فهرست مطالب

International Journal of Industrial Mathematics
Volume:14 Issue: 2, Spring 2022

  • تاریخ انتشار: 1400/12/24
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مرضیه قاسمی، محمدرضا ظفری*، محسن رستمی مال خلیفه، محمدحسن بهزادی صفحات 139-152
    تحلیل پوششی داده ها (DEA) روشی برای ارزیابی عملکرد مجموعه ای از واحدهای تصمیم گیرنده (DMU) متجانس با چندین ورودی و چندین خروجی می باشد. . مدل های مختلفی برای محاسبه کارایی در DEA وجود دارند که یکی از آن ها، مدل مجموعه وزن های مشترک (CSW) می باشد، که به طور گسترده ای توسط افراد و متخصصان DEA مورد استفاده قرار می گیرد. در تحلیل پوششی داده های کلاسیک تمام مقادیر ورودی ها و خروجی ها به طور دقیق مشخص می باشند. با این حال این فرض ممکن است در مسایل کاربردی همواره برقرار نباشد. یکی از روش های مهم برای مقابله با داده های نامشخص، بررسی داده های تصادفی در DEA است. این مقاله مدل مجموعه وزن های مشترک را برای حالتی که ورودی ها و خروجی ها تصادفی هستند، توسعه می دهد. سپس مدل تصادفی وزن مشترک (SCSW) به یک مدل قطعی غیر خطی تبدیل می گردد. پس از آن مدل قطعی به یک مدل برنامه ریزی درجه دوم تبدیل می شود. . کارایی به دست آمده با استفاده از داده های تصادفی را کارایی تصادفی می نامیم. مفهوم ارایه شده در این مقاله با مثال عددی که مربوط به شعبه های یک بانک ایرانی است نشان داده می شود.
    کلیدواژگان: تحلیل پوششی داده ها، کارایی تصادفی، وزن مشترک، توزیع نرمال، برنامه ریزی درجه دوم
  • الیاس شیوانیان* صفحات 153-163
    این مقاله به مطالعه جوابهای های ضعیف یک رده از سیستم غیر خطی از مسایل مقدار مرزی کسری شامل ترم های انتگرال خطی ولترا و فردهلم می پردازد. این سیستم معادلات انتگرال-دیفرانسیل نیمه خطی کسری ولترا-فردهلم همچنین دارای یک ترم گرادیان از یک جمله غیر خطی هست. ما تیوری نقطه بحرانی و ساختار تغییراتی را برای اثبات وجود حداقل سه جواب ضعیف مجزا برای سیستم اعمال می کنیم. برای این منظور، ما از قضیه معروفی درباره ساخت مجموعه نقاط بحرانی از تابعکها با شرط فشردگی ضعیف بهره می بریم. علاوه بر این، مثالی برای تایید آنالیز و کاربرد نظریه ارایه شده، آورده شده است.
    کلیدواژگان: سیستم معادلات انتگرال-دیفرانسیل نیمه خطی کسری، شرایط دیریکله، جواب ضعیف، تئوری نقطه بحرانی، روش تغییراتی
  • اکبر دهقان نژاد*، نویده صادری صفحات 165-176
    هدف اولیه این مقاله بررسی کلیات مفید تعمیمی از مفهوم عمل یک ابرساختار روی یک مجموعه غیر تهی است. توسعه نظریه سیستم دینامیکی به نظریه ابر سیستم دینامیکی n گانه از اهداف اصلی است. همچنین برخی خواص اصلی ابر سیستم دینامیکی n گانه مورد بررسی قرار می گیرند.
    کلیدواژگان: ابر جبر n گانه جهانی، ابرسیستم دینامیکی n گانه، ابرساختار، ابرگروه، عمل گروه
  • مهدی رجایی سلماسی* صفحات 177-182
    در این مقاله روش جدیدی برای تخمین پارامترهای توزیع بر نوع 12 بسط یافته با استفاده از اصل بیشینه سازی انتروپی بر پایه ی مقادیر رکورد k به کار گرفته شده است. از شبیه سازی مونت کارلو برای ارزیابی عملکرد این روش و مقایسه آن با روش های شناخته شده دیگر استفاده شده است. نتایج شیبیه سازی نشان دادند که روش اصل بیشینه سازی انتروپی عملکرد بهتری داشته است.
    کلیدواژگان: اصل بیشینه راستنمایی، برآورد پارامتر، شبیه سازی مونت کارلو، توزیع بر نوع 12 بسط یافته، مقادیر رکورد k
  • سعید عباسبندی*، الیاس شیوانیان صفحات 183-195
    در این مطالعه، یک روش تقریبی برای معادلات دو بعدی (2D) Sobolev بر اساس درون یابی نقطه شعاعی بدون شبکه طیفی (PSMRPI) ارایه می شود. معادلات سوبولف که در جریان نفوذ جریان سیال در سنگها، خاکها یا محیطهای مختلف چسبناک مشاهده می شود، به جز در برخی موارد خاص، جواب دقیق ندارند. این مسئله را به سختی می توان حل کرد، به ویژه هنگامی که هندسه دامنه پیچیده تر باشد. در روش PSMRPI، نقاط گره ای نیازی به توزیع منظم ندارند و حتی می توانند کاملا دلخواه باشند. بوسیله ساخت ماتریس عملیاتی تقریب، مشتقات مرتبه بالا برحسب مقادیر تابع مجهول در نقاط گره ای آسان است. ثابت می کنیم که این روش نسبت به زمان پایداری بی قید و شرط دارد. نتایج اصلی روی معادله سوبولف با چند مثال نشان می دهد که روش PSMRPI قابل اعتماد بوده و خوب عمل می کند.
  • طیبه شورینی، محمود پری پور، نسرین کرمی کبیر* صفحات 197-207
    در اینجا، یک روش هم محلی جدید بر اساس چند جمله ای های فیبوناتچی برای حل دستگاه معادلات انتگرال ولترا فازی از مرتبه دوم، ارایه شده است. با استفاده از این روش، این دستگاه ها به یک دستگاه معادلات جبری تبدیل می شوند که به راحتی قابل حل است. همچنین وجود جواب و تجزیه و تحلیل روش پیشنهادی مورد بحث قرار گرفته است. در خاتمه مثال های تشریحی برای نشان دادن ضرورت و کاربرد این روش آمده است. این روش از نظر محاسباتی بسیار جذاب است و نتایج بسیار دقیقی ارایه می دهد. اجرای آسان و عملیات ساده از ویژگی های اساسی چند جمله ای های فیبوناتچی است.
    کلیدواژگان: فازی، معادلات انتگرال ولترا، روش هم محلی، چند جمله ای های فیبوناتچی، همگرایی
  • مائده غلام آزاد*، جعفر پورمحمود، علیرضا آتشی، مهدی فرهودی، رضا دلجوان انوری صفحات 209-218
    مدل سازی ریاضی یکی از روش های عملی است که می توان از آن برای حل مسایل واقعی استفاده کرد. مدل سازی را می توان با استفاده از روش های مختلفی از جمله روش های آماری که می توان از آنها برای پیش بینی رویدادهای مختلف استفاده کرد، انجام داد. سلامت یکی از مهمترین زمینه های تحقیقاتی در جهان امروز است. از بین بیماری های مختلف در بخش سلامت، این مطالعه مربوط به سکته مغزی است که دومین عامل مرگ و میر و ناتوانی طولانی مدت انسان است که منجر به انجام این تحقیق شده است. هدف اصلی این تحقیق طراحی و ساخت یک مدل پیش بینی کننده سکته مغزی بر اساس علایم و گزارش های بالینی بیماران است که پیش بینی میکند که آیا در آینده نزدیک سکته مغزی در بیماران رخ می دهد یا خیر. با استفاده از روش رگرسیون لجستیک، عوامل خطر اصلی سکته مغزی شناسایی و میزان بروز آنها پیش بینی شده است. در این مطالعه اطلاعات بالینی از 5411 بیمار جمع آوری و پس از اعمال روش LR، مدل پیش بینی کننده طراحی شد.
    کلیدواژگان: ریسک سکته مغزی، عوامل خطر، پیش بینی، طبقه بندی، رگرسیون لجستیک
  • محمدرضا نیکنام*، نادره عبدی صبوحی صفحات 219-225
    این مقاله، کنترل ضربه ای همراه با پارامترهای کواترنیون بجای زوایای اویلر در معادلات سینماتیک ماهواره بکار می برد. پارامترهای کواترنیون برای غلبه بر مسئله تکینگی در حل عددی استفاده می شوند. فرض بر این است که ماهواره در معرض اغتشاشات بیرونی معین قرار دارد. در ابتدا، رفتار آشوبناک سیستم زمانی که هیچ کنترلی روی سیستم وجود ندارد تحقیق می شود. سپس، برای تثبیت حالت ماهواره در اطراف نقطه تعادل مبدا، از کنترل ضربه ای استفاده می شود. در آخر، نتایج شبیه سازی برای تجسم کارآمدی و امکان پذیری روش پیشنهادی ارایه می شوند.
    کلیدواژگان: کنترل ضربه ای، نمای لیاپانوف، حالت ماهواره، سیستم آشوبناک، کواترنیون
  • پرندوش عطایی دلشاد، طاهر لطفی* صفحات 227-237
  • شقایق صادقیان، فرهاد حسین زاده لطفی*، بهروز دانشیان، نیما آذرمیر صفحات 239-258
    این مقاله یک مدل مبتنی برDEA برای تحلیل ریسک فازی در انتخاب پروژه ارایه می دهد. ما از مفهوم نیم واریانس برای اندازه گیری ریسک بالا و پایین ویک مدل DEAبرای طبقه بندی ریسک مطلوب و نامطلوب استفاده می کنیم. اولا مدل پیشنهادی شامل شاخص های جدید ریسک مطلوب-بازده و ریسک نامطلوب-بازده است.بنابراین یک مدل جدید برای ارزیابی و طبقه بندی ریسک مطلوب و نامطلوب ارایه شده است. ونهایتا به یک مدل DEAفازی برای انتخاب پورتفولیو پروژه توسعه داده شده است. یک مثال کاربردی با 37 پروژه در دسترس برای توضبح و کاربردی بودن روش پیشتهادی ارایه شده است.
    کلیدواژگان: تحلیل پوششی داده ها، تیوری فازی، انتخاب پورتفولیو فازی، ریسک پایین ریسک بالا
|
  • M. Ghasemi, M. R. Mozaffari *, M. Rostamy Malkhalifeh, M. H. Behzadi Pages 139-152
    This manuscript extends the CSW model to stochastic inputs and outputs. Next, the stochastic CSW model is transformed into a nonlinear model, and then, the deterministic model is transformed into a quadratic programming model. Finally, the concept presented in this article is demonstrated through a numerical example involving a number of Iranian banks.
    Keywords: Data Envelopment Analysis, Stochastic efficiency, Common set of weights, Normal Distribution, Quadratic programming
  • E. Shivanian * Pages 153-163
    ‎This article is devoted to study the weak solutions of a class of nonlinear system of fractional boundary value problems including both Volterra and Fredholm linear integral terms. This system of fractional semi-linear Fredholm-Volterra integro-differential equations does have a gradient of a nonlinear source term as well. We apply the critical point theory and the variational structure to prove the existence of at least three distinct weak solutions to the system. Furthermore, it is presented an example to verify the legitimacy and applicability of the ‎theory.‎
    Keywords: System of fractional semi-linear Fredholm-Volterra integro-differential equations, Dirichlet condition, Weak solution, Critical point theory, Variational ‎method
  • A. Dehghan Nezhad *, N. Saderi Pages 165-176
    The primary aim of this paper is to investigate useful generalizations of the classical concept of action of a hyperstructure on a non-empty set. The main goal is to develop the theory of dynamical system to the theory of $n$-ary dynamical hypersystem. We also give some principal properties of an $n$-ary dynamical hypersystem.
    Keywords: Universal n-ary hyperalgebra, $n$-Ary dynamical hypersystem, Hyperstructure, hypergroup, Action ‎group
  • M. Rajaei Salmasi * Pages 177-182
    In this paper a new method of parameter estimation was employed for extended Burr XII parameters using the principle of maximum entropy (POME) based on k-record values. The Monte Carlo simulation was applied to assess the performance of this method and compare it with some other well-known methods. The simulated results showed that POME performs better than the other methods.
    Keywords: POME, Parameter Estimation, Monte Carlo simulation, Extended Burr XII distribution, K-Records
  • S. Abbasbandy *, E. Shivanian Pages 183-195
    In this study, we develop an approximate formulation for two-dimensional (2D) Sobolev equations based on pseudospectral meshless radial point interpolation (PSMRPI). The Sobolev equations which are arisen in the fluid flow penetrating rocks, soils, or different viscous media do not have an exact solution except in some special cases. The problem can be rigorously solved particularly when the geometry of the domain is more complex. In the PSMRPI method, the nodal points do not need to be regularly distributed and can even be quite arbitrary. It is easy to have high order derivatives of unknowns in terms of the values at nodal points by constructing operational matrices. It is proved that the method is convergent and unconditionally stable in some sense with respect to the time. The main results of the Sobolev equation are demonstrated by some examples to show the validity and trustworthiness of the PSMRPI technique.
    Keywords: Sobolev equation, Pseudospectral method, meshless technique, Radial point interpolation (RPI), Radial basis function
  • T. Sheverini, M. Paripour, N. Karamikabir * Pages 197-207
    Here, based on the Fibonacci polynomials, a new collocation method is presented in order to solve the system of linear fuzzy Volterra integral equations of the second kind. By using this method, these systems are reduced to a linear system of algebraic equations that are easily solvable. Also, the existence of the solution and error analysis of the proposed method are discussed. Finally, in order to show the importance and application of the proposed method, we have used several illustrative examples. The method is computationally very attractive and gives very accurate results. Easy implementation and simple operations are the essential features of the Fibonacci polynomials.
    Keywords: fuzzy, Volterra integral equations, Collocation method, Fibonacci polynomials, Convergence
  • M. Gholamazad *, J. Pourmahmoud, A. R. Atashi, M. Farhoudi, R. Deljavan Anvari Pages 209-218
    Mathematical modeling is one of the feasible methods that can be used to solve real problems. Modeling can be done using a variety of methods, including statistical methods that can be used to predict a variety of events. Health is one of the most important areas of research in the world today. Among the various diseases in the health sector, this study concerns stroke which is the second leading cause of death and long-term human disability, that has led to doing this research. The main objective of this research is to design and to build a predictive model of stroke based on symptoms and clinical reports, whether or not stroke occurs in patients in the near future. Using logistic regression technology, the main pathogenic factors of stroke have been found and their incidence has been predicted. In this study, clinical information from 5411 patients was collected and, after applying the LR method, the predictive model was designed.
    Keywords: Stroke Risk, ‎Risk Factors‎, ‎Prediction‎, Classification, ‎Logistic Regression‎
  • M. R. Niknam *, N. Abdi Sobouhi Pages 219-225
    This article uses impulsive control along with quaternion parameters instead of Euler angles in kinematics equations of satellite. ‎The quaternion parameters are applied to overcome singularity problem in the numerical solution. ‎It is assumed that the satellite is subjected to deterministic external perturbations. ‎At first, ‎the chaotic behavior of system is investigated when there is no control on the system. ‎Then, ‎impulsive control is used to stabilize the satellite attitude around the equilibrium point of origin. ‎Finally, ‎simulation results are given to visualize the effectiveness and feasibility of the proposed ‎method.
    Keywords: Impulsive control, Lyapunov exponent, Satellite attitude, Chaotic system, Quaternion
  • P. Ataei Delshad, T. Lotfi * Pages 227-237
    This paper aims to propose a constructive methodology for determining the matrix sign function for a stable variant of the Kung-Traub method. It analytically shows that the new scheme is asymptotically stable. Different numerical experiments compare the new scheme's behavior with the existing matrix iteration of the same type. Finally, the given approach applies to solve the algebraic Riccati equation and the Sylvester equation.
    Keywords: Matrix sign function, Kung-Traub method, Algebraic Riccati equation, Stable Sylvester ‎equation.‎
  • SH. Sadeghiyan, F. Hosseinzade Lotfi *, B. Daneshian, N. Azarmir Shotorbani Pages 239-258
    This paper proposes a DEA-based model for analyze the fuzzy risk in project selection. We used concept semi-variance for measure upper and downside risk and a DEA model for Classification desirable and undesirable risk. Firstly, the proposed model includes new desirable and undesirable risk-return indexes. Thus a novel DEA model is presented for evaluation and Classification desirable and undesirable risks and finally, is extend to fuzzy DEA model for project portfolio selection. An applied example is used to explain the proposed approach and usefulness and applicability of this approach have been illustrated using the 37 available projects.
    Keywords: Data Envelopment Analysis, Fuzzy theory, project portfolio selection, Downside Risk, upper risk