: Anxiety, COVID-19, Depression, Diabetes, Quality of life, Stress